ماهی کور ارزش خوراکی و صنعتی برای انسان ندارد ولی نقش آن در چرخة زیستی و محیط زیست بسیار حیاتی است. این ماهی در پایداری سفرههای آب زیرزمینی نقش ارزندهای را بازی میکند.
ماهی کور به دلایل گوناگونی از سال ۱۹۹۰ در لیست قرمز قرار گرفته و در حال حاضر یکی از حیوانات در معرض خطر شناخته شده و از نظر اتحادیه جهانی حفاظت از گونههای جانوری حتی بیشتر از یوزپلنگ ایرانی در معرض خطر و نیاز به حفاظتهای شدید قرار دارد.
غار ماهی کور تنها اثر طبیعی ملی لرستان است
معاون محیط طبیعی اداره کل محیط زیست استان لرستان در این رابطه از ماهیان کور غار به عنوان شگفتیهای آفرینش یاد کرد و به خبرنگار مهر گفت: این گونه ها در محدوده جغرافیایی معین و محدودی انتشار دارند و در هیچ جای دیگر کشور تاکنون یافت نشده اند و جزء گونه های اندمیک و منحصر بفرد لرستان هستند.
نبی اله قائد رحمتی ادامه داد: با این تفاسیر در سال ۱۳۸۲ طرح مقدماتی به عنوان اثر طبیعی – ملی غار ماهی کور تهیه و پس از انجام مراحل قانونی در سال ۱۳۸۴ در شورای عالی حفاظت محیط زیست مطرح و طی مصوبه شماره ۲۶۲ مورخ ۱۳۸۴/۲/۱۴ به عنوان نخستین اثر طبیعی ملی استان لرستان تصویب و به ثبت رسید.
وی یادآور شد: در حال حاضر توسط اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان محیط بانانی به منظور حفاظت و حراست از این منطقه و گونه های مذکور به کار گمارده شده و نیروهای اجرایی یگان حفاظت اداره کل و محیط زیست شهرستان دورود نیز در این زمینه با ماموران منطقه برای حفاظت بهتر همکاری لازم را به عمل می آورند.