0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

تاريخ مشاوره : شنبه 21/5/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 25/5/1391
تحصيلات : دبيرستان
گروه : سوالات شرعي

سوال : اگر در سفری زیارتی محتلم شویم و امکان غسل کردن را نیز نداشته باشیم و با توجه به این موضوع که ورود به اماکن مذهبی با حالت احتلام حرام است باید چه گلی بر سر بمالیم؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
کسی که وظیفه اش تیمم است یعنی امکان غسل ندارد می تواند با تیمم بدل از غسل وارد مسجد و یا حرم بشود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:03 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : سه شنبه 24/5/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 25/5/1391
تحصيلات : نا مشخص

سوال : کفاره روزه برای کسی که عمدا نگرفته یا کسی که عذر داشته (بیماری) یک جور است؟ چگونه محاسبه می شود و همچنین برای کسی که عذر غیر اختیاری مثل دوره عادت ماهیانه داشته چطور است؟
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
1 ) خیر، کسی که به گونه ای بیمار بوده که بیماری برای او عذر شرعی محسوب می شود، روزه گرفتن برای او واجب نبوده و کفاره نیز ندارد و فقط قضای روزه برای وی واجب است؛ ولی کسی که بدون عذر شرعی روزه نگرفته، خود را به گناه آلوده نموده و کفاره برای وی واجب است که کفاره آن یا شصت روز روزه است که باید سی و یک روز آن پشت سر هم باشد و یا سیر کردن شصت فقیر که می تواند به هر یک از آنان، یک مد غذای اصلی بدهد.
هر مد وزنی معادل هفتصد و پنجاه گرم است، و منظور از طعام(غذای اصلی): گندم، آرد، نان، برنج و مانند اینهاست.
2 ) شما باید فقیر اطعام کنید و کفاره پرداخت پول نیست، اگر خودتان نمی توانید، باید با دفتر مرجع تقلیدتان تماس بگیرید و هزینه اطعام را بپردازید و آنان را وکیل کنید تا از طرف شما فقرا را اطعام نمایند.
به نظر می رسد هزینه اطعام هر فقیر حدود هشتصد تا هزار تومان باشد.
3 ) برای کسی که به دلیل دوره ماهانه روزه نگرفته، فقط قضای روزه واجب است.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : دوشنبه 23/5/1391
تاريخ پاسخ : سه شنبه 24/5/1391
تحصيلات : دانشجو

سوال : سلام
میخواستم بدونم تو قرآن وقتی به آیه سجده میرسیم باید یه سجده بریم و خواندن را ادامه بدیم یا کل آیه را باید در سجده باشیم
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
سجده تلاوت قرآن کریم،‌ زمانی واجب می شود که تلاوت آیه ای که با خواندن آن سجده واجب می شود، به پایان برسد و بعد از اتمام تلاوت و یا شنیدن آیه واجب است تا سجده کنید.
مشاهده نظرات

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ پاسخ : دوشنبه 23/5/1391
تحصيلات : ليسانس

سوال : سوالم را مجدد مطرح می کنم در مورد ماشین لباسشویی که فرمودید اگر بعد از زائل شدن و از بین رفتن عین نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشین لباسشویى به لباسها و همه قسمتهاى داخل ماشین برسد و از آن جدا و خارج شود، طهارت حاصل می شود. ماشین های لباس شویی اتوماتیک معمولا این شرط را تأمین می کنند.
آیا من به عنوان مکلف باید در مورد اینکه ماشین لباسشویی ما جزو معمول ماشین لباسشویی هایی که شرط در آنها برقرار است تحقیق کنم یا مبنا را بر پاکی بگذارم ماشین لباسشویی ما از نوع بوش است
لطفا حتما جواب بدید
مرجع: آیت الله خامنه ای
دوست محترم!
مارک ماشین لباسشویی ملاک نیست. معمولا ماشین لباسشویی های اتوماتیک که بطور خودکار و یکجا شستشو و خشکاندن را انجام می دهند، این منظور را تامین می کنند.
اگر از گفته دیگران اطمینان برایتان حاصل می شود می توانید اعتماد کنید و کفایت می کند و لازم به تحقیق بیشتر نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

1006137 

آيت الله لنکراني  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام اگر خانم روزه داری در ماه رمضان برای جلوگیر ی از عادت شدن قرص مصرف کند ودرایام مصرف حالت تهوع به او دست دهدولی تا یازده روز اول فقط حالت تهوع داشته باشدولی در شب دوازدهم (به خیال اینکه در بقیه روزها هم فقط حالت تهوع دارد)قرص مصرف کند و لی در روز دوازدهم استفراغ کند آیا روزه آن روزش صحیح بوده یا باطل شده با توجه به اینکه هیچگونه عمدی در کار نبوده .
دوست محترم!
اشکالی ندارد و روزه ها صحیح است.
استفراغ غیر عمدی برای روزه اشکالی ایجاد نمی کند. فقط نباید چیزی عمدا وارد حلق و فرو داده شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 

سوال : سلام آیا خون خشک شده هم نجس است؟اگر پایمان زخمی شود و خون آن خشک شود ، چگونه باید غسل کنیم؟
دوست محترم!
آری، خون نجس است و فرقی ندارد خشک شده باشد یا نه.
باید خون را برطرف نمود و پس از تطهیر، غسل نمود. و اگر آب برای زخم ضرر دارد باید غسل جبیره ای انجام دارد؛ یعنی پارچه و یا مانعی روی محل زخم گذاشت تا آب به آن نرسد؛ با دست مرطوب روی پارچه بکشد، و بقیه بدن را مانند معمول غسل دهد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : باسلام، آیا در نماز صبح ومغرب وعشاء باید حمد و سوره حتما با صدای بلند خوانده شود؟ اگر آهسته یا در دل بخوانیم چه حکمی دارد؟ من اصلا نمیتونم با صدای بلند نماز بخونم لطفا پاسخ خودتون رو روشن و واضح بگید که نیاز به تفسیر نداشته باشه. باتشکر
دوست محترم!
آری، برای مردان واجب است که حمد و سوره نمازهای صبح و مغرب و عشاء را بلند بخوانند، و اگر کسی عمدا و از روی آگاهی آهسته بخواند نماز باطل است.
ضمنا مراد از بلند بودن صدا، فریاد یا ... نیست، بلکه همین مقدار که صدا جوهره داشته باشد کفایت می کند و صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:04 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

اريخ مشاوره : شنبه 21/5/1391
تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : سلام،من بعد از صلوات تشهد وعجل فرجهم میگفتم،الان فهمیدم که نمازم باطل است.خیلی ناراحتم نمی دانم چه مدت اینجور نماز می خواندم .حالا باید چیکار کنم .لطفا مرا راهنمایی کنید
دوست محترم!
در نماز نگویید، ولی نسبت به نمازهای قبلی که نمی دانسته اید اشکال ندارد و نمازهای خوانده شده صحیح هستند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:04 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام و قبولی عبادات شما
پدرم چند سال پیش فوت نموده اند. متاسفانه ایشان علیرغم اینکه پدر خوب و مهربانی بودند ولی اهل نماز وروزه و خمس و ... نبودند. من دخترم دوم و فرزند دوم ایشان هستم. سئوال من این است که چگونه می توانم برای راحتی روح و ادای دین و حساب و کتاب آخرت برای ایشان کاری انجام دهم؟ به خانواده هم موقع فوت ایشان گفتم که مبلغی را برای نماز و روزه و خمس از دارایی ایشان کنار بگذارید و لی قبول نکردند. البته در کل با فروش ماشین آنقدر که میدانم تقریبا 27 میلیون تومان تمام مبلغ پس انداز ایشان بود. من تنها یک برادر دارم که او هم شاغل است ولی انقدر وضع خوبی ندارد و ایشان نیز اهل نماز و روزه و.... نیست البته برای مراسم ازدواج و ... فکر کنم قرض هم داشته باشد و در حال ساختن خانه نیز هستو خیلی اهل این حساب و کتابها نیز نیست.
البته خودم پس اندازی نداشتم ولی حالا خدا را شکر پس اندازی از خودم دارم که بتوانم از نظر مالی تا حدی جبران کنم.آیا می توانم حداقل خمس و یا نماز و روزه های فوت شده ایشان را بپردازم؟ آیا من تکلیفی دارم اگر ندارم آیا اگر فقط خمس ایشان را بپردازم قبول می شود و اثر دارد ؟ چون می خواهم آن دنیا پدرم در راحتی و آسایش باشد متاسفانه ایشان خیلی ناگهانی فوت کردند و نتوانستم کار و زحمتی برای ایشان بکشم. لطفا از نظر شرعی و حقوقی راهنمایی بفرمائید. ایشان 67 سال عمر کردند البته نماز و روزه این همه مدت خیلی میشود ولی اگر لازم باشد قسطی پرداخت میکنم و البته نمی خواهم مادر و خانواده ام خبر دار شوند و حقوق من مستقلا تحت اختیار خودم است.(من مقلد امام خمینی(قدس سره)و در حال آقای خامنه ای هستم).
دوست محترم!
چیزی بر عهده شما واجب نیست، ولی قطعا هر دین و بدهی عبادی یا غیره که یقین دارید از ایشان فوت شده را می توانید بدهید و صحیح است، و از عهده ایشان برداشته می شود، و مسلما در احوالات ایشان تاثیر بسیار دارد و قطعا موجب خوشنودی خداوند است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:05 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : با سلام.بنده دو روز قبل از شروع كامل پریود فقط در طول روز دو الی سه مرتبه لك میبینم.بعد از این دو روز كه خونریزی كامل میشود به مدت 5روز پریودم طول میكشد.خواستم بدانم حكم آن دو روز اول چیست؟روزه صحیح است یا خیر؟
دوست محترم!
اگر در آن دو روز، خونریزی ـ ولو در داخل ـ ادامه دار و به مدت سه روز و پشت سر هم است (یعنی این گونه نیست که یک موقع باشد و یک موقع نباشد)، آن دو روز نیز حیض محسوب می شود و نماز و روزه باطل و حرام است. در غیر این صورت استحاضه است و باید طبق اقسام استحاضه (قلیله، متوسطه و کثیره) به احکام آن عمل شود و نماز و روزه هم انجام شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ پاسخ : يکشنبه 22/5/1391
تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : با سلام وعرض ادب
ضمن تشکر از بابت پاسخی که به سوال 1003984 در مورد خمس داده اید***شما فرمود ه اید به 6 میلیون پول ذخیره شده خمس تعلق می گیرد این پول علاوه بر حقوق شامل 2 میلیون عیدی و حدود 5/1میلیون پاداش هم می باشد و مقداری هم سنوان هم شامل می شود، نکته دیگر اینکه من مجردم و در خانه پدرم زندگی می کنم و برای ذخیره این پول جهت ازدواج و برای اتفاقات پیش بینی شده از خیلی از چیزها گذ شته ام ا،گر قرار باشد من به خودم سختی بدهم تا ذخیره ی مال داشته باشم که در روز احتیاج محتاج کسی نشوم از طرفی هم می بایست به این ذخیره خمس دهم پس پس انداز کردن و به فکر آینده بودن مضحک است !!! در صورت امکان بیشتر توضیح دهید هرچند می گویند اسلام یعنی تسلیم و باید همه چیزش را قبول کرد. با تشکر
دوست محترم!
آن مقداری که هدیه و عیدی است خمس ندارد.
ضمنا فرقی نمی کند که این پول با صرفه جویی پس انداز شده یا نه؛ اگر بماند و اضافه از مخارج سال بیاید، با رسیدن سال خمس دارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تحصيلات : دبيرستان

سوال : با سلام من در سایت آقای سیستانی قسمت پرسش و پاسخ ها-روزه خواندم : سؤال : نگاه كردن به صفحه اینترنت در زمانى كه انسان روزه مى باشد و یك تصویر غیر عادى ظاهر مى شود چه حكمى دارد؟ جواب : روزه را باطل نمی كند اگرچه شرعاً در مواردى نباید نگاه كرد. حال این موارد چیست؟ آیا عکس های کاملا عریان زنان است؟ ببخشید این سوال رو میکنم چون سایت آقای سیستانی جواب سوالات را خیلی دیر می دهد مثل دوسه هفته بعد از ارسال جواب
دوست محترم!
بله، تصاویری که خلاف اخلاق و مستهجن هستند از همین موارد می باشند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

تاريخ مشاوره : پنج شنبه 19/5/1391
تحصيلات : فوق ليسانس

سوال : با سلام من دانشجوی کارشناسی ارشد هستم ما در کارمان برای انجام تحقیقات و شبیه سازی ها کاملا وابسته به نرم افزارهای کامپیوتری هستیم به طوریکه اکثر وقتمان صرف انجام کار با آنهاست. حال چند وقت پیش فتوای آیت الله مکارم مبنی بر عدم اجازه ی استفاده از نرم افزارها بدون اجازه ی صاحب آن را مطالعه کردم. حال انکه نرم افزارهایی که تمام ایران در رشته ی ما استفاده می شود همگی کپی شده بوده و به تمام نرم افزارهای ملیونی هستند که شرکت های بزرگ هم از خرید آن ها امتناع می کنند. حال من به عنوان یک دانشجو که عملا تمامی اساتید دانشگاه در ایران و تمامی دانشجویان مشابه من به راحتی به این نرم افزارها دسترسی دارند و تحقیقات علمی خود را با نرم افزارهای گوناگون انجام می دهند، طبق این فتوا چه راه حل عملی برای استفاده از آن ها دارم. حال خدا را شکر که نرم افزارهای آمریکایی و اسرائیلی از این قاعده مستثناست، ولی اکثر نرم افزارهایی که ما استفاده می کنیم نه آمریکایی است و نه اسرائیلی. لطف کنید یک راه حل منطقی به من ارائه دهید که بتوانم این مشکل بزرگ را در زندگیم حل کنم وگرنه باید یا میلیون ها تومان ارز به حساب کشورهای خارجی بریزم که فکر نکنم تا کنون کسی در ایران این کار را کرده باشد و اصلا در وسع یک دانشجوی عادی مثل من که یک میلیون تومان هم برای او خیلیست نیست و یا قید استفاده از این نرم افزارها را بزنم و خود را از یک بخش عمده ای از علم در رشته ی خودم محروم سازم منتظر پاسخ کارگشایتان هستم با تشکر
دوست محترم!
از نظر شرعی بنا بر نظر معظم له، باید آن محصول را خرید و استفاده بدون اجازه تولید کننده، جایز نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال : سلام من در رابطه با یه مسئله ای که واقعا نتیجه اش مشخص نیست استخاره گرفتم البته با گذر زمان چندین بار این کار رو انجام دادم دفعات اول نتیجه خوبی به من داد یعنی خیلی خوب اما بعد از گذشت یک سال و البته تغییر شرایط نسبتا تغییر کرد از دفتر یکی از علما شنیدم که برای استخاره فقط یک بار جایز است ولی من در طول یک هفته دو بار استخاره گرفتم بار اول خوب اومد و بار دوم خیلی بد از هر کسی سوال کردم گفتن همان بار اول ملاک هست راستش الان در شرایط بدی قرار دارم و نتیجه واقعا برام اهمیت داره چه کار باید بکنم؟! ضمن اینکه مگر نه اینکه توی استخاره با خدا و قرآن مشورت می کنی و با علمی که خدا به آینده ما داره نتیجه ای بهمون اعلام میکنه پس چرا نتیجه متفاوت شده؟! ممنونم
دوست محترم!
در صورت تغییر در شرائط و نیت می توان استخاره مجدد گرفت؛ ولی تکرار استخاره بدون تغییر در شرائط و نیت صحیح نیست، و همان استخاره اول صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 
تحصيلات : ديپلم

سوال : با عرض سلام ،فردی كه 20سال وطن خود را ترك كرده و شهر دیگری را برای محل سكونت خود اختیار كرده است،هنگام مسافرت به وطن خود نمازش چه حكمی دارد؟شكسته است یا كامل؟با تشكر.
دوست محترم!
اگر از وطن سابقش اعراض نکرده (یعنی قصد نکرده که دیگر هیچگاه آن جا را به عنوان محل سکونت انتخاب نخواهد کرد) هنوز وطنش است و نماز در آن تمام و روزه هم صحیح است. در غیر این صورت مسافر محسوب می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  1:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها