0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 12/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 14/5/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي

سوال : با سلام آیا زن استحاضه قلیله میتواند سوره های سجده واجب را بخواند یا به مسجد برود یا نماز های قضا و مستحب را بخواند؟ التماس دعا
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
اشکالی ندارد و صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:23 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : نا مشخص

سوال : با سلام من نماز قضا از قبل زیاد دارم که یادداشت کردم اما دیروز باز نتوانستم نماز مغرب و اشا را بخوانم و قضا شد میخواستم بدانم ایا میتوانم امروز اول نماز قضای دیروز را بخوانم و بعد چند وقت بعد نماز های قضای گذشته تر را ؟ یا باید اول انها را بخوانم بعدا نوبت دیرو برسد؟
دوست محترم!
بنابر نظر معظم له، ترتیب لازم است لذا صحیح نیست. البته می توانید به نظر مرجع تقلید زنده که به فتوای ایشان باقی بر تقلید از آیت الله بهجت هستید مراجعه و نظر ایشان را جویا شوید و اگر ایشان رعایت ترتیب را لازم نمی داند به آن عمل کنید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : جمعه 13/5/1391
تحصيلات : دانشجو

سوال : با سلام مادری دارم حدودا 48 ساله و دارای سواد چهارم نهضت . ایشان خیلی تند تند نماز میخواند و همه نماز ها را با صدای آرام میخواند به صورتی که نمیتوانم بشنوم چه میگوید و فقط تکان خوردن لبهایش را میبینم . آنقدر تند میخواند که وقتی همراه او ذکر میگویم من هنوز یک سوم ذکر را نگفته او به مرحله بعدی میرود . حالا دو سوال دارم : 1- از آنجا که به علت کم رویی که نمیتوانم به ایشان بگویم اشتباه نماز میخواند چگونه باید او را متوجه درست نماز خواندن کنم ؟ 2- نماز هایی که ایشان در طول این چهل سال خوانده اند چه میشود ؟ آیا همگی باطل بوده و باید اعاده شود ؟
دوست محترم!
سریع خواندن باعث بطلان نماز نیست. همین که صحیح تلفظ کنند کفایت می کند و نمازهای خوانده شده هم صحیح هستند.
به هر حال اگر می خواهید نماز ایشان بهتر باشد، کم رویی را کنار بگذارید یا به خانم متدین و با اخلاقی که نمازش را خوب می داند و مادرتان او را قبول دارد بگویید که نماز کامل را به مادرتان یاد دهد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال :
باسلام
من خرداد سال جاری عمره گذار بودم ولی خیلی نگران درستی اعمالم هستم چون حین طواف نسا بر اثر فشار جمعیت رو به کعبه شدم به محض متوجه شدن رو به مسیر شدم و طواف را ادامه دادم و برای اینکه با جمعیت جلو نروم مقاومت کرده بعداز بر طرف شدن مانع ادامه طواف را انجام دادم ولی در مورد قبل از این اتفاق اصلا حضور ذهن ندارم که ایا مسیر طواف را درست پیموده ام یا اینکه رو به کعبه بوده ام لطفا راهنمایی فرمایید با تشکر
دوست محترم!
اشکالی ندارد و طواف صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : بسم الله الرحمن الرحیم سلام شخصی 10 میلیون تومان پول دارد و به همان مبلغ، اوراق مشارکت از بانک خریداری می نماید. سودی که بانک در آخر سال به آن مبلغ پرداخت می کند مثلا 20 درصد است و شاخص تورم بانک مرکزی هم مثلا 17 درصد اعلام می شود. یعنی ارزش ریالی 10 میلیون تومان، 17 درصد کاهش پیدا کرده و ارزش ریالی آن در سال بعد 8 میلیون و 300 هزار تومان گردیده و با این حساب سود واقعی 3 درصد شده است. آیا خمس به 3 درصد تعلق می گیرد یا 20 درصد؟ مرجع تقلید: آیت الله خامنه ای با تشکر
دوست محترم!
به همان 20 درصد، در صورتی که باقی باشد و سال بر آن بگذرد، خمس تعلق می گیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:24 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : باسلام وروز بخیر بنده چندسالی نماز قضا دارم.میخوام به این صورت اونهارو به جا بیارم كه اول كل نمازهای صبح وبعد به ترتیب ظهر وعصر وبعد مغرب وشام رو بخونم.آیا این كار صحیحه.ودر ضمن بنده مقلد آیت الله بهجت هستم و تازگی مرجع تقلید زنده رو آقای مكارم شیرازی قرار دادم.میخواستم ببینم باید در چه مواردی به ایشون ودر چه مواردی به آیت الله بهجت باید مراجعه كنم یا فرقی نمیكنه؟لطفا در این خصوص بنده را دقیقا راهنمایی بفرمایید. با تشكر والتماس دعا
دوست محترم!
بنابر نظر آیت الله بهجت، رعایت ترتیب در نماز قضا لازم است. لذا نمی توانید این روش را انجام دهید. اما آیت الله مکارم رعایت ترتیب را لازم نمی دانند. لذا این روش بنا بر نظر ایشان صحیح است.
ضمنا فقط در مسائلی که در زمان حیات آیت الله بهجت به آنها عمل کرده اید می توانید باقی بر تقلید از ایشان باشید، والا در مسائل عمل نکرده باید از آیت الله مکارم تقلید نمایید.
در هر مسأله ای که از مجتهد زنده تقلید کنید دیگر نمی توانید در آن مسأله به مجتهد میت برگردید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : چهارشنبه 11/5/1391
تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : سلام لطفا نحوه تطهیر ماسه را که با بول نجس شده توضیح دهید آیا می توانیم ماسه را در ظرفی ریخته و با آب لوله کشی که متصل به کر است ظرف را پر کنیم و همچنان که آب روی آن ظرف ریخته می شود و از ظرف سر ریز کرده و جریان دارد با وسیله ای ماسه درون ظرف را هم بزنیم آیا آب به واسطه خاک موجود در ماسه که آن را گل آلود می کند مضاف نمی شود لطفا به صورت مشروح توضیح دهید متشکرم مرجع آیت الله صافی گلپایگانی
دوست محترم!
بعد از رفع عین نجاست ـ اگر عین نجاستی هست ـ ماسه روی زمین با ریختن یک بار آب بر آن که به طور طبیعی به زمین نفوذ می کند تطهیر می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : سلام سوال من راجع به حلال یا حرام بودن ورزش یوگا می باشد آیا پرداختن به این ورزش اشکالی دارد؟
دوست محترم!
به خودی خود اشکالی ندارد و جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : در میان انجام عمل مسواك زدن مقدار بسیار كمی دهنم خونی شد و در همان حین مقداری از از كف خمیردندان كه مسواك میزدم روی لباسم ریخت كه لباسم رنگ سفید خمیردندان گرفت اما میدانم قبل از ریختن خمیر دندان دهنم مقداری خونی شده كه قاطی كف دهنم شد وروی لباسم رنگ سفید خمیردندان مشخص بودورنگ قرمز خون معلوم نبود این لباس را از تنم در اوردم و با باقی لباسها در ماشین لباسشویی اتوماتیك قرار دادم كه انقدر لباسهای درون ماشین زیاد بود كه در ان به سختی بسته شد وبعد از اتمام كار ماشین لباسشویی كه لباسها را در اوردم خمیر دندان روی لباسم بود و زیاد فرقی با قبل از ورود به لباسشویی نداشت حال سوالم اینست كه ایا لباسم پاك شده ویا علاوه بر نجاست لباس كل لباسهای لباسشویی نجس شده اند؟
دوست محترم!
با انجام مراحل تطهیر، لباس نجس هم پاک شده و ماندن اثر و لکه اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : در ماه رمضان قبل از سحر بیدار شدم درحالی جنب شده بودم و با این که وقت داشتم ولی به علت خجالت از خانواده غسل نکردم و سحری را خوردم و ظهر غسل انجام دادم و نماز صبح را قضا خواندم - تکلیف من چیست آیا باید کفاره بدم یا باید روزه هم بگیرم
دوست محترم!
اگر قبل از اذان صبح نه غسل کرده اید و نه تیمم بدل از غسل، روزه آن روزتان صحیح نیست و باید بعدا قضا کنید و کفاره هم بدهید. غسل کردن به دلیل خجالت نباید ترک شود، ولی اگر به هر دلیلی غسل ممکن نشد، شخص باید صبر کند و هنگامی که وقت برای غسل تنگ شد تیمم بدل از غسل کند. در این صورت روزه اش صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : سلام خسته نباشید ما در خوزستان زندگی میکنیم با گرمایی که اینجا داره و سختی کار ما اگر روزه نگیریم حکمش چیست؟میشه قضاش رو زمستان گرفت؟
دوست محترم!
روزه گرفتن در هر حال، واجب است. لذا باید روزه بگیرد تا موقعی که دیگر تحمل روزه برای او خیلی سخت شود و مشقت زیاد داشته باشد، در این موقع فقط به مقدار ضرورت و رفع تشنگی می تواند آب بخورد، و باید بقیه روز را از خوردن و آشامیدن اجتناب کند. بعدا نیز قضای آن را بگیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سللام قبل ازدواج همسر بنده بد حجاب بود با ازدواج با بنده چادری شد چند سالی است چادر را کنار گذاشته ومانتو البته با رعایت حدود شرعی بر تن میکند این موضوع بسیار باعث اختلاف ما شده ومن از اینکه نکند در انجام مسئولیت شرعی ام کوتاهی کردم نگرانم ایا باید بر او اجبار کنم یا مسامحه کنم یا..... راهنمائی ام کنید
دوست محترم!
مرد نباید بیش از حکم شرع زنش را به کاری اجبار نکند. البته چادر حجاب برتر است، ولی مانتوی کامل هم اشکال شرعی ندارد. بهتر است با احترام و گفتگوی منطقی، ایشان را به چادر علاقمند کنید؛ ولی اگر ایشان نخواست اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:25 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ديپلم

سوال : به دلیل مشکلات تنفسی دو نوع اسپری دارم که از طریق دهان از آن استفاده میکنم آیا میتوانم روزه بگیرم استفاده در طول روز برای روزه دار اشکالی ندارد؟
دوست محترم!
اگر دارو به صورت گاز یا پودر وارد حلق شود، بنا بر احتیاط واجب، روزه را باطل می کند؛ و اگر گرفتن روزه بدون آن زحمت و مشقت دارد، استفاده از آن جایز است، و بعد از ماه رمضان اگر توانست بدون استفاده از اسپری روزه بگیرد، بنا بر احتیاط واجب قضا کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : بسمه تعالی با سلام و قبولی طاعات سوالم را برای بار دوم مطرح می کنم امیدوارم که اینبار پاسخگو باشید. محاسبه روزهای عادت ماهیانه خانم ها به چه صورت است؟ من 2 نقل قول را شنیده ام . یکی اینکه اگرشروع آن تا قبل از اذان مغرب باشد آن روز را روز اول قرار می دهیم. دیگری اینکه هر ساعتی از روز زن خون ببیند باید تا 24 ساعت بعد از آن ساعت را یک روز حساب کند. مثلا اگر در ساعت 10 صبح خون ببیند تا فردا ساعت 10 صبح یک روز حساب می شود. کدام نقل قول صحیح است؟ با تشکر
دوست محترم!
قول دوم صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : مقداری پول داشتم به دلیل اینکه قادر به سرمایه گذاری نبودم مجبور شدم دربانک قوامین حساب زرین بگذارم که به ان سود تعلق می گیرد ایااشکال دارد مرجع ایت الله خمینی
دوست محترم!
اگر فعالیت بانکها بر اساس عقود شرعی است، سپرده گذاری و گرفتن سود و وام اشکالی ندارد و جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها