0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

تاپیک جامع سوالات مذهبی

دوستان این سوالات از سایت های مذهبی مختلف انتخاب می شود

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:02 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012746 

آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : سه شنبه 14/6/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 15/6/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي

سوال : با عرض سلام وخسته نباشید. بنده متاسفانه حدود سه سال نماز قضا برگردن دارم. به دلیل مشغله به کندی نمازها را به کندی بجا می آورم. من سعی دارم نمازها را جبران کنم ولی اگر نتوانم تا زمانی که زنده هستم آنها را قضا کنم، چه میشود؟ زیرا من ازدواج نکردم و فرزندی ندارم. لازم است برای کسی وصیت کنم؟
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
مطلب ابتدایی این که می توانید از مساجد جویا شوید تا زمانی که نماز قضا را به جماعت می خوانند، در آن شرکت کنید و برای مثال در یک جلسه ده روز نماز قضا بجا آورده می شود که می توانید به این روش سریع تر نمازها را قضا نمایید.
مطلب دیگر این که به فضل خدا موفق به بجا آوردن نمازها قضا خواهید شد؛ ولی اگر موفق نشدید، می توانید وصیت کنید با با استفاده از اموال شما قضای نمازها را برای شما بجا بیاورند.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012909 

آيت الله بهجت 
آقای شاه جعفري 
تحصيلات : نا مشخص

سوال : باسلام آیا بعد از خواندن قنوت باید دست ها را پایین آورد و صبر کرد تا بدن به طور کامل آرام بگیرد و بعد به رکوع رفت؟ باسپاس
بله، معنای قیام متصل به رکوع، همان چیزی است که به آن اشاره فرمودید و واجب است و جزء ارکان نماز است که چنین کاری را انجام بدهید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012852 

آقای شاه جعفري 
تحصيلات : ديپلم

سوال : باسلام
احتراما اگر برای بنده خمسی تعیین شده که توان پرداخت آن راندارم
چه باید بکنم
می توانید به دفتر مرجع تقلیدتان مراجعه بفرمایید و به وکیل ایشان در امور خمس مراجعه بفرمایید، به شما پول قرض داده می شود تا خمس خود را بپردازید و بعدا و یا به صورت قسطی قرض خود را به وکیل می پردازید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012613 

آيت الله بهجت 
آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : دوشنبه 13/6/1391
تاريخ پاسخ : سه شنبه 14/6/1391

سوال : باسلام اگر قبل از غسل بررسی کردیم و مطمئن شدیم که در بدن مانعی وجود ندارد ولی مثلا در طرف چپ یا راست باشیم در غسل ترتیبی باشیم و شک کنیم که در این مدت مانعی در طرف راست قرار گرفته است یا نه وظیفه چیست؟ باید بررسی کنیم؟ باسپاس
در شک شما منشاء عقلی ندارد؛ برای مثال اتفاقی نیفتاده که باعث ایجاد مانع شود، نیاز نیست تا بدن را بار دیگر وارسی کنید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012712 

آيت الله بهجت 
آقای شاه جعفري 

سوال : باسلام گاهی اوقات به علت گرفتن صدا ، در جایی در نماز که باید آرام قرائت شود ، صدا مقداری جهر میشود ، آیا اشکالی برای نماز به وجود می آید؟ اگر احتمال بدهیم که ممکن است صدا مقداری جهر شود باید صدای خود را قبل از آرام خواندن ، صاف کنیم تا این مورد پیش نیاید؟ باسپاس
اگر صدا به گونه ای تغییر می کند که قرائت جهری محسوب می شود باید صبر کرد و صدا را صاف نمود و قرائت را ادامه داد.
مشاهده نظرات این مشاوره

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:09 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012758 

آيت الله مکارم 
آقای شاه جعفري 
تحصيلات : دانشجو

سوال : با سلام حکم دختری که قصد ازدواج دارد ولی نه خواستگار دارد نه امکانات ازدواج چیست ؟ شما بگویید چکار کنیم ؟ با تشکر از سایت خوبتان
مطابق پیشنهاد خداوند در قرآن کریم، چنین افرادی باید صبر کنند و به فضل خداوند امید داشته باشند تا برای آنان همسر مناسبی پیدا شود.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012649 

آيت الله مکارم 
آقای شاه جعفري 

سوال : سلام آیا درست است که تشتی (لگن) که آب از شیر درون آن می ریزد حتی یک باریکه، آب درون تشت حکم آب روان را دارد برای شستشوی لباس نجس (یعنی اگر یک بار درون تشت بکنیم و در بیاوریم پاک است)؟ 2- اگر از چنین تشتی (تشتی (لگن) که آب از شیر درون آن می ریزد حتی یک باریکه) مثلاً با کاسه آب برداریم و با آن کاسه آب را روی لباس نجس بریزیم ترشحی که از این لباس می پاشد چه حکمی دارد؟
1 ) با توجه به مطالبی که ارسال فرمودید، آب آن تشت احکام آب کر را دارد.
2 ) وقتی آب را از تشت جدا می کنید، احکام آب قلیل را پیدا می کند و ارتباطی با آب تشت ندارد و بسته به نوع ترشح، می تواند ترشح پاک و یا نجس باشد.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012615 

آيت الله سيستاني  
آقای شاه جعفري 

سوال : معیارهای اعلمیت برای انتخاب مرجع تقلید چیست؟
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام :
مجتهد اعلم ( یعنی کسی که تسلط وی به علم فقه از دیگران بیشتر باشد و درفهمیدن حکم خدا از تمام مجتهدین زمان خود استادتر باشد و همچنین نسبت به اوضاع زمان خود به مقداری که در تشخیص موضوعات احکام و ابراز نظر فقهی مؤثر است، آگاه‏تر باشد) را از سه راه می‏توان شناخت:
اول: خود شما ، یقین کنید ، برای مثال اگر طلبه باشید می توانید مجتهد اعلم را بشناسید.
دوم: دو نفر عالم عادل که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند مجتهد بودن یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، به شرط آن که دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند.
سوم: عده‏ای از اهل علم که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند و از گفته آنان اطمینان پیدا می‏شود ، مجتهد بودن و یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند.
در صورتی که از یکی از این سه راه برای شناخت مجتهد اعلم استفاده نموده اید اعمال شما مجزی است .
توجه : اگر شناختن مجتهد اعلم مشکل باشد بنا بر احتیاط واجب باید از کسی تقلید کنید که گمان به اعلم بودن او دارید، بلکه اگر احتمال ضعیفی هم بدهید که کسی اعلم است‏ و بدانید شخص دیگری علمش از او بیشتر نیست ، بنا بر احتیاط واجب باید از او تقلید نمایید.
اگرچند نفر به نظر شما از دیگران اعلم و با یکدیگر مساوی باشند باید از یکی از آنان تقلید نمایید.

مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012648 

آيت الله مکارم 
آقای شاه جعفري 

سوال : سلام چند سوال در مورد غسل 1- می توان به صورت نشسته غسل کرد 2- آیا می توان با کاسه آب روی بدن ریخت
پاسخ : به نام خدا و با سلام واحترام:
1 ) بله، می توانید به صورت نشسته نیز غسل کنید و نیاز نیست تا برای غسل کردن بایستید.
2 ) بله، غسل کردن با آب قلیل نیز صحیح است که همان آب ریختن با کاسه محسوب می شود.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012664 

آيت الله سيستاني  
آقای شاه جعفري 
تحصيلات : فوق ديپلم

سوال : با سلام و احترام
مشاغلی چون مشاور املاکی آیا دارای پاکی لازم جهت کسب و کار و امرار معاش میباشد؟
باسپاس
این شغل نیز مانند تمام مشاغل دیگر اگر با مطالعه احکام خرید و فروش و ... وارد آن شوید، شغل مناسبی است ولی باید ابتدا احکام و قوانین خرید و فروش را بیاموزید و سپس وارد بازار کار شوید تا مرتکب کار حرام نشوید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:10 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012539 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 
تاريخ پاسخ : دوشنبه 13/6/1391

سوال : با عرض سلام و خداقوت پدربزرگم سال گذشته فوت کرده و دو واحد مسکونی را قبل از فوت به نام مادربزرگم کرده بودند مادربزرگم نگران هستند دیگران به وظیفه خود عمل نکنند بنابر این می خواهند وصیت کنند بعد از فوتشان این دو واحد بین فرزندانشان تقسیم شرعی شود و مقداری هم بابت نماز روزه حج تمتع و سایر امور شرعیه برای پدربزرگم خرج شود لطفا راهنمایی بفرمایید مادربزرگم برای انجام خیرات در زمان حیاتشان و بعد از فوتشان چه کارهایی بهتر است برای پدربزرگم انجام دهند متشکرم
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
همه کارهای خیر به میت می رسد و باعث شادی روح آن مرحوم و ارتقای مقامش می شود، ولی در شرائط امروز که مردم فقیر در اطراف ما هست، و جوانان دم بختی که به خاطر مشکلات مالی ازدواج نمی کنند، شاید صرف در این امور بهتر باشد. در این جهت اقوام و آشنایان از غریبه بهترند.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012567 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : سلام.ایالباسی که لک خون داردوابکشی شده باشدولی اثری ازلکه باقی مانده ایالباس نجس است ونمیشودباان نمازخواند؟؟ممنون میشم اگرکمک کنید
دوست محترم!
اگر عرفا جرم نجاست باقی نیست، مشکلی در وجود رنگ و بوی نجاست نیست. ولی اگر نجاست جرمش باقی است هنوز نجس است.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012571 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : سلام. من دوست دارم نمازشب رابخوانم ولی تنبلی میکنم 11رکعت بخوانم میتوانم به خاطرثواب ان وتوصیه ای که برای نمازشب شده است فقط3رکعت یعنی نمازشفع ووتررابخوانم ومستحبات ان مثلا به جای300مرتبه ذکر(العفو)کمتریابیشتربگویم؟؟؟؟؟؟؟کمال تشکررادارم
دوست محترم!
بله، می توانید این کار را بکنید. حتی می توانید تنها یک رکعت وتر را بخوانید. در نماز مستحبی می توان سوره نخواند، می توان در ذکر رکوع و سجود یکبار سبحان الله" گفت. اذکار مستحبی هم که جای خود دارد، می توان نگفت. آن چه در قنوت نمازهای مستحبی آمده، مستحبات این نمازها هستند.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012442 

آيت الله بهجت 
آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : يکشنبه 12/6/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 12/6/1391

سوال : با سلام1_ کسی که سالها کفاره روزه قضا بر گردن دارد ایا باید بابت به موقع ندادن ان ، کفاره تاخیر بدهد؟2_کفاره تاخیر در چه مواردی صدق میکند؟
1 ) به مقدار کفاره با گذشت سال چیزی افزوده نمی شود و باید در همان زمانی که قصد ادای کفاره دارید، برای مثال شصت فقیر را اطعام کنید و یا شصت روز روزه بگیرید و برای مثال نمی توانید هزینه اطعام فقیر در شش سال قبل را بپردازید.
2 ) کفاره تاخیر مربوط به قضای روزه است که اگر تا ماه مبارک رمضان سال بعد آن را بجا نیاورید، لازم است تا یک مد طعام به عنوان کفاره تاخیر به فقیر بدهید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012439 

آيت الله بهجت 
آقای شاه جعفري 

سوال : با سلام 1_منظور از( ازاله شده باشد) یا (ازاله عین شود) چیست2_در هنگام وضو آب زیادی اسراف میشود ایا بستن شیر آب كه خیس است در حین وضو اشكال دارد یا خیر
1 ) ازاله: یعنی برطرف کردن و از بین بردن و عین: در اینجا یعنی چیزی که نجس است.
توجه بفرمایید که اجسام یا خودشان نجس هستند، مانند خون و ادرار و مدفوع و یا متنجس هستند یعنی به وسیله خون و ادرار و... نجس شده اند، برای مثال پارچه نمی تواند نجس باشد ولی ممکن است به وسیله نجاست نجس شود، به آنچه خودشان از اصل نجس می باشد؛ مانند ادرار و...، عین نجس گفته می شود.
2 ) اسراف حرام است و بستن شیر لازم است و باید قبل از کامل شدن شستن دست و صورت، شیر آب را ببندید.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:10 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012389 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام.
اگر کسی را ناخواسته ناراحت کنی ایا حقی ازش بر گردن داری(این اذیت در برنامه های چت انجام شده)
دوست محترم!
اگر او را هنوز می بینید معذرت خواهی کنید، والا وظیفه ای جز توبه ندارید.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012394 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : سلام میخواستم بدونم استفاده ازالنگوودستبندازروی ساق دست وهمینطورانگشتروحلقه طلاپیش نامحرم اشکال داردجوراب نازک چطورلطفا راهنماییم کنیدمرجع تقلیدم آقای مکارم هستند
دوست محترم!
این موارد اشکال دارد. بله، حلقه و انگشتر اگر عرفا زینت محسوب نشود اشکال ندارد.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012397 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : سلام من مهمانی خانه ی یکی از اشنایان رفتم . همسایشون یک درخت میوه داشت که تعدادی از شاخه هایش اومده بود تو خانه اشنامون . سوال = من چند تا از میوه های افتاده بر زمین بر داشتم ایا باید اجازه از همسایه میگرفتم ؟ من اجازه نگرفتم اگه مشکل داره راه حلش چیه؟
دوست محترم!
بله، در این موارد، باید از همسایه اجازه گرفت. حالا از آشنایتان بخواهید که از همسایه حلالیت بطلبد.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012410 

آيت الله اراکي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام و تشكر فراوان از پاسخ به كد 1010031 كه واقعا كمك زیادی به من كردید . مشكل دیگری كه من در این رابطه دارم این است از آنجایی كه با توجه به اینكه در رساله آیت ا... اراكی در بحث كثیر شك گفته شده است اگر ناشی از ترس ، غضب و پریشانی نباشد به شك خود عمل نكند حال كه چون من فكر می كنم معمولا در هنگام انجام این موارد به موضاعات مختلفی فكر می كنم و معمولا همچنان كه گفتم ممكن است ترسی هم از عدم درست بودن وسایر این موارد هم وجود داشته باشد مدام به خودم می گویم نكند چون این موارد است شك من درست است و باز هم باید این اعمال را تكرار كنم تا شكم هم برطرف شود از طرفی اگر باز بخواهم به شك خودم اعتنا كنم كه همان می شود احتمالا باز مانند قبل و یا حتی بدتر می شود چون به جایی رسیده كه گاهی هم شك می كنم آیا در هنگام انجام عمل در فكر بوده ام یا خیر و در هر صورت این مورد باز باعث شده است كه خیلی اذیت بشوم و متاسفانه فكر می كنم باز به گذشته برگشته ام لطفا راهنمایی كنید همچنان كه پاسخ فرمودید باید به این موارد بی اعتنا و بی توجه باشم ؟ با تشكر
دوست محترم!
منظور از شرط این که شک ناشی از ترس و غضب و پریشانی نباشد، این است که شخص اهل شک نباشد، ولی به طور مقطعی به خاطر این عوامل زیاد شک کند. این شخص کثیر الشک نیست.
شما که به طور کلی زیاد شک می کنید مشمول این مورد نیستید. پس به شک خود اعتنا نکنید.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012525 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام.لطفا راهنمایی فرمایید شرایط استخاره چه می باشد.آیا استخاره به قرآن مجاز است؟در مورد افرادی كه برای هر كاری دست به دامان استخاره میشوند چه توصیه ای دارید؟
دوست محترم!
اسنخاره ـ و همینطور استخاره به قران ـ اشکالی ندارد، به شرط آن که تفکر و مشورت حیرت را برطرف نکرده باشد. در غیر این صورت استخاره اعتباری ندارد.
موفق باشید.
مؤسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:11 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012089 

آيت الله ميرزا جواد تبريزي 
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : شنبه 11/6/1391

سوال : باسلام مادر بزرگم 3 خواهر بودند که دوتا فوت کرده اند و یکی در قید حیات می باشد پدر ایشان ملکی را به به عنوان ملک مسجد وقف نموده اند که تا الان ملک در اختیار اوقاف قرار نگرفته است من اطلاع ندارم که این ملک کتبا یا زبانا وقف نموده اند ولی افرادی هستند که شاهد وقف این ملک می باشند در حال حاضر وراث های دو دختر و دختر در قید حیات تصمیم به قسمت کردن آن ملک بین وراث هستند که می گویند چون ما خود افراد فقیر و نیازمندی هستیم میتوانیم بین خودمان تقسیم وخرج مخارج زندگی کنیم الان میخواهم بدانم حکم چیست میتوانند این کار را انجام دهند با تشکر
پاسخ : با سلام وعرض تحیت.
دوست محترم!
اگر وقف نمودن آن قطعی است، کسی نمی تواند ـ ولو فقیر باشد ـ ملک وقفی را برای استفاده شخصی بردارد. اگر هم شک در وقف هست، اعتبار ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012085 

موسسه ذکر 

سوال : با سلام همسرم کارش خرید وفروش ماشین است وقتی به صورت قسطی ماشینی را میفروشند در ازای هر یک میلیون تومان مبلغی میگیرند میخواهم بدانم این ربا یا نزول محسوب میشود ممنون
دوست محترم!
اگر از ابتدا قیمت فروش قسطی و یا نقدی ماشین مشخص باشد و عقد بیع به طور قطعی بر قسطی یا نقدی بودن منعقد می شود اشکالی ندارد؛ ولی اگر قصد فروش نقدی دارند ولی می گویند هر روز که تأخیر کنی فلان مقدار باید بیشتر بدهی این ربا است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012036 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 
تحصيلات : فوق ليسانس

سوال : با سلام در جواب سوال 1011352 بنده در صورت سوال گفته ام سرمایه ، ولی شما در جواب یک حکم ساده ی درآمد را فرموده اید. لطفا صورت سوال را بار دیگر بخوانید با تشکر
دوست محترم!
هر آن چه که سرمایه کاری محسوب شود خمس به آن تعلق می گیرد، و با گذشت سال باید خمس آن سرمایه داده شود، مگر این که با دادن خمس، امرار معاش دچار مشکل شود که در این صورت خمس ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012032 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : سلام من وقتی بچه بودم چندبارروزه ام رابدون عذرخورده ام وخیلی هم ازگناهش وکفاره اطلاع نداشتم آیاهم قضاشونوبگیرم هم کفاره بدم کفاره روزه چقدراست وبه کی پرداخت کنم مرجع تقلید آقای مکارم هستند.باتشکر
دوست محترم!
بله، برای هر روزه علاوه بر قضا، یک کفاره هم بدهید.
کفاره اطعام 60 فقیر که به هر فقیر یک مد طعام (750 گرم گندم یا ...) معادل 1000 تومان باید داد، می شود 60 هزار تومان.
می توانید این مبلغ را به دفتر یا نماینده مرجع تقلیدتان بدهید و قید کنید که بابت کفاره است تا در همان مورد خودش به مصرف فقرا برسد. البته دادن کفاره واجب فوری نیست. هر وقت توانایی داشتید بپردازید. البته هر وقت کفاره را می پردازید باید به قیمت همان روز حساب کنید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011983 

آيت الله شبيري 
موسسه ذکر 

سوال : می خواستم بدانم که ایا رعایت مخارج حروف فقط در حمد وسوره واجب است ایا در بقیه اجزای نماز نیز واجب است ؟ مثلا کسی که در اکتر اوقات نماز جماعت می رفته ولی (عبدوه) را به صورت (ابدوه) تلفظ می کرده یا (الصالحین ) را به صورت (السالحین ) واشتباهات دیگر در اداکردن مخارج حروف .حکم نمازها با این که جماعت بوده و چگونه است ؟و به علت محصل بودن طبیعتا توانایی یادگیری مخارج حروف را هم داشته است.
دوست محترم!
نمازهای خوانده شده صحیح هستند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:11 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011907 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : جمعه 10/6/1391

سوال : با سلام در ادامه سوال کد1006517 فرموده بودید مرجع فعلی را معرفی کنم مرجع فعلی من اقای مکارم است ولی من اقای بهجت را اعلم و دیگر مراجع را یکسان میدانم حال با توجه به این مساله جواب شما چیست؟
دوست محترم!
به نظر آیت الله مکارم عمل کنید. بنا بر نظر ایشان در خواندن نماز قضا، رعایت ترتیب لازم نیست. البته نمازهای ظهر و مغرب از هر روز باید مقدم بر نماز عصر و عشای آن روز خوانده شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011876 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام و عرض خسته نباشید.
چند سال قبل یكدستگاه ماشین بصورت از دم قسط از طرف بنیاد جانبازان به بنده داده شد ( لازم به ذكر است همچنان مشغول پرداخت اقساط ان هستم ) بنده با فروش ان قطعه زمینی را به نیت ساخت خانه خریداری نمودم ولی بعدها وبنا به دلایلی از ساخت و ساز در ان زمین منصرف شده و در جایی دیگر ساخت خانه ای را شروع كردم كه ساخت ان نیز به اتمام نرسیده است .در سال جاری زمین مورد اشاره رافروخته و مبادرت به پیش خرید خانه ای كردم وحالا تصمیم دارم خانه پیش خرید شده را به عنوان قسمتی از مهریه همسرم در اختیار ایشان قرار دهم.
حال سئوال بنده این است كه ایا در این فرایند (از دریافت ماشین تا پرداخت مهریه) خمسی به گردن من یا همسرم خواهد بود یا خیر.
دوست محترم!
آن زمین خمس ندارد. به مهریه نیز خمس تعلق نمی گیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011905 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 

سوال : بزا سلام سوال من تکراری نیست و حذف شده کسی قسمتی از بدنش زخمی و خونی است اما کم و بعد از شستشو با حوله بدن را خشک میکند که مقدار کمی از خون به حوله سرایت میکند اما مقدار ان از سکه کمتر است و باز بعدها از این حوله بارها استفاده میکند ولی اگر جمع این خون ها که به حوله سرایت کرده و یا دوباره ان رطوبت بدن یا حوله به جاهای دیگر سرایت کرده اندازه سکه نمیشود ایا این سرایت ها برای نماز اشکال دارد یا چون هنوز اندازه یک سکه نشده اشکال ندارد؟ ایا این تحلیل درست است یا خیر؟
دوست محترم!
این که خون کمتر از یک درهم باشد و بخشیده شده است مربوط به لباس و بدن نمازگزار است. لذا در فرض مزبور، حوله نجس بوده و در تماسهای بعدی که با دست و صورت خیس ملاقات می کرده، آنها را هم نجس می کرده است.
البته نمازهای خوانده شده اشکالی ندارد و صحیح هستند، ولی از این به بعد باید رعایت کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011643 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : پنج شنبه 9/6/1391
تحصيلات : طلبه

سوال : با سلام. من چند سال پیش از دو نفر درمورد مرجع اعلم سوال کردم و آن دو، آقای مکارم را معرفی کردند. اما من درمورد عدالت یکی از آن دو شک دارم چون او اصلا یک غریبه بود. حالا با توجه به مطلب فوق و هم چنین با توجه به اینکه آقای مکارم جزو مراجعی که جامعه ی مدرسین اعلام کرده، میباشند، آیا میتوانم هم چنان مقلد او باشم یا باید دوباره تحقیق کنم؟ با تشکر
دوست محترم!
اگر آن دو نفر از اهل خبره بوده که توانایی شناسایی اعلم را دارند ـ مانند اساتید حوزه یا روحانیونی که مرتبط با حوزه هستند ـ و در خصوص این موضوع می دانید که اهل دروغ نیستند، کفایت می کند و نیاز به فحص بیشتر نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012257 

آيت الله مکارم 
آقای شاه جعفري 

سوال : سلام درسته که اگر در غذا نمک نریزیم حرام می شود؟ این قضیه فقط در مورد پختن صدق می کند یا مثلاً موقع خوردن سبزیحات خام هم به این صورت است؟
مطلبی که شنیده اید، از اصل صحیح نیست و غذای بدون نمک نیز حلال محسوب می شود.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:12 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1013076 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : چهارشنبه 15/6/1391
تاريخ پاسخ : شنبه 18/6/1391

سوال : حد ترخص و حد شرعی چه تفاوتی دارند؟ بعد از حد ترخص نماز و روزه شکسته میشه، پس حد شرعی مال چی هست؟ لطفا کامل و واضح مرقوم بفرمایید متشکرم
پاسخ : حد شرعی سفر حدود 45 کیلومتر است که هر کس می داند رفت و برگشت سفرش به این مقدار می رسد، بعد از رسیدن به حد ترخص احکام سفر بر او بار است؛ یعنی باید نمازش را شکسته بخواند و نمی تواند روزه بگیرد. حد ترخص تقریبا 5 کیلومتر است.
به عبارت دیگر، کسی که قصد سفر به اندازه حد شرعی آن را دارد، از بعد از حد ترخص باید احکام مسافر را اجرا کند.
برای شما آرزوی موفقیت و بهروزی داریم.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012807 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 
تاريخ پاسخ : شنبه 18/6/1391

سوال : با سلام با چه غسل های مستحبی میتوان بدون وضو نماز خواند؟ آیا با غسل حیض میتوان نماز خواند؟
دوست محترم!
به نظر معظم له، با همه غسلها، چه واجب و چه مستحبی، می توان نماز خواند و نیاز به وضو نیست.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1013792 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : جمعه 17/6/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 17/6/1391
تحصيلات : دانشجوی دکترا

سوال : سلام. حکم فضله ی مارمولک و موش چیست؟ حکم آیت الله بهجت و آیت الله خامنه ای را در این باره میخواستم
دوست محترم!
فضله موش نجس است، ولی فضله مارمولک پاک می باشد. در این حکم اختلافی وجود ندارد.
مؤسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1013729 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : جمعه 17/6/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 17/6/1391

سوال : با سلام ابتدا خواستم از زحمات شما به خاطر پاسخگویی کامل و مفید شما به سوالات قبلیم تشکر کنم وبعد بپرسم من در نماز دانشجو از ایت الله صافی تقلید می کنم من در شهر غیر از وطنم دانشجو هستم خواستم بدانم قصد ده روز اگر بکنم و بیشتر ده روز بمانم به چه صورتی هست ایا نماز های بعد ده روز شکسته هست؟ایا من هر ده روز باید قصد ده روز بکنم؟
مطابق نظر تمام مراجع تقلید منظور از قصد اقامت ده روز،‌ قامت ده روز و بیشتر است و برای روز یازدهم و بیشتر نیاز به قصد دوباره نیست و اگر قصد داشته باشید، ده روز و بیشتر در جایی بمانید، نماز در تمام روزها کامل است.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012827 

آيت الله خميني  
آقای شاه جعفري 

سوال : باسلام ازدواج با مرد سنی چه حکمی دارد؟امام خمینی
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام>
ازدواج با مرد مسلمان صحیح است؛ ولی اگر مشخص باشد که این ازدواج باعث فساد عقیده شما و یا فرزندانتان خواهد شد، چنین ازدواجی از جهت دیگر اشکال پیدا می کند و انجام آن اشکال خواهد داشت.
مشاهده نظرات این مشاوره

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012322 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 

سوال : برای خواندن چند ماه نماز قضا چه قسمتهایی از واجبات نمازهای یومیه را می توان خلاصه کرد؟ مثلا تسبیحات اربعه را می توان یکبار گفت؟ یا سلام نماز را خلاصه کرد؟ یا اذکار رکوع و سجود را خلاصه کرد؟
شما می توانید قسمتهایی از نماز را ترک کنید که انجام آن واجب نباشد، مانند قنوت و اذکاری که در بین قسمتهای نماز به زبان آورده می شود، مانند ذکر الحمد لله قبل از تشهد و دو تا از تسبیحات اربعه و از سه سلام فقط به السلام علیکم و رحمة الله و برکاته اکتفا کنید.
حداقل باید هنگام رکوع و سجود سه بار سبحان الله بگویید.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011317 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 
تاريخ مشاوره : چهارشنبه 8/6/1391

سوال : با سلام اگر کسی 6 فرسخ سفر کند و 2 فرسخ برگردد حکم نمازش چگونه است؟ با تشکر
شرائط وجوب قصر برای مسافر در نمازهای چهار رکعتی امور هشتگانه زیر است:
1 - سفر او به مقدار مسافت شرعی باشد یعنی رفتن یا برگشتن و یا رفت و برگشت او روی‏هم هشت فرسخ شرعی‏باشد، مشروط به اینکه رفتن او کمتر از چهار فرسخ نباشد.
2 - از اول مسافرت قصد پیمودن هشت فرسخ را داشته باشد، بنابراین اگر از ابتدا قصد پیمودن هشت فرسخ را نداشته و یا قصد پیمودن کمتر از آن را داشته باشد و بعد از رسیدن به مقصد تصمیم بگیرد به جائی برود که فاصله آن با مکان اول کمتر از مسافت شرعی است، ولی از منزل تا آنجا به اندازه مسافت شرعی است، باید نمازش را تمام بخواند.
3 - در بین راه از قصد خود مبنی بر پیمودن مسافت شرعی برنگردد، بنابراین اگر در بین راه، پیش از رسیدن به چهار فرسخ از قصد خود برگردد یا مردد شود، حکم سفر بعد از آن بر او جاری نمی‏شود، هر چند نمازهائی که قبل از عدول از قصد خود به صورت شکسته خوانده، صحیح است.
4 - قصد قطع سفر در اثنای پیمودن مسافت شرعی با عبور از وطن خود یا جائی که می‏خواهد ده روز یا بیشتر در آن جا بماند، نداشته باشد.
5 - سفر از نظر شرعی برای او جایز باشد، بنابراین اگر سفر معصیت و حرام باشد، اعم از اینکه خودِ سفر حرام باشد مثل فرار از جنگ یا هدف از سفر، کار حرامی باشد مثل سفر برای راهزنی، حکم سفر را ندارد و نماز تمام است.
6 - مسافر از کسانی که خانه بدوش هستند، نباشد مانند بعضی از صحرانشینان که محل زندگی ثابتی ندارند، بلکه در بیابانها گردش می‏کنند و هر جا آب و علف و چراگاه پیدا کنند، می‏مانند.
7 - مسافرت را شغل خود قرار نداده باشد مانند باربر، راننده و ملوان و غیره و کسی که شغل او در سفر است، ملحق به اینهاست.
8 - به حد ترخص برسد و منظور از حد ترخص مکانی است که در آنجا اذان شهر شنیده نمی‏شود و دیوارهای شهر هم دیده نمی‏شود.

مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1012212 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 

سوال : سلام
وقتتون بخیر
پدرم پولی رو که از بازنشستگیش گرفته برای سرمایه گذاری بانک گذاشته تا فعلا سودی بگیره و اصل پولش باقی بمونه می خواستم بپرسم از نظر شرعی این سود مشکلی داره؟؟؟؟
مرجع تقلید پدرم آیت الله خمینی هست
با عرض پوزش فراوان به دلیل اشتاهی که رخ داد.
این کار به خودی خود اشکال ندارد؛ ولی باید به قراردادی که مطابق آن سرمایه گذاری می شود و پدر محترم شما سود دریافت می کنند، توجه شود و با نیت همان قرارداد، برای مثال اگر مشارکت و یا مضاربه است با نیت شراکت و مضاربه سود دریافت کنند و همچنین باید بانک و ایشان مفاد قرارداد را از نظر شرعی مراعات کنند تا سودی که دریافت می شود حلال باشد که درباره این مطلب می توانند از یکی از کارمندان بانک که در این زمینه مطلع است، تحقیق کنند.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011501 

آيت الله خامنه اي  
آقای شاه جعفري 
تاريخ پاسخ : شنبه 11/6/1391

سوال : سلام.
آیا برای ما زنان واجب است که پای خود را از مچ به پایین جلوی نامحرم بپوشانیم و از جوراب استفاده کنیم؟
در پناه خداوند مهربان سلامت و موفق و شاد باشید.
بله، برای بانوان واجب است تا تمام بدن غیر از دایره صورت و دستها تا مچ را از دید نامحرم بپوشانند که پوشاندن پاها نیز برای آنان واجب است.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011560 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 9/6/1391

سوال : سلام من وقتی ابتدایی بودم درماه مبارک رمضان چندباری بدون عذریواشکی روزه ام راخورده ام چون سنم کم بودوازکفاره واین مسایل خیلی اطلاع نداشتم لطفابگیدچیی کارکنم کفاره بدم یاروزه قضابگیرم یاهردوضمنامرجع تقلیدم آقای مکارم هستند
دوست محترم!
ابطال عمدی روزه علاوه بر قضا، کفاره هم دارد. لذا هر موقع توانستید باید هم قضای آنها را انجام دهید و هم برای هر یک روزه، یک کفاره بدهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

سوال های خود را از ما بپرسید.
    کد سوال :
    مشاور :
    عبارت :
    مربوط به :
    موضوع :
    مقطع :
    جستجوبرحسب:
    و به صورت:
    تعداد در صفحه :

حقوقي

رایانه و فناوری

روانشناسی

سلامتي

علمي و درسي

مذهبي

سوالات قرآنی

حديث

حوزه علميه

سوالات شرعي

معارف اسلامي

مهدويت

مشاوره تحصيلي

مشكلات ما و شما

هنردر خانه

ورزشي

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011493 

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 

سوال : sسلام عذر میخوام عاشق پسری هستیم که با هم دوست بودیم خیلی دوسش دارم به خاطرش خیلی اذیتا و حرفا و حتی تهمت شنیدم یکسال همه مخالفت کردن ونشد که باهم ازدواج کنیم حالا بهد دوسال و چند ماه دوباره اومده خاستگاری باز هردو طرف بدون هیچ دلیلی مخالفند و ماهمدیگرد دوس داریم و قسم خوردیم به قران همیشه باهم بمونیم ازدواج کنیم و گناه نکنیم امیدم خداست و پدرم همش منو تهدید میکنه کتک میزنه و نمیدونم چیکارکنم دیگه اینجا جایی ندارم میخوام باهاش برم مشهد میشه اونجا به هم محرم شیم بهم برسم نذرکردم بهم برسیم یه قران ختم کنم خیلی دعا کردمو میکنم چون امیدم توکلم به خداست کمک اک کنید زودتر خواهش میکنم اون هم خونه داره هم مازخونه هم کارو سواد
دوست محترم!
خیر، ازدواج دختر باکره نیاز به اذن پدر دختر دارد و بدون آن عقد باطل است و محرمیتی هم نمی آورد.
نذر و ختم قرآن و ... وقتی اصل رابطه حرام است، ارزشی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011464 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام
شنیدم برای غسل جنب از حرام بعد از شستن سر و گردن میبایست سمت چپ بدن رو شست بعد سمت راست . ایا درسته ؟
خیلی ممنون از سایت خوبتون
دوست محترم!
خیر، چنین مطلبی غلط و اشتباه است.
همه غسل ها یک شیوه دارد؛ و آن هم این است که اگر غسل ترتیبی است باید ابتدا سر و گردن و سپس سمت راست بدن و پس از آن سمت چپ بدن غسل داده شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011450 

آيت الله نوري 
موسسه ذکر 

سوال : اگرکسی دست رو قران بگذارد که کاری انجام نمیدهد ولی بعد پشیمان شود و بخواد ان کار را انجام دهد ایا باید کفاره بپردازد؟کفاره ی ان چیست؟
دوست محترم!
صرف دست روی قرآن گذاشتن بدون این که قسم خورده باشد، چیزی بر عهده نمی آورد و کفاره هم ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011407 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : باسلام طبق سوال وجواب مشاوره کد1009945 اینجانب نمیتوانم قضای آنرا به جا بیاورم تکلیف چیست
متشکر
دوست محترم!
انجام قضای آنها واجب فوری نیست. لذا هر موقع توانستید قضا کنید. اگر هم کسی امکان قضا ندارد باید وصیت کند تا پس از او برایش قضا کنند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011426 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام1_ اگر مثلا چیزی که کمی تیز است(مثل ته دیک یا نان خشک و ترد) میخوریم و ناگهان در دهان احساس بریدگی کردیم (که خون هم در پی این بریدگی خواهد امد) ایا لازم است دهان را چک کنیم و جستجو کنیم که ایا خون امده و نجس شده یا خیر؟2_اگر مثلا لثه یا لپ بر اثر جراجت کمی خون اید طوری که اگر دستمال روی ان گذاریم کمی خون روی دستمال معلوم شود اما وقتی اب دهان را درون دستمال میریزیم خون در اب دهان محو باشد (که گفته میشود در این حالت اب دهان نجس نیست) ایا داخل دهان و اب دهان نجس است؟3_اگر این اب دهان بیرون بریزد ایا نجس کننده است؟
دوست محترم!
1. خیر، لازم نیست.
2. اگر خون هست باید بیرون ریخته شود ولی بعد از ازاله خون، داخل دهان نیاز به تطهیر ندارد.
3. اگر خون دارد، نجس و نجس کننده است. در غیر این صورت و حتی در صورت شک، نجس نیست و نجس هم نمی کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011384 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : سلام.اگر تشهد یا سلام را در جایی غیر از محل اصلی بگوییم ، اگر كامل بگوییم یا ناقص چه حكمی دارد؟ اگر به جای اینها،سخن عربی گفته شود چه طور؟ اگر فارسی باشد چه؟ در تمام موارد عمد وجود ندارد موفق باشید
دوست محترم!
نماز صحیح است، ولی دو سجده سهو باید پس از اتمام نماز انجام دهد. البته در سلام اضافی اگر قسمت اول سلام (السلام علیک ایها النبی ورحمة الله وبرکاته) را گفته و متوجه شده و ادامه نداده است، سجده سهو ندارد.
در مواردی که کلامی اضافی در نماز بگوید و از روی سهو و غیر عمد باشد، اشکالی ندارد و نماز صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011352 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام به چه سرمایه ای خمس تعلق نمی گیرد؟ یعنی من الان یک دستگاهی دارم که با آن خرج زندگی ام را در می آورم؟ آیا باید از منافعش خمس آن را بدهم؟ با تشکر
دوست محترم!
اگر درآمدتان در طول سال، مصرف نشود و اضافه از مخارج سال بیاید، با رسیدن سال، خمس به آن تعلق می گیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011377 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام ما دو طبقه خانه را اجاره داده ایم حال میخواهیم که مستاجر را بلند کرده و سه طبقه را فروخته و یک طبقه خانه ی بهتر برای خود بخریم. آیا خمس دو طبقه ی اجاره داده شده را باید داد؟ چه زمانی و چقدر؟ با تشکر
دوست محترم!
بله، اگر هم قصد فروش نداشته باشید، آن دو طبقه اضافه بر نیاز، خمس دارد.
مگر این مثلا پدری به خاطر فرزندانش سرمایه گذاری کرده است که بعدا با فروش آنها مخارج تهیه زندگی فرزندانش را بدهد، یا این که با توجه به شأنش، خانه بزرگتری باید داشته باشد و این طبقه که در آن ساکن است در شأن او نیست. در این صورت، اگر فروش آن طبقه ها و خرید خانه ای در شأن صورت گیرد، خمس به آن تعلق نمی گیرد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011376 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام به اموالی که هم برای کارهای شخصی و هم برای کارهای در آمد زا هستند خمس تعلق می گیرد؟ مثلا بنده یک لپ تاپ و پرینتر و ... دارم که در خانه است و برای کارهی تحصیلی استفاده کرده ام و می کنم، حال چندین پروژه ی درآمد زا هم با انها انجام داده ام ؟ حال باید سر سال خمس ان را بدهم؟ تا حالا هم چون مساله نمی دانستم ندادم ؟ حال باید چقدر خمس بدهم؟ با تشکر
دوست محترم!
در فرض مزبور به همان میزان که سرمایه کاری شما محسوب می شود، به آن وسائل خمس تعلق می گیرد. البته اگر با دادن خمس، امرار معاش دچار مشکل می شود خمس ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011324 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام ، مادرم 73 سال دارن ، توی مکتب خونه های قدیم قرآن خوندن رو یا گرفتن ، سوره های جزء 30 رو حفظ هستن ، آیه هایی مثل آیه الکرسی رو حفظ هستن ، از روی قرآن هم میتونن تا حدودی بخونن ، ولی روخوانی و حفظیاتشون اشکال داره ، برای مثال چه از حفظ ، چه خواندن از روی قرآن در آیه الکرسی " فقداستمسک بالعروه الوثقی " رو اشتباه میخونن ، بارها خواستم این اشتباهات تصحیح بشه ولی قادر به تغییر محفوظات نیست ، با توجه به سن بالایی که دارن و سواد کم ، آیا موقع قرائت قرآن گناه مرتکب میشن؟ به همین روش بخونن اشکال داره یا نه ؟؟ لازمه مدام بهشون تذکر بدم که اینجا اشتباه میخونید یا نه ؟ چون خودشون هم وقتی متوجه میشن اشتباه میکنن ناراحتن ؟ ولی اینطور حفظ کردن با تشکر
دوست محترم!
خیر، گناهی مرتکب نمی شوند و ثواب قرائت قرآن هم برای ایشان ثبت می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:13 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011312 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام نوع معاشرت و نوع پوشش زن و شوهر، در کنار بچه های خودش چگونه باید باشد با تشکر
دوست محترم!
اگر چه با فرزندان خود محرم هستند و به غیر از عورتین می توانند بقیه بدن را ببینند، ولی حیا و عفیف بودن هم باید رعایت شود؛ یعنی به گونه ای نباشد که بدآموزی داشته باشد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011319 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام حد شرعی مسافری کهبخواهد 4 فرسخ برود و برگردد یا 8 فرسخ فقط برود،حکم نماز و روزه این دو چگونه است؟ با تشکر
دوست محترم!
فرقی نمی کند. کسی که فقط مسیر رفتش 8 فرسخ می شود و یا کسی که رفت و برگشتش روی هم 8 فرسخ می شود، مسافر محسوب می شود و نمازش شکسته است و روزه هم صحیح نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011240 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 
تحصيلات : دانشجو

سوال : با سلام واحترام

آیا می توان از چادر ملی گشاد به جای چادر ساده استفاده کرد؟

(( البته این سوال را با توجه به مطالبی که برای بنده شبهه ایجاد کرده بود ، می پرسم))

با تشکر
دوست محترم!
نوع پوشش و چادر ملاک نیست، بلکه همین که پوشش اسلامی رعایت شود و آن پوشش نیز موجب جلب توجه نباشد کفایت می کند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011181 

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام به مجموعه محترم تبیان... ایا میتوان غسل جنابت ترتیبی اول با شستن سر و گردن و بعد شستن كامل بدن یك جا تمام كرد؟ ( من قبلا غسل را بعد از شستن سر و گردن بدن را به صورت 2 قسمت راست و چپ غسل میدادم ). ایا غسل دادن بدن به صورت یك جا درست میباشد؟ و ایا در غسل دادن بدن به صورت یك جا شستن سینه و كمر و پا و دیگر اعضا باید به ترتیب باشد یا ترتیب مهم نیست؟؟؟ و ایا شك بعد از اتمام غسل بدن كه به صورت یك جا بدن غسل داده شود چیست؟ ایا میتوان به ان بی اعتنایی كرد؟ با تشكر. مرجع تقلید ایت الله سیستانی.
دوست محترم!
ـ بله، بنا بر نظر معظم له، پس از غسل سر و گردن، می توان بقیه بدن را یک مرتبه غسل داد و صحیح است؛ یعنی ترتیب خاصی هم در غسل بقیه بدن لازم نیست.
ـ به چنین شکهایی اعتنا نکنید و غسل صحیح است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011163 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : باسلام.
مقداركفاره عمدی امسال برای هرروزچه قدر است؟
باتشكر
دوست محترم!
کفاره اطعام برای ابطال روزه، اطعام 60 فقیر (برای هر فقیر یک مد طعام = 750 گرم گندم یا ...، معادل 700 تومان) است که می شود 42 هزار تومان برای هر یک روز.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:14 PM
تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011143 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : با سلام 1-آیا برنج را هم میتوان به عنوان کفاره روزه داد؟ 2-فردی که میخواهیم کفاره را به او بدهیم در عین نیازمندی شخص آبروداری است ومی ترسیم با گفتن قید کفاره از طرف ما یا کسی دیگر موجبات رنجشش را فراهم کنیم.آیا میتوان بدون ذکر قید کفاره ،کفاره را به او بدهیم.در غیر اینصورت لطفا راهکاری پیشنهاد دهید؟ با تشکر مراجع تقلید:امام خمینی و آیت الله خامنه ای
دوست محترم!
بله، برنج را هم می توان به عنوان کفاره داد؛ ولی باید به همان میزان باشد یعنی برای هر یک مد طعام، 750 گرم برنج بدهد و یا قیمت آن را محاسبه کند.
کفاره باید در مورد خودش مصرف شود. لذا اگر نمی توانید به او بگویید نباید پول بدهید بلکه می تواند به همان میزان گندم، ماکارانی، برنج و ... بگیرید و به ایشان بدهید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011050 

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : سه شنبه 7/6/1391
تحصيلات : سيکل

سوال : کسی که در روخوانی قرآن مجید اشکالی نداشته و میتواند روان بخواند ولی در تجوید آن در سطح متوسط به پایین است چنانچه در ازای گرفتن مزدی به مبلغ 50000 تومان آیا جایز است کلا نسبت به روخوانی و ختم قران برای کس دیگر اقدام کند؟ و اگر اقدام کرد می تواند به صورت ساده و بدون تجوید روخوانی کند ؟ lمرجع تقلید: آیت الله سیستانی
دوست محترم!
اشکالی ندارد و جایز است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1011054 

آيت الله سيستاني  
موسسه ذکر 

سوال : سلام
1- الف)اگر احتمال دهیم فقط یك درصد موعظه و تذكر ما بر روی فرد اثر دارد ایا باید نهی از منكر كنیم؟ب) اگر احتمال دهیم فقط 2 درصد موعظه و تذكر ما بر روی فرد اثر دارد ایا باید نهی از منكر كنیم؟ج)تا چند درصد احتمال تكلیف اور است وباید نهی از منكر كرد ؟
دوست محترم!
معقول و متعارف بودن احتمال معیار است. یک در صد و دو درصد معقول و متعارف نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010988 

موسسه ذکر 

سوال : با سلام میخواستم بدنم هنگامی که دستشویی میرویم ذرات ریزی که از سنگ دستشوویی به روی پاها پرت میشه نجس هست یا نه شاید قابل دید نباشه ولی احساس کنی آب یا چیزی به پا خورد باید اعتنا کرد یا نه چون من بد از هربار دستشویی رفتن پاهامو میشویم واین در من وسواس ایجا کرده است ممنون
دوست محترم!
اگر موقع تطهیر و شستشو است و شیر آب باز است، پاک است. و اگر هم شیر باز نیست، باز هم اعتنا نکنید زیرا با احتمال و احساس و ... تکلیفی بر عهده نمی آید. تا یقین به نجس شدن جایی ندارید، آن جا پاک است و نیازی هم به تحقیق و جستجو نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010999 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با سلام
پدر دوست من حدود 35 سال پیش یه زمین که ظاهرا صاحب معلومی نداشته و در حقیقت مجهول المالک بوده را به تصرف خود در آورده البته نه تصرف عدوانی و با تصرف خودش سند مالکیت گرفته

سوال من اینه که آیا این مالکیت شرعی است یا اینکه حرام است؟
ممنون...
دوست محترم!
اگر اصلا مالکی نداشته و یا بایر و رها بوده و او آن را آباد و احیا کرده است، اشکالی ندارد. در غیر این صورت اشکال دارد.
البته اگر در این زمینه قانونی وجود دارد باید رعایت شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010970 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : با عرض سلام و احترام من در خانواده ای مذهبی زندگی میکنم و برای ما انجام دستورات خدا اهمیت داره. در شرایط فعلی بدلیل برخی مسائل با خانواده ی عموم دچار مشکل شدیم با این وجود روز عید فطر به خانه آنها رفتیم تا هم صله رحم کرده باشیم و تا حدودی ناراحتی ها کم شود. برخوردشان مناسب بود اما بعد متوجه شدیم که زیاد از حضورما راضی نبودن وما اینطور احساس کردم که تمایل به قطع رابطه دارند. در این شرایط آیا من و خانواده ام به خاطر قطع رحم مرتکب گناه میشویم؟
دوست محترم!
قطع رابطه با محارم، جایز نیست. البته محدود کردن رابطه اشکالی ندارد. ضمنا صله رحم فقط به رفت و آمد نیست و از طریق تلفن و احوالپرسی و ... هم می شود انجام داد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010942 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 

سوال : بنام خدا با سلام و احترام آیا خرید از فروشندگان مترو و سایر دستفروشها از آنجا که دستفروشی خلاف قانون است اشکال شرعی دارد؟اگر بلی، آیا میتوان از اجناسی که قبل از اطلاع از این حکم با این شیوه خریده ایم، استفاده کنیم؟ با تشکر، بنا به فتوای آیت الله وحید، مقلد آیت الله بهجت هستم.
دوست محترم!
خرید از آنها اشکال ندارد، و استفاده از آن شیء خریداری شده هم جایز و حلال است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010917 

آيت الله خامنه اي  
موسسه ذکر 

سوال : باسلام
آیا شوخی كردن با دوستان مصداق آیات سوره همزه است؟اگر طرف مقابل ناراحت نشود چطور؟ یا جواب دهد
دوست محترم!
شوخی با مسخره کردن فرق می کند. شوخی ای که در آن حرامی ـ مثل اذیت مؤمن و یا فحش و حرف زشت و یا بدآموزی ـ نباشد اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010782 

آيت الله بهجت 
موسسه ذکر 
تاريخ مشاوره : دوشنبه 6/6/1391

سوال : باسلام با توجه به پرسش کد 1009035 ، یعنی ارجاعی که از مرجع خودم داشته ام اشتباه بوده است؟ الان میتوانم از مرجع خودم که فوت شده به مرجع زنده دیگری در این مساله رجوع کنم؟ امکان دارد نظر مراجع دیگر را در این مورد بنویسید؟ باسپاس فراوان
دوست محترم!
1. بله، آن ارجاع اشتباه بوده است.
2. می توانید به مرجع فالاعلمی که فتوا داده باشد مراجعه کنید.
بنا بر نظر اکثر مراجع عظام، استفاده از نرم افزار بدون اجازه و رضایت مالک اشکال دارد. همچنین استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. البته برخی فتوا می دهند.
لازم به ذکر است که بعضی از مراجع تقلید موجود، مثل آیت الله سیستانی تکثیر، خرید و استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده را جایز می دانند، مگر اینكه از نظر قانون ممنوع باشد.
آیت الله صافی گلپایگانی نیز خرید و استفاده را اجازه می دهند، ولی تکثیر و رایت آن را جایز نمی دانند.
بعضی هم، مثل مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، خرید محدود مثلا یک عدد و استفاده شخصی ازسی دی قفل شکسته را اجازه می دادند، ولی تکثیر آن را جایز نمی دانستند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

مشاهده نظرات این مشاوره

کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور

1010796 

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : اگریک روزقبل ازقاعدگی لکه بینی باشدوروزبعدحیض شروع شودومدتش 7یا8روزباشدآیاهمه راحیض قراردهیمونمازنخوانیم چون از10روزبیشترنیست
دوست محترم!
آری، همه حیض محسوب می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2

آيت الله مکارم 
موسسه ذکر 

سوال : سلام من هفته ی گذشته غسل حیض را انجام دادم امروز متوجه شدم به اندازه 9نقطه پیوسته روی یكی از ناخنهایم برق ناخنی كه در دوران حیض زدم باقی مانده تكلیف نماز های خوانده شده ام در این مدت چیست؟
دوست محترم!
اگر اطمینان دارید که مانع رسیدن آب بوده است، دوباره غسل کنید و نمازهای خوانده شده را مجددا بخوانید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

شنبه 18 شهریور 1391  12:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها