0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بیماریهای پوست و ریه، ارمغان زباله های تهران برای كودكان كهریزك 



دخترك تلاش می‌كند تا لكه های سفید روی صورتش را با روسریش بپوشاند ، در آستانه نوجوانی است و خواهر كوچكترش كه سه سال بیشتر ندارد صورت و دستهای لك دارش را بی‌مهابا به همه نشان می‌دهد ، انگار از اینكه مورد توجه قرار دارد خوشحال است. 
غم و هراس از آینده در چشمان سپیده دختر دانش آموز ‪ ۱۳‬ساله موج می‌زند با صدای آرام و لرزان می‌گوید:" بیش از یكسال است كه دارو مصرف می‌كنم اما تنها از زیادشدن لك های روی پوستم جلوگیری شده اما بهبودنیافته است."
سرگردانم،دربین جمعیتی كه درمیانه كوچه ازدحام كرده اندو گوشم پرمی شود ازصدای شكوه زنان،مادرسپیده به چشمانم زل می‌زند و می‌گوید:"به خداهزار باربابدبختی هزینه دوا ودرمان را جور كردیم،اما می‌گن این لكه های پوستی به این راحتی خوب نمی‌شه،بابادختره،گناه داره،فردا می‌خواد ازدواج كنه."
همینطوركه چشمانم دربین جمعیت مبهوت می‌چرخد صدای سرفه های پسرك مرابه خودم می‌آورد و آرام ازمادرش می‌پرسم: مریضه؟ 
زن بانگاهی سرد و كمی عصبی می‌گوید:دوساله كه سرفه می‌كنه،هم خودش هم پدرش،دكترا می‌گن مشكل ریه داره،دراثر هوای آلوده ناشی از قرارگرفتن دركنار مركز دفن زباله است.
زن چادر رنگیش را روسرش مرتب می‌كنه و می‌گه:"به خدا دیگه طاقتم تموم شده،شب هااز بس سرفه می‌كنن خواب و آسایش را هم به خودشون هم به ما حرام كردن."
زن ادامه می‌دهد:شوهرم كارگر كارخانه است،خداشاهده هرچی درمیاره خرج دوا و دكتر خودشو این بچه می‌شه. 
"اكرم صالحی"دیگر زن ساكن در شهرك امام حسن مجتبی (ع)درحاشیه مركزدفن زباله كهریزك می‌گوید: بوی تعفن و زباله شب‌ها بی‌داد می‌كند،انگاردروسط یك تل زباله خوابیده‌ایم.
او ادامه می‌دهد:كودكان و پیرترها به علت ضعیف تر بودن بیشتر دچار مشكلات ریوی شده‌اند و بقیه ساكنان این شهرك و كهریزك نیز از این بوی متعفن همیشه در عذابند. 
"مریم زارع" نیز می‌گوید:انگار شب‌ها زباله‌ها را آتش می‌زنند،دودی دیده نمی‌شود اما آنقدر بوی تعفن بدی فضا را پر می‌كند كه تنفس به سختی انجام می‌شود.
وی ادامه می‌دهد:هزار و یك مشكل در این شهرك داریم ، شمارا به خدا به مسوولان بگویید كمی هم به درد ما برسند. 
او می‌افزاید:آب خوردن نداریم و باید آب را از تانكرهای حمل آب شرب تهیه كنیم كه معلوم نیست بهداشتی است یا نه؟ برق هر چند وقت یكبار قطع می شود و مشكلات متعدد دیگر. 
آری،اینجا كهریزك است محلی كه روزانه هشت هزار تن زباله كلان شهر تهران را در خود جای می‌دهد. 
حاصل بازریز انبوه زباله های شهروندان تهرانی برای شهروندان محله های مختلف كهریزك بوی تعفن ، انواع بیماری ، هجوم انواع حشرات موذی ، دریاچه ای ‪ ۱۲‬هكتاری شیرابه ناشی اززباله هاو ازدست دادن منابع آب و خاك و هواست. 
‪ ۴۵‬سال است كه زباله های تهران دراین مركز دفن می‌شود،زباله های عفونی و بیمارستانی با دفن غیراصولی ارمغانی جز تخریب منابع زیرزمینی و هزاران معضل شناخته و ناشناخته برای شهروندان جنوب تهران ندارد.
مساحتی حدود ‪ ۷۰۰‬هكتار كه ‪ ۴۵‬سال مركز دفن و بازیافت و یا شاید بازریز زباله شهروندان تهران است ، شش هزار و ‪ ۵۰۰‬تن زباله های خانگی ، تجاری و بیمارستانی و حدود یكهزار و ‪ ۵۰۰‬تن لجن های جوی ها، خاكروبه ها، سرشاخه و برك فضاهای سبز خیابان‌ها و معابر روزانه دراین مكان رها می‌شود. 
حدود ‪ ۷۰‬درصد زباله های رها شده دراین مكان ، در دسته زباله های تر، ‪۳۰‬درصد زباله های خشك وقابل بازیافت است.
معاون فنی شبكه بهداشت ودرمان شهرستان ری دراین‌باره گفت:متاسفانه مركز دفن و بازیافت زباله یكی از بزرگترین معضلات شهرستان ری است.
دكتر"محمودرضا عرب"افزود: تكرار دفن غیراصولی وانباشت بیش ازحد زباله تا ارتفاع ‪ ۹۰‬متر به شدت به آب و خاك منطقه صدمه زده است.
او ادامه داد:هرچه اینگونه دفن در طول زمان و به مدت طولانی تكرار شود محیط اطراف آلوده تر شده و با زیست انواع جانداران در حاشیه زباله ها احتمال بروز انواع بیماریها افزایش می‌یابد. 
وی گفت : نفوذ پس آب زباله به هر دلیلی درون آب و خاك واستفاده از این منابع در زندگی روزمره مردم حتی برای شستشو و یا آبیاری كشاورزی می‌تواند زمینه بروز انواع بیماریهای را فراهم كند. 
عرب افزود:سوزاندن زباله موجب آلودگی محیط زیست و بروز اختلالات تنفسی در افراد می‌شود. 
او بااشاره به اینكه تماس نزدیك با زباله زمینه بروز انواع بیماریهای پوستی از جمله قارچ و بیماریهای انگلی را ایجاد می‌كند افزود: برخی از زباله های بیمارستانی و خاص نیز می‌توانند بیمارهای عفونی ، خونی و ریوی رادر افراد ایجاد كنند. 
سرپرست حفاظت محیط زیست شهرستان ری نیز باتاكید معضلات زیست محیطی ناشی از وجود مركز دفن زباله در شهرستان ری گفت : این مركز با ‪ ۴۵‬سال قدمت دیگرگنجایش پذیرش زباله های تهران را ندارد. 
"محمودرضا سعیدپور" نفوذ شیرابه های ناشی از انباشت زباله به منابع آب و خاك زیرزمینی ، تخریب محیط زیست تجمع گاز متان ناشی از انباشت زباله و دفن غیراصولی زباله‌ها بویژه زباله های عفونی و بیمارستانی ازجمله معضلات زیست محیطی مركز دفن و بازیافت زباله آرادكوه در كهریزك ،عنوان كرد. 
وی با اشاره به فقدان مدیریت اصولی پسماندها ادامه داد:درزمان حاضر زباله های عفونی و بیمارستانی به طور غیرعلمی و در ترانشه‌هایی با حجم ‪ ۱۶۰‬تا ‪ ۲۰۰‬مترمكعب دفن و با لایه های آهك پوشانده می‌شوند. 
او بامخرب خواندن این روش برای محیط زیست وآلایندگی شدید شیرابه زباله تصریح كرد:شیرابه زباله‌ها تحت فشار لایه های مدفون شده به منابع آب وخاك نفوذ كرده و سبب آلودگی شدید این منابع می‌شوند. 
وی خاطرنشان كرد: هر تن زباله حدود هفت لیتر شیرابه تولید می‌كند و تصور كنید نفوذ شیرابه های هشت هزار تن زباله می‌تواند چه بالایی بر سر منابع زیرزمینی و آب و خاك این منطقه بیاورد. 
سعیدپور گفت : عملكرد زیست محیطی مركز دفن زباله كهریزك در مراحل جمع آوری ، انتقال ، دفن ، تولید كمپوست و مدیریت پسماندها از سوی حفاظت محیط زیست در مجموع مطلوب ارزیابی نمی‌شود. 
وی بااشاره به روند توسعه زندگی شهری و افزایش سرانه تولید زباله اظهارداشت : باید چاره ای اصولی و مطابق بااستاندارهای جهانی بازیافت و دفن زباله برای مدیریت پسماندها اندیشید. 
یك عضو شورای اسلامی شهر كهریزك نیز بااشاره به اینكه این مركز دفن معضلات بسیاری را به مردم شهر تحمیل كرده است افزود: انواع و اقسام بیماریهای پوستی و تنفسی و خطر رانش زمین و مدفون شدن مردم در زیر ‪۲۰‬ میلیون تن زباله از جمله معضلاتی ناشی از وجود مركز دفن زباله در این منطقه است.
"مجید راوندی"بااعلام اینكه گاهی اوقات عمق ترانشه های زباله به ‪۸۰‬ متر می‌رسد، یعنی یك ساختمان ‪ ۶۰‬طبقه افزود: و شهروندان كهریزك در چندصد متری این مركز دفن زباله زندگی می‌كنند. 
وی،تعطیلی بخش عمده ای ازصنایع فعال درحاشیه این مركز دفن به علت بوی مشمئزكننده زباله،تخریب منابع آب وخاك زیرزمینی به علت نفوذشیرابه های ناشی از زباله هاو فقدان دسترسی مردم به آب آشامیدنی را از دیگر مشكلات این مركز دفن زباله عنوان كرد. 
این عضو شورای اسلامی شهركهریزك گفت : بیماریهای پوستی و تنفسی ناشی از آلودگی های این مركز دفن زباله هزینه های كلانی را به مردم این منطقه تحمیل كرده است.
وی انتقال این مركز دفن و بازیافت زباله ، پس از ‪ ۴۵‬سال فعالیت را تنهاراه ممكن برای كاهش تحمیل این همه معضل به مردم مظلوم و محروم كهریزك عنوان كرد. 
رییس اداره اجتماعی و انتخابات فرمانداری شهرستان ری نیز با اشاره به مشكلات متعددی كه وجود این مركز برمردم منطقه تحمیل كرده است افزود:ظرفیت مركز دفن و بازیافت زباله پایان یافته و این مركز باید از كهریزك به محلی جدید منتقل شود. 
"مهدی مجیدی " با اشاره به اینكه این مركز تنها به عنوان محلی برای بازریز زباله های تهران در نظر گرفته شده و نه بازیافت افزود: در خوشبینانه‌ترین حالت،تنها كمتر از یكهزار تن از این زباله‌ها بازیافت شده و مابقی در زمین دفن می‌شوند. 
او بااشاره به اینكه درجلسات متعددشورای بهداشت شهرستان ری دو راه حل كوتاه مدت و بلند مدت به شهرداری تهران و سازمان بازیافت برای پایان دادن به معضلات موجود دركهریزك پیشنهاد شده افزود:تاكنون اقدامی ازسوی شهرداری برای عملی كردن این راه حل‌ها انجام نشده است. 
مدیرعامل سازمان بازیافت زباله شهرداری تهران گفت: روزانه هفت هزار تن زباله مناطق ‪ ۲۲‬گانه تهران و شهرهای اطراف به مركز دفن و بازیافت زباله آرادكوه در كهریزك منتق می‌شود. 
"فرهاد پورمحمدسخا" با اشاره به اینكه از این میزان زباله حدود یكهزار و ‪ ۵۰۰‬تن آن بازیافت می‌شود افزود: برای انجام عملیات دفن و بازیافت زباله به صورت اصولی و انجام عملیات پردازش وكمپوست نیازمند سرمایه گذاری قابل توجه هستیم. 
وی امحاء زباله را یكی از مشكلات عمومی كشور عنوان كرد و افزود: تهران نیز با تولید روزانه هفت هزارتن زباله كه باید ‪ ۷۰‬درصد آن در فاصله ‪ ۱۲‬شب تا ‪ ۶‬صبح امحاء شود نیازمند انجام پروسه بسیار عظیمی برای دفن است.
پورسخا تصریح كرد:شاید پروسه فعلی امحاء زباله ، از ابتدایی‌ترین نوع دفن محسوب شود اما با انجام سرمایه گذاری و تجهیزكارخانه با ماشین آلات مختلف پردازش زباله،می توانیم درآینده به محصول نهایی(كمپوست)دست یابیم.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:25 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

خوراکی مرگ آور برای کودکان؟؟


محققان اعلام کردند که مصرف این خوراکی در کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و می‌‌تواند خطرناک باشد. 


آژانس امنیت سلامت غذایی فرانسه اعلام کرد مصرف عسل در کودکان زیر یک سال ممنوع بوده و می‌‌تواند خطرناک باشد

از آنجا که عسل یک ماده خوراکی طبیعی است که در هنگام تهیه هیچ پروسه شیمیایی یا گرمایی برای استرلیزه کردن آن انجام نمی‌شود و در برخی شرایط امکان جذب باکتری Clostridium botulinum را دارد می‌تواند در کودکان به ویژه نوزادان سبب بروز مسمومیت کودکانه شود.

سم این باکتری در اندازه بسیار ناچیز یعنی در حدود چند نانوگرم می‌تواند یک انسان سالم را بلافاصله دچار شوک کرده و بکشد.نشانه‌های این بیماری یبوست و فلج ماهیچه‌ای است. نوزادانی که به این ناراحتی نادر دچار شوند در نوشیدن شیر و نگه داشتن سر دچار مشکل می‌شوند. 


پژوهشگران تاکید کرده‌اند که والدین با دادن مقدار بسیار ناچیزی از عسل به نوزادان می‌توانند این سم را به بدن نوزادان کمتر از 6 ماه وارد کرده و زمینه مرگ ناگهانی نوزادشان را فراهم کنند.








منبع :salamatiran.com

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:25 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

گیاهی تب بر !!!


اگر کودکتان دچار تب شد و یا از گرمای زیاد رنج می برید از این گیاه مصرف کنید...


یك متخصص تغذیه گفت: برگ اسفناج خنك كننده و برای پایین آوردن تب مفید است و مصرف آن در رفع تشنگی مؤثر است.

مرتضی صفوی افزود: برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران كمی سرد است و منبع غنی از ویتامین A ، B3 ، C ، آهن و پتاسیم است.

وی گفت: مصرف برگ اسفناج بدن را قلیایی می‌كند و اسیدیته خون را كاهش می‌دهد. خنك كننده و برای پایین آوردن تب مفید است.

این متخصص تغذیه اضافه كرد: اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و از بروز بیماری پلاگر پیشگیری می‌كند ( پلاگر یك نوع بیماری است كه به علت كمبود ویتامین B3 در بدن تولید می‌شود و نشانه‌های آن: ضعف بدن، تشنج، اختلال در دستگاه هاضمه و به وجود آمدن لكه‌های قرمز روی بدن است.)

صفوی گفت: اسفناج به دلیل داشتن ماده‌ای به نام اسپیناسین كه هضم غذا را تسریع می‌كند. این ماده موجب تحریك معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. مصرف اسفناج در رفع تشنگی مؤثر است. 





منبع : isna.ir

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:25 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آب قند میتواند درد واکسناسیون نوزادان را کاهش دهد. 



مطالعات نشان میدهد که نوشیدن مقدار کمی آب قند قبل از واکسناسیون باعث کاهش احساس درد کودکان می شود.


همان طور که می دانیم مقدار کمی آب قند به پایین رفتن دارو کمک می کند و این مرتبه تحقیقات جدید نشان مید هد که درد ناشی از واکسناسیون را نیز کاهش میدهد. ساکاروز یا گلوکز به همراه سایر روش های کاهنده درد مثل شیر دهی و یا مکیدن می تواند در هنگام ایمنی سازی کودک موثر واقع شود. منظور از مکیدن ، مکیدن پستانک یا یکی از انگشتان کودک توسط خودش می باشد . البته مقدار دقیق مصرف آب قند قبل از واکسناسیون مشخص نشده ولی تاثیر آن در کاهش درد ثابت شده است.

استفاده از آب قند در هنگام ختنه نوزادان نیز رواج دارد. این کار با فرو کردن انگشتان دستکش در آب قند صورت می گیرد زیرا همان طور که می دانیم آب قند خاصیت بیهوش کننده دارد. آب قند در موارد دیگری نیز کاربرد دارد. مثلا در هنگام بخیه کردن کودک برای حفظ آرامش او ، پستانک را در اب قند فرو کرده و داخل دهانش می گزارند. 


گروه ترجمه سلامت نیوز- مترجم: فاطمه زرمهر

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:26 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

به نوزادان عسل ندهید


جامعه > سلامت - کارشناسان به والدین هشدار دادند که به نوزادان زیر یک سال خود به دلیل احتمال مسمومیت شدید غذایی عسل ندهند.

کارشناسان پزشکی هشدار دادند که نوزادان زیر یک سال به دلیل عدم رشد کافی معده خود در صورت خوردن عسل ممکن است در خطر ابتلا به عفونت‌های باکتریایی قرار بگیرند.

اگرچه این اتفاق بسیار نادر بوده و در طول 30 سال گذشته فقط 11 مورد از ابتلا به آن در آمریکا گزارش شده است، اما آژانس استاندارد غذایی و آژانس حفظ سلامت بعد از بروز سه مورد جدید در طی یک سال نسبت به خوراندن عسل به کودکان زیر یک سال هشدار دادند.

مسمومیت حاد غذایی از نوع بوتولیزم معمولا به دلیل باکتری‌هایی که در خاک و گرد و غبار زندگی می‌کنند به وجود می‌آید و گاهی اوقات این باکتری‌های می‌توانند وارد عسل شوند.

اگر این میکروب‌ها وارد روده کودک شوند می‌توانند در آنجا رشد کرده و تولید سم کنند.

البته مصرف عسل برای کودکان بالای یک سال کاملا امن است، اما در مورد کودکان زیر یک سال به دلیل آن‌که هنوز معده آن‌ها به اندازه کافی برای رشد با باکتری‌ها رشد نکرده است خوراندن عسل توصیه نمی‌شود. به همین دلیل کارشناسان معتقدند تا سن یک سالگی نباید به کودکان عسل خوراند.

سیم منتل متخصص تغذیه از آژانس استاندارد غذایی در این باره گفت: برای کودکان تا 6 ماه فقط خوردن شیر مادر کفایت می‌کند. اما گاهی اوقات برخی از والدین وسوسه می‌شوند که به کودک خود عسل هم بدهند، اما آن‌ها باید توجه داشته باشند که با این کار ممکن است نوزادشان به عفونت‌های سخت و بسیار جدی دچار شوند.

این در حالی است که شما هیچ نیازی به شیرین کردن غذای کودکان ندارید. با این کار علاوه بر این که از عادت دادن نوزادان به غذاهای شیرین در ماه‌های اولیه زندگی جلوگیری می‌شود، می‌توانید از پوسیدن دندان‌های آن‌ها نیز پیش‌گیری کنید.

البته این بدان معنا نیست که هر کودک زیر یک سال که عسل می‌خورد ممکن است دچار مسمومیت غذایی شود، اما به هر حال والدین باید جانب احتیاط را رعایت کنند.

تلگراف ، 3 ژوئن

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:26 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

شپش سر در کودکان


یکی از واقعیت هاي بسیار تلخ برای والدین ، شنیدن این واقعیت است که فرزندشان «شپش سر» دارد. در حدود 6 میلیون دانش آموز بالای 6 سال در آمریکا شپش سر دارند (متاسفانه آمار دقیقی از ایران موجود نیست) 

شپش چیست؟ 

حشره ای بدون بال ، با تنه کشیده و پهن شده و با یک سر متناسب با تنه است. 3 جفت پا چنگال های بزرگ دارند که برای متصل شدن به مو استفاده می کنند. شپش انسان به سختی رویت می شود. آن ها به سرعت حرکت می کنند و رنگ خاکستری تا قهوه ای دارند. 

آیا شپش در بدن حیوانات اهلی زنده می ماند؟ 

خیر شپش انسان فقط در بدن "ما" زندگی و جایی دیگر (در حیوان) زنده نمی ماند. 

دوره زندگی شپش چگونه است؟ 

شپش ماده حدود یک ماه زندگی می کنند. و روزانه 4 تا 5 تخم می گذارد. علاقه او به موهای بالای گوش و بالای گردن است چون دما و رطوبت بدن در این نواحی بیشتر است. تخم های شپش باندازه نوک سوزن هستند. ظرف ده روز نوزاد آن بیرون می آید و بلافاصله شروع به تغذیه از انسان می کند. بعد از 2 هفته نوزاد بالغ می شود و شروع به تخم گذاری می کنند معمولا 10 شپش زنده در سر یک فرد آلوده وجود دارد. 

آیا شپش بدون انسان زنده می ماند؟ 

اگر 24 تا 36 ساعت از بدن انسان جدا شود بدلیل از دست دادن آب ازمی میرد. 

آیا شپش انسان می پرد؟ 

پاهای شپش های انسان برای چسبیدن به موی سر شکل گرفته بنابراین توانایی حرکت سریع و پریدن را ندارد. 

آیا بیماری شپش سر پیشرفت می کند؟ 

از لحاظ پزشکی شپش اهمیت چندانی ندارد مگر اینکه بدنبال خاراندن زیاد باعث خراش پوست و بدنبال آن عفونت پوست شود. شپش سر باعث سرایت هیچ بیماری نمی شود. اما تنها عارضه آن تجربه بد کودک و والدین و مواجهه با آن می باشد. 

چگونه به افراد دیگر انتقال می یابد؟ 

معمولا راه سرایت آن تماس نزدیک با افراد آلوده است مانند استفاده از کلاه، کلاه حمام، باند های سر، شال گردن، شانه و برس . کودک در مهد کودک و یا مدرسه گرفتار می شود می تواند آن را به افراد خانواده انتقال و استقرار آن در خانواده می تواند سبب گرفتاری مکرر افراد شود. 

مهمترین علامت آن 

خارش بسیار شدید سر بهترین نشانه برای والدین و مربی ها و آموزگاران می باشد 

چگونه باید کودکان خود را برای این حالت برسی نمایید. 

تخم هایی سفید تا کرم رنگ که به ساقه مو چسبیده اند وبیشتر در ناحیه پشت گردن و بالای گوش دیده می شود. اگر کسی به شکل آن آشنا نباشد ممکن است آن را با شوره سر اشتباه بگیرد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:26 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

راه در مان بیماری خروسک در کودکان


گاهي كودكان به دنبال سرماخوردگي دچار حمله شديد و مشكل تنفسي مي‌شوند كه در اصطلاح به آن خروسك مي‌گويند كه اين بيماري بر اثر التهاب ناي و حنجره ايجاد مي‌شود.

دكتر بيتا نجفيان، متخصص بيماري‌هاي كودكان و فوق تخصص نوزادان :

تعريف اين بيماري: به عفونت و التهاب ناحيه گلوتيك و ساب گلوتيك (پاييني گلو)‌ خروسك (Group) مي‌گويند.

سن شايع اين بيماري از 6 ماهگي تا 3 سالگي بوده و در فصول سرد و در پسران شايع‌تر است و تقريبا عامل تمامي موارد بيماري، ويروس است.

بيماري در ابتدا شبيه يك سرماخوردگي معمولي آغاز و بتدريج پس از يك تا 2 روز علائم اصلي به صورت سرفه، خشونت صدا و استريدور (خرخر شديد)‌ ظاهر مي‌شود.

سرفه‌ها خشك و پشت‌سر هم بوده و صدايي شبيه فوك يا آخر صداي خروس است كه بر حسب شدت بيماري ممكن است به صورت تندي تنفس، زجر تنفسي، كبودي و بالاخره نارسايي تنفسي هم بروز كند.

معمولا در خروسك، شدت تب خفيف است و بندرت به بيش از 39 درجه مي‌رسد، بيماري 3 تا 7 روز طول مي‌كشد و در روزهاي دوم و سوم به شدت بيماري افزوده مي‌شود.

از مشخصات بيماري تندي تنفس (بيش از 40 بار در دقيقه)‌، آبريزش از دهان، سختي بلع و تب بالاست كه در شب تشديد‌مي‌شود.

گفته مي‌شود سوار شدن عفونت باكتريال در اين بيماري نادر است و در چنين وضعي به شكل اوتيت يا التهاب گوش مياني بروز مي‌كند.

تشخيص بيماري

اصولا تشخيص خروسك از سوي پزشك و با علائم باليني است كه در صورت شك، پزشك مي‌تواند راديوگرافي رخ و نيمرخ گردن را درخواست كند تا نماي باريك شدن (ناي)‌ را ملاحظه كند.

نبود اين علامات دليل بر رد بيماري نيست و در آزمايش خون افزايش گلبول‌هاي سفيد از نوع لنفوسيت ديده مي‌شود.

نحوه درمان

خروسك (لروپ)‌ يك عفونت ويروسي است و درمان آن نگهدارنده و محافظتي تا پايان دوره بيماري است، بيشتر بيماران را مي‌توان به صورت سرپايي يا با چند ساعت تحت نظر بودن آنها در اورژانس درمان كرد.

اصول درمان سرپايي خروسك شامل استراحت، مصرف مايعات و بخور است و خانواده‌ها بايد توجه داشته باشند كه در صورت بروز علائمي همچون آبريزش از دهان، كبود شدن لب، بيقراري، تند شدن تنفس و اضطراب در كودك سريعا وي را به پزشك برسانند.

پيشگيري، قبل از درمان

شستن مكرر دست و تماس نگرفتن با افرادي كه دچار عفونت‌هاي تنفسي هستند، از راه‌هاي پيشگيري از خروسك است.

بهتر است تا هر زماني كه كودك قادر به گرفتن سينه مادر است، به او شير داده ‌شود و نبايد كسي در اطراف او سيگار بكشد.

بايد پيش از تجويز هر دارويي (حتي شربت سرماخوردگي)‌ به كودك، با پزشك اطفال مشورت شود و وي را از مكان‌هاي پرجمعيت و تماس با افراد بيمار دور نگه داشت.

نكته كليدي

يكي از نكات مهمي كه در درمان سرپايي و بستري كودك حائز اهميت است، حضور مادر بر بالين كودك است كه مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد، زيرا آغوش مادر، بهترين بستر براي كودك بيمار است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:26 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

عینک در کودکان


اگر يک فرد بزرگسال عينک نامناسبي به چشم بزند زود متوجه شده و واکنش نشان مي دهد، اما کودکان ممکن است به دلايل مختلف متوجه مشکل عينک خود نشوند و به علت توصيه والدين و پزشک در خصوص زدن آن عينک با وجود هر مشکل آن را تحمل کنند ضمن آنکه توانايي سازش بينايي کودکان بسيار زياد است.


انتخاب درست عدسي ها اولين پارامتر در تهيه عينک مناسب 

در برخي کشورها استفاده از عدسي هاي پلي کربنات در عينک کودکان زير 12 سال الزامي است و اگر مرکزي به جاي اين عدسي از عدسي شيشه اي يا پلاستيکي درعينک افراد مذکور استفاده کند ، مورد پيگرد قانوني قرار خواهد گرفت.

علت اين الزام نشکن بودن عدسي هاي مذکور و قدرت آنها در جذب ميزان قابل توجهي از اشعه ماوراء بنفش است. مقوله اشعه ماوراء بنفش به ويژه در کودکان و نوجوانان بسيار حياتي است چرا که محيط هاي چشم آنان نسبت به اشعه ماوراء بنفش بسيار شفاف است و اين اشعه مي تواند روي شبکيه آنها اثر منفي بگذارد.

دکتر جعفرزاده پور استفاده از عدسي هايي با انحناهاي خاص را يکي ديگر از پارامترهاي انتخاب عينک مناسب عنوان کرد و در اين خصوص با مثال آوردن از کودک دچار تنبلي چشمي که نمره عينک چشم چپ و راستش با هم متفاوت است و به خاطر همين تفاوت ، دچار تنبلي چشم شده است گفت: براي اين کودک بايد حتما فرمي انتخاب شود که امکان قرار گرفتن دو عدسي با ضخامت ، انحنا و قدرت متفاوت را داشته باشد.


توجه به ظاهر عينک در تهيه عينک کودکان ، به اين معني که تنها به ظرافت و سبک آن توجه شود ، ممکن است شرايط غير قابل استفاده اي را براي کودکان به وجود آورد.

فرم هاي فلزي تيتانيم که حساسيت پوستي ايجاد نمي کنند يا فرم هاي کائوچويي که پايه جنس آنها از متيل سلولز يا پلي استايرين است ، مي تواند شرايط بهتري براي کودکان فراهم کند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:27 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

سندرم ری


اگرچه سندرم ری می تواند در هر سنی ایجاد شود ولی این بیماری اساساً مخصوص کودکان است. این بیماری تمام ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد اما عارضه اصلی آن بر روی مغز و کبد پدیدار می شود. سندرم ری باعث افزایش حاد فشار در مغز و تجمع چربی در کبد و سایر اندام ها می شود.سندرم ری به صورت یک بیماری دو مرحله ای آغاز می شود زیرا این بیماری به طور معمول همراه با یک عفونت ویروسی از قبیل آنفلوانزا یا آبله مرغان ایجاد می شود. این بیماری معمولاً در خلال دوره بهبودی عفونت های ویروسی ایجاد می شود ولی با وجود این سندرم ری می تواند 3 تا 5 روز پس از بیماری های ویروسی نیز ایجاد شود. سندرم ری غالباً با آنسفالیت، مننژیت، دیابت، افزایش مصرف بیش از حد دارو، مسمومیت، سندرم ناگهانی مرگ نوزادان یا بیماری های روانی اشتباه می شود.
نشانه های سندرم ری چه هستند؟
نشانه های سندرم ری شامل موارد زیر هستند:

تهوع ادامه دار یا عود کننده
بی حالی
تغییرات شخصیتی شامل تحریک پذیری یا حالت تهاجمی
اختلال در جهت یابی یا گیجی
هذیان
تشنج
از دست دادن هوشیاری


اگر این نشانه ها در طول بیماری های ویروسی یا اندکی پس از بروز آن ها پدیدار شوند بیمار باید تحت نظارت و توجه قرار گیرد. نشانه های سندرم ری در نوزادان از یک الگوی معمول پیروی نمی کند به عنوان مثال تهوع همیشه ایجاد نمی شود.


چه عواملی باعث سندرم ری می شوند؟

عوامل به وجود آورنده سندرم ری در هاله ای از ابهام باقی مانده اند. با وجود این بررسی حاکی از آنند که مصرف آسپرین یا سایر سالیسیلات های حاوی داروهایی که برای درمان بیماری های ویروسی به کار می روند باعث افزایش بروز سندرم ری می شوند. یک پزشک قبل از تجویز هر گونه آسپرین یا داروهای ضد تهوع به کودکان در خلال بیماری های ویروسی باید جانب احتیاط را رعایت کند زیرا این داروها می توانند نشانه های سندرم ری را بپوشانند.


آیا درمانی برای سندرم ری وجود دارد؟

متاسفانه درمانی برای سندرم ری وجود ندارد. عملکرد موفق که بستگی به تشخیص زودهنگام علایم اولیه بیماری دارد اساساً می تواند از طریق کاهش تورم مغز از آسیب های غیر قابل برگشت مغزی جلوگیری کند. اقدامات اولیه هم چنین می تواند آسیب متابولیک را معکوس کرده، از آسیب های ریه ممانعت به عمل آورده و از ایست قلبی قابل انتظار نیز جلوگیری کند. تصور بر این است که پاره ای از اختلالات متابولیسمی در بدو تولد که از نشانه های سندرم ری پیروی می کنند ممکن است تظاهرات آنسفالوپاتی همراه با اختلال کبدی باشند. این نشانه ها در تمام موارد مشکوک به سندرم ری باید مورد توجه قرار گیرند. بعضی از شواهد حاکی از آنند که درمان سندرم ری در مراحل پایانی به وسیله محلول گلوکز هیپرتونیک به صورت وریدی ممکن است از پیشرفت این سندرم جلوگیری کند.


چشم انداز و دورنمای مربوط به سندرم ری چیست؟

بهبودی از سندرم ری به طور مستقیم با شدت تورم مغز ارتباط دارد. بعضی از افراد به طور کامل بهبود می یابند در حالی که دیگران ممکن است درجات متغیری از آسیب های مغزی را با خود به همراه داشته باشند. تشخیص بیماری در مواردی که در آن ها این اختلال به سرعت پیشرفت کرده و بیمار به سمت کما می رود نسبت به بیماران با شرایط بهتر ضعیف تر بوده است. آمار ها نشان داده اند زمانی که سندرم ری تشخیص داده می شود و در مراحل آغازین تحت درمان قرار می گیرد تغییرات بهبودی و رهایی از بیماری عالی است. زمانی که تشخیص و درمان به تعویق می افتد شانس بهبودی موفقیت آمیز و زنده ماندن به شدت کاهش می یابد. در صورت عدم تشخیص و درمان موفق سندرم ری مرگ پس از گذشت چند روز به وقوع می پیوندد.


منبع: انیستیتو ملی بیماری های نورولوژیکی و سکته مغزی، انیستیتو ملی سلامت


چه نوعی از آسپرین ایمن و بی خطر است؟


در واقع مصرف هیچ نوعی از آسپرین بی خطر نیست. تمام داروها با برچسب آسپرین یا محصولات دارای آسپرین چه به صورت نام تجاری یا به صورت ژنریک نباید مورد استفاده قرار گیرند. نام شیمیایی آسپرین استیل سالی سیلات یا استیل سالی سیلیک اسید است.


آیا سایر داروهای بدون نسخه یا داروهای نسخه ای ایمن هستند؟


نمی توان به طور قطع نظری در این خصوص اظهار داشت زیرا داروهای بدون نام آسپرین اساساً نمی توانند فاقد آسپرین باشند. بسیاری از داروهای بدون نسخه شامل آسپرین (استیل سالی سیلیک اسید)، سدیم یا بیسموت سالی سیلات هستند که از نظر شیمیایی به آسپرین وابسته هستند. هم چنین برخی از محصولات موضعی ممکن است شامل آسپرین باشند.


چه داروهایی برای درمان تب کودکان توصیه می شود؟


ارجح ترین داروها برای کودکان مبتلا به تب شامل استامینوفن (تایلنول)، ایبوپروفن (ادویل، موترین) و ناپروکسن سدیم (Aleve ) هستند.

سندرم ری در یک نگاه

* سندرم ری واکنش خطرناک کودکان به عفونت های ویروسی مشخص است.
*
* عفونت هایی که با سندرم ری قرابت بسیار نزدیکی دارند شامل آبله مرغان (واریسلا) و آنفلوانزا هستند.
*
* دادن آسپرین به کودکان مبتلا به این بیماری ها خطر ابتلا به سندرم ری را افزایش می دهد.
*
* سندرم ری باعث تورم مغز و بیماری کبد و کلیه های چرب می شود.
*
* سندرم ری می تواند تحت درمان قرار گیرد ولی با این حال همه آن ها غالباً کشنده هستند.
*
* از بروز سندرم ری می توان به وسیله عدم تجویز آسپرین یا سایر محصولات آسپرین به کودکان ممانعت کرد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:27 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

نه دعوا نه فلفل فقط آرامش


جويدن ناخن يكي از عادات كودكان است كه والدين را بسيار ناراحت و كلافه مي‌كند. تحقيقات نشان مي‌دهد كه تقريباً 38 درصد كودكان 6 4 ساله ناخن هايشان را مي‌جوند.

اين عادت تا 10 سالگي به اوج خود مي‌رسد و در مواردي تا 60 درصد كودكان افزايش مي‌يابد. همچنين بيشترين ميزان ناخن جويدن در پسران 14 13 ساله است. ناخن جويدن در دختران حدود 11 سالگي به بيشترين حد خود مي‌رسد. جالب اين‌كه تقريباً 20 درصد نوجوانان كماكان درگير اين مشكل هستند و 20 - 10 درصد اين عده نيز تا بزرگسالي عادت ناخن جويدن را حفظ مي‌كنند.

جويدن ناخن نه تنها منظره ناخوشايندي دارد بلكه موجب بيماري كودك نيز مي‌شود.جويدن ناخن‌ها به ويژه تا ته پوشش شاخي ناخن منجر به خونريزي مي‌شود و پوست را مستعد تماس با ميكروب‌ها كرده و خطر ابتلا به عفونت را در اين ناحيه افزايش مي‌دهد.به علا‌وه وقتي كودك ناخن‌هاي پر از ميكروب را وارد دهان مي‌كند خطر ابتلا به امراض مختلف براي وي افزايش پيدا مي‌كند.

علت چيست؟

يكي از باورهاي رايج اين است كه فشارهاي عصبي و تنش‌هاي روزانه موجب ناخن جويدن در كودكان و نوجوانان مي‌شود، اين باور كه تا حد زيادي نيز درست است موجب شده گروهي از روان شناسان بر اين باور باشند كه نفس «جويدن ناخن» عادتي زشت و ناپسند نيست، بلكه تنها راهكاري براي رهايي از تنش و استرس در كودك است.

عصبانيت بيش از حد ناشي از فشارهاي روحي و اضطراب براي تسكين ناراحتي‌ها، دلواپسي و تضاد‌هاي فكري، بلا تكليفي به خاطر درگيري با والدين، امتحانات، پاسخ دادن به معلم، تماشاي فيلم‌هاي ترسناك، تقليد از ديگران، والدين، دوستان،هيجان بيش از حد و عكس‌العمل خصومتي در مقابل والدين و ديگران از ديگر علل جويدن ناخن محسوب مي‌شود.

راه جلوگيري

علت را رفع كنيد: منتظر پاسخ كودكتان كه چرا ناخن‌هايش را مي‌جود نباشيد و او را به خاطر انجام اين عمل سرزنش نكنيد،. توجه كنيد كودكتان درچه موقعيت‌هايي اين عمل را انجام مي‌دهد. جست جو كنيد كه چه مساله‌اي باعث شده است آرامش و امنيت كودكتان را به هم بزند. آن را دريابيد، اين تلاش شما براي پي بردن به مشكل كودك و توجه به حل آن مي‌تواند بزرگترين گام براي از بين بردن اختلال ناخن جويدن باشد.

ناخن‌ كودك را كوتاه كنيد: كوتاه كردن ناخن‌هاي بلند به كودكان در زمينه ترك اين عادت بسيار كمك مي‌كند. ناخن‌هاي كوتاه شده كمتر جويده مي‌شوند، سعي كنيد هرچند روز يك بار ناخن‌هاي كودك را بگيريد و سوهان بزنيد.

دعوا نكنيد: هيچگاه كودك را بخاطر ناخن جويدن دعوا نكنيد بلكه توجه او را از جويدن ناخن دور كنيد. كودك بايد احساس خوبي نسبت به خود پيدا كند.شرمنده كردن سرزنش، تحقير، تهديد و تنبيه كودك هيچ اثري درماني ندارد بلكه عادت را تشديد مي‌كند و باعث اختلالات ديگر نيز مي‌شود. به جاي اين‌كار به او اعتماد به نفس بدهيد.

حواس كودك ر ا پرت كنيد: سعي كنيد حواس كودك را هنگام جويدن ناخن پرت كنيد، از او كارهايي بخواهيد كه مجبور شود از انگشتانش استفاده كند درست كردن كاردستي يا كشيدن نقاشي روش خوبي براي اين‌كار است.

فلفل نزنيد: كارشناسان معتقدند پاشيدن فلفل يا ماليدن مواد تلخ به انگشتان و ناخن كاربردي در درمان اين مشكل ندارد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:28 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

راهنمايي‌هاي جديد براي درمان عفونت گوش كودكان تهران


معمولا والدين هنگامي كه كودكان شان دچار علائم عفونت گوش مي‌شوند، به پزشك مراجعه مي‌كنند و انتظار تجويز آنتي بيوتيك را دارند. اما احتمالا بايد اين رسم را كنار گذاشت. 

به نقل از پايگاه اينترنتي هلث دي نيوز، دكتر ديويد تانكل، رئيس بخش بيماري‌هاي گوش و حلق و بيني كودكان در دانشكده پزشكي دانشگاه جانز هاپكينز مي‌گويد: تا هشت يا نه سال پيش، ما هر عفونت گوشي را در هنگام تشخيص مورد درمان قرار مي‌داديم. 

تانكل افزود:تصور اين بود كه درمان باعث كاهش سريع تر علائم مي‌شود. اما بعد روشن شد كه بسياري از كودكان كه با آنتي بيوتيك درمان نمي‌شدند، در واقع بدون اين درمان اوليه به خوبي بيماري را از سر مي‌گذراندند. 

وي ادامه داد: در نتيجه رهنمودهاي فرهنگستان بيماري‌هاي اطفال آمريكا و فرهنگستان بيماري‌هاي گوش و حلق و بيني آمريكا، پزشكان ترغيب شدند تا در درمان عفونت گوش كودكان، شيوه انتظار را انتخاب كنند. 

به اين معنا كه در كودكان دو ساله و بزرگتر كه به عفونت گوش مبتلا شده اند اما از جهات ديگر سالم هستند، مي‌توان پيش از تجويز آنتي بيوتيك براي در مان عفونت، آنها را مدت كوتاهي تحت مراقبت نظارتي قرار داد. 

عفونت‌هاي گوش از شايع‌ترين بيماري‌ها در ميان نوزادان و كودكان كم سن و سال است و طبق اعلام موسسه ملي بهداشت آمريكا تقريبا از هر چهار كودك زير چهار سال ، سه نفر به عفونت گوش مبتلا مي‌شوند. 

معمولا عفونت در گوش مياني رخ مي‌دهد كه اوتيت مديا خوانده مي‌شود. و زمانيكه مايع و ترشحات مخاطي در لوله‌هاي گوش مياني تجمع مي‌يابد، به آن اوتيت مديا با افوزيون گفته مي‌شود. 

عفونت‌هاي گوش اغلب خودبه خود بهبود مي‌يابند. با اين حال دكتر ريچارد روزنفلد، متخصص گوش و حلق و بيني و مشاور آكادمي متخصصان اطفال آمريكا، در خصوص اصول راهنماي جديد براي درمان عفونت گوش كودكان، تاكيد كرد كه مشاهده با درمان نكردن تفاوت دارد. 

به گفته وي، هنگامي كه پيش از تجويز دارو، مشاهده توصيه مي‌شود، پزشكان والدين را با يك سري توصيه به خانه مي‌فرستند، در اين توصيه‌ها به والدين گفته مي‌شود كه در صورت بدتر شدن وضعيت چه بايد بكنند. والدين نيز بايد از پزشك درباره خصوصيات اين دوره زماني مشاهده كه ممكن است از يك تا سه روز به طول بينجامد، سوال كنند. 

همچنين والدين بايد حين مشاهده و انتظار ، محور توجه خود را بر كاهش درد كودك متمركز كنند. 

با اين حال توركل تاكيد كرد كه اين دوره مشاهده براي همه كودكان، حتي آنهاييكه سالم و ‪۲‬ساله يا بزرگتر هستند، توصيه نمي‌شود. براي مثال كودكي كه تب بالاي ‪۳۸.۸‬درجه دارد، به طور معمول درمان مي‌شود. 

وي تاكيد كرد: ما نمي‌خواهيم كودكان را از مصرف آنتي بيوتيك‌ها منع كنيم ، بلكه هدف اين اصول راهنما اين است كه به نگراني‌ها در مورد مقاومت نسبت به آنتي بيوتيك‌ها كه در نتيجه مصرف بيش از حد آنها به وجود مي‌آيد، پاسخ داده شود. 

همچنين مطالعه‌اي كه ماه ژوئيه در مجله پزشكي ‪bmj‬منتشر شد، نشان داد كه عفونت‌هاي گوش در كودكاني كه با آنتي بيوتيك درمان شده اند، اغلب بيشتر عود مي‌كنند. 

در اين مطالعه ديده شد كه در ‪۶۳‬درصد كودكاني كه آنتي بيوتيك آموكسي سيلين مصرف كرده بودند، سه سال پس از درمان دچار عود عفونت گوش شدند، در حاليكه كودكاني كه آنتي بيوتيك مصرف نكرده بودند، اين رقم ‪۴۳‬درصد بود. 

تانكل خاطر نشان كرد كه والدين نيز اين نظر را مي‌پذيرند كه براي درمان عفونت گوش كودكانشان، آنتي بيوتيك‌ها اولين گزينه درماني نيستند. 

وي افزود: در عوض لازم است كه دست كم در ابتداي درمان ، موضوعات كنترل درد و مديريت درد را مورد توجه قرار داد. 

همچنين روزنفلد براي تسكين درد، ايبوپروفن را بر استامينوفن ترجيح مي‌دهد ، زيرا به گفته وي ايبوپروفن طول اثر بيشتري دارد. 

وي تاكيد كرد، اگر هدف اين باشد كه كودك در طول شب بخوابد، با مصرف ايبوپروفن نسبت به استامينوفن ، نتيجه بهتري بدست مي‌آيد. 

روزنفلد افزود: همچنين بايد آماده بود تا در صورت لزوم از داروهاي مسكن استفاده كرد اما در مورد مقدار دقيق مصرف آن براي هر فرد بايد با پزشك اطفال مشورت كرد. 

وي افزود: قطره‌هاي مسكن گوش كه معمولا بايد از طريق پزشك تجويز شوند نيز مي تواند كمك‌كننده باشد اما تسكين ناشي از آنها طولاني مدت نيست. 

وي در مورد گذاشتن كمپرس گرم بر روي گوش گفت كه اين كار ضرري ندارد، اما مدرك واقعي در مورد اثربخش بودن آن وجود ندارد. 

به هرحال ممكن است روزي بتوان كودكان را در برابر عفونت‌هاي گوش واكسينه كرد. طبق مقاله‌اي كه در سال ‪، ۲۰۰۹‬در نشست سالانه انجمن ميكروبيولوژي آمريكا اعلام شد، دانشمندان سرگرم فعاليت بر روي توليد چنين واكسني هستند و در حال آزمايش روش‌هاي آزادسازي اين واكسن در بدن از جمله ماليدن آن به پوست به جاي تزريق، هستند. 

تانكل افزود، در حال حاضر، والدين مي‌توانند با اتخاذ برخي اقدامات ساده، احتمال ابتلاي كودك شان را به عفونت گوش كاهش دهند. 

وي تاكيد كرد كه اگر والدين سيگار مي‌كشند بايد بدانند كه قرار گرفتن كودك در معرض دود سيگار ، يك عامل خطرساز براي عفونت گوش است و توقف سيگار كشيدن اين خطر را كاهش مي‌دهد. 

همچنين اگر والدين فرزندشان را به مهد كودك مي‌سپارند، بهتر است جايي را انتخاب كنند كه كمترين تعداد كودكان را داشته باشد زيرا به اين ترتيب دست كم از لحاظ تئوري، كودك در معرض ميكروب‌هاي كمتري قرار مي‌گيرد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:28 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آزمایش خونی نوین پیش از تولد برای تشخیص سندرم داون


دانشمندان آمریکایی شیوه غیر تهاجمی نوینی را به منظور شناسایی اختلالات کروموزومی از قبیل سندرم داون در جنین ابداع کردند که در این روش تنها به نمونه ای از خون مادر باردار نیاز است از این رو خطر سقط در این روش در مقایسه با سایر روش های تهاجمی وجود ندارد.



آزمایش خونی نوین پیش از تولد برای تشخیص سندرم داون 

روش جدید بر اساس کار و تحقیقات دانشمندان در دانشگاه استانفورد، بیمارستان کودکان لوسیل پاکارد و انیستیتو پزشکی هووارد هوگز در مریلند طراحی شده و به صورت است.
دکتر یایر بلومنفلد، متخصص در زمینه زنان و زایمان در دانشگاه استانفورد، گفت:« امروزه افراد برای به دست آوردن اطلاعاتی در زمینه سندرم داون بارداریشان را به خطر می اندازند.»

آمنیوسنتز و نمونه برداری از پرزهای کوریونی که در زمره روش های آزمایش ژنی پیش از تولد قرار دارند نیازمند ورود سوزن به رحم هستند که همین امر باعث بروز سقط جنین به میزان حدود نیم درصد می شود.

دکتر استفان کوآک پروفسور بیومهندسی از استانفورد گفت آزمایش غیر تهاجمی ایمن تر از روش های تهاجمی رایج امروز است. او و گروهش هم چنین امیدوارند که این روش که به دنبال بخش هایی از dna جنینی در خون خانم های باردار است خیلی زودتر در حاملگی انجام شود.


افراد معمولاً 23 کروموزوم از هر کدام از والدین خود که در مجموع 46 کروموزموم می شود را به ارث می برند. زمانی که در تعداد کروموزم ها اختلالی به وجود آید آن ها می توانند باعث تغییر تکامل فکری و فیزیکی بیمار شوند. در سندرم داون جنین به جای دو کپی از کروموزوم 21 ، سه کپی از این کروموزوم را به ارث می برد.

این شیوه جدید وقوع آنئوپلوئیدی جنینی - ناهنجاری در تعداد کروموزوم های جنینی - را به کمک بررسی خون مادران باردار شناسایی می کند.

برای این تحقیق دانشمندان نمونه های خونی 12 خانمی را که دارای سابقه بارداری های آنئوپلوئید بودند و هم چنین نمونه های خونی 6 خانم را که دارای بارداری های طبیعی بودند، مورد بررسی قرار دادند. محققان سپس پلاسما و سلول های خونی را جدا کرده و سلول ها را دور ریختند. این بدان معنی است که آن ها بر روی قطعاتی از dna که در اطراف پلاسما شناور بوده تمرکز کرده و توسط dna سلول ها گمراه نشدند.


گروه تحقیقاتی دریافتند که قطعات dna شناور در پلاسمای مادر و جنین که دارای 25 تا 30 جفت باز بود به اندازه ای طولانی بود که بتواند هر تکه را به کروموزوم مشخصی جفت کند. با محاسبه این که چه تعداد از ژن ها از هر کروموزوم به وجود می آیند آن ها دریافتند که خانم ها با بارداری های سندرم داون در مقایسه با خانم های دارای بارداری های طبیعی دارای تکه های بیشتری از dna کروموزوم 21 در پلاسمایشان هستند.


روش شناسایی dna مورد استفاده توسط محققان که به نام "تکنولوژی توالی موثر با عملکرد بالا" نامیده می شود به معنای آن است که دانشمندان قادرند سریعاً بیش از 5 میلیون نوارهای توالی را در هر بیمار شناسایی کرده و در نتیجه هر کروموزوم بالادست و پایین دست از کروموزوم های آنئوپلوئیدی جنین را اندازه گیری کنند.


محققان می گویند آن ها هم چنین قادر به شناسایی انواع دیگر آنئوپلوئیدی ( تعداد غیر طبیعی کروموزوم ) هستند و از آنجا که dna جنینی در خون مادر در اوایل بارداری کاملاً مشهود است این تست می تواند خیلی زودتر از روش های تهاجمی رایج مورد استفاده قرار گیرد.

در مجموع کوآک و همکارانش به طور موفقیت آمیزی توانستند تمام نه مورد تریزومی 21 (سندرم داون)، دو مورد از تریزومی 18 (سندرم ادوارد) و یک مورد از تریزومی 13 (سندرم پاتااو) را در میان 18 بارداری طبیعی و بارداری های آنئوپلوئیدی شناسایی کنند. تعدادی از این شناسایی ها به صورت زودهنگام و در هفته چهاردهم حاملگی صورت پذیرفت.


کوآک گفت این روش مزایای بزرگی را نصیب آن دسته از زنانی می سازد که خواستار پایان بخشیدن به بارداری خود هستند و هم چنین زنانی که خواهان ادامه بارداری آنئوپلوئیدی خود هستند نیز از این روش بهره مند می شوند.


طبق گفته کوآک آگاهی زود هنگام خانم ها از ابتلای جنین شان به سندرم داون هر چه بهتر می تواند در رویایی با این مساله و گرفتن تصمیم درست برای ادامه یا خاتمه حاملگی کمک کننده باشد.
در حال حاضر کوآک و همکارانش بر آنند تا این تحقیق را در گروه بزرگتری از خانم ها تکرار کنند. دکتر کوآک می گوید اگر تحقیق در مقیاس وسیع به نتیجه مطلوب برسد این روش می تواند با هزینه ای پایین در کلینیک ها مورد استفاده قرار گیرد. اما علی رغم موفقیت این روش در مقیاس وسیع، این روش در طی دو یا سه سال آینده در دسترس همگان قرار خواهد گرفت.


در روش جدید که با بقیه روش های رایج متفاوت است توالی dna سریع در علم پزشکی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

محققان گزارش کردند که روش جدید همچنین به آن ها این اجازه را می دهد که خصوصیات dna پلاسمایی عاری از سلول را بررسی کنند. شواهد به دست آمده حاکی از آن است که این نوع از dna غنی از توالی های نوکلئوزوم ها است. (نوکلئوزوم ها بسته های فشرده ای از dna کروموزومی هستند که در هسته سلول ها یافت می شوند).

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:28 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بيماري‌هاي تنفسي شايع‌ترين بيماري عفوني در کودکان است


بيماري‌هاي تنفسي از جمله عفونت گوش مياني، سينوزيت و عفونت دستگاه‌هاي تنفسي تحتاني به دلايل گوناگون شايع‌ترين بيماري عفوني در ميان کودکان محسوب مي‌شود

مهمترين علت شيوع بيماري‌هاي تنفسي در تهران آلودگي هوا است . سيگار کشيدن در محيط تنفسي کودکان، بخاري‌هاي گازي، دود ناشي از روشن بودن شومينه‌ها را از ديگر عوامل موثر بر ايجاد اين بيماري برشمرد.

اين بيماري‌ها كه اغلب با انجام آزمايشات ساده قابل تشخيص است همراه با کمبود گلبول سفيد بوده و ويروسي هستند و تنها با دو الي سه روز مراقبت‌، بيماري بهبود مي‌يابد.

در حال حاضر داروي قطعي براي درمان بيماري‌هاي ويروسي در دسترس نيست اما براي کنترل عفونت‌ها هيچ چيز بهتر از رعايت بهداشت، نظافت و شستن مرتب دست‌ها نمي‌باشد. همچنين پزشکان نيز بهتر است پس از معاينه هر بيمار دست‌هايشان را با مواد ضدعفوني کننده شست وشو دهند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:29 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

ترس در دوران كودكي، مهمترين علت لكنت زبان است


مشكلات گفتاري و لكنت زبان بيشتر در سنين سه تا پنج سالگي بروز مي‌كند كه در بعضي از موارد تا سن سه سالگي مشكلات گفتاري قابليت درمان دارند.
گفتار درمان 

هرگونه تكرار و اختلال در تلفظ و گفتار كلمات به اندازه‌اي كه رواني كلام را تحت تاثير قرار دهد لكنت زبان است . مهمترين علت لكنت زبان، ترس در دوران كودكي است و اين عارضه بيشتر در سنين سه تا پنج سالگي شايع بوده و مي‌تواند جنبه ارثي نيز داشته باشد.

گفتار درماني يكي از حرفه‌هاي توان بخشي است كه به برطرف كردن مشكلات گفتاري، تلفظي و گرفتگي صدا ناشي از بيماري‌هاي حنجره مي پردازد.

در بعضي از موارد، در صورتي كه شرايط محيطي مساعد باشد و محيط خانواده نيز اين مشكل را تشديد نكند، مشكلات گفتاري تا سه سالگي قابليت بهبود دارند.

توصيه به خانواده‌ها 

در موارد مشاهده تكرار و گير روي كلمات از تشديد آن پرهيز كنند؛ به طوري كه كودك خود را تحت فشار قرار ندهند، از ايجاد استرس در كودك خودداري كرده و همچنين وي را روي اين موارد حساس نكنند.

خانواده‌ها در صورت مشاهده مشكل لكنت زبان هر چه زودتر به گفتار درمان مراجعه كنند و از خود درماني بپرهيزند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:29 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

زردي بالا باعث عقب افتادگي ذهني در كودكان مي شود


يكي از مهمترين عوامل ابتلاي كودكان به زردي در هفته اول شير ندادن كافي مادر به نوزاد است که در صورت تشدید بیماری نوزاد به عقب ماندگی ذهنی مبتلا می شود.


ژنتيك در نوزادان پسر و سفيد پوست ، ناسازگاري گروه خوني، كمبود آنزيم هاي خاص از علت هاي زردي در هفته اول است.


ناسازگاري خوني مادر و نوزاد به طوري كه گروه خونی مادر مثبت و گروه خونی نوزاد منفي باشد و آمپول هايی كه مادران در اواخر دوران بارداري مي زنند نيز از علتهاي ابتلا به اين بيماري است.

بعضي از بيماري هاي موجود در بدن مادران مانند عفونت ها، تيروئيد و كم كاري آن تاثير بسزايي در ابتلاي نوزاد به اين بيماري دارد.

زردي بالا موجب عقب افتادگي ذهني در كودكان مي شود.

وی تنظيم دفعات شيردهي مناسب 8 تا 10 بار در 24 ساعت را از راه هاي درماني دانست و عنوان كرد: كمبود آنزيم ها معمولا قابل پيشگيري نمي باشد.

درمواردي كه زردي در حد پايين ( بين 10 تا 12 درصد) باشد معمولا با شيردهي مناسب و در مدت كوتاه ( چند روز) برطرف مي شود و درموارد شديد ( بين 16-17 درصد) به بالا نوزاد بايد بستري شده و تحت درمان با فوتوتراپي قرارگيرند.

لامپ هاي فوتوتراپي طول موج خاص، ارتفاع مناسب و تعداد مشخصي و مخصوصي دارند كه می تواند در درمان زردی موثر باشد اما مهتابي ها و درمان خانگي نه تنها جوابگوي اين بيماري نيست بلكه خطرناك هم است

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:29 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها