0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

روزئولا اینفانتوم (Roseola Infantum)


روزئولا اینفانتوم Roseola Infantum 

عامل بیماری ویروسی است) HHV -6 , HHV- 7 Human Herpesviruses 6and 7( اکثرا نوع 6 وکمتر نوع 7 ایجاد روزئولا اینفانتوم می نماید Exanthem Subitum or sixth disease اگزانتم سوبیتوم یا بیماری ششم هم گفته می شود .
عفونت ویروسی در اوایل زندگی رخ میدهد . در 6 ماه اول تولد به علت انتقال از راه جفت از طریق آنتی بادی های مادری کمتر اتفاق می افتد . شیوع بیماری بین 6ماه تا 2 سال میباشد . دوره پرودرومال روزئولا آبریزش بینی خفیف ، التهاب حلق وقرمزی ملتحمه چشم 
بیماری معمولا با تب بالا شروع می شود تب حدود 40 درجه که ممکن است با تشنج همراه شود 5-10 درصد ممکن است با تشنج همراه شود در طول دوره بیماری آبریزش بینی ، گلودرد ، درد شکم ، اسهال واستفراغ ، زخم در کام وزبان کوچک در روزئولا ممکن است ایجاد شود تب 3-5 روز طول می کشد غالبا 3 روز وبا کاهش تب راش ظاهر می شود راش های روزئولا به رنگ گل رز بوده وراش ها کاملا مجزا ومشخص هستند ممکن است با سرخچه ، سرخک ویا اریتما اینفکشزوم اشتباه شود راش ها کمی برجسته وصورتی رنگ بوده واز تنه به سمت گردن وصورت گسترش می یابد راش ها عموما خارش دار نبوده به وزیکول یا پوستول منتهی نمی شوند بعد از 1-3 روز راش ها ناپدید می شوند 


تشخیص بیماری بر پایه سن ، تاریخچه ویافته های بالینی است تست های اختصاصی شامل سرولوژی کشت ویروسی و PCR می باشد 
یافته های آزمایشگاهی WBC 7 ooo-8 ooo درزمان تشنج مایع نخاع نرمال است 
درمان HHV-6 با گان سیکلوویر وسیدوفوویر Gancicl0vir , Cidofovir and Foscarnet ودر موارد HHV-7 سیدوفوویر وفوس کارنت میتوان به کار برد اما در روزئولا اینفانتوم استامینوفن یا ایبوبروفن کافی است در موارد تشنج ویا موارد شدید مثل آنسفالیت یاهپاتیت یا پنومونی ارجاع به بیمارستان .




** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

راه های انـدازه ‌گیری دمـای بدن کودکـان


انتخاب دماسنج برای اندازه‌گیری دمای بدن کودکان بسیار مهم است. دانستن تفاوت بین دماسنج‌ها و اینکه چه زمانی باید جهت درمان تب کودکان مراجعه کرد، امری است که خیلی از والدین از آن مطلع نیستند.... 
اگر کودک شما احساس گرما می‌کند یا شما او را برافروخته می‌بینید شاید لازم باشد که دمای بدنش را اندازه بگیرید. اما ممکن است در این مورد سوالاتی داشته باشید. کدام دماسنج‌ها بهتر هستند؟ آیا راهکارهای استفاده از دماسنج‌ها برای کودکان بزرگ‌تر یا نوزادان متفاوت است؟ در این مطلب می‌توانید آنچه را لازم است بدانید، بخوانید.
انواع دماسنج‌ها
دماسنج‌های جیوه‌ای شیشه‌ای در بیشتر مطب‌های پزشکان یافت می‌شود. امروزه دماسنج‌های دیجیتالی به جای دماسنج‌های جیوه‌ای که ممکن است بشکنند و جیوه در دهان بریزد، توصیه می‌شود.
دماسنج‌های دیجیتالی معمولی که در آنها از حس‌گرهای گرمایی الکترونیک برای ثبت دمای بدن استفاده می‌شود، می‌توانند در دهان، زیر بغل و حتی در مقعد مورد استفاده قرار گیرند. دماسنج‌های دیجیتالی گوش، می‌تواند دمای درون کانال گوش را نشان دهد.
اگر می‌خواهید یک دماسنج برای همه اعضای خانواده‌تان تهیه کنید، یک دماسنج معمولی دیجیتالی بهترین است. اما در هر حال، اگر قصد دارید از ترمومترهای دیجیتالی برای اندازه‌گیری دمای مقعد استفاده کنید دو دماسنج دیجیتالی تهیه کنید و روی آن برچسب بزنید برای استفاد‌ه دهانی یا استفاده مقعد. یک دماسنج را برای هر دو مکان استفاده نکنید.
دقت دماسنج‌ها
بادقت‌ترین راه برای کنترل دمای بدن کودکان استفاده از دماسنج‌های دیجیتالی دهانی یا مقعدی است. کنترل دمای رکتوم بهترین راه برای دانستن دمای بدن کودکان است. دماسنج‌های گوش، نوع دیگری برای کودکان و کودکان بزرگ‌تر است. به هر حال، موم گوش ممکن است در با دقت خواندن دمای بدن مداخله کند.
با هر روشی که دمای بدن اندازه‌گیری شود، مطمئن شوید که دمای بدن را با دقت خوانده‌اید. بعد از هر بار استفاده حتما دماسنج را تمیز با الکل و پنبه و یا آب‌گرم بشویید و تمیز کنید. برای ایمنی بیشتر و اینکه دماسنج در مکان مناسبی است، برای آن جای خاصی در داروخانه کوچک خانه در نظر بگیرید و حتما آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
بهترین زمان برای اندازه‌گیری دمای بدن
بهترین نوع دماسنج یا بهترین مکان برای قرار دادن آن به سن کودک شما بستگی دارد.
از تولد تا 3 ماهگی:
برای نوزادان از یک دماسنج دیجیتالی برای اندازه‌گیری دمای مقعد استفاده کنید. دماسنج را روشن کنید و آن را با ژل لوبریکانت نرم کنید. سپس به‌ آرامی در مقعد کودک قرار دهید. توجه کنید که ترمومتر باید 1 تا 5/2 سانتی‌متر داخل رکتوم باشد. اگر هنگام قرار دادن دماسنج با مقاومت مواجه شدید، حتما دست نگه‌دارید. دماسنج را به مدت یک دقیقه در این محل نگه دارید یا تا زمانی که علامت آلارم آن روشن شود. سپس آن را بردارید و عدد را بخوانید.
سه ماهگی تا 4 سالگی:
برای کودکان بزرگ‌تر و نوپایان شما می‌توانید از دماسنج دیجیتالی گوش پستانکی یا دماسنج شریان گیجگاهی استفاده کنید.
با دقت دستور استفاده از این دماسنج‌ها را بخوانید. همچنین می‌توانید از دماسنج‌های دیجیتالی برای اندازه‌گیری دمای رکتوم یا زیربغل استفاده کنید. برای اندازه‌گیری دمای زیر بغل ابتدا دماسنج را روشن کنید. وقتی آن را زیر بغل کودک می‌گذارید، مطمئن شوید که نوك آن کاملا در تماس با پوست است، نه لباس. دماسنج را به مدت یک دقیقه یا زمانی که علامت هشدار دستگاه روشن شود در این وضعیت نگه دارید. سپس آن را بردارید و بخوانید.
4 سالگی و بالاتر: 
در سن 4 سالگی بسیاری از کودکان می‌توانند دماسنج دیجیتالی را زیر زبان خود نگه دارند. بنابراین دماسنج را روشن کنید. آن را زیر زبان کودک بگذارید و از کودک بخواهید لب‌هایش را به هم نزدیک کند. سپس آن را بردارید و بخوانید. اگر کودک شما در حال خوردن و نوشیدن است باید 15 دقیقه صبر کنید. اگر کودک دچار احتقان بینی است و نمی‌تواند از راه بینی تنفس کند، ممکن است لازم باشد از دماسنج مقعدی یا زیربغل یا دماسنج دیجیتالی گوش برای کنترل دما استفاده کنید.
کی برویم دکتر؟
تب از علایم شایع بیماری است اما لزوما امر نگران‌کننده‌ای نیست. در واقع تب، بیانگر این است که بدن در حال مبارزه با عفونت است. اگر کودک شما بالای یک سال است و می‌تواند مایعات بنوشد و خوب بخوابد و بازی کند، دلیلی برای ترس وجود ندارد و ممکن است نیاز به درمان نداشته باشد.
اگر به کودک‌ برای درمان تب دارو می‌دهید، بهتر است این دارو استامینوفن، تایلنول باشد. اگر کودک در 6 ماهگی یا بالاتر است ایپوپروفن هم خوب است.
برای تعیین میزان مناسب دارو حتما از پزشک سوال کنید. هرگز از آسپیرین برای درمان تب تا 18 سالگی استفاده نکنید.
در این موارد باید كودك را نزد پزشك ببرید:
• اگر کودک کوچک‌تر از 3 ماه و دمای رکتوم او 38 درجه یا بالاتر است.
• اگر کودک بالای 3 ماه، دمای بدن او 9/38 و بی‌قرار، خواب‌آلود و ناراحت است.
• اگر كودك بالاتر از 3 ماه، دمای بدن 9/38 یا بالاتر است و به داروها پاسخ نداده و تب او بیش از یک روز ظول کشیده است.
• وقتی دمای بدن را به پزشک کودک گزارش می‌کنید، با دقت آن را بخوانید و بگویید چگونه آن را کنترل کرده‌اید؟ هرگز عددی به آن اضافه یا از آن کم نکنید.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

چرا اينقدر گريه مي‌كني‌كوچولوي من؟


گريه نوزاد مي‌تواند براي والدين خسته‌كننده و ترس‌آور باشد. وقتي قادر به آرام كردن نوزاد نيستيد، فراموش مي‌كنيد كه تمام نوزادان گريه مي‌كنند. گريه راهي است كه كودكان از طريق آن ارتباط برقرار مي‌كنند. به طور متوسط، يك نوزاد روزي بين 2 تا 3 ساعت گريه مي‌كند، نكته مهم اين است كه چرا نوزادان گريه مي‌كنند و چگونه مي‌توان آنها را آرام كرد؟ 


دلايل گريه كودكان
[/align]
1- گرسنگي: گرسنگي شايع‌ترين دليل براي گريه است. آيا بيش از يك ساعت از غذا خوردن نوزاد گذشته است؟ بيش از 2 ساعت مي‌شود كه به نوزاد خود غذا نداده‌ايد؟ گرسنگي مي‌تواند دليلي براي گريه كردن باشد. نوزاد در روز بارها غذا مي‌خورد، بويژه در هفته‌هاي اول پس از تولد.

2-
 پوشك خيس: پوشك‌هاي خيس آزاردهنده هستند. پوشك نوزاد را عوض كنيد و ببينيد چقدر در آرام كردن نوزاد موثر واقع مي‌شود.

3- 
نوزاد شما را مي‌خواهد: شايد نوزاد شما مي‌خواهد بغلش كنيد. تماس بدني بخصوص در هفته‌هاي اول پس از تولد از اهميت زيادي برخوردار است. علاوه بر اين با بغل كردن نوزاد هنگامي كه گريه مي‌كند، شما اين پيام مهم را به نوزاد مي‌دهيد: من از تو مراقبت مي‌كنم.

4- 
درد گاز معده: اين درد پس از غذا خوردن بسيار متداول است. سعي كنيد نوزادتان پس از خوردن شير آروغ بزند. توصيه مي‌كنيم اجازه دهيد كودك علاوه بر آروغ بعد از غذا، طي خوردن شير هم چند بار آروغ بزند.

5-
 بيش از حد گرم يا سرد بودن: نوزادان در صورتي كه احساس گرما يا سرماي شديد كنند، گريه مي‌كنند. هميشه به اندازه، لباس تن نوزادتان كنيد.

6- 
كسالت: نوزاد شما اگر احساس خستگي كند، گريه مي‌كند. سعي كنيد با او بازي كنيد، اسباب‌بازي‌هايش را تغيير دهيد، برايش موسيقي بگذاريد، برايش آواز بخوانيد يا هر آنچه را فكر مي‌كنيد سبب رفع خستگي او مي‌شود.

7-
 اضطراب: اگر شما مضطرب باشيد، نوزادتان نيز مضطرب خواهد شد.راه‌حل اين مشكل آسان است. مضطرب نباشيد، هر چند نمي‌شود در جهان واقعي مضطرب نبود، اما سعي كنيد اضطراب خود را به نوزاد منتقل نكنيد. 

8- 
محيط پرسر و صدا: نمونه عيني محيط‌هاي پر سر و صدا،جمع‌هاي خانوادگي است. جايي كه همه مي‌خواهند با نوزاد صحبت كنند و همه با هم صحبت مي‌كنند، باعث اذيت نوزاد مي‌شود و او را به گريه وامي‌دارد.

8 دليل فوق‌الذكر اغلب منجر به توليد 8 نوع گريه مختلف مي‌شود. اگر تلاش كنيد اين تفاوت‌ها را ياد بگيريد، زندگي شما بسيار راحت‌تر خواهد شد. روش‌هاي ديگري نيز براي آرام كردن نوزاد وجود دارد. نوزاد را ماساژ دهيد، او را در آغوش بگيريد، به حمام ببريد، تكان دهيد، برايش موسيقي آرام بگذاريد و اجازه دهيد به صداي تلويزيون گوش دهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:49 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بچه‌ها چطور كج و كوله مي‌شوند؟


اختلالات ساختاري و كمبود ويتامين d يا كلسيم مي‌تواند به بروز اختلالات زانو در بچه‌ها ‌منجرشود

كارشناسان معتقدند هر دانش‌آموز ايراني به طور متوسط با يك يا 2 معضل مربوط به سيستم اسكلتي ـ عضلاني مواجه است؛ اختلالاتي همچون گودي كمر، پاهاي پرانتزي و انحناي غيرطبيعي ستون فقرات. به همين دليل بايد به اين اختلالات بيشتر توجه داشت و تا حد امكان از بروز آنها پيشگيري كرد.
دكتر سيدمنصور رايگاني، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و متخصص طب فيزيكي و توانبخشي در گفت‌وگو با جام‌جم با اشاره به 2 نوع اختلال اسكلتي ـ عضلاني ميان كودكان و نوجوانان مي‌گويد: «يك نوع اختلالات ساختاري است كه مشكل به صورت ماهيتي در ساختار استخوان، عضله ‌ يا تاندون وجود دارد و تغيير آن نيازمند مداخلات جدي پزشكي يا جراحي است. نوع ديگر اختلالات معمولا به دليل وضعيت‌هاي نامناسب ايجاد مي‌شود ‌وكودكان و نوجوانان در طول زمان و در مراحل مختلف رشد به آن دچار مي شوند. اين گروه از اختلالات با تغييرات وضعيتي خاص، تمرين‌هاي مناسب ورزشي يا تجويز وسايل طبي برطرف خواهد شد.»

به گفته وي اختلالات وضعيتي، شايع‌ترين مشكلات سيستم اسكلتي ـ عضلاني كودكان و نوجوانان است، البته اين اختلالات قابل درمان بوده و حتي مي‌توان از بروز آنها پيشگيري كرد.



صافي كف پا

يكي از دغدغه‌هاي والدين ، صافي كف پاي كودك است. دكتر رايگاني در اين‌باره توضيح مي‌دهد: «صافي كف پا تا حدود 3 تا 5 سالگي مشخص نمي‌شود. اما پس از اين سن كه پا ساختار طبيعي خود را پيدا مي‌كند، اگر مشخص شود كه قوس طبيعي كف پا شكل نگرفته است، مي‌توان آن را اختلال صافي كف پا ناميد.»

وي با اشاره به علل بروز اين اختلال مي‌گويد: «گاهي علل استخواني مي‌تواند سبب بروز چنين اختلالي شود. اما در اغلب موارد وضعيت نامناسب، شل بودن و عدم استحكام ليگامان‌ها يا عضلات داخلي كف پا علت بروز اين اختلال است.»

اين استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي يادآور مي‌شود: «گاهي صافي كف پا به علت مشكلات اسكلتي ـ عضلاني و عصبي است كه به صورت يك مجموعه نمايان مي‌شود. بنابراين بايد توجه داشت كه صافي كف پا همراه با علائم ديگري نباشد.

اما اگر صافي كف پا به تنهايي وجود دارد و مشكل خاصي ايجاد نكرده است، اصلاح كفش و استفاده از كفي‌هاي خاص و همچنين ورزش‌هايي كه پزشك توصيه مي‌كند وضعيت را بهبود مي‌بخشد. ولي اگر درد ساق پا و كمر درد نيز همراه با صافي كف پا وجود دارد، بايد اقدامات جدي‌تري انجام شود.»



اختلالات زانو

دكتر رايگاني با اشاره به زانوهاي پرانتزي ،خاطرنشان مي‌كند: «يكي از شايع‌ترين اختلالاتي كه در سنين بعد از تولد تا حدود 3 سالگي موجب نگراني والدين مي‌شود، بحث زانوهاي پرانتزي يا ژنوواروم است. البته معمولا وجود زانوي پرانتزي تا حدود 2 تا 3 سالگي طبيعي است. اما اگر پس از 3 سالگي باز هم مشكل ادامه داشت، بايد حتما به پزشك مراجعه شود.»

به گفته او اختلالات ساختاري و كمبود ويتامين d يا كلسيم مي‌تواند علت بروز اين اختلال باشد و به همين دليل بايد بررسي‌هاي لازم توسط پزشك صورت گيرد. اين استاد دانشگاه توضيح مي‌دهد: «در سنين بالاتر و پس از 4 سالگي، معمولا زانو به طرف داخل متمايل مي‌شود. اين حالت ساختاري كه معمولا تا بزرگسالي ادامه پيدا مي‌كند، حالت طبيعي بدن است. ولي همين حالت هم اگر بيش از حد باشد، نياز به بررسي خواهد داشت.»



گودي بيش از اندازه كمر

گودي كمر يكي از شايع‌ترين اختلالات انحناي ستون فقرات است. البته اغلب بزرگسالان با اين مشكل روبه‌رو بوده و كودكان و نوجوانان چندان درگير آن نمي‌شوند. دكتر رايگاني در اين‌باره توضيح مي‌دهد: «بسياري از مواقع كودكان و نوجواناني كه دچار چاقي بيش از حد و چاقي شكمي هستند، به دليل ضعف عضلات شكم دچار اين مشكل مي‌شوند.»

به گفته وي در مواردي كه اين اختلال با كيفوز يا قوز پشت كمر و نواحي فوقاني ستون فقرات نيز همراه است بايد بررسي‌هاي جدي‌تري انجام شود. وي خاطرنشان مي‌كند: «در بيشتر مواقع افزايش بيش از حد قوس كمر به دليل اختلالات وضعيتي است كه در چاقي‌هاي شكمي ايجاد مي‌شود. البته بايد براي بررسي‌ اختلالات لگن و ضايعات مادرزادي ستون فقرات معاينات لازم صورت گيرد.»

دكتر رايگاني با اشاره به يكي از شايع‌ترين مشكلاتي كه مورد توجه والدين قرار مي‌گيرد، مي‌گويد: «قوز بودن پشت يا كيفوز وضعيتي كه با گردي شانه‌ و افتادگي كتف و شانه‌ها همراه است، مشكلي شايع ميان نوجوان و بخصوص دختران به شمار مي‌رود. شايع‌ترين نوع اين اختلال كه حالت وضعيتي قوز بودن پشت است معمولا در سنين بلوغ و البته بيشتر ميان دختران مشاهده مي‌شود.»

اين پزشك متخصص درباره علل ايجاد اين حالت توضيح مي‌دهد: «وضعيت نامناسب نشستن و انجام فعاليت‌هاي دستي يا وضعيت نامناسبي كه نوجوانان در زمان بلوغ مي‌گيرند، منجر به ايجاد اين حالت مي‌شود.»

وي تاكيد مي‌كند: «اگر حالت قوز بيش از حد معمول و همراه با درد و اختلالات عصبي باشد، به آن بيماري «شورمن» مي‌گويند كه نوع ساختاري اين اختلال است. اين بيماري به درمان‌هاي جدي و حتي در موارد نادري جراحي نياز پيدا مي‌كند. ولي در اكثر مواقع اختلال با اصلاح وضعيت، توجه به وضعيت بدن هنگام كار كردن و انجام ورزش‌هاي كششي شانه، كتف و نواحي فوقاني ستون فقرات برطرف مي‌شود.»

دكتر رايگاني يادآور مي‌شود: «در شرايطي كه قوزپشت علل وضعيتي دارد استفاده از وسائل طبي تحت عنوان قوزبندها چندان توصيه نمي‌شود. استفاده از اين لوازم باعث مي‌شود فرد نتواند ساختار طبيعي بدن را حفظ كند و عضلات در وضعيتي نامناسب قرار مي‌گيرد. به همين دليل توصيه مي‌شود تنها با انجام ورزش‌هاي مناسب و تقويت عضلات اين حالت را برطرف كنيم.»

وي مي‌افزايد: «اسكوليوز يا انحناي ستون فقرات به طرفين نيز مشكلي است كه ميان خانم‌ها بيشتر مشاهده مي‌شود. در اين شرايط ستون فقرات به يك طرف منحرف شده و باعث ايجاد برآمدگي از پشت در يك طرف دنده‌ها مي‌شود. اين اختلال بايد در مراحل اوليه تشخيص داده شود و درمان‌هاي لازم صورت گيرد.»

دكتر رايگاني به اهميت تغذيه، ورزش و وضعيت‌هاي مناسب اشاره كرده و تاكيد مي‌كند در صورت رعايت اين موارد اختلالات وضعيتي كمتر بروز مي‌كند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:50 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

ورم ملتحمه نوزادی


ورم ملتحمه نوزادی با علائم قرمزی ، اشک ریزش ، ترشح چشم ، التهاب ملتحمه و پلک زخم و سوراخ شدن قرنیه مشخص میشود .
شروع ورم ملتحمه می تواند از چند ساعت تا چند هفته بعد از تولد شروع شود .
علل ورم ملتحمه : ورم ملتحمه گونوگوکی ، استا ف اورئوس ، کلامدیا ، هموفیلوس آنفلوآنزا ، پسودوموناس ، استرپتوکوک ، پنوموکوک ، هرپس سیمپلکس
در میان این علل سه عامل مهم تر وخطرناک تر است : ورم ملتحمه گونوکوکی ، ورم ملتحمه کلامدیائی ، ورم ملتحمه با ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 2
ورم ملتحمه گونوگوکی :
1-4 روز بعد از تولد شروع می شود و با ترشحات چرکی فراوان ، ورم ملتحمه و تورم پلک ها خود را نشان میدهد از عوارض وخیم وفاجعه آمیز آن زخم وسوراخ شدن قرنیه و آندوفتالمیک است . که می تواند به سرعت باعث کوری شود
انواع ورم ملتحمه میکربی با درمان آنتی بیوتیک قابل درمان است
ورم ملتحمه کلامدیائی :
که معمولا 1-2 هفته بعد از تولد شروع می شود با ترشحات چرکی والتهاب ملتحمه و با شدت کمتر گونوکوک تظاهر می کند همانند گونوکوک در اثر آلوده شدن چشم نوزاد در هنگام عبور از کانال زایمانی ایجاد می شود و یکی از علل شایع ورم ملتحمه نوزادی است .
جهت پیشگیری از ورم ملتحمه نوزادی در گذشته از نیترات نقره استفاده می شد ولی امروزه برای پیشگیری پماد تتراسیکلین و اریترومایسین به کار میرود .
برای اولین مرتبه اینجانب تحقیقی در مورد شیوع ورم ملتحمه نوزادی در ایرا ن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سه مرکز آموزشی و با همکاری سه دانشگاه علوم پزشکی وبا همکاری سه میکروبیولوژیست ومتخصص چشم وسه متخصص نوزادان و متخصص عفونی انجام دادم
تحقیق روی 3140 نوزاد انجام وشیوع ورم ملتحمه نوزادی در ایران 5.4 درصد را نشان داد در مقابل آمار جهانی که بین 1.6% -12% -66.5 % در جاهای مختلف ذکر شده است .
مهم ترین علائم ترشح چشم ، قرمزی ، التهاب ، ا د م بود
70 % یک طرفه وبقه دوطرفه بود
اسمیر ترشحات 20 % وکشت 15 % مثبت بود
عوامل بیماری استافیلوکوک ، ای – کولای ، آنتروباکتر ، پسودومنا ، استرپتوکوک ، پروتئوس
یکی از نکات قابل توجه بررسی شیوع کلامدیا در ایران بود که برای اولین مرتبه این تحقیق با این وسعت انجام شده و 6 % مثبت نشان داد که نسبت به آمار جهانی کمتر نشان میدهد که ممکن است دراثر این باشد که STD (***ual Transmitted Diseases ) در ایران کمتر است
در تحقیق ما شیوع در پسر ها زیادتر وشروع علائم بین روز های 3-4 روز بعد از تولد بود .
پاره شدن زودرس کیسه آب یکی از عوامل وریسک فاکتور در ورم ملتحمه نوزادی بود
ورم ملتحمه در این تحقیق 70 % یک طرفه وبقیه دوطرفه بود وعلیرغم علائم مثبت ورم ملتحمه نصف موارد آزمایشات میکربیال منفی بود .
درمان :
در نوع گونوکوک ایزوله کردن نوزاد ، درمان وریدی آنتی بیوتیک ، کشت خون وکشت مایع نخاع وکشت از مادر ودادن سفتریاکسون یا سفوتاکسیم و چکاندن قطره های استریل ایزوتونیک نمکی ومشاوره چشم پزشک.
درنوع پسودومونا ایزوله کردن نوزاد وانجام کشت ودرمان پارنترال سفتازیدیم وجنتامایسین ومشاوره چشم پزشک
در نوع استافیلوکوک ایزوله کردن نوزاد وانجام کشت های مختلف و درمان سیستمیک متی سیلین
در نوع کلامدیا درمان موضعی موثر نیست درمان خوراکی اریترومایسین در 4 دوز به مدت 14 روز چون 20 % عود میکند یک دوره دوم آنتی بیوتیک ممکن است لازم شود .
در سایر باکتری ها چکاندن قطره های موضعی وآنتی بیوتیک های موضعی مثل باسیتراسین ، نئو مایسین ، پلی میکسین ، هر 6 ساعت به مدت 7-10 روز

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:51 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

خفگی کودکان


خفگي يكي از علل شايع آسيب‌ديدن و حتي مرگ كودكان كوچك‌تر از يك سال است

اگر شما هم نگران خفه‌شدن كودك هستيد، بهتر است به جاي ترس و هراس، علل ايجاد چنين حالاتي را بدانيد و با اقداماتي موثر او را از خطر خفگي نجات دهيد. 


خفگي يكي از علل شايع آسيب‌ديدن و حتي مرگ كودكان كوچك‌تر از يك سال است. در درجه اول شايد آنها به اين دليل در معرض چنين خطري قرار مي‌گيرند كه راه‌هاي كوچك هوايي سيستم تنفسي آنها براحتي مسدود مي‌شود. در حقيقت كسب مهارت و توانايي جويدن و بلعيدن غذا به زمان كافي نياز دارد و به همين دليل كودكان بيشتر در معرض اين مشكل قرار دارند. علاوه بر اين كودكان نمي‌توانند با قدرت كافي براي بيرون راندن عامل انسداد سرفه كنند. همچنين نوزادان همواره در حال گشتن و كشف‌كردن محيط اطراف خود هستند و ممكن است هر چيزي را در دهان خود قرار دهند. مشخص است كه چنين عملي براحتي مي‌تواند باعث خفگي كودك شود.

گاهي اوقات هم شرايط بهداشتي و پزشكي خاصي منجر به ايجاد حالات خفگي كودك مي‌شود. به عنوان مثال اختلالات بلع، اختلالات عصبي و عضلاني، تاخير رشد و صدمه مغزي پس از سوانح مي‌تواند احتمال بروز چنين حالاتي را افزايش دهد.



شايع‌ترين علل خفگي كودكان

شايع‌ترين علت خفگي كودكان خوردن مواد غذايي است. با اين حال اشياي كوچك، قطعات ريز اسباب‌بازي‌ و رفتارهاي نادرست هنگام غذا خوردن نيز مي‌تواند احتمال اين خطر را افزايش دهد. مثلا غذا خوردن هنگام گريه عامل مهمي در بروز اين حالت است. 



براي پيشگيري از خفگي چه كار كنيم؟

با اين‌كه خفگي كودك اتفاقي خطرناك و نگران‌كننده است، اما مطمئن باشيد با اقداماتي خاص مي‌توان از بروز اين وضعيت پيشگيري كرد.

براي اين كار ابتدا سعي كنيد در سن مناسب غذاهاي جامد به كودك بدهيد. اگر پيش از اين زمان اقدام كنيد، احتمال خفگي افزايش مي‌يابد. بنابراين حداقل تا 4 ماهگي او صبر كنيد و در آن زمان هم تنها غذاهاي مناسب و قابل هضم را به او بدهيد. فراموش نكنيد كه هميشه بايد از مصرف مواد غذايي پرخطر اجتناب كرد. 


بنابراين هيچ وقت به كودك مواد غذايي كوچك و لغزنده مانند انگور، آب‌نبات و كشمش ندهيد. علاوه بر اين مواد غذايي جامد، خشك و سفت نيز خطرناك خواهد بود. غذاهايي مانند هويج خام، ذرت و آجيل چون سخت جويده مي‌شود، همين شرايط را ايجاد خواهند كرد.

اما غذاهاي خطرساز به همين موارد ختم نمي‌شود. مواد غذايي چسبناك و سفت مانند كره بادام زميني، آدامس و قطعات بزرگ گوشت نيز همين شرايط را ايجاد خواهد كرد.

همچنين هنگام صرف غذا هميشه كودك را كنترل كنيد. وقتي كودك بزرگ‌تر مي‌شود به او اجازه ندهيد هنگام غذا خوردن بدود، بازي كند يا حتي راه برود. دائم به او يادآوري كنيد غذا را خوب بجود و قبل از حرف زدن آن را كامل ببلعد. 

علاوه بر مواد غذايي بايد به ديگر عوامل خطر هم توجه داشت. بنابراين با دقت اسباب‌بازي‌هاي كودك را بررسي كنيد و به او اجازه ندهيد با لوازمي بازي كند كه قطعات كوچك و ريز دارد. البته غير از اسباب‌بازي‌ها، بقيه لوازم خطرناك مانند دكمه و سكه را نيز از دسترس او خارج كنيد.



اقدامي براي نجات كودك

اگر كودك شما در حالت خفگي قرار دارد، او را از پشت در حالي كه صورتش رو به زمين است، روي بازوي خود قرار دهيد. سپس با كف دست خود محكم به قسمت مياني پشت او ضربه بزنيد. تركيب جاذبه زمين و فشار ضربات پشت مي‌تواند چيزي را كه باعث انسداد شده است، خارج كند. البته چنانچه نگران تنفس كودك هستيد، بلافاصله با اورژانس تماس بگيريد يا از فردي متخصص كمك بخواهيد. در هر صورت در چنين شرايطي نبايد وقت را از دست داد. پس بهتر است از قبل با شيوه‌ها و كمك‌‌هاي اوليه در اين شرايط آشنا شويد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:51 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

كودكان بازي كنند تا سالم بمانند


بازي نقش محوري در زندگي كودكان دارد، از قديم گفته اند كودكي كه خوب مي خورد، خوب مي خوابد وخوب بازي مي كند، به طور قطع ويقين سالم است وبه همين خاطر بايد در تمامي سنين به نقش اساسي تحرك فيزيكي در بازيهاي كودكان اهميت داده شود.
در سه دهه گذشته مرگ كودكان زير 5 سال كشور حدود 140 به ازاي هر 1000 تولد زنده بود واين درحالي است كه آمار وزارت بهداشت در سال جاري نشان مي دهد كه مرگ كودكان زير 5 سال به عدد 20 به ازاي هر 1000 تولد زنده رسيده است.از طرف ديگر الگوي مرگ ومير كودكان در كشور طي اين سال ها از بيماري هاي واگير به بيماريهاي غيرواگير(بيماريهاي ‍ژنتيك،مادرزادي وسوانح وحوادث) تغيير كرده است.
قابل توجه است كه بخش عمده مرگ كودكان زير 5 سال مربوط به دوران نوزادي وناشي از بيماري هاي حول و حوش زايمان، نارسي ومشكلات تنفسي است.
به گزارش وب دا، رييس اداره سلامت كودكان وزرات خانه به مناسبت روز جهاني كودك درباره ايمن شدن محيط زندگي كودكان گفت: اساسا بايد استانداردهايي فراي آنها كه براي بزرگسالان مدنظر است را عملياتي كرد. زيرا كودك با توجه به محدوديت هاي حركتي كه دارد، همواره در معرض آسيب هاي اتفاقي است. اين آسيب ها از محل خواب كودك تا محل غذا خوردن، بازي، استحمام ويا اتومبيل مي تواند اتفاق بيفتد و به همين خاطر نبايد در هيچ محيطي از كودكان غفلت كرد.
حامد بركاتی ادامه داد: بروز سوانح وحوادث در گروه پسران بيشتر از دختران بوده و در گروه سني نوجوان،مرگ ومير ناشي از سوانح وحوادث در پسرها چندين برابر دخترهاست.
وي با اشاره به اينكه بازي نقش محوري در زندگي كودكان دارد گفت: از قديم گفته اند كودكي كه خوب مي خورد، خوب مي خوابد وخوب بازي مي كند به طور قطع ويقين سالم است وبه همين خاطر بايد توجه داشت كه در تمامي سنين به نقش اساسي تحرك فيزيكي در بازيهاي كودكان اهميت داده شود.
رييس اداره سلامت كودكان وزرات بهداشت تصريح كرد: بازي به طور قطع ويقين سبب افزايش رشد ذهني وهوش كودكان مي شود ودر اين ميان نكته بسيار مهم، تعامل والدين با كودك هنگام بازي است كه مي تواند نقش موثري در شخصيت كودكان داشته باشد.
بركات افزود: يكي از مهم ترين نكاتي كه بايد در خريد اسباب بازي به آن توجه كرد اين است كه با توجه به سن و جنس كودك برايش اسباب بازي خريده شود. اسباب بازي بايد بي خطرباشد وسلامت كودك را تهديد نكند و نوع آن به گونه اي باشد كه كودك را در ارتقاي رشد وتكامل ياري دهد.
وي با بيان اينكه بچه ها از سه سالگي به بعد بايد اسباب بازي هايي مشابه وسايل منزل در ميان اسباب بازي هاي خود داشته باشند،گفت: اسباب بازي هايي كه در اختيار كودكان قرار دارد بايد داراي كناره هاي صاف وفاقد تيزي وقطعات ريز جداشونده باشد چراكه در سنين شيرخوارگي كودكان ممكن است هر چه را به دستشان مي آيد به دهان فروبرند و دچار خفگي ناشي از بلع اجسام خارجي شوند.
رييس اداره سلامت كودكان وزارت بهداشت ادامه داد: والدين بايد در هنگام خريد اسباب بازي به برچسب هاي استاندارد آن توجه كنند و اسباب بازي را چك كنند كه فاقد لبه هاي تيز، برنده ورنگ هاي غير استاندارد باشد./

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:51 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

تكامل بينايي در نوزادان


سيستم بينايي در بدو تولد يك سيستم تكامل نيافته است و تكامل آن در طول سال اول زندگي رخ مي دهد. از اين رو، توجه والدين و پزشكان به مشكلات احتمالي در طول سال اول نقشي بسيار تعيين كننده در تكامل بينايي كودك و جلوگيري از مشكلات ناشي از اختلال در بينايي نظير مشكلات يادگيري خواهد داشت.

سه ماه اول 
نوزادان معمولا قبل از هر چيز "حركت" را مي بينند. نوزاداني كه به موقع بدنيا آمده باشند (هفته 38 تا 42 حاملگي) بايد بتوانند تغييرات صورت مادر نظير خنده، اخم، ... را در هفته اول بعد از تولد ببينند. در اين زمان درك رنگ هنوز كاملا تكامل نيافته و درك عمق نيز در طول سال اول به موازات هماهنگ شدن حركت چشم ها ايجاد مي شود. هماهنگي عضلات چشم در نوزادان تازه متولد شده و شيرخواران بسيار ناقص است. چشم نوزادان اغلب به بيرون يا داخل منحرف شده و حركت چشم ها با هم هماهنگ نيست. اين وضعيت استرابيسم يا انحراف چشم خوانده مي شود. اگر استرابيسم تا 3 يا 4 ماهگي خودبخود بر طرف نشود بهتر است نوزاد توسط يك چشم پزشك معاينه شود.

اولين علائم مشكلات چشم و بينايي 
در بعضي موارد لازم است نوزاد قبل از 3-4 ماهگي مورد معاينه قرار گيرد. اين موارد عبارتند از: انحراف شديد چشم ها، عدم حركت چشم قبل از 3 ماهگي، انحراف هر دو چشم به داخل، ثابت ماندن يك چشم در زمان حركت چشم ديگر و يا تفاوت فاحش بين حركات دو چشم.
تشخيص زودرس استرابيسم بسيار مهم است زيرا تنبلي چشم يا آمبليوپي حاصل استرابيسم درمان نشده است. اگر يك چشم كودك نتواند بر اثر استرابيسم خوب ببيند هماهنگي چشم ها بر هم مي خورد. همچنين اگر مغز تصويري از يكي از چشم ها دريافت نكند در طول زمان علائم ارسالي از چشم مبتلا را ناديده مي گيرد و نهايتاً فرد دچار تنبلي چشم و متعاقب آن كاهش شديد ديد مي شود.

مشكلات بينايي در نوزادان نارس 
تكامل بينايي در نوزادان نارس كمي بيشتر از نوزاداني كه به موقع بدنيا آمده باشند طول مي كشد. احتمال ايجاد استرابيسم و آمبليوپي در نوزاداني كه قبل از هفته 35 حاملگي بدنيا آمده باشند 30% بيشتر است. هر چه نوزاد زودتر از زمان طبيعي بدنيا بيايد اين احتمال افزايش مي يابد.
نوزاد بايد كاملا به نور روشن (مثلا لامپ) و يا آويز هايي كه معمولا بالاي سر نوزادان آويزان مي كنند توجه كند. اگر در 3 ماهگي جسم را جلو چشم نوزاد بگيريد و آن را از يك سمت آهسته به سمت ديگر ببريد و نوزاد قادر به دنبال كردن آن با چشم نباشد بهتر است مورد معاينه قرار گيرد. البته در بعضي موارد تكامل بينايي ديرتر رخ مي دهد كه به آن تأخير در تكامل بينايي مي گويند.

حركات نامنظم چشم 
اختلالي بنام نيستاگموس ممكن است در نوزادي رخ دهد. در اين اختلال چشم ها حركاتي به چپ و راست، حركات دوراني و يا حركات نامنظمي دارند. علت اين اختلال ممكن است ضعف بينايي، وجود نقص در مسير عصبي از چشم به مغز و يا آلبينيسم (كمبود رنگدانه ها) باشد. نيستاگموس ممكن است ارثي هم باشد. نوزاداني كه نيستاگموس دارند ممكن است ديد طبيعي و يا ضعيف داشته باشند. اگر نيستاگموس تا بعد از 3 ماهگي باقي بماند نوزاد بايد مورد معاينه قرار گيرد.
در مجموع بايد گفت كه 3 تا 4 ماه اول زندگي زمان بسيار مهمي از نظر تكامل بينايي است و توجه والدين و مراجعه به موقع به چشم پزشك نقش تعيين كننده اي در بينايي كودك خواهد داشت. 

4 تا 6 ماهگي 
در اين سن نوزاد بايد دستش را به طرف اسباب بازي كه جلوي او مي گيريد دراز كند و يا دستش را به آن بزند. در ابتدا ممكن است دست نوزاد بطور اتفاقي به جسمي كه جلويش گرفته ايد بخورد ولي در طول زمان با رشد بينايي، درك عمق و درك بيشتر نوزاد اين كار ارادي تر مي شود.
از 6 تا 8 ماهگي نوزاد شروع به غلت زدن و احتمالا چهار دست و پا راه رفتن مي كند. در اين مرحله مي توانيد يك اسباب بازي را طوري جلو كودك قرار دهيد كه مجبور باشد براي رسيدن به آن غلت بزند و يا كمي از جاي خود جلوتر بيايد. اين كار به تقويت بينايي نوزاد كمك مي كند.
بين 8 تا 12 ماهگي نوزاد شما ممكن است چهار دست و پا حركت كند و يا راه برود. سعي كنيد به جاي راه افتادن زودتر، كودك خود را به حركت چهار دست و پا تشويق كنيد زيرا باعث ايجاد هماهنگي ميان حركات دست و چشم مي شود. در اين سنين بويژه وقتي كودك روي مبل يا تخت و يا نزديك پله است بايد بسيار مواظب وي بود زيرا ديد كودك در اين مرحله هنوز فاقد درك عمق كافي است و در نتيجه پستي و بلندي ها را بخوبي درك نمي كند. به عبارت ديگر كودك در اين سن متوجه نيست كه لبه تخت در جايي تمام مي شود و زمين پايين تر از آن قرار گرفته است بنابراين احتمال سقوط كودك از تخت و پله وجود دارد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:51 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 

 


رتينوپاتي (مشكلات شبكيه) در نوزادان نارس (Retinopathy of Prematurity - ROP) كه به آن Retrolental Fibroplasia نيز گفته مي شود مي تواند سبب كوري شود.

اين بيماري در گذشته ناشي از استفاده از مقادير زياد اكسيژن در دستگاه هايي بود كه نوزادان نارس در آنها نگهداري مي شدند ولي امروزه با پيشرفت در روش هاي نگهداري از نوزادان نارس، بروز اين بيماري كمتر شده است. عواملي كه نوزاد را در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به رتينوپاتي قرار مي دهند كم بودن وزن هنگام تولد (كمتر از 1.5 كيلوگرم) و زايمان زودرس (هفته 26 تا 28) هستند.

درد كودكان نارس رشد و تكامل عروق خوني شبكيه دچار اشكال بوده و عروق خوني غير طبيعي شروع به رشد مي كنند. مشكل رشد عروق غير طبيعي كه به آن نئوواسكولاريزاسيون نيز مي گويند اين است كه اكسيژن كافي به شبكيه نمي رسانند.

رتينوپاتي در نوزادان نارس بسته به شدت بيماري به 5 درجه تقسيم مي شود. پيشرفت بيماري به درجات آخر مي تواند سبب ايجاد زخم در شبكيه و عوارضي نظير جدا شدگي شبكيه، خونريزي زجاجيه، انحراف چشم، و تنبلي چشم شود. بسياري از نوزادان مبتلا به رتينوپاتي دچار نزديك بيني خواهند شد.


علائم و نشانه ها
از آنجا كه نوزاد نمي تواند علائم خود را بگويد والدين، متخصص كودكان و نوزادان و چشم پزشك بايد متوجه عوامل خطري كه احتمال ابتلا به اين بيماري را زياد مي كنند باشند. اين عوامل عبارتند از:
 
  • كم بودن وزن هنگام تولد (1.5 كيلوگرم يا كمتر)
  • نياز به اكسيژن در هفته اول پس از تولد
  • وجود مشكلي در سلامتي نوزاد بلافاصله پس از تولد

كودكاني كه در نوزادي به اين بيماري مبتلا شده اند بايد از نظر علائم زير كه ممكن است نشانه هايي از ابتلا باشند مورد توجه قرار گيرند:
  • نگه داشتن اجسام نزديك چشم
  • مشكل در ديدن فاصله دور
  • بستن و تنگ گردن يك چشم
  • بي ميلي نسبت به استفاده از يك چشم
  • ضعف ديد (كه قبلا توسط پزشك تشخيص داده نشده)
  • افت ناگهاني ديد
  • انحراف چشم


تشخيص و درمان
نوزاداني كه ريسك ROP دارند بايد در هفته 4 تا 6 پس از تولد معاينه چشم پزشكي شوند. چشم پزشك ابتدا با استفاده از قطره هاي گشاد كننده، مردمك را باز كرده و سپس با استفاده از افتالموسكوپ شبكيه را مي بيند. در حين معاينه پدر يا مادر بايد كودك را نگه دارند. صرف نظر از اينكه بيمار به درمان نياز داشته باشد يا خير بايد مجددا در فواصلي كه چشم پزشك مشخص مي كند تحت معاينه قرار گيرد. معاينات دوره اي براي مشخص كردن اينكه پيشرفت بيماري متوقف شده يا خير و اينكه به درمان نياز وجود دارد يا خير لازمند.


درمان
بعضي از كودكاني كه بيماريشان در حد درجه 1 يا 2 است بدون درمان بهبود مي يابند. در موارد ديگر، در صورتيكه بيمار علائم بيماري درجه 3 يا بالاتر را نشان دهد درمان لازم است. براي جلوگيري از انتشار عروق غير طبيعي ممكن است مناطقي از شبكيه را با روشي بنام كرايوتراپي درمان كنند. در اين روش قسمت هايي از شبكيه منجمد مي شود. ليزر هم ممكن است بدين منظور استفاده شود. در هر دو روش زخم هاي دائمي در قسمت هاي محيطي شبكيه باقي مي ماند ولي در اغلب موارد اين روش هاي درماني در حفظ ديد مركز بيمار موفقند.

 

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:52 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

پروبیوتیک و پری بیوتیک در نوزادان


Probiotics & Prebiotics
پروبیوتیک و پری بیوتیک در نوزادان
بیماری های التهابی روده وسوختگی واضافه وزن
پروفسور محمد حسین سلطان زاده
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
متخصص کودکان و نوزادان
طی دوره بالینی عفونی از میوکلینیک آمریکا
شناخت نقش ریزسازواره های زنده بر سلامت انسان پیشینه ای طولانی دارد .
در نسخه ای از یک وصیت نامه بسیار قدیمی اظهار شده که : حضرت ابراهیم عمر طولانی خود را مدیون مصرف شیر ترش دانسته اند .
دانشمند روسی الی مچینکف نیز عمر طولانی مردم بلغارستان رابه : مصرف زیاد فرآورده های تخمیری شیری حاوی لاکتوباسیلوس وکاهش فعالیت های سمی میکرب های کولون ربط داد ومفهوم پروبیوتیک را برای اولین بار در سال 1908 برای باکتری های مفید روده ارائه کرد.
امروزه تحقیق در زمینه تولید فرآورده های پروبیوتیک به علت خواص تغذیه ای ودرمانی روند رو به رشدی را دنبال می کند وتلاش برای قرار دادن مستمر پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در رژیم غذائی روزانه افراد صورت می گیرد .
امروزه فرهنگ استفاده از غذای سالم تفسیر پشتوانه فرهنگی ، علمی ، تمدن وهویت ملت ها را در هر جغرافیائی به ترازو می گذارد وشعار معروف :
ارسطو : غذائی بخورید که شما را درمان کند وداروئی مصرف کنید که ارزش غذائی داشته باشد.
محمد زکریای رازی : هرگاه طبیب موفق شود بیماری ها را با غذا درمان کند به سعادت رسیده است .
نقش پروبیوتیک ها در سلامت نوزادان
شیر مادر کامل ترین منبع غذائی برای نوزادان بوده وهمه ترکیبات تغذیه ای دیگر با آن مقایسه می شوند . جهت تکمیل محتوای تغذیه ای شیر های مصنوعی بررسی هائی بر روی میزان وخصوصیات پره بیوتیک های موجود در شیر مادر انجام شده است . در شیر مادر پس از لاکتوز دومین منبع قند ها از اولیگوساکارید ها تامین می شود که 90 درصد آن ها از نوع گالاکتوالیگوساکاریدو10 درصد از آن از نوع فروکتوالیگوساکارید می باشد .
نقشهای متفاوتی که این اولیگوساکارید ها در روده نوزادان ایفا می کنند شامل :
1- مهار رشد باکتری های مضر روده ای از جمله برخی انواع ای – کولای و کلبسیلا وآنتروکوک ها
2- تحریک رشد باکتری های مفید روده ای مانند لاکتوباسیل ها وبیفیدوباکتریوم که در حقیقت با واسطه پروبیوتیک ها این نقش ایفا می شود .
3- افزایش اسیدیته روده ای
4- تحریک سیستم ایمنی با کمک لاکتوباسیل ها که منجر به تحمل بیشتر دهانی برخی آلرژن ها می شود
5- مقاومت در برابر حمله باکتری های پاتوژن
مطالعات متعدد نشان میدهند که برخی تغییرات در محتوای شیر های مصنوعی اثرات بیفیدوژنیک مشخص دارند که این تغییرات شامل اضافه کردن اولیگوساکاریدها ( پری بیوتیک ها ) ویا افزودن پروبیوتیک ها می باشد . اما تغییر در میزان لاکتوز ولاکتوفرین شیر این اثرات را نداشته وافزایش آهن شیر اثر مهاری در میزان بیفیدوباکتریوم های روده ای نوزادان دارد
نتیجه گیری : با توجه به اثرات مهم الیگو ساکارید های موجود در شیر مادر بر روی باکتری های روده ای نوزادان ، مقایسه بین شیر های مصنوعی حاوی اولیگوساکارید ها با انواع فاقد این نوع قند ها نشان دهنده بهبود وضعیت عملکرد روده ای نوزادان پس از مصرف این شیر ها می باشد که خصوصا این امر با افزایش باکتری های مفید مانند بیفیدوباکتریوم ولاکتوباسیل و ممانعت از رشد باکتری های مضر انجام می گیرد.
تاثیر پروبیوتیک ها در پیشگیری از آنتروکولیت نکروزانت در نوزادان کم وزن : NEC یکی از علل مهم مرگ ومیر درنوزادان نارس و LBW است و میزان مرتالیتی از 18-45 درصد بسته به میزان نارس بودن وشدت عفونت متغیر است . فلور میکروبیولوژیکروده یک فاکتور مهم دفاعی بر علیه عفونت های میکروبی است . پروبیوتیک ها مکمل های غذائی حاوی میکرب های زنده بیهوازی هستند که موجب بهبود بالانس میکروبی روده می گردند . وجود این میکروب ها موجب کاهش کلونیزاسیون گونه های پاتوژن می شود
تاثیرمکمل سین بیوتیک بر اضافه وزن :
چاقی وبیماری های مرتبط با آن می تواند تهدید بزرگی برای سلامتی وآسایش مردم باشد وگسترش پیش رونده اضافه وزن در بین کودکان ونوجوانان سبب نگرانی می باشد تحقیقی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شده نشان میدهد که ترکبب میکروب های روده ممکن است یکی از عومل خطر زای اضافه وزن باشد . مطالعات نیز نشان میدهد که Gut microbiata (GM ) در روده افراد چاق وافراد با وزن طبیعی یکسان متفاوت است . در نتیجه توانائی متفاوتی جهت استخراج انرژی از رژیم غذائی وذخیره انرژی به صورت چربی ایجاد خواهد شد بر این اساس به نظر می آید که شاید مداخله وتعدیل GM ومحیط روده توسط پروبیوتیک ها بتواند سبب کاهش خطر افزایش وزن وچاقی وسایر عوارض مرتبط از جمله سنندرم متابولیک گردد . تغییر محیط فلور روده توسط آنتی بیوتیک ، پروبیوتیک وپری بیوتیک در درمان چاقی در مدل های حیوانی نتایج مطلوبی را به همراه داشته است ولی پژوهش های انسانی محدودی در این زمینه انجام شده است .
مطالعاتی که تا بحال انجام گرفته است حاکی از این می باشد که میکروبیوم روده بین افراد متفاوت می باشد وآنالیز های مدفوع افرادی که رژیم کاهش وزن می گیرند همگی نشان می دهد که میکروبیوم روده طی کاهش وزن تغییر می کند . تغییرات وسیع میکروبیوتای روده و ژن های این میکروبیوتاها با چاقی مرتبط می باشند ودر نتیجه تغییرات آن می توانند مسئول کاهش وزن باشند در طی برخی ازمطالعات نیز تغییر در رژیم منجر به تغییر وزن از طریق تغییر بر روی فلور روده شده است .
نتیجه گیری : در کل بین میکروبیوم روده وچاقی ارتباط وجود داشته و مطالعات بر روی برخی از پروبیوتیک ها به اثر ضد چاقی این مکمل ها اشاره می کنند
اثر بخشی پروبیوتیک ها در بیماری های التهابی روده IBD
وسنندرم روده تحریک پذیر IBS
اخیرا پروبیوتیک ها به عنوان یک فراورده درمانی جهت فروکشی بیماری وجلوگیری از عود مجدد در IBD , IBS در نظر گرفته می شود . پروبیوتیک ها میکرواورگانیسم های زنده ای هستند که می توانند باعث ارتقاء سلامت گردند . منطق به کارگیری پروبیوتیک ها در درمان IBD , IBS بر اساس شواهد تایید شده تاثیر باکتری های پاتوژن در این بیماری ها است که باعث اختلال در سیستم ایمنی روده می گردند.
بر اساس شواهد به دست آمده فراورده پروبیوتیک می توانند به عنوان یک فرآورده درمانی جدید در پروتکل های کنترل بیماری های IBD , IBS جهت حفظ وارتقاء سلامت بیماران در نظر گرفته شوند .
نقش پروبیوتیک ها در کنترل عفونت ناشی از سوختگی کودکان
کلونیزاسیون باکتری ها وعفونت زخم علت مهم تاخیر در ترمیم گرفت پوستی به دنبال سوختگی در کودکان محسوب می شود . استفاده از آنتی بیوتیک های سیستمیک وموضعی وپانسمان در کنترل عفونت ناشی از سوختگی ضروری است . پروبیوتیک ها گروهی از باکتری ها هستند که تاثیر مهمی بر سلامت انسان ها دارند . در سال های اخیر نقش آن ها در کنترل عفونت های ناشی از سوختگی در کودکان ثابت شده است به طور معمول این باکتری ها در گروه تولید کننده اسید لاکتیک قرار می گیرند که می توان به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس اشاره نمود . لاکتوباسیل ها و بیفیدوباکتری ها با تولید ویتامین های گروه Bاسید لاکتیک ، پراکسید هیدروژن واسید لاکتیک در کاهش PH محیط ومهار رشد باکتری های پاتوژن نقش مهمی را ایفا می نمایند . مطالعات نشان داده است انواعی از لاکتوباسیل ها می توانند ترکیبات مغذی ( اسید های چرب با زنجیره کوتاه و آمینو اسید ها ) تولید نمایند .
نتیجه گیری : در کودکان دچار سوختگی علاوه بر آنتی بیوتیک های سیستمیک وموضعی وپانسمان مناسب زخم ودبرید مان ، استفاده از پروبیوتیک ها می تواند گامی موثر در راستای کاهش مرگ ومیر و عوارض ناشی از سپسیس در کودکان باشد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:52 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

چاقی شايع‌ترين علت مرگ قابل پيشگيري


يك فوق تخصص گوارش کودکان تاكيد كرد: مشكل چاقي به عنوان شايع‌ترين علت مرگ قابل پيشگيري به شمار مي‌رود.

دکتر « علي اکبر سياري » فوق تخصص گوارش کودکان در گفت و گو با ايسنا گفت: چاقي به عنوان اپيدمي در جهان شناخته شده است، به طوري که 1/1 ميليارد نفر در جهان دچار اضافه وزن و چاقي هستند.

دکتر سياري با اشاره به اين که چاقي در طي دو دهه اخير روند رو به رشدي داشته و دو تا سه برابر شده است، افزود: اين مسئله نه تنها بزرگسالان بلکه کودکان و نوجوانان را هم درگير کرده، به طوري که در کشور ما حدود 17 درصد کودکان و نوجوانان و 50 تا 60 درصد از افراد بالاي 20 سال، دچار اضافه وزن و چاقي هستند.

وي با اشاره به اين که انجمن پيشگيري و درمان چاقي، به منظور افزايش آگاهي خانواده‌ها و پزشکان، برنامه ريزي خاصي جهت برگزاري سمپوزيوم‌ها و همايش‌هاي تخصصي با هدف آشنا كردن مخاطبان با علل و عوامل و ريز فاکتورهاي چاقي دارد، افزود: از آن جا که چاقي منجر به عوارض بسياري از جمله سکته‌هاي قلبي، ديابت نوع 2، فشار خون، افزايش چربي خون و برخي سرطان‌ها مي شود، اين انجمن در نظر دارد تا با برگزاري سمينارهاي تخصصي ويژه پزشکان و خانواده‌هاي افراد چاق، اطلاع رساني مناسبي در جهت پيشگيري از بروز اين مشکل به انجام رساند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:52 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

دردسرهاي پستانك خوردن


مكيدن‌طولاني مدت پستانك، گوش مياني ‌نوزادان را دچار عفونت مي‌كند



هنوز هم اهل نگاه كردن كارتون هستيد؟ توي كارتون‌ها هر وقت نوزادي گريه مي‌كرد، بلافاصله يك پستانك مي‌گذاشتند توي دهانش و او اشكش ‌بند مي‌آمد، اما اينها مربوط به دنياي كارتون‌هاست، شما كه از اين روش براي فرزندتان استفاده نمي‌كنيد ؟ لابد مي‌دانيد استفاده طولاني‌مدت از پستانك براي نوزادان چقدر خطر دارد. 

ما هم اين را قبول داريم كه مكيدن پستانك مزايايي هم دارد. مثلا مي‌تواند كودكان را در هنگام بي‌تابي آرام كند يا به خوابشان كند يا مانع فرو بردن اشياي ديگر به دهانشان شود، اما بالاخره زماني مي‌رسد كه بايد آن را از كودك بگيريد چرا كه به نتيجه مي‌رسيد معايب آن به مزايايش مي‌چربد.
گوش به پستانك ربط دارد

خيلي عجيب است كه كودكي پستانك بخورد و گوش‌درد بگيرد؟ اما پژوهشگران مركز پزشكي اوترخت در هلند اين موضوع را تاييد مي‌كنند و ثابت كرده‌اند كه خطر ابتلا به عفونت‌هاي گوش‌مياني در كودكان پستانك‌خور 90 درصد بيش از كودكان ديگر است، چرا كه گوش و حلق به هم مرتبط هستند و از آنجا كه خوردن پستانك باعث مي‌شود دهان كودكان به شكل نيمه باز درآيد و راه براي ورود باكتري‌ها به دهان و در نهايت به گوش باز مي‌شود. 


نتايج همين پژوهش است كه باعث شده پژوهشگران به والديني كه كودكشان دچار عفونت گوش‌مياني مي‌شود و پستانك مي‌خورد، پيشنهاد كنند پستانك‌خوردن را كنار بگذارد. اين نكته‌اي است كه دكتر محمدحسين سلطانزاده، متخصص اطفال نيز بر آن اذعان دارد و درباره دليلش توضيح مي‌دهد كه استفاده طولاني‌مدت از پستانك بخصوص در كودكان زير 2 سال، تأثير نامطلوبي روي سيستم فك و دندان آنها مي‌گذارد و اين مساله تمايل شيرخوردن در كودك را كاهش مي‌دهد. او همچنين تاكيد مي‌كند كه درمان عفونت گوش‌مياني بسيار پرهزينه است و پيشگيري از بروز اين مشكل، از درمانش آسان‌تر است. 

چرا بچه من كله كمبزه‌اي شد؟!

هرگز باور نكنيد كه مكيدن پستانك و شيشه شير بتواند جاي مكيدن سينه مادر را براي نوزادان پر كند. پزشكان معتقدند شكل سينه مادر با شكل پستانك و سر شيشه شير تفاوت دارد و به همين دليل مكيدن سينه مادر باعث تغيير شكل فك كودكان نمي‌شود، اما پستانك خوردن به مدت طولاني شكل فك را تغيير مي‌دهد و باعث جلوزدگي آن مي‌شود و به همين علت بسياري از دندانپزشكان هشدار مي‌دهند كه عوارض مكيدن پستانك و انگشت شست در كودكان تقريبا مشابه است. 

دكتر سلطانزاده در اين باره مي‌گويد: مكيدن و استفاده طولاني‌مدت از پستانك توسط كودك به ميزان مشابهي بر سيستم دندان و فك تأثير مي‌گذارد ضمن اين‌كه فاصله افتادن بين دندان‌هاي فك بالا و پايين و عميق شدن كام كودك از ديگر عوارض استفاده طولاني‌مدت از پستانك است.

علاوه بر اين، متفاوت‌بودن شكل پستانك با سينه مادر سبب مي‌شود كودكاني كه به مكيدن پستانك عادت مي‌كنند نتوانند براحتي از سينه مادر شير بمكند. 

بچه‌هايي با دندان‌هاي پوسيده

شايد باور نكنيد اما مادرهايي وجود دارند كه وقتي پستانك فرزندشان زمين مي‌افتد يا آن را برمي‌دارند و با خونسردي بار ديگر وارد دهان كودك مي‌كنند يا آن را در دهان خودشان چند ثانيه‌اي نگه مي‌دارند تا به خيال خودشان تميز شود و بعد بارديگر آن را در دهان كودك مي‌گذارند! 

پژوهشگران معتقدند اين كار سبب مي‌شود ميكروب‌هاي دهان مادر كه برخي از آنها هم ميكروب‌هاي مسبب پوسيدگي هستند، مستقيما وارد دهان كودك شوند. علاوه بر اين، واضح است وقتي پستانك روي زمين مي‌افتد و شما آن را بدون شستن بار ديگر وارد دهان كودك مي‌كنيد، يعني توده‌اي از ميكروب را وارد دهانش كرده‌ايد. 

عادت به پستانك خوب نيست

اشكال ديگري كه استفاده از پستانك دارد، عادت‌كردن كودكان به آن است به طوري كه ممكن است آنها حتي پس از 4 سالگي هم بدون استفاده از پستانك نتوانند بخوابند و حتي جايش را به مكيدن انگشت شست و دردسرهاي بعدي‌اش بدهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:53 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

زردی نوزادان


زردي كودكان در صورت درمان نشدن به اختلالات تكاملي منجر مي‌شود
مسموميت، فشار خون و ديابت مادر از عوامل موثر در بروز اختلالات تكاملي جنين است.

دكترمومن، متخصص بيماريهاي اطفال و عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز در اين زمينه به ايسنا گفت: اختلال در اكسيژن‌رساني و عفونت از عواملي‌ هستند كه هنگام زايمان مي‌تواند عفونت مغزي و اختلالات تكاملي در جنين به وجود بياورند.
وي افزود: در صورتي كه هنگام زايمان به نوزاد آسيب و تروما ( ضربه) وارد شود منجر به بروز مشكلات تكاملي در كودكان مي‌شود.
عضوهيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي‌شاپور اهواز با بيان اينكه در صورتي كه زردي كودكان درمان نشود، كودك دچار اختلال تكاملي مي‌شود، متذكر شد: پس از تولد عواملي نظير تماس با مواد سمي، عفونت‌ها، ضربه، اختلالات سوخت و ساز نيز مي‌تواند منجر به اختلالات تكاملي در كودكان شود.
ومن يادآور شد: با وجود اين عوامل كه در بروز اختلالات تكاملي نقش دارند قسمت زيادي از علت اختلالات تكاملي ناشناخته است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:53 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

کودکان چاق منزوی میشوند


شاید هم دوستانش مانند گذشته با او در تماس نیستند و او وقتی از خانه خارج می‌شود، نگران و ناراحت است. هر دفعه هم از او بپرسید چه اتفاقی افتاده است، جواب مشخص است؛ «همه چیز خوبه».


شاید تاكنون به تغییر رفتار فرزندتان زیاد دقت نكرده باشید؛ دختری كه بعد از مدرسه با عجله به زمین بازی می‌رفت و ساعت‌ها آنجا بازی می‌كرد، حالا فقط ترجیح می‌دهد مقابل تلویزیون بنشیند و با یك كاسه پر از چیپس، خودش را سرگرم كند یا پسركی كه قبلا بازیكن تیم فوتبال مدرسه بود، حالا با چند نوشابه و ساندویچ جلوی كامپیوترش می‌نشیند و ساعت‌ها بازی می‌كند.

شاید هم دوستانش مانند گذشته با او در تماس نیستند و او وقتی از خانه خارج می‌شود، نگران و ناراحت است. هر دفعه هم از او بپرسید چه اتفاقی افتاده است، جواب مشخص است؛ «همه چیز خوبه».

اگر این شرایط برای شما هم آشنا به نظر می‌رسد، زودتر دست به كار شوید؛ چون متخصصان عقیده دارند پرخوری یكی از نشانه‌های افسردگی است و اضافه وزن نیز می‌تواند كودك را منزوی و گوشه‌گیر كند. اما نگران نباشید، چون والدین قادر هستند با راهنمایی‌ها و كمك‌های خود این چرخه را از بین ببرند.

افسردگی و پرخوری با هم ارتباط دارند

تقریبا یك نفر از هر 5 كودك آمریكایی چاق است. البته باید توجه داشته باشیم این آمار نسبت به سال 1980 تقریبا 3 برابر شده است. همچنین افسردگی كودكان به نسبت گذشته افزایش یافته است. افسردگی و چاقی كودكان، همیشه باهم ارتباط دارد.

طبق تحقیقی كه سال 2001 انجام شده بود، مشخص شد كودكانی كه افسرده هستند، در بزرگسالی بیشتر با مشكل اضافه وزن روبه‌رو می‌شوند. در حقیقت احساس تهی بودن ناشی از افسردگی، كودكان را تشویق به مصرف كربوهیدرات‌ها و شكلات می‌كند. چون این خوراكی‌ها باعث انتشار مواد شیمیایی خاصی در بدن می‌شود كه حس بهتری به بچه‌ها می‌دهد. گاهی نیز بیماری‌های جسمی مانند تیروئید یا كم خونی سبب بروز افسردگی می‌شود و داروهای ضدافسردگی نیز اضافه وزن را در پی خواهد داشت.

زمینه‌های مشترك چاقی و افسردگی

تشخیص افسردگی كودكان به نسبت بزرگسالان كاری دشوار است. طبق یك نظرسنجی كه میان 1500 كودك 9‌تا 10 سال انجام گرفت، مشخص شد 20 درصد كودكانی كه چاق بودند، احساس ناراحتی می‌كردند. این در حالی بود كه تنها 8 درصد كودكانی كه وزن متعادل داشتند، چنین حسی را تجربه می‌كردند.

البته باید توجه داشته باشید افسردگی و چاقی علائم مشتركی نیز دارند؛ مشكلات خواب، داشتن زندگی بی‌تحرك و عادت‌های غذایی نادرست از جمله این علائم هستند. همچنین چاقی و اضافه وزن می‌تواند با مشكلات اعتماد به نفس هم مرتبط باشد و به همین دلیل نیز سبب افسردگی فرد شود.

علاوه بر این، بی‌تحركی یا بی‌علاقگی به انجام كارها نیز از ویژگی‌های اولیه افسردگی است كه منجر به افزایش وزن می‌شود. به همین دلیل مشخص است هرچه كودكان زمان بیشتری را مقابل تلویزیون یا بازی‌های رایانه‌ای بگذرانند، كالری كمتری می‌سوزانند و در نتیجه چاق‌تر می‌شوند. البته علاوه بر این‌كه آنها فرصت ورزش و فعالیت بدنی را از دست‌می‌دهند، از همراهی و بازی با همسن و سالان نیز محروم می‌شوند. پس فراموش نكنید با تغییر شیوه زندگی كودكان، نه تنها به كاهش وزن آنها كمك می‌كنید، بلكه حس و حال بهتری نیز به آنها می‌بخشید. در حقیقت متخصصان همگی اعتقاد دارند ورزش كردن و فعالیت داشتن بهترین شیوه برای مقابله با افسردگی و چاقی است.

نكاتی برای والدین

خطرات و عوارض ناشی از اختلالات خواب، عدم فعالیت و عادات غذایی نامناسب برای همه مشخص است، اما پدر‌و‌مادر در این زمینه چه كاری می‌توانند انجام دهند؟

- به یاد داشته باشید كودكان همیشه نیازمند عشق شما هستند، با هر وزن و هر ظاهری. بنابراین همیشه به فرزندتان بدون قید و شرط عشق بورزید.

- ‌الگوی خوبی برای كودك خود باشید. پدر و مادر باید با رعایت رژیم غذایی مناسب به كودك نشان دهند كه رفتار و عادات غذایی صحیح چیست.

- ‌كودك را برای پرخوری سرزنش نكنید. باوجود این‌كه این رفتار در هیچ شرایطی درست نیست، ولی بخصوص زمانی كه كودك افسرده و ناراحت است باید بیشتر مواظب باشید.

- افسردگی كودك را درمان كنید. با درمان افسردگی، كودك بهتر می‌تواند با شرایط و احساسات بدی كه دارد مقابله كند و به زندگی بهتری ادامه دهد.

كاهش وزن برای حفظ سلامت

فراموش نكنید هیچ وقت نباید كودك را به دلیل زیبایی ظاهری، تشویق به كاهش وزن كنید. همیشه باید به حفظ سلامت او بیندیشید و این نكته را به خود كودك نیز بیاموزید.

در نهایت نیز به خاطر داشته باشید، تغییر عادات هم برای كودكان سخت است و هم برای بزرگسالان. بنابراین زیاد سخت نگیرید و تنها هدف اصلی را كه تغییر تدریجی شیوه‌های نادرست است، یادآوری كنید.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:53 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

دردسرهاي پستانك خوردن


مكيدن‌طولاني مدت پستانك، گوش مياني ‌نوزادان را دچار عفونت مي‌كند



هنوز هم اهل نگاه كردن كارتون هستيد؟ توي كارتون‌ها هر وقت نوزادي گريه مي‌كرد، بلافاصله يك پستانك مي‌گذاشتند توي دهانش و او اشكش ‌بند مي‌آمد، اما اينها مربوط به دنياي كارتون‌هاست، شما كه از اين روش براي فرزندتان استفاده نمي‌كنيد ؟ لابد مي‌دانيد استفاده طولاني‌مدت از پستانك براي نوزادان چقدر خطر دارد. 

ما هم اين را قبول داريم كه مكيدن پستانك مزايايي هم دارد. مثلا مي‌تواند كودكان را در هنگام بي‌تابي آرام كند يا به خوابشان كند يا مانع فرو بردن اشياي ديگر به دهانشان شود، اما بالاخره زماني مي‌رسد كه بايد آن را از كودك بگيريد چرا كه به نتيجه مي‌رسيد معايب آن به مزايايش مي‌چربد.
گوش به پستانك ربط دارد

خيلي عجيب است كه كودكي پستانك بخورد و گوش‌درد بگيرد؟ اما پژوهشگران مركز پزشكي اوترخت در هلند اين موضوع را تاييد مي‌كنند و ثابت كرده‌اند كه خطر ابتلا به عفونت‌هاي گوش‌مياني در كودكان پستانك‌خور 90 درصد بيش از كودكان ديگر است، چرا كه گوش و حلق به هم مرتبط هستند و از آنجا كه خوردن پستانك باعث مي‌شود دهان كودكان به شكل نيمه باز درآيد و راه براي ورود باكتري‌ها به دهان و در نهايت به گوش باز مي‌شود. 


نتايج همين پژوهش است كه باعث شده پژوهشگران به والديني كه كودكشان دچار عفونت گوش‌مياني مي‌شود و پستانك مي‌خورد، پيشنهاد كنند پستانك‌خوردن را كنار بگذارد. اين نكته‌اي است كه دكتر محمدحسين سلطانزاده، متخصص اطفال نيز بر آن اذعان دارد و درباره دليلش توضيح مي‌دهد كه استفاده طولاني‌مدت از پستانك بخصوص در كودكان زير 2 سال، تأثير نامطلوبي روي سيستم فك و دندان آنها مي‌گذارد و اين مساله تمايل شيرخوردن در كودك را كاهش مي‌دهد. او همچنين تاكيد مي‌كند كه درمان عفونت گوش‌مياني بسيار پرهزينه است و پيشگيري از بروز اين مشكل، از درمانش آسان‌تر است. 

چرا بچه من كله كمبزه‌اي شد؟!

هرگز باور نكنيد كه مكيدن پستانك و شيشه شير بتواند جاي مكيدن سينه مادر را براي نوزادان پر كند. پزشكان معتقدند شكل سينه مادر با شكل پستانك و سر شيشه شير تفاوت دارد و به همين دليل مكيدن سينه مادر باعث تغيير شكل فك كودكان نمي‌شود، اما پستانك خوردن به مدت طولاني شكل فك را تغيير مي‌دهد و باعث جلوزدگي آن مي‌شود و به همين علت بسياري از دندانپزشكان هشدار مي‌دهند كه عوارض مكيدن پستانك و انگشت شست در كودكان تقريبا مشابه است. 

دكتر سلطانزاده در اين باره مي‌گويد: مكيدن و استفاده طولاني‌مدت از پستانك توسط كودك به ميزان مشابهي بر سيستم دندان و فك تأثير مي‌گذارد ضمن اين‌كه فاصله افتادن بين دندان‌هاي فك بالا و پايين و عميق شدن كام كودك از ديگر عوارض استفاده طولاني‌مدت از پستانك است.

علاوه بر اين، متفاوت‌بودن شكل پستانك با سينه مادر سبب مي‌شود كودكاني كه به مكيدن پستانك عادت مي‌كنند نتوانند براحتي از سينه مادر شير بمكند. 

بچه‌هايي با دندان‌هاي پوسيده

شايد باور نكنيد اما مادرهايي وجود دارند كه وقتي پستانك فرزندشان زمين مي‌افتد يا آن را برمي‌دارند و با خونسردي بار ديگر وارد دهان كودك مي‌كنند يا آن را در دهان خودشان چند ثانيه‌اي نگه مي‌دارند تا به خيال خودشان تميز شود و بعد بارديگر آن را در دهان كودك مي‌گذارند! 

پژوهشگران معتقدند اين كار سبب مي‌شود ميكروب‌هاي دهان مادر كه برخي از آنها هم ميكروب‌هاي مسبب پوسيدگي هستند، مستقيما وارد دهان كودك شوند. علاوه بر اين، واضح است وقتي پستانك روي زمين مي‌افتد و شما آن را بدون شستن بار ديگر وارد دهان كودك مي‌كنيد، يعني توده‌اي از ميكروب را وارد دهانش كرده‌ايد. 

عادت به پستانك خوب نيست

اشكال ديگري كه استفاده از پستانك دارد، عادت‌كردن كودكان به آن است به طوري كه ممكن است آنها حتي پس از 4 سالگي هم بدون استفاده از پستانك نتوانند بخوابند و حتي جايش را به مكيدن انگشت شست و دردسرهاي بعدي‌اش بدهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  12:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها