آش میوه
● مواد لازم:
▪ گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
▪ ترهفرنگی: ۲۰۰ گرم
▪ جعفری ساطوری شده: ۲۰۰ گرم
▪ نعناع: ۲۰۰ گرم
▪ گشنیز: ۲۰۰ گرم
▪ برگ چغندر: ۲۰۰ گرم
▪ برنج: ۲۰۰ گرم
▪ پیاز داغ عسلی: ۳ قاشق سوپخوری
▪ نخود: ۱۲۵ گرم
▪ لوبیا قرمز: ۱۲۵ گرم
▪ آلبالو: ۵۰۰ گرم
▪ گوجهسبز: ۵۰۰ گرم
▪ زردآلو: ۵۰۰ گرم
▪ گندم: ۱۰۰ گرم
▪ فلفل: قدری
▪ نمک: قدری
● طرز تهیه:
پیاز داغ و نخود لوبیا و گندم در صورت تمایل کمی زرد چوبه را با ۵ تا ۶ لیوان آب میگذاریم بپزد برنج را اضافه میکنیم و سبزی را بعد از تمیز کردن و خرد کردن وقتی برنج پخته شد در آن میریزیم و گوشت را کوفته ریزه درست میکنیم و به آن اضافه میکنیم و آش را گاهی به هم میزنیم تا کاملا جا بیفتد، هسته میوهها را میگیریم و در اواخر طبخ میوهها را هم به آن اضافه
می کنیم. به اندازه کافی نمک و فلفل میزنیم باید میوهها پخته شوند ولی زیاد له نشوند. در زمستان به جای میوه تازه میتوانیم از برگ زردآلو و آلوی زرد خشک و مربای آلبالو یا آلبالوی خشک استفاده کنیم. بدیهی است میوههای خشک را باید در آب خیس کرد بعد مصرف نمود. میتوانیم به این آش در اواخر طبخ ۴ تا ۵ قاشق شکر بزنیم تا طعمش ترش و شیرین بشود.