0

کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

 
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

وقتي سر کودک ضربه مي‌خورد...



تحقيقات نشان مي‌دهد آنهايي که در دوران کودکي‌شان آسيب‌هاي متوسط مغزي داشته‌اند، در آينده با مشکلاتي روبه‌رو مي‌شوند. البته با گذشت زمان، ميزان اين آسيب‌ها به‌طور قابل توجهي کاهش يافته است...



محققان در اين بررسي‌ها متوجه شده‌اند افرادي که در کودکي خود، جراحات متوسطي در سر خود داشته‌اند، در کوتاه‌مدت دچار مشکلات اندکي در حافظه، قابليت‌هاي تکلمي و توانايي‌هاي تمرکز شده‌اند. البته شواهدي وجود دارد که نشان مي‌دهد بچه‌هاي کوچکي که در هنگام آسيب‌ديدگي بين 2 تا 7 سال سن داشتند، مشکلات ماندگار‌تري در قدرت تکلمي خود داشته‌اند.

ما خبر خوب اين است که طبق مطالعات انجام‌شده، بچه‌هايي که بر اثر اين جراحات، قدرت تکلم و هوشياري‌شان دچار مشکل شده؛ به مرور زمان مشکلات‌شان برطرف خواهد شد. در همين رابطه، گفتگويي داشته‌ايم با دکتر سعيد قزوينيان، متخصص مغز و اعصاب.

آقاي دکتر! آيا ضربه به سر هميشه باعث آسيب‌هاي مغزي مي‌شود؟

خب، ضربه به سر، درجات مختلفي دارد؛ از يک ضربه خفيف تا متوسط و شديد. براساس شدت ضربه‌اي که به سر وارد مي‌شود، صدمه به مغز، متفاوت است. نکته مهم اين است که برخلاف آنچه عامه مردم فکر مي‌کنند، بچه‌هاي زير 5 سال به دليل باز بودن ملاج‌شان و اينکه هنوز جمجمه‌شان شکل نگرفته، نسبت به بزرگ‌ترها در برابر ضربه به سر مقاوم‌ترند.

بسته به نوع و شدت ضربه، چه علايمي ممکن است ظاهر شود؟

معمولا آنچه در ضربه‌ به سر مي‌بينم يک اختلال هوشياري گذراست. اگر ضربه، خفيف يا متوسط باشد؛ کودک ممکن است يک بي‌هوشي گذرا پيدا کند و بعدش هم بهبود يابد. گاهي ممکن است اين اختلال هوشياري با تاخير اتفاق بيفتد که اين علامت در بزرگسالان هم وجود دارد. در اين حالت، کودک يک اختلال هوشياري پيدا مي‌کند و بهبود مي‌يابد و بعدش دوباره پس از نيم تا يک ساعت (تا زير 24 ساعت) مجددا ممکن است دچار اختلال هوشياري ‌شود. بنابراين اگر فردي به سرش ضربه متوسط تا شديدي وارد شد بايد تا 24 ساعت تحت مراقبت باشد چون ممکن است در اثر ضربه دچار اغما يا اختلال در هوشياري شود. علامت ديگر در بچه‌ها فراموشي است. کودک ممکن است پس از ضربه حوادث قبل از ضربه و حين ضربه را به ياد نياورد که مدت زمان فراموشي پس از ضربه مي‌تواند معياري براي ارزيابي شدت ضربه باشد. بنابراين والدين بايد از کودک خود سوال کنند که آيا به ياد دارد بعد از اينکه به سرش ضربه خورد چه اتفاقي افتاده است. البته اين در صورتي است که کودک قادر به حرف زدن باشد. علامت ديگر، سردرد است. کودک ممکن است پس از ضربه، سردرد داشته باشد. اگر ضربه متوسط باشد ممکن است يک ورم مغز گذرا همراه با يک خواب‌آلودگي ايجاد کند. خواب‌آلودگي علامت مهمي است و حتما بايد به آن توجه کرد. متاسفانه بعضي از والدين پس از اينکه کودک دچار ضربه سر شد به او آب قند مي‌دهند؛ در حالي که حتما بايد به اين کودکان سرم نمکي خوراند، زيرا سرم قندي موجب افزايش ورم مغز و افزايش خوا‌ب‌آلودگي در اين کودکان مي‌شود. علامت ديگر در بچه‌ها ممکن است تشنج باشد که والدين را بسيار نگران مي‌کند. برخلاف آنچه اغلب فکر مي‌کنند، تشنج‌هاي فوري پس از ضربه حتي تا يک هفته پس از ضربه‌نيز بدخيم نيستند و مشکلي ايجاد نمي‌کنند اما اگر کودک پس از يک تا سه ماه که از ضربه به سرش گذشت، دچار تشنج ‌شد، ممکن است اين تشنج او به صرع تبديل شود؛ در حالي که تشنج فوري و تشنج يک هفته اول نگراني ندارد و معمولا تکرار هم نمي‌شود. دو علامت ديگر در بچه‌ها اوتوره و رينوره است؛ يعني مايع آبي زردرنگ که همان مايع مغزي نخاعي است از گوش يا بيني بچه خارج مي‌شود که نشانه شکستگي قاعده جمجمه و خطرناک است. کودکاني که شکستگي قاعده جمجمه دارند، دو علامت مهم دارند. يکي اينکه دور چشم‌هاي‌شان مثل راکون، کبود مي‌شود. ديگر اينکه يک خون‌مردگي در پشت گوش‌شان ظاهر مي‌شود. اين دو علامت، نشان‌دهنده شکستگي قاعده جمجمه است که بسيار مهم‌اند اما جاري شدن خون از بيني که اتفاقا مادرها خيلي از آن مي‌ترسند، علامت بدي نيست. پس از سردرد، تهوع و استفراغ و گاهي اوقات ممکن است چنانچه ضربه به‌طور خفيف به پشت سر خورده باشد يک کوري گذرا و اگر ضربه به جلوي سر خورده باشد چهار اندام به‌طور گذرا دچار فلج شود. علامت مهم ديگر فرورفتگي جمجمه است که مادر مي‌تواند آن را با دست لمس کند. اين فرورفتگي مي‌تواند نشانه شکستگي جمجمه و فشار روي قشر مغز باشد که خود مي‌تواند مشکلاتي را براي کودک ايجاد کند.

بعضي‌ وقت‌ها کودکان بلافاصله پس از ضربه بلند مي‌شوند و به بازي ادامه مي‌دهند. در اين‌صورت والدين چه کار بايد بکنند؟

اگر هيچ يک از علايم فوق را نداشته باشند، نياز به پيگيري ندارند؛ اما گاهي ممکن است به علل نامشخص، کودکان پس از ضربه دچار سياهي رفتن چشم‌ها شده و بيفتند. براي همين، بهتر است پس از ضربه، کودکان کمي استراحت کنند تا اين حالت پيش نيايد؛ زيرا همين افتادن ناگهاني ممکن است به سر آسيب زده و به ضربه شديد مغزي منجر شود. توصيه مي‌کنم کودکي که به سرش ضربه خورده تا 24 ساعت ورزش سنگيني انجام ندهد و استراحت داشته باشد.

در خبرها آمده بود که تحقيقات نشان داده است ضربه به سر مي‌تواند عملکرد ذهني کودکان را تا چند سال پس از ضربه کاهش دهد. آيا اين خبر، صحت دارد؟

ببينيد؛ گاهي اوقات، ضربات مغزي مي‌تواند فيزيولوژي مغز را دچار اختلال کند. چيزي که ما در عکس راديوگرافي، ام‌آر‌آي و سي‌تي‌اسکن از جمجمه نمي‌بينيم. گاهي اوقات يک تکان مغزي سبب مي‌شود يک‌سري از سلول‌هاي مغز صدمه ببينند که ممکن است با ابزارهاي تشخيصي هم قابل تشخيص نباشند بنابراين ضربه به سر مي‌تواند تا سال‌هاي بعد کودک را دچار اختلالات رفتاري و عملکردي کند. اين کودکان معمولاً در رقابت‌هاي ذهني مانند سرعت پردازش مغز، قدرت حافظه و حل مشکلات از هم سن و سال‌هاي خود اندکي عقب مي‌افتند.

مريم منصوري - گفتگو با دکتر سعيد قزوينيان متخصص مغز و اعصاب

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:03 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

عوامل دخيل در خرخر کودکان


تازه‌ترين بررسي‌هاي دانشمندان نشان مي‌دهد، عفونت گوش‌ها، وجود سگ در خانه و خانواده پرجمعيت در بروز خرخ در کودکان نقش موثري دارد

به گزارش Healthday، محققان معتقدند، عفونت‌هاي دستگاه تنفسي و يا عفونت گوش در اوايل دوره کودکي، وجود سگ در خانه‌اي که به تازگي در آن نوزادي به دنيا آمده است و زندگي در يک خانواده پرجمعيت خطر خرخر کردن را افزايش مي‌دهد.

طبق اين تحقيقات خرخر کردن با افزايش خطر بيماري‌هاي قلبي‌عروقي ارتباط دارد

تحقيقات قبلي نيز نشان مي‌داد که محروميت از خواب هم موجب خرخر کردن کودکان مي‌شود.

به گفته محققان سوداني، ابتلا به برخي عفونت‌هاد اوتيت اخير، در بروز خرخر بزرگسالي بسيار موثر است.

16 درصد از مردان ميانسال و 7 درصد از زنان خرخر مي‌کنند.

در هنگام خرخر کردن اندازه مسير هوايي کاهش مي‌يابد و خرخر علامتي از قطع تنفس در حين خواب به دليل انسداد است.

يعني افراد هنگام خواب دچار قطع ناگهاني تنفس مي‌شوند. چاقي، سيگار کشيدن، برونشيت مزمن خطر خرخر را افزايش مي‌دهند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بهترین زمان تولد فرزندی دیگر


بررسی عوامل سلامت روانی و جسمی مادر و کودک


برخلاف عقاید گذشتگان که به داشتن تعداد فرزندان بیشتر اهمیت بیشتری می‌دادند، امروزه تربیت و فراهم کردن شرایط مناسب رشدی و رفاهی فرزندان بیشتر مورد توجه است تا آنجا که یکی از مهمترین تصمیمات زندگی زن و شوهر را فاصله سنی بین فرزندانشان شامل می‌شود تا بتوانند راحت‌تر و با شرایط مناسبی به تربیت آنها بپردازند.
● عوارض جسمانی مادر و جنین
فاصله‌گذاری مناسب بین فرزندان، نقش مهمی در سلامت جسمی و روانی زنان دارد. این مسئله آنقدر اهمیت دارد که یکی از برنامه‌های اصلی اغلب متخصصان فاصله‌گذاری بین بارداری‌ها است.
تحقیقات زیادی در این رابطه انجام شده که نشان می‌دهد کودکانی که پشت سر هم به دنیا آمده‌اند و یا فاصله سنی زیادی دارند همواره دچار مشکلاتی هستند که می‌تواند در آینده نیز ادامه داشته باشد.
دکتر زرین آجودانی، متخصص زنان و استاد دانشگاه، بهترین فاصله سنی بین کودکان را چهار تا پنج سال می‌داند و می‌گوید: زایمان‌های پشت سرهم می‌تواند عوارض نامطلوبی را برای مادر و جنین به دنبال داشته باشد، بطوری که دیده می‌شود زنانی که فقط چند سال از تولد فرزند کوچک‌شان گذشته و منتظر تولد فرزند دوم هستند اغلب دچار تغذیه نامناسب می‌شوند و استراحت کافی ندارند. این موضوع باعث می‌شود جنین از رشد خوبی برخوردار نباشد و با کاهش رشد داخل رحمی و وزن کم هنگام تولد روبه‌رو شود.
دکتر منیژه سیمین‌دخت هاشمی‌جم، متخصص زنان در مورد کاهش ذخایر بدن در این دسته از زنان می‌گوید: بارداری‌های پشت سر هم باعث می‌شود ذخایر آهن و کلسیم زنان کاهش پیدا کند و در آینده دچار پوکی استخوان زودرس شوند. از طرفی بارداری مجدد باعث می‌شود تا دوران شیرخوارگی نوزاد اول کوتاه‌تر باشد و کودک نتواند به اندازه کافی از شیر مادر استفاده کند. بنابراین سیستم ایمنی فرزند اول تضعیف خواهد شد.
به دلیل آن‌که جنین از ذخایر خون مادر استفاده می‌کند باعث کاهش ذخایر موجود در بدن زن باردار شده و موجب می‌شود تا هموگلوبین خون او کمتر از نرمال شده و دچار کم‌خونی شود. کم‌خونی نیز زنان را دچار عوارضی از جمله ناتوانی جسمی، کم‌اشتهایی، بی‌خوابی و ضعف می‌کند بطوری که او را از انجام کارهای معمولی ناتوان می‌کند. همچنین کم‌اشتهایی ناشی از کم‌خونی نیز می‌تواند رشد جنین را محدود کند و باعث کاهش وزن هنگام تولد شود.
بررسی‌ها نشان داده است، بارداری با فاصله کوتاه می‌تواند عوارضی مانند مرده‌زایی، جفت سرراهی، زایمان زودرس، مرگ و میر نوزاد شده و افسردگی پس از زایمان را افزایش ‌دهد.
بدیهی است عوارض نام برده شده در زنان شاغلی که مسئولیت کاری بیشتری دارند و از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند، بیشتر خواهد بود.
لذا به اعتقاد دکتر آجودانی، شرایط اجتماعی و اقتصادی فرد نیز اهمیت زیادی دارد. زنانی که از حمایت خانوادگی برخوردار بوده سطح اقتصادی مناسب‌تری دارند از زمان استراحت و وضعیت تغذیه‌ای بهتری برخوردار هستند و مشکلاتشان کمتر است.
● افزایش عوارض بارداری
مراقبت‌های دوران بارداری در زنانی که پس از زایمان قبلی باردار شده‌اند، بیشتر خواهد بود. بنابراین لازم است زنان قبل از باردار شدن با انجام آزمایش خون و ادرار اختلالاتی مانند مشکلات تیروئید، کم‌خونی، چربی خون بالا و یا افزایش قند خون در آنها کنترل شود و در صورت نیاز تحت درمان قرار گیرند تا بتوان از بسیاری از عوارض خطرناک در آنان پیشگیری کرد.
به گفته دکتر هاشمی‌جم انجام آزمایشات کامل در بارداری کمک می‌کند تا زنان با حاملگی پرخطر تحت مراقبت بیشتری قرار گیرند. همچنین نیاز به مصرف مکمل‌های ویتامینی در این زنان بیشتر خواهد بود تا با حمایت تغذیه‌ای دوران حاملگی را بدون مشکل به پایان برسانند.
● قطع ارتباط عاطفی کودک و مادر
شیر مادر موهبتی است که خداوند برای نوزاد قرار داده است. مواد تغذیه‌ای که در شیر مادر وجود دارد نوزاد را از هر نوع غذا و نوشیدنی بی‌نیاز می‌کند. بنابراین لازم است نوزاد حداقل به مدت شش ماه از شیر مادر تغذیه کند و تا پایان دو سالگی شیر مادر یکی از منابع غذایی مهم برای کودک باشد.
در این دوران کودک ارتباط عاطفی قوی را با مادر برقرار می‌کند لذا لازم است در صورت باردار شدن در دوران شیرخوارگی کودک قبلی، شیردهی تا ماه‌های آخر قطع نشود.
این ارتباط هنگام قطع شیر مادر و نزدیک به زایمان دچار مشکل خواهد شد زیرا کودک حاضر نخواهد شد مادر را رها کند و با قطع شیر و ارتباط زودهنگامش با مادر ممکن است صدمه زیادی از لحاظ روانی به او وارد شود.
از طرفی این مسئله باعث می‌شود دوران شیردهی زنان نزدیک به هم شود. به گفته دکتر آجودانی شیردهی پشت سر هم نسبت به بارداری‌های پی در پی، زنان را بیشتر در معرض عوارضی از جمله پوکی استخوان قرار می‌دهد.
هورمون‌های ترشح شده در بارداری باعث می‌شود زنان نسبت به پوکی استخوان محافظت شوند ولی شیردهی مداوم و پشت سر هم بخصوص هنگامی که مصرف ویتامین‌ها و کلسیم به میزان کافی نباشد، زنان را در آینده در معرض پوکی استخوان قرار خواهد داد.
● افزایش فاصله بین بارداری‌ها
فاصله زیاد بین حاملگی‌ها می‌تواند زنان را دچار مشکل کند. مشکلات نازایی که به دنبال افزایش سن به وجود می‌آیند، از مهمترین عوارض به شمار می‌روند.
دکتر آجودانی در این رابطه می‌گوید: افزایش سن زنان باعث می‌شود شیوع بیماری‌های زمینه‌ای مانند افزایش فشارخون و دیابت افزایش پیدا کند که منجر به افزایش احتمال حاملگی‌های پرخطر می‌شود. از طرفی سن مادر و ابتلا به عفونت‌ها احتمال نازایی را به مرور زمان افزایش می‌دهد. به تأخیر انداختن بارداری مجدد برای مدت طولانی در زنانی که سابقه نازایی به علت اختلال تخمک‌گذاری دارند، مشکل‌آفرین است. زیرا سه تا پنج سال پس از زایمان، بهترین فرصت برای حاملگی مجدد است و پس از این زایمان، احتمال ناباروری مجدد افزایش پیدا خواهد کرد.
● آسیب‌های روانی در کودکان
کودکان در هر سنی رفتارهای متفاوتی از خود نشان می‌دهند. هنگامی که فاصله سنی کودکان یک خانواده کم باشد در کودکی احساس دوستی، بازی و سرگرمی بیشتری دارند و از این نظر مشکلات کمتری را برای مادر به وجود می‌آورند.
از طرف دیگر، کودکی که در سن دو الی سه سالگی با ورود فرزند دیگری در خانواده روبه‌رو شده است دچار ضربه روحی سختی می‌شود و او را رقیب خود می‌داند و با احساس حسادت به جنگ با او می‌پردازد. دکتر الهه خوش‌نویس، دکترای روانشناسی و عضو انجمن حمایت از کودکان، بهترین فاصله سنی بین فرزندان را چهار تا پنج سال می‌داند و می‌گوید: از آنجا که فاصله سنی کم بین فرزندان باعث می‌شود تا میزان دقت و توجه والدین به کودک قبلی کم شود لذا لازم است تا فرزند اول از نظر روانی به مرحله‌ای از رشد و بلوغ رسیده باشد تا بتواند با محیط سازگار شود و آسیب روحی نبیند.
وی در مورد فاصله سنی زیاد بین فرزندان می‌گوید: افزایش فاصله سنی بین فرزندان یک خانواده باعث می‌شود تا فرزند اول مدت زیادی همه چیز را متعلق به خود بداند و دیگر حاضر نباشد تا نفر دیگری به جمع اضافه شود. در نتیجه با ورود عضو جدید به خانواده فرزند بزرگ‌تر به والدین اجازه نخواهد داد تا به او توجه بیشتری کنند در حالی که توجه یک نیاز فیزیکی فرزند کوچک‌تر است.
دکتر خوش‌نویس در این رابطه توصیه می‌کند تا والدین، برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشند و برای هر کدام از فرزندان خود، زمانی را اختصاص دهند. محبت و ابراز علاقه اهمیت زیادی دارد بنابراین لازم است در صورتی که فرزندان همسن و سالی دارند برای هر کدام بطور مجزا وقت صرف کنند و شخصیت قائل شوند. جنسیت در میزان محبت عامل تعیین‌کننده‌ای نیست بلکه باید نیازهای فرزندان درک شود و آنها را با هم مقایسه نکنند. تنبیه و خشونت اوضاع را آشفته خواهد کرد. لذا والدین باید فرزندانشان را بیشتر درک کنند و در بحث آنها دخالت نکنند و از جانبداری بپرهیزند.
وی می‌افزاید: کارهایی مانند خرید یکسان برای آنها باعث می‌شود تا توقعات آنها افزایش پیدا کند. بنابراین رسیدگی مجزا به برنامه‌های آنها باعث می‌شود تا نیازهای شخصی و مقتضی سن آنها شناسایی شود.
به عنوان مثال ممکن است کودک بزرگ‌تر نیاز به اسباب‌بازی فکری داشته باشد که خلاقیت او را افزایش دهد در حالی که کودک کوچک‌تر را تنها رفتن به پارک کفایت کند.
وی توصیه می‌کند برای کاهش آسیب‌های روانی به کودک اول، والدین اطلاعاتی را در مورد تولد فرزندشان بدهند و آن‌که قرار است چه اتفاقاتی بیفتد را برای او شرح دهند. آنها همچنین می‌توانند با واگذاری مسئولیت‌های سبک و متناسب با سن کودک بزرگتر او را در مراقبت از برادر یا خواهرش سهیم کنند.
توجه نکردن و درک ناکافی به فرزندان همسن و سال در خانواده می‌تواند عوارض مخربی بر روحیه آنها داشته باشد.
از جمله آنکه این کودکان در آینده می‌توانند بی‌انضباط، شلخته، گوشه‌گیر، پرخاشگر و یا عصبی شوند.
بنابراین در صورت بوجود آمدن چنین شرایطی باید به فرزندان این اطمینان را داد که آنها دارای شخصیت مستقلی هستند و مورد توجه والدین قرار دارند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بیماری همولیتیک نوزادان


بیماری همولیتیک نوزادان(HDN)

دو گروه اصلیHDN وجود دارد:HDNناشی ازABO وHDN مستقل ازABO 


HDN(Aمستقل از ABO
مثال برجسته HDN مستقل از ABO بیماری همولیتیک ناشی ازRh است.در اینحال مادر Rh منفی است وتحت شرائطی بر علیه گویچه های سرخ جنین آنتی D تولید می کند.این شرائط عبارتند از:
1- سابقه انتقال خون قبلی به شرط آنکه خون منتقل شده D مثبت باشد.
2-وجود بارداری قبلی بشرطیکه نوزاد Rh مثبت باشد.
آنتی D چون از نوع IgG است قادر است از جفت عبور کرده و گویچه های سرخ جنین را حساس نماید.
HDN ناشی از Rh شیوع زیادی ندارد ولی عوارض بسیار زیادی داشته و نیاز به بستری شدن در بیمارستان و انتقال خون دارد.
B)
HDN ناشی از ABO
هنگامیکه گروه خونی مادر O و گروه خونی نوزاد A یا B باشد احتمال بروز HDNناشی از ABO وجود دارد.آنتی بادیهای ABO غالبا از کلاس IgM هستند اما بخشی از آنتی بادیهای ABO در بدن مادر ازکلاس IgG هستند و قادرند با عبور از جفت گویچه های سرخ جنین را حساس کنند.این حالت ممکن است در نخستین بارداری و بدون سابقه انتقال خون قبلی و یا بارداری قبلی اتفاق بیفتد.بنا بر این هیچ راهی جهت پیش بینی و پیشگیری از آن وجود ندارد.
اگر چه بروز HDN ناشی از ABO شایع است ولی خوشبختانه اغلب شدید نیست.

روگام یک ایمنوگلوبولین ضد RhIG ) Rh) استکه حاوی محلول خالص آنتی D است.اگر این محصول در عرض هفتاد و دو ساعت پس از زایمان به مادر Rh منفی که نوزاد Rh مثبت به دنیا آورده تزریق شود احتمال تولید آنتیD را بشدت کاهش می دهد.
استفاده از روگام باعث کاهش احتمال بروز HDN ناشی از Rh به میزان زیاد می شود.
اعتقاد بر این استکه تزریق روگام با حساس کردن گلبولهای Rh مثبت جنینی (با اتصال به آنتی ژنهای D در سطح گویچه های سرخ جنین)باعث حذف آنها قبل از تولید آنتی بادیهای ضد Rh در بدن مادر می شود.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بررسی سه علت مهم کم شنوایی کودکان


سه علت مهم کم شنوایی کودکان شامل موارد زیر است:

۱- اوتیت میانی (عفونت های گوش) ۲،- علل مادرزادی ، ۳- علل اکتسابی.


**اوتیت میانی

اوتیت میانی التهاب در گوش میانی (ناحیه پشت پرده گوش) است که معمولاً همراه با ترشح مایع در آن ناحیه می باشد. این مایع ممکن است عفونی باشد (یا نباشد).
علائم، شدت، میزان تکرارپذیری و طول مدت بیماری متفاوت است. ممکن است از مایع غیرعفونی، روشن و رقیق بدون درد و تب و تنها کمی کاهش شنوایی تا حمله های تکرار شونده همراه با مایع چسبنده غلیظ در گوش و برخی شکایات دیگر نظیر کم شنوایی دائمی متغیر باشد.
تقریباً همه انواع اوتیت همراه با کم شنوایی نوسانی انتقالی اند. در حقیقت اوتیت میانی، شایع ترین علت کم شنوایی در کودکان خردسال است.
میزان شیوع اوتیت میانی تا چه حد است؟
اوتیت میانی غالباً در کودکان ایجاد می شود. درحقیقت، اوتیت میانی، پس از سرماخوردگی معمول، دومین بیماری شایع کودکان پیش دبستانی است. ۵۰درصد از کودکان تا سن یک سالگی حداقل یک بار دچار این بیماری شده اند.
۳۵ درصد کودکان در سنین بین یک تا سه سالگی دوره های تکرار شونده ای از اوتیت میانی داشته اند. در کودکان مدرسه رو، تخمین زده می شود سالیانه ۵ میلیون روز تحصیلی به دلیل ابتلاء کودکان به این بیماری از دست داده می شود.
به چه دلیل اوتیت میانی تا این حد در کودکان شایع است؟
شیپور استاش مجرایی است که از یک سو به گوش میانی و از سوی دیگر به پشت حلق راه دارد. این مجرا در کودکان کوچکتر و نسبتاً افقی تر از بزرگسالان است. از این رو در شرایطی نظیر عفونتها و لوزه سوم بزرگ، به سادگی بسته می شود. تا زمانی که کودک بزرگتر نشود و زاویه و اندازه شیپور استاش تغییر نکند، کودک نسبت به اوتیت میانی آسیب پذیرتر از افراد بزرگسال است.
اوتیت میانی به چه ترتیب ممکن است منجر به کم شنوایی شود؟
سه استخوان بسیار ریز درون گوش میانی، ارتعاشات صوت را از پرده گوش به گوش میانی منتقل می کنند. در صورت وجود مایع در گوش میانی، انتقال ارتعاشات به صورتی کارآ صورت نمی گیرد و انرژی صوتی از بین می رود در نتیجه کم شنوایی ملایم یا حتی متوسط ایجاد می شود. بنابراین اصوات گفتاری گنگ و غیرقابل شنیدن می شوند.
معمولاً این نوع کم شنوایی، از نوع انتقالی و موقت است. اما در صورتی که اوتیت میانی مرتباً تکرار شود، صدماتی به پرده گوش، استخوانهای گوش یا حتی عصب شنوایی وارد شده و ممکن است منجر به کم شنوایی حسی و عصبی و دائمی شود.
آیا کم شنوایی ناشی از اوتیت میانی می تواند سبب اختلال در زبان و گفتار کودک شود؟
کودکان، زبان و گفتار را از طریق گوش دادن به صحبتهای دیگر افراد می آموزند. در این روند چند سال نخست زندگی هر کودک، حائز اهمیت حیاتی است.
در صورت وجود کم شنوایی، کودک از تجربیات آموزشی زبانی، بهره کامل نمی برد. در نتیجه، ممکن است در رشد زبان و گفتار خود دچار تأخیر چشمگیری شود.
اوتیت میانی غیرعفونی، مشکل ویژه ای به همراه دارد زیرا معمولاً علائم درد و تب وجود ندارد. از این رو، ممکن است هفته ها و ماهها بگذرد و والدین شکی به وجود این مشکل نبرند. در طی این زمان ممکن است کودک به دلیل از دست دادن شنوایی، دچار اختلال در رشد هنجار زبان و گفتار شود.
ممکن است کودک به دلیل از دست دادن شنوایی، دچار اختلال در رشد هنجار زبان و گفتار شود. از کجا می توان متوجه شد کودک دچار اوتیت میانی شده است یا خیر؟
حتی در صورت عدم وجود تب و درد، علائم دیگری وجود دارد که حاکی از وجود مایع مزمن یا تکرار شونده در گوش کودک است:
ـ بی توجهی ـ بلند کردن غیرمعمول صدای رادیو و تلویزیون ـ متوجه جهت اصوات نشدن ـ بی حال و بی توجه بودن ـ تند خویی بی دلیل ـ کشیدن و خاراندن گوشها.
در صورتی که تصور کنیم اوتیت میانی سبب اختلالی در شنوایی، زبان یا گفتار فرزندمان شده است، باید چه کار کنیم؟
عفونتهای گوش نیاز به توجه فوری به ویژه از سوی پزشک متخصص کودکان یا گوش و حلق و بینی دارد. اگر کودک شما دچار عفونت گوش می شود و یا مایع مزمنی در گوش وی ایجاد می شود، با دو متخصص دیگر نیز باید مشورت کنید: شنوایی شناس و آسیب شناس گفتار و زبان.
شنوایی شناس شدت هر گونه ضایعه شنوایی را- حتی در کودکان خیلی کوچک و یا کودکان مشکل دار- ارزیابی می کند و مشخص می کند آیا ضایعه ای در گوش میانی کودک وجود دارد یا خیر.
آسیب شناس گفتار و زبان مهارتهای ویژه زبانی و گفتاری کودک را تعیین و در صورت نیاز برنامه های اصلاحی ضروری را پیشنهاد می کند.
آیا پزشک کودک، او را به این متخصصین ارجاع خواهد داد؟
شما به عنوان والدین کودکتان، بهترین فردی هستید که متوجه شنوایی ضعیف وی می شوید. به گفته انجمن پزشکان اطفال آمریکا: «هر کودکی که والدینش در مورد توانایی شنیدن وی ابراز نگرانی می کنند، باید بدون هیچ گونه تأخیری برای ارزیابی شنوایی شناسی رفتاری ارجاع داده شود.» هنگامی که والدین خود نسبت به سلامت و رشد کودک خود حساس می شوند نباید واهمه ای داشته باشند که خواستار ارزیابی های دقیق تر توانایی های وی شوند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:04 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

تكان دادن نوزادان براي بند آوردن گريه به مغز او آسيب مي‌رساند


دانشمندان اسپانيايي مي‌گويند؛ سندرم تكان دادن نوزاد براي بند آوردن گريه او آسيب‌هاي مغزي بدون علائم جسماني را موجب مي‌شود.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خوزستان، براساس پژوهش‌هاي انجام شده در دانشگاه گرانادا، هنگامي كه والدين و يا پرستاران با گريه‌هاي‌ بي‌وقفه نوزاد مواجه مي‌شوند، بي‌درنگ شروع به تكان دادن او مي‌كنند. اين كار اگرچه نوزاد را آرام مي‌كند، اما به مغز وي آسيب مي‌رساند.

در ادامه اين پژوهش آمده است: هرچند ميزان اين آسيب بستگي به مقدار تناوب، شدت و مدت زمان تكان‌ها دارد، اما اين سندرم عوارض جزئي ديگري از قبيل كج خلقي، بي‌حالي، تشنج، تهوع و بي‌اشتهايي را به دنبال دارد كه بايد به همه اينها به آسيب‌هاي چشمي و شكستگي‌هاي استخوان نيز اشاره كرد.

دانشمندان خاطرنشان مي‌كنند كه بيشتر قربانيان سندرم تكان دادن، نوزادان كمتر از 2 سال هستند و آسيب‌هاي ناشي از اين كار در نوزادان زودرس، داراي وزن كم، ضعيف و دوقلوها شدت بيشتري دارد.

ميزان تكان دادن نوزادان توسط پدران 44 درصد، مادران 20 درصد و در پرستاران 18 درصد است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:05 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

بيماري‌ دست‌، پا و دهان‌
--------------------------------------------------------------------
بيماري‌ دست‌، پا و دهان‌ عبارت‌ است‌ از يك‌ عفونت‌ ويروسي‌ كه‌ در گلو آغاز مي‌شود و لوزه‌ها، پوست‌، لوله‌ گوارش‌ و دستگاه‌ عصبي‌ مركزي‌ را درگير مي‌سازد. اين‌ بيماري‌ در شيرخواران‌ و كودكان‌ كم‌ سن‌ و سال‌ (2 هفته‌ تا 3 ساله‌) رخ‌ دهد. 
علايم‌ شايع‌ 
تب‌ ناگهاني‌ 
گلودرد همراه‌ با وجود تاول‌ و زخم‌ در دهان‌ و گلو 
سردرد 
بثور پوستي‌ به‌ صورت‌ تاول‌ روي‌ دست‌ها، پاها و كشاله‌ ران‌ 
بي‌اشتهايي‌ 
گاهي‌ درد شكمي‌ 
علل‌ 
عفونت‌ ناشي‌ از ويروس‌ كوكساكي‌ 16 ـ آ، كه‌ از فرد به‌ فرد انتقال‌ مي‌يابد. 
عوامل‌ افزايش‌ دهنده‌ خطر 
فصول‌ تابستان‌ و پاييز 
پيشگيري‌ 
از تماس‌ شيرخواران‌ و كودكان‌ كم‌ سن‌ و سال‌ با افرادي‌ كه‌ بيماري‌ تنفسي‌ دارند جلوگيري‌ كنيد. 
عواقب‌ مورد انتظار 
بهبود خود به‌ خودي‌ در عرض‌ 5-4 روز 
عوارض‌ احتمالي‌ 
انتظار نمي‌رود عارضه‌اي‌ به‌ وجود آيد. 
درمان‌ 

اصول‌ كلي‌ 
اين‌ بيماري‌ سير خفيفي‌ دارد و مي‌توان‌ از كودك‌ در منزل‌ مراقبت‌ به‌ عمل‌ آورد. 
يك‌ گوش‌ پاك‌كن‌ يا چيزي‌ شبيه‌ آن‌ را با پراكسيد هيدروژن‌ 2% آغشته‌ كنيد، و روي‌ تاول‌هاي‌ دهان‌ بماليد. 
اگر كودك‌ به‌ سني‌ رسيده‌ باشد كه‌ بدون‌ قورت‌ دادن‌ بتواند دهان‌ خود را بشويد، دهان‌ او را پس‌ غذا با آب‌ نمك‌ (نصف‌ قاشق‌ چايخوري‌ نمك‌ در يك‌ فنجان‌ آب‌) بشوييد. 
وسايل‌ غذاخوردن‌ و ساير اشيايي‌ كه‌ با دهان‌ يا بزاق‌ بچه‌ تماس‌ حاصل‌ كرده‌اند را در صورت‌ امكان‌ بجوشانيد يا از وسايل‌ يك‌ بار مصرف‌ استفاده‌ كنيد تا از سرايت‌ بيماري‌ جلوگيري‌ شود. 
سر شيشه‌ شير را قبل‌ از استريل‌ كردن‌ شير خشك‌ در شيشه‌، به‌طور جداگانه‌ 20 دقيقه‌ بجوشانيد. 
داروها 
براي‌ كم‌ كردن‌ تب‌ بالا يا درد مي‌توان‌ از داروهايي‌ مثل‌ استامنيوفن‌ استفاده‌ كرد. آنتي‌بيوتيك‌ها براي‌ اين‌ بيماري‌ مؤثر نيستند. 
فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري 
تا زماني‌ كه‌ تب‌ و ساير علايم‌ برطرف‌ نشده‌ باشند، كودك‌ بايد در رختخواب‌ استراحت‌ كند. پس‌ از آن‌ فعاليت در زمان ابتلا به اين بيماري ها مي‌توانند تدريجاً از سرگرفته‌ شوند. 
رژيم‌ غذايي‌ 
كودك‌ را تشويق‌ كنيد مايعات‌ زيادتري‌ دريافت‌ كند، مثلاً شير، ژلاتين‌ مايع‌، بستني‌، يا نوشيدني‌هاي‌ درست‌ شده‌ از شربت‌ گيلاس‌. اگر نوشيدن‌ مايعات‌ دردناك‌ باشد، در كودكاني‌ كه‌ سنشان‌ بالاتر است‌ مي‌توان‌ از ني‌ استفاده‌ كرد. 
درچه شرايطي بايد به پزشك مراجعه نمود؟ 
اگر كودكتان‌ علايم‌ بيماري‌ دست‌، پا و دهان‌ را دارد. 
اگر علايم‌ بدتر شوند يا رو به‌ بهبود نگذارند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:05 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

فزودني ها احتمال بروز بيش فعالي را در كودكان افزايش مي دهد


پژوهشگران انگليسي هشدار دادند، غذاهاي حاوي افزودني ها احتمال بروز بيش فعالي را در كودكان افزايش مي دهد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه خبري نيوكرالا؛ در اين پژوهش، محققان انگليسي با بررسي 300 كودك دريافتند، نوشيدني هاي حاوي تركيبات افزودني باعث بروز بيش فعالي مي شود، آن ها اعلام كردند، 5 تا 10 درصد از دانش آموزان از اختلال بيش فعالي با علائم كاهش تمركز و فعاليت بسيار رنج مي برند كه اين بيماري در پسران بيش از دختران مشاهده مي شود.
در اين پژوهش آمده است، افزودني هايي چون رنگ هاي مصنوعي، بنزات سديم و مواد موجود در بستني ها نيز خطر بروز بيش فعالي را در كودكان افزايش مي دهد. در پژوهش حاضر، محققان هشدار دادند، والدين بايد از مصرف مواد غذايي حاوي افزودني در كودكان خود جلوگيري كنند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:05 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

آسيب هاي پرتو درماني به توانايي خواندن و يادگيري كودكان


پرتو درماني هاي پزشكي بر توانايي هاي يادگيري، خواندن و هوش كودكان تأثير منفي مي گذارد.

دكتر ارمغان فرد اصفهاني، دكتراي پزشكي هسته اي به باشگاه خبرنگاران گفت: پرتو درماني هاي پزشكي همانند راديوگرافي، راديولوژي و سي تي اسكن بر توانايي هاي يادگيري كودكان اثر منفي مي گذارد و هر چه سن كودك كمتر باشد، تأثير منفي پرتو درماني بر توانايي هاي يادگيري وي بيشتر است.
وي افزود: بيشترين ميزان كاهش هوش و توانايي هاي خواندن در كودكاني رخ مي دهد كه قبل از سن 7 سالگي تحت پرتو درماني قرار بگيرند.
اصفهاني فرد تصريح كرد: كاهش هوش و توانايي هاي يادگيري كودكان در اثر پرتو درماني احتمالاً به اين دليل است كه بر فرآيندهاي اساسي شناختي آن مؤثر است و بر اثر پرتوهاي مختلف آسيب مي بينند و در نتيجه توانايي هاي يادگيري و نوشتن كودك به اندازه كافي رشد نمي كند

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:05 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

كودكان مبتلا به تيك احتياج به محبت والدين دارند


كودكان مبتلا به تيك احتياج به محبت والدين دارند
متخصصان تاكيد دارند كودكان مبتلا به تيك هاي ناگهاني حركتي يا گفتاري نياز به صبر ، محبت و آرامش والدين دارند.
به گزارش سلامت نیوزبه نقل از خبرگزاري آلمان، به گفته متخصصان اطفال و روانپزشكان آلماني تيك ها به هيچ عنوان ارادي نيستند و به صورت هاي مختلف حركتي مانند پلك زدن هاي سريع و يا تيك هاي كلامي مانند تكرار سيلابها و لغات بروز مي كند.
بنابراين گزارش، متخصصان تاكيد كردند اين تيك ها با عصباني شدن كودك تشديد مي شود و به هنگام آرامش كودك كاهش مي يابند به همين دليل آرامش در محيط زندگي كودك مبتلا به تيك از اهميت بسيار زيادي برخوردار است و والدين كمتر بايد به حالتهاي كودك خود توجه كنند.
براساس اين گزارش، در بيشتر موارد تيك ها به همان سرعتي كه ايجاد مي شوند، از بين مي روند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:06 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

اكثر دل دردهای كودكان علت جسمی ندارد


اكثر دل دردهای كودكان علت جسمی ندارد
پژوهشگران اعلام كردند: درد مزمن شكم در كودكان و نوجوانان شیوع زیادی دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از شبكه خبر، پژوهشگران با درج مقاله ای در آخرین شماره نشریه پزشكی آرشیو بیماری در كودكی اعلام كردند ، حدود بیست درصد كودكان و نوجوانان به دل درد مزمن دچارند كه در اكثر موارد هیچ علت جسمی برای این دل دردها و جود ندارد.
پژوهشگران دانشگاه پزشكی آبردین (Aberdeen ) با بررسی 675 كودك 11 تا 14 سال به مدت 4 سال متوجه شدند : 22 درصد این كودكان به دل درد مزمن دچارند.
بر اساس این بررسی ، شیوع دل درد ، در نوجوانانی كه به سردرد ، درد معده ، مشكلات رفتاری و احساس خستگی دچارند، یا از رفتن به مدرسه لذت نمی برند ، بیش از دیگر همسالان آنان است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:06 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

نوزادان را بپوشانید


نوزادان را بپوشانید
نوزادان زير يك سال قادر به لرزيدن نيستند، و بدن آن ها از مكانيسم ديگري براي توليد گرما در هواي سرد بهره ميگيرد.

به گزارش خبرنگار سلامت نیوز ، نوزادان توسط متابوليسم چربي هاي قهوه اي كه در قسمت پشت گردن و ميان دو كتف واقع ميباشند، توليد گرما ميكنند. 
به طور معمول كودكان به خاطر نسبت سطح به حجم بالاتر بدنشان، بيشتر در معرض سرمازدگي و افت دماي بدن قرار دارند و سريعتر گرما را از دست ميدهند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:08 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

درمان درماتیت سبوره نوزادان
درماتیت سبوره یک عارضه پوستی است که در میان نوزادان کمتر از 12 ماه ديده مي‌شود.

این عارضه باعث می‌شود که لکه‌های سفید و فلسی بر روی پوست سر ظاهر شود، اما این لکه‌ها ممکن است روی سایر نقاط بدن هم به‌ وجود آید.

درمان‌های موضعی این عارضه را درمان می‌کنند. از جمله می‌توانید از اين شیوه‌ها استفاده کنید:

پیش از شستن کودک سرش را با وازلین یا روغن بچه چرب کنید تا ضایعات فلسی پوست نرم شود.

پوست سر نوزاد را با شامپویی که پزشکتان تجویز کرده بشویید.

از یک کرم یا لوسیون کورتونی بر روی پوست سر نوزاد استفاده کنید.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

داروهاي ضد سرفه اطفال چگونه مصرف شود؟


براي کودکان و همچنين والدين آنها، يکي از دردسرسازترين مشکلات تنفسي کودکان که معمولا به دنبال سرماخوردگي و ديگر عفونت هاي دستگاه تنفسي فوقاني URI ايجاد مي شود، سرفه هاي ناراحت کننده اي است که هنگام شب بيشتر مي شود و برنامه خواب کودک و پدر و مادر را به هم مي زند.به همين دليل ، سرفه يکي از شايع ترين علل مراجعه به پزشک اطفال است و پدر و مادرها هم سالانه هزينه هاي هنگفتي براي خريد داروهاي ضدسرفه (OTC بدون نياز به نسخه پزشک) صرف مي کنند.در مطالعه اي که نتايج آن سال 1994 در نشريه JAMA به چاپ رسيد، پژوهشگران دريافتند که 53/7 درصد والدين کودکان 3ساله در 3ماه گذشته براي فرزندان خود از داروهاي OTC کمک گرفته اند که شايع ترين آنها، استامينوفين و داروهاي سرماخوردگي بوده و بديهي است که چنين استفاده گسترده اي از داروهاي سرماخوردگي نمي تواند بدون عوارض جانبي باشد.گروهي رايج از داروهاي مورد استفاده ، داروهاي ضدسرفه نظير ديفن هيدرامين و دکسترومتورفان هستند. با وجود اين که اين داروها تاثير نسبتا خوبي در بزرگسالان دارند ولي پژوهشي که نتايج آن در شماره جولاي ژورنال Pediatric به چاپ رسيده ، اصولا مصرف اين داروها در کودکان را مورد سوال قرار داده و تاثير آنها در مهار سرفه را تنها معادل آب قند دانسته است.«نه دکسترومتورفان و نه ديفن هيدرامين ، هيچيک در کنترل سرفه و بهبود کيفيت خواب کودکان ، مزيتي بر پلاسبو ندارند.»اين مطلبي است که در مقاله بالا، به آن اشاره شده است. دکتر يان.ام.پاول و همکارانش از کالج پزشکي ايالت پنسيلوانيا که مطالعه مزبور را به انجام رسانده اند در اين مقاله مي گويند: «در حال حاضر، فقدان يک دستورالعمل مشخص درباره درمان علامتي کودکاني که به دنبال URI دچار سرفه شده اند، محيطي را فراهم کرده که در آن متخصصان اطفال به وفور اين داروها را تجويز مي کنند، سايتهاي مختلف اينترنتي هر کدام پيشنهادي در اين زمينه ارائه مي کنند و به دنبال آنها، پدر و مادرها هم براي تهيه داروهاي سرکوب کننده سرفه و انواع آنتي هيستامين ها براي بهبود علايم فرزندانشان اقدام مي کنند.»به گفته پژوهشگران ، هدف آنها از انجام اين مطالعه ، اين بود که ببينند آيا مصرف دکسترومتورفان يا شربت ديفن هيدرامين در کودکاني که به دنبال URI دچار سرفه حاد شده اند، تاثيري بر بهبود سرفه هاي شبانه آنها خواهد داشت يا خير؟در اين مطالعه که به صورت دوسوکور انجام شد، يکصد کودک 2 تا 18 سال دچار سرماخوردگي و سرفه هاي شبانه که به طور متوسط 4 روز از بيماري آنها مي گذشت ، در مرکز پزشکي Penn State Hershey مورد مطالعه قرار گرفتند.اين کودکان به 3گروه تقسيم شدند و به ترتيب دکسترومتورفان ، ديفن هيدرامين و پلاسبو دريافت کردند و از والدين آنها خواسته شد، داروها را نيم ساعت پيش از خواب به فرزندانشان بدهند.در شب دوم مصرف داروها، صرف نظر از اين که در کدام گروه قرار داشتند، وضعيت کودکان به طور قابل ملاحظه اي بهتر شده بود و والدين مي گفتند که نه تنها سرفه فرزندشان بهبود يافته بلکه همگي آنها از شروع درمان ، خواب بهتري داشته اند و در واقع نه دکسترومتورفان و نه ديفن هيدرامين ، هيچ يک مزيتي بر پلاسبو نداشتند؛ بعلاوه در گروهي که از دکسترومتورفان استفاده مي کردند، مواردي از بي خوابي به دنبال مصرف دارو گزارش شد و در گروهي که ديفن هيدرامين مصرف کرده بودند، چرت زدن و خواب آلودگي بيشتر ديده مي شد.دکسترومتورفان و ديفن هيدرامين ، هر دو توانايي ايجاد توکسيستي و سميت را دارا هستند. عوارض جانبي دکسترومتورفان عبارت است از:ديستوني ، آنافيلاکسي ، ماستوسيتوز بولوز، وابستگي ، سايکوز، هالوسيناسيون ، آتاکسي ، بي خوابي ، ديابت تيپ يک و مرگ در دوزهاي بالا.اين عوارض بويژه در صورت مصرف همراه با ديگر داروها ديده مي شوند. علاوه بر اينها، دکسترومتورفان ميان نوجوانان مورد abuseنيز قرار مي گيرد.عوارض جانبي ديفن هيدرامين نيز بويژه در صورت مصرف طولاني مدت آن به وجود مي آيد و عبارتست از: خواب آلودگي ، restlessness، اضطراب ، ديستوني ، وابستگي ، سايکوز، ديس آريتمي قلبي ، موج QT طولاني ، رابدوميوليز، تشنج و حتي مرگ.پژوهشگران در اين مقاله تاکيد کرده اند که دکسترومتورفان و ديفن هيدرامين هيچ مزيتي بر پلاسبو در بهبود سرفه هاي شبانه کودکان به دنبال URIو کيفيت خواب آنان ندارد؛ بنابراين همه پزشکان بايد به اين مساله توجه داشته باشند و هنگام تجويز چنين داروهايي ، عوارض جانبي و هزينه آنها را هم مدنظر قرار دهند.در واقع ، سرماخوردگي و علايم آن ، بيشتر اوقات با گذشت زمان و بدون نياز به دارو بهبود مي يابد، ولي اگر اصرار به استفاده از داروهاي سرماخوردگي داريد، بد نيست به توصيه هاي دکتر ورونيکاگان ، متخصص اطفال در گفتگو با WebMD توجه کنيد.وي توصيه مي کند که هنگام تجويز اين داروها يا هنگام خريد داروهاي بدون نسخه از سوي والدين ، داروهايي تجويز شوند که به جاي چند جزئ فعال ، تنها يک جزئ فعال داشته باشند و بيش از 3 روز هم مورد استفاده قرار نگيرند.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
amindadaadad
amindadaadad
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 3567
محل سکونت : سیستان و بلوچستان

پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )

درصد بروز آسم در كودكان، ناشي از وجود انگلي در بين پرزهاي قالي است
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد صدوقي يزد و فوق تخصص بيماري‌هاي ريوي و مجاري تنفسي، با بيان اين كه 70 درصد آسم كودكان از طريق انگل مايت شروع مي‌شود، تصريح كرد: يكي از مهمترين عواملي كه باعث بروز آسم در كودكان مي‌شود، وجود بندپايي بنام مايت (Mait) در بين پرزهاي قالي است.

دكتر مسعود رحيميان در گفت ‌و گو با ایسنا، اظهار داشت: بيش از يك صد ميليون بيمار آسمي در دنيا وجود دارد كه در همه سنين ديده مي‌شوند؛ ولي اين بيماري در كودكان شايع‌تر است.
وي يكي از دلايل شيوع آسم در بين كودكان را كاهش بيماري‌هاي انگلي و روي آوردن سيستم ايمني بدن به مواد حساسيت‌زاي ديگر ذكر كرد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد خاطرنشان كرد: در صورتي كه آموزش آسم صحيح نباشد، عوارض اين بيماري شديد خواهد شد.
وي مهمترين عامل بروز آسم را علت ژنتيكي عنوان كرد و اذعان داشت: در چنين مواردي، از آنجايي كه عامل بيماري ارثي است، نمي‌توان آن را به صورت كامل از بين برد، ولي اين بيماري قابل كنترل است.
دكتر حكيميان با بيان اين كه يكي از مهمترين عواملي كه باعث بروز آسم در كودكان مي‌شود، وجود بندپايي به نام مايت (Mait) در بين پرزهاي قالي است، ابراز داشت: با ورود اين انگل به مجاري تنفسي، بدن شروع به ساخت آنتي بادي مي‌كند، به طوري كه افزايش مقدار اين آنتي بادي در بدن، باعث ورم توده‌هاي هوايي مي‌شود و همين امر موجب بروز علائمي همچون سرفه و خس خس سينه مي‌شود.
وي در ادامه عواملي نظير، دود سيگار، ‌مواد شيميايي،‌ گرد و خاك، بعضي داروها و حتي ‌ورزش ناگهاني را در ايجاد حساسيت توده‌هاي هوايي موثر دانست و اضافه كرد: ‌بعضي از بيماران تست‌هاي حساسيت انجام مي‌دهند و سعي دارند براي آسم خود به دنبال عامل حساسيت بگردند، ولي حساسيت‌زدايي نقشي در تشخيص و درمان آسم ندارد.
وي گفت: تماس كودكان با دود سيگار والدين باعث ايجاد حساسيت و آسم مي‌شود، لذا توصيه مي‌شود؛ كودكان كمتر از دو سال در معرض دود سيگار قرار نگيرند و آنها را از محل نگهداري پرندگان، برخي حيوانات خانگي، سوسك و استفاده از بخاري‌هاي نفتي كه باعث بروز حساسيت و ايجاد آسم مي‌شود، دور كرد.
به گفته دكتر حكيميان، تشخيص نادرست برخي از پزشكان و عدم توجه به درمان مي‌تواند باعث طولاني شدن روند بهبود بيماري شود.
وي با اشاره به اين كه آسم 70 درصد كودكان با بلوغ بهبود پيدا نمي‌كند، تاكيد كرد: اگر آسم به خوبي كنترل نشود، احتمال بهبود بيماري بسيار كم خواهد شد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد بيان داشت: آلودگي محيط زندگي افراد به خصوص مناطقي كه در جوار كارخانجات و يا در معرض آلودگي آنها وجود دارد، خطر بروز اين بيماري در اين محيط‌ها افزايش مي‌يابد.
وي در ادامه گفت: هدف از درمان اين بيماري، اين است كه بيماران علامت حمله و محدوديت در ورزش و فعاليت‌هاي روزانه نداشته باشند.
دكتر حكيميان يادآور شد: جهت درمان اين بيماري نياز به داروهايي است كه بتوان با روندي تدريجي باعث از بين رفتن اين بيماري شد، ولي متاسفانه داروهاي موجود تنها نقش تسكين ‌دهندگي دارند.
وي بهترين درمان كنوني اين بيماري را استفاده از اسپري دانست و گفت: متاسفانه به دليل طرز تفكر غلط مبني بر اعتياد آور بودن اسپري، افراد از استفاده از آن خودداري مي‌كنند.
اين فوق تخصص بيماري‌هاي ريوي در پايان يادآور شد: جهت درمان كودكان كه استفاده از اسپري براي آنها سخت است، معمولاً داروهاي خوراكي تجويز مي‌شود كه البته عوارض آن براي بدن نيز بيشتر است.

** دارالولایه **

درباره امضاء

شنبه 11 شهریور 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها