«وقف برای انرژی هسته ای»، نیتی متفاوت است برای انجام حسنه ای که مهر جاویدان شدن بر سرمایه های دنیایی می زند.
وقف، سنت حسنه ای است که عموماً به اشتباه در ذهن مردم تداعی کننده سپردن مال پیرمردها و پیرزن های متوفی و متمولی است که احتمالا وصیت میکنند تا دارایی شان وقف مدرسه و مسجد سازی شود.
البته اینگونه ساختوسازها هم جزئی از وقف های رایج است اما موقوفات، تنها محدود به مدارس یا مساجد نمیشوند. بیتردید باید دایره وقف را از شمول این دو کلمه فراتر دید و ترویج کرد.
دراین نکته شکی نیست که وقف به عنوان یکی از مناسب ترین راه های جاویدان شدن سرمایه های دنیوی واقف می تواند یکی از ستون های اقتصاد اسلامی به شمار رود.
به گزینه دیگر، اگر در جامعه دیروز، ساخت مدرسه و احداث بیمارستان، نیاز اولیه به شمار میرفت اکنون و با گذشت زمان، جامعه امروز برای رفع نیازهای جدید تکاپو میکند.
ایران هستهای اسلامی در سالهای اخیر مهمترین محور دیپلماسی خارجی خود را حول معرفی و الگودهی درباره توانمندیهای هستهای خود کرده و امروزه یکی از مباحث و دغدغه های اساسی در محافل مختلف کشور ما تقویت دانش و تجهیزات هسته ای است، طبعا موضوعی که به مذاق دشمنان و اندیشههای همسو با آنان خوشایند نیست و برای مانع تراشی ها در این مسیر از هیچ تهدید، تحریم و حتی تروری هم فروگذار نیستند.
با تامل در این نکته میتوان اینگونه نوشت که هدایت تفکر و اندیشه وقف حول محور انرژی هسته ای، ابتکاری بود که اسفندماه سال گذشته توسط یک واقف در استان فارس کلید خورد، البته این ابتکار تنها در اندازه یک خبر جرقهای زد و خاموش شد"وقف خانه یک میلیارد ریالی برای حمایت از انرژی هسته ای".
اگر چه در کشور ما هنوز نیاز به وقف در راستای مدرسه سازی، ساخت مسجد، احداث بیمارستان و ... وجود دارد اما استفاده از فرصت وقف برای گسترش علوم جدید و رفع نیازهای روز جامعه هم بسیار حائز اهمیت است.
انگیزه و نیتی که واقف برای موقوفاتش اعلام می کند تعیین کننده چارچوب عملکرد متولی موقوفات یعنی سازمان اوقاف و امور خیریه است در نتیجه از اساسی ترین وظایف این سازمان می تواند فرهنگ سازی در زمینه انجام صحیح وقف و اعلام نیازهای جامعه برای تعیین نیات واقفان باشد.
بر اساس آنچه مسئولان اوقاف در استان های مختلف کشور اعلام می کنند علاوه بر بخشی از نیازهای کلان جامعه که موضوع انرژی هسته ای هم جزئی از آن محسوب می شود، نیازها در استان ها و شهرهای مختلف، متنوع است و باید جهت دهی برای موقوفات تعیین شود.
به طور کلی وقف، فرصتی است برای گسیل سرمایه های مردم در امور خیر و آبادانی جامعه اما در چارچوب نیات و انگیزه های مردم.
نیاتی که به گفته مسئولان سازمان اوقاف در این سال ها، رنگ و بوی تازه ای به خود گرفته است و نشان می دهد که نیات وقف، دامنه گسترده ای دارند از «وقف برای تقویت انرژی هسته ای تا مبارزه با جنگ نرم.»
آنچه در این شرایط حائز اهمیت است این است که تمام موقوفات امروز قرار نیست با نیات شبیه ده ها سال پیش وقف شوند بلکه مسئولان موظف هستند زمینه های تازه و نیازهای جدید جامعه را برای مردم بازگو کنند تا از این سرمایه هایی که قرار است باقیات و صالحات واقفان باشند در بهترین و مناسب ترین جایگاه ها بهره برداری شود.
یکی از این جایگاه های مناسب، تقویت دانش و تجهیزات هسته ای کشور است که با اطلاع رسانی مسئولان و نیات پاک و سرمایه های واقفان، جان تازه ای در آن دمیده خواهد شد.