دلمه بادمجان یا غذای قشنگ (ارمنی)
- مواد لازم:
بادمجان: ۸ عدد، گوجه فرنگی: ۱۰ عدد، گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم، سبزی دلمه: ۱۵۰ گرم، پیاز رنده شده: ۱ عدد، رب: ۲ قاشق غذاخوری، غوره: کمی، ادویه و نمک و فلفل، به میزان دلخواه، روغن: برای سرخ کردن بادمجانها
- طرز تهیه گوشت:
گوشت چرخکرده را با پیاز، سبزی، نمک، فلفل و ادویه مخلوط میکنیم. بادمجانها را بعد از شستن حلقه حلقه (با پوست) به اندازه ۱ سانتیمتر میبریم و در روغن کمی سرخ میکنیم تا اندازهای که بادمجان زیاد شل نشود. گوجه فرنگیها را نیز به اندازهٔ کمتر از یک سانتیمتر حلقه حلقه میبریم، روی هر ورق بادمجان، مقدار کمی (به اندازهٔ نصف گردو) گوشت قرار میدهیم و روی آن یک ورقه گوجه فرنگی میگذاریم به همین ترتیب ادامه میدهیم و به صورت لولهای (خوابیده) داخل ظرف نسوز یا ماهیتابه میچنیم. روی این مواد غوره میریزیم درصورت تمایل چند حلقه فلفل دلمهای هم اضافه میکنیم. رب را در ۲ لیوان آب حل میکنیم و همراه با مقداری نمک و فلفل روی مواد میریزیم. روی ظرف را با کاغذ آلومینیومی یا در ماهیتابه میپوشانیم و روی حرارت ملایم یا داخل فر به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت میپزیم. درجه حرارت فر ۱۲۰ درجهٔ سانتیگراد در نظر گرفته شده است. وقتی غذا به روغن افتاد و گوشت آن پخت غذا را سرو میکنیم. عدس را پاک کرده میشوئیم و با آب کافی داخل قابلمه میریزیم و روی شعله قرار میدهیم. بعد از چند جوش بقیه مواد را اضافه میکنیم و میگذاریم به مدت نیم ساعت بپزد تا جا بیفتد.