دو غذای گیاهی
تعداد گیاهخواران در دنیا کم نیست و تعداد غذاهای گیاهی هم کم نیست. انجمن گیاهخواران ایران دستورات آشپزی گیاهی را در اختیار داوطلبان گیاهخواری قرار میدهند. دو نمونه غذای گیاهی ذیل را هم شما میتوانید در خانه بپزید و گیاهخواری را تجربه کنید. این دستورات را دوستان انجمن گیاهخواران ایران در اختیار ما قرار دادند.
● دال حبوبات
▪ مواد لازم:
یک پیمانه نخود (از شب قبل خیس شده)، یک پیمانه لوبیاسفید (از شب قبل خیس شده)، یک پیمانه لوبیا چیتی (از شب قبل خیس شده)، ۲/۱پیمانه سویا، یک پیمانه و نیم روغن، نیمکیلو سیبزمینی، نیمکیلو گوجهفرنگی، لیموعمانی ۶ تا۸ عدد، زردچوبه، نمک، پودر فلفل قرمز.
▪ دستور تهیه:
نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را که حداقل ۳ساعت خیس کردهایم همراه با آب کافی (۱۲پیمانه) در قابلمه مناسبی میریزیم و با حرارت زیاد به جوش میآوریم. پس از جوش آمدن آب در قابلمه را میگذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا حبوبات حدود ۲ساعت به آرامی بپزد.
سپس سویا را ۱۰ دقیقه خیس میکنیم و از صافی میریزیم تا آب آن گرفته شود. روغن را در ماهیتابه داغ میکنیم و سویا را ۲دقیقه با حرارت متوسط تفت میدهیم. آنگاه سویا، سیب زمینی پوست کنده درسته, گوجهفرنگی چهارقاچ، لیمو عمانی، زردچوبه و نمک را به نخود و لوبیای پخته شده اضافه میکنیم و میگذاریم با همان حرارت ملایم حدود ۲ ساعت بپزد و کاملا جا بیفتد. برای تقدیم میتوانید آب دال را جداگانه در یک کاسه بریزید و سپس محتویات قابلمه را بکوبید و له کنید. این دال را با سبزی خوردن میل کنید.
● پلو سبزیجات چینی
▪ مواد لازم:
۲پیمانه برنجـ روغن کنجد یا روغن معمولی، ۳پیمانه آب، نمک، ۱ قاشق چایخوری زنجبیل، ۸/۱ قاشق چایخوری انغوزه. ۱ عدد هویج متوسط (تراشیده و حلقه شده)، ۱ عددکدوی کوچک (خرد شده)، ۱پیمانه ساقه کرفس (خردشده)، ۲پیمانه کاهوی چینی یا کلم برگ (خرد شده)، ۲ پیمانه جوانه ماش، ۱ قاشق سویا سس، ۲ قاشق مخلوط رب و خامه، ۳/۱ پیمانه پنیر توفو یا پنیر کورد (خردشده)، ۴/۱ پیمانه بادام (پوست کنده و خرد شده یا خلال بادام)، ۲ قاشق غذاخوری گشنیز تازه (خرد شده).
▪ دستور تهیه:
برنج را میشوییم و در صافی میریزیم تا آب آن گرفته شود. ۲ قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه مناسبی با حرارت متوسط داغ میکنیم و برنج را یک دقیقه در آن سرخ میکنیم. آب و دو قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه میکنیم. حرارت را زیاد کرده و وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم میکنیم و در قابلمه را میگذاریم تا برنج به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد سپس آن را کنار میگذاریم.
در قابلمه مناسبی ۳ قاشق غذاخوری روغن را داغ میکنیم و زنجبیل و انغوزه را در آن تفت میدهیم.سپس هویج، کدو و ساقه کرفس را در آن میریزیم. در قابلمه را میگذاریم و ۱۰ دقیقه آن را با حرارت متوسط میپزیم و گاهگاه آن را هم میزنیم. آنگاه جوانه ماش را اضافه میکنیم و با حرارت زیاد آنها را یک دقیقه دیگر سرخ نموده و سویا سس را به آن اضافه میکنیم (در صورت تمایل برای حفظ رنگ پلو میتوان سویا سس را جداگانه نیز سرو کرد.) سپس سبزیجات را کنار میگذاریم. در قابلمه تفلون مناسبی دو قاشق غذاخوری روغن باقیمانده را داغ میکنیم و پنیر سرخ شده را سرخ میکنیم تا کمی طلایی شود.
بادام را هم اضافه میکنیم و چند لحظه تفت میدهیم. سپس برنج پخته شده و مخلوط سبزیجات را داخل آن میریزیم و دو دقیقه با حرارت زیاد تفت میدهیم. گشنیز خرد شده و باقیمانده نمک را هم اضافه میکنیم و به آرامی همه مواد را مخلوط کرده و تقدیم میکنیم.