0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

كودك‌تان دندان‌قروچه مي‌كند؟ 





دندان‌‌قروچه (براكسيسم) به معناي ساييده‌شدن دندان‌ها روي هم يا گيركردن فك‌ها به هم است‌ كه به خصوص در هنگام خواب يا هنگام استرس رخ مي‌دهد

در بسياري از موارد دندان‌ها آسيب نمي‌بينند،‌ گرچه برخي از كودكان كه دندان‌‌قروچه مي‌كند،‌ ممكن سردرد يا گوش‌درد رخ دهد. از جمله نشانه‌هاي هشداردهنده وجود دندان‌قروچه در كودك‌تان اين است:

* هنگام خواب كودك‌تان ممكن است صداي ساييده‌ شدن دندان به گوش برسد.
* فك و صورت كودك در صبح روز بعد دردناك است.
* كودك‌تان شستش را مي‌مكد.
* كودك شما ناخن‌هاي‌ش را مي‌جود.
* كودك‌ شما نشانه‌هايي از گازگرفتن داخل گونه‌اش دارد.
* كودك شما به طور مكرر چيزهايي مانند اسباب‌بازي يا مداد را مي‌‌جود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:01 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

هیپنوتراپی لکنت زبان 



بسیاری از کودکان دارای لکنت زبان هستند ؛ از این مساله والدین و به خصوص خود کودک ناراحت است . چه راه کاری برای این موضوع باید اندیشید؟ 
حدود یک ‌درصد افراد جامعه به لکنت زبان مبتلا هستند. این اختلال گفتاری که معمولاً بین سنین 2 تا 7 سالگی آغاز می‌شود، به‌ صورت‌های متنوعی بروز می‌کند اما در همه‌ی آن‌ها، نوعی اختلال غیر ارادی در ریتم و روانیِ کلام دیده ‌می‌شود. شیوع آن در پسران، سه تا چهار برابر دختران است؛ درصورتی‌که پدری مبتلا به لکنت باشد،20‌درصد فرزندان پسر و 10‌درصد فرزندان دختر نیز مبتلا خواهند شد.
معمولاً لکنت به ‌یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، بلکه در عرض چند هفته تا چند ماه و به ‌تدریج شکل‌ می‌گیرد. این افراد، هنگام صحبت دچار مکث‌ها، کشیدن‌ها یا تکرارهای غیرارادی کلمات می‌شوند و گاهی برای پرهیز از قطع کلام، کلماتی غیر از آن‌چه قصد بیان آن را داشته‌اند، جایگزین‌می‌کنند. برخی مبتلایان ممکن‌است موقع حرف‌زدن، حرکات اضافی در بدن (تیک)، تغییر شکل‌هایی در صورت و یا پلک‌زدن‌های مکرر نیز داشته باشند. مبتلایان به لکنت، اغلب برای پیش‌گیری از قطع کلام و بیان سریع موضوع، با سرعت بالایی حرف‌می‌زنند که همین امر، موجب تشدید لکنت می‌گردد. مجموعه‌ی این علایم، برای‌شان تنش‌زا و آزاردهنده است و همین تنش، لکنت را تشدید می‌کند.
اغلب علایمی از اضطراب اجتماعی، احساس شرم و یا امتناع از رفتن به مدرسه و دانشگاه را نیز نشان‌می‌دهند. بنابراین در بسیاری‌ از موارد برای پیش‌گیری از این احساس شرم، به انزوا طلبی و کناره‌گیری تدریجی از فعالیت‌های گروه ی روی‌ می‌آورند. 
همین اجتناب، موجب افزایش اضطراب، تثبیت باور ناتوانی در حرف ‌زدن و درنتیجه، تشدید بیماری‌شان می‌گردد. در طی زمان، مواقعی از شدت و ضعف در روند بیماری دیده‌می‌شود. گاهی فرد برای چندهفته تا چندماه می‌تواند بدون لکنت حرف‌بزند اما پس از مدتی (و معمولاً با یک استرس) دوباره دچار لکنت می‌شود. آموزش خانواده ‌برای برخورد مناسب با فرد دچار لکنت، در کاهش استرس و کمک به روند بهبودی، نقش قابل‌توجهی دارد.

اگرچه شکایت اصلی بیماران، مکث‌های غیرارادی هنگام حرف‌زدن است، اما آن‌چه بیش از همه موجب تشدید لکنت می‌شود، تمایل به سریع‌صحبت‌کردن است. این افراد اغلب سعی ‌می‌کنند پیش از بروز لکنت و به‌سرعت، حرف‌هایشان را بزنند. به‌همین علت، استفاده از تمرینات تنفسی و تشویق فرد به کاهش سرعت کلام، می‌تواند در بهبودی مؤثرباشد. 
این واقعیت که بیش‌تر مبتلایان موقع شعرخوانی، بدون لکنت، کلمات و عبارات را بیان‌می‌کنند، نشان‌دهنده‌ی اهمیت ریتم در روانیِ کلام است. هم‌چنین کودکان مبتلا، هنگام حرف‌زدن با حیوانات خانگی و عروسک‌های خویش نیز به‌راحتی و بدون لکنت صحبت‌می‌کنند. این موضوع، اهمیت استرس و احساس تحت ارزیابی‌بودن را در تشدید لکنت نشان‌می‌دهد.

علت لکنت زبان

در مورد علت ایجاد لکنت، نظریات مختلفی مانند تعارض‌های دوران کودکی، ترس‌ها، یادگیری، اِشکال مرکز کلام در مغز، وراثت و عادت مادر به تند‌حرف‌زدن مطرح‌شده اما هیچ‌کدام به اثبات نرسیده است
به‌نظر می‌رسد لکنت، تحت‌تأثیر مجموعه‌ای از عوامل ژنتیک و محیطی عارض می‌شود. «مؤسسه‌ی گفتار آمریکا» معتقد است، لکنت، یک بیماری و یا حتی نشانه‌ای از یک بیماری نیست بلکه رفتار ناکارآمدی ‌ست که آموخته‌شده و می‌تواند تغییرکند. بر همین اساس هنگام درمان، باید بر یادزدایی این اختلال و جایگزینی آن با یادگیری فنون صحیح بیان، تأکیدنمود. هم‌چنین باید این بیماران را یاری‌داد تا دیدگاه جدیدی نسبت به لکنت پیداکنند. لازم‌است به آنان کمک‌کنیم تا از داشتن لکنت، احساس شرم نکنند و به‌راحتی به حرف‌زدن ادامه‌دهند.

گفتاردرمانی (چنان‌چه با حوصله و درست به‌کار گرفته شود)، یکی از درمان‌های مناسب لکنت محسوب‌می‌شود. کاهش سرعت کلام، شروع نرم و آسان جملات و همین‌طور حرکت ملایم و نرم بین هجاها، سیلاب‌ها و کلمات، از بهترین تکنیک‌های گفتاردرمانی محسوب‌می‌شود. از تکنیک‌های مختلف هیپنوتیزمی نیز می‌توان برای تقویت اثر گفتاردرمانی استفاده‌کرد
هدف اصلی تکنیک‌های هیپنوتیزمی، کمک ‌به مراجع برای غلبه بر اضطراب، افزایش عزت‌نفس، رعایت ریتم مناسب تنفس، تن‌آرامی و شمرده و آهنگین صحبت‌کردن است. هیپنوتراپی با استفاده‌ی درست از تکنیک‌های تقویت اعتمادبه‌نفس و روش قدرتمندی به‌نام تکنیک «اتاق‌های کنترلِ ذهن» می‌تواند موجب کاهش قابل‌توجه لکنت گردد.

قسمت عمده‌ی ذهن یا همان «ناخودآگاه»، اثر قدرتمندی بر رفتارهای شخص می‌گذارد اما از دیدِ او پنهان است و در شرایط معمول، فرد قادر به درک و شناسایی آن نیست. «ناخودآگاه» منشأ اغلب افکار، احساسات و رفتارهای ماست. خیلی از حس‌ها و حرکت‌های ما تحت اختیار «ناخودآگاه» اتفاق‌می‌افتند بدون این‌که ما نسبت به آن‌ها هوشیارباشیم و یا به‌طور ارادی در آن نقشی داشته‌باشیم.
به‌نظر می‌رسد «لکنت زبان» نیز نوعی رفتار غیرارادی‌ست که تحت کنترل «ناخودآگاه» اتفاق‌می‌افتد و فرد از علت دستور نابه‌جایی که مغز به عضلات مربوطه می‌دهد، بی‌اطلاع است. با این توضیح، «هیپنوتیزم» به‌دلیل دست‌یابی به ذهن «ناخودآگاه» می‌تواند در کنترل و تخفیف لکنت، اثر قابل‌ِتوجهی داشته‌باشد. 
در پایان، بیان چند نکته‌ی مهم را ضروری‌می‌دانیم.
1- مقدار بهره‌مندی بیمار از فواید هیپنوتراپی، به میزان توانایی او برای هیپنوتیزم‌شدن بستگی‌دارد.
2- هیپنوتیزم، یک درمان کمکی مؤثر در لکنت است، بنابراین استفاده‌ی هم‌زمان از گفتاردرمانی، معمولاً نتایج بهتری را به‌همراه خواهد داشت.
به‌دلیل ماهیت مزمن لکنت زبان، یادگیریِ استفاده از خودهیپنوتیزم برای تقویت و تداوم اثر درمان، بسیار کمک‌کننده است.
همه‌ی افرادی که دچار لکنت زبان هستند، از هیپنوتراپی (به‌درجات مختلف) بهره‌ی درمانی خواهند برد.



اختصاصی سیمرغ

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:01 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

اثر معالجات ارتودونسي بر سيستم عضلات


معالجات ارتودنسي فقط براي بهبود وضعيت دندان‌ها و تصحيح روابط اسکلتي بيمار نيست بلکه بر سيستم عضلات نيز تأثير به‌سزايي دارد. اثر درمان‌هاي ارتودنسي بر عضلات بدين ترتيب است: 1 ـ اثرات نامطلوب عضلات را بر دندان‌ها و اسکلت فکي صورتي از بين مي‏برد. 2 ـ موجب به وجود آمدن يک سيستم دنداني ايده‏آل مي‏گردد. با استفاده از وضعيت اوليه فک پايين، اثرات سيستم دنداني غير هماهنگ از بين برده مي‏شود به طوري که يک نتيجه باليني پايدار به وجود مي‏آيد. چون اختلالات سيستم دنداني باعث تغييرات در مفصل گيجگاهي فکي و سيستم عضلاني مي‏گردد، بنابراين معالجات ارتودنسي مي‏تواند کنترل دقيقي بر حرکات فک پايين به وجود آورد. ساير تغييرات عضلاني که همراه معالجات ارتودنسي ايجاد مي‏شود عبارتند از :
1 ـ اصلاح وضعيت لب‌ها . 2 ـ اصلاح وضعيت زبان . 3 ـ اصلاح موقعيت فک پايين . 4 ـ ضربات جويدن . 5 ـ اصلاح در وضعيت تنفس .

 

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:01 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

اقدامات‌ در وضعيت‌هاي‌ اورژانس


در هر موقعيت‌ اورژانس‌، بايد از يک‌ مجموعه‌ اقدامات‌ مشخص‌ پيروي‌ کنيد. از اين‌ طريق‌، شما قادر خواهيد بود موارد ضروري‌ را اولويت‌بندي‌ کنيد و شخصاً تصميم‌گيري‌ کنيد. گام‌هاي‌ اصلي‌ عبارتند از: ارزيابي‌ وضعيت‌، بي‌خطر کردن‌ محل‌، ارايه‌ کمک‌هاي‌ اورژانس‌ و کمک‌ گرفتن‌ از ديگران‌. قبل‌ از دست‌ زدن‌ به‌ هر کاري‌، سعي‌ کنيد بر احساسات‌ خود غلبه‌ کنيد و يک‌ لحظه‌ بينديشيد. بسيار مهم‌ است‌ که‌ خود را در معرض‌ خطر قرار ندهيد بنابراين‌ در مواردي‌ که‌ خطرناک‌ است‌، به‌ سرعت‌ وارد نشويد. به‌ خطر وجود گاز يا بنزين‌ دقت‌ کنيد. به‌ علاوه‌، سعي‌ نکنيد همه‌ کارها را به‌ تنهايي‌ انجام‌ بدهيد. • اولويت‌هاي‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ وضعيت‌ را ارزيابي‌ کنيد. به‌ سرعت‌ و با حفظ‌ خونسردي‌، آنچه‌ را که‌ رخ‌ داده‌ تحت‌ نظر بگيريد و به‌ دنبال‌ هرگونه‌ خطر تهديدکننده‌ خود يا مصدوم‌ بگرديد. هرگز خود را در معرض‌ خطر قرار ندهيد. محل‌ را از خطر عاري‌ کنيد. در حد توان‌، مصدوم‌ را از خطر محافظت‌ کنيد اما به‌ محدوديت هاي‌ خودتان‌ هم‌ واقف‌ باشيد. کمکهاي‌ اورژانس‌ را ارايه‌ دهيد.وضعيت‌ تمام‌ مصدومان‌ را ارزيابي‌ کنيد تا بتوانيد اولويتها را مشخص‌ کنيد و اول‌ آنهايي‌ را که‌ دچار وضعيت‌هاي‌ تهديدکننده‌ حيات‌ هستند درمان‌ کنيد. از ديگران‌ کمک‌ بگيريد. به‌ سرعت‌ مطمئن‌ شويد که‌ هرگونه‌ کمک‌ طبي‌ ضروري‌ يا کمک‌هاي‌ تخصصي‌ درخواست‌ شده‌اند و در راه‌ هستند. • ارزيابي‌ وضعيت‌ رويکرد شما بايد بسيار سريع‌ و در عين‌ حال‌ با حفظ‌ خونسردي‌ و کنترل‌ باشد. اولويت‌هاي‌ کاري‌ شما عبارتند از: شناسايي‌ هرگونه‌ خطر براي‌ خودتان‌، مصدوم‌ و ناظران‌، سپس‌ بررسي‌ امکانات‌ موجود و نوع‌ کمکي‌ که‌ ممکن‌ است‌ به‌ آن‌ نياز داشته‌ باشيد. هنگامي‌ که‌ پيشنهاد کمک‌ به‌ شخص‌ مي‌دهيد، بگوييد که‌ از مهارت‌هاي‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ برخوردار هستيد. اگر هيچ‌ پزشک‌، پرستار يا افراد کارآزموده‌ ديگري‌ در محل‌ حضور ندارند، با خونسردي‌ مسؤوليت‌ را بپذيريد. ابتدا سؤالات‌ زير را از خود بپرسيد: آيا خطر همچنان‌ وجود دارد؟ آيا جان‌ کسي‌ در معرض‌ خطر فوري‌ قرار دارد؟ آيا ناظري‌ براي‌ کمک‌ وجود دارد؟ آيا من‌ به‌ کمک‌ تخصصي‌ نياز دارم‌؟ • بي‌خطر کردن‌ محل‌ شرايطي‌ که‌ منجر به‌ وقوع‌ حادثه‌ شده‌ است‌، مي‌تواند همچنان‌ خطرزا باشد. فراموش‌ نکنيد که‌ امنيت‌ خودتان‌ در درجه‌ اول‌ قرار دارد. اغلب‌ اقدامات‌ ساده‌ (مثل‌ خاموش‌ کردن‌ يک‌ سوييچ‌) براي‌ بي‌خطر کردن‌ محل‌ کفايت‌ مي‌کند. اگر نمي‌توانيد خطر تهديدکننده‌ حيات‌ را از بين‌ ببريد، بايد سعي‌ کنيد بين‌ مصدوم‌ و محل‌ خطر، قدري‌ فاصله‌ ايجاد کنيد و در صورت‌ امکان‌، ميزان‌ خطر را به‌ حداقل‌ برسانيد. به‌ عنوان‌ آخرين‌ اقدام‌، بايد مصدوم‌ را از محل‌ خطر دور کنيد (به‌ مبحث‌ « جابه‌جا کردن‌ بيماران‌ » مراجعه‌ کنيد). معمولاً براي‌ جابه‌جا کردن‌ مصدوم‌ به‌ تجهيزات‌ و کمک‌هاي‌ تخصصي‌ نياز خواهيد داشت‌. بي‌خطر کردن‌ وسيله‌ نقليه‌ در برخورد با مصدومي‌ که‌ داخل‌ وسيله‌ نقليه‌ است‌، خاموش‌ کردن‌ سوييچ‌ در اولويت‌ قرار دارد. اين‌ عمل‌ خطر ايجاد آتش‌سوزي‌ ناشي‌ از شمع‌ اتومبيل‌ را کاهش‌ مي‌دهد. • ارايه‌ کمک‌هاي‌ اورژانس‌ پس‌ از بي‌خطر شدن‌ محل‌، به‌ سرعت‌ يک‌ بررسي‌ مقدماتي‌ و ارزيابي‌ اوليه‌ از هر مصدوم‌ انجام‌ دهيد تا مصدوماني‌ را که‌ به‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ اورژانس‌ نياز دارند، فوراً درمان‌ کنيد. به‌ هر حال‌، درخواست‌ کمک‌ ضروري‌ را به‌ تأخير نيندازيد؛ در صورت‌ امکان‌، از يک‌ ناظر بخواهيد که‌ اين‌ کار را انجام‌ دهد. براي‌ پي‌ بردن‌ به‌ وجود يا عدم‌ وجود تنفس‌ در مصدوم‌، به‌ قفسه‌ سينه‌ وي‌ نگاه‌ کنيد. در مورد هر مصدوم‌، موارد زير را بررسي‌ کنيد: آيا مصدوم‌ هوشيار است‌؟ آيا راه‌ تنفس‌ باز است‌؟ آيا مصدوم‌ نفس‌ مي‌کشد؟ آيا نشانه‌هاي‌ گردش‌ خون‌ در مصدوم‌ وجود دارند؟ مشاهدات‌ شما، اولويت‌ها و نيز زمان‌ نياز به‌ کمک‌ و ميزان‌ کمک‌ موردنياز را تعيين‌ مي‌کنند. انجام‌ کمک‌هاي‌ اورژانس‌ به‌ محض‌ برطرف‌ شدن‌ خطر، ارزيابي‌ اوليه‌ را انجام‌ دهيد: بررسي‌ کنيد که‌ آيا راه‌ تنفس‌ مصدوم‌ باز است‌، نفس‌ مي‌کشد و نشانه‌هاي‌ کار کردن‌ قلب‌ و گردش‌ خون‌ وجود دارند يا خير. • کمک‌ گرفتن‌ از ديگران‌ گاهي‌ امکان‌ دارد که‌ همزمان‌ با چندين‌ کار مواجه‌ شويد: حفظ‌ امنيت‌، تماس‌ تلفني‌ براي‌ درخواست‌ کمک‌ و آغاز کمک‌هاي‌ اوليه‌. مي‌توانيد از افراد ديگري‌ براي‌ انجام‌ کارهاي‌ زير کمک‌ بخواهيد: • بي‌خطر کردن‌ محل‌ انجام‌ تماس‌ تلفني‌ براي‌ درخواست‌ کمک‌ آوردن‌ تجهيزات‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ کنترل‌ ترافيک‌ و ناظران‌ کنترل‌ خونريزي‌ يا نگه‌ داشتن‌ يک‌ اندام‌ خلوت‌ کردن‌ اطراف‌ مصدوم‌ انتقال‌ مصدوم‌ به‌ يک‌ مکان‌ بي‌خطر برخورد با ناظران‌ ممکن‌ است‌ افراد حاضر در صحنه‌ حادثه‌ بتوانند به‌ راه‌هاي‌ مختلف‌ به‌ شما کمک‌ کنند (مثلاً آوردن‌ تجهيزات‌ يا کنترل‌ کردن‌ ساير ناظران‌). به‌ آنها بگوييد که‌ آموزش‌هاي‌ مربوط‌ به‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ را پشت‌ سر گذارده‌ايد و درخواست‌هاي‌ خود را با صراحت‌ مطرح‌ کنيد. • کنترل‌ کردن‌ ناظران‌ واکنش‌هاي‌ ناظران‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ شود که‌ شما نگران‌ يا حتي‌ عصباني‌ شويد. ممکن‌ است‌ اين‌ افراد هيچ‌ آموزشي‌ درباره‌ اين‌ کمک‌هاي‌ اوليه‌ نديده‌ باشند و احساس‌ ترس‌ يا بي‌فايده‌ بودن‌ کنند. در صورتي‌ که‌ اين‌ عده‌ خود در حادثه‌ حضور داشته‌ باشند و يا شاهد آن‌ بوده‌اند، ممکن‌ است‌ آسيب‌ ديده‌ باشند و قطعاً دلواپس‌ و نگران‌ خواهند بود. اگر به‌ هر طريقي‌ نياز به‌ کمک‌ يک‌ ناظر داشتيد ، اين‌ مطالب‌ را فراموش‌ نکنيد. روشي‌ قاطعانه‌ توأم‌ با خوش‌ رفتاري‌ به‌ کار بگيريد .

 

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:02 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

سن نوزادان در تعيين علت درد شكمي آنان، بسيار موثر است 



دبير علمي پنجمين همايش اورژانس‌ها و بيماري‌هاي شايع كودكان گفت: دردهاي شكمي از جمله موارد شايع در بين شيرخواران و كودكان است و سن، در تعيين علت درد شكمي شيرخواران، بسيار موثر است و حرف اول را مي‌زند.

به گزارش روز جمعه خبرنگار اجتماعي ايرنا،"فريد ايمان‌زاده" در حاشيه پنجمين همايش اورژانس‌ها و بيماري‌هاي شايع كودكان در جمع خبرنگاران در مركز همايش هاي بين المللي امام خميني (ره)،اظهار داشت:در نوزادان و شيرخواران دردهاي شكمي به علت وجود گاز در روده‌ها و عدم دفع مناسب آنان،رخ مي دهد.

وي ادامه داد:در كودكان يك تا سه سال نيز بيماري‌هاي گوارشي اسهال و استفراغ ممكن است دردهاي شكمي را ايجاد كند.

ايمان‌زاده تصريح كرد:درد شكمي كه منجر به مرگ شود تقريباً وجود ندارد اما بيماري كه درد شكمي را ايجاد كرده است امكان دارد مرگ و مير را به همراه داشته باشد.

او مشكلات فضا،نيروهاي تخصصي و وسايل را از مشكلات عمده در اورژانس‌هاي اطفال ذكر كرد و گفت:متاسفانه از نظر فضا بسياري از اورژانس‌ها براي اورژانس طراحي نشده و در حقيقت بر حسب آن نياز ساخته نشده‌اند.

اين فوق‌تخصص گوارش كودكان در ارتباط با حضور نيروهاي تخصصي در بخش كودكان، اظهار داشت:مشكلات بسياري در زمينه كمبود پرستاران تخصصي و نيروهاي پزشك مجرب داريم و از نظر وسايل و تجهيزات نيز بايد اذعان داشت كه بسياري از وسايل به روز در اورژانس‌ها وجود ندارد كه اين موضوع بايد با برنامه‌ريزي‌هاي بلند مدت حل شود.

پنجمين همايش اورژانس ها و بيماري هاي شايع كودكان با حضور جمعي از فوق تخصص هاو پزشكان متخصص اين رشته ظهر امروز جمعه در مركز همايش هاي بين المللي امام خميني (ره) واقع در دانشكده پزشكي شهيد بهشتي گشايش يافت.
اجتمام**9134 /
منبع خبر: ايرنا
زمان خبر: جمعه 30 بهمن 1388

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:08 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آواز خروس از گلوي كودكان


بيماري خروسك كودكان را چگونه درمان كنيم؟
آواز خروس از گلوي كودكان


جام جم آنلاين: گاهي كودكان به دنبال سرماخوردگي دچار حمله شديد و مشكل تنفسي مي‌شوند كه در اصطلاح به آن خروسك مي‌گويند كه اين بيماري بر اثر التهاب ناي و حنجره ايجاد مي‌شود.




دكتر بيتا نجفيان، متخصص بيماري‌هاي كودكان و فوق تخصص نوزادان در تعريف اين بيماري در گفتگو با «جام‌جم»، به عفونت و التهاب ناحيه گلوتيك و ساب گلوتيك (پاييني گلو)‌ خروسك (Group) مي‌گويد. 



به گفته وي، سن شايع اين بيماري از 6 ماهگي تا 3 سالگي بوده و در فصول سرد و در پسران شايع‌تر است و تقريبا عامل تمامي موارد بيماري، ويروس است. 



بيماري در ابتدا شبيه يك سرماخوردگي معمولي آغاز و بتدريج پس از يك تا 2 روز علائم اصلي به صورت سرفه، خشونت صدا و استريدور (خرخر شديد)‌ ظاهر مي‌شود. 



طبق گفته دكتر نجفيان، سرفه‌ها خشك و پشت‌سر هم بوده و صدايي شبيه فوك يا آخر صداي خروس است كه بر حسب شدت بيماري ممكن است به صورت تندي تنفس، زجر تنفسي، كبودي و بالاخره نارسايي تنفسي هم بروز كند. 



اين فوق تخصص نوزادان با اشاره به اين كه معمولا در خروسك، شدت تب خفيف است و بندرت به بيش از 39 درجه مي‌رسد، اذعان مي‌كند: بيماري 3 تا 7 روز طول مي‌كشد و در روزهاي دوم و سوم به شدت بيماري افزوده مي‌شود. 



دكتر نجفيان مي‌گويد: از مشخصات بيماري تندي تنفس (بيش از 40 بار در دقيقه)‌، آبريزش از دهان، سختي بلع و تب بالاست كه در شب تشديد‌مي‌شود. 



گفته مي‌شود سوار شدن عفونت باكتريال در اين بيماري نادر است و در چنين وضعي به شكل اوتيت يا التهاب گوش مياني بروز مي‌كند. 







تشخيص بيماري

اصولا تشخيص خروسك از سوي پزشك و با علائم باليني است كه در صورت شك، پزشك مي‌تواند راديوگرافي رخ و نيمرخ گردن را درخواست كند تا نماي باريك شدن (ناي)‌ را ملاحظه كند. 



وي خاطرنشان مي‌كند: نبود اين علامات دليل بر رد بيماري نيست و در آزمايش خون افزايش گلبول‌هاي سفيد از نوع لنفوسيت ديده مي‌شود. 







نحوه درمان

دكتر نجفيان با اشاره به اين كه خروسك (لروپ)‌ يك عفونت ويروسي است و درمان آن نگهدارنده و محافظتي تا پايان دوره بيماري است، مي‌افزايد: بيشتر بيماران را مي‌توان به صورت سرپايي يا با چند ساعت تحت نظر بودن آنها در اورژانس درمان كرد.
وي اصول درمان سرپايي خروسك را شامل استراحت، مصرف مايعات و بخور مي‌داند و ابراز مي‌كند: خانواده‌ها بايد توجه داشته باشند كه در صورت بروز علائمي همچون آبريزش از دهان، كبود شدن لب، بيقراري، تند شدن تنفس و اضطراب در كودك سريعا وي را به پزشك برسانند.






پيشگيري، قبل از درمان

شستن مكرر دست و تماس نگرفتن با افرادي كه دچار عفونت‌هاي تنفسي هستند، از راه‌هاي پيشگيري از خروسك است. 
اين فوق‌تخصص نوزادان درباره بيماري در كودكان شيرخوار مي‌گويد: بهتر است تا هر زماني كه كودك قادر به گرفتن سينه مادر است، به او شير داده ‌شود و نبايد كسي در اطراف او سيگار بكشد.
دكتر نجفيان تصريح مي‌كند: بايد پيش از تجويز هر دارويي (حتي شربت سرماخوردگي)‌ به كودك، با پزشك اطفال مشورت شود و وي را از مكان‌هاي پرجمعيت و تماس با افراد بيمار دور نگه داشت.






نكته كليدي

يكي از نكات مهمي كه در درمان سرپايي و بستري كودك حائز اهميت است، حضور مادر بر بالين كودك است كه مي‌تواند بسيار كمك‌كننده باشد، زيرا آغوش مادر، بهترين بستر براي كودك بيمار است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:11 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بررسي بيماريهايي كه كودكان باروري مصنوعي را تهديد مي كند 




كودكاني كه به شيوه art به وجود مي آيند 3.5 بار بيشتر از ديگر كودكان در معرض ابتلا به 
بيماري هاي تنفسي و سه برابر ديگر كودكان در معرض نواقص مغزي و نخاعي قرار دارند.
 

تولد اولين كودكي كه به واسطه لقاح مصنوعي به وجود آمده بيش از سه ميليون تولد ديگر را در پي داشته و از آنجايي كه هيچ يك از آنها بيش از 31 سال ندارند محققان به تازگي مطالعه بر روي خطرات احتمالي تهديد كننده سلامت آنها را آغاز كرده اند.


محققان دانشگاه براسل معتقدند گفتن اينكه تمامي اين افراد در وضعيت خوبي بسر مي برند كاملا عادلانه است اما مشكلاتي نيز براي آنها وجود دارد. محققان با مقايسه سلامت 300 كودك متولد شده به شيوه فناوري هاي تولد هدايت شده يا art از قبيل شيوه مشهور ivf با 266 نفر كه به صورت طبيعي به وجود آمده بودند دريافتند كودكان art با مشكلات فزاينده اي از قبيل كم وزني در هنگام تولد و تولد زودرس و يا نقص در هنگام تولد مواجهند.


ديگر مطالعاتي كه به تازگي در اين زمينه انجام گرفته است نشان داده است كودكاني كه به شيوه art به وجود مي آيند 3.5 بار بيشتر از ديگر كودكان در معرض ابتلا به بيماري هاي تنفسي و سه برابر ديگر كودكان در معرض نواقص مغزي و نخاعي قرار دارند.


"كارمن اسپينزا" محقق پاتولوژي دانشگاه پزشكي تمپل در فيلادلفيا به تازگي مطالعاتي در رابطه با تغييرات كروموزومي در كودكاني كه به واسطه لقاح مصنوعي به وجود مي آيند در مقايسه با كودكان طبيعي انجام داده و دريافته است پنج تا 10 درصد از اصلاحات كروموزومي ميان دو گروه از كودكان متفاوت بوده و اين تفاوت مي تواند منجر به ايجاد تغييرات در ژنهاي كودكان شود. به گفته اسپينزا تفاوت ميان كشت سلولها در ظرفهاي پتري در مقايسه با مواد شيميايي رحم مادر و تفاوت مقادير اكسيژن در اين دو محيط مي تواند منجر به ايجاد تغييرات ژنتيكي شود.


با وجود دستيابي به اين نشانه ها محققان هنوز نمي توانند از تفاوتهاي قطعي ميان اين دو گروه اطمينان حاصل كنند و با قطعيت احتمال بروز اختلالات و بيماري ها در كودكاني كه به واسطه لقاح مصنوعي متولد مي شوند را برشمرند.


از ديگر نكته هايي كه طي اين تحقيقات آشكار شده است درصد بالاتر احتمال داشتن دوقلو، سه قلو و چند قلو براي والديني است كه از شيوه هاي درماني باروري استفاده مي كنند كه در اين زمينه نيز اين كودكان بيشتر در معرض كمبود وزن در هنگام تولد و ديگر اختلالات قرار دارند.

منبع خبر: هموطن سلام

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:11 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

داروي اتوسوكسيمايد بهترين گزينه براي درمان صرع كودكان است 



تهران/ واحد مركزي خبر / علمي 88/12/27



نتايج مطالعه جديد دانشمندان نشان مي دهد داروي معروف ضد تشنج اتوسوكسيمايد ethosuximide بهترين گزينه براي درمان صرع كودكان است.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس از پورتلند ، پژوهشگران موسسه ملي سلامت امريكا اعلام كردند نتايج بررسي آنان بر روي داروي ياد شده نشان مي دهد مي توان از آن براي درمان صرع كودكي استفاده كرد.

دكتر كولين روبرتز و همكارانش مي گويند تاكنون چنين مطالعه اي در باره تاثير گذاري داروي اتوسوكسيمايد بر روي كودكان انجام نگرفته بود.

نتايج مقدماتي اين مطالعه در شماره اخير نشريه طب كالج دانشگاهي سين سيناتي منتشر شده است.

صرع ممكن است در هر سني آغاز شود اما معمولا شروع آن در اوايل زندگي است.

هرچند بعضي از مردم فكر مي كنند صرع با ناتوانايي هاي ذهني و يا جسمي همراه است اما در واقع بسياري از كودكان مبتلا به صرع از هوش و توانايي هاي طبيعي برخوردارند.

البته بعضي از بيماران نيز مشكلات جسمي يا ذهني دارند كه ممكن است با آسيب مغزي يا بيماري ديگري مرتبط باشد.

صرع حالتي عصبي است كه در آن گروهي از سلولهاي مغزي در زماني نابجا به ميزان زيادي فعال شده و ترشح مي كنند.

با اينكه صرع علت بسياري از تشنجهاست اما صرع با تشنج تفاوت دارد. كودكي كه يك بار تشنج كرده است يك كودك صرعي نيست بلكه ممكن است علل بسيار زيادي بتوان براي تشنج او پيدا كرد.

علت هميشه شناخته شده نيست .

گاهي به علت آسيب مغزي ،تومور مغزي يا ضربه به سراست.

همچنين ميتواند مربوط به مسموميت،عفونت،تكامل مغزي يا ژنها باشد .

كودكان با هم تفاوت دارند.

در بعضي از كودكان تشنج ميتواند زماني اتفاق بيفتد كه فرد مبتلا به صرع صداي يكنواختي را مكرر بشنود.

تشنج مي توا ند هنگامي كه فرد به نوري درخشان نگاه مي كند يا جاهاي خاصي از بدنش را لمس مي كنند رخ دهد.

نوزادان يا كودكان خردسال مبتلا به تب بالا ممكن است براي چند دقيقه لرز پيدا كنند و دچار كاهش سطح هوشياري شوند.

به اين حالت تشنج ناشي از تب گفته مي شود.

اين تشنجها نشانه اي از صرع نيستند و معمولاً با افزايش سن محو مي شوند.

در صرع ژنراليزه و عمومي ، كودك هوشياريش را از دست مي دهد. ممكن است گريه كند يا به زمين بيافتد و همچنين ممكن است كنترل ادرار يا مدفوع خود را از دست بدهد.

در اين گونه تشنجها تمام بدن كودك مي لرزد، احتمالاً چشمانش به بالا منحرف مي شود و دهانش پر از كف خواهد شد.

در اين حملات از آنجايي كه طول حمله كوتاه است و چند ثانيه طول مي كشد لذا كودك بيدار مي ماند و ممكن است به كاهش هوشياري او توجهي نشود.

ممكن است كودك به نقطه اي خيره شود و به سرعت پلك بزند.

ممكن است كودك حركاتي شبيه جويدن انجام دهد و يا در صورتش حركات سريع لرزشي ديده شود.

تشخيص صرع معمولاً مشكل است و هميشه نمي توان به راحتي در مورد اينكه كودكي تشنج كرده يا نه قضاوت كرد.

بچه ها هم مانند بزرگسالان تشنجهاي منتشر و نسبي دارند و بايد اين وضعيتها از هم افتراق داده شود.

علاوه بر اين حالاتي وجود دارند كه با تشنج اشتباه مي شوند مثل تشنج ناشي از تب و حملات بند امدن نفس.

بنابراين بسيار براي پزشك حائز اهميت است كه اطلاعات كافي در مورد اتفاقي كه براي كودك شما افتاده است داشته باشد.



منبع خبر: واحد مرکزي خبر
زمان خبر: پنجشنبه 27 اسفند 1388

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:11 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان
جمعه 3 شهریور 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

کم شنوایی در نوزادان 




غربالگری شنوایی آزمونی ، سریع و مقرون به صرفه است که افراد را به ۲گروه تقسیم می‌کند: گروهی که قبول می‌شوند

(سالم) و گروهی که رد می‌شوند (نیازمند ارزیابی جامع). غربالگری شنوایی نوزادان، امری مقرون به صرفه است. حتی کودکانی که در غربالگری اولیه قبول می‌شوند، ولی دارای شاخصهای خطر کم شنوایی هستند، باید تا ۳سالگی هر ۶ماه یک بار مورد ارزیابی قرار گیرند. همه کم شنوایی‌های زودرس، در زمان تولد قابل شناسایی نیستند.

کم شنوایی ممکن است در هر زمان ایجاد شود. کم شنوایی‌هایی که پس از تولد ایجاد می‌شوند، در برنامه‌های غربالگری شنوایی نوزادان تشخیص داده نمی‌شوند. بنابراین متخصصان اطفال باید از شاخصهای خطر کم شنوایی آگاه باشند و زمانی که به کودکی مشکوک می‌شوند، وی را برای ارزیابی‌های شنوایی ارجاع دهند. شک والدین به تنهایی می‌تواند دلیل قانع کننده‌ای برای ارجاع کودک به منظور ارزیابی شنوایی باشد. همچنین باید والدین در مورد روند رشد شنوایی آگاه باشند و بدانند زمانی که به شنوایی کودک خود مشکوک می‌شوند، چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند. می‌توان برای نوزادانی که کم شنوایی شان تشخیص داده می‌شود، پیش از یک ماهگی، سمعک مناسب تجویز کرد.

با انجام اقدامات مداخله‌ای مناسب، رشد زبانی، درکی و اجتماعی این نوزادان ، به احتمال زیاد مشابه همسالان شنوای آنان خواهد شد. نتایج بررسی‌های جدید حاکی از این است که کودکانی که کم شنوا متولد می‌شوند و پیش از ۶ماهگی برای آنان سمعک مناسب تجویز شده و اقدامات توانبخشی صورت گرفته است، مهارت‌های زبانی بسیار بهتری نسبت به گروهی دارند که پس از ۶ماهگی تشخیص داده شده‌اند. تشخیص کم شنوایی و آغاز اقدامات توانبخشی در دوره نوزادی و شیرخوارگی، نیاز به اقدامات توانبخشی در دوران مدرسه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. نکته قابل توجه اینجاست که کودکان ناشنوا تا ۸-۹ماهگی مانند کودکان شنوای هنجار از خود صدا درمی آورند و این امر اغلب سبب گمراه شدن والدین می‌شود و تصور می‌کنند فرزندشان شنوایی هنجار دارد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

دود سیگار موجب انحراف چشم جنین می شود 






تماس با دود سیگار در دوره بارداری احتمال بروز انحراف چشم را در فرزندان به گونه چشمگیری افزایش می دهد. 
به گفته متخصصان، زنان بارداری كه سیگار می كشند یا در تماس مستقیم با دود سیگار همسر خود یا دیگران قرار دارند، فرزندان مبتلا به انحراف چشم بدنیا می آورند.

بر اساس بررسی ها، كشیدن هر یك نخ سیگار در روز، احتمال انحراف در چشم نوزاد را دست كم 5 درصد افزایش می دهد و با كشیدن ده نخ سیگار، این احتمال به 90 درصد می رسد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

پيري در کودکي
کودکي که 50‌ساله به نظر مي‌رسد



جام جم آنلاين: يک کودک انگليسي که از يک گونه نادر سندروم پيري در کودکي (پروجريا) رنج مي برد در حالي که تنها 11 سال دارد شبيه به يک مرد بالاي 50 سال به نظر مي رسد.










به گزارش تلگراف ، اين کودک 11 ساله که «هري کراوتر» نام دارد در «ميرفيلد يورکشاير» زندگي مي کند. وي همانند کودکان همسن خود دوچرخه سواري کرده و با «اسکيت بورد» بازي مي کند، از درخت بالا مي رود و شنا مي کند اما پنج برابر سريعتر از همکلاسي هاي خود پير مي شود.
اين کودک از يک بيماري ژنتيکي بسيار نادر رنج مي برد که نوع بسيار استثنائي از بيماري پروجريا (سندروم پيري در کودکي) است. در واقع هري کراوتر تنها نمونه مبتلا به اين سندروم در دنيا است.
برخلاف کودکاني که از پروجريا رنج مي برند و با علائم اوليه پيري متولد مي شوند اين کودک انگليسي که سومين فرزند خانواده است به صورت کاملا عادي متولد شد اما با گذشت زمان لکه هايي در زير بازوها و علائم عجيبي روي شکم وي نمايان شد و صورت اين کودک نيز به سرعت شروع به تغيير کرد و چين و چروکهايي در زير چشمها ظاهر شد.
والدين وي اظهار داشتند:«پزشکان نمي دانند که ظرف چند ماه آينده چه اتفاقي براي هري رخ مي دهد. ما رنج زيادي مي کشيم و بارها از خود مي پرسيم که چه اتفاقي افتاده است اما هري مي دود، حرف مي زند ، بازي مي کند و همانند همکلاسيهاي خود درس مي خواند. تنها بدن او متفاوت است».






به دليل دردهاي روماتيسمي ، اين کودک از 7 سالگي شروع به خوردن داروهاي ضد درد به مدت چهار بار در روز کرده است و پوستش شروع به پير شدن کرده و استخوان ها نرمي خود را از دست داده اند.
اين کودک گفت:«پوست و استخوان هايم همانند پدر بزرگ و مادر بزرگم پير شده اند. من مي توانم همانند دوستانم کلي کار انجام دهم اما اغلب بايد جلوي خودم را بگيرم چون خسته مي شوم و درد زيادي مي کشم. اما بدتر از همه نگاه عجيب مردمي است که مرا نمي شناسند».

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

مشکل کودکان در تعطیلات عید


بچه‌ها معمولا تعطیلات نوروزی را مغتنم می‌شمارند تا از روال عادی و قوانین لازم‌ الاجرایی که والدین برای آنها در نظر گرفته‌اند فرار کنند. 

به گزارش خبرگزاری مهر، شاید همین حالا آهی بکشید و روزهای تعطیل نوروز پارسال و اعصاب خوردی‌های‌تان را مرور کنید: «علی، صاف بشین!... پاتو نگذار رو میز!... یک دونه شیرینی بردار!... مریم، سلام کن... چرا پسته‌ها را از توی آجیل جدا می‌کنی؟ و...» 

دکتر میترا حکیم‌شوشتری، فوق‌تخصص روان‌پزشکی کودکان راه‌حل‌هایی را برای حل این مشکلات پیشنهاد کرده که در ادامه می خوانید. 

مشکل 1: کودک می‌خواهد تا دیروقت کنار مهمان‌ها یا پای تلویزیون بیدار بماند.

راه‌حل: از آنجایی که وقتی برنامه غذا خوردن و یا خوابیدن بچه‌های نوپا و خردسال به هم می‌ریزد و از حالت معین روزانه خارج می‌شود، آنها بدقلقی و بهانه‌گیری می‌کنند، لذا توصیه می‌کنم همواره تلاش کنید برنامه روتین ساعت غذا خوردن و خواب و بیداری آنها در سفر یا ایام تعطیلات به هم نخورد وگرنه شرکت شما در جمع دوستان و مهمانی‌ها به دلیل رفتارهای نامناسب و جیغ و داد کردن او به مشکل برمی‌خورد.

از صاحب‌خانه بخواهید به شما اجازه دهد قبل از ساعت ناهار یا شام و دقیقا همزمان با ساعتی که همیشه به کودک‌تان غذا می‌دادید، کودک‌تان را سیر کنید. در غیر این صورت، بعضی از بچه‌ها هستند که به دلیل گرسنگی و افت قندخون بهانه‌گیری‌هایی می‌کنند که قطعا شما را در جمع، شگفت‌زده خواهند کرد و از آبروریزی پیش آمده بسیار ناراحت خواهید شد.

در مورد کودکانی که بزرگ‌تر هستند، می‌توانید اجازه دهید در کنار بقیه غذا بخورند و یا ساعت خواب‌شان تا حدی از نظم قبلی خارج شود. در مورد این بچه‌ها، بهتر است سخت‌گیری نکنید و در صورت تمایل کودک اجازه دهید مدت زمان بیشتری را بیدار بمانند، خصوصا در این رفت و آمدها که کودکان فامیل دوست دارند زمان بیشتری را با هم بازی و سپری کنند. منتها باید دقت کنید هر چه به پایان تعطیلات نزدیک می‌شویم، بچه را به برنامه روزانه و نظم قبل از تعطیلات عادت دهید تا پس از پایان تعطیلات برای از خواب برخاستن و مدرسه رفتن دچار مشکل نشود.


مشکل 2: کودک در مهمانی‌های عید، شیطنت می‌کند و دستورات شما را اجرا نمی‌کند.

راه‌حل: در مورد رفتارهای ناصحیح کودکان که در مهمانی‌ها و دید و بازدیدها دیده می‌شود، باید بگویم که هر والدی از موارد شیطنت‌های فرزند خود آگاه است. به همین دلیل والدین، قبل از رفتن به مهمانی باید رفتار درست را به فرزند خود یادآوری کنند. اگر کودک شیطنت زیادی در رفتار و کردارش دارد، بهتر است زمان مهمانی را کوتاه کرد چون هر چه زمان مهمانی طولانی‌تر شود، بچه‌ها فرصت بیشتری برای شیطنت و بدرفتاری پیدا می‌کنند.

در مورد کودکان خردسال، بهتر است والدین وسایل بازی مورد علاقه کودک را به همراه او به مهمانی ببرند تا بتوانند کودک را در محیط جدیدی که وارد شده است، سرگرم کنند. نکته مهم برای کنترل کودکان این است که والدین در طی مهمانی، بچه را به حال خودش رها نکنند و ارتباط خود را با کودک حفظ کنند تا بتوانند قبل از به وجود آمدن مشکل، از آن پیشگیری نمایند، نه اینکه پس از بروز مشکل به سراغ کودک بروند، او را تنبیه و سرزنش کنند و یا بچه را مجبور به عذرخوهی کنند.

بهتر است اگر کودک در معرض دید شما نیست، هر از چند گاهی به بهانه دادن یک خوردنی به او یا به دست‌شویی بردن، به او سر بزنید. با این رفتار والدین هم می‌توانند شیطنت‌ها و رفتارهای نادرست کودک‌شان را شناسایی کنند و هم اینکه، کودک می‌فهمد که توسط والدین تحت نظر است. والدین می‌توانند قبل از رفتن به مهمانی به بچه‌ها یادآوری کنند که رفتار آنها را تحت نظر دارند و در صورت رفتار درست، پس از پایان مهمانی، جایزه‌ای دریافت خواهند کرد و در صورت عدم رفتار صحیح و مؤدبانه، جریمه‌ای برای آنها در نظر گرفته خواهد شد.

والدین برای اینکه در اجرای این رفتار موفق باشند و بتوانند نتیجه درست در تربیت کودک خود را ببینند، باید به چند نکته مهم توجه کنند. اول آنکه جایزه‌ای که به کودک وعده می‌دهند، در صورت انجام رفتار صحیح کودک، بلافاصله به او بدهند و دادن جایزه را به تاخیر نیندازند تا کودک به درستی قراری که با او گذاشته‌اند، اعتماد کند. دوم آنکه در انجام این رفتار قاطع باشند. معمولا دیده می‌شود که کودکانی که در برابر رفتار قاطع والدین خود قرار می‌گیرند، چه از جهت پاداش و یا مجازات، به خوبی به تامین رضایت والدین پاسخ می‌دهند.

سومین نکته اینکه والدین برای اجرای این رفتار باید درخواست خود را به‌طور مشخص و واضح به کودک بگویند و به صورت جزیی نکات لازم را به او گوشزد کنند. در اجرای این قرار، والدین باید نکات مثبت رفتاری را به کودک خود یادآوری نمایند و رفتارهای زشت او را گوشزد نکنند.

مثلا نگویند «اگر سر و صدا نکنی» بلکه بگویند «اگر آرام و متین باشی». با یادآوری رفتار زشت و نادرست کودک، والدین خود را در معرض تهدید کودک قرار می‌‌دهند و کودک متوجه می‌شود که والدین از این رفتار او ناراحت می‌شوند. والدین بهتر است انجام رفتار مثبت را مستحق دریافت پاداش و انجام ندادن آن را موجب جریمه و مجازات برای کودک در نظر بگیرند.




مشکل 3: روش‌های مختلف پاداش و تنبیه را اجرا می‌کنید اما نتیجه نمی‌گیرید.

راه‌حل: آن والدینی که از انجام این رفتار به نتیجه‌ای نرسیده‌اند، معمولا این رفتار را به درستی اجرا نکرده‌اند. معمولا این والدین فقط بخش تهدید و مجازات این رفتار را اجرا می‌کنند و براساس یک ضابطه و قانون، قبل از رفتن به مهمانی موارد لازم را به فرزند خود گوشزد نکرده‌اند، بلکه در طی مهمانی با حرکات دست و چشم، فقط کودک را تهدید می‌کنند. گاهی اوقات هم با به تعویق انداختن جایزه‌ای که به کودک وعده داده‌اند، باعث سلب اعتماد کودک نسبت به خود می‌شوند یا جریمه‌ای که برای کودک از طرف والدین در نظر گرفته شده است، به علت گریه و التماس‌های کودک، اجرا نمی‌شود. این رفتار و ارفاق والدین باعث زیر سوال رفتن قاطعیت آنها نزد کودک می‌شود و کودک به این موضوع پی می‌برد که با اجرای ترفندی مثل گریه کردن می‌تواند از زیر بار جریمه فرار کند.

گاهی اوقات هم جریمه در نظر گرفته شده آن‌قدر طولانی‌مدت و زیاد است که عملا تاثیر خود را از دست می‌دهد. والدین به این نکته مهم باید توجه داشته باشند که تنبیه زمانی موثر است که کوتاه‌مدت، ویژه و برای یک رفتار خاص باشد. این مجازات باید کاملا قابل اجرا باشد تا توسط کودک درک شود.

برای موثر بودن رفتار پاداش و مجازات و اصلاح رفتارهای ناصحیح کودک، باید رفتار او به صورت جزیی مورد بررسی قرار بگیرد زیرا بررسی کلی رفتارهای کودک در یک مدت زیاد و ارزیابی طولانی‌مدت کودک، هیچ تاثیری در تغییر رفتارهای نادرست کودک نمی‌گذارد.

در روان‌پزشکی مبحثی به نام درک از مرکز کنترل مطرح است، یعنی در رفتاری که یک فرد انجام می‌دهد، چه‌قدر رضایت‌مندی خود شخص در انجام آن رفتار دخیل است و چه‌قدر به خاطر عوامل و محرک‌های خارجی است. والدین نباید به کودک خود این حس را منتقل کنند که تمام رفتارهای تو به خاطر محیط خارجی است و هیچ چیزی در درون تو ارزشمندی رفتارهای خوب تو را تایید نمی‌کند و تو تلاش می‌کنی تا موجبات رضایت افراد دیگر را فراهم نمایی. وقتی کودکی به مدت طولانی تحت ارزیابی قرار می‌گیرد، به این حس دچار می‌شود. برخی از کودکان هستند که حاضرند برای حفظ دیگر هم‌سالان در کنار خودشان هر کاری انجام بدهند، حتی حاضرند از حق خود بگذرند تا اطرافیان خود را راضی نگه دارند.

این نوع رفتار کودکان خطرناک است چون در بزرگسالی روی شخصیت فرد‌ آثار بسیار نامطلوب می‌گذارد. اگر کودک شما در برابر اجرای مجازات مقاومت می‌کند و یا با اجرای یک ترفند مخصوص قصد دارد که شما را از اجرای تنبیه در نظر گرفته شده منصرف کند، شما باید برای مقابله با این نوع رفتار کودک خود، قبل از اجرای جریمه، یک جریمه نیز برای این مقاومت او در نظر بگیرید. والدین توجه داشته باشند که تعیین یک جریمه در زمان وقوع رفتار نادرست کودک، فایده‌ای در تربیت او ندارد. تنبیه و تشویق زمانی ارزشمند است که کودک احساس کند، این به منزله یک قانون قبلی است که اجرا می‌شود، یعنی والدین باید قبل از آنکه رفتار نادرست از کودک‌شان سر بزند، این قانون را معین کرده باشند. 


مشکل 4: کودک در مقابل مهمانان رفتاری غیرمنتظره و دور از ادب انجام می‌دهد!

راه‌حل: اگر کودک شما، یک رفتار غیرمنتظره نادرست انجام داد، هیچ‌گاه او را در انظار دیگران تحقیر، سرزنش و یا تنبیه نکنید. به او بگویید: «این رفتار تو شایسته و پسندیده نبود و چون دفعه اول بود که این کار زشت را انجام داده‌ای فکر می‌کنم، ندانسته بود و از زشتی این کار خود آگاه نبوده‌ای. از تو می‌خواهم دیگر این رفتار را انجام ندهی». اگر والدین شاهد تکرار این رفتار بودند، طبق همان برنامه تشویق و تنبیه، دوباره باید برنامه‌ریزی انجام دهند. نکته دیگر در اصلاح رفتارهای کودک این است که والدین باید رفتارها و اشتباهات خفیف کودک خود را نادیده بگیرند و از کنار آن بی‌توجه بگذرند.

گاهی اوقات کودکان خردسال از کلمات زشتی استفاده می‌کنند که معنی آن را نمی‌دانند. در این مواقع بزرگ‌ترها باید به آن رفتار کودک بی‌توجهی کنند، انگار هیچ حرفی نشنیده‌اند. این بهترین روش برای حذف این‌گونه رفتارهایی است که از سر کودکی از فرزند شما سر می‌زند.

والدین نباید تمام رفتارهای کودک‌شان را مورد ارزیابی قرار دهند و دایم بگویند «این کار را بکن»، «این کار را نکن» این نوع رفتار والدین باعث می‌شود که کودک کم‌کم نسبت به این کلمات بی‌توجه شود، درست مثل ضبط‌صوتی که در خانه روشن است، به صحبت‌های والدین توجه نمی‌کند. آن زمان والدین در برابر مشکلات بزرگ‌تر و اصلاحات مهم رفتاری موفق نمی‌شوند چون امر و نهی‌های آنها برای کودک‌شان تکراری شده است. باید به این نکته توجه کرد که تمام انسان‌ها جایز‌الخطا هستند و باید رفتارهای اشتباهی که انجام می‌دهند، را بپذیرند.

والدین نباید برای بروز هر اشتباه رفتاری یا کرداری، کودک خود را وادار به عذرخواهی کنند. این نوع رفتار باعث می‌شود که کودک برای انجام رفتارهای معمول هم دچار هیجانات منفی شود و با عذاب آن را انجام دهد.


مشکل 5: کودک حاضر نیست اسباب‌بازی‌هایش را به بچه‌های مهمان بدهد تا با آنها بازی کنند.
راه‌حل: بچه‌ها تا سن پنج سالگی همه چیز را مال خود می‌دانند و این یک حس طبیعی است. والدین باید به کودک خود بگویند: «این وسایل بازی مال تو است و حالا که قرار است بچه دیگری به عنوان مهمان به اینجا بیاید، بهتر است این اسباب‌بازی‌ را دور از چشم او قرار دهی، تا مجبور نشوی، آن را به وی بدهی. اگر تو اسباب‌بازی‌هایت را به او بدهی تا بازی کند، دفعه بعد هم که ما به خانه آنها برویم، شما می‌توانید با اسباب‌بازی‌های او، با هم بازی کنید.» والدین باید بدانند کودک نسبت به وسایل خود، احساس دارد و آنها نباید با تعارف بی‌جا موجب ایجاد حس ناامنی برای کودک خود شوند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:12 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

چهارمين عامل مرگ و مير در كودكان بيماري اسهال است 




اسهال در كشورهاي در حال توسعه مهم ترين عامل مرگ و مير كودكان زير پنج سال است ،اما امروزه در كشور ما به دليل آموزش و اطلاع رساني كافي به عنوان چهارمين عامل مرگ و مير كودكان شناخته شده است. 








ناصر كلانتري متخصص كودكان در گفتگو باخبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: "روتا ويروس" بيماري فصلي است كه عامل اسهال و استفراغ در كودكان زير پنج سال مي باشد.




وي افزود: اين بيماري از جمله ويروس هاي روده اي است، كه از طريق ترشحات بدن به ويژه مدفوع كودك انتقال مي يابد.
كلانتري با بيان اين كه اين ويروس در اطفال از چهار ماهگي تا سه سالگي شيوع بالايي دارد اظهار داشت: بيماري "روتا ويروس" تا 48 ساعت به صورت خفيف در بدن كودك باقي مي ماند كه در اين زمان كودك دچار تب و در بيشتر موارد با استفراغ هاي شديد همراه است.
وي تصريح كرد: استفراغ هاي مكرر، كاهش شيره معده در كودك را به دنبال دارد ،كه در نهايت منجر به كمبود پتاسيم در بدن او مي شود.
كلانتري با اشاره به اين كه در زمان بروز اين بيماري والدين بايد از دادن بيش از حد مايعات به كودك خود خودداري كنند خاطر نشان كرد: در اين زمان والدين بايد هر 20 دقيقه مايعاتي مثل آب ميوه طبيعي، چاي كمرنگ، دوغ كم نمك، محلول ors كه حاوي سديم و پتاسيم و كلر است را به كودك بدهند.




وي درادامه افزود: در صورت تشديد بيماري درمان وريدي از طريق سرم توصيه مي شود و هيچ نوعی از آنتي بيوتيك توصيه نمي شود، زيرا آنتي بيوتيك ها موجب از بين رفتن ميكروب هاي طبيعي روده شده كه اين خود عامل تشديد بيماري است.



باشگاه خبرنگاران

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

روغن زیتون محافظ سرطان 



تازه‌ترین تحقیقات دانشمندان حاکی است که روغن زیتون می‌تواند بدن را در برابر سرطان محافظت نماید.
به نقل از پایگاه خبری Healthday،‌ محققان مرکز سرطان انگلستان معتقدند مصرف روغن زیتون می‌تواند از آزاد شدن رادیکال ها یعنی موادی که موجب رشد سلول‌های سرطانی می‌شوند جلوگیری کند.
تحقیقات دانشمندان روی بیش از 182 مرد اروپایی نشان می‌دهد افرادی که به میزان 5 قاشق چایخوری و یا 25 میلی‌لیتر روزانه روغن زیتون مصرف می‌کنند به میزان زیادی از تولید رادیکال‌های آزاد می‌کاهند.
روغن زیتون حاوی اسیدهای چربی است که میزان کلسترول بد را کاهش می‌دهد. همچنین حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که به نام فنول خوانده می‌شود و بر اساس جدیدترین تحقیقات می‌تواند تجمع این رادیکال‌ها را در بدن انسان به تاخیر بیندازد.
در این مطالعه افرادی که در مدت کارآزمایی روغن زیتون مصرف می‌کردند 13 درصد کمتر در معرض خطر سرطان بودند

** دارالولایه **

درباره امضاء

جمعه 3 شهریور 1391  2:22 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها