0

بررسی صحت 4 ترفند موبایل

 
farshon
farshon
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 43957
محل سکونت : خراسان رضوی

بررسی صحت 4 ترفند موبایل

بررسی صحت 4 ترفند موبایل: شماره 112، دزدگیر ماشین، کد IMEI و باطری مخفی
 
خلاصه مطالب: آیا شماره ۱۱۲ برای تماس‌های اضطراری روی تلفن همراه کاربرد دارد؟ آیا شماره ۱۱۲ بدون سیم‌کارت و هنگامیکه گوشی قفل است کار می‌کند؟
آیا می‌توان درب ماشین را از پشت تلفن همراه به کمک کنترل از راه دور دزدگیر باز نمود؟
آیا زدن کد *۰۶# شماره سریال گوشی را بدست می‌دهد و آیا به کمک این شماره می‌توان سرقت گوشی را پیگیری نمود؟
آیا زدن کد *۳۳۷۰# باعث افزایش ۵۰% باتری و فعال شدن ظرفیت مخفی آن می‌شود؟


درست است که: در بسیاری از کشورهای جهان، منجمله ایران، شماره تماس اضطراری روی تلفن همراه ۱۱۲ است
در ایران گرفتن شماره ۱۱۲ روی تلفن همراه شما را به مرکز ۱۱۰ متصل می‌کند. البته سایر شماره‌های اضطراری محلی (مانند ۱۱۰ در ایران) نیز روی موبایل کار می‌کنند، اما به چند علت ممکن است دانستن یک شماره اضافی نیز مفید باشد:
در بسیاری از گوشی‌ها هنگامی که گوشی قفل است، نمی‌توان شماره‌های اضطراری ایران را گرفت، در صورتیکه اغلب گوشی‌ها شماره ۱۱۲ را می‌شناسند و می‌توان در حالت قفل نیز آن را گرفت.
شماره ۱۱۲ در بسیاری از کشورها (گرچه نه همه آنها) قابل استفاده است.
این شماره بدون سیم‌کارت نیز قابل گرفتن است.
موبایل تلاش می‌کند با هر برج آنتنی که در دسترس است شماره ۱۱۲ را بگیرد. یعنی اگر مثلا سیم‌کارت ایرانسل داشته باشید و در منطقه‌ای باشید که ایرانسل آنتن نمی‌دهد، اما آنتن همراه اول در منطقه موجود باشد؛ موبایل تماس را از همین طریق برقرار خواهد کرد.
اما دقت کنید که استفاده از شماره ۱۱۲ به این منظور مختص تلفن همراه و شبکه GSM بوده و در سایر شبکه‌های مخابراتی (مثل تلفن ثابت) چنین کاربردی ندارد.
متاسفانه شایعه خواننده را ترغیب می‌کند که شماره ۱۱۲ را امتحان کند. لطفا از اشغال کردن بی‌مورد شماره تلفن‌های اضطراری خودداری کنید. در عوض برای اطمینان می‌توانید از منابع آن‌لاین استفاده کنید: «جزوه نیروی انتظامی، از ابتدا تا کنون» معاونت سیاسی صدا و سیما ص ۱۵
اطلاعات بیشتر: شماره تلفن اضطراری در سراسر دنیا

بر خلاف ادعای شایعه: از راه دور و از پشت موبایل نمی‌توان به کمک دزدگیر ماشین، درب آن را باز کرد.
شایعه ادعا می‌کند که اگر کلید خودرو را جا گذاشته‌اید، برای باز کردن درب اتومبیل می‌توانید با موبایل خود با منزل تماس بگیرید و از یک نفر بخواهید کلید کنترل از راه دور دزدگیر خودرو را بزند تا درب ماشین باز شود.
این ادعا صحت ندارد. کنترل از راه دور خودرو از امواج الکترومغناطیسی (نور، رادیو) برای ارتباط با خودرو کمک می‌گیرد، در حالیکه موبایل شما امواج صوتی (صدا) را روی شبکه مخابرات منتقل می‌کند. بنابراین راهی وجود ندارد که کنترل از راه دور شما درب خودرو را از این طریق باز کند.
برخی منابع:
برنامه Mythbusters تلویزیون Discovery: آزمون این ادعا در عمل - ویدیو
مقاله نیویورک تایمز در رد این ادعا
درست است که: با زدن کد #۰۶#* کد IMEI موبایل بدست می‌آید که برای غیرفعال کردن گوشی دزدیده شده قابل استفاده است.
بله، در اغلب گوشی‌های تلفن همراه اگر کد *#۰۶# را بگیرید یک شماره ۱۵ رقمی موسوم به IMEI مشاهده می‌کنید که مختص گوشی شما است و با تعویض سیم‌کارت عوض نمی‌شود. در صورتیکه گوشی شما سرقت شد، می‌توانید این شماره را در اختیار مراجع قانونی قرار دهید تا گوشی شما را ردیابی کنند یا از کار بیاندازند.
اما این تنها راه برای دسترسی به شماره IMEI نیست: این شماره روی قاب گوشی (معمولا زیر باتری)، روی جعبه گوشی و روی برگه گارانتی نیز درج شده است؛ که یقینا برگه گارانتی مدرک بهتری برای ارائه به مراجع قانونی است و حتی بعد از سرقت گوشی نیز در دسترس است.
متاسفانه امکان تغییر شماره سریال به کمک برخی نرم‌افزارها وجود دارد که ممکن است مانع ردیابی گوشی شود. با این وجود، در کشور ما نیز امکان ردیابی شماره IMEI وجود دارد و بنابراین این ادعای شایعه صحیح است.
شایعه مرتبط: آیا از روی کد IMEI شرکت مونتاژکننده گوشی قابل تشخیص است؟
بر خلاف ادعای شایعه: زدن کد *۳۳۷۰# (یا هر کد دیگری) باعث فعال شدن «ظرفیت مخفی» باتری و افزایش آن نمی‌شود.
در دنیایی که طول عمر باتری یکی از فاکتورهای مهم رقابتی بین شرکت‌های سازنده گوشی موبایل محسوب می‌شود، عقل سلیم حکم می‌کند که کسی ۵۰% ظرفیت باتری‌اش را از خریدار پنهان نکند، بلکه آن را در بوق و کرنا کند! حقیقت نیز این است که - بر خلاف آنچه در شایعه بیان شده است - نمی‌توان با زدن یک کد خاص ظرفیت باتری را افزایش داد.
کد *۳۳۷۰# که در شایعه برای این کار ارائه شده است، کدی است مخصوص گوشی‌های نوکیا، که با زدن آن کیفیت صدای مکالمه افزایش پیدا کرده، و در عوض طول مدت مکالمه اندکی کاهش می‌یابد. در واقع این کد برای فعال کردن مد (Enhanced Full Rate - EFR) در گوشی‌های ساخت نوکیا به کار می‌رود که می‌تواند کیفیت صدای ارسال یا دریافت شده روی شبکه را بهبود بخشد، و اگر تاثیری روی باتری داشته باشد افزایش مصرف باتری است نه افزایش ظرفیت آن. در اغلب مدل‌های گوشی غیر از نوکیا، زدن این کد هیچ عملی را انجام نمی‌دهد.
منبع: راهنمای یکی از گوشی‌های نوکیا - صص ۳۶ و ۳۷

مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه

یک شنبه 12 شهریور 1391  12:22 PM
تشکرات از این پست
AliFanoodi
دسترسی سریع به انجمن ها