0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

تاريخ مشاوره : يکشنبه 22/5/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 22/5/1391
تحصيلات : نا مشخص
گروه : سوالات شرعي

سوال : سلام ممنون از جوابهایتان مدادی که داخل چشم کشیده شده است حکمش برای وضو چیست
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
در صورتی که مداد جایی کشیده می شود که اگر چشم را ببندید، دیده نمی شود، برای وضو گرفتن نیاز نیست تا آن را پاک کنید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1005709 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : جمعه 20/5/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 21/5/1391

سوال : اگر در مسافرتهای خارجی کل زمان نماز در هواپیما باشیم برای نماز چه باید کرد؟
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
در صورتی که امکان دارد در جایی از هواپیما بایستید و نماز بخوانید، وظیفه شرعی شما این است که چنین کاری را انجام بدهید و تا جای ممکن باید رو به قبله باشید؛‌ برای مثال اگر مسیر هواپیما تغییر کرد، روی خود را در بین نماز به سمت قبله بچرخانید و اگر ایستادن ممکن نیست، وظیفه شرعی شما این است که نشسته نماز بخوانید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:12 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : چهارشنبه 18/5/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 19/5/1391

سوال : با سلام
آیا می توان تاریخ سال خمسی را عوض كرد؟

بنده سال 87 روز عید فطر مصادف با 10/07/87 را سال خمسی قرار دادم و تا كنون روزهای عید فطر خمسم را محاسبه می كردم. اكنون 2 سوال دارم :

1) امسال می خواهم سال خمسی خود را به تاریخ شمسی (یعنی تاریخ 10/07/91) برگردانم. آیا امكان دارد؟

2) آیا امكان دارد سال خمسی خود را روز آخر سال یعنی 29 اسفند قرار دهم؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
بله، می توان تغییر داد؛ ولی بنابر نظر معظم له باید با اجازه دفتر یا نماینده ایشان باشد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ديپلم

سوال : باعرض سلام و ادب و درود به روان پاک پیامبر اعظم و ایمه اطهار(ع):بعد از ادای نماز صبح خواب اندکی رفتم و متحلم شده دفتا" غسل را انجام داده و روزه را ادامه دادم تکلیفم چیست . خداوند ج به پاسخ دهنده این سوال جزای خیر فراوان اعطا فرماید.
دوست محترم!
احتلام در حال روزه اشکالی ندارد و روزه صحیح است. البته باید برای خواندن نماز یا کاری که نیاز به طهارت دارد غسل انجام شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : ليسانس
سوال : با سلام و عرض خسته نباشی و آرزوی طاعات و عبادات شما

سوال بنده این است که آیا در آغوش گرفتن دختر بالای 7 سال توسط پدر و پسر بالای 7 سال توسط مادر اشکال دارد ؟ چون بنده یک سخنرانی از حاج آقا دهنوی در مورد جلو گیری از انحراف جنسی کودکان شنیده ام که ایشان می گویند برای جلوگیری از انحراف جنسی گودکان باید بچه بعد از 7 سالگی اگر دختر باشد نباید پدر او را در آغوش بگیرد و مادر هم پسرش را
می خواستم بدانم کیفیت این مسئله چگونه است ؟ آیا هر بغل کردنی جایز نیست؟ یا بقل کردنی با فلان کیفیت اشکال ندارد ؟ مثلا فقط در آغوش گرفتن سر بچه

و اینکه آیا مسئله مکروه است یا حرام یا جایز نیست

خواهش مندم که نظر خود را هم اعلام کرده

یا علی

این سخنرای در سایت شهید آوینی در بخش سخنرانی ایشان موجود است
دوست محترم!
در آغوش گرفتن و ابراز محبت به فرزند هیچ اشکالی ندارد و مکروه هم نیست. شاید مراد ایشان رفتار غیر متعارف بوده است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1004625

آيت الله خميني 
موسسه ذکر
تاريخ مشاوره : سه شنبه 17/5/1391
سوال : با سلام . من اگه خدا توفیق بده می خوام در شب های قدر نماز شب بخونم . میشه لطفا راهنماییم کنید البته در سایت های مختلف جستجو کردم ولی متاسفانه آموزش ها کامل و جامع نبود. در مورد نیت و قنوت نماز شب بهم توضیح بدید . و اینکه یه جایی خوندم که نماز شب رو باید بصورت نشسته بخونیم .آیا این موضوع درسته ممنون میشم . برام دعا کنید تا خدا در این شب های پربرکت منو ببخشه و بهم کمک کنه.
دوست محترم!
8 رکعت اول به نیت نافله شب، و دو رکعت بعدی نماز شفع، و یک رکعت آخر با نیت نماز وتر است. البته نیت خاصی لازم نیست و همین که قصد خواندن نماز نافله شب را دارید و بدانید چه نمازی می خوانید کفایت می کند، و نیازی به زبان آوردن و یا حتی خطور در دل نیست.
در قنوت هر ذکری بگویید کفایت می کند و صحیح است. البته در قنوت نماز وتر، دعا برای 40 مؤمن، 7 مرتبه خواندن "هذا مقام عائذ بک من النار"، گفتن هفتاد بار "استغفرالله ربی وأتوب إلیه"، و نیز 300 مرتبه "العفو" مستحب است.
ضمنا درست است که نماز نافله را می توان نشسته خواند، ولی اولا الزامی و باید نیست، و ثانیا ثواب نماز ایستاده دو برابر نشسته است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

مشا

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:13 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام من در یک کشور غیر اسلامی زندگی میکنم کافر( بودایی )میوه و صیفی جات مثل هویج و سیب زمینی و از این قبیل را با دست قطعه قطعه میکنند و به صورت باز میفروشند و من میدانم که به وسیله تماس با دست کافر این کار انجام شده و نجس است . من این ها را چند ثانیه زیر شیر اب میگیرم و استفاده میکنم ایا با این روش پاک میشوند یا جون ذاتا میوه رطوبت دارد و با تماس مستقیم دست کافر تکه تکه شده در نتیجه نجاست دست کافر به داخل میوه پوست کنده شده و تیکه شده رفته و در اب کر گذاشته شود تا پاک شود؟
دوست محترم!
اگر با دست خیس کافر برخورد کرده، تطهیر ظاهر آن کفایت می کند و لازم به گذاشتن در آب و ... نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : وام بیمه عمر بیمه ایران با 19 درصد کارمزد سالیانه اشکال دارد؟
دوست محترم!
اگر در قالب عقود شرعی باشد اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : اگر روزه را به عمد باطل کنیم کفاره آن چیست؟ آیا میتوان مبلغ کفاره را به موسسات خیریه و یا در صندوقی که در مساجد برای این امر (صندوق مخصوص کفاره) در روز عید فطر قرار داده میشود انداخت؟ لطفا مبلغ کفاره را نیز ذکر کنید.
دوست محترم!
1. اگر با کار حلال باطل شده باشد یک کفاره دارد؛ یا اطعام 60 فقیر و یا 60 روز روزه گرفتن که 31 روز ابتدایی آن باید پشت سر هم باشد.
اگر خدای نکرده با چیز حرام افطار و باطل شده است، بنابر احتیاط واجب باید کفاره جمع داده شود؛ یعنی هم اطعام 60 فقیر و هم 60 روز روزه گرفتن.
2. اگر این تعداد فقیر را می شناسید و به آنها دسترسی دارید می توانید به او بدهید و قید کنید بابت کفاره است تا در همان مورد خودش مصرف شود.
3. کفاره اطعام 60 فقیر، معادل با 60 هزار تومان است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:14 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : سلام طاعتتان قبول من در شوشتر متولد شدم و5 سال انجا زندگی کردم وملک در شوشتر دارم ولی بقیه سالها در اهواز بودم والان هم هستم ودل هم ندارم برگردم نماز و روزه من در شوشتر چگونه است؟ ممنون
دوست محترم!
اگر اعراض نکرده اید از شوشتر (یعنی قصد نکرده اید که دیگر هیچگاه آن جا را به عنوان محل سکونت انتخاب نخواهید کرد) هنوز وطن محسوب می شود و نماز کامل و روزه هم صحیح است. در غیر این صورت مسافر محسوب می شوید و نمازتان شکسته و روزه هم صحیح نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام وخسته نباشید
آیا در حالت جنب شیر دادن به بچه موردی دارد؟
مثلا اگر فرصت حمام نداشته باشیم و بچه گرسنه باشد؟
دوست محترم!
از نظر شرعی منعی ندارد. البته می توانید تیمم بدل از غسل کنید و یا وضو بگیرید و این کار را انجام دهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : با سلام وعرض ادب***روزه را به طور واقعی از سال اول راهنمایی شروع کرده ام در سالهای اول روزه داری بنا بر نظر مادرم من و دو خواهرم روزه نگرفته ایم البته در ماه رمضان چندروز را روزه می گرفتم که خودم تا جایی که یادم می آید به دلیل عدم اشنایی بعضی روزها را دور از چشم دیگران افطار کرده ام حال با توجه به معده مریضی که دارم و اینکه روزه های واجب را به سختی می گیرم چه باید بکنم؟همچنین از ابتدا عادت کرده ام که روزه های قضا هر سال را به ماه رمضان سال بعد وصل کنم چند سال پیش به دلیل بیماری سه ماه قبل از ماه رمضان یک دوره درمان با دارو را اغاز کردم در نتیجه روزه های قضا سال قبل را نگرفتم و سال بعد گرفتم تکلیف این 7 روزه قضا چیست؟ پیشاپیش از لطف ومرحمتان سپاسگزارم مرجع تقلید:ایت الله خمینی با تشکر
دوست محترم!
1. روزه هایی را که می دانید نگرفته اید، بدون این که عذری مانند عدم توانایی جسمی و ... داشته باشید، باید قضا نموده و کفاره هم بدهید. البته اگر بر اثر ناتوانی در ابتدای به تکلیف رسیدن بوده، فقط قضا دارد و کفاره ندارد.
2. قضای آنها صحیح است، ولی روزه رمضان را اگر تا رمضان سال بعد قضا نکنید باید علاوه بر قضا، برای هر روزه یک مد طعام (750 گرم گندم یا ...) به عنوان کفاره تاخیر به فقیر بدهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام معمولا وقتی حموم میرم غسل میکنم که هیچوقت غسلی به گردنم نباشه ولی نمیدونم باید توی نیت بگم غسل چی؟در ضمن برای انتخاب مرجع تقلید باید چه نکاتی رعایت کنیم؟
دوست محترم!
1. همین که نیت می کنید اگر غسلی بر گردن دارید، کفایت می کند؛ و اگر واقعا غسلی بر گردن داشته باشید به جای آن محسوب می شود و صحیح است.
لطفا در هر نامه یک سؤال مطرح نمایید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با عرض سلام 1- آیا فرو دادن آب دهان و خلط گلو روزه را باطل میکند؟ 2- سوال مهمی که ذهنم را به خود مشغول کرده این است که در قرآن نوشته شده که "خداوند به حضرت موسی وحی کرد..." حال سوالم این است که آیا این درست است که خداوند فقط با حضرت موسی سخن میگفت درحالی که با بقیه پیامبران از جمله پیامبراعظم از طریق فرشته وحی سخن میگفت اگر درست است دلیلش چیست چرا با بقیه پیامبران سخن نمیگفت و اگر با بقیه پیامبران سخن میگفت با کدام پیامبران بود؟
دوست محترم!
1. آب دهان که اشکالی ندارد. اخلاط سر و سینه هم اگر مستقیم وارد حلق و فرو داده شوند اشکالی ندارد، ولی اگر وارد فضای دهان شوند، نباید (بنا بر احتیاط واجب) عمدا فرو داده شوند.
2. با بخش معارف اسلامی سایت مکاتبه نمایید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:15 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : دوشنبه 16/5/1391

سوال : سلام مردی هستم که میخواهم با دختری ازدواج کنم که موهایش را بیرون میگذارد . آیا اگر با همچین دختری ازدواج کنم من گناهی مرتکب شده ام؟
دوست محترم!
ازدواج اشکال ندارد، ولی وظیفه زن و شوهر است که یکدیگر را امر به معروف و نهی از منکر نمایند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : بسم الله
باعرض سلام و خسته نباشید و آرزوی قبولی طاعات.
من حدود یک ماه هست که کنکور دادم و رشته تحصیلیک هم علوم انسانی هست و خدا رو شکر رتبه ام هم خوب شده. من با این رتبه هم حقوق دانشگاه علامه هم حسابداری و هم مدیریت و روانشناسی قبول میشم. اما در اصل از خیلی وقت پیش تصمیم گرفته بودم که ارتباطات بخونم. به خاطر اینکه احساس می کردم کشور ما امروز به یک متخصص ارتباطات بیشتر از یه وکیل احتیاج داره و غیر از این دو درسهای حاج آقا مکارم و مقاله ایشون درباره انتظار خوندم که یک منتظر باید به علوم روز مجهز باشه و با تحقیقاتم راجع به تهاجم فرهنگی فهمیدم که ارتباطات الان بزرگترین سلاح دشمنه.من می خوام حتی تحصیلاتم رو تا اونجایی که میشه راجع به این رشته ادامه بدم اون هم در بهترین دانشگاه های دنیا که آدم مفیدی برای رهبرم باشم.علاوه بر اون استعدای هست که از بچگی توی این زمینه با من همراه بوده و همینطور علاقه ای که خودم بین تمام رشته های انسانی به این رشته دارم و یه جوری فکر می کنم خوندن این رشته یه جورایی وظیفه منه.
اما پدر و مادرم دوست ندارند من این رشته رو بخونم. میگن حالا که حقوق و حسابداری قبول میشی باید یه دونه از این دوتا رو بخونی.نه اینکه رضایت نداشته باشن اما مامانم خیلی دوست داره دخترش وکیل بشه! هرچقدر هم که همه می گن من احساستیم و توانایی حقوق و حسابداری خوندن ندارم گوش نمی دن.اگه میشه بگین من باید چیکار کنم. اون چیزی که خودم دوست دارم و کشورم بهش احتیاج داره رو بخونم یا اون چیزی که پدر و مادرم میگن.
ممنون
دوست محترم!
کشور به همه این رشته ها و نیروهای پاک و مخلص نیاز دارد. لذا این گونه نیست که یکی بر شما واجب و الزامی باشد.
بهتر است تا فرصت هست بیشتر در این زمینه تحقیق نمایید و از مشورت دیگران استفاده نمایید. اگر انتخاب رشته شما موجب ناراحتی و اذیت والدین نمی شود، مشکلی برای انتخاب ندارید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با عرض سلام و خسته نباشید خدمت به شما چند تا سوال داشتم خدمتتون:1میخواستم ببینم این دعا نویسی اگه برای باطل کردن سحر باشه حرامه"؟اصلن دعا نویسی حرامه؟2میخواستم ببینم استفاده از سنگهای مر بوط به چاکراها مثل فیروزه و موکاییت و آوونتورین و... حرام نیست کلا استفاده از سنگها حرامه در چه شرایطی؟3میخواستم بدونم شرایط شخص روزه دار که میره مسافرت چیه؟
دوست محترم!
1. دعا نویسی و مراجعه به دعا نویس از نظر شرعی اشکال ندارد. البته بازار کلاهبرداری در این مسأله باز است؛ مراقب باشید.
2. استفاده از سنگها، به خودی خود اشکال ندارد و جایز است.
3. سفر در ماه مبارک اشکال ندارد. مسافر روزه نمی تواند بگیرد، و اگر روزه هم بگیرد صحیح نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها