0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

کاهش شنوائی نوزادن و کودکان


نوزادي كه بدنيا ميايد از طريق حواس پنجگانه خود با دنيا ارتباط برقرار كرده و دائما در حال يادگيري است و در اين ميان حس شنوائي از اهميت ويژه اي برخوردار است به طوريكه هر گونه كاهش شنوايي ميتواند براي اينده وي مشكل افرين باشد بديهي است كه اگر اين كاهش شنوايي شديد يا عميق باشد تاثير جبران ناپذيري بر تكلم اتي وي خواهد داشت لذا ضروري است به محض احساس كم شنوايي در نوزاد يا كودك با پزشك مشورت كنيد.خوشبختانه تست هاي ويژه اي براي ارزيابي شنوائي نوزادان و كودكان وجود دارد كه چنانچه معلوم شود نوزاد يا كودك دچار كاهش شنوايي است برنامه هاي توانبخشي ويژه اي براي اموزش انان وجود دارد.در اين مبحث علل شايع كاهش شنوايي نوزادان و كودكان را ذكر خواهم كرد. 
ابتدا در موردعلل كاهش شنوايي در نوزاداني كه با كاهش شنوايي بدنيا ميايند: 

1-زمينه ارثي و اختلالات ژنتيكي 
2- عفونت هاي ويروسي مادر در هنگام حاملگي مثل سرخجه كه در اين مورد بايد گفت عفونت هايي خطرناكند كه در سه ماههء اول حاملگي مادر را مبتلا كرده باشند. 
3-مصرف داروهاي مخرب سيستم شنوائئ در سه ماهه اول حاملگي مثل كينين و كلروكين جنتامايسين اميكاسين توبرامايسين . در اين مورد لازم به تذكر است كه اسيب پذيري سيستم شنوايي جنين مستقل از مادر است يعني ممكن است با مصرف دارو شنوائي مادر اسيبي نبيند ولي شنوائي جنين اسيب ببيند. 
4- نارس بدنيا امدن نوزاد 
5-قرار گرفتن مادر در معرض اشعه ايكس (راديولوژي) در سه ماهه اول حاملگي 
6-وارد امدن ضربه به مادر در دوران حاملگي 

*********
علل كاهش شنوائي در كودكاني كه در بدو تولد شنوائي نرمالي داشته اند و بتدريج دچار كاهش شنوايي شده اند: 
1-زمينه ارثي 
2-عفونت باكتريايي گوش 
3-عفونت هاي ويروسي مثل اوريون 
4-مصرف داروهاي مخرب سيستم شنوايي 
5- اختلالات متابوليسمي مثل بيماريهاي 
كليوي و كم كاري تيروئيد 

*********
ريسك فاكتورهايي كه اگر در نوزادي ديده شدند بايد از نظر سيستم شنوائي بررسي كامل شود: 
1-سابقه خانوادگي كم شنوائي 
2-عفونت هاي مادر به هنگام حاملگي 
3-ناهنجاريهاي سروگردن مثل ناهنجاري لاله گوش يا وجود شكاف كام 
4-وزن كمتر از 1500 گرم (به هنگام تولد) 
5-زردي نوزادي به حدي كه نياز به تعويض خون داشته باشد. 
6-مننژيت باكتريايي 
7-مشكلات شديد نوزاد به هنگام تولد 

حدود 50 درصد نوزاداني كه با مشكل شنوايي بدنيا ميايند و يابه تدريج دچار ان ميشوند هيچكدام از ريسك فاكتورهاي فوق را ندارند و اينجاست كه ضرورت توجه والدين به عدم واكنش طبيعي كودك به صداها روشن ميشود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:29 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

کاهش حس بويائي


حس بويايي يکي از حسهاي پنجگانه انساني است . هر چند اين حس در بعضي از جانداران اهميت بسيار زيادي دارد اما در انسان در بين حس هاي پنجگانه حس بويايي رتبه چهارم اهميت را داراست. حس چشايي و حس بويايي تقريبا لازم و ملزوم يکديگرند به طوريکه فرد مبتلا به کاهش حس بويائي از طعم غذاها نيز لذت نخواهد برد.
عصب بويايي در هر طرف نيمکره مغز از قاعده مغز خارج شده و از طريق سوراخهاي ريز کف جمجمه وارد بيني شده و در سقف بيني پخش ميشود. ذرات بودار معلق در هوا به هنگام تنفس وارد بيني شده و به اين رشته هاي عصبي ميرسند و باعث تحريک اين رشته ها ميشوند. اين رشته ها جريان عصبي ايجاد شده را به مغز منتقل ميکنند و مغز " بوي " مربوطه را درک ميکند. بديهي است چنانچه به هر دليل مسير تنفس از بيني دچار انسداد يا تنگي شود ذرات بودار نميتوانند به ميزان کافي وارد بيني شوند و خود را به رشته هاي عصبي بويائي برسانند در نتيجه حس بويائي فرد مبتلا به انسداد بيني کاهش مي يابد . هر چند انحراف شديد تيغه بيني و پوليپ بيني نيز ميتوانند باعث کاهش حس بويايي شوند اما التهاب داخل بيني شايعترين علت کاهش حس بويايي است . از عوامل شايعي که باعث التهاب داخل بيني ميشوند ميتوان از ويروس سرماخوردگي و همچنين از حساسيت بيني يا آلرژي نام برد. خوشبختانه در اين موارد با برطرف شدن التهاب و تورم داخل بيني مجدداً فضاي داخل بيني باز ميشود و بيمار احساس بويائي خود را بدست ميآورد.
متاسفانه نقش ويروس سرماخوردگي فقط به ايجاد تورم درداخل بيني محدود نميشود و در موارد نادري ويروس مستقيماً به عصب بويائي حمله کرده و باعث آسيب غير قابل برگشت آن ميشود. در اين مورد کاهش حس بويايي و يا فقدان آن دائمي خواهد بود. در مواردي نيز ممکن است ضربه وارده به سر باعث شکستگي قاعده جمجمه و در نتيجه قطع شدن اعصاب بويائي شود که باز هم کاهش حس بويايي يا فقدان آن دائمي خواهد بود.
درمان
براي درمان کاهش حس بويايي بايد علت ايجادي آن درمان شود. بديهي است درمان آلرژي و عفونت بيني و سينوس ها بسيار کمک کننده است. ترک کردن استعمال دخانيات نيز سودمند است . استفاده از داروهاي کم کننده التهاب داخل بيني مثل اسپري ها ميتواند مفيد باشد.در مواردي که انسداد بيني بدليل انحراف تيغه بيني يا پوليپ باشد بايد بيمار تحت عمل جراحي قرار گيرد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:29 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

اپیگلوتیت


اپي گلوتيت بيماري التهابي حاد و دردناک و متورم شونده اپي گلوت است . اين بيماري منجر به انسداد راه هوايي فوقاني و نهايتاً تهديد زندگي بيمار مي شود . 
شايعترين سن بروز آن ۷-۵/۱ سالگي است ، گاهي اين بيماري با کروپ يا خروسک اشتباه مي شود . اپي گلوتيت يک بيماري مسري در زمستان مي باشد . 
* عامل بيماري : شايعترين عامل بيماري نوعي باکتري به نام هموفيلوس آنفلوانزا نوع b مي باشد . 
در غرب پس از واکسيناسيون هموفيلوس آنفلوانزا از سال ۱۹۸۸ اين بيماري بندرت ديده مي شود ولي در کشور ما همچنان شيوع دارد . 
* علائم بيماري : بيماري با گلودرد شروع شده و به سرعت شدت پيدا کرده و طي چند ساعت منجر به سختي بلغ غذا مي شود . بيمار طي ۶ ساعت اول دچار اختلال در تنفس شده و صداهاي خشن تنفسي پيدا مي کند . ( بروز اين صداها افتراق اين بيماري را از کروپ دچار مشکل مي کند ) . اما اين بيماران دچار تب و تعريق شديد بوده و نمي توانند سرفه کنند . 
بيمار سعي در عقب نگه داشتن سر و جلونگهداشتن تنه خود دارد . اگر طي ۱۲ ساعت درمان هاي لازم و اقدامات محافظتي لازم صورت نپذيرد حتي منجر به انسداد کامل راه هوايي و مرگ مي شود . 
* تشخيص : اين بيماران را بايد به حالت نشسته نگه داشت و نبايستي آنها را خواباند و بلافاصله بايستي به پزشک مراجعه شود . از دستکاري و معاينه ته حلق بيمار بدون وجود امکانات پيشگيرانه بايستي اجتناب کرد . گرفتن عکس ساده گردن منجر به تشخيص در مرحله اول مي شود . گاهي براي تشخيص قطعي نياز به بيهوشي عمومي در اتاق عمل وجود دارد معاينه بيمار تحت شرايط مطلوب انجام شده و گذاشتن راه هوايي لازم مي شود . 
* درمان : شروع آنتي بيوتيک وريدي مناسب بهمراه اقدامات محافظتي اوليه مثل شروع اکسيژن و نگهداري بيمار در icu و مصرف آرام بخش مي باشد چنين اقداماتي احتمالاً تا ۳ روز کفايت کرده ولي بيمار در ادامه نياز به ادامه درمان آنتي بيوتيکي و بخور مرطوب دارد . 
* پيشگيري : در صورتيکه کودک بزرگتر از ۲ سال بوده و سابقه اپي گلوتيت در قبل را داشته حتماً از واکسن هموفيلوس آنفلوانزا استفاده کند . 
هر گونه عفونت تنفسي را بايستي جدي گرفت و به پزشک مراجعه کرد .

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:30 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

گرفتگي يا خشونت صدا


گرفتگي يا خشونت صدا چيست؟
هر گونه تغيير وضعيت صوت از حالت نرمال را گرفتگي يا خشونت صدا ميگويند که معمولا ثانويه به اختلالات حنجره و طناب هاي صوتي است . در حالت نرمال به هنگام تنفس طناب هاي صوتي از يکديگر فاصله گرفته و باز ميشوند و هنگام حرف زدن و آواز خوانده به يکديگر نزديک شده وهوايي که از ريه به سمت بالا ميايد آنها را به ارتعاش در آورده و باعث توليد صوت ميشود . تورم طنابهاي صوتي يا وجود برجستگي روي آنها مانع رسيدن طناب هاي صوتي به يکديگر شده و نحوه ارتعاش طنابهاي صوتي را تغيير ميدهد و در نتيجه صدا تغيير ميکند.


علل خشونت صدا:
لارنژيت حاد – علل فراواني براي گرفتگي صدا وجود دارد . خوشبختانه اکثر آنها علل جدي و خطرناکي نيستند و در مدت کوتاهي بر طرف ميشوند. شايعترين علت خشونت صدا حاد است که معمولا بدليل تورم طنابهاي صوتي در اثر سرماخوردگي يا بدليل استفاده بيش از حد از حنجره مثل داد و فرياد زدن و جيغ کشيدن ايجاد ميشود .

ندول طناب صوتي – خشونت صداهاي طولاني مدت معمولا ناشي از استفاده طولاني مدت ،زياد و نامناسب از حنجره است ، مثل حالتي که در خواننده ها ، قاري هاي قرآن ، معلمان ، دوره گرد ها و بچه هايي که حين بازي خيلي جيغ ميکشند ديده ميشود. اين نحوه استفاده از حنجره باعث ايجاد ندول طناب صوتي ميشود که به آن ندول خوانندگان هم گفته ميشود. اگر اين وضعيت ادامه يابد و ندول بزرگتر شود ممکن است باعث پوليپ طناب صوتي شود . هم ندول و هم پوليپ طناب صوتي خطرناک نبوده و سرطاني نيستند.
رفلاکس معده به مري - رفلاکس نيز يکي از علل شايع خشونت صدا است . به طور نرمال بين مري و معده دريچه اي است که فقط اجازه عبور مواد غذايي از مري به معده را فراهم مي سازد . در مواردي که اين دريچه شل شود محتويات معده به مري وارد ميشود که به آن رفلاکس گفته ميشود. چون حنجره و مري در يک قسمت در مجاورت هم هستند ،رفلاکس ميتواند باعث تحريک و التهاب حنجره و طناب صوتي گردد.اکثر مبتلايان به رفلاکس از سوزش سر دل و ترش کردن رنج ميبرند. گرفتگي صداي اين افراد صبحها بيشتر است و در طي روز خشونت صداي آنها کمتر ميشود. مبتلايان به رفلاکس ممکن است احساس کنند چيزي داخل گلويشان گير کرده است ، يا ا ز ترشحات غليظ حلقشان ناراحت باشند ، يا تمايل به تخليه مکرر ترشحات حلقشان داشته باشند .
دود سيگار- استعمال دخانيات نيز ميتواند منجر به گرفتگي صدا شود و از آنجائيکه دخانيات علت اصلي سرطانهاي حلق و حنجره است اگر فردي سيگاري دچار خشونت صدا شود حتما بايد به متخصص گوش حلق و بيني مراجعه نمايد.
ساير علل – علل ناشايع ديگري نيز ميتوانند منجر به خشونت صدا شوند که ميتوان از آلرژي ، مشکلات تيروئيد ، اختلالات نورولوژيک و ضربه به حنجره نام برد .گاهي اوقات بعضي از خانمها در طي دوران پريود خود دچار گرفتگي صدا ميشوند.

اگر به خشونت صدا مبتلا شديد به چه کسي بايد مراجعه کنيد:
خشونت صداي ناشي از سرماخوردگي يا آنفلوآنزا توسط پزشک عمومي ، متخصص اطفال ، و متخصص داخلي نيز قابل درمان است اما در موارد زير حتما بايد به متخصص گوش حلق و بيني مراجعه کنيد:
- خشونت صدايي که بيشتر از 2 هفته طول کشيده است بخصوص اگر بيمار سيگاري باشد.
- وقتي علت واضحي براي ايجاد گرفتگي صدا وجود نداشته باشد.
- اگر خشونت صدا با سرفه هاي خوني همراه باشد.
- اگر اشکال در بلع نيز وجود داشته باشد.
- اگر همراه با گرفتگي صدا برجستگي هايي حتي خيلي کوچک در گردن ظاهر شده باشد.


درمان
درمان خشونت صدا بستگي به علت ايجادي آن دارد . در اغلب موارد با استراحت صوتي ، نوشيدن مايعات و مصرف داروهاي خلط آور و اجتناب از سيگار مشکل بر طرف ميشود. در مواردي نيز ممکن است متخصص گوش حلق و بيني شما را براي ياد گرفتن نحوه استفاده از حنجره به گفتار درمان ارجاع دهد. در موارد کمي مثل پوليپ و يا سرطان حنجره ممکن است لازم باشد که تحت عمل جراحي قرار گيرد.

******************************
اقداماتي که از خشونت صدا جلوگيري کرده يا باعث بهبود آن ميشود:
- اگر سيگاري هستيد آنرا ترک کنيد.
- در صورت امکان از کسي که سيگار ميکشد فاصله داشته باشيد.
- ازمصرف موادي که باعث کاهشن آب بدن ميشود مثل الکل و کافئين اجتناب کنيد.
- روزانه مقادير فراواني آب بنوشيد.
- -هواي محيط کار و منزل شما مرطوب باشد.
- از صدايتان به مدت طولاني و به ميزان زياد استفاده نکنيد.
- هنگام صحبت در مقابل يک جمع بهتر است از ميکروفون استفاده کنيد.
- وقتي دچار خشونت صدا شديد از صحبت کردن زياد و از خوانندگي خودداري کنيد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:30 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

وزوز گوش چیست؟


وزوز (Tinnitus) یک اصطلاح پزشکی به معنای زنگ زدن است که مربوط به احساس انواع مختلفی از صداها در گوش یا سر می باشد. وزوز پدیده شایعی است، بررسی ها نشان می دهد که از هر ۵ بزرگسال ۱ نفر وزوز را تجربه کرده است. وزوز ندرتاً یک شکایت منفرد است و غالباً همراه با افت شنوایی، گیجی و حساسیت فوق العاده به سروصدا می باشد.

وزوز یک صدای درونی است که در سر یا در گوشها احساس می شود . این صدا در پیرامون وجود ندارد و اکثراً توسط اطرافیـان بـیمار نیز شنیده نمی شود. وزوز را عمومأ از نقطه نظر بالینی ویا بر حسب محل ضایعه طبقه بندی می کنند.
علل وزوز:
وزوز می تواند در اثر وقوع اصوات ناگهانی شدید (مانند شلیک گلوله وترقه)، قرارگیری طولانی مدت در معرض اصوات (موزیک با صدای بلند، سروصدای ناشی از آلات در محیط کار، ترافیک مستمر) و همچنین به همراه دسته ای از بیماریهای گوش خارجی، میانی، داخلی وعصب گوش باشد. در اکثر اوقات وزوز به دلیل آسیب به سلولهای موئی و افزایش فعالیت آنها در حلزون (گوش داخلی) بوجود می آید. وجود وزوز در غالب موارد نشانه یک بیماری خطر ناک نیست.
طبقه بندی وزوز از نقطه نظرمحل ضایعه:
• وزوز فیزیولوژیک :
این نوع وزوز مربوط به شنیدن اصوات طبیعی بدن می باشد که ظاهرا از سر منشأ میگیرند.اگر افراد دارای شنوایی طـبیعی در یک محـیط کـامـلأ ساکت با دقت گوش دهند اکثر آنها اصوات همهمه مانند ویا اصوات خاصی را می شنوند که با تعاریف ذکر شده بـه عنوان وزوز در نظر گـرفـته می شوند. این اصوات در نتیجه گردش خون لرزش عضلات ویا حتی در اثر حرکت چرخشی هوا به گرد پرده گوش باشنـد . ایـن نـوع وزوز به دنـبـال انسداد مجرای خارجی گوش تشدید میگردد.
• وزوز پاتوفیزیولوژیک:
این نوع وزوز عمومأ ناشی از ایجاد اشکال در حلزون و یا ساقه مغز می باشدشامل ۲گروه عمده می باشد:
الف-وزوز پاتوفیزیولوژیک ناشی از نویز:
عمومأ پس از شلیک گلوله یا انفجار در فاصله نزدیک رخ می دهد.
ب- وزوز پاتوفیزیولوژیک ناشی از مصرف دارو:
مصرف دراز مدت بعضی از داروها مسبب این حالت است و البته با قطع مصرف دارو این حالت وزوز بر طرف می گردد که منوط به تشخیص بموقع می باشد.
وزوز آسیب شناختی
این نوع کلی وزوز با اختلالات فیزیکی یا روانشناختی مرتبط می باشد و به ۴گروه اصلی تقسیم بندی می شود :
الف- وزوز آسیب شناختی انتقالی
ب- وزوز آسیب شناختی حسی عصبی
ج- وزوز آسیب شناختی غیر شنوایی
د- وزوز آسیب شناختی با منشأ روانی
• وزوز کاذب :
در این شکل از وزوز ، صدایی را که بیمار اظهار می کند شبیه به وزوز است ولی تعریف
وزوز شامل آن نمی شود و دارای ۲ شکل کلی است:
الف- وزوز محیطی کاذب: از دیگران سؤال می کنند که آیا آنان نیز این اصوات را می شنوند یا خیر؟و در محـدوده دورتـری از خـود دنبال صدا می گردند .
ب- وزوز کاذب بهانه ای یا تمارضی: وزوز ندارد ولی ممکن است به دنبال دلایلی نظیر بهره مالی و یا جلب توجه دیگران تمارض به وجـود وزوز در خود نماید.
عوامل مسبب وزوز:
در پی مهمترین عوامل ثابت شده مسبب وزوز می آیند:
• بیماریهای قلبی – عروقی مانند فشار خون بالا، کم خونی، تنگ شدن دیواره عروق قلب که وزوز به شکل ضرباندار است.
• مصرف داروها: کلیه گروههای دارویی به عنوان عوامل احتمالی بروز وزوز مد نظر می باشد و از جمله بـارزتـریـن آنـها می توان به عـوامل ضد التهاب، آنتی بیوتیکها بویژه آمینوگلیکوزیدها، داروهای ضد افسردگی و خواب آور .
• عوامل روان شناختی: این عوامل نقش عمده ای در ایجاد وزوز به عهده دارند. با این حال باید چنین تصور کرد که عوامل وزوز در آنها می تواند باعث تشدید یا بروز افسردگی شود.
• عوامل مربوط به دندانها: حدود ۲۵% افراد مبتلا به وزوز دارای مشکلات مربوط به مفصل فکی- گیجگاهی می باشند.
• عوامل مربوط به سوخت و ساز مواد درون بدن (متابولیک): کاهش غیر طبیعی ویتامینها، مواد معدنـی و . . . مـی تـوانـد تـأثیر ناگواری را در بروز یا تشدید وزوز گوش داشته باشند. افزایش در چربی خون نیز به عنوان عامل مهمی در ایجاد کم شـنـوایـی حسـی-عصبی، سرگیجه، وزوز گزارش شده است
• عوامل مربوط به دستگاه شنوایی:بیماریهای مربوط به دستگاه شنوایی از جمله کاهشهای شنوایی انتقالی ،حسی –عصبی ،مرکزی ،اتو اسکلروز ،تومور آکوستیک ،جرم گوش ،منییر ونیز شنا کردن ،شیرجه در آب وصداهای بلند از جمله مهمترین عوامل ایجاد کننده وزوز در هر رده سنی به شمار می آیند .
اقدامات درمانی وتوانبخشی:
قدم اول مراجعه به پزشک گوش و حلق و بینی می باشد. توصیف شما از وزوزتان، اطلاعات با ارزشی را در اختیار پزشک قرار یدهد. پزشک متخصص پس از معاینه کامل در صورت نیاز شما را به شنوایی شناس (ادیو لوژیست) ارجاع می دهد. ادیولوژیست ضمن انجام آزمایش شنوایی، وزوز گوش شما را (از نظر شدت، فرکانس، کیفیت) قرار می دهد. تیمی متشکل از پزشک خانواده، متخصص گوش و حلق و بینی، شنوایی شناس، فیزیوتراپیست روان شناس برنامه درمانی را به عهده دارند.
روشهای در مانی عبارتند از: 
۱- استفاه از دارو
۲- استفاده از وسایل پوششگر و سمعک
۳- مشاوره و روان درمانی
لازم به ذکر است یک روش واحد برای تمام مبتلایان به وزوز توصیه نمی شود. اگر روش خاصی موفقیت آمیز نبود درمان دیگری را به کار می گیرند. مشارکت در این برنامه مستلزم برد باری است.
در طول مدت اجرای برنامه توانبخشی نباید فراموش کنید که مهمترین هدف، حذف وزوز نیست بلکه هدف رفاه نسبی شماست.
استفاده از دارو:
در برخی موارد دارو توسط پزشک گوش و حلق و بینی متناسب با بیماری تجویز می گردد. آمار نشان می دهد که گروهی از افراد به دارو درمانی پاسخ مثبت داده اند.
استفاده از سمعک یا وسایل پوششگر:
برای گروهی از افراد که به همراه وزوز کم شنوایی نیاز دارند استفاده از سمعک بهترین وسیله برای پوشش صدای وزوز است و نسبت به دستگاههای مولد نویز و پوششگر ارجحیت دارد.
برای آن دسته از افراد که امکان استفاده از سمعک وجود ندارد و یا کم شنوایی آنها در حدی نیست که لازم باشد از سمعک استفاده کنند از وسایل پوششگر و مولد نویز استفاده می شود. تجویز سمعک و وسایل پوششگر توسط شنوایی شناس و متناسب با ویژگیهای فردی هر بیمار تنظیم می شود.
وسایل پوششگر شبیه به سمعک هستند و اصوات خاصی را تولید می کنند تا فرد با وزوز خود سازگار شود. هر چه این وسایل مدت زمان بیشتری مورد استفاده قرار گیرند فرد رضایت بیشتری را کسب می کند. نویز تولید شده از این تجهیزات به قدری عالی است که هیچگونه احساس ناراحتی برای فرد ایجاد نمی کند.
مشاوره و روان درمانی:
وزوز باعث تولید احساس رنجش، اضطراب و یا استرس، انزوا، خستگی و بی خوابی می شود و این عوامل نیز به نوبه خود باعث توجه بیشتر فرد به وزوز میگردد. مشاوره و روان درمانی کمک موثری در جهت آرامش فرد می شود. بهبود سبک زندگی، فعالیت بدنی مناسب، مبارزه با افسردگی، خواب مناسب و آرامش تاثیر زیادی بر روی وزوز دارند.
توصیه ها:
تا حد امکان اطلاعات بیشتری را در مورد وزوز خود بدست آورید. این اطلاعات شما را از نگرانی و ترس ناشی از عدم آگاهی رها می کنند.
عواملی که باعث وخامت وزوز می شوند را شناسایی و کنترل کنید در مواقع بروز استرس شدید، وزوز افزایش می یابد. استرسها و نگرانیها باعث بروز وزوز نمی گردند اما تاثیرات آن را تشدید می کنند. تمرین کنید از استرسهای غیر ضروری اجتناب ورزید.
هر آنچه که باعث خوشنودی و رضایت شما شود می تواند وزوز را کنترل کند.
هر گاه وزوز به هر نحو اهمیت خود را از دست دهد، در این صورت فرد می تواند وزوز خود را نادیده بگیرد. برای نمونه ما بطور طبیعی سر و صدای ناشی از یخچال منزل خود را در آشپزخانه نمی شنویم در حالی که آن صدا معمولا همیشه وجود دارد. این پدیده بدان علت است که مغز ما آن صدا را مهم تلقی نکرده است.
از قرار گرفتن در محیط های ساکت دوری کنید:
وزوز می تواند هر روز و حتی در هر ساعت تغییر کند. اصوات جدیدی می توانند ظاهر شده و شنیده شوند و یا اصوات قبلی تغییر کند. حتی اگر وزوز را بلند تر از قبل درک می کنید جای نگرانی نیست.
بسیاری از افراد از اینکه ممکن است وزوزشان یشتر غیر قابل تحمل شود ترس دارد هر چند آمار نشان می دهد که در ارزیابیهای بعدی، هیچگونه افزایش در بلندی وزوز دیده نشده است.
اگر توجه خود را به کارهای دیگر معطوف کنید، دیگر وزوز شما قابل درک نخواهد بود.
از مصرف زیاد چای، قهوه، نوشابه، مشروبات الکلی، سیگار و دخانیات پرهیز نمایید.
به هنگام خواب موزیک ملایم گوش دهید.
گوش دادن به صدای پمپ آکواریوم، فن، پنکه، دستگاه بخورو همچنین نوار کاست یا سی دی حاویاصوات طبیعی (امواج دریا، باران، رودخانه و…) در پوشش وزوز بسیار موثر هستند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:31 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

کودکانی که خواب کم تری دارند، مشکلات رفتاری بیشتری‌ از خود نشان می دهند


کودکانی که خواب کم تری دارند، مشکلات رفتاری بیشتری‌ از خود نشان می دهند




پژوهشگران می گویند : ” ارتباط اختلالات خواب با مشکل اوتیسم در کودکان ”


نتایج یک تحقیق نشان می دهد که مشکلات و اختلالات خواب در کودکان و نوجوانان مبتلا به اوتیسم با رفتارهای‌ چالش برانگیز روزانه در ارتباط است.





محققان کانادایی و امریکایی ۱۰۵۸ بیمار ۲ تا ۱۸ سال مبتلا به اوتیسم را مورد بررسی قرار دادند.
والدین این بیماران فرمی را در خصوص عادات خواب و رفتارهای‌ روزانه آن ها پر کردند. و با تجزیه و تحلیل این اطلاعات به نوعی ارتباط میان اختلالات خواب و مشکلات رفتاری روزانه به خصوص مشکلات عاطفی‌ و استرس پی‌ بردند.
کودکانی که خواب کم تری دارند، مشکلات رفتاری بیشتری‌ از خود نشان می دهند. و کودکانی‌ هم که دچار ناهنجاری های خواب شامل کابوس، وحشت های شبانه و خواب گردی هستند، مشکلات رفتاری بیشتری‌ از خود نشان می دهند.
این کشف جدید محققان می تواند راه های درمانی‌ مؤثرتری را سر راه درمان بیماری اوتیسم قرار دهد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:31 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

چرا زبان گير مي‌كند؟ 



عمومی- وقتي صحبت از‌گير كردن زبان مي‌شود اغلب ما حالتي را تصور مي‌كنيم كه در اثر ترس يا هيجانات روحي شديد، فرد قادر به تكلم نيست.

اما منظور ما در اين مقاله حالت نسبتاً شايعي است كه در آن زبان به كف دهان چسبيدگي دارد و نمي‌تواند خوب حركت كند.جلوي آيينه دهان خود را باز كرده و زبان خود را به طرف بالا ببريد. خواهيد ديد كه رشته و پرده‌اي از زير زبان به كف دهان چسبيده است. 
به اين رشته فرنولوم مي‌گويند. وقتي نوزادي به دنيا مي‌آيد فرنولوم زبان او نسبتاً ضخيم است و قسمت زيادي از زبان را به كف دهان متصل مي‌كند.


با رشد كودك، فرنولوم نازك‌تر شده و پسروي مي‌كند؛ يعني چسبيدگي زبان به كف دهان به قسمت‌هاي عقبي زبان محدود مي‌شود. در بعضي از كودكان ممكن است فرنولوم محكم به زبان چسبيده باشد و مانع حركت كامل زبان شود كه به آن‌گير زبان مي‌گوييم. چه هنگامي‌گير زبان احتياج به درمان دارد ؟




در نوزادان


تغذيه: نوزادي كه زبانش‌گير دارد ممكن است در مكيدن و شيرخوردن با مشكل روبه‌رو شود و در نتيجه خوب وزن نگيرد و لذا والدين به‌دليل خوب وزن نگرفتن، نوزاد را به نزد متخصص اطفال مي‌برند و معمولاً همكاران متخصص اطفال هستند كه اين نوزادان را براي درمان بيشتر به نزد جراح گوش و حلق و بيني و يا فوق تخصص جراحي اطفال ارجاع مي‌دهند. 





در بچه‌هاي نو پا و بزرگ‌تر


بعد از اينكه كودك دندان درآورد، شير دادن به كودك مبتلا به‌گير زبان ممكن است براي مادر دردناك باشد لذا ممكن است مادر مجبور شود كه شير دادن طبيعي را قطع كند.


صحبت: به‌طور معمول زبان قابليت بسيار زيادي براي جبران محدوديت حركتي ناشي از‌گير زبان در تكلم دارد اما در مبتلاياني كه محدوديت حركتي زبان زياد باشد ممكن است اداي بعضي از حروف و كلمات به راحتي امكانپذير نباشد. در اين كودكان در حدود 3سالگي، اشكالات تكلمي به‌خصوص اداي حروفي مثل سِ، شِ، زِ، ممكن است جلب توجه كند.


اگر بيش از نيمي از سخنان و كلماتي كه يك بچه 3ساله ادا مي‌كند توسط افراد غريبه درك نشود بايد كودك از نظر‌گيرزبان بررسي شود.وقتي نوزادي مبتلا به‌گيرزبان است به راحتي نمي‌توان پيش‌بيني كرد كه آيا بعداً دچار مشكلات تكلمي خواهد شد يا خير؟ اما اگر موارد زير وجود داشته باشد به احتمال زياد به هنگام به حرف افتادن مشكلات تكلمي ظاهر خواهد شد: نوك زبان يك فرورفتگي داشته باشد يا به عبارت ساده‌تر نوك زبان دو شاخه باشد، نوزاد نتواند زبانش را از دهانش بيرون بياورد يا زبانش را به سقف دهانش برساند. 



والديني كه مي‌خواهند بدانند كه آيا كودك آنها از اين نظر مشكل دارد يا نه مي‌توانند آزمايش ساده‌اي را انجام دهند. كافي است يك بستني قيفي به كودك خود بدهند. اگر كودك در ليسيدن بستني با مشكلي مواجه نباشد به احتمال زياد زبان وي‌ گير ندارد.


ظاهر فرد: ظاهر صورت بچه‌هاي بزرگ‌تر كه مبتلا به‌گير زبان هستند ممكن است در اثر اين مشكل دچار تغييراتي شود. مثلاً فاصله داشتن 2 دندان پيش پايين از يكديگر ممكن است نشانه‌اي از‌ گير زبان باشد.


درمان


با جراحي مي‌توان‌ گير زبان را برطرف كرد. اين عمل بسيار ساده است و معمولاً عارضه‌اي هم ندارد. بسته به سن كودك اين عمل با نيمه بيهوشي و حتي با بي‌حسي موضعي نيز قابل انجام است. به‌رغم اينكه اصلاح جراحي اين اختلال بسيار راحت است، نتايج اين عمل هم بسيار خوب است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:32 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

محافظت کودکان از آفتاب‌سوختگی


محافظت کودکان از آفتاب‌سوختگی  
آموزش- همشهری آنلاین:
پوست ظریف کودکان برای جلوگیری از سوختگی دردناک و آسیب پوستی نیاز به محافظت در برابر نور خورشید دارد.آکادمی متخصصان اطفال آمریکا این توصیه‌ها را در مورد محافظت کودکان از آفتاب‌سوختگی ارائه داده است:



  • آفتاب‌سوختگی در کودکان ممکن است حتی در یک روز غیرآفتابی هم ممکن است رخ دهد. لازم نیست حتما خورشید به روشنی بدرخشد تا باعث سوختگی شود.
  • از کرم‌های ضدآفتاب که فاکتور محافظت در برابر خورشید (SPF) آنها دست کم 15 باشد. 30 دقیقه پیش از آنکه کودک به بیرون از خانه برود، کرم را روی پوست او بمالید، و در طول روز آن را تجدید کنید.
  • پوست کودک را با لباس‌های کتانی خنک و سبک آستین بلند و پاچه بلند محافظت کنید.
  • هرگز یک نوزاد (کمتر از شش ماه) در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید.
  • سعی کنید کودک‌تان را از ساعت 10 صبح تا 4 بعدازظهر، هنگامی نور خورشید بیشترین شدت را دارد، به بیرون نفرستید.
  • منبع همشهری آنلاین

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:33 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بيش‌فعالي، كودكان را افسرده مي‌كند!


خانواده- سميه شرافتي:

بيش فعالي از آن دسته‌ اختلالاتي است كه والدين اغلب آن را با بازيگوشي و شيطنت كودكانه اشتباه مي‌گيرند‌ ولي به گفته كارشناسان اين گمان والدين به‌خصوص در مواقعي كه كودك علاوه بر بيش‌فعالي به بي‌توجهي هم مبتلا‌ست، هيچ‌گونه توجيه علمي ندارد و اين كودكان بايد حتما تحت درمان قرار گيرند.

چون به عقيده كارشناسان در غيراين صورت اين اختلال با اشكال بدتري در بزرگسالي نيز همراه فرد خواهد بود؛ اين در حالي است كه مطالعات نشان مي‌دهد 4 تا 6 درصد‌ دانش‌آموزان مقطع ابتدايي شهر تهران مبتلا به بيماري بيش‌فعالي هستند.همچنين تقريبا بيش از 50درصد مراجعه‌كنندگان به مراكز روانپزشكي كودك و نوجوان را مبتلايان به اختلال بيش فعالي و كمبود توجه تشكيل مي‌دهند.


دكتر رضا رستمي، روانپزشك در رابطه با اين اختلال و خصوصيات كودكان بيش‌فعال بيشتر توضيح مي‌دهد.







  • آقاي دكتر بيش فعالي شايع‌تر است يا بي‌توجهي؟

براساس آمارها تعداد كمي از بيماران يعني حدود 20درصد كودكان بيش‌فعال هستند و 75تا 80 درصد آنها فقط مبتلا به بي‌توجهي، در حالي كه گفته مي‌شود كودكي كه بيش فعال باشد، درمان سريع‌تر و بهبودي بيشتري نسبت به كودك بي‌توجه دارد.







  • چطور تشخيص مي‌دهيم كه كودك دچار كدام يك از اين دو فاكتور است؟

براي تشخيص هر كدام از اين دوويژگي، 9 آيتم در كتب روانپزشكي وجود دارد؛ يعني اگر از اين 9 آيتم كودك 6 آيتم را داشته باشد، بيش فعال به حساب مي‌آيد. در مورد بي‌توجهي هم همينطور است. البته ناگفته نماند كه از نظر شيوع آماري پسرها 2 تا 3 برابر بيشتر از دختران مبتلا به اين بيماري مي‌‌شوند و براساس آخرين آمارها 12‌درصد دانش‌آموزان مبتلا به بيش‌فعالي هستند.







  • تأثير منفي اين بيماري فقط در تحصيل است؟

نه اينطور نيست. ببينيد صرف‌نظر از تحصيل، كودكان بيش‌فعال اگر درمان نشوند، دچار صدمات جبران‌ناپذيري خواهند شد؛ مثل افسردگي و كاهش اعتماد به نفس.







  • چه مشكلاتي در تحصيل و در دوران مدرسه براي مبتلايان پيش مي‌آيد؟

اين كودكان در مدرسه و در خانواده مدام توبيخ مي‌شوند. اگرچه در خيلي از موارد اين كودكان باهوش هستند و اگر درمان شوند، در جامعه بسيار موفق خواهند بود ولي چون اغلب درمان نمي‌شوند، اين اختلال در آنها منجر به ترك تحصيل شده و حتي در آينده به اعتياد روي مي‌آورند، يا دچار رفتارهاي ضد‌اجتماعي متعددي مي‌شوند.







  • قبلا اعتقاد بر اين بود كه با بزرگ شدن اين كودكان، مشكل بيش‌فعالي و كم‌توجهي در آنها حل مي‌شود. شما اين حرف را تأييد مي‌كنيد؟

البته اين امر در درصد بسيار كمي از كودكان مصداق دارد. چون حتي اگر بيش فعالي در اين كودكان از بين برود، بي‌توجهي در بزرگسالي هم با آنها ادامه پيدا مي‌كند و منجر به صدمات مختلفي در زندگي فردي و اجتماعي از قبيل بي‌ثباتي زندگي زناشويي و بي‌ثباتي شغلي مي‌شود. البته اين مسئله درست است كه كودك ممكن است بيش‌فعال باشد ولي به تحصيل او لطمه‌اي وارد نشود. كودكان باهوش مشكلي از اين نظر ندارند. 



چون هوش خيلي زياد آنها، مشكل بي‌توجهي را حل مي‌كند، اما در مراتب بالاتر تحصيل، بي‌توجهي خودش را كاملا نشان مي‌دهد. پس هوش يكي از آيتم‌هايي است كه مي‌تواند بي‌توجهي را تحت پوشش قرار دهد. ولي اگر بيش‌فعالي درمان نشود، اين عامل هم در برابر بي‌توجهي خواهد شكست.







  • حالا برويم سراغ اينكه اصلا آيا علتي براي اين اختلال شناخته شده است؟

ببينيد، مثل همه اختلالات اعصاب و روان علت اين اختلال تك محوري نيست، به‌طوري كه در جديدترين و جامع‌ترين نگاه به‌علت اين اختلال، علل زيستي، رواني و اجتماعي شناخته شده است.







  • منظورتان از علل زيستي همان نقش ژنتيك است؟

بله، جنبه زيستي و ژنتيك بيشتر مورد نظر ماست چون به احتمال 60 تا 70 درصد، فردي كه مبتلا به بيش‌فعالي است، كودك او هم دچار اين اختلال خواهد شد. علاوه بر اين اتفاقات دوران بارداري، نوع تغذيه مادر، بيماري‌هاي اين دوره، نوع تربيت كودك، نوع رفتار بيش از اندازه پرخاشگرانه و عجول بودن والدين، نوع چيدمان خانه، ترافيك، آلودگي و... از عوامل شناخته‌شده براي اين بيماري هستند.







  • با توجه به اينكه نوع بارداري مادر هم مي‌تواند در ايجاد اين اختلال مؤثر باشد، آيا از همان بدو تولد هم مي‌توان متوجه بيش‌فعالي در كودك شد؟

بله، ببينيد، مادر حتي در دوران بارداري از نوع لگد زدن جنين هم مي‌تواند متوجه شود كه او بيش‌فعال است. علاوه بر اين، اين كودكان بعد از به دنيا آمدن هم معمولا آرام و قرار ندارند و معمولا كودكان سختي هستند؛ از نوع شير خوردن گرفته تا گريه كردن. براي همين است كه مي‌گوييم هر چه بارداري امن‌تر باشد، احتمال بروز اين اختلال كمتر مي‌شود؛ مثل تغذيه مناسب. متأسفانه رژيم غذايي بدون كلسترول و چربي در اين دوران و اينكه مادر رژيم متناسب با اين دوران را نداشته باشد، بسيار خطرناك است. همچنين تروماها و يا ضربه‌ها چه به‌صورت روحي و چه جسمي روي كودك در دوران بارداري مادر تأثير مي‌گذارد.


چون ضربه‌هاي روحي به‌صورت استرس و ضربه‌هاي جسمي به‌صورت ضربه مغزي خود را در اين كودكان نشان مي‌دهد. علاوه بر اين بيماري‌هايي كه مغز را درگير مي‌كنند، مثل مننژيت در بروز اين اختلال مؤثرند.‌ محققان به‌تازگي فهميده‌اند كه بيماري‌هاي دستگاه گوارش و مصرف غيرضروري آنتي‌بيوتيك‌ها هم در بروز بيش‌فعالي مؤثرند.







  • با توجه به اينكه اين بيماري از همان بدو تولد هم مي‌تواند خودش را نشان دهد، چرا تشخيص آن فقط در سنين مدرسه حائز اهميت است؟

مسلما براي يك كودك 2‌ساله كه بيش‌فعالي‌اش صدمه‌اي به او نمي‌زند، نيازي به شروع درمان نيست. معمولا هم توصيه كلي بر اين است كه تا سنين قبل از مدرسه اين اختلال تشخيص داده نشود مگر اينكه آن‌قدر حاد باشد كه صدمات بسيار جدي به زندگي كودك بزند، مثل آويزان شدن از پنجره و ساير كارهاي پرخطر. با اين حال باز هم تأكيد مي‌كنم مهم‌ترين اختلالي كه بيش‌فعالي در زندگي كودك ايجاد مي‌كند لطمه‌هاي آموزشي است.







  • در درمان اين كودكان بيشتر به‌دنبال تغيير رفتار و رفتار درماني باشيم يا اينكه دارو كاربرد بيشتري دارد؟

اين سؤال خوبي است. ببينيد، در درمان اين بيماران بايد بدانيم كه آيا به‌دنبال تغيير رفتار هستيم؟ در پاسخ بايد بگويم براي كودكاني كه دچار بي‌توجهي هستند خانواده به هيچ وجه موفق به تغيير رفتار نمي‌شود. پس در اينجا ما يك‌سري مداخلات رفتاري مدرسه محور داريم كه براي اجراي آنها حتي معلم و مدير مدرسه هم بايد آموزش ببينند و درك كنند كه بايد با اين دانش‌آموز چه برخوردي داشته باشند.


دادن تكاليف كوتاه و پاداش‌هاي كوتاه در اين مورد خيلي مؤثرند چون در مورد اين كودكان به هيچ وجه تنبيه تأثير ندارد. حتي دادن اين پاداش‌هاي كوتاه بايد در خانواده هم ادامه پيدا كند.







  • گاهي اوقات هم براي اين كودكان داروهاي آرام‌بخش تجويز مي‌شود. اين كار درست است؟

ممكن است همراه بيش‌فعالي، تيك، وسواس، افسردگي يا اضطراب هم وجود داشته باشد كه در اين موارد داروهاي ضد‌اضطراب يا ضد‌وسواس هم براي اين كودكان تجويز مي‌شود. البته اين داروها به هيچ وجه درمان قطعي محسوب نمي‌شوند.








همشهری آنلاین

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:33 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

لائم عفونت گوش در کودکان 



خانواده- همشهری آنلاین:

علائم عفونت گوش در کودکان بر اساس نوع عفونت و سن کودک متفاوت است شایع‌ترین علائم هشدار دهنده این عارضه این‌ها هستند:





  • درد یا ناراحتی در گوش، که در کودکان کم‌سن‌تر هنگام لمس یا کشیدن گوش خود را نشان می‌دهد.
  • درد هنگام درازکشیدن، جویدن یا مکیدن، که ممکن است به کاهش اشتها یا اشکال در به خواب‌رفتن منجر شود.
  • ترش مایع از گوش.
  • اشکال شنوایی.
  • تب، سرگیجه، تهوع، یا استفراغ.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:33 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

افتادن و رويش دندان‌هاي شيري 







نسخه
افتادن و رويش دندان‌هاي شيري




جام جم آنلاين: وجود دندان‌ها در دهان تأثير چشمگيري در زيبايي فرد دارد. دندان‌هايي كه در موقعيت مناسب قرار گرفته و به درستي روي همديگر جفت مي‌شوند، باعث آشكار شدن هماهنگي و قرينگي نماي صورت شده و جنبه مهمي ازبيان احساس و شخصيت فرد را در معرض نمايش قرار مي‌دهند.



دندان‌ها امكان گاز گرفتن و جويدن را نيز فراهم مي‌كنند و در نهايت با بودن دندان‌هاست كه امكان تكلم صحيح فراهم مي‌شود. رويش دندان‌ها از سن تقريبي 6 ماهگي در نوزادان شروع مي‌شود. اين گروه از دندان‌ها، شيري هستند كه بعدا با بزرگ‌تر شدن كودك جاي خود را به دندان‌هاي دائمي مي‌دهند. دندان‌هاي شيري 20 عدد هستند كه 10 تا در فك بالاو 10 تا در فك پايين قرار دارند. گاهي بندرت امكان عدم وجود يك يا چند دندان شيري وجود دارد كه در اين موارد لازم است با دندانپزشك مشورت شود. دندان‌هاي شيري در دندانپزشكي با حروف انگليسي A تا E مشخص مي‌شوند. 

وظيفه دندان‌هاي شيري علاوه بر وظايف گفته شده در اين مقدمه، حفظ فضا و هدايت جهت حركت دندان‌هاي دائمي زيرين و همچنين در بعضي نواحي تحريك مخاط براي تبديل شدن به دندان دائمي است. 






دندان‌هاي شيري كودكان به دندان‌هاي پيشين، نيش و دندان‌هاي آسياب شيري تقسيم مي‌شوند. دندان‌هاي شيري پيشين از 6 ماهگي شروع به رويش كرده و حدود 7ـ6 سالگي شروع به افتادن مي‌كنند. تأخير در رويش يا افتادن دندان‌هاي شيري در حدود 6 ماه طبيعي است و در موارد تأخير زيادتر لازم است با دندانپزشك مشاوره انجام شود. 



دندان نيش شيري در سن تقريبي 18 ماهگي مي‌رويند ولي افتادن دندان شيري نيش در فك بالا و پايين در سنين متفاوتي رخ مي‌دهد، به طوري كه در فك بالا در سن تقريبي 12 ـ 11 سالگي و در فك پايين در سن تقريبي 9 سالگي اتفاق مي‌افتد و دندان نيش دائمي جايگزين مي‌شود. دندان‌هاي آسياب شيري نيز در سن حدود 26 ـ 16 ماهگي به تدريج در دهان ظهور پيدا كرده و دندان‌هاي دائمي جانشين آنها كه دندان‌هاي آسياب دائمي كوچك هستند در سنين 11 ـ 9 سال جايگزين آنها مي‌شوند.




قبل از رويش دندان‌هاي دائمي، ريشه دندان‌هاي شيري دچار خوردگي مي‌شوند و متعاقب آن حركت تاج دندان دائمي به طرف محيط دهان انجام مي‌شود. از دست رفتن زودهنگام يا تأخير در افتادن دندان شيري مي‌تواند باعث صدمه به دندان دائمي جايگزين شونده شود و ناهنجاري‌هايي مثل اختلالات تكلمي، نامرتبي دندان‌ها، نماي صورت نامناسب، مشكلات جويدن، مشكلات لثه‌اي و افزايش هزينه‌هاي درماني در آينده شود كه مشكلات گفته شده درمان‌هاي متعددي مثل ارتودنسي، گفتارـ درماني، درمان‌هاي لثه‌اي و... را توسط متخصصان مربوطه طلب خواهد كرد. در موارد از دست رفتن زودهنگام دندان‌هاي شيري دندانپزشك قادر است فضاي آن را توسط فضاي نگهدارنده حفظ كرده و اقدامات درماني مورد نياز را انجام دهد يا آن را تحت معاينات مجدد دوره‌اي قرار دهد. 



البته صرفاً افتادن زودرس دندان شيري باعث ايجاد اين مشكلات نمي‌شود. به طوري كه با پوسيده شدن دندان شيري، اين چرخه با شدت كمتري شروع مي‌شود يعني وقتي يك دندان شيري پوسيده مي‌شود، امكان از دست رفتن فضاي دندان دائمي به مقدار پوسيدگي ايجاد شده فراهم مي‌شود بنابراين ترميم زودهنگام دندان شيري باعث جلوگيري از ايجاد حتي كوچك‌ترين مشكلات شده و خطر از دست دادن دندان شيري و بروز ناهنجاري‌هاي بزرگ‌تر را كم مي‌كند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:33 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

استرس دوران کودکی موجب مرگ زودرس می‌شود 



جامعه > سلامت - کودکانی که در محیط‌های پر استرس بزرگ شده‌اند، نسبت به اطرافشان حساس‌تر و هوشیارتر هستند و خودشان به منبع استرس تبدیل می‌شوند.


خبرگزاری فارس نوشت:
استرس و مشکلات در دوران کودکی موجب بیماری‌های طولانی مدت در دوران بزرگسالی و مرگ زودرس می‌شود.


گروهی از محققان روانشناسی هشدار دادند که استرس و مشکلات در اوایل دوران زندگی افراد باعث می‌شود تا سلامت فرد در دوران بزرگسالی با چالش روبه‌رو شود و دچار مرگ زودهنگام می‌شود.


مطالعات سریالی نشان می‌دهد که استرس، فقر و سوء استفاده از کودکان باعث می‌شود تا در دوران بزرگسالی دچار بیماری‌های قلبی، التهاب شوند و سلول‌های کودکانی که تحت فشار بوده‌اند زودتر شروع به پیر شدن می‌کنند.


یکی از کارشناسان گفت: استرس و فشار در دوران کودکی بیش از چیزی که بتوان تصور کرد روی سلامت و بدن افراد در دوران بعدی زندگیشان تأثیر می‌گذارد.


محققان دانشگاه پیترزبورگ در مطالعات خود رابطه بین فقر در دوران کودکی با بیماری‌های قلبی را در 200 نوجوان مورد بررسی قرار دادند. این محققان دریافتند که کودکانی که خانواده بدتری داشتند بیشتر و زودتر به بیماری فشار خون مبتلا می‌شدند.


گروهی دیگر از محققان به سرپرستی کارن متیوز ارتباط بین استرس و فشار در دوران کودکی و بروز بیماری‌های قلبی در بزرگسالی را مورد مطالعه قرار دادند.


کارن متیوز گفت: کودکانی که در محیط‌های پر استرس بزرگ شده‌اند، نسبت به اطرافشان حساس‌تر و هوشیارتر هستند و خودشان به منبع استرس تبدیل می‌شوند. وی افزود: این کودکان در سنین بزرگسالی به سرعت به بیماری فشار خون، التهاب و در نهایت به بیماری‌های قلبی مبتلا می‌شوند.


تحقیقات دیگر نشان می‌دهد افرادی که در دوران کودکی والدین خودشان را از دست می‌دهند و یا مورد کودک آزاری قرار می‌گیرند، افرادی آسیب‌پذیر می‌شوند و امید به زندگی این افراد کاهش می‌یابد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:34 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

رنگ هاي خوراكي مصنوعي باعث ايجاد سرطان در كودكان مي شود 



نتايج تحقيقات جديد محققان استراليايي نشان مي دهد رنگ هاي غذايي مصنوعي خطر بروز سرطان در كودكان را افزايش مي دهد.





به گزارش «شبكه خبر دانشجو» به نقل از «ديلي تلگراف»، محققان مركز علوم ملبورن استراليا در تازه ترين تحقيقات خود به اين نتيجه رسيدند كه رنگ هاي غذايي مصنوعي خطر بروز سرطان بيش فعالي و عكس العمل هاي آلرژيك را در كودكان افزايش مي دهد.


اين رنگ هاي مصنوعي حاوي نوعي ماده سرطان زاي شناخته شده هستند و باعث رشد سلول هاي سرطاني در موش ها شده است.


ميشاييل جيكوبسون، مدير اجرايي اين مركز و از اعضاي اين تيم تحقيقاتي اظهار كرد: اين مواد شيميايي تركيبي نه تنها اقدامي براي بهبود كيفيت تغذيه يا امنيت غذايي انجام نمي دهند بلكه باعث اختلالات رفتاري در كودكان و افزايش احتمال وقوع سرطان در آنها مي شود.


در همين حال مركز استانداردهاي غذايي استراليا و اداره دارو و غذاي آمريكا اعلام كرند كه هفته گذشته به بررسي دقيق اين مسئله پرداختند و ممكن است در آينده اي نزديك مصرف اين مواد مصنوعي ممنوع شود.


محققان خاطرنشان كردند: ما هم اكنون در حال جمع آوري اطلاعات بيشتر در مورد اين رنگ هاي مصنوعي هستيم و اگر مدارك خوب و مستدلي بدست آوريم، در مورد مصرف آنها تجديد نظر خواهيم كرد.


بر اساس آمارها كارخانه ها و شركت هاي غذايي در سراسر دنيا سالانه حدود 7 ميليون كيلوگرم رنگ مصنوعي را به مواد غذايي توليدي خود همچون بيسكوييت ها، كرم بستني ها، شيريني ها و مغذي ها اضافه مي كنند اما بسياري از مصرف كنندگان از اين بابت ناراضي هستند.






شبکه خبر دانشجو

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:34 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آیا نوزادتان یبوست دارد؟


برخی از والدین فکر می‌کنند که شکم نوزادشان هر روز باید کار کند که این صحیح نیست.
یبوست در نوزادان به این معنی است که مدفوع به حدی سفت باشد که نتواند به راحتی دفع شود، اما کم بودن تعداد دفعات دفع، هیچ ارتباطی به یبوست ندارد. یک نوزاد سالم، یک تا چهار بار در روز مدفوع می کند.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ممکن است یک بار به ازای هر نوبت مصرف شیر، دفع داشته باشند.
با افزایش سن معمولا تعداد دفعات دفع کاهش می‌یابد، ولی به حجم آن اضافه می‌شود.
در حالت طبیعی یک کودک سه چهار ساله، بین 3 تا 4 بار در روز تا 3 بار در هفته اجابت مزاج خواهد داشت.

چه عواملی باعث یبوست در نوزاد می شوند؟
یکی از مهم‌ترین عوامل یبوست ‌زا در شیرخواران، تغییر شیر کودک از شیر مادر به شیر گاو یا شیر خشک است. این تغییر می‌تواند عادات دفع شیرخوار را خصوصا در دو سه هفته ابتدای تولد تغییر دهد.
مصرف شیر گاو نیز یکی از مهم‌ترین عوامل یبوست ‌زا در نوزادان به حساب می‌آید.
برخی نوزادان در زمان اجابت مزاج به خود فشار می‌آورند و صورتشان سرخ می‌شود که این مساله ربطی به یبوست ندارد.

از مهم‌ ترین دلایل یبوست در نوزادان می‌توان به این موارد اشاره کرد:
تغییر عادات و رژیم غذایی نوزاد
مصرف زیاد شیر گاو به خصوص زیر سن 2 سالگی
عدم مصرف آب و مایعات
تغییر محل زندگی و تغییر توالت ‌ها
مسافرت
ترس از محیط توالت‌ (مثل وجود سوسک)‌
تب و ناخوشی
کم‌ کاری غده تیروئید
دیابت
کمبود پتاسیم
افزایش کلسیم
مصرف داروهای ضد تشنج
بازیگوشی و عدم توجه به اجابت مزاج

چه کنیم تا یبوست نوزاد برطرف شود؟
* به کودک مقدار کافی آب یا دیگر مایعات را بدهید.
* از غذاهای پُر فیبر مثل انواع لوبیا،‌ نخود سبز ، زردآلو، آلو و هلو استفاده کنید.
* شکم کودک را ماساژ ملایم دهید.
* در صورتی که کودک از شیر خشک تغذیه می‌کند، آب آن را افزایش دهید.
* به کودکان بالای شش ماه، آبمیوه‌هایی مثل آب گلابی یا هلو بدهید.
* به کودک آموزش دهید که هنگام نیاز به اجابت مزاج، حتما به توالت برود و این مساله را به تاخیر نیندازد.
جام جم

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:34 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

مسموميت دارويي شايع‌ترين مسموميت خطرناك در كودكان است


استاديار دانشگاه شهيد بهشتي در گفت‌وگو با فارس:
مسموميت دارويي شايع‌ترين مسموميت خطرناك در كودكان است


خبرگزاري فارس: استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: بيشتر كودكان با مسكن‌ها و داروهاي خواب‌آور مسموم مي‌شوند و شايع‌ترين مسموميت خطرناك در كودكان مسموميت دارويي است.




فريبا فرنقي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس«توانا» با بيان اينكه كودكان زير 3 سال بيشترين آمار مسموميت با داروها را دارند، اظهارداشت: سهل‌انگاري در نگهداري از داروها در منزل مهمترين علت مسموميت دارويي در كودكان است. 

وي ادامه داد: كودكاني كه در سن پائين‌تري قرار دارند مفهوم دارو را به درستي درك نمي‌كنند، از اين رو زماني كه دارو در دسترس آنان باشد، آن را با خوراكي اشتباه گرفته و مي‌خورند.

استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه در كودكان زير 2 سال بيشتر مسموميت با دارو ديده مي‌شود، تصريح كرد: استفراغ، خواب‌آلودگي و كاهش سطح هوشياري شايع‌ترين عوارض مسموميت با دارو در كودكان است. 

استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي درباره مسموميت با مواد شيميايي در كودكان، تصريح كرد: بيشتر كودكان با موادي نظير لوله بازكن و گاز پاك‌كن مسموم مي‌شوند و در دسترس بودن اين مواد مهمترين علت مسموميت در آنها است. 

فرنقي در ادامه اين مطلب با بيان اينكه مواد شوينده نظير پودر و صابون براي كودكان خطرناك نيست، تصريح كرد: اما لوله بازكن و جوهرنمك كه خاصيت قليايي و سوزاندگي دارند، موجب آسيب رساندن به مري و سوراخ شدن دستگاه گوارش كودك شده و اگر كودك به موقع به مراكز پزشكي منتقل نشود منجر به مرگ وي خواهد شد. 

وي در ادامه اين مطلب افزود: سوختن لب و دهان كودك، قرمزي و خارش از علايم مسموميت با مواد شيميايي به شمار مي‌رود. 

استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي پيشگيري را بهترين اقدام براي جلوگيري از مسموميت در كودكان دانست و افزود: مادران بهتر است در نگهداري از داروها و مواد شيميايي دقت لازم را داشته باشند و اين مواد را دور از دسترس كودكان قرار دهند. همچنين به كودكان خود با روش صحيح خطرات اين گونه از مواد را بياموزند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:35 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها