0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

تاريخ مشاوره : دوشنبه 16/5/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 19/5/1391
تحصيلات : نا مشخص
گروه : سوالات شرعي

سوال : سلام
1-فردی كاری انجام میدهد كه نمی دانم حلال و جایز است یا حرام .و میدانم ان فرد حكم این كار را نمیداند ایاواجب است به او بگوییم برو حكم مسئله را یا بگیر و نهی از منكر كنیم ؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
تا موقعی که یقین به منکر بودن آن ندارید جای امر و نهی نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:15 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دانشجو

سوال : سلام و عرض ادب سوال بنده در مورد احکام نجاسات است. واقعیت ش من یک تشک داشتم که در حدود 13 ، 12 سال پیش از اون استفاده میکردم . اون زمان به خاطر سن کمم و عدم توجه به مساله نجاست و بیماری شب ادراری که داشتم، اون تشک رو نجس میکردم ... بعضی وقت ها مادرم این مساله رو میفهمید و اون رو آب میکشید، بعضی مواقع خیر و تشک نجس میموند ، من این مساله رو مخفی میکردم و همچنان از اون استفاده میکردم ... زمان گذشت و بنا به دلایلی که یادم نیست اون تشک 7،6 سالی کنار گذاشته شد و من اصلا فراموش کردم که این تشک وجود داشته (و گر نه اون رو تطهیر میکردم) این نکته را هم عرض کنم که ... ما اخیرا اسباب کشی کردیم و تقریبا تمام زندگیمون یا شسته شد یا اسباب و وسایل کهنه دور انداخته شد و سایر نجاسات به جا مونده با حکم واسطه ها پاک گردید(نجس کاری های دوران کودکی م رو عرض میکنم) به جز تشک مذکور ... پس از گذشت 7،6 سال از کنار گذاری این تشک و فراموشی کامل نجاست های ان دوباره مورد استفاده قرار گرفت! این دفعه با یک تغییر ... پنبه و الیاف داخل تشک بیرون کشیده شد ، ملحافه کهنه اش دور انداخته شد، و پنبه های درون تشک توسط پنبه زن زده شد و در یک ملحافه نو بسته شد. جالب اینکه خودم بعد از پنبه زنی تا حالا از اون تشک استفاده میکنم(که حدود 5،4 سال میشه) ... تا الان ... که در اثر یک اتفاق اون خاطرات برای من زنده شده و یادم اومده که این همان تشک نجس است ... حالا میخواستم ببینم حکم نجاست این استفاده طولانی مدت چیست و آیا بعد از اون تغییری که در تشک ایجاد شده بازم تشک به عنوان واسطه اول است ... که اگر آری من با این انتقال نجاستی که توی این چند سال به وجود آوردم(چون بدبختانه من بعد از خواب بسیار عرق میکنم و تقریبا در هنگام صبح بدنم خیس عرق خواهد بود) باید چه کنم ؟ خواهش میکنم لطف کنید هر چه سریعتر پاسخ من رو بدید چون واقعیتش با این نجاست گسترده به نظر میاد دیگه زندگی دینی برای من مسیر نخواهد بود(چون بدن پاک به عنوان یک اصل در اسلام مطرح هست) و حالا امکان تطهیر همه چیز !، به هیچ وجه دیگه نخواهد بود ...
دوست محترم!
تنها در صورتی که یقین داشته باشید که تشک نجس شده و بعدش هم کسی آن را تطهیر نکرده است، نجس است؛ که در این صورت هم تماس با شیء نجس بدون رطوبت و خیسی سرایت کننده (مانند تعویض ملحفه آن و یا زدن پنبه ها) موجب انتقال نجاست نمی شود.
با این حساب، نجاست به جایی سرایت نکرده است و این تصور که همه جا نجس شده است، اشتباه است و نگران نباشید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:16 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ليسانس

سوال : با تشکر از پاسخ شما
من سئوالی از شما پرسیدم و شما هم جوابی دادید به شرح زیر:
((( سوال : با سلام
من میخوام وام خرید مسکن از بانک مسکن بگیریم و همانطور که میدانید سود زیادی رو باید پرداخت کنم. منابع خیلی زیادی رو در مورد سود خواندم (حدود یک هفته است)ولی اکثرشون بند و تبصره هایی داشتن که آدم رو دچار سردرگمی میکرد مثلا خودکار بخرو بعدش به بانک بفروشش و از این قبیل چیزها. از نظر عقل ناقص بنده که هیچ چیزی غیر از کلاه شرعی بیش نیستند.
تورو بخدا رک و روراست و بدور از هرگونه توضیحاتی که ثقیل هستند و عامیانه بگید که من بیسواد هم بفهمم که با در نظر گرفتن شرایط فعلی بانکهای ایران آیا گرفتن این وام اشکال داره یا نه ؟

دوست محترم!
گرفتن سود بانكی و نیز گرفتن وام و پرداخت مبلغ اضافه بر آن، حرام است و ربا محسوب می شود، مگر این كه در قالب عقدی مشروع واقع شود.
به عنوان مثال اگر مشتری حین دریافت وام، با رئیس بانک معامله ای انجام دهد، مثلا دفترچه قسط را به آن مبلغ اضافه وام، خریداری کند به شرط این که رئیس بانک به ایشان آن وام را بدهد، و رئیس بانک قبول نماید، دیگر ربوی نبوده و اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم )))))))))))

ولی حالا سئوالی که پیش می آید این است که مگه رئیس بانک که یک شخص حقوقیه از خودش اختیار داره که خرید و فروش انجام بده ؟!؟ مگه این پول حساب شخصیه که اون بتونه باهاش معامله بکنه و یا براش تعیین تکلیف بکنه؟ و اینکه یک دفترچه که هر دو میدونیم به قیمت واقی خریداری یا فروخته نمیشود و کاملا هم سوری هستش و باز هم میدونیم که نیت چیز دیگری هست آخه چطوری میتونه بدون اشکال باشه؟!؟!؟!؟!؟ دوستان عزیز من قصد موش و گربه بازی با شما رو ندارم به خدا مات موندم که این یعنی چی. بشدت به این وام احتیاج دارم ولی از ربا که همون جنگ با خداست میترسم و استخاره هم که کردم خیلی بد اومده. نمیدونم چیکار کنم .
به هر حال از اینکه پیگیری میکنید از شما عزیزان ممنونم
در پناه خدا موفق باشید
دوست محترم!
هر مسئول بانکی تا این حد از اختیارات را دارد؛ لذا از این جهت اشکالی ندارد.
فروش دفترچه با قیمت زیاد و با رضایت طرفین هم از نظر شرعی اشکالی ندارد. این بحث در کتب فقهی ـ استدلالی و با توجه به روایات و ... مطرح است. البته یک عده از علماء صحیح نمی دانند ولی آنها که صحیح می دانند، مستند به مبانی فقهی و روایات است. لذا مقلدین آنها می توانند همین گونه عمل نمایند و جایز و حلال است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1003984 

آيت الله خميني  
موسسه ذکر 
تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : با سلام وعرض ادب ضمن قبولی طاعات وعبادات در این ماه مبارک*** من مجردم و 3 سال است که کار می کنم در آمدم در این سالها را ذخیره کرده ام که برای مسائلی مثل ازدواج ویا بیماری خرج کنم مثل بیماری نادر استخوانی که برایم پیش آمد و تا حدی از این پول استفاده کردم حال هم می خواهم با این پول به سفر زیارتی بروم مقدار این پول حدود 6میلیون تومان می باشد و احتمالابرای سفرم 2 میلیون تومان خرج می شود من برا ی ان پول که در 3سال اخیر جمع کرده ام خمس نداده ام با این فرض که ذخیره جهیزیه محسوب می شودسوال: ایا به این پول خمس تعلق می گیرد؟ همچنین در طول این سه سال 3 ربع سکه هدیه و 2 ربع سکه خریداری کرده ام به این سکه ها زکات تعلق می گیرد؟ مرجع تقلید:ایت الله خمینی با تشکر
دوست محترم!
1. آری به پول پس انداز شده با گذشت سال، خمس تعلق می گیرد.
2. زکات ندارند.
آن سکه های اهدایی خمس هم ندارند؛ ولی آن سکه هایی را که خریده اید اگر بماند و مصرف نشود، با گذشت سال، خمس دارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : فوق ليسانس

سوال : سلام شخصی یك روز از روزه های خود را عمدا باطل كرده یا نگرفته است. علاوه بر قضای روزه كفاره هم باید بدهد. كفاره اش چیست؟ دوم اینكه اگر آن شخص قضای روزه و كفاره خود را بعد از گذشته چند سال هنوز انجام نداده باشد چه كار باید بكند ؟ آیا روزه ای اضافه بر موارد بالا باید بگیرد یا كفاره اضافه باید بدهد؟ ممنون مرجع : آیت الله بهجت
دوست محترم!
1. آری، علاوه بر قضا، کفاره هم دارد. کفاره ابطال عمدی روزه، اطعام 60 فقیر، و یا 60 روز روزه گرفتن است که 31 روز ابتدایی آن باید پشت سر هم باشد.
2. کفاره واجب است، ولی فوری نیست؛ لذا هر موقع خواست انجام می دهد. البته کفاره اطعام را باید با قیمت همان زمانی که می خواهد پرداخت کند محاسبه نماید.
باید برای قضای روز که تا رمضان بعد نگرفته است، یک مد طعام(750 گرم گندم یا ...) به فقیر بدهد. این یکبار برای همیشه است، یعنی با تاخیرهای دیگر، دیگر کفاره ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : فوق ليسانس

سوال : با عرض سلام و خسته نباشید با آقایی ازدواج کردم که یک فرزند دختر و یک فرزند پسر دارند. میخواستم احکام محرمیت این فرزندان رو نسبت به خودم و خانواده‌ام بدونم. یعنی دختر ایشون با پدر و برادران من محرم هستند و همینجور پسر ایشون با مادر من محرم هستن!؟ و در آینده همسر دختر ایشون با من و خانواده‌ام محرم هستن و هم‌چنین همسر پسر ایشون با پدر من محرم هستن یا خیر؟! خیلی متشکر.
دوست محترم!
فقط خود بچه ها به شما محرم هستند و برای بقیه افراد فامیل شما، نامحرم هستند. هم چنین شوهر دختر(داماد آینده) نیز به شما نامحرم است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:17 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : فوق ديپلم

سحری خواب افتادم و وقتی بلند شدم دیدم دارند اذان میگن من سریع بلند شدم یک لیوان آب خوردم نمی دانم روزه ام قبوله یا باطله
دوست محترم!
اگر اذان شروع شده بوده روزه باطل است، و ابطال عمدی روزه علاوه بر قضا، کفاره هم دارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 

1- آیا درسته که طبق نظر آیت الله سیستانی اگر کسی برای فرار از روزه و با قصد قبلی فقط به حد ترخص برسد و بلافاصله برگردد و مسافت شرعی را سفر نکند فقط باید روزه را قضا کند و کفاره ندارد ؟
2- برای مسح پا در وضو تا چه حد باید مسح شود ؟ تا مفصل واجب است تا احتیاط واجب یا احتیاط مستحب ؟
آیت الله سیستانی
دوست محترم!
1. خیر، این گونه نیست. باید قصد رفتن به مسافت شرعی (5/22 کیلومتر) را داشته باشد و تا آن جا هم برود، ولی بعد از رسیدن به حد ترخص می تواند روزه اش را بخورد چون مسافر است. بعدا هم فقط قضا دارد زیرا مسافر بوده است.
2. باید از سر انگشت تا مفصل پا را مسح کند. این فتوا است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : يکشنبه 15/5/1391

سوال : خانمی که در حال حیض است فراموش کرده که نباید وارد مسجد شود. وقتی برای مراسمی وارد مسجد شد بعد از چند دقیقه یادش آمد که باید از مسجد خارج شود و از همان در که وارد شده بود خارج شد . با توجه به اینکه عمدی نبوده، آیا این زن کار حرام کرده است؟ تکلیفش چیست؟
دوست محترم!
مرتکب حرام شده ولی چون نمی دانسته گناه منظور نمی شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : در روز ماه رمضان قبل از اذان صبح نیت روزه نکردم و صبح به خارج از شهر ( فرودگاه امام ) برای انجام کاری رفتم و 20 کیلومتری تهران و در مسیر برگشت بودم که اذان ظهر شروع شد و من قبل از شروع اذان ظهر نیت روزه کردم آیا روزه ام صحیح است ؟ اگر بعد از اذان ظهر نیت کنیم چگونه است ؟
دوست محترم!
روزه آن روز صحیح نیست.
اگر تا قبل از اذان ظهر می رسیدید و کاری که روزه را باطل کند انجام نداده بودید روزه صحیح بود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ پاسخ : دوشنبه 16/5/1391

سوال : باسلام و با آرزوی قبولی طاعات شمادوست دلسوز.
من تمام حرف های شما را قبول دارم درمورد چیزهای دیگر وسواس ندارم ولی نمی دانم چرا ازاین عذابی که به من نازل شده خلاص نمی شوم به کابینت ها که اکثر مواقع دستم خیس است دست می زنم چندشم می شود هرچه قدر بی اعتنایی می کنم خوب نمی شوم آخه واقعا هم تو عمرم چنین خانواده بی بهداشتی ندیده بودم.من واقعا حس می کنم روانی شدم .هرچی از خدا می خوام کمکم نمی کنه.تورو خدا دلسوزانه کمکم کنید.مرحله به مرحله کمکم کنید تا از شر این بیماری جدید خلاص شوم
دوست محترم!
درمان این حساسیت و یا وسواس، زمانبر است. صبور باشید و حوصله کنید، و اصلا به این وسوسه ها اعتنا نکنید.
باز عرض می کنیم این شک و تردیدها بی مورد و بی اعتبار است و از نظر شرعی هیچ ارزش و اعتباری ندارد. توجه داشته باشید که شیطان می خواهد با این تردیدها و وسوسه ها انجام وظایف شرعی را برای شما سخت نماید تا نسبت به وظایف شرعیتان سست و از انجام آن خسته و دلسرد شوید.
حکم معصومین در این موارد بی اعتنایی به این شکها است. این را گفتیم تا بدانید عمل به وسوسه های شیطان و شک و تردیدهای بی مورد حرام است، و عمل کردن بر خلاف آن چیزی است که حضرات معصومین از ما خواسته اند.
بدانید که تنها راه خلاصی از این حالت، بی توجهی و بی اعتنایی است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : باسلام حدودیكسال پیش یك گوشی موبایل خردیم موقع خریدگوشی سالم بودوفروشنده تست هم كردیعنی فقط روشن بودبه محض اینكه خونه بردم گوشی روگذاشتم كه شارژبشه گوشی خاموش شدودیگه روشن نشدفقط یك صفحه سفیدبودالبته من كمی وسواس هستم وگوشی روزیرآب گرفتم البته نه اونجورآب زیاد.آب خیلی كم بودوفقط قابش راشتم وسریع هم خشك كردم روزبعدكه بردم فروشنده قبول نكردوگفت بایدهمه مبلغ گوشی رابدهم فروشنده گفت گوشی سالم بوده توخرابش كردی ومن گفتم گوشیت چون چینی بوده خراب بوده چون جنسهی چینی كه ضمانت نداره.بهرحال باتوافق هم فروشنده قبول كردنصف مبلغ گوشی روبپردازم گوشی قیمتش75خزارتومان ومن حدودچهل تومان بدهم حالامیخواهم بدانم آیامدیون ودین دارفروشنده نیستم بااینكه توافق هم كردیم یابایدهمه پول رابدهم آخه من خودم هم شك دارم كه شایدگوشی واقعاخراب بوده وخراب شده نه به دست من باتشكر
دوست محترم!
اگر این خرابی مربوط به شستن آن است، همه پول را باید به فروشنده بدهید. اگر فروشنده این موضوع را بداند ـ که باید بداند ـ دیگر به آن مبلغ توافق نمی کند؛ لذا توافق قبلی معیار نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:18 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام
آیا پولی که در داخل کارت عابر بانک هست و در آن کارت حقوق ماهیانه را می ریزند هم خمس تعلق می گیرد در ضمن تاریخ سال خمسی اوایل ماه است با تشکر
دوست محترم!
آری، اگر بماند و مصرف نشود، با رسیدن سال، به آن خمس تعلق می گیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : شنبه 14/5/1391

سوال : سلام علیکم، با امید قبولی طاعات و عبادات شما آیا اگر کسی املاک (زمین) خود را به قصد زیارت بفروشد، باید خمس پرداخت کند؟ اگر ممکن است کمی توضیح و تشریح بفرمایید.
دوست محترم!
اگر زمین بابت منزل مسکونی نبوده است، فرقی بین فروش برای زیارت و غیر زیارت نمی کند، خمس دارد، و وقتی فروخت باید خمس آن را بدهد.
اگر برای منزل مسکونی مورد نیاز است خمس ندارد، مگر این که برای استفاده دیگری بفروشد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دبيرستان

سوال : با سلام!ما فرشی داریم که کس دیگری بدون برطرف کردن عین نجاسات (بول)روی کل آن شامپو فرش کشید.و امکان شست و شوی کل این فرش برای من وجود نداره و در این باره چند سوال داشتم .1-آیا کل فرش نجسه ؟ 2-راه رفت با پای خیس روی این فرش موجب نجسی پا میشه ؟ 3-اگه چیز تری مثل سینی روروی این فرش بزاریم و بعد این سینی روی کابینت تر بزاریم کابینت هم نجسش می شه؟4- به طور کلی اگه چیز تری با این فرش برخورد کنه نجس می شه ؟ ببخشید طولانی شد ولی خیلی مهمه و ذهنم و خودمو درگیر کرده .
دوست محترم!
1. بله، تا جایی که مطمئنید نجاست سرایت کرده، نجس است.
2. بله، نجس می شود.
3. در صورتی که خیسی سینی به گونه ای باشد که سرایت به فرش بکند نجس می شود. در غیر این صورت نجس نمی شود.
در صورت نجس شدن هم در صورتی که باز کف سینی و یا کابینت به گونه ای رطوبت داشته باشد که به دیگری سرایت کند، موجب انتقال نجاست می شود. در غیر این صورت نجاست منتقل نمی شود.
4. اگر رطوبت سرایت کننده باشد نجس می شود، والا نجس نمی شود.
ضمنا اگر تطهیر فرش سخت است می توانید روفرشی روی آن بیندازید تا این مشکلات برطرف شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ديپلم

سوال : با سلام پسری هستم 20 ساله، متولد تبریز که بخاطر شغل پدرم 11 سالگی از تبریز خارج شدیم و پس از 2 سال اقامت در زنجان، هم اکنون نزدیک 7 سال است در تهران ساکن شده ایم و با خانواده ام زندگی می کنم. در تمام مدت خارج از تبریز بودن، هر گاه به تبریز مسافرت می کردیم نماز و روزه را کامل به جا می آوردیم به این علت که ممکن بود باز به تبریز برگردیم. هم اکنون نیز احتمال بازگشت به تبریز وجود دارد ولی قصدی نیست که مثلاً بعد از اتمام درس یا بازنشستگی یا هر چیزی به تبریز برگردیم. بلکه در حد احتمال مطرح است. بنده دانشجوی پزشکی هستم و پس از اتمام درسم قصد دارم در همین تهران به طبابت بپردازم و قصدی برای بازگشت به تبریز ندارم. در صورتیکه نتوانستم در تهران شاغل شوم در شهرهای دیگر ایران طبابت خواهم کرد و ممکن است به تبریز برگردم. آیا با این حال بر من واجب است که نماز و روزه را همچنان کامل در تبریز به جا آورم؟ آیا تا آخر عمر اینگونه خواهد بود؟ اگر قصدی داشته باشم که به شهر دیگری بروم، مثلاً قصد کنم که بعد از اتمام درسم در اصفهان ساکن شوم، آیا باید در اصفهان نیز کامل به جا آورم و بعد از این قصد نیز باز اگر هر از گاهی به تبریز مسافرت کردم در تبریز باید نماز و روزه کامل ادا کنم؟ با تشکر
دوست محترم!
تا موقعی که از تبریز اعراض نکرده اید (یعنی قصد نکرده اید که دیگر هیچگاه آنجا را به عنوان محل سکونت انتخاب نخواهید کرد) هنوز وطن شما است و نماز در آن کامل و روزه هم صحیح است، خواه وطن دیگری برای خود انتخاب کرده باشید یا نه.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها