0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

زردی نوزادان


زردي كودكان در صورت درمان نشدن به اختلالات تكاملي منجر مي‌شود
مسموميت، فشار خون و ديابت مادر از عوامل موثر در بروز اختلالات تكاملي جنين است.

دكترمومن، متخصص بيماريهاي اطفال و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز در اين زمينه به ايسنا گفت: اختلال در اكسيژن‌رساني و عفونت از عواملي‌ هستند كه هنگام زايمان مي‌تواند عفونت مغزي و اختلالات تكاملي در جنين به وجود بياورند.
وي افزود: در صورتي كه هنگام زايمان به نوزاد آسيب و تروما ( ضربه) وارد شود منجر به بروز مشكلات تكاملي در كودكان مي‌شود.
عضوهيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز با بيان اينكه در صورتي كه زردي كودكان درمان نشود، كودك دچار اختلال تكاملي مي‌شود، متذكر شد: پس از تولد عواملي نظير تماس با مواد سمي، عفونت‌ها، ضربه، اختلالات سوخت و ساز نيز مي‌تواند منجر به اختلالات تكاملي در كودكان شود.
ومن يادآور شد: با وجود اين عوامل كه در بروز اختلالات تكاملي نقش دارند قسمت زيادي از علت اختلالات تكاملي ناشناخته است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:35 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آلرژي به حيوانات خانگي


آلرژي به حيوانات خانگي چيست؟

آلرژي به حيوانات خانگي، واكنش سيستم ايمني بدن نسبت به بقاياي بدن (شوره پوست)، بزاق، ادرار يا مدفوع حيوانات مي‌باشد. (خز يا موي حيوانات به خودي خود نمي‌تواند چندان آلرژي‌زا باشد اما ممكن است گرده‌ها، گردوخاك، قارچ و ديگر مواد آلرژي‌زا در آن گير بيفتند.) اگر كودكي كه نسبت به حيوانات آلرژي دارد بقاياي بدن حيوان را تنفس كند يا با بزاق يا فضولات حيوان تماس پيدا كند، سيستم ايمني بدن او اعلام خطر كرده و هيستامين و بيش از 40 نوع ماده شيميايي ديگر را براي مبارزه با ماده آلرژي‌زا آزاد مي‌كند.

هيستامين موجب التهاب بيني و مجاري تنفسي مي‌شود و ساير مواد شيميايي نيز موجب بروز نشانه‌هاي آلرژي زير مي‌شوند: آبريزش بيني، چشم‌هاي اشك‌آلود، عطسه، و نشانه‌هاي آسم همچون سرفه و خس‌خس كردن. در واقع اكثر آسم‌ها در اوايل دوران كودكي شروع مي‌شوند، و عامل آنها مي‌توانند حيوانات باشند. اگر ماده آلرژي‌زا با پوست كودك تماس پيدا كند، ممكن است جوش يا كهير بزند.

هر نوع حيواني (شامل سگ‌ها، موش‌ها، خوكچه‌ها و خصوصا گربه‌ها) مي‌توانند موجب بروز واكنش در كودكي كه آلرژي دارد شوند.


چگونه مي‌توانم بفهمم كه كودكم به حيوان خانگي‌مان آلرژي دارد يا خير؟

نشانه‌هايي كه در طول سال (و نه صرفا فصل‌هاي خاص) رخ مي‌دهند، از قبيل خارش، چشم‌هاي اشك‌آلود، جوش، آبريزش بيني، عطسه، سرفه يا خس‌خس كردن در داخل خانه، همگي نشانه‌هاي حاكي از آلرژي نسبت به بندپايان خانگي، قارچ يا حيوان خانگي مي‌باشند. اين نشانه‌ها ممكن است حتي زماني رخ دهند كه كودك شما در تماس مستقيم با حيوان نيست زيرا اين ماده‌هاي آلرژي‌زا را مي‌توان در كل محيط داخل خانه پيدا كرد. تعيين اينكه آيا مشكل ناشي از حيوان خانگي يا چيز ديگري است، اندكي دشوار است.

متأسفانه كودك شما، حتي زماني كه از خانه دور باشد، ممكن است باز هم نسبت به حيوان واكنش نشان دهد.

دور كردن سگ يا گربه از خانه براي يك مدت آزمايشي نمي‌تواند كمك چنداني به شما بكند زيرا ممكن است بقاياي بدن حيوان به اندازه كافي در خانه موجود باشند كه حتي وقتي كه خود حيوان در خانه نيست نيز باعث بروز آلرژي در كودك شوند. بنابراين بايد مدتي طولاني از خانه دور بمانيد تا مشخص شود كه آيا كودك شما در غياب حيوان بهتر شده است يا نه.

اگر براي شما مشخص شد كه حيوان عامل بروز نشانه‌هاي آلرژي در كودك بوده است بايد حيوان را به جاي ديگري بفرستيد. اگر هنوز مطمئن نيستيد، بايد كودك خود را نزد متخصص آلرژي ببريد تا اين معما قدري بيشتر حل شود.


متخصص آلرژي چگونه مي‌فهمد كه كودك من به چه چيزي آلرژي دارد؟

براي تعيين عامل آلرژي، متخصص ممكن است از آزمايش پوست استفاده كند كه در آن پوست را اندكي خراش داده و مقدار كمي از ماده آلرژي‌زا (به صورت مايع) را روي پوست مي‌مالد. پس از 15 تا 20 دقيقه، بررسي مي‌كند كه آيا برجستگي يا تاول‌هايي همانند نيش حشرات روي پوست ايجاد شده‌اند (كه نشان‌دهنده آلرژي مي‌باشد) يا نه.

اين آزمايش بسيار حساس بوده و بايد توسط يك متخصص آلرژي آموزش‌ديده و تأييدشده انجام شود تا به شما در تصميم‌گيري پيرامون بيرون كردنِ حيوان و تميزكاري كامل خانه كمك كند. حتي در اين صورت نيز چند ماه طول مي‌كشد تا سطح مواد آلرژي‌زا به اندازه كافي اُفت كند كه موجب تفاوت در وضعيت كودك شود.


آيا پيشاپيش مي‌توانم از بروز آلرژي در كودك نسبت به حيوان خانگي‌مان پيشگيري كنم؟

احتمالا نه، خصوصا اگر شما يا همسرتان آلرژي داشته باشد. در اين صورت، كودك شما از لحاظ ژنتيكي آمادگي آن را دارد كه به نوعي آلرژي مبتلا شود، هرچند ممكن است نوع آلرژي او دقيقا مشابه با شما نباشد.

اگر مي‌خواهيد يك حيوان خانگي داشته باشيد اما احتمال مي‌دهيد كه كودك شما نسبت به آن آلرژي داشته باشد، شايد بهتر باشد صبر كنيد تا كودك حداقل 6 ساله شود. در كودك‌هاي بزرگ‌تر نشانه‌هاي آلرژي غالبا چندان حاد نيستند. مثلا آلرژي نسبت به حيوان ممكن است موجب خس‌خس كردن كودك در سن 4 يا 5 سالگي شود، در حالي كه در سن 8 سالگي ممكن است تنها يك سرفه خفيف ايجاد كند.

به خاطر داشته باشيد كه اگر يك حيوان به خانه بياوريد كودك شما ممكن است علامت‌هاي آلرژي را بلافاصله بروز ندهد. ممكن است چند ماه طول بكشد تا كودك آلرژيك، نشانه‌هاي آلرژي را در واكنش به اين حيوان جديد از خود بروز بدهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:48 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آشنایی با بلوغ زودرس و علل و علائم آن در پسران و دختران


بلوغ زودرس

به ظاهر شدن علائم بلوغ از جهت فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از سن ۸ سالگی و در پسران قبل از سن ۹ سالگی بلوغ زودرس اطلاق می گردد . در ابتدا این کودکان بلندتر از همسن های خود هستند . ولی بدلیل بلوغ زودرس استخوانها ، در نهایت قد کوتاهتری در بلوغ خواهند داشت . در دختران با بزرگ شدن پستانها شروع پریود ماهانه ظاهر شده و در پسران با افزایش ***** که بصورت اختلالات رفتاری تظاهر می کند .

والدین باید به بلوغ زودرس کودکان خود توجه کنند و آن را جدی بگیرند .بلوغ جنسی که با تغییراتی در بدن کودک همراه ‌است در بین دختران و پسران در ابتدای هشت یا ‪ نه ‬سالگی و در برخی موارد در دختران در ‪سیزده ‬سالگی و در پسران از ‪پانزده ‬سالگی آغاز می‌شود. بلوغ جنسی همرا با تغییر و تحولات غدد هورمونی، داخلی و ظاهری چهره افراد است.

البته در زمینه بلوغ جنسی، نژاد و موقعیت جغرافیایی موثر است و بسیاری از خانواده‌ها این تغییر و تحولات که پیش از سن نه ‬سالگی در دختر و پسر خود مشاهده می‌کنند را دلیل بر سالم بودن سیستم بدنی و بلوغ فرزندان خود می‌دانند.

موارد بلوغ زودرس در سطح‌ کشور ایران ، افغانستان و تاجیکستان بسیار مشاهده ‌می‌شود ، این در حالی است که این تغییر و تحولات زودرس، هشداری برای وجود تومور مغزی، تومور جنسی، تومور غدد داخلی و نبود فعالیت هماهنگ در غدد تیروئید است.

در اغلب موارد کودک مبتلا علاوه بر بیماری جسمی به بیماری روحی نیز مبتلا می‌شود، بنابراین خانواده‌ها باید با مشاهده کوچک‌ترین علامت در بروز بلوغ زودرس، ‌حتما فرزند خود را نزد پزشک متخصص ببرند تا معاینه و درمان به موقع صورت بگیرد.

بسیاری از خانواده‌ها در مورد بلوغ دخترانشان تعصبات فرهنگی و مذهبی شدیدی را اعمال می‌کنند ، بسیاری از خانواده‌ها مراجعه به پزشک را برای ساده‌ترین بیماری‌های دخترانشان عیب و ننگ می‌دانند بنابراین در این مقوله، حتما بی‌توجه می‌شوند.

بنابراین باید در مدارس خصوصا از سوی مدیران، شرایطی فراهم شود که دانش‌آموز در هر مقطع تحصیلی با این مسائل آشنا شوند، تا در زمان بروز آن بتوانند به ‌راحتی آن را با مسئولان مدرسه در میان گذارند و در صورت نیاز درمان آن آغاز شود.


* چرا بلوغ زودرس مهم است ؟
بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد ، جنبه اول علت ایجاد کننده آن است که پزشک متخصص با انجام آزمایشات لازم و پیگیریهای منظم و دقیق نوجوانان مبتلا ، در طی مدت طولانی بدنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم اثر بلوغ زودرس روی رشد قدی و روانی نوجوان است .



* علل ایجاد کننده علائم بلوغ زودرس کدامند ؟
در اکثر دخترها ،‌علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در سایر افراد خانواده ( مادر یا خواهران وی ) نیز چنین حالتی دیده می شود . ولی در مواردی بیماریهای مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف ، عفونت و التهاب مغز یا ضربه به جمجمه می تواند این حالت را ایجاد کند . گاهی کیست های تخمدانی با تولید هورمون های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می شوند . در پسرها حالت سرشتی کمتر دیده می شود و بیماریهای زمینه ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است . لذا در این کودکان ( پسر یا دختر ) بررسی مغز با mri حتماً انجام می شود . سونوگرافی از تخمدانها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون های مختلف و نیز تعیین سن استخوانی انجام می شود . در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش ها ، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار توسط پزشک بررسی انجام شود .



عوارض بلوغ زودرس :کودکان در مقابل استرسهای زمان جوانی قرار می گیرند و نمی دانند چه کار باید بکنند . این کودکان از نظر جسمی تظاهرات بلوغ را دارند ولی تجربه کافی را ندارند . دختران با ظاهر شدن علائم پریود ممکن است دچار مشکلات روحی گردند . در هر دو جنس بدلیل افزایش تمایل به ***** ، رفتارهای ناهنجار مثل خودارضایی شیوع دارد .



علائم و تظاهرات :
در دختران علائم ابتدا با بزرگ شدن پستان به شکل یکطرفه یا دوطرفه ظاهر می شود و بعد از آن موهای زهار و زیربغل دیده می شوند و پریود شدن در مرحله انتهایی است ، دور نوک سینه تیره و ضخیم می گردد و نوک سینه به جلو می آید . جوش نیز در صورت این کودکان افزایش می یابد .



در پسران اولین علامت بزرگ شدن بیضه و سپس بلوغ دیگر اجزاء اندام تناسلی است .


قد ابتدا در این کودکان بزرگتر از همسن های خود می باشد . صدا در این کودکان ضخیم شده و موهای صورت بصورت زوردسی در صورت ظاهر می گردند .

بررسیهای آزمایشگاهی و عکسبرداری : اندازه گیری میزان هورمونهای بلوغ می تواند کمک کننده باشد . تصویربرداری سر بصورت رادیوگرافی یا ام . آر . آی از نواحی مختلف مغز در تشخیص کمک کننده است .

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:48 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

* آیا درمان بلوغ زودرس لازم است ؟
هنگامیکه بلوغ در سنین پائین شروع شود رشد قدی کودکان بیشتر می شود و به نسبت کودکان هم سن خود قدبلندتری خواهند داشت ولی پس از ۳-۲ سال که بلوغ کامل شد ، رشد قدی متوقف شده و در نهایت بزرگسالان کوتاه قدی خواهند شد . از نظر شکل فیزیکی نیز ممکن است مشکلاتی دیده شود . بعلاوه از نظر روانی نیز این کودکان دچار مشکلات زیادی خواهند شد .



رشد سینه ها یا ایجاد قاعدگی در دختران کم سن و یا رویش موهای صورت و کلفتی صدا در پسران کم سن و مقایسه با سایر همسالان خود ، باعث بروز اضطراب شدید در این کودکان و والدین آنها می شود . بخصوص در دختران مبتلا ، احتمال سوء استفاده های جنسی نیز وجود دارد .




در صورت استفاده از هورمون های محرک گونادوتروپین با سرکوب تولید هورمون از تخمدانها یا بیضه ها باعث توقف یا پسرفت صفات ثانویه جنسی می گردد . بعلاوه رشد قدی نیز ادامه می یابد . باید دقت شود که درمان باید زود شروع شود . در صورت موفقیت ، درمان را تا رسیدن کودک به سن طبیعی بلوغ ادامه می دهیم و سپس قطع می کنیم تا بلوغ بطور طبیعی در سن طبیعی پیش رود . در واقع آگاهی والدین به نشانه های بلوغ زودرس با مراجعه زود و به موقع ، موفقیت درمان را بدنبال دارد . نکته مهم این است که هوش این کودکان طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از کودکان هم سن خود است ولی بدلیل تغییرات ظاهری و نیز تأثیر هورمون ها ممکن است دچار اختلالات رفتاری ، حالتهای تهاجمی و حتی افسردگی شوند . در واقع بلوغ زودرس برای کودک و خانواده او ، مشکل مهمی است و بخصوص در دختران مبتلا احتمال سوء استفاده جنسی و در پسران ، گرایش به پسران بزرگتر و تأثیر پذیری از رفتارهای نامناسب آن وجود دارد . لذا آموزش دقیق به والدین الزامی است .



والدین باید با ایجاد یک ارتباط صادقانه و دوستانه با دختر یا پسر مبتلای خود ، برای او توضیح دهند که پیدایش این تغییرات در چه سنی طبیعی است و حالا که در وی به صورت زودرس ایجاد شده ،‌ چه مراقبت ها و درمانهائی ضروری است . ارتباط والدین با معلمان آنها ، در برقراری ارتباط دوستانه این کودکان با هم سن و سالهای خود بسیار حیاتی است . در واقع در محیط مدرسه است که عدم توجه به شرایط جسمی و روحی این کودکان می تواند باعث بروز مشکلات روانی جدی گردد . و لذا معلمان آگاه و دلسوز در برقراری ارتباط طبیعی بین این کودکان و همشاگردیهایشان نقش کلیدی دارند.



روشهای جراحی برای درمان توده هایی که در مغز بصورت نابجا هورمون ترشح می کنند استفاده می گردد .

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:48 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

پیش آگهی :
در صورت درمان مناسب و به موقع علائم و رشد قدی بصورت طبیعی خواهد بود ، درمان قبل از سن استخوانی ۱۲ سال برای دختران و ۱۳ سال برای پسران باید شروع گردد .
‌بلوغ زودرس چیست؟
ظاهر شدن علائم بلوغ‌ ‌ازنظر فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از ۸ سالگی و در پسران قبل از ۹ سالگی،‌ ‌بلوغ زودرس نامیده می‌شود.

ابتدا این کودکان بلندتر از همسن‌های خود هستند ‌ولی به‌دلیل بلوغ زودرس استخوان‌ها‌،‌ ‌در نهایت قد کوتاه‌تری در‌ ‌بلوغ خواهند داشت.

چرا‌ ‌بلوغ زودرس مهم است؟‌
‌بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد؛ جنبه اول، علت ایجادکننده است که پزشک متخصص با انجام آزمایش‌های لازم و پیگیری‌های منظم و دقیق کودک، طی مدت طولانی به‌دنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم، اثر بلوغ زودرس رشد قدی و روانی کودک است‌. ‌

کودکان مقابل استرس‌های زمان‌ ‌جوانی قرار می‌گیرند و نمی‌دانند چه کار باید بکنند . آنها از نظر جسمی‌ ‌تظاهرات بلوغ را دارند ولی تجربه کافی ندارند. دختران با ظاهر شدن علائم پریود،‌ ‌ممکن است دچار وحشت و مشکلات روحی شوند.

عوامل ایجاد بلوغ زودرس کدامند؟‌
‌بلوغ زودرس در دختران، ۵ برابر شایع‌تر از پسرهاست. در بعضی دخترها،‌ علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی‌شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در‌ ‌سایر افراد خانواده (مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده می‌شود، ولی در مواردی بیماری‌های مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف، عفونت و التهاب مغز‌ ‌یا ضربه به جمجمه می‌تواند این حالت را ایجاد کند.



گاهی کیست‌های تخمدانی با تولید‌ ‌هورمون‌های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می‌شوند. در پسرها بیماری‌های زمینه‌ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است. لذا در‌ ‌این کودکان (پسر یا دختر) بررسی مغز با ام.آر.آی حتماً انجام‌ ‌می‌شود.




سونوگرافی از تخمدان‌ها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون‌های مختلف و تعیین سن استخوانی نیز اغلب انجام می‌شود. در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش‌ها، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار از سوی پزشک بررسی انجام شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

پیش آگهی :
در صورت درمان مناسب و به موقع علائم و رشد قدی بصورت طبیعی خواهد بود ، درمان قبل از سن استخوانی ۱۲ سال برای دختران و ۱۳ سال برای پسران باید شروع گردد .
‌بلوغ زودرس چیست؟
ظاهر شدن علائم بلوغ‌ ‌ازنظر فیزیکی و هورمونی در دختران قبل از ۸ سالگی و در پسران قبل از ۹ سالگی،‌ ‌بلوغ زودرس نامیده می‌شود.

ابتدا این کودکان بلندتر از همسن‌های خود هستند ‌ولی به‌دلیل بلوغ زودرس استخوان‌ها‌،‌ ‌در نهایت قد کوتاه‌تری در‌ ‌بلوغ خواهند داشت.

چرا‌ ‌بلوغ زودرس مهم است؟‌
‌بلوغ زودرس از دو جنبه اهمیت زیادی دارد؛ جنبه اول، علت ایجادکننده است که پزشک متخصص با انجام آزمایش‌های لازم و پیگیری‌های منظم و دقیق کودک، طی مدت طولانی به‌دنبال علت ایجاد آن می گردد و جنبه دوم، اثر بلوغ زودرس رشد قدی و روانی کودک است‌. ‌

کودکان مقابل استرس‌های زمان‌ ‌جوانی قرار می‌گیرند و نمی‌دانند چه کار باید بکنند . آنها از نظر جسمی‌ ‌تظاهرات بلوغ را دارند ولی تجربه کافی ندارند. دختران با ظاهر شدن علائم پریود،‌ ‌ممکن است دچار وحشت و مشکلات روحی شوند.

عوامل ایجاد بلوغ زودرس کدامند؟‌
‌بلوغ زودرس در دختران، ۵ برابر شایع‌تر از پسرهاست. در بعضی دخترها،‌ علت خاصی برای بلوغ زودرس دیده نمی‌شود و بیشتر جنبه خانوادگی دارد و در‌ ‌سایر افراد خانواده (مادر یا خواهران وی) نیز چنین حالتی دیده می‌شود، ولی در مواردی بیماری‌های مهم دستگاه عصبی مرکزی مثل تومورهای مختلف، عفونت و التهاب مغز‌ ‌یا ضربه به جمجمه می‌تواند این حالت را ایجاد کند.



گاهی کیست‌های تخمدانی با تولید‌ ‌هورمون‌های جنسی زنانه باعث بلوغ زودرس می‌شوند. در پسرها بیماری‌های زمینه‌ای مثل تومورهای سیستم عصبی مرکزی بیشتر شایع است. لذا در‌ ‌این کودکان (پسر یا دختر) بررسی مغز با ام.آر.آی حتماً انجام‌ ‌می‌شود.




سونوگرافی از تخمدان‌ها و شکم و بررسی آزمایشگاهی هورمون‌های مختلف و تعیین سن استخوانی نیز اغلب انجام می‌شود. در صورت طبیعی بودن معاینات و آزمایش‌ها، حتماً باید هر ۶ ماه یک بار از سوی پزشک بررسی انجام شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

علائم و‌ ‌تظاهرات‌
‌در دختران، علائم ابتدا با بزرگ شدن پستان به شکل یک‌طرفه یا دوطرفه ظاهر می‌شود و بعد از آن موهای زهار و زیربغل دیده می‌شوند و پریود شدن در مرحله انتهایی است. دور نوک پستان تیره و ضخیم می‌شود و‌ ‌نوک آن به جلو می‌آید. جوش نیز در صورت این کودکان دیده می‌شود.‌ در‌ ‌پسران اولین علامت، بزرگ شدن بیضه و سپس بلوغ دیگر اجزای اندام تناسلی است. صدای این کودکان ضخیم و موهای صورت، زودتر از زمان معمول آن ظاهر می‌شود.
آیا‌ ‌درمان بلوغ زودرس لازم است؟‌
‌هنگامی‌که بلوغ در سنین پایین رخ دهد، رشد قدی کودکان بیشتر می‌شود و این کودکان به‌ ‌نسبت کودکان هم سن خود قدبلندتری خواهند داشت ولی پس از دو سه سال که بلوغ کامل شد، رشد قدی متوقف شده و در نهایت بزرگسالان کوتاه قدی خواهند شد.



از نظر شکل فیزیکی‌ ‌نیز ممکن است مشکلاتی دیده شود. به‌علاوه از نظر روانی، این کودکان دچار مشکلات زیادی خواهند شد.




‌رشد‌ ‌پستان یا ایجاد قاعدگی در دختران کم‌سن یا رویش موهای صورت و کلفتی صدا در پسران کم‌سن و مقایسه خود با سایر همسالان، باعث بروز اضطراب شدید در این کودکان و‌ ‌والدین آنها می شود. به‌خصوص در دختران مبتلا، احتمال سوء استفاده جنسی وجود دارد.




بنابراین درمان باید بسیار زود شروع شود (قبل از سن استخوانی ۱۲ سال برای دختران و ۱۳ سال برای پسران.) در صورت موفقیت، پزشک درمان را تا‌ ‌رسیدن کودک به سن طبیعی بلوغ ادامه می‌دهد و سپس قطع می‌کند تا بلوغ به‌طور طبیعی‌ ‌در سن طبیعی پیش‌ رود.



آگاهی والدین به نشانه‌های بلوغ زودرس با مراجعه زود و به موقع موفقیت درمان را به‌دنبال دارد. نکته مهم این است که هوش این کودکان‌ ‌طبیعی و حتی در مواردی بالاتر از کودکان هم‌سن است ولی به‌دلیل تغییرات ظاهری و‌ ‌نیز تاثیر هورمون‌ها ممکن است دچار اختلالات رفتاری، حالت‌های تهاجمی و حتی افسردگی‌ ‌شوند.




بلوغ زودرس برای کودک و خانواده او، مشکل مهمی است لذا دقت و مراجعه فوری والدین به پزشک الزامی است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بلوغ زودرس جنسی درپسران

عواملی باعث بلوغ می شوند که کاملاً و به درستی برای ما شناخته نشده اند. یک محور مهم در بدن وجود دارد که ممکن است دربرگیرنده عوامل مربوط به بلوغ جنسی باشد که به نام محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد جنسی یا غدد فوق کلیوی، مورد توجه بسیار است. هیپوفیز هورمونهای گنادوتروپین را ترشح می کند و هیپوتالاموس هورمونهای محرک هیپوفیز را می سازد و آزاد می کند و این مسیر هورمونی به غدد هدف یعنی غدد جنسی یا فوق کلیوی ختم می شود. قبل از شروع بلوغ ترشحات هورمونی گنادوتروپین از هیپوفیز کم است ولی احتمالاً تحت تأثیر غدد جنسی مردانه کنترل می شود. برای اینکه در نمونه های تجربی و آزمایشگاهی دیده شده که اگر فرد مذکری قبل از بلوغ اخته شود در واقع کنترل غدد جنسی بر هورمون گنادوتروپین کاهش یافته و سطح «گنادوتروپین ها» افزایش می یابد. با شروع دوره بلوغ سطح هورمونهای جنسی بخصوص در خواب اوج می گیرد و بعد از اینکه دوره بلوغ شروع شد سطح هورمونهای جنسی و FSH/LH در طول روز و بیداری نیز افزایش می یابد. آندروژنها نیز توسط غدد یاد شده
ساخته می شود.

تستوسترون یا هورمون جنسی مردانه در زندگی جنینی از حدود هفته هفتم حاملگی در غدد جنین مذکر شروع به ساخته شدن می کند و ترشح آن افزایش می یابد. ترشح و افزایش تستوسترون باعث تغییرات و شکل گیری اعضای تناسلی خارجی یک فرد مذکر می شود. بلوغ در یک نوجوان مذکر با رویش مو در صورت، عقب رفتن خط رویش مو در پیشانی، وضعیت ظاهری بدن و لگن و اندامها، رویش مو در زیر بغل و ناحیه زهار به طرف بالا و به شکل لوزی شروع می شود. تغییر صدا نیز تقریبا در همین زمان اتفاق می افتد. تمامی این فرآیندها از حدود ۱۱، ۱۲ سالگی شروع می شوند و غالبا در یک دوره ۵ ساله تکمیل می شوند. البته سن شروع بلوغ و مراحل تکمیل آن در افراد مختلف متغیر است.


بلوغ زودرس جنسی
بلوغ جنسی در سنین قبل از ۹ سالگی در پسرها به عنوان یک رویداد غیر طبیعی تلقی می شود. بلوغ زودرس واقعی یا بلوغ هم جنسی Iso***ualکامل، زمانی به وجود می آید که مردسازی ناقص و فرآیند اسپرماتوژنز (ساختن اسپرم) روی داده باشد. در حالی که بلوغ زودرس کاذب یا بلوغ زودرس هم جنسی ناقص در مواردی به وجود می آید که مردسازی بدون ساخت اسپرم اتفاق افتاده باشد. یعنی اینکه تشکیل آندروژن ناشی از فعال شدن زودرس سیستم هیپوفیز ـ هیپوتالاموس نیست. هرچند افتراق این دو مشکل است، اما این تفاوت وجود دارد.

مجموعه علل یا سندرومهایی که منجر به مردسازی زودرس می شوند شامل تومورهای سلول لیدیگ «سلول مولّد آندروژن»، تومورهای مترشحه گنادوتروپین کوریونیک انسانی یا (HCG)، تومورهای غده فوق کلیوی، هیپرپلازی و پرکاری مادرزادی غده فوق کلیوی، تجویز آندروژن یا هیپرپلازی و پرکاری سلولهای لیدیگ می باشند. در همه این موارد دیده شده که سطح تستوسترون یا «هورمون جنسی مردانه» پلاسما به صورت نامتناسب با سن افزایش قابل توجهی پیدا می کند. و علایم بلوغ زودرس جنسی و صفات ثانویه جنسی بروز پیدا می کند. تومورهای سلول لیدیگ در کودکان به ندرت دیده می شود اما باید توجه داشت در مواردی که اندازه بیضه های کودک متقارن نیست احتمال تومور سلول لیدیگ وجود دارد. و باید معاینات و آزمایشات لازم صورت گیرد. بقیه تومورهای فوق الذکر از جمله تومور مردساز غده فوق کلیوی نیز مقادیر زیادی در نهایت تستوسترون می سازند که باعث دگرگونی شرایط عادی کودک می شوند و بلوغ زودرس جنسی اتفاق می افتد.


یکی از علل بلوغ زودرس جنسی در پسران، هیپرپلازی مادرزادی یا افزایش فعالیت غده فوق کلیوی است که منجر به افزایش سطح ماده ای به نام ۱۷ هیدروکسی پروژسترون و در نتیجه افزایش سطح آندروژن می شود. در این اختلال افزایش ترشح گنادوتروپین ممکن است در اوایل ثانویه بوده به طوری که بلوغ زودرس واقعی پس از آن روی دهد.

در یک مورد خاص بلوغ زودرس جنسی مستقل از گنادوتروپین در پسرها ممکن است روی دهد که ناشی از هیپرپلازی اتونوم (خودکار) سلول لیدیگ باشد؛ یعنی بدون اینکه تومور سلول لیدیگ به وجود آمده باشد. این اختلال به صورت اتوزومال محدود به مردان، از پدر به پسرانش منتقل می شود و یا از مادرانی که حامل سالم این بیماری هستند به پسران منتقل می شود. در این مورد خاص مردنمایی و علایم بلوغ زودرس جنسی حتی در سن ۲ سالگی شروع می شود. سطح هورمون تستوسترون افزایش می یابد و حتی به میزان بالغین می رسد.

همان طور که گفتیم یکی دیگر از علل بلوغ زودرس جنسی در پسران فعال شدن زودرس سیستم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز است که یا بدون علت «ایدیوپاتیک» است و یا در اثر تومورهای سیستم اعصاب مرکزی «CNS» یا در اثر عفونتها و سایر ضایعات ایجاد می شود. امروزه با پیدایش روشهای تشخیصی پیشرفته مثل C.t.scan و MRI تأخیرهای گذشته در تشخیص بیماری از بین رفته و یا کمتر روی می دهد.

اگر بلوغ زودرس جنسی در پسران ناشی از تومورهای مولد استروئید یا گنادوتروپین باشد و یا هیپرپلازی مادرزادی غده آدرنال (فوق کلیوی) یا اختلال در سیستم عصبی مرکزی «CNS» درمان به رفع این علل بستگی دارد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بلوغ زودرس چندجنسی: اگر در پسران نابالغ علایم جنسی زنانه بروز پیدا کند ممکن است ناشی از افزایش متوسط یا شدید هورمون زنانه سازی به نام «استروژن» باشد.

به طور کلی و با توجه به پیشرفتهای چشمگیر در پاراکلینیک و ابزارهای تشخیص بیماریها هیچ گونه تأخیری در شناخت این بیماری موجه نیست. هنوز هم با وجود پیشرفت تکنولوژی، معاینه دقیق بیمار و علم و تجربه پزشک اهمیت و جایگاه خاص خویش را دارد. آنچه در این اختلال مهم است معاینه دقیق بدو تولد و پیگیری های بعدی و تشخیص و درمان مناسب و سریع است که هم بیمار را از ناهنجاریها و ناراحتی های جسمی و فیزیکی مراقبت می کند و هم زمینه های بروز اختلالات عصبی را از بین می برد و از بروز بسیاری از مشکلات اعصاب و روان و اختلالات رفتاری و اضطرابی پیشگیری به عمل می آید.



* بلوغ زودرس جنسى در دختران

بلوغ زودرس به ایجاد خصوصیات ثانویه جنسی قبل از ۸ سالگی در جنس مونث و قبل از ۹ سالگی در جنس مذکر اطلاق می شود.
در اکثر اوقات بلوغ زودرس جنسى یک خصیصه فامیلى است که به طور طبیعى اتفاق مى افتد اما بعضى مواقع نیز در اثر یک بیمارى شدید عضوى, مثل ضایعات و تومورهاى هیپوتالاموس, مننژیت و انسفالیت ایجاد مى شود. اما در درجه اول باید بلوغ جنسى واقعى را از بلوغ جنسى کاذب تشخیص داد.
نکته مهم این است که در جریان بلوغ واقعى دوره قاعدگى به طور طبیعى انجام مى شود. وجود پولیپ روده و هیپرپیگمانتاسیون مخاطى و لکه هاى شیر قهوه اى روى پوست ـ کم کارى تیروئید یا هیپوتروئیدیسیم ممکن است عواملى براى تشخیص بلوغ زودرس جنسى باشند و یا در تشخیص به ما کمک نمایند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

ه هر حال تشخیص بموقع و درمان سریع بیمارى براى بیمار منافع زیادى دارد. زیرا بسیارى از کودکان مبتلا به بلوغ زودرس عاقبت به علت بسته شدن سریع اپى فیز استخوانها دچار کوتاهى قد و قامت و حتى کوتولگى مى شوند.



وقتى جوانه و برجستگى سینه در دختران, قبل از ۸ سالگى ظاهر شود یا شروع عادت ماهانه قبل از ۹ سالگى باشد در واقع بلوغ جنسى زودرس اتفاق افتاده است. هنگامى که صفات ثانوى جنسى با ژنوتیپ (جنسیت ژنتیکى و غددى) فرد متناسب باشد یعنى به صورت ژنتیک زن ساز باشد و ظاهر فرد نیز دختر باشد این را اصطلاحا بلوغ جنسى زودرس همان جنس((so***ual)) مى گویند. و همین حالت در پسران نیز ممکن است اتفاق بیفتد. اما اگر صفات ثانویه جنسى (ظاهر فرد) با جنسیت ژنتیکى هماهنگ نباشد یعنى به صورت مردسازى در دختران و یا زن سازى در پسران باشد مى گویند آن فرد دچار بلوغ زودرس غیر همان جنسى یا((Hetero***ual)) شده است.

بلوغ زودرس جنسى دختران به صورت((Iso***ual)) یا همان جنسى به دو صورت عمده بروز پیدا مى کند:

در یک گروه بلوغ زودرس جنسى واقعى است یعنى با شروع بلوغ طبق روال عادى اما زودتر از موعد مشخص مى شود. در این گروه هورمونهاى گنادوتروپین دچار افزایش ترشح مى شوند و سیکلهاى قاعدگى نیز افزایش پیدا مى کنند. معتقدند که بیش از ۹۰ درصد بلوغ جنسى زودرس جنبه سرشتى دارد و علت مشخصى برایش نمى توان پیدا کرد.



یعنى محور سیستم عصبى مرکزى ( CNS ) , هیپوتالاموس و هیپوفیز, زودتر از موعد طبیعى فعال مى شود و تکامل زودرس پیدا مى کند اما علت ناشناخته است. نکته جالب توجه این است که در بیش از ۵۰% از این بیماران نوار مغز یا (( الکتروانسفالوگرافى EEG )) آنها غیر طبیعى است. در واقع بروز صفات ثانویه جنسى و شروع زودرس و زیاد قاعدگى و تخمک گذارى ممکن است منجر به بروز و تشدید اختلالات اعصاب و روان شود. با توجه به این موضوع مهم شروع درمان به محض تشخیص قطعى, الزامى است.



درمان دارویى عمدتا به وقفه ترشح هورمونهاى ((گنادوتروپین)) معطوف مى شود. از آنجایى که بلوغ زودرس غالبا با بسته شدن زودرس صفحه رشد استخوانها نیز همراه است و باعث کوتاهى قد مى شود, متإسفانه همیشه با اقدام درمانى نمى توان جلوى این عارضه را گرفت ولى به هر حال شروع سریع تر درمان در این مورد هم موثر است.



در حدود ۱۰% از موارد بلوغ جنسى زودرس در اثر بیماریهاى جسمى مغز مثل تومورهاى مغزى, انسفالیت, مننژیت, صدمات و ضربه به جمجمه هیدروسفالى و سایر بیماریها به وجود مىآید. این گروه از بیماران دچار بلوغ زودرس جنسى داراى علت شناخته شده هستند. در هر صورت باید این دو گروه را از نظر علت شناسى از هم تشخیص داد چرا که گاهى بعضى از این بیماران که جزو گروه با علت ناشناخته قرار مى گیرند مبتلا به تومور مغزى هستند. بنابراین ضمن انجام آزمایشات هورمونى بایستى سیتى اسکن و یاMRI از مغز به عمل آید اما با همه اینها آنچه که در رابطه با ضایعات تومورال به تشخیص بیشتر کمک مى کند, وجود علایم و نشانه هاى عصبى همراه بلوغ زودرس جنسى است. در صورتى که وجود تومور مغز قطعى شود عمل جراحى و رادیوتراپى ضرورى است و میزان و درصد موفقیت درمان به پیشرفت ضایعه دارد.



در گروه دیگرى از دختران مبتلا به بلوغ زودرس جنسى علت را باید در غده فوق کلیوى بیمار جستجو کرد. البته این ضایعه به ندرت اتفاق مى افتد اما در صورت وقوع به صورت هیپرپلازى یا افزایش فعالیت مادرزادى غده فوق کلیوى است معتقدند که این دسته از بیماران با کمبود آنزیمى به نام ((۲۱ هیدروکسیلاز)) مواجه هستند.
نوع دیگر بلوغ زودرس جنسى, کاذب است



وقتى فردى به ظاهر دختر علایم زن نمایى به علت افزایش تولید هورمون استروژن داشته باشد اما دوره ماهانه نداشته و یا تخمک گذارى نمى کند این فرد دچار بلوغ زودرس جنسى کاذب مى شود. علل مختلفى براى ایجاد این نوع بلوغ وجود دارد. شایع ترین علت آن کیستها یا تومورهاى تخمدانى مترشحه استروژن مى باشد. این نوع تومورها با پولیپهاى روده اى همراه است. در اینجا هم سونوگرافى تخمدانها و سیتى اسکن مى تواند در تشخیص و شناسایى آسیب و علت بیمارى کمک زیادى کند.


بلوغ زودرس جنسىHetro***ual یا غیر همان جنسى
حالتى است که در دختران نابالغ اتفاق مى افتد که دچار علل مردسازى مى شوند. پرفعالیتى و هیپرپلازى مادرزادى غده فوق کلیوى و همچنین بعضى از تومورهاى تخمدانى یا غده فوق کلیوى باعث ترشح هورمونهاى جنسى مردانه یعنى آندروژنها مى شوند که در اندامهاى تناسلى بیمار ابهام ایجاد مى شود بخصوص پرکارى غده فوق کلیوى که با اشکال متنوعى از ابهام در دستگاه تناسلى خارجى همراه است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:50 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

در مواجهه با بیماران دچار بلوغ زودرس به چه علایمى باید توجه کنیم؟
همان طور که قبلا گفتیم این مشکل مى تواند به صورت اشکال متنوع و علایم مختلفى همراه باشد. تشخیص بموقع و اقدام سریع درمانى اغلب کمک زیادى به رفع مشکل بیمار مى کند. بروز علایم ثانویه جنسى به طور زودرس یکى از علایم مهم است. یکى از این علایم پرمویى و رویش زودرس موهاى زیر بغل و ناحیه زهار است. حتى گاهى رویش مو در صورت هشداردهنده است. اگر چنانچه اعضاى تناسلى خارجى دخترى مبهم باشد و در تشخیص مذکر و مونث بودن او تردید وجود دارد در اسرع وقت باید به پزشک مراجعه شود.
شواهدى از علایم کم کارى تیروئید و سابقه مصرف داروهاى حاوى استروژن عواملى هستند که منجر به بلوغ زودرس کاذب مى شوند و باید مورد توجه قرار بگیرند. رشد نامتناسب و یا متوقف شده طولى استخوانها نیز مهم است. سردردهایى که با تغییرات جنسى زودرس همراهند از اهمیت خاصى برخوردارند.
وجود ناراحتى گوارشى همراه مثل پولیپهاى روده قابل توجه اند. وجود برخى تغییرات مخاطى و تغییر رنگ مخاط و پوست و لکه هاى شیر قهوه اى پوستى ممکن است در تشخیص بیمارى موثر باشد.
گاهى نیز با وجود ترشح شیر از سینه به طور زودرس یا ” گالاکتوره ” باید به فکر بلوغ زودرس جنسى باشیم.
نکته مهم دیگرى که باید به آن توجه کنیم وجود علایم عصبى و روانى است. اضطراب و افسردگى ممکن است در اثر بروز عدم تعادل هورمونى و یا ناشى از اختلال در هویت جنسى ایجاد شوند; بنابراین تشخیص بموقع و درمان سریع و مناسب در پیشگیرى از بیمارى اعصاب و روان و حفظ بهداشت روانى به طور نسبى موثر است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:50 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بچه های زایمان طبیعی چه تفاوتی با سایرین دارند؟!


کودکانی که از طریق زایمان طبیعی دنیا آمده اند ،چه تفاوتی با زایمان سزارین دارند؟

نتایج یک تحقیق جدید نشان می‌دهد کودکانی که با روش سزارین به دنیا می‌آیند بیش‌تر از آلرژی‌ها مانند آسم رنج می‌برند، چرا که آن‌ها ایمنی کم‌تری را از مادر خود می‌گیرند.
محققان معتقدند این بدان دلیل است که بر خلاف کودکانی که به طور طبیعی به دنیا می‌آیند، این کودکان باکتری‌های مفید را در حین عبور از کانال زایمان دریافت نمی‌کنند.
این تحقیقات در حالی انجام می‌شود که نرخ سزارین در حال افزایش است. برای مثال در کشور انگلستان نزدیک به 25 درصد از کل زایمان‌ها به روش سزارین انجام می‌شود.
دلیل اصلی اعمال سزارین مشکلات پزشکی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به بالا رفتن سن مادران و چاقی اشاره کرد. علاوه بر آن تعدادی از مادران هم بدون آن‌که با مشکل خاصی روبه رو باشند سزارین را برای به دنیا آوردن فرزندشان انتخاب می‌کنند.
تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود، کودکانی که با روش سزارین به دنیا می‌آیند با احتمال دو برابر بیش‌تر نسبت به کودکانی که به روش طبیعی متولد می‌شوند به آلرژی‌های غذایی دچار می‌شوند.
این کودکان هم‌چنین با احتمال بیش‌تری به اسهال دچار می‌شوند که این امر نیز به نوبه خود خطر ابتلا به آسم در آینده را افزایش می‌دهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:50 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

مشكل دفع در 48 ساعت بعد از تولد نشانه ناهنجاري «هيرشپرونگ» است


مشكل دفع مدفوع در 24 تا 48 ساعت بعد از تولد مهمترين علامت ابتلا به بيماري هيرشپرونگ است.

"هيرشپرونگ "يكي از ناهنجاري‌هاي مادرزادي در نوزاداناست. اين ناهنجاري به اين صورت است كه روده از بدو تولد عملكرد طبيعي ندارد. 




و همچنين مشكل دفع در روز سوم، استفراغ و باد كردن شكم از ديگر علائم اين ناهنجاري به شمار مي‌رود. 

در ناهنجاري هيرشپرونگ به خاطر عدم وجود بافت عصبي كامل در انتهاي روده اين قسمت تحريك كافي نداشته از اين رو در انتهاي روده و حركتي كه بايد براي دفع مدفوع انجام شود به وسيله بافت عصبي اعصاب روده متوقف و دفع صورت نمي‌گيرد؛ اين قسمت بدون گره‌هاي عصبي به چهار سانت مي‌رسد. 

در كودكاني كه در سنين بالاتري قرار دارند، علائم هيرشپرونگ به شكل مزمن ظاهر شده و يبوست،مدفوع بد بو و نواري شكل، اتساع شكم، كم خوني و قابل رؤيت بودن حركات روده فوقاني از جدار نازك شكم از علائم اين بيماري در كودكان به شمار مي‌رود. 

اين امكان وجود دارد كه كودك مبتلا به هيرشپرونگ به دوره‌هايي از استفراغ و اسهال به شكل انفجاري و آبكي دچار شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:51 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

شب ‌ادراري در پسران از دختران بيشتر است


دبير انجمن روانپزشكي كودكان و نوجوانان گفت: شب‌ادراري در پسران نسبت به دختران بيشتر است به طوري كه در پسران 15-6 درصد و در دختران 12-3 درصد است.

عدم كنترل ادرار يا شب ادراري يك علامت روان‌تني شايع است كه هم به تنهايي و هم همراه با ساير اختلالات كودكان و نوجوانان تظاهر مي‌كند و زماني اين اختلال مطرح است كه كودكي كه حداقل سن او 5 سال شده، هنوز كنترل ادرار خود را به طور كامل به دست نياورده و در رختخواب يا لباس خودش ادرار مي‌كند. 






وي با بيان اينكه اين عدم كنترل ممكن است فقط در شب، فقط در روز يا در هر دو زمان باشد تصريح كرد: ممكن است اين رفتار كودك عمدي يا غيرعمد باشد. از بين اين كودكان كساني هستند كه در مرحله‌اي از سن خود حداقل به مدت 6 ماه تا يكسال كنترل ادرار خود را به دست آورده‌اند و پس از آن مجدد دچار مشكل شده‌اند. ولي كودكاني نيز هستند كه هيچگاه كنترل ادرار خود را به دست نمي‌آ‌ورند كه شب‌ادراري اوليه ناميده مي شود و شايع‌تر از نوع ثانويه است. 
شيوع اين بيماري در پسران 15-6 درصد و در دختران 12-3 درصد است كه با افزايش سن شيوع آن كاهش مي‌يابد و در سن 14 سالگي شيوع آن بين نيم تا 1،5 درصد مي‌شود. 

با بيان اينكه شب ادراري در پسران شيوع بيشتري نسبت به دختران دارد ا. در بزرگسالان شيوع شب ادراري به يك درصد مي‌رسد. البته درصد بالايي از كودكاني كه مبتلا به شب ادراري هستند در بستگان درجه يك خود افرادي را دارند كه مبتلا به شب ادراري بوده‌اند و همچنين چنانچه يكي از والدين تارخچه مثبت شب ادراري داشته باشند، احتمال ابتلا فرزند آنها بيشتر از جمعيت عادي است و چنانچه هر دو والد سابقه مثبت داشته باشند احتمال ابتلاء كودك واضحاً افزايش مي‌يابد. 

حقيقتاً نمي‌توان علت واحدي را براي اين اختلال مطرح كرد. در نوع اوليه شب ادراري ممكن است تأخير تكاملي و رشدي مطرح باشد و بعد ژنتيك نيز به عنوان عامل قوي ديگر در نظر گرفته شود و در نوع ثانويه كه معمولاً در سن 5 تا 7 سالگي شروع مي‌شود مي‌تواند تظاهري از وجود استرس كودك مانند تولد نوازد جديد، مهاجرت و نقل مكان، دعواهاي خانوادگي، اختلاف، جدايي و طلاق والدين، تعويض مدرسه و ورود به مدرسه جديد باشد. 

وي افزود:‌ همچنين مواردي از همراهي شب ادراري با ساير اختلالات روانپزشكي مانند تاخير تكاملي، اختلال بيش فعالي، كم‌توجهي و اختلالات رفتاري ديده مي‌شود. 

گاهي ديده مي‌شود كه شب ادراري متعاقب مصرف برخي از داروهاي روانپزشكي رخ مي‌دهد در نتيجه بهتر است در اين مورد نيز دقت كرد. كودكاني نيز هستند كه بنا به برخي دلايل روانشناختي، آب و مايعات زيادي مصرف مي‌كنند كه متعاقب آن دچار شب ادراري مي‌شوند. 

شب ادراري به طور كلي يك بيماري خوش خيم و خود به خود محدود شونده است و بهبودي به خصوص در سن 5 تا 7 سالگي و پس از 12 سالگي رخ مي‌دهد. در صورتي كه درماني انجام نشود ميزان بهبودي 20-10درصد در سال است. 

وي افزود: معمولاً در مواردي كه وقايع و حوادث استرس‌زايي چون اختلاف، جدايي و طلاق والدين، تولد فرزند جديد، مرگ، از دست دادن عضوي از خانواده و ... مطرح است، توجه و مداخله مناسب براي حل آنها لازم است. 

: همچنين نبايد تاثير منفي بيماري را بر اعتماد به نفس كودك از نظر دور داشت و چنانچه اعتماد به نفس كودك آسيب ديده باشد يا كودك دچار افسردگي و اضطراب شده باشد بايد به اين جنبه‌ها كه تاثير ويژه‌اي در درمان شب ادراري دارند به عنوان راه‌هاي اوليه درمان توجه كرد. 
بايد از تشويق و تنبيه مناسب در مورد كودك استفاده شود و به شب‌هايي كه كودك خودش را خيس نكرده و خشك گذرانده است پاداشي مناسب داد كه واقعاً كودك را خوشحال كند. همچنين مي‌توان جدولي براي كودك تشكيل داد كه به ازاي هر شب خشك، در صبح روز بعد يك ستاره يا صورتك خندان به جدول او چسبانده شود. 
استفاده از زنگ و تشكچه يك انتخاب قابل قبول به عنوان خط اول درمان با توجه به شرايط سني كودك است. ميزان موفقيت اين روش 75 درصد است كه با ريزش اولين قطرات ادرار، صداي زنگ باعث مي‌شود كودك از خواب برخيزد و ادرار خود را نگهدارد. در صورت وجود مشكلات روانپزشكي همراه با استرس و مشكلات خانوادگي ميزان موفقيت اين روش كاهش مي‌يابد. 

علاوه بر موارد فوق مي‌توان از ساعت زنگ‌دار براي بيدار كردن كودك در طي شب و محدود كردن مصرف مايعات هنگام شب براي كودك استفاده كرد. 
استفاده از دارو در رده‌هاي بعدي درماني قرار مي‌گيرد. دارو بايد با تجويز پزشك مصرف شود و قطع آن نيز بايد تدريجي باشد تا چنانچه علايم كودك پس از قطع دارو برگردد بنا به نظر پزشك دارو مجدد به دوز قبلي برگردانده شود و دوره جديدي از درمان شروع شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:52 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

حرکت نکردن چشم قبل از ۳ ماهگی


حرکت نکردن چشم قبل از ۳ ماهگی علامت مشکل بینایی در نوزادان است

 


انحراف شدید چشم ها، حرک نکردن چشم قبل از ۳ ماهگی، انحراف چشم ها به داخل، ثابت ماندن یک چشم هنگام حرکت چشم دیگر یا تفاوت بین حرکات دو چشم علامت مشکل بینایی در نوزادان است.

حیدر سیاتیری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبری فارس «توانا» درباره تکامل بینایی در نوزادان اظهار داشت: نوزاد قبل از ۳، ۴ ماهگی در بعضی از موارد لازم است مورد معاینه قرار گیرد.

وی گفت: انحراف شدید چشم ها، عدم حرکت چشم قبل از ۳ ماهگی، انحراف هر دو چشم به داخل، ثابت ماندن یک چشم در زمان حرکت چشم دیگر یا تفاوت آشکار بین حرکات دو چشم از جمله مواردی است که باید نوزاد را جهت معاینه نزد چشم پزشک برد.

سیاتیری در ادامه به مشکلات بینایی در نوزادان نارس اشاره کرد و اظهار داشت: تکامل بینایی در نوزادان نارس کمی بیشتر از نوزادانی که به موقع آمده باشند، طول می کشد؛ احتمال ایجاد استرابیسم و آمبلیوپی در نوزادانی که قبل از هفته ۳۵ حاملگی به دنیا آمده باشند ۳۰ درصد بیشتر است و هر چه نوزاد زودتر از زمان طبیعی متولد شود این احتمال افزایش پیدا می کند.

این فوق تخصص قرنیه در مورد علائمی که می توان به وجود اشکال در تکامل بینایی در نوزادان پی برد، اظهار داشت: نوزاد باید به نور روشن نظیر لامپ یا آویز هایی که معمولاً بالای سر نوزادان نصب می شود توجه کند همچنین اگر در ۳ ماهگی جسمی را مقابل چشم نوزاد بگیریم و آن را از یک سمت آهسته به سمت دیگر حرکت دهیم و نوزاد قادر به دنبال کردن آن با چشم نباشد، در این وضعیت بهتر است نوزاد مورد معاینه قرار گیرد؛ البته در بعضی از موارد تکامل بینایی دیرتر رخ می دهد که به آن تأخیر در تکامل بینایی می گویند و ممکن است طبیعی باشد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:52 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها