محققان آمريكايي موفق به شناسايي آميبهاي غولپيكر در گودال ماريانا به عنوان عميقترين نقطه روي زمين شدهاند.
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محققان مؤسسه اقيانوسشناسي اسكريپس دانشگاه كاليفرنيا در سانديگو و مهندسان مؤسسه نشنالجئوگرافيك در يك سفر دريايي در ماه ژوئيه به شكاف عظيم اقيانوس آرام، چند كاوشگر مجهز به دوربينهاي فيلمبرداري و نور را براي بررسي اين بخش اسرارآميز عميق دريا راهاندازي كردند.
اين محققان موفق به ثبت موجودات تك سلولي موسوم به « xenophyophores» شدند كه منحصرا در محيط درياهاي عميق زندگي ميكنند. اين موجودات به دليل اندازهشان كه معمولا از 10 سانتيمتر تجاوز ميكند، فراواني در كف دريا و نقش آنها به عنوان ميزبان بسياري از موجودات ريز، شناخته شده هستند.
محققان توانستند اين گونه را در عمق بالاي 10 هزار متر سيرنا در گودال ماريانا شناسايي كنند. عمق ثبت شده پيشين براي سكونت اين گونه در عمق 7500 متري گودال نيو هبريدس گزارش شده بود.
به گفته دانشمندان، گونه xenophyophores بزرگترين تك سلولهاي موجود هستند. طبق پژوهشهاي اخير، اين موجودات با جذب ذرات از آب ميتوانند سطوح بالايي از سرب، اورانيوم و جيوه را متمركز كرده و از اين رو در برابر دوزهاي فلزات سنگين مقاوم هستند. آنها همچنين براي زندگي در تاريكي، دماي پايين و فشار بالاي عمق درياها متناسب شدهاند.
اين گروه تحقيقاتي همچنين در پژوهشهاي خود موفق به شناسايي عميقترين چتردريايي شناختهشده تاكنون و برخي ديگر از حيوانات اسرارآميز شدند.