0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

تفکر بغلي شدن نوزادان اشتباه است


برخي والدين با تفکر اينکه بغل کردن زياد نوزاد موجب لوس شدن او يا به اصطلاح عام موجب بغلي شدن يا همان عادت به بغل کردن کودک مي شود از توجه زياد به کودک خود امتناع مي کنند که البته اين تفکر اشتباه است و توجه و مراقبت هر چه بيشتر از کودک لازم و ضروري است. 

دکتر منصور بهرامي متخصص کودکان در گفت‌وگو با ايسنا گفت : مهمترين موضوع در پرورش کودک توجه و مراقبت از او از لحظه تولد است که اين توجه بايد در بالاترين ميزان خود باشد چرا که کودک از لحظه تولد داراي لامسه و چشايي و حواس کامل است و اين حواس بايد هر چه بيشتر تقويت شوند.


وي در ادامه افزود: بيشترين ميزان رشد مغز در 5/1 سال ابتداي زندگي است به طوري که اين ميزان تا 90 درصد نيز مي رسد بنابراين والدين در همين زمان است که بايد تمام تلاش خود را براي رشد کامل و تکامل مغز کودک به کار گيرند.

برخلاف عقيده برخي والدين هر چه نوزاد بيشتر مورد توجه قرار گيرد و در آغوش گرفته شود بيشتر با اصوات و تصاوير افراد آشنا شده و حواس و حتي تکلم وي تقويت مي شود و هيچ گاه موجب لوس شدن يا بغلي شدن کودک نمي گردد و مي توان گفت اين تفکر که کودک به اصطلاح بغلي مي شود ، اشتباه مي باشد.

گفتني است: کودک به خصوص در سالهاي اول زندگي به هيچ وجه نبايد احساس نگراني، ترس و يا ناامني داشته باشد چرا که در طولاني مدت در روحيات و حتي شکل گيري شخصيت وي تاثير گذار است.

شايان ذکر است: اگر در آغوش گرفتن کودک همراه با صحبت کردن با وي باشد مي تواند تا حدي در قدرت تکلم و شنوايي کودک موثر واقع شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:14 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

مروري بر درمان کودکان مبتلا به کوتاهي قامت با علل ناشناخته


کوتاهي قامت، يکي از شايع‌ترين نگراني‌هايي است که بيماران را به مطب متخصصان اطفال، به‌ويژه متخصصان غدد اطفال مي‌کشاند. در کودکان داراي قامت کوتاه، انواعي از بيماري‌ها بايد مورد نظر قرار گيرند. با اين وجود براي تعداد زيادي از آنها تشخيص معيني وجود ندارد که بر آنها برچسب کوتاهي قامت با علل ناشناخته يا Idiopathic Short Stature (ISS) مي‌خورد...


تعريف ISS عبارت است از طول قدي که بيشتر از 2 انحراف معيار زير قد متوسط مربوط به آن سن، جنس و جمعيت باشد؛ بدون آنکه شواهدي از اختلالات سيستميک، اندوکرين، تغذيه‌اي يا کروموزومي وجود داشته باشد. کودکان مبتلا به ISS به‌ويژه داراي وزن هنگام تولد طبيعي بوده، ولي کمبود هورمون رشد دارند. تخمين زده مي‌شود 60 تا 80 درصد تمام کودکان کوتاه‌قد با 2 انحراف معيار يا پايين‌تر، با تعريف ISS هم‌خواني دارند. البته ISS بايد بر حسب معيارهاي اکسولوژيک به زير گروه‌هاي بيشتري تقسيم شود. تمايز اصلي بين کودکاني است که سابقه خانوادگي کوتاهي قد دارند و قد آنها در محدوده مورد انتظار از قد والدين مي‌باشد با کودکاني که نسبت به والدين خود کوتاه هستند. همچنين ISS بايد بر اساس وجود يا نبود تاخير سن استخواني که نشان دهنده احتمال تاخير رشد و بلوغ است، طبقه‌بندي شود.


ارزيابي يک کودک کوتاه‌قد هميشه با گرفتن يک شرح‌حال پزشکي دقيق شامل سابقه خانوادگي و پزشکي، به همراه يک معاينه فيزيکي کامل شامل خصوصيات فنوتيپي، نسبت‌هاي بدني و مرحله بلوغ آغاز مي‌شود. توجه ويژه‌اي بايد به احتمال نسبت فاميلي بين والدين و زمان بلوغ آنها و همچنين قامت بستگان درجه اول و دوم مبذول داشت. بايد سابقه تولد از نظر اختلالات رشد جنيني و مشکلات پري‌ناتال بررسي شود و اطلاعاتي درباره سابقه بيماري در گذشته، علايم بيماري مزمن، مصرف دارو، وضعيت تغذيه‌اي و تکامل اجتماعي و شناختي جمع‌آوري شوند. نمودارهاي اخير رشد کودک براي کودکان زير 5 سال و تطابق قد کودک با نمودارهاي طبيعي جامعه براي کودکان بزرگ‌تر نيز آماده شوند. معاينه فيزيکي بايد با کمي‌سازي ميزان کمبود رشد و نسبت‌ها با استفاده از دامنه بازويي، قد نشسته يا نسبت‌ قسمت‌هاي فوقاني به تحتاني، شاخص توده بدني و براي کودکان زير چهار سال با اندازه‌گيري دور سر شروع شود. بايد به دنبال خصوصيات ديس‌مورفيکي که مي‌توانند نشان‌دهنده يک تشخيص سندرمي باشند و همچنين علايم بيماري مزمن يا اندوکرينوپاتي باشيد.



درمان

در درمان کودکان ISS بايد تمايل کودک مورد توجه اصلي باشد. بايد توضيح داد که انتظار اينکه قد بلندتر لزوما با تغييرات مثبت در کيفيت زندگي همراه است، درست نيست. هدف اوليه درمان دست‌يابي به قد طبيعي در بزرگسالي است و هدف مطلوب ثانويه، رسيدن به قد طبيعي در دوران کودکي.

معيارهاي قد براي درنظر گرفتن درمان مناسب بر اساس متغيرهاي جغرافيايي و باليني متفاوت هستند. هنگام تصميم به شروع درمان، سن بايد در نظر گرفته شود. به نظر مي‌رسد که سن مطلوب براي شروع درمان 5 سالگي تا اوايل بلوغ است. از نظر رواني، پزشک بايد ميزان کوتاهي و ظرفيت تطابقي کودک را بسنجد. براي کودکي که نگران قد خود نيست، عموما درمان توصيه نمي‌شود.



استروييدهاي آنابوليک

نشان داده شده که اکساندرولون، سرعت قد را در کوتاه‌مدت افزايش مي‌دهد، ولي بر قد مورد پيش‌بيني يا اندازه‌گيري شده در بزرگسالي به ميزان قابل‌توجهي موثر نيست. تستوسترون با دوز پايين باعث تسريع کوتاه‌مدت رشد خطي با حداقل ميزان يا عدم بهبود سن استخواني مي‌شود. هر دوي اين داروها در افراد مذکر مبتلا به تاخير سرشتي در رشد و بلوغ (CDGP) به همراه کوتاهي قامت خفيف تا متوسط موثر هستند، ولي تستوسترون براي درمان پسران مبتلا به CDGP داراي پيش‌بيني قد بزرگسالي در محدوده طبيعي، مناسب‌تر است. اکساندرولون مزيت تجويز خوراکي، ولي مشکل خاصيت ضعيف اندروژنيک و خطر دراز مدت هپاتوتوکسيسيتي دارد.



IGF-I

در آمريکا، ژاپن و اروپا IGF-I براي کوتاهي قامت همراه با کمبود شديد IGF ولي با ترشح طبيعي هورمون رشد (يا عدم حساسيت به هورمون رشد) تاييد شده است. در کودکان ISS که به درمان با هورمون رشد پاسخ نمي‌دهند، درمان با IGF-I يک انتخاب تئوريک است، ولي اطلاعات کافي درباره تاثير و ايمني آن موجود نيست.




آنالوگ‌هاي GnRH


تک‌درماني با آنالوگ‌هاي GnRH (GnRHa) در هر دو جنس نشان داده که اثر کوچک و متغيري بر افزايش قد دارد و عموما توصيه نمي‌شود. نگراني‌هايي درباره آثار جانبي بالقوه GnRHa شامل اثر کوتاه‌مدت بر چگالي معدني استخواني و بر عوارض روان‌شناختي تاخير بلوغ وجود دارند. در صورت ادامه درمان با GnRHa براي حداقل سه سال، درمان ترکيبي با GnRHa و هورمون رشد مي‌تواند بالقوه مفيد باشد.




مهار کننده‌هاي آروماتاز

مهار آروماتاز مي‌تواند در حضور اندروژن‌ها موجب افزايش رشد شود، در حالي‌که پيشرفت سن استخواني به علت مهار توليد استروژن آهسته مي‌شود. افزايش قد بزرگسالي پيش‌بيني شده در افراد مذکر مبتلا به ISS نشان داده شده، ولي اطلاعاتي درباره قد آنها در بزرگسالي در دست نيست. همچنين در مورد استفاده از آن در بيماران مونث مبتلا به ISS شواهد ناکافي هستند. تاثير و ايمني دراز مدت مهارکننده‌هاي آروماتاز در بيماران مذکر مبتلا به ISS نشان داده نشده است. مطالعات در دست انجام روي درمان ترکيبي با هورمون رشد و مهار کننده‌هاي آروماتاز به مدت حداقل دو سال، کاهش در سرعت افزايش سن استخواني و افزايش قد بزرگسالي پيش‌بيني شده را نشان مي‌دهد.



درمان با هورمون رشد 

متوسط افزايش قد بزرگسالي قابل نسبت به درمان با هورمون رشد (متوسط زمان 4 تا 7 سال) در کودکان مبتلا به ISS، 5/3 تا 5/7 سانتي‌متر است. پاسخ به درمان بسيار متغير و وابسته به دوز است. نگراني‌هايي درباره اينکه دوزهاي بالاتر هورمون رشد (بيشتر از روزانه 53 ميکروگرم به ازاي هر کيلو گرم وزن بدن) ممکن است سن استخواني و شروع بلوغ را تسريع کنند، ايجاد شده، ولي در بقيه مطالعات ديده نشده است.

عوامل متعددي بر پاسخ رشد به هورمون رشد تاثير مي‌گذارند که بسياري از آنها شناخته نشده‌اند. کودکان کم‌سن‌تر يا سنگين‌‌وزن‌تر که دوزهاي بالاتري از هورمون رشد دريافت مي‌کنند و در مقايسه با قد مورد هدف، بيشتر کوتاه هستند، بهترين پاسخ رشد را به درمان دارند. قد به دست‌آمده در بزرگسالي تحت تاثير منفي سن در شروع درمان و تاثير مثبت ميانگين قد بزرگسالي، قد در شروع درمان، تاخير سن استخواني و پاسخ سال اول به درمان با هورمون رشد مي‌باشد.

اندازه‌گيري‌هاي متوالي IGF-I طي درمان با هورمون رشد براي ارزيابي تاثير، ايمني و پذيرش درمان مفيد بوده و به عنوان وسيله‌اي براي تنظيم دوزهورمون رشد توصيه شده است. در حال حاضر آزمايش بيوشيميايي رايج ديگري براي بيماران ISS تحت درمان با هورمون رشد توصيه نمي‌شود.

کودکان درمان شده با هورمون رشد بايد در فواصل زماني 3 تا 6 ماهه از نظر قد، وزن، ايجاد بلوغ و عوارض جانبي مورد پايش قرار گيرند. پايش منظم از نظر اسکوليوز، هيپرتروفي لوزه‌اي، ادم پاپي و اپي‌فيز در رفته سر فمور به صورت بخشي از معاينه فيزيکي منظم در ويزيت‌هاي پيگيري بايد انجام شود. توصيه مي‌شود بعد از يک سال، پاسخ به درمان با محاسبه انحراف معيار سرعت افزايش قد و همچنين تغيير در انحراف معيار قد ارزيابي شود. مرحله بلوغ بايد به‌طور منظم ارزيابي شده و سن استخواني براي ارزيابي مجدد پيش‌بيني قد و در نظر گرفتن مداخله به منظور تغيير سرعت بلوغ، اندازه‌گيري شود. سطوح IGF-I مي‌توانند براي تنظيم دوز هورمون رشد مفيد باشند، ولي اهميت بالا رفتن غيرطبيعي سطوح IGF-I هنوز شناخته نيست. تا به حال، هيچ موردي از افزايش گلوکز خون در بيماران مبتلا به ISS تحت درمان با هورمون رشد گزارش نشده، ولي نياز به پايش مرتب متابوليسم گلوکز مورد بحث است.

دوز هورمون رشد معمولا بر اساس وزن انتخاب و تنظيم مي‌شود. اگر پاسخ رشد ناکافي باشد، مي‌توان دوز را افزايش داد. اطلاعات قطعي درباره ايمني درازمدت دوزهاي بالاتر از 50 ميکروگرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن در کودکان مبتلا به ISS در دست نيست. در حال حاضر در آمريکا، دوزهاي مورد تاييد اداره نظارت بر غذا و داروي آمريکا براي ISS 3/0 تا 37/0 ميلي‌گرم به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن در هفته مي‌باشند.


دکتر محسن پرورش

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:16 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

تشنج کودکان


علایم تشنج چیست؟ 
وقتی کودکی تشنج میکند ممکن است شما هریک ازاین علایم راببینید: 

۱) کودک دچار اختلال هوشیاری شودیعنی اطرافیان رانشناسد متوجه زمان ومکان نباشد،به صدازدن شماپاسخ ندهد یا بیهوش روی زمین بیفتد. 


۲) حرکاتی غیر ارادی در اعضای بدن کودک ظاهر شود این حرکات ممکن است قسمتی از بدن یاتمام اعضا را درگیرکند.ممکن است کودک به شدت دست وپابزند،روی زمین بیفتد،سروچشمهای کودک به یک طرف بچرخد یا اینکه فقط یک دست یا یک پای کودک دچار حرکات تکان دهنده شدید شودواین حالت چند ثانیه تا چنددقیقه طول بکشد معمولا این حملات کمتر از ۱۰دقیقه طول میکشد. 

۳) ممکن است کودک درزمان حمله کنترل ادرار خود را از دست بدهد. 

۴) گاهی کودک به صورت ناگهانی رفتاری غیر عادی نشان میدهد مثلاً بدون آنکه متوجه اطراف باشد،شروع به دویدن میکند. 

۵) ممکن است کودک برای چند لحظه به نقطه ای خیره شده ودر این مدت متوجه اطراف نباشد. 

● آیاهر کودکی یک بار تشنج کند،تا آخر عمر دچار حملا ت تشنج خواهد شد ؟ 
در سنین۶ماه تا۵سالگی مغز کودکان به افزایش درجه حرارت بدن حساس است در نتیجه۳-۴در صد کودکان در این سنین با تب های شدید(بیش از۳۸درجه)دچار تشنج میشوند. اکثریت این کودکان بعد از سن۵سالگی دچار تشنج نمیشوند.شایعترین سن برای تشنج ناشی از تب۱۸-۱۴ماهگی است وزمان آن ازچندثانیه تا۱۰دقیقه طول میکشد وبندرت تشنج ناشی ازتب بیش از یکبار اتفاق میافتد. 

● علت تشنج همراه باتب چیست؟ 

بیشترمواقع تشنج همراه با تب دراثر عفونتهای ویروسی دستگاه تنفس فوقانی یاعفونت حاد گوش میانی ایجاد میشود.گاهی ممکن است علت تشنج یا تب مننژیت باشد. 
● آیا تشنج درنوزادان شایع است؟ 
ازهر۱۰۰۰نوزاد تقریبأ ۲ نوزاد دچار تشنج درماه اول زندگی میشوند. 

● تشنج در نوزادان چه علایمی دارد؟ 

تشنج در نوزادان علایم متفاوتی دارد، مثلاً ممکن است به صورت حرکات شدید اندام ها،پرش های عضلانی تکراری،لرزش پلک ها،سفت شدن اندام ها،حرکات شبیه مکیدن یاجویدن در دهان،گریه غیرطبیعی یاحرکات غیرطبیعی چشمها دیده شود.دربعضی نوزادان تنهاعلامت تشنج توقف تنفس به مدت بیش از ۲۰ ثانیه و کبود شدن نوزاد است . 

● علت تشنج در نوزادان چیست ؟ 

۱) کمبود اکسیژن رسانی به مغز 
۲) کاهش قند خون 
۳) کاهش کلسیم خون 
۴) عفونت ها 
۵) اختلالات دستگاه عصبی 
۶) اعتیاد مادر به مواد مخدر و چند علت نادر دیگر 
لازم به ذکر است کودکان قبل از سن ۶ ماهگی که شامل نوزادان نیز می شوند به علت تب بالا دچار تشنج نمی شوند. 

● اگر کودک شما مبتلا به حملات تشنج در زمان تب می شود به این نکات دقت فرمائید : 


۱) هرگاه کودک شما به علت سرماخوردگی یا هر عفونت دیگری دچار تب شدید شد حتماً با استفاده منظم از داروی ضد تب ( استامینوفن ) و پا شویه با آب ولرم تب کودک را کاهش دهید . 
۲) هیچگاه برای کاهش تب کودک از آسپرین یا آمپول های تب بر استفاده نکنید . 
۳) کودک رابرای بررسی علت تب نزد پزشک ببرید . 
۴) در صورتی که پزشک احتمال مننژیت را در کودکی بدهد کشیدن مایع نخاع کودک جهت آزمایش و تشخیص بیماری ضروری است . در این زمینه با پزشک همکاری کنید . 
۵) اگر کودک شما سابقه تب و تشنج دارد با نظر پزشک در زمان تب شدید علاوه بر استامینوفن و پاشویه کردن کودک از داروی ضد تشنج به مقداری که پزشک دستور داده استفاده کنید تا از تشنج کودک پیشگیری شود . 
۶) ممکن است بعد از تشنج کودک پزشک دستور دهد تا کودک شما به مدت طولانی ( حدود ۲ سال ) از داروهای ضد تشنج استفاده کند . 
حتماً این داروها را طبق دستور در زمان مناسب مصرف کنید و از کم کردن یا قطع کردن خود سرانه داروها بپرهیزید . 

● اگر کودک شما مبتلا به حملات تشنج بدون تب ( صرع ) است به این نکات دقت فرمائید : 

۱) کودک شما تا زمانی که پزشک دستور دهد باید داروی ضد تشنج مصرف کند . 
۲) هیچ گاه دارو را خود سرانه قطع نکنید یا مقدار آن را کاهش ندهید . 
۳) کودکان مبتلا به حملات تشنج بدون تب ( صرع ) باید همواره مراقبت شوند بدون آنکه فعالیت جسمی آنهامحدود شود . در زمان انجام کارهای حساس مثل شنا یا استحمام حتما” از نزدیک مراقب کودکتان باشید . اگرکودکتان تمایل به بالا رفتن از بلندیها ، درخت یا وسایل بازی دارد نزد کودکتان بمانید . 
۴) در صورتی که کودکتان دچار حمله تشنج شد او را به پهلو بخوابانید جسم سفتی ( چوبی یا چرمی یا پارچه ای ) بین دندانهای کودک بگذارید تا زبانش در اثر قفل شدن دندانها آسیب نبیند . اطراف کودک را خلوت کنید و لباسهای تنگ یا زیور آلات را از گردن او باز کنید تا راحتتر نفس بکشد .در زمان تشنج هیچ ماده خوراکی یا آب را وارد دهان کودک نکنید و سریعاً او را به بیمارستان برسانید . 
۵) کودکان مستعد تشنج ممکن است با یک تب خفیف ، فشار روحی ، خستگی یا مصرف بعضی داروها ( مثل تئوفیلین ) دچار تشنج شوند حتماً کودکتان را از این نظر محافظت کنید .

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:17 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

تراشیدن موی سر نوزاد خوب است؟




یك متخصص پوست و مو گفت: بر خلاف تصور رایج در جامعه، تراشیدن موی سر نوزادان هیچ تاثیری در رشد موها نداشته و گاهی نیز به ریشه مو آسیب می‌ رساند.

دكتر رضا یعقوبی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی جندی ‌شاپور اهواز، در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار داشت: نوزادان در یك سال نخست زندگی دارای موهایی كرك‌ مانند و بسیار ضعیف هستند كه این موها در این یك سال به تدریج می ‌ریزند و پس از آن موهای دائمی كودك رشد خواهند كرد.
وی افزود: تراشیدن موی سر در هیچ سنی، تاثیری در رشد مو و پر پشت شدن آن ها نداشته و این تصور كه تراشیدن موی سر نوزاد موجب رشد بیشتر موها در بزرگسالی می ‌شود، كاملا نادرست است.
یعقوبی تصریح كرد: وارد آمدن هر گونه فشار و یا ضربه به ریشه موی نوزادان، موجب ریزش مو و كندی رشد موها شده و به والدین توصیه می‌ شود از تراشیدن موی نوزدان، شانه كردن موهای نوزاد با شانه‌ های غیراستاندارد و بستن موی سر نوزاد پرهیز كنند.
این متخصص پوست و مو خاطرنشان كرد: پوست سر نوزادان بسیار نازك است و ممكن است هنگام تراشیدن موها و یا شانه كردن، خراشیده شده و به ریشه مو آسیب وارد شود.
وی اضافه كرد: بهترین و ایمن ‌ترین روش، شانه كردن موی سر نوزدان توسط دست و یا برس ‌های بسیار نرم است.
یعقوبی اظهار داشت: توصیه می ‌شود موی سر نوزادان تا پیش از یك سالگی تراشیده نشود و پس از ریختن موهای نوزادی و رشد موهای دائمی می‌ توان جهت یك دست شدن ریشه مو، آن ها را تراشید.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:17 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

وقتي كودك بيمار است.....!!!


غذادادن به كودك طبيعتا با غذا خوردن بزرگ ترها متفاوت است. اين واقعيت، هنگام بيماري كودكان پررنگ تر مي شود و توجه بيشتر والدين را طلب مي كند.
قبل از غذادادن به كودك، دست و صورتش را بشوييد تا احساس آرامش كند. غذادادن به كودك بيمار، مشكل و خسته كننده است و بايد سعي كنيد با صبر و حوصله زياد به كودك غذا بدهيد.
در طول بيماري، كودك را به خوردن غذا تشويق كنيد. حتي اگر مقدار كمي غذا بخورد بهتر از آن است كه چيزي نخورد. درحالتي كه كودك خواب آلود است، به او غذا ندهيد. از غذاهايي كه در حالت سلامت، كودك به آنها علاقه بيشتري دارد به او بدهيد. غذاهاي نرم مثل سوپ، فرني و پوره به او بدهيد. براي نرم كردن غذا از شير يا روغن مايع استفاده كنيد. كودك را مجبور به خوردن غذا نكنيد چون باعث تهوع در او مي شود. در صورت گرفتگي بيني، قبل از دادن غذا به او بيني اش را تميز كنيد. به كودك بيشتر از قبل غذا بدهيد و دفعات وعده غذايي را زياد كنيد. اگر كودك تب دارد، وقتي تب او پايين آمد، به او غذا بدهيد.
در صورتي كه شيرخوار اسهالي شده است، دفعات شيردهي را زياد كنيد. غذاهاي مايع و سوپ به كودك بدهيد.
براي جبران آب ازدست رفته، به كودك مايعاتي مثل دوغ، او.آر.اس و لعاب برنج و... بدهيد. گروهي تصور مي كنند به كودك اسهالي نبايد گوشت داد اما واقعيت اين است كه چون كودك انرژي زيادي از دست داده نياز به غذاهاي مقوي دارد؛ پس علاوه بر غذاهاي آبكي، كته و گوشت ماهيچه و مرغ به او بدهيد. موز، اسفناج و... را كه داراي پتاسيم هستند به برنامه غذايي كودك اضافه كنيد. از دادن نوشابه و آب ميوه صنعتي به كودك اسهالي خودداري كنيد.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:17 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بدن، جهت تأمین نیازهای خود به مواد معدنی، حفظ ثبات شیمیایی و دفع مواد زائد، به مقادیر كافی آب نیاز دارد. اگر كودك به دلایل مختلف مثل اسهال ، استفراغ یا تب ، آب بدنش را از دست بدهد و این مقدار توسط مایعات كافی جبران نشود، كم آبی اتفاق می افتد. در اسهال از آنجایی كه حركت روده سریع می شود و روده فرصت كافی برای جذب آب ندارد، كم آبی خیلی سریع اتفاق افتاده و پیشرفت می كند. بنابراین اسهال ، به خصوص اگر همراه با استفراغ باشد، در كودكان می تواند
کم آبی بدن و کاهش اشتها در کودکان







الف – كم آبی در اسهال


بدن، جهت تأمین نیازهای خود به مواد معدنی، حفظ ثبات شیمیایی و دفع مواد زائد، به مقادیر كافی آب نیاز دارد. اگر كودك به دلایل مختلف مثل اسهال ، استفراغ یا تب ، آب بدنش را از دست بدهد و این مقدار توسط مایعات كافی جبران نشود، كم آبی اتفاق می افتد. در اسهال از آنجایی كه حركت روده سریع می شود و روده فرصت كافی برای جذب آب ندارد ، كم آبی خیلی سریع اتفاق افتاده و پیشرفت می كند. بنابراین اسهال ، به خصوص اگر همراه با استفراغ باشد، در كودكان می تواند بسیارخطرناك باشد. در صورتی كه تب نیز به مجموعه علائم فوق اضافه شود ، به خاطر از دست دادن آب از طریق تعریق ، كم آبی خیلی سریع تر و بیشتر پیشرفت می كند. ثبات شیمیایی بدن به هم ریخته ، مواد مغذی ضروری از بدن دفع می شوند و حجم خون در گردش تا حد خطرناكی پایین می آید. كم آبی مشكل جدی و خطرناكی است و باید فوراً درمان شود. اگر كم آبی ، شدید و پیشرفته باشد ممكن است باعث آسیب مغزی و حتی مرگ شود.




علائم احتمالی :

- خشكی دهان ولبها،

- بی حالی،

- ملاجهای فرو رفته،

- ادرار غلیظ ( ادرار زرد رنگ تیره ) یا خشك ماندن پوشك ( عدم وجود ادرار).




نخستین اقداماتی كه می توانید انجام دهید:

1- اگر كودك مبتلا به اسهال یا استفراغ است ، درجه حرارت او را اندازه بگیرید . در صورت تب بالای 38 درجه سانتی گراد ، سعی كنید تب او را با كمك یك اسفنج مرطوب و استفاده از شربت استامینوفن پایین بیاورید.

2- اگر كودك شما با استفاده از بطری ، شیر می خورد به او مقداری آب جوشیده خنك بدهید. اگر كودك با شیر مادر تغذیه می شود، شیردهی را ادامه دهید. در صورتی كه اسهال یا استفراغ پس از شش ساعت متوقف نشد به پزشك اطلاع دهید.

3- كودك را تشویق كنید تا مایعات بنوشد. از دادن شیر یا آب میوه رقیق نشده به كودك خودداری كنید.

4- پودرORS را مطابق دستورالعمل نوشته شده بر روی بسته بندی درست كرده و به كودك بدهید. این محلول حاوی قند و نمك و مقداری املا ح لازم برای بدن است كه درطی اسهال از بدن دفع می شود.

5- هرگز به كودك خود داروی ضد اسهال یا ضد استفراغ ندهید مگر طبق دستور پزشك.

6- اگر اسهال كودك بیشتر از شش ساعت طول كشید یا همراه با سایر علائم بیماری مانند تب یا استفراغ بود با پزشك خود تماس بگیرید.

اقداماتی كه پزشك انجام می دهد :



 

- پزشك شما احتمالاً مصرف ORS را به منظور جایگزین كردن مایعات و املاح از دست رفته توصیه می كند. در مواردی كه كم آبی كودك شدید است ممكن است لازم باشد در بیمارستان بستری شده و آب واملاح را از طریق داخل وریدی دریافت دارد.

- در موارد نادری كه اسهال كودك به دلیل عدم تحمل قند شیر( لاكتوز) است پزشك ممكن است شیرخشك فاقد قند برای كودك تجویز كند.





اقداماتی كه شما می توانید برای كمك به كودك انجام دهید:

- ادرار كودك را بررسی كنید. رنگ روشن و شفاف ادرار و ادرار كردن به طور مرتب نشان می دهد كه سطح مایعات بدن كودك به حد طبیعی برگشته است.

- بعد از برطرف شدن بیماری ، به تدریج غذاهای حاوی شیر را مجدداً برای كودك شروع كنید. اگر كودك از شیر خشك استفاده می كند، می توانید شیر را تا سه برابر رقیق تراز معمول درست كنید و سپس ظرف دو تا سه روز بعد میزان آب داخل شیر را به حد طبیعی برسانید.

- اگر كودك را از شیر گرفته اید و غذاهای جامد به او می دهید، به خاطر داشته باشید كه حتماً مایعات كافی به وی بدهید.






ب- كاهش اشتها

كودك بیمار تقریباً همیشه از خوردن غذا اجتناب می كند. كاهش اشتها یك علامت عمومی در اغلب بیماری هاست و در بسیاری موارد همراه تب دیده می شود. همچنین این مشكل در بیماری هایی مثل التهاب معده و روده و گلو درد نیز دیده می شود. مشكلات خفیف مثل بیماری حركت ( یا مسافرت ) اغلب سبب كاهش اشتهای كودك می شود ، اما این مشكل گذرا و موقتی است. اگر كودك به علت خستگی یا خوردن یك میان وعده مفصل ، یك وعده غذای خود را نخورد ، نباید نگران كاهش اشتهای وی باشید چون دراین شرایط این مسئله طبیعی است و در وعده غذایی بعدی احتمالاً جبران می شود.

اگر كودك برای 24 ساعت از خوردن غذا اجتناب كند و هیچ دلیل مشخصی برای كاهش اشتهای وی پیدا نشود ممكن است مشكلی جدی وجود داشته باشد.




نخستین اقداماتی كه می توانید انجام دهید :

1- اگر كودك برای یك روز كامل از خوردن غذا اجتناب كرده اما مقدار زیادی مایعات نوشیده ، نخست درجه حرارت وی را اندازه بگیرید . سپس به كمك دسته قاشق زبان وی را به آرامی پایین بیاورید و از او بخواهید بگوید " آآ..." به این ترتیب می توانید لوزه های وی را معاینه كنید . در صورت وجود التهاب و بزرگی لوزه ها ، بلع دشوار و دردناك شده و كودك ازخوردن اجتناب می كند.

2- ممكن است كودك مبتلا به گوش درد باشد. یك عفونت گوشی مانند اوتیت میانی ( عفونت گوش میانی ) به اندازه كافی برای كاهش اشتهای كودك دردناك است.

3- به وسیله معاینه قسمت تحتانی و راست شكم می توان به وجود آپاندیسیت شك كرد . برای این كار كودك را بخوابانید و قسمت تحتانی و راست شكم ، كمی پایین تراز ناف را به آرامی فشار دهید. وجود درد درفشار ملایم شكم وایجاد یك درد تیز هنگام برداشتن ناگهانی دست ، می تواند نشانه های آپاندیسیت باشد.

4- از كودك بپرسید كه آیا هنگام ادرار كردن دچار درد می شود؟ این علامت می تواند نشانه یك عفونت در دستگاه ادراری باشد.

5- اگر درجه حرارت كودك طبیعی است و هیچ نشانه ای از بیماری های ذكرشده در وی دیده نمی شود ولی كودك همچنان از خوردن غذا خودداری می كند، به او مقدار زیادی مایعات بدهید.

چنانچه بی اشتهایی حتی بدون هیچ علامتی برای 24 ساعت ادامه پیدا كرد، با پزشك خود مشورت كنید.




اقداماتی كه پزشك انجام می دهد :

- پزشك نخست كودك را معاینه می كند تا از وجود هر علتی كه سبب بی اشتهایی كودك شده آگاه شود . اگر هیچ علامتی پیدا نشد احتمالاً كودك را تحت نظر گرفته ، توصیه های لازم را به شما می كند

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:17 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

رونشیت





برونشيت عبارت است از التهاب بافت پوششي مجاري بزرگ هوائي. يك عفونت مختصر در مجاري فوقاني دستگاه تنفسي مانند سرماخوردگي يا گلودرد مي‌تواند بعلت كاهش مقاومت كودك در برابر عفونت منجر به ايجاد آن شود عفونتهاي ناشي از باكتريها و يا ويروسها ميتوانند بافت پوششي مجاري هوا را متورم كرده و ترشحاتي را بوجود بياورند كه منجر به دشواري تنفسي شود. همچنين سرفه‌هاي خشك و تك تك از نشانه‌هاي بعدي آنست كه بعد از يك يا دو روز توليد خلط مي‌كند. و اگر كودك اين خلط را قورت بدهد ممكن است آنرا استفراغ كند.


علائم

- بالابودن دماي بدن
- سرفه‌هاي خشك و تك تك و تبديل آن به سرفه‌اي كه خلط سبز يا زرد ايجاد مي‌كند
- نفس‌هاي تند كشيدن، بيشتر از 40 نفس در دقيقه با خس خس سينه
- تنفس دشوار 
- بي‌اشتهايي
- استفراغ همراه با سرفه
- كبودي لبها و زبان


آيا خطرناك است؟

در كودكان بيشتر از يكسال، برونشيت معمولاً خطرناك نيست اما در موارد نادر،‌خس خس و استفراغ ممكن است بحدي ناراحتي ايجاد كند كه بستري كردن در بيمارستان الزامي شود.


ابتدا چه كار بايد بكنيم؟

1- اگر كودك شما به تازگي دچرا سرماخوردگي، سينوزيت، گلودرد يا عفونت گوش بوده است و بيماري وي رو به وخامت است ببينيد آيا تب دارد يا نه. اگر تب داشته باشد هر چهار ساعت يكبار دماي بدنش را اندازه بگيريد و چنانچه دماي وي به 38 درجه سانتي گراد برسد آنرا به كمپرس آب ولرم يا شربت استامينوفن پائين بياوريد.

2- اگر كودك شما دائماً سرفه مي‌كند ببينيد آيا خلط دارد، در اينصورت تشويق كنيد كه با سرفه آنرا بالا بياورد و در غير اينصورت وي را از سمت شكم روي دامنتان بخوابانيد و هنگامي كه سرفه مي‌كند به آرامي به پشت كودكتان ضربه بزنيد.

3- تا حد امكان به اجبار هم كه شده به كودك مايعات بنوشانيد تا دچار كمبود آب نشود.

4- كودك خود را گرم و آرام نگهداريد.

5- زمانيكه سرفه‌هاي وي خلط دارند هرگز از شربت ضد سرفه استفاده نكنيد.


آيا مشورت با دكتر لازم است؟

اگر كودك بسختي نفس مي‌كشد و يا درو لبها و روي زبان كبود شده است و يا اينكه با هر تنفس قفسه صدري بداخل كشيده ميشود بلا درنگ به دكتر و يا نزديكترين مركز اورژانس مراجعه كنيد چونكه اين عارضه بايد بصورت اورژانس درمان شود. اگر عفونت مجاري تنفسي فوقاني رو به وخامت مي‌رود تماس با دكتر الزامي است.


پزشک چه اقدامي انجام خواهد داد؟

اگر كودك بخاطر تنگي نفس و استفراغ دچار مشكل شده است دكتر مي‌تواند وي را در بيمارستان بستري كرده و به او اكسيژن كافي براي درمان تنگي نفس و يا مايعات كافي داخل وريدي براي درمان بي‌آب شدن بدن Dehydration بر اثر استفراغ بدهد.

در صورت عفونت ناشي از باكتري، به تجويز آنتي‌بيوتيك خواهد پرداخت. اگر عامل برونشيت يك ويروس باشد مداواي بخصوصي وجود ندارد و دكتر روشهاي مراقبت از كودك را به شما مي‌آموزد و همچنين نحوه بالا آوردن خلط كودك را به شما مي‌گويد.


شما چه كمكي مي‌توانيد بكنيد؟

سر كودك را بالا آورده و روي بالش تكيه بدهيد تا هنگام خواب رفتن، راحت نفس بكشيد.

كودك خود را آرام نگهداريد. فعاليت و هيجان زياد موجب حملات سرفه و استفراغ ميشود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:18 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

سندرم مرگ ناگهانی(SIDS)


SIDS یا Sudden Infant Death Syndrome به مرگ ناگهانی كودكان در سال اول زندگی اطلاق می شود كه علت آن تا به امروز مشخص نشده است. اما تحقیقات نشان داده اند كه عواملی مانند آلودگی محیط زیست، عفونت و مشكلات ژنتیكی و ارثی، در بروز این سندرم مؤثر هستند.

گاهی اوقات در شرایطی خاص، مثل حالتی كه نوزادی نارس در معرض عوامل مذكور قرار بگیرد، احتمال مرگ ناگهانی نوزاد بیشتر می شود. 

بر طبق آمار گزارش شده، سندرم SIDS ، نوزادان را بیشتر در سن زیر 6 ماه، به خصوص بین 2 تا 4 ماهگی به كام مرگ می كشاند. گرچه علت این سندرم هنوز به طور كامل روشن نشده، اما با رعایت بعضی نكات ایمنی می توان تا حد زیادی از بروز آن جلوگیری كرد. 

توصیه های زیر برای كاهش عوامل خطرزا، به پدران و مادران تا حد زیادی كمك می كند:

- از خواباندن نوزاد روی شكم(به حالت دمر)، خودداری كرده و همواره او را به پشت(طاق باز) بخوابانید.

- برای خواباندن نوزاد، از تشك های طبی و استاندارد كه سطح صاف و محكمی دارند، استفاده كنید. 

- در صورتی كه نوزاد را در كنار خود می خوابانید، فاصله خود را با او حفظ كرده تا در طول شب، از افتادن ناخودآگاه اعضای بدنتان روی او جلوگیری نمایید.

- وسایل نرم مثل اسباب بازی های شل، عروسك های پشم دار و پارچه ای و بالش های نرم و شل را كه ممكن است روی بینی و دهان نوزاد بیفتند و جلوی تنفس او را بگیرند، از اطراف نوزاد دور نگه دارید.

- دقت كنید پستانكی كه برای نوزاد استفاده می كنید، تمیز و خشك باشد.

- از نگه داشتن نوزاد در صندلی اتومبیل، ساك حمل و یا گهواره، به مدت زیاد خودداری كنید.

بر اساس اعلامیه جدید مؤسسه ملی سلامتی و رشد كودكان(NICHD)، احتمال بروز "سندرم مرگ ناگهانی نوزاد"، در فصل زمستان افزایش می یابد. علت این است كه هنگام سرما والدین برای گرم كردن نوزاد، از لباس های زیاد و پتوهای ضخیم استفاده كرده و اتاق نوزاد را بیش از حد گرم می كنند. در حالی كه یكی از عوامل ایجاد كننده خطر سندرم SIDS، گرمای بیش از حد محیط اطراف نوزاد می باشد. بنابراین، والدین باید دقت نمایند كه حتی در فصل زمستان، دمای اتاق كودك باید در حدی متعادل(حدود 26 درجه سانتیگراد) بوده كه یك فرد بزرگسال نیز در آن دما احساس راحتی و آرامش نماید. همچنین پتوی نوزاد باید سبك و با ضخامتی كم باشد و پدر و مادرها باید مواظب باشند كه پتو را فقط تا روی سینه نوزاد بالا بكشند و از افتادن آن روی بینی و دهان او جلوگیری كنند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:18 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آلرژي‌ فصلي در کودکان





آلرژي‌ فصلي چيست؟

يك آلرژي فصلي، كه به نام تب بهاره نيز شناخته مي‌شود، واكنش بدن به ذرات معلق در هوا (همانند گرده‌ها يا قارچ‌ها) است. اين نوع آلرژي در برخي زمان‌هاي خاص در طول سال شدت مي‌گيرد، زماني كه درخت‌ها، چمن‌ها يا علف‌هاي خاص گل مي‌دهند يا زماني كه قارچ‌ها هاگ‌هاي خود را در هوا رها مي‌كنند.

البته همه آلرژي نمي‌گيرند اما هيچ‌كس نمي‌داند كه چرا بعضي‌ها آلرژي م�%
شنبه 11 شهریور 1391  1:19 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

معیار آپگار


معيار آپگار چيست ؟ 

استفاده از اين معيار، روش ساده و موثريست براي ارزيابي سلامت نوزاد و اينكه آيا نوزاد نياز به تمهيدات درماني سريع دارد يا خير. اين روش سريع، بدون درد و رضايت بخش است. 

در حقيقت ماماي شما ارزيابي سريع خود را بدون اينكه شما متوجه باشيد انجام مي دهد. بيشتر نوزادان اين معيار سلامت را دارا هستند. اما اگر نوزادي نياز به اقدامات سريع طبي داشته باشد، با اين روش به بهترين نحو تحت درمان مي گيرد. اين روش رايج براي ارزيابي نوزاد توسط يك متخصص بيهوشي با همين نام، حدود نيم قرن پيش ابداع شد. ارزيابي به اين صورت انجام مي شود كه موارد زير در اولين دقيقه پس از تولد و سپس دقيقه پنجم در مورد نوزاد بررسي مي شود: 

1- ضربان قلب 
2- تنفس 
3- سفتي عضلات 
4- رفلكس هاي نوزادي 
5- رنگ پوست 

براي هر يك از موارد فوق امتيازي بين 0 تا 2 در نظر گرفته شده و سپس اين امتيازات جمع مي شوند. اگر حاصل جمع امتيازات بين 7 تا 10 باشد، به اين معنا است كه وضعيت عمومي نوزاد مناسب بوده و نيازي به اقدامات پزشكي سريع ندارد. 


اين روش امتيازدهي چه معنايي دارد؟

امتياز 10 (كه حداكثر امتياز محسوب مي شود) نغمه شادي براي والدين نوزاد است و نشان مي دهد كه نوزاد دچار اختلال حياتي جدي در طول زايمان نشده است. با اين حال امتياز 8 يا 9 نيز رضايت بخش است. يك زايمان سخت يا نوزاد نارس يا استفاده از داروهاي مسكن حين زايمان مي تواند به طور كاذب امتيازات را در معيار آپگار تغيير دهد. اما به طور معمول امتياز بين 8 تا 10 خوب يا عالي است و غالبا نيازي به اقدامات حمايتي ندارد. 

امتياز بين 7 تا5 در موقعيت نسبتا عادي قرار دارد و ممكن است نياز به حمايت تنفسي پيدا كند. ماما ممكن است پوست نوزاد را ماساژ يا فشار دهد يا اكسيژن تجويز كند.

نوزاداني كه امتياز زير 5 دارند در موقعيت بدي قرار مي گيرند و نياز به كمك سريع خواهند داشت. در اينصورت احتمالا نوزاد را در يك گهواره مخصوص قرار مي دهند كه داراي لامپ گرم كننده و اكسيژن است. اين اقدام نوزاد را گرم كرده و به تنفس وي كمك مي كند. متخصص اطفال نيز براي اقدامات درماني به بالين نوزاد فراخوانده مي شود. 

آيا معيارهاي آپگار مشكلات آينده نوزاد را پيش بيني ميكند يا خير؟

خير .... البته كمي قبلتر متخصصين عقيده داشتند كه معيار هاي آپگار مشكلات طبي آينده را پيش بيني مي كند. يك نظريه اين بود كه نوزاداني كه امتياز آپگار آنها 5 به پايين است در آينده به مشكلات مغزي و اعصاب دچار خواهند بود. مطالعات اخير ثابت كرده كه تنها معيار آپگار نمي تواند مشكلات طبي آينده را پيش بيني كند.

نكته مهم در استفاده از معيار آپگار، سادگي آن است بطوريكه روش محاسبه بسيار سريع و مطمئن و دقيق براي بررسي سلامت نوزاد در اولين لحظات پس از تولد است. نه بيشتر و نه كمتر ....

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:19 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

چراغ خواب و بینایی کودکان


آنچه درباره چراغ خواب نمی‌‌دانستید

استفاده از چراغ خواب برای جلوگیری از ترس شبانه کودکان (و حتی بعضی بزرگسالان) از تاریکی و برای افزایش روشنایی محیط داخلی منزل در رفت و‌ آمدهای دیرهنگام (مثلا برای نوشیدن آب یا رفتن به دست‌شویی) در خیلی از خانواده‌ها رایج است. اما استفاده از این نور مصنوعی شبانه ممکن است مشکلاتی هم در پی داشته باشد. به همین منظور نکات مربوط به استفاده از انواع چراغ‌خواب‌ را مورد بررسی قرار دادیم تا با آگاهی بیشتری اقدام به خرید و استفاده از آن بکنید.


احتمال ضعف بینایی در کودکانی که عادت به خوابیدن در اتاق روشن دارند، 5 برابر است

نتایج تحقیقات پژوهشگران نشان داده است که امکان کاهش قدرت بینایی در کودکانی که هنگام خواب شبانه، چراغ‌خواب در اتاق‌شان روشن است بیشتر از کودکان و نوزادانی است که در تاریکی مطلق می‌خوابند. این تحقیقات که روی 479 کودک 2 تا 16 ساله انجام شد، نشان داد که کودکانی که قبل از 2 سالگی عادت به خوابیدن در اتاق روشن را داشتند امکان ضعیف شدن بینایی چشم‌شان 5 برابر بیشتر از سایر کودکان بود.


بچه‌ها و چراغ‌خواب

دکتر ریچارد استون، یکی از چشم‌پزشکان موسسه چشم‌پزشکی پنسیلوانیا، معتقد است که خطر ابتلا به نزدیک‌بینی در بین کودکانی که در دوران نوزادی از خوابیدن در محیط‌های کاملا تاریک محروم بودند، خیلی بیشتر از کودکانی است که در تاریکی مطلق می‌خوابیدند. حالا اگر فرزند شما خیلی از تاریکی می‌ترسد و این ترس را بهانه‌ای برای تنها خوابیدن در اتاق خودش کرده،


پیشنهادات:

• کودکان زیر 2 سال کمتر مفهوم ترس را درک می‌کنند، بنابراین نیازی به روشن گذاشتن چراغ خواب در اتاق آنها نیست.

• برای فرزندان بالاتر از 2 سال‌تان چراغ‌خواب‌های تایمرداری که بعد از 30 تا 90 دقیقه خاموش می‌شوند را خریداری کنید. در این صورت چراغ بعد از به خواب رفتن کودکان به‌طور اتوماتیک خاموش می‌شود.

• اگر از چراغ‌خواب‌های معمولی استفاده می‌کنید، بعد از اینکه از خواب بودن فرزندتان مطمئن شدید، به اتاقش بروید وچراغ خواب را خاموش کنید.


نور آبی بهتر است

دکتر ماریانا فیلگویرو، پژوهشگر، بر اساس تحقیقاتی که روی افراد مختلف انجام داده به این نتیجه رسیده است که در بین چراغ‌خواب‌های فراوان موجود در بازار، آنهایی که نور آبی ملایم دارند، از بقیه بهترند. او می‌گوید: «هرچند ساعت بیولوژیک بدن طوری تنظیم شده که بهتر است خواب شبانه در تاریکی مطلق باشد اما افراد بالای 50 سال و افراد مبتلا به آلزایمری که از اختلال خواب هم رنج می‌برند، بد نیست که در ساعات اولیه خواب‌شان از یک چراغ خواب با رنگ آبی استفاده کنند.» هورمون ملاتونین هورمونی است که شب‌ها در اثر تاریک شدن محیط در بدن ترشح می‌شود و حس خواب‌آلودگی را به فرد القا می‌کند.

حال اگر در طول شب از چراغ‌خواب‌هایی با رنگ‌های زرد یا سفید استفاده شود ترشح این هورمون به 30 تا 50 درصد و در صورت استفاده از چراغ‌های آبی رنگ، این ترشح به 60 تا 65 درصد می‌رسد. بنابراین این چراغ‌های زرد و سفیدرنگ، اختلال خواب را در افراد 50 تا 80 ساله تشدید می‌کند. هر چند که به گفته دکتر فیلگویرو، استفاده از نور آبی هنگام خواب آرام‌بخش است اما او همچنین عنوان می‌کند که استفاده از چراغ‌خواب حتی با نور آبی باید تنها در 90 دقیقه اولیه و نه در کل مدت خواب باشد.

برخی افراد اعتقاد دارند چراغ‌خواب‌هایی که از خود نور سفید یا زرد ساطع می‌کنند موجب آسیب دیدن پوست و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شوند. دکتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو، با اطمینان می‌گوید: «نه تنها چراغ خواب، بلکه هیچ چراغ دیگری به اندازه‌ای نور ماورای‌بنفش ندارد که برای پوست مضر باشد.»


7 توصیه درباره چراغ‌خواب

1 - از چراغ‌خواب‌های سقفی یا دیواری که بالای تخت نصب می‌شوند و نورهای سفید، زرد و قرمز دارند، استفاده نکنید. استفاده از این چراغ‌خواب‌ها در طولانی مدت احتمال ابتلا به اختلال خواب را افزایش می‏دهد.

2 - از چراغ‌خواب‌های حباب‌دار یا انواع رومیزی آنها که اطراف‌اش با پارچه پوشیده شده است، استفاده کنید.

3 - در صورت امکان از قرار دادن چراغ‌خواب‌ داخل اتاق خودداری کنید. در غیر این صورت، بهتر است آن را پایین تخت بگذارید و از کم‌نورترین چراغ موجود در بازار استفاده کنید.

4 - از چراغ‌خواب‌هایی که طیف‌های مختلفی از نور را در اتاق پخش می‌کنند یا مدام خاموش و روشن می‌شوند، استفاده نکنید؛ چون با این کار، به جای رسیدن به آرامش هنگام خواب، بیشتر عصبی می‌شوید.

5 - سعی کنید چراغ‌خواب را در آشپزخانه یا پذیرایی نصب کنید تا اگر نیمه‌های شب هم احتیاج به رفت و آمد در منزل پیدا کردید برخورد با وسایل منزل شما را به دردسر نیندازد یا ترس از تاریکی برایتان مشکل‌ساز نشود.

6 - از شمع به جای چراغ‌خواب استفاده نکنید. آتش‌سوزی در اثر افتادن شمع روی فرش یا رخت‌خواب یکی از رایج‌ترین علل آتش‌سوزی‌های خانگی است.

7 - از چراغ‌خواب‌هایی که روکش سیم‌شان از بین رفته استفاده نکنید زیرا ممکن است در صورت برخورد دست‌تان با سیم برق بدون روکش هنگام خواب دچار برق گرفتگی شوید.


مخالفت با چراغ خواب

به‌طورکلی توصیه می‏شود محل خواب افراد تاریک باشد و از چراغ‏خواب استفاده نشود. به‌طور طبیعی در ساعات پایانی روز با تاریک شدن هوا ترشح هوررمون ملاتونین که به هورمون خواب هم معروف است در بدن افزایش پیدا می‏کند. این هورمون به خواب راحت کمک می‏کند و در بهبود کیفیت خواب موثر است.

قرار گرفتن افراد در معرض هر نوع نور مصنوعی موجب کاهش ترشح این هورمون و تاثیر نامطلوب بر کیفیت خواب می‏شود. روشن بودن چراغ‏خواب نیز به دلیل اینکه هنگام تاریکی نور را افزایش می‏دهد و موجب کاهش ترشح هورمون ملاتونین در بدن می‏شود روی کیفیت خواب تاثیر به سزایی دارد و موجب کاهش کیفیت خواب می‏شود. به همین دلیل توصیه می‏شود هنگام خواب از چراغ خواب استفاده نشود. گاهی وقت‏ها افراد مجبور به روشن گذاشتن چراغ‏خواب و روشن نگه‏داشتن فضای خانه هستند. به عنوان مثال برخی از خانواده‌ها به دلایل مختلفی مانند راه رفتن فرزندان در خواب، ترس خود کودک از تاریکی یا حتی شیردادن به نوزاد مجبور به روشن گذاشتن چراغ‌خواب هستند، بنابراین به همه افرادی که به هر دلیل مجبور به خوابیدن با چراغ روشن هستند توصیه می‌شود که از چراغ‌خواب‌هایی با کمترین نور ممکن استفاده کنند. چراغ خواب را در نزدیکی محل خواب قرار ندهند و دورترین فاصله ممکن نسبت به محل خواب را برای قرار دادن چراغ خواب انتخاب کنند. توصیه دیگر اینکه اگر مجبور به روشن نگه‏داشتن فضای اتاق و استفاده از چراغ خواب هستند هنگام خواب از چشم‌بند استفاده کنند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:19 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آلرژي‌ فصلي در کودکان





آلرژي‌ فصلي چيست؟

يك آلرژي فصلي، كه به نام تب بهاره نيز شناخته مي‌شود، واكنش بدن به ذرات معلق در هوا (همانند گرده‌ها يا قارچ‌ها) است. اين نوع آلرژي در برخي زمان‌هاي خاص در طول سال شدت مي‌گيرد، زماني كه درخت‌ها، چمن‌ها يا علف‌هاي خاص گل مي‌دهند يا زماني كه قارچ‌ها هاگ‌هاي خود را در هوا رها مي‌كنند.

البته همه آلرژي نمي‌گيرند اما هيچ‌كس نمي‌داند كه چرا بعضي‌ها آلرژي مي‌گيرند و بعضي‌ها نمي‌گيرند. به نظر مي‌رسد افرادي كه تب بهاره دارند، سيستم ايمني بسيار حساس دارند كه همواره مراقب تهاجم مواد خارجي به بدن است. گرده‌ها و قارچ‌ها واقعا به هيچ وجه خطرناك نيستند اما هنگامي كه يك كودك (يا بزرگسال) آلرژيك گرده‌ها يا قارچ‌ها را با تنفس به درون بدنش مي‌كشد، بدن او آن را به عنوان يك مهاجم خطرناك ديده و هيستامين و مواد شيميايي ديگر را براي مبارزه با آن آزاد مي‌كند. هيستامين موجب التهاب بيني و مجاري تنفسي مي‌شود و ساير مواد شيميايي نيز موجب بروز نشانه‌هاي زير مي‌شوند: آبريزش بيني، چشم‌هاي اشك‌آلود و عطسه‌هاي مكرر براي تخليه ماده آلرژي‌زا از بدن.

آلرژي‌زاترين گرده‌ها از درخت‌هاي بي‌گل، چمن‌ها و علف‌هاي كم‌پشت ايجاد مي‌شوند. در بهار، درخت‌هاي همچون بلوط، نارون و فان، و همين‌طور چمن‌هايي از قبيل تيموتي، برمودا و ارچرد، موجب بروز مشكل مي‌شوند؛ در حالي كه در پايان تابستان و زمستان، مهم‌ترين عوامل مشكل معمولا علف‌هايي از قبيل راگويد، درمنه و خار روسي هستند. گرده آنها كوچك، سبك و خشك است و به سادگي از طريق هوا پخش مي‌شود. گرده گياهان گل‌دار معمولا سنگين‌تر از آن هستند كه توسط هوا منتقل شوند و معمولا موجب بروز آلرژي نيز نمي‌شوند. تقريبا نيمي از افرادي كه تب بهاره دارند نسبت به گرده چمن‌ها حساسيت دارند و راگويد نيز مرسوم‌ترين ماده آلرژي‌زا در اين ميان است.

قارچ‌هاي آلرژي‌زا، قارچ‌هايي ميكروسكوپيك هستند كه به قارچ‌هاي خوراكي مربوط مي‌شوند. اين قارچ‌ها در محيط بيرون در خاك، چمن‌ها، برگ‌هاي افتاده و چوب‌هاي در حال پوسيدگي (هر محدوده مرطوبي كه هوا نتواند به خوبي در آن چرخش داشته باشد) رشد مي‌كنند. در آب‌وهواهاي سردتر، قارچ‌ها در طول زمستان در حال كمون به سر مي‌برند و در تابستان و اواخر پاييز به حيات (و هوا) برمي‌گردند. در طول ماه‌هاي تابستان، مقدار قارچ موجود در هوا بيشتر از گرده‌ها است و خوشبختانه اكثر هاگ‌هاي اين قارچ‌ها، آلرژي‌زا نيستند.


آيا كودك من مي‌تواند آلرژي فصلي داشته باشد؟

امكان دارد. آلرژي‌هاي فصلي بين كودكان 5 ساله و بزرگ‌تر، كاملا مرسوم مي‌باشند:تقريبا 10 تا 15 درصد از كودكان دبستاني، آلرژي‌هاي فصلي دارند.

هرچند ميزان استعداد يك نفر براي آلرژي داشتن در كل عمر يكسان باقي مي‌ماند، اما نشانه‌هاي آلرژي مي‌توانند افزايش يا كاهش داشته باشند.تغييرات هورموني در دوره بلوغ مي‌توانند باعث تخفيف آلرژي براي يك نفر و تشديد اين نشانه‌ها براي ديگري باشند. اين مسئله تا حد زيادي به افراد بستگي دارد.


اكثرا افراد در چه زماني از سال به آلرژي فصلي دچار مي‌شوند؟

اين مسئله (بسته به شرايط كودك) متفاوت خواهد بود.مثلا فصل گرده‌افشاني درخت‌ها ممكن است از ابتداي فروردين تا انتهاي ارديبهشت باشد اما كودكي كه حساسيت كمي نسبت به گرده دارد تنها در طول هفته‌هايي كه ميزان گرده‌ها بسيار بالاست نشانه‌هاي آلرژي را احساس خواهد كرد، در حالي كه كودكي كه حساسيت بالا داشته باشد ممكن است اين نشانه‌ها را در كل دو ماه حس نمايد. دوم اينكه، كودك ممكن است بيش از يك نوع آلرژي داشته باشدكه در اين حالت ممكن است در تمام فصل آلرژي داشته باشد يا ممكن است تنها در فصل‌هاي بهار و پاييز واكنش نشان دهد. هنگامي كه بفهميد كودك شما نسبت به چه نوع گرده‌اي آلرژي دارد مي‌توانيد زمان احتمالي بروز آلرژي در كودك‌تان را تخمين بزنيد زيرا فصل گرده‌افشاني براي هر درخت تقريبا در تمام سال‌ها يكسان است.

آب‌وهوا مي‌تواند تأثير زيادي بر مقدار گرده موجود در هوا داشته باشد. به عنوان مثال، آب‌وهواهاي گرم، خشك و پرباد به پخش گرده‌ها كمك كرده و در نتيجه نشانه‌هاي آلرژي را افزايش مي‌دهند. از سوي ديگر، افراد در روزهاي باراني، ابري يا بي‌باد معمولا نشانه‌هاي كمتري از آلرژي را بروز مي‌دهند زيرا مقدار گرده در اطراف آنها كاهش مي‌يابد. يك زمستان پرباران و سرد و به دنبال آن يك موج زودرس گرما مي‌تواند موجب افزايش گرده‌افشاني گياهان شود. در اين شرايط، حتي كودكاني كه به طور طبيعي نشانه‌هاي آلرژي را نشان نمي‌دهند نيز ممكن است به عطسه دچار شوند.

هاگ‌هاي قارچ‌ها در هواي بيرون نيز در كل طول سال در آب‌وهواهاي گرم‌تر وجود دارند، هرچند ماكزيمم آنها در ماه تير (و در آب‌وهواهاي سردتر، در ماه مهر) است.


نشانه‌هاي تب بهاره، چه مواردي هستند؟

نشانه‌هاي تب بهاره ممكن است بسيار مشابه با نشانه‌هاي سرماخوردگي معمولي يا ديگر انواع آلرژي‌ها باشند. اگر كودك شما نشانه‌هاي زير را داشته باشد، احتمالا به تب بهاره مبتلا شده است:

آبريزش بيني با مخاط شفاف براي حدودا 4 هفته

بدون تب (No Temperature)

اكثر مواقع خلق وخوي خوبي داشته باشد

در محيط‌هاي بسته و داخل خانه، خصوصا در ماشين در حالي كه تهويه مطبوع آن روشن باشد، وضعيت بهتري داشته باشد (سيستم‌هاي تهويه مطبوع، بخش عمده‌اي از گرده‌ها را از هوايي كه به ماشين وارد مي‌شود، حذف مي‌كنند).

اگر كودك شما بيش از دو هفته نشانه‌هاي سرماخوردگي را داشته است بايد حتما با پزشك تماس بگيريد. بااين حال، اگر پزشك بيماري كودك را آلرژي تشخيص نداد تعجب نكنيد. كودكان شما غالبا سرماخوردگي‌هاي پياپي مي‌گيرند و نشانه‌هاي سرماخوردگي دوم بلافاصله پس از اولي آغاز مي‌شوند (خصوصا اگر بچه‌ها به تازگي به مهدكودك يا آمادگي رفته باشند).

مشخص‌ترين نشانه آلرژي فصلي، برعكس آلرژي به محيط خانه يا آلرژي در كل طول سال(از قبيل آلرژي به بندپايان خانگي و بقاياي بدن حيوانات)، اين است كه نشانه‌ها ظرف 4 تا 10 هفته ناپديد شده و هر سال در يك موقع خاص ظاهر مي‌شوند.

تب بهاره صرفا يك ناراحتي ساده نيست. در اين حالت كودكان نمي‌توانند تمركز كنند و پر بودن دائمي بيني‌ها بر خواب كودكان تأثير مي‌گذارد كه در نتيجه در طول روز خسته بوده و ممكن است چرت بزنند. همچنين پربودن دائمي بيني‌ها بدين معناست كه بچه‌ها مجبورند همواره از طريق دهان تنفس كنندكه اين مسئله مي‌تواند بر آرواره و رشد كلامي آنها تأثير بگذارد.


آيا مي‌توانم از ابتلاي كودكم به آلرژي‌هاي فصلي پيشگيري كنم؟

خير. ابتلاي كودك به آلرژي‌ها تحت كنترل شما نيست هرچند شما مي‌توانيد با اقدام‌هايي جهت كاهش ميزان قرار گرفتن كودك در معرض مواد آلرژي‌زا، واكنش‌هاي او را كاهش داده يا به تأخير بيندازيد. اگر شما يا همسرتان آلرژي داريد، احتمال ابتلاي كودك‌تان به آلرژي نيز بالا خواهد بود هرچند ممكن است كودك دقيقا همان نوع آلرژي شما را نگيرد. اگر يكي از والدين آلرژي داشته باشد، احتمال ابتلاي كودك 30% خواهد بود اما اگر والدين هر دو آلرژي داشته باشند، احتمال ابتلاي كودك به 70% مي‌رسد.

اگر احتمال مي‌دهيد كه كودك شما شانس زيادي براي ابتلا به آلرژي دارد اولين اقدام دفاعي اين است كه پنجره‌ها را ببنديد و كودك را از مواد آلرژي‌زاي داخل خانه دور كنيد. سعي كنيد اتاق خواب او تا حد امكان عاري از بندپايان خانگي باشد. اين موجودات معمول‌ترين عوامل آلرژي‌زا بوده و غالبا موجب بروز آلرژي نسبت به مواد ديگر نيز مي‌شوند. متأسفانه اين موارد تنها كارهايي است كه مي‌توانيد براي پيشگيري از ابتلاي كودك به آلرژي فصلي انجام دهيد.


چگونه مي‌توانم ميزان قرار گرفتن در معرض گرده و قارچ را كاهش دهم؟

هرچند در فصل گرده‌افشاني در واقع نمي‌توانيد از تماس با گرده‌ها به طور كلي اجتناب كنيد اما مي‌توانيد ميزان تماس كودك با گرده‌ها و قارچ‌ها را به حداقل برسانيد. در اينجا برخي نكات راهنما آورده شده است:

تا حد امكان داخل خانه مانده و پنجره‌ها را ببنديد (خصوصا در روزهاي خشك و پرباد، يا زماني كه ميزان گرده‌ها در هوا بالاست) تا از ورود گرده‌ها به داخل خانه جلوگيري كنيد. براي كودكاني كه به مدرسه مي‌روند، بررسي كنيد كه آيا مدرسه مي‌تواند زمان خروج كودك از كلاس و برنامه‌هاي فوق‌درسي او را براي موقعي برنامه‌ريزي كند كه ميزان گرده‌ها در هوا كمترند، يا نه (كه اين زمان، بسته به نوع گرده‌اي كه كودك شما به آن آلرژي دارد، متغير مي‌باشد). در ماشين، پنجره‌ها را بسته و تهويه مطبوع را روشن كنيد.

از قارچ‌هاي بيرون اجتناب كرده و از رشد قارچ و كپك در داخل خانه نيز جلوگيري نماييد. اگر كودك شما نسبت به قارچ حساسيت دارد، اجازه ندهيد بازي با برگ‌هاي افتاده به يكي از تفريح‌هاي او تبديل شود و او را تشويق كنيد تا از محدوده‌هاي مرطوب و راكد در كنار آب‌هاي راكد دور شود. او قطعا نبايد در كنار كپه كمپوست (كود گياهي) در باغچه، بازي كند. در داخل خانه، از يك رطوبت‌زدا (خصوصا در حمام، دستشويي، زيرزمين و اتاق شستشو) استفاده كنيد. رطوبت‌زدا را مرتب تميز نماييد تا قارچ‌ها در آن رشد نكنند.

مراقبت‌هاي بيرون از منزل را رعايت كنيد. كندن گياه‌هاي مزاحم در حياط خلوت مي‌تواند كمك كند اما نه خيلي زياد. از آنجا كه گرده‌ها مي‌توانند مسافت‌هاي طولاني را طي كنند. كودك شما ممكن است تحت تأثير گرده‌هايي قرار گيرد كه منبع آنها چندين مايل دور از خانه شما مي‌باشد. از چمن‌هايي كه تازه زده شده‌اند، دوري كنيد. اگر آب‌وهوا مناسب است، حيوان خانگي خود را در حياط نگهداري كنيد. اگر حيوان‌ها در داخل خانه زندگي مي‌كنند، حداقل آنها را خارج از اتاق‌هاي خواب نگه داريدزيرا مي‌توانند گرده و قارچ را به اتاق‌خواب بياورند.

وقتي كودك شما از بازي در بيرون از خانه برگشت، لباس‌هايش را عوض كنيد (اگر نمي‌توانيد بلافاصله لباس‌هاي او را بشوييد، آنها را در يك جعبه جدا قرار دهيد.) كودك را وادار كنيد تا دست‌هايش را بلافاصله بشويد. اگر مي‌توانيد، از او بخواهيد كه بلافاصله حمام كند. در غير اين صورت، حتما بايد شب به حمام رفته و موهايش را پيش از رفتن به رختخواب بشويد. او نبايد اين مواد آلرژي‌زا را همراه با خودش به اتاق‌خواب ببرد. لباس‌هايش را براي خشك شدن بيرون پهن نكنيد بلكه براي اين كار از يك خشك‌كن استفاده كنيد.

از محرك‌هاي شيميايي دوري كنيد. بخارهاي ناشي از دود دخانيات، رنگ، اسپري‌هاي دفع حشرات و حتي فرش جديد، مي‌توانند ريه‌ها را تحريك كرده و پاسخ آلرژيك كودك شما را تشديد نمايند.

اگر مي‌توانيد، فرار كنيد. اكثر متخصصان آلرژي، رفتن به يك مكان جديد را توصيه نمي‌كنند زيرا كودكي كه به آلرژي به گرده يا چمن دچار شده است احتمالا پس از چند سال (در محل جديد) به يك ماده آلرژي‌زاي جديد حساسيت پيدا خواهد كرد. اما از سوي ديگر، مسافرت به جايي كه ميزان گرده‌ها كمتر هستند (مثلا به ساحل)، در صورت امكان، كاري منطقي است.


بهترين راه براي درمان آلرژي فصلي چيست؟

متخصص اطفال يا پزشك خانواده مي‌تواند داروي آلرژي را جهت كمك به بهبود نشانه‌هاي آلرژي در كودك تجويز كند. او به احتمال زياد آنتي‌هيستامين، دكونژستانت يا هر دو را تجويز خواهد كرد. آنتي‌هيستامين‌هاي تجويزي، اثرات جانبي بسيار كمي دارند و غالبا موجب بهبود اكثر نشانه‌هاي آلرژي در كودك مي‌شوند. همچنين كودك شما مي‌تواند از داروهاي بي‌نسخه موجود در داروخانه‌ها نيز استفاده كند اما بسياري از اين داروها موجب خواب‌آلودگي، كند شدن واكنش‌هاي كودك و كاهش تمركز او مي‌شوند. همواره پيش از اينكه اينگونه داروها را به كودك بدهيد، با پزشك اصلي خود صحبت كنيد.

اگر پزشك معمولي نتوانست بفهمد كودك نسبت به چه چيزي آلرژي دارد و نشانه‌ها ادامه پيدا كردند يا اينكه كودك به داروها جواب نداد، بايد به يك متخصص آلرژي مراجعه كنيد.

متخصص آلرژي براي اينكه بفهمد كودك شما به چه چيزي آلرژي دارد، احتمالا از آزمايش خراش استفاده خواهد كرد. متخصص آلرژي، سطح پوست كودك را خراش داده و مقدار كمي از مواد آلرژي‌زاي مايع را روي محل خراش مي‌مالد پس از 15 تا 20 دقيقه، بررسي مي‌كند كه آيا برجستگي يا تاول‌هايي همانند نيش ريز حشرات روي پوست ايجاد شده‌اند (كه نشان‌دهنده آلرژي به آن ماده مي‌باشد) يا نه. اندازه اين تاول‌ها، ميزان آلرژي را مشخص مي‌كند. متخصص آلرژي، چند ماده (از 20 تا 80 ماده) را همزمان امتحان مي‌كند. اين آزمايش اگر با مهارت انجام شود، ناراحتي چنداني براي كودك ايجاد نمي‌كند.

گاهي اوقات متخصص آلرژي، اگر بخواهد نوع آلرژي را دقيق‌تر تعيين كند، تقاضاي انجام آزمايشات پيشرفته‌تر به نام آزمايش درون‌پوستي((Intradermal Testing را مي‌دهد كه در آن مقدار كمتري از ماده آلرژي‌زا توسط يك سوزن ظريف به عمق پوست تزريق مي‌شود.

اگر كودك شما حساسيت‌هاي پوستي داشته باشديا اگر مي‌دانيد كه خراش‌هاي متعدد بر روي پوست (در يك آزمايش معمولي آلرژي) مشكل‌آفرين خواهند بود، مي‌توانيد درباره يك آزمايش جايگزين به نام Immunocap پرس‌وجو كنيد. اين آزمايش آلرژي كه توسط FDA تأييد شده است، به يك نمونه از خون كودك نياز داردكه به آزمايشگاه فرستاده شده و براي آلرژي‌هاي مختلف مورد آزمايش قرار مي‌گيرد.


آيا كودك من بايد از واكسن‌هاي آلرژي استفاده كند؟

اگر داروهاي تجويزي نتوانستند كودك را آرام نمايند و سن او نيز بيشتر از 5 سال است، متخصص آلرژي ممكن است به شما پيشنهاد بدهد كه واكسيناسيون را آغاز نماييدكه اين روش مي‌تواند براي آلرژي‌هاي فصلي كاملا مؤثر باشد.

اگر شما و پزشك‌تان تصميم داريد كه واكسيناسيون را شروع كنيد، كودك بايد به مدت حداقل 6 ماه، هفته‌اي يك يا دو بار واكسن دريافت نمايد. پس از مدتي، پزشك تصميم مي‌گيرد كه واكسيناسيون به صورت ماهيانه ادامه پيدا كند. پس از هر بار واكسن زدن، شما و كودك‌تان بايد به مدت 20 دقيقه در مطب پزشك بمانيد تا مطمئن شويد كه كودك نسبت به واكسن واكنش نشان نمي‌دهد (مسئله‌اي كه به ندرت رُخ مي‌دهد).

اگر فكر مي‌كنيد كه كودك شما در حال ابتلا به آلرژي فصلي است، قطعا بايد از متخصص كمك بگيريد. اين آلرژي‌ها نه تنها زندگي را براي كودك دشوار مي‌كنند، بلكه اگر درمان نشوند ممكن است به برخي مشكلات بهداشتي وخيم‌تر و درازمدت (از قبيل سينوزيت، عفونت مزمن گوش و حتي آسم) منجر شوند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:20 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آلرژي‌ فصلي در کودکان





آلرژي‌ فصلي چيست؟

يك آلرژي فصلي، كه به نام تب بهاره نيز شناخته مي‌شود، واكنش بدن به ذرات معلق در هوا (همانند گرده‌ها يا قارچ‌ها) است. اين نوع آلرژي در برخي زمان‌هاي خاص در طول سال شدت مي‌گيرد، زماني كه درخت‌ها، چمن‌ها يا علف‌هاي خاص گل مي‌دهند يا زماني كه قارچ‌ها هاگ‌هاي خود را در هوا رها مي‌كنند.

البته همه آلرژي نمي‌گيرند اما هيچ‌كس نمي‌داند كه چرا بعضي‌ها آلرژي مي‌گيرند و بعضي‌ها نمي‌گيرند. به نظر مي‌رسد افرادي كه تب بهاره دارند، سيستم ايمني بسيار حساس دارند كه همواره مراقب تهاجم مواد خارجي به بدن است. گرده‌ها و قارچ‌ها واقعا به هيچ وجه خطرناك نيستند اما هنگامي كه يك كودك (يا بزرگسال) آلرژيك گرده‌ها يا قارچ‌ها را با تنفس به درون بدنش مي‌كشد، بدن او آن را به عنوان يك مهاجم خطرناك ديده و هيستامين و مواد شيميايي ديگر را براي مبارزه با آن آزاد مي‌كند. هيستامين موجب التهاب بيني و مجاري تنفسي مي‌شود و ساير مواد شيميايي نيز موجب بروز نشانه‌هاي زير مي‌شوند: آبريزش بيني، چشم‌هاي اشك‌آلود و عطسه‌هاي مكرر براي تخليه ماده آلرژي‌زا از بدن.

آلرژي‌زاترين گرده‌ها از درخت‌هاي بي‌گل، چمن‌ها و علف‌هاي كم‌پشت ايجاد مي‌شوند. در بهار، درخت‌هاي همچون بلوط، نارون و فان، و همين‌طور چمن‌هايي از قبيل تيموتي، برمودا و ارچرد، موجب بروز مشكل مي‌شوند؛ در حالي كه در پايان تابستان و زمستان، مهم‌ترين عوامل مشكل معمولا علف‌هايي از قبيل راگويد، درمنه و خار روسي هستند. گرده آنها كوچك، سبك و خشك است و به سادگي از طريق هوا پخش مي‌شود. گرده گياهان گل‌دار معمولا سنگين‌تر از آن هستند كه توسط هوا منتقل شوند و معمولا موجب بروز آلرژي نيز نمي‌شوند. تقريبا نيمي از افرادي كه تب بهاره دارند نسبت به گرده چمن‌ها حساسيت دارند و راگويد نيز مرسوم‌ترين ماده آلرژي‌زا در اين ميان است.

قارچ‌هاي آلرژي‌زا، قارچ‌هايي ميكروسكوپيك هستند كه به قارچ‌هاي خوراكي مربوط مي‌شوند. اين قارچ‌ها در محيط بيرون در خاك، چمن‌ها، برگ‌هاي افتاده و چوب‌هاي در حال پوسيدگي (هر محدوده مرطوبي كه هوا نتواند به خوبي در آن چرخش داشته باشد) رشد مي‌كنند. در آب‌وهواهاي سردتر، قارچ‌ها در طول زمستان در حال كمون به سر مي‌برند و در تابستان و اواخر پاييز به حيات (و هوا) برمي‌گردند. در طول ماه‌هاي تابستان، مقدار قارچ موجود در هوا بيشتر از گرده‌ها است و خوشبختانه اكثر هاگ‌هاي اين قارچ‌ها، آلرژي‌زا نيستند.


آيا كودك من مي‌تواند آلرژي فصلي داشته باشد؟

امكان دارد. آلرژي‌هاي فصلي بين كودكان 5 ساله و بزرگ‌تر، كاملا مرسوم مي‌باشند:تقريبا 10 تا 15 درصد از كودكان دبستاني، آلرژي‌هاي فصلي دارند.

هرچند ميزان استعداد يك نفر براي آلرژي داشتن در كل عمر يكسان باقي مي‌ماند، اما نشانه‌هاي آلرژي مي‌توانند افزايش يا كاهش داشته باشند.تغييرات هورموني در دوره بلوغ مي‌توانند باعث تخفيف آلرژي براي يك نفر و تشديد اين نشانه‌ها براي ديگري باشند. اين مسئله تا حد زيادي به افراد بستگي دارد.


اكثرا افراد در چه زماني از سال به آلرژي فصلي دچار مي‌شوند؟

اين مسئله (بسته به شرايط كودك) متفاوت خواهد بود.مثلا فصل گرده‌افشاني درخت‌ها ممكن است از ابتداي فروردين تا انتهاي ارديبهشت باشد اما كودكي كه حساسيت كمي نسبت به گرده دارد تنها در طول هفته‌هايي كه ميزان گرده‌ها بسيار بالاست نشانه‌هاي آلرژي را احساس خواهد كرد، در حالي كه كودكي كه حساسيت بالا داشته باشد ممكن است اين نشانه‌ها را در كل دو ماه حس نمايد. دوم اينكه، كودك ممكن است بيش از يك نوع آلرژي داشته باشدكه در اين حالت ممكن است در تمام فصل آلرژي داشته باشد يا ممكن است تنها در فصل‌هاي بهار و پاييز واكنش نشان دهد. هنگامي كه بفهميد كودك شما نسبت به چه نوع گرده‌اي آلرژي دارد مي‌توانيد زمان احتمالي بروز آلرژي در كودك‌تان را تخمين بزنيد زيرا فصل گرده‌افشاني براي هر درخت تقريبا در تمام سال‌ها يكسان است.

آب‌وهوا مي‌تواند تأثير زيادي بر مقدار گرده موجود در هوا داشته باشد. به عنوان مثال، آب‌وهواهاي گرم، خشك و پرباد به پخش گرده‌ها كمك كرده و در نتيجه نشانه‌هاي آلرژي را افزايش مي‌دهند. از سوي ديگر، افراد در روزهاي باراني، ابري يا بي‌باد �%8
شنبه 11 شهریور 1391  1:20 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

یبوست constipation


یبوست constipation
فیزیولوژی یبوست
• مدفوع به طور نرمال در کلون به طرف پائین رانده میشود
•در انورکتوم ذخیره میگردد
• بعد با مکانیسم پیچیده ای دفع میکند
• در این مکانیسم : عضلات کف لگن
•سیستم عصبی اتونوم وسوماتیک
• عضلات کنترل کننده اسفنکتر های آنال
• دخالت دارند
•حدود 3-5 % مراجعات میباشد
• به دودسته بزرگ :
• فانکشنال (عادتی )یا ایدیوپاتیک که مسئول اکثر یبوست ها است 90% عامل آن نامشخص است
• اورگانیک کمتر از 5% موارد است

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:21 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

علل فانکشنال
• شایع ترین علت :
•شقاق مقعد
•عفونت های ویروسی
• رژیم غذائی


علل اورگانیک• سوال در مورد سابقه فامیلی مهم است:
• سابقه : عفونت ادراری
• استفراغ صفراوی
• تب طول کشیده
• کم اشتهائی وامتناع از خوردن غذا
•وجود این علائم در سابقه فامیلی
• به نفع یبوست اورگانیک است
•مالفوماسیون های مادرزادی
• علل متابولیک
• نورولوژیک
• اختلالات عصب وعضله روده مثل هیرشپرونگ
• اشکالات عضلانی غیرطبیعی شکم
• اختلالات نسج هم بند
• داروهای خاص
• عدم تحمل به شیر گاو
• مسمومیت ویتامین D


طبقه بندی یبوست• Infant Dyschesia 
• یبوست عادتی Functional constipation
• یبوست عادتی احتباسیFunctional fecal retention
Infant dyschesia
• شیرخواران زیر6ماه با دفع مشکل
•حد اقل به مدت 10 دقیقه زور میزند
• صورت شیرخوار قرمز شده
•دست وپا داخل شکم جمع میکند
•ممکن است چند نوبت در روز تکرار شود
•علت عدم همآهنگی بین افزایش فشار داخل شکم وشل شدن کف لگن برای عمل دفع میباشد
• باید اطمینان داد خود بخود بهبود مییابد
• تحریک مقعد نباید انجام گیرد
Functional constipation
•شیرخواران سنین قبل از مدرسه
•حد اقل به مدت دو هفته بدون علائم اورگانیک
•دو علامت زیر را داشته باشند
• دفع مدفوع تکه تکه های مدفوع سفت وسخت
• دفع مدفوع سفت دو نوبت یا کمتر در هفته 
•این نوع یبوست در اثر :
• آموزش توالت غلط Toilet training
• تغییر در رژیم غذائی
• استرس
• عدم دسترسی به توالت
• به تاخیر انداختن دفع به علت مشغولیت
Functional fecal retention

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:21 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها