جستجو براي پيداكردن مناسبترين تلفنهمراه براي خريد و موضوعاتي از اين دست، همگي مطالبي است كه مورد توجه افراد بسياري است.
شايد بسياري براي جستجو و مطالعه اين اخبار و پيداكردن داغترين و تازهترين آنها زمان زيادي را صرف كنند.
شركتهاي بزرگ توليدكننده اين فناوريهاي هوشمند نيز پرشتاب به فعاليت مشغولند تا شايد سهم بيشتري از اين بازار پرهياهو و جذاب را به دست آورند. اما ما در اين نوشتار ميخواهيم از اين بازار پرشتاب كمي فاصله بگيريم و يك زنگ تفريح كوتاه را با تلفنهمراه برايتان بسازيم.
اولين تلفن پخشكننده صوت
زيمنس SL45 كه سال 2001 ارائه شد، اولين تلفنهمراهي بود كه داراي حافظه قابل ارتقا بود و از پخش صوت با فرمت MP3 پشتيباني ميكرد.
اين تلفن با حافظه 32 مگابايتي (دقت كنيد 32 مگابايت!) و هدفون استريو وارد بازار شد. اين تلفن ميتوانست با يكبار شارژ حدود پنج ساعت موسيقي پخش كند.
محكمترين تلفنهمراه جهان
اين تلفنهمراه توسط كتاب ركوردهاي جهان، گينس به عنوان محكمترين تلفنهمراه جهان معرفي شد. اين گوشي هنگامي اين عنوان را به دست آورد كه از ارتفاع 25 متري روي لايهاي بتوني سقوط كرد و هيچ آسيب جدي نديد. بعلاوه، ميتوان با خيال راحت اين گوشي را دو متر در آب فرو برد.
پيامكهاي 160 حرفي
آيا ميدانيد چرا تعداد حروفي (كاراكتر) كه ميتوانيم در يك پيامك ارسال كنيم 160 حرف است؟ سال 1985 زماني بود كه محقق ارتباطات فرايدهلم هيلبرند (Friedhelm Hillebrand) به دنبال طول استاندارد و معيار براي پيامهاي متني بود.
او براي پيداكردن تعداد حروف يك پيام متني از فرمول يا روشهاي پيچيده استفاده نكرد، بلكه فقط پشت ماشين تحريرش نشست وشروع به نوشتن جملات تصادفي كرد.
او با نوشتن جملات يا سوالات مختلف يك خطي يا دو خطي و شمردن تعداد حروف، خط فاصلهها، نقطه و نشانههاي نگارشي، پي برد كه تعداد همه اين جملات بيش از 160 حرف نميشود.
از ديدگاه فني، در پيادهسازي اوليه پيام متني، يك پيام متني نميتوانست بيش از 128 حرف داشته باشد؛ اما با فشرده و بهينهسازي 32 حرف ديگر به آن اضافه شد. البته اين 160 حرف براي پيامكهاي انگليسي است.
پايتخت پيامك جهان
در بسياري از موارد، پيامكها كار را آسان كردهاند؛ ما براي انجام كارهاي مختلف از تبريك سال نو تا پرداخت قبوض از اين روش استفاده ميكنيم و شايد هريك از ما در سال صدها يا هزاران پيام ارسال كنيم. اما واقعا چه تعداد پيامك در سال ارسال ميشود و كاربران تلفنهمراه در كدام كشور بيشترين تعداد پيامك را ارسال ميكنند؟
كشور فيليپين با ركورد يك ميليارد و 400 ميليون پيامك در روز رتبه اول را در ارسال پيامك در جهان دارد. در اواخر قرن بيستم و اوايل قرن 21، فيليپين لقب «پايتخت پيامك جهان» را به خود اختصاص داد.
ابتدا در اين كشور ارسال پيامك رايگان بود، اما امروزه به دليل بار و هزينه زيادي كه اين سرويس به سيستم تحميل ميكند، ارسال هر پيامك حدود يك پزو (واحد پول فيليپين، مقداري بيش از دوسنت) است.
گرانقيمتترين تلفنهمراه جهان
آيفون 4 الماس رز، گران قيمتترين تلفنهمراه جهان است. قيمت آن حدود پنج ميليون پوند (حدود صد ميليارد ريال) است.
اين تلفن با 500 تكه الماس كه وزن آنها بيش از صد قيراط ميشود، پوشيده شده است. پشت آن يك رز طلايي قرار دارد و لوگوي اپل با 53 تكه الماس ساخته شده است.
يك الماس يك تكه 7.4 قيراطي روي كليد اصلي (home button) وجود دارد. از اين نوع الماس فقط دو نمونه در جهان موجود است.
اولين تصويري كه با تلفنهمراه ارسال شد
اولين عكس به اشتراك گذاشته شده در واقع عكسي بود كه خوشحالي يك پدر را از تولد نوزادش خبر ميداد. فيليپ كان در يازدهم ژوئن 1997 عكس دختر خود سوفي را كه تازه متولد شده بود، از طريق تلفنهمراه به اشتراك گذاشت.
همچنين كان مخترع اولين تلفنهمراه دوربيندار نيز هست. ايده اين اختراع هنگامي كه كان منتظر تولد فرزندش بود به ذهنش رسيد و از آنجا كه خود او در زمينه رايانه كار ميكرد (در آن زمان كان صاحب و مؤسس شركت استارفيش بود) در همان زمان مشغول دستكاري سختافزار تلفنهمراه و دوربين و لپتاپي كه به همراه داشت شد و كدهاي لازم را نيز نوشت و وقتي فرزندش متولد شد، اولين عكس را با تلفنهمراه دوربيندار خود گرفت و به اشتراك گذاشت.
پرفروشترين تلفنهمراه جهان
بيش از 250 ميليون دستگاه گوشي تلفنهمراه نوكيا 1100 از زمان عرضه اين تلفن در سال 2003 تاكنون در سراسر دنيا به فروش رسيده است. قابل اطمينان بودن و هزينه پايين را ميتوان عامل موفقيت اين گوشي تلفنهمراه دانست.
سال 2009 شايعهاي مطرح شد مبني بر اين كه گوشي 1100 نوكيا داراي يك نرمافزار فوقالعاده است كه ميتواند جلوي عمليات بانكي جعلي را بگيرد. اين موضوع باعث افزايش خارقالعاده قيمت گوشيهاي دست دوم 1100 شد.
شركت نوكيا 147 ساله
شركت نوكيا سال 1865 تاسيس شده است. تجارت اوليه اين شركت توليد كاغذ بود. سالها بعد، شروع به ساخت محصولات لاستيكي، سيم تلگراف و انواع مختلف كابل برق كرد.
در اواسط قرن قبل، اين شركت ارتش فنلاند را با توليد تجهيزات ارتباطي، ماسكهاي ضدگاز، پلاستيك و مواد شيميايي پشتيباني ميكرد.
در حقيقت، شركت نوكيا بعد از يك تجربه 115 ساله و ساخت محصولات مختلف، سال 1980 اولين تلفنهمراهش را به بازار عرضه كرد.