آشپزی سنتی
آشپزی سنتی
|
● آش دوغ
مواد لازم (برای ۵ نفر)
۱) عدس: یک کیلو
۲) پیاز: ۲۰۰ گرم
۳) برنج: ۲۰۰ گرم
۴) سبزی آش: یک کیلو همراه با ۵۰۰ گرم اسفناج
۵) ماست ترش یا دوغ محلی: ۷۰۰ گرم
● طرز تهیه
ابتدا عدس را آبپز میکنیم. بعد از تمیز و خرد کردن سبزیها را همراه با یک لیتر آب و عدس آبپز شده و پیاز داغ مخلوط میکنیم. و روی شعله متوسط گاز قرار میدهیم. بعد از ۱۵ دقیقه دوغ ترش را همراه مقداری نمک به طرف اضافه میکنیم بعد از حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه غذا حاضر است.
تذکر: هیچگاه در سبزی آش از شنبلیله استفاده نفرمائید.
هر دو غذای سنتی ایرانی که معرفی شدند بدون گوشت طبخ میشوند.
● آش بلغور
مواد لازم (برای ۵ نفر)
۱) پیاز: ۲۰۰ گرم جهت تهیه پیاز داغ
۲) برنج: ۵۰ گرم
۳) لپه: ۳۰ گرم
۴) ماش: ۵۰ گرم
۵( سبزی آش شامل گشنیز، جعفری، تره و برگ چغندر (یک کیلو)
۶) نمک به اندازه مناسب
● طرز تهیه
ابتدا با پیاز مقدار یپیاز داغ درست میکنیم بعد همه سبزیها را بعد از پاک کردن به اندازه مناسب خرد میکنیم و همراه با برنج، لپه و ماش به اندازه ۲۰ تا ۳۰ ثانیه تفت میدهیم و مقدار یک لیتر آب به تمامی مواد اضافه میکنیم. بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقیقهاش لعاب میاندازد. اکنون آبغوره طبیعی به مقدار یک لیتر داخل ظرف میریزیم و ظرف را ۲۰ تا ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت متوسط روی شعله قرار میدهیم. این غذا نیاز به ادویه خاصی ندارد و بهعلت مواد بهکار رفته در آن باعث خنکی بدن و فرو نشاندن صفرا میشود. همچنین موجب رفع تشنگی و کمخوابی در تابستان میشود.
داود منیری |
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...
شنبه 15 آبان 1389 7:39 AM
تشکرات از این پست