0

شیوه زندگی در مصر باستان

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

شیوه زندگی در مصر باستان

 

هر چند که بیشتر نواحی مصر باستان به شکل کویری بوده، اما رودخانه نیل هر ساله طغیان می کرده و رسوبات حاصلخیز کننده را در کرانه های اطراف خود پخش می کرده است . در این نواحی و مناطقی که با استفاده از کانالها آبیاری می شدند مردم به کشت غلات و پرورش گاو می پرداختند . در زمان درو، منطقه در اثر فعالیت مردم زنده می شد . کشاورزان غلات را بوسیله داسهای دارای تیغه های سنگی درو می کردند و کاتبان با استفاده از حروف تصویری ، میزان برداشت هر کشاورز را ثبت می کردند در طول دوران طغیان رودخانه، از کشاورزان برای ساخت بناهای بزرگ مانند اهرام، استفاده می شد.

img/daneshnameh_up/a/a9/Mesrbastan.jpg

درو کردن غلات

این نقاشی که بر روی دیوار یک مقبره در شهر تیبس کشیده
شده ، کارگران را در حال جمع آوری محصول
در کرانه های رودخانه نیل نشان می دهد.


مصریان صدهاخدای مختلف مذکور و مونث داشتند، که بیشتر آنها به صورت یکی از حیوانات نشان داده می شدند. بعضی از خدایان، خدایان محلی بودند هر کدام از 42 ناحیه مصر، خدای مخصوص خود را داشتند .
خدای خورشید مهمترین خدا خدای خورشید بود. او پادشاه خدایان بود او به شکلهای مختلفی در می آمد و اسامی مختلفی داشت تحت نام آمون –رع به شکل انسان در می امد و در جنگها از فرعون محافظت می کرد، با نام هاراختی – رع ، به شکل شاهیین بزرگ در آسمان، متجلی می شد که او را مسئول همه مخلوقات ، مردم ، حیوانات و حاصلخیزی زمین می نامیدند .

دیگر خدایان اصلی


هر کدام از خدایان مسئول اداره یک جنبه از زندگی مردم بودند توت با سری شبیه به لک لک ، خدای عقل مصریان باستان بود . خنوم که سری شبیه به قوچ داشت بر ظغیانهای رود نیل ، نظارت داشت.

پرستش خدایان اصلی


کاهنان، خدایان اصلی را در عبادتگاههای بزرگ پرستش می کردند . جانورانی در پیشگاه این خدایان ، قربانی می شدند و کاهنان غذای تهیه شده را به رسم پیشکش ، در معبد به جا می گذارند اگر این غذاها بوسیله خدایان خورده نمی شد ، کاهنان آنها را می خوردند.

خدایان ناظر بر زندگی روزمره


خدایان معروفی نیز بودند ، که مردم تصاویر آنها را در منزل نگهداری می کردند مردم این خدایان خود را با زندگی روز مره خود مرتبط می دیدند برای نمونه بس که سرش مانند سر شیر بود خدای خانواده محسوب می شدو توورت ، الهه ای که به شکل یک اسب ابی آبستن بود ، هنگام زایمان از زنان محافظت می کرد.


حقایق ثبت شده


مراحل و روش مومیایی کردن و مراسم تدفین اجساد، در مصر باستان و مدت 70 روز طول می کشید و نوار پیچ کردن آن 15 روز به طول می انجامد. یکی از مهم ترین مراسم، مرحله باز کردن دهان بود. برگذاری این مراسم به این منظور بود که گمان می کردند به فرد مرده ، امکان تسلط یافتن بر بدنش را می دهد و او را قادر می سازد تا بعد از مرگ بخورد و بیاشامدو در اطراف قدم بزند.

مومیایی کردن


مصریان برای آماده نمودن مردگان خود برای زندگی بعد ازمرگ، آنها را مومیایی می کردند آنها برای انجام این کار، اعضا داخلی را در می آوردند و منافذ و جاهای خالی بدن را توسط شراب خرما پر می کردند بعد بدن را با نمک قلیایی می پوشاندند و انرا به مدت 70 روز به حال خود رها می کردند بعد از این مرحله، بدن را می شستند و آن را در نوار های پارچه ای می پیچند.

img/daneshnameh_up/8/8e/Mesrbastan1.jpg

سه شنبه 7 شهریور 1391  2:32 PM
تشکرات از این پست
fatemeh_75 mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها