0

مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

کنترل کننده ide


کنترل کننده IDE
رسانه های ذخيره سازی يکی از بخش های مهم در کامپيوتر بوده که دارای جايگاهی اساسی به منظور ذخيره سازی اطلاعات می باشند. اهميت موضوع فوق به نوع استفاده از کامپيوتر بستگی نداشته و همواره رسانه های ذخيره سازی اطلاعات ، دارای جايگاه خاص خود در کامپيوتر بوده و خواهند بود. در اغلب کامپيوترهای شخصی از يکی از دستگاه های ذخيره سازی اطلاعات زير استفاده می گردد.( معمولا" در يک سيستم بيش از يک مورد استفاده گردد )
  • فلاپی درايو
  • هارد درايو
  • CD-ROM درايو
معمولا" هر يک از دستگاه های فوق از طريق يک واسط ( اينترفيس ) با نا م IDE ) Integrated Drive Electronics) به کامپيوتر متصل می گردند.اينترفيس IDE يک روش استاندارد برای اتصال ( ارتباط) يک دستگاه ذخيره سازی به کامپيوتر است .شکل زير هارد را بمراه برد کنترلی مربوطه در کنار يکديکر نشان می دهد.
نحوه شکل گيری IDE
IDE با هدف استاندارد کردن استفاده از هارد ( هارد درايو ) در کامپيوترها ايجاد شده است . نکته مهم در رابطه با IDE تلفيق( در کنار هم قرار دادن ) هارد ( هارد ، درايو ) و کنترل کننده با يکديگر است . کنترل کننده يک برد الکترونيکی بهمراه مجموعه ای از تراشه ها است که نحوه ذخيره و بازيابی اطلاعات بر روی هارد ديسک را مشخص می نمايد. اغلب کنترل کننده ها دارای حافظه اختصاصی خود بوده که از آن بعنوان يک بافر و در جهت افزايش کارآئی عملکرد هارد ديسک استفاده می گردد. قبل از مطرح شدن IDE ، کنترل کننده ها و هارد ديسک ها از يکديگر جدا بودند. در چنين مواردی همواره اين احتمال وجود داشت که کنترل کننده توليده شده توسط يک شرکت با هارد ديسک توليده شده توسط شرکت ديگر، با يکديگر مطابقت نداشته و قادر به کار در کنار يکديگر نباشند! وجود فاصله بين کنترل کننده و هارد خود عاملی برای کاهش کيفيت سيگنال مربوطه بوده که اثرات مستقيمی را در رابطه با کارآئی هارد ديسک بدنبال داشت .
شرکت IBM در سال 1984 کامپيوترهای شخصی AT را با ويژگی های منحصر بفرد در معماری بکار گرفته شده عرضه نمود. در معماری فوق از مجموعه ای اسلات برای افزايش کارت های سخت افزاری از نوع ISA)Industry Standard Architecture) استفاده بعمل آمد. گذرگاه (BUS) جديد قادر به ارسال داده بصورت شانزده بيت در هر لحظه بود.( گذرگاه های اوليه ISA قادر به ارسال داده بصورت هشت بيت در هر لحظه بودند) در معماری ارائه شده توسط شرکت IBM برای اولين بار از ترکيب درايو / کنترل کننده استفاده گرديد. يک کابل، درايو/ کنترل کننده را به يک کارت ISA که به کامپيوتر متصل بود ، ارتباط می داد. تکنولوژی فوق را می توان نقطه شروع اينترفيس های ATA )AT Attachment ) در نظر گرفت .
در سال 1986 ، شرکت کامپک درايوهای IDE را معرفی نمود. ايده درايوهای فوق از استاندارد ATA شرکت IBM بود. پس از مدت زمان کوتاهی ساير شرکت های توليد کننده تجهيزات کامپيوتری نيز درايوهای IDE را عرضه کردند. بتدريج تکتولوژی IDE رايج و اغلب توليدکنندگان برای توليد درايو / کنترل کننده از استاندارد فوق تبعيت کردند. شکل زير يک کنترل کننده را نشان می دهد.

کنترل کننده ها، درايوها ، آداپتورهای ميزبان
اغلب بردهای اصلی (MotherBoard) بهمراه يک اينترفيس IDE عرضه می شوند. اينترفيس فوق را کنترل کننده IDE نيز می نامند.اينترفيس در خقيقت يک آداپتور ميزبان ( Host Adapter) است . اين بدان معنی است که آداپتور فوق شرايطی را فراهم می نمايد که يک دستگاه به يک کامپيوتر ( ميزبان ) متصل گردد. کنترل کننده بر روی بردی قرار دارد که به هارد متصل است .
در ابتدا هدف از طراحی اينترفيس IDE ، اتصال يک هارد به کامپيوتر بود ولی بتدريج بعنوان يک اينرفيس جامع و کامل برای اتصال دستگاه های ديگر نظير : فلاپی و CD-ROM نيز مورد توجه و استفاده قرار گرفت .

کابل
دستگاه های IDE از يک کابل ريبونی برای ارتباط با يکديکر استفاده می نمايند. در اين نوع کابل نمام سيم های مورد نظر بصورت تخت و در کنار يکديگر قرار می گيرند. اين نوع ريبون ها دارای 40 و يا 80 سيم می باشند. ابتدا و انتهای کابل های فوق از يک کانکتور خاص استفاده می گردد. در فسمت ميانی کابل فوق از يک کانکتور ديگر نيز استفاده می گردد . مجموع طول کابل فوق نمی تواند از 18 اينچ ( 46 سانتيمتر) بيشتر باشد.فاصله بين اولين کانکتور ( يک سر کابل ) و کانکتور دوم ( ميانی ) حداکثر 12 اينج و فاصله دومين کانکتور تا کانکتور سوم ( سر ديگر کابل ) حداکثر 6 اينچ است . رعايت فواصل فوق ، پيوستگی سيگنال را بدنبال خواهد داشت . سه کانکتور فوق دارای رنگ های متمايزی بوده و به دستگاه های خاصی متصل خواهند شد.
  • کانکتور آبی برای اتصال به برد اصلی
  • کانکتور مشکی برای اتصال به درايو اوليه (Master)
  • کانکتور خاکستری برای اتصال به درايو ثانويه (Slave)
در يک طرف کابل فوق يک نوار وجود دارد. نوار فوق اعلام می کند که سيم موجود در آن سمت ، به پين شماره يک متصل است . سيم شماره 20 به جائی متصل نخواهد بود.( در محل فوق پينی وجود ندارد) از محل پين فوق برای اطمينان از اتصال کابل به درايو مورد نظر استفاده می گردد. شکل زير يک کانکتور کابل IDE را نشان می دهد.

ide.JPG
 
دستگاه های اصلی و ثانويه
يک اينترفيس IDE ، قادر به حمايت از دو دستگاه است . اکثر بردهای اصلی دارای دو اينترفيس می باشند ( اوليه و ثانويه ) در اين حالت می توان حداکثر چهار دستگاه IDE را استفاده کرد.با توجه به اينکه کنترل کننده و درايو از يکديکر متمايز ( جدا ) می باشند، عمليات کنترلی اضافه ای به منظور تشخيص دستگاه ارسال کننده اطلاعات وجود نخواهد داشت. شکل زير اينترفيس های اوليه و ثانويه موجود بر روی يک بر دصلی را (ازنمای نزديک) نشان می دهد.

به منظور اتصال دو درايو به يک کابل IDE ، از يک نوع پيکربندی خاص با نام " Master " و " Slave " استفاده می کند.با استفاده از پيکربندی فوق يک کنترل کننده درايو قادر به اعلام زمان ارسال اطلاعات توسط درايو ديگر برای کامپيوتر است . در چنين حالتی درايو Slave درخواستی را برای درايو Master ارسال تا اطمينان حاصل نمايد که آيا Master در حال ارسال اطلاعات است يا خير؟ در صورتيکه Master بيکار باشد به Slave اعلام تا عمليات ارسال داده توسط وی آغاز گردد. در صورتيکه درايو Master در حال ارسال اطلاعات باشد به Slave اعلام می گردد که می بايست در انتظار بوده تا زمانيکه عمليات ارسال داده توسط Master به اتمام رسيده و به Slave اعلام گردد.
از پين شماره 39 کانکتور برای تشخيص اتصال درايو Slave استفاده بعمل می آيد. پين فوق حامل يک سيگنال خاص به منظور تشخيص حضور درايو Slave است . سيگنال فوق Drive Active/Slave Present )DASP) ناميده می شود. توصيه می گردد درايوMaster به کانکتور انتهائی کابل متصل و Jumper مربوطه به هارد در وضعيت Master قرار گيرد. Jumper مربوط به درايو دوم را در حالت Slave قرار داده و آن را به کانکنور ميانی کابل متصل نمائيد. کنترل کننده ها به منظور تشخيص Master و يا Slave بودن يک درايو از Jumper های تنظيم شده استفاده خواهند کرد. هر درايو قابليت Master شدن و يا Slave بودن را دارا است .در صورتيکه صرفا" يک درايونصب شده باشد می بايست درايو فوق بصورت Master باشد.



srco.ir
 

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:46 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

ريزپردازنده


کامپيوتری که هم اکنون به کمک آن در حال مشاهده و مطالعه اين صفحه هستيد ، دارای يک ريزپردازنده است . ريزپردازنده به منزله مغز کامپيوتر است و تمامی کامپيوترها اعم از کامپيوترهای شخصی ، کامپيوترهای دستی و ... دارای ريزپردازنده می باشند. نوع ريزپردازنده استفاده شده در يک کامپيوتر می تواند متفاوت باشد ولی تمامی آنان عمليات مشابهی را انجام می دهند .
تاريخچه ريزپردازنده ها
ريزپردازنده که CPU هم ناميده می گردد، پتانسيل های اساسی برای انجام محاسبات و عمليات مورد نظر در يک کامپيوتر را فراهم می نمايد. ريزپردازنده از لحاظ فيزيکی يک تراشه است . اولين ريزپردازنده در سال 1971 و با نام Intel 4004 معرفی گرديد. ريزپردازنده فوق چندان قدرتمند نبود و صرفا" قادر به انجام عمليات جمع و تفريق چهار بيتی بود. نکته مثبت پردازنده فوق، استفاده از صرفا" يک تراشه بود.قبل از آن مهندسين و طراحان کامپيوتر از چندين تراشه و يا عصر برای توليد کامپيوتر استفاده می کردند.

اولين ريزپردازنده ای که بر روی يک کامپيوتر خانگی نصب گرديد
، 8080 بود. پردازنده فوق هشت بيتی و بر روی يک تراشه قرار داشت . اين ريزپردازنده در سال 1974 به بازار عرضه گرديد.اولين پردازنده ای که باعث تحولات اساسی در دنيای کامپيوتر شد ، 8088 بود. ريزپردازنده فوق در سال 1979 توسط شرکت IBM طراحی و اولين نمونه آن در سال 1982 عرضه گرديد. وضعيت توليد ريزپردازنده توسط شرکت های توليد کننده بسرعت رشد و از مدل 8088 به 80286 ، 80386 ، 80486 ، پنتيوم ، پنتيوم II ، پنتيوم III و پنتيوم 4 رسيده است . تمام پردازنده های فوق توسط شرکت اينتل و ساير شرکت های ذيربط طراحی و عرضه شده است . پردازنده های پنتيوم 4 در مقايسه با پردازنده 8088 عمليات مربوطه را با سرعتی به ميزان 5000 بار سريعتر انجام می دهد! جدول زير ويژگی هر يک از پردازنده های فوق بهمراه تفاوت های موجود را نشان می دهد.



micro1.JPG



توضيحات


  • ستون Date نشاندهنده سال عرضه پردازنده است.
  • ستون Transistors تعدا ترانزيستور موجود بر روی تراشه را مشخص می کند. تعداد ترانزيستور بر روی تراشه در سال های اخير شتاب بيشتری پيدا کرده است .
  • ستون Micron ضخامت کوچکترين رشته بر روی تراشه را بر حسب ميکرون مشخص می کند. ( ضخامت موی انسان 100 ميکرون است ).
  • ستون Clock Speed حداکثر سرعت Clock تراشه را مشخص می نمايد.
  • ستون Data Width پهنای باند واحد منطق و محاسبات (ALU) را نشان می دهد. يک واحد منطق و حساب هشت بيتی قادر به انجام عمليات محاسباتی نظير: جمع ، تفريق ، ضرب و ... برای اعداد هشت بيتی است. در صورتيکه يک واحد منطق و حساب 32 بيتی قادر به انجام عمليات بر روی اعداد 32 بيتی است . يک واحد منطق و حساب 8 بيتی به منظور جمع دو عدد 32 بيتی می بايست چهار دستورالعمل را انجام داده در صورتيکه يک واحد منطق وحساب 32 بيتی عمليات فوق را صرفا" با اجرای يک دستورالعمل انجام خواهد داد.در اغلب موارد گذرگاه خارجی داده ها مشابه ALU است . وضعيت فوق در تمام موارد صادق نخواهد بود مثلا" پردازنده 8088 دارای واحد منطق وحساب 16 بيتی بوده در حاليکه گذرگاه داده ئی آن هشت بيتی است . در اغلب پردازنده های پنتيوم جديد گذرگاه داده 64 بيتی و واحد منطق وحساب 32 بيتی است . ستون MIPS مخفف کلمات Millions of instruction per Second ( ميليون دستورالعمل در هر ثانيه ) بوده و واحدی برای سنجش کارآئی يک پردازنده است.

درون يک پردازنده
به منظورآشنائی با نحوه عملکرد پردازنده لازم است
، نگاهی به درون يک ريزپردازنده داشته و با منطق نحوه انجام عمليات بيشتر آشنا شويم. يک ريزپردازنده مجموعه ای از دستورالعمل ها را اجراء می کند. دستورالعمل های فوق ماهيت و نوع عمليات مورد نظر را برای پردازنده مشخص خواهند کرد. با توجه به نوع دستورالعمل ها ، يک ريزپردازنده سه عمليات اساسی را انجام خواهد داد :


  • يک ريزپردازنده با استفاده از واحد منطق و حساب خود (ALU) قادر به انجام عمليات محاسباتی نظير: جمع ، تفريق، ضرب و تقسيم است. پردازنده های جديد دارای پردازنده های اختصاصی برای انجام عمليات مربوط به اعداد اعشاری می باشند.
  • يک ريزپردازنده قادر به انتقال داده از يک محل حافظه به محل ديگر است .
  • يک ريزپردازنده قادر به اتخاذ تصميم ( تصميم گيری ) و پرش به يک محل ديگر برای اجرای دستورالعمل های مربوطه بر اساس تصميم اتخاذ شده است .

شکل زير يک پردازنده ساده را نشان می دهد.


پردازنده فوق دارای :


  • يک گذرگاه آدرس (Address Bus) است که قادر به ارسال يک آدرس به حافظه است ( گذرگاه فوق می تواند 8 ، 16 و يا 32 بيتی باشد)
  • يک گذرگاه داده (Data Bus) است که قادر به ارسال داده به حافظه و يا دريافت داده از حافظه است (گذرگاه فوق می تواند 8 ، 16 و يا 32 بيتی باشد)
  • يک خط برای خواندن (RD) و يک خط برای نوشتن (WR) است که آدرسی دهی حافظه را انجام می دهند. آيا قصد نوشتن در يک آدرس خاص وجود داشته و يا مقصود، خواندن اطلاعات از يک آدرس خاص حافظه است؟
  • يک خط Clock که ضربان پردازنده را تنظيم خواهد کرد.
  • يک خط Reset که مقدار " شمارنده برنامه " را صفر نموده و يا باعث اجرای مجدد يک فرآيند می گردد.

فرض کنيد پردازنده فوق هشت بيتی بوده واز عناصر زير تشکيل شده است:


  • ريجسترهای A,B,C نگاهدارنده هائی بوده که از فليپ فلاپ ها ساخته شده اند.
  • Address Latch مشابه ريجسترهای A,B,C است .
  • شمارنده برنامه (Program Counter) نوع خاصی از يک نگهدارنده اطلاعات است که قابليت افزايش بميزان يک و يا پذيرش مقدار صفر را دارا است
  • واحد منطق و حساب (ALU) می تواند يک مدار ساده جمع کننده هشت بيتی بوده و يا مداری است که قابليت انجام عمليات جمع ، تفريق ، ضرب و تقسيم را دارا است .
  • ريجستر Test يک نوع خاص نگاهدارنده بوده که قادر به نگهداری نتايج حاصل از انجام مقايسه ها توسط ALU است .ALU قادر به مقايسه دو عدد وتشخيص مساوی و يا نامساوی بودن آنها است . ريجستر Test همچنين قادر به نگهداری يک Carry bit ( ماحصل آخرين مرحله عمليات جمع) است . ريجستر فوق مقادير مورد نظر را در فليپ فلاپ ها ذخيره و در ادامه Instruction Decoder "تشخيص دهنده دستورالعمل ها " با استفاده از مقادير فوق قادر به اتخاذ تصميمات لازم خواهد بود.
  • همانگونه که در شکل فوق ، مشاهده می گردد از شش " 3-State" استفاده شده که به آنها "tri-State buffers" می گويند. بافرهای فوق قادر به پاس دادن مقادير صفر و يا يک و يا قطع خروجی مربوطه می باشند.. اين نوع بافرها امکان ارتباط چندين خروجی را از طريق يک Wire فراهم می نمايند. در چنين حالتی فقط يکی از آنها قادر به انتقال ( حرکت ) صفر و يا يک بر روی خط خواهد بود.

ريجستر Instruction و Instruction Decoder مسئوليت کنترل ساير عناصر را برعهده خواهند داشت . بدين منظور از خطوط کنترلی متفاوتی استفاده می گردد. خطوط فوق در شکل فوق نشان داده نشده اند ولی می بايست قادر به انجام عمليات زير باشند:


  • به ريجستر A اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به ريجستر B اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به ريجستر C اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به " شمارنده برنامه " اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به ريجستر Address اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به ريجستر Instruction اعلام نمايد که مقدار موجود بر روی گذرگاه داده را در خود نگاهدارد.(Latch)
  • به " شمارنده برنامه " اعلام نمايد که مقدار خود را افزايش دهد.
  • به " شمارنده برنامه " اعلام نمايد که مقدار خود را صفر (Reset) نمايد.
  • به واحد منطق و حساب نوع عملياتی را که می بايست انجام گيرد، اعلام نمايد.
  • به ريجستر Test اعلام نمايد که بيت های ماحصل عمليات ALU را در خود نگاهدارد.
  • فعال نمودن خط RD ( خواندن )
  • فعال نمودن خط WR ( نوشتن )

حافظه های RAM و ROM
در بخش قبل گذرگاه های آدرس و داده نظيرخطوط RD,WR بررسی گرديدند. گذرگاه های فوق به حافظه های RAM ،ROM و يا هر دو متصل خواهند بود. در ريزپردازنده ساده فرضی فوق، از گذرگاه های آدرس و داده هشت بيتی استفاده می گردد. بدين ترتيب پردازنده قادر به آدرس دهی 256 بايت حافظه و خواندن و يا نوشتن هشت بيت از حافظه در هر لحظه خواهد بود. فرض کنيد پردازنده فوق دارای 128 بايت حافظه ROM بوده که از آدرس صفر شروع شده و 128 بايت حافظه RAM که از آدرس 128 آغاز می گردد ، است . حافظه ROM تراشه ای است که اطلاعاتی را از قبل و بصورت دائم در خود نگهداری می نمايد. گذرگاه های آدرس به تراشه ROM اعلام خواهند کرد که کدام بايت را خواسته و آن را بر روی گذرگاه قرار خواهد داد. زمانيکه وضعيت خط RD تغيير نمايد تراشه ROM بايت مورد نظر و انتخابی را بر روی گذرگاه داده قرار خواهد داد. RAM شامل بايت هائی از اطلاعات است . ريزپردازنده قادر به خواندن و نوشتن در حافظه فوق بر اساس سيگنال های دريافتی از خطوط RD و RW است . در رابطه با حافظه RAM می بايست به اين نکته نيز اشاره گردد که اين نوع از حافظه ها با از دست منبع انرژی ( برق ) اطلاعات خود را از دست خواهند داد.
تمامی کامپيوترها دارای حافظه ROM به ميزان مشخص می باشند. ( برخی از کامپيوترها ممکن است دارای حافظه RAM نبوده نظير ميکرو کنترل ها ، ولی وجود و ضرورت حافظه ROM را در هيچ کامپيوتری نمی توان انکار نمود).بر روی کامپيوترهای شخصی حافظه ROM را BIOS نيز می نامند. زمانيکه ريزپردازنده فعاليت خود را آغاز می نمايد ، در ابتدا دستورالعمل هائی را اجراء خواهد کرد که در BIOS می باشند. دستورالعمل های موجود در BIOS عمليانی نظير تست سخت افزار و سيستم را انجام و در ادامه فرآيندی آغاز خواهد شد که نتيجه آن استقرار سيستم عامل در حافظه خواهد بود. (Booting) . در آغاز فرآيند فوق ، بوت سکتور هارد ديسک ( می تواند آغاز عمليات فوق از هارد شروع نشده و از فلاپی ديسک انجام گردد ، اتخاذ تصميم در رابطه با وضعيت فوق بر اساس پارامترهای ذخيره شده در حافظه CMOS خواهند بود ) را بررسی خواهد کرد . بوت سکتور فوق حاوی برنامه ای کوچک است که در ادامه BIOS آن را خوانده و در حافظه RAM مستقر خواهد کرد. ريزپردازنده در ادامه دستورالعمل های مربوط به برنامه بوت سکتور را که در حافظه RAM مستقر شده اند ،اجراء خواهد کرد. برنامه فوق به ريزپردازنده اعلام خواهد کرد که اطلاعات ديگری را از هارد ديسک به درون حافظه RAM انتقال و آنها را اجراء نمايد. با ادامه وتکميل فرآيند فوق سيستم عامل در حافظه مستقر ومديريت خود را آغاز می نمايد.

دستورالعمل های ريزپردازنده
هر ريزپردازنده دارای مجمو عه ای از دستورالعمل ها بوده که دارای کارآئی خاصی می باشند. اين دستورالعمل ها بصورت الگوئی از صفر و يا يک پياده سازی می گردنند. استفاده از دستورات فوق با توجه به ماهيت الگوئی آنها برای انسان مشکل و بخاطر سپردن آنها امری است مشکل تر! ، بدين دليل از مجموعه ای " کلمات " برا ی مشخص نمودن الگوهای فوق استفاده می گردد. مجموعه " کلمات " فوق " زبان اسمبلی " ناميده می شوند. يک " اسمبلر" قادر به ترجمه کلمات به الگوهای بيتی متناظر است .پس از ترجمه ، ماحصل عمليات که همان استخراج " الگوهای بيتی " است، در حافظه مستقر تا زمينه اجرای آنها توسط ريزپردازنده فراهم گردد جدول زير برخی از دستورالعمل های مورد نياز در رابطه با پردازنده فرضی را نشانن می دهد.



micro2.JPG



مثال : فرض کنيد برنامه محاسبه فاکتوريل عدد پنج (5!=5*4*3*2*1 ) با يکی از زبانهای سطح بالا نظير C نوشته گردد . کمپايلر ( مترجم ) زبان C برنامه مورد نظر را به زبان اسمبلی ترجمه خواهد کرد. ( فرض کنيد که آدرس شروع RAM در پردازنده فرضی 128 و آدرس شروع حافظه ROM صفر باشد.) جدول زير برنامه نوشته شده به زبان C را بهمراه کد ترجمه شده اسمبلی معادل آن، نشان می دهد.


micro3.JPG


در ادامه می بايست کدهای ترجمه شده به زبان اسمبلی به زبان ماشين ( الگوهای بيتی ) ترجمه گردند. بدين منظور لازم است که هر يک از دستورات اسمبلی دارای کد معادل (OpCode) باشند. فرض کنيد دستورات اسمبلی در پردازنده فرضی دارای Opcode ( کدهای عملياتی) زير باشند.



micro4.JPG


در نهايت برنامه ترجمه شده به زبان اسمبلی به زبان ماشين ( الگوهای بيتی ) ترجمه خواهد شد.
micro5.JPG


همانگونه که مشاهده می نمائيد برنامه نوشته شده به زبان C به 17 دستورالعمل معادل اسمبلی و 31 دستورالعمل زبان ماشين تبديل گرديد.
Instruction Decoder ( تشخيص دهنده نوع دستورالعمل ها ) با انجام عملياتی خاص، نوع دستورالعمل را تشخيص خواهد داد. فرض کنيد دستور العمل ADD را داشته باشيم و بخواهيم نحوه تشخيص دستورالعمل را دنبال نمائيم :


  • در زمان اولين Clock ، دستورالعمل Load می گردد. ( فعال کردن بافر tri-state برای " شمارنده برنامه " ، فعال شدن خط RD ، فعال کردن Data-in در بافر tri-state )
  • در زمان دومين Clock ، دستورالعمل ADD تشخيص داده خواهد شد.( تنظيم عمليات جمع برای ALU ، ذخيره نمودن ماحصل عمليات ALU در ريجستر C )
  • در زمان سومين Clock، " شمارنده برنامه " افزايش خواهد يافت ( در تئوری اين مرحله می تواند در زمان دومين Clock نيز صورت پذيرد)

همانگونه که ملاحظه گرديد ، هر دستورالعمل اسمبلی دارای چندين Clock Cycle است . برخی از دستورات نظير ADD دارای دو و يا سه Clock و برخی ديگر از دستورات دارای پنج ويا شش Clock خواهند بود.

srco.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:46 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

دانلود آموزش کامل مونتاژ سخت افزار کامپیوتر


آموزش کامل مونتاژ سخت افزار کامپیوتر را در یک فایل کتاب الکترونیکی Pdf برای شما دوستان که به طور جامع و کامل میباشد را آماده کرده ایم که امیدواریم مورد استفاده شما دوستان قرار گیرد.







دانلود با حجم ۷۰۴ کیلوبایت


پسورد فایل :
کد PHP:
www.kamyabonline.com 







.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:46 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

پورت موازی
در زمان اتصال يک چاپگر به کامپيوتر از پورت موازی استفاده می گردد. با اينکه اخيرا" استفاده از پورت های USB رايج شده است ولی همچنان استفاده از پورت موازی برای اتصال چاپگر به کامپيوتر بسيار متداول است .
از پورت های موازی می توان برای اتصال تجهيزات جانبی زير به کامپيوتر استفاده نمود :
  • چاپگر
  • اسکنر
  • هارد درايوهای خارجی
  • کارت های شبکه
  • Tape
  • درايوهای Removable
  • CD burners
مبانی پورت های موازی
پورت موازی ، توسط شرکت IBM و به منظور اتصال يک چاپگر به کامپيوتر طراحی گرديد. زمانيکه شرکت IBM در انديشه طراحی و ارائه کامپيوترهای شخصی بود، ضرورت استفاده از چاپگرهای شرکت " سنترونيکس" نيز احساس گرديد.شرکت IBM تصميم نداشت که از همان پورتی که توسط چاپگرهای سنترونيک استفاده می گرديد، در طراحی خود استفاده نمايد.
مهندسين شرکت IBM از يک کانکتور 25 پين (DB-25) بهمراه يک کانکتور 36 پين برای ايجاد يک کابل خاص به منظور اتصال چاپگر به کامپيوتر استفاده کردند. ساير توليد کنندگان چاپگر نيز در ادامه از استاندارد سنترونيک تبعيت و به مرور زمان استاندارد فوق در سطح جهان مطرح و مورد استفاده قرار گرفت .
زمانيکه کامپيوترهای شخصی اطلاعاتی را برای چاپگر و يا هر وسيله ديگری که به پورت موازی متصل است، ارسال می نمايند ، در هر لحظه هشت بيت ارسال خواهد شد.. هشت بيت فوق بصورت موازی برای دستگاه ارسال خواهند شد. پورت موازی استاندارد، قادر به ارسال 50 تا 100 کيلوبايت در هر ثانيه است .نحوه عملکرد چاپگر به شرح زير است :

  • پين يک، حامل سيگنال Strobe بوده و دارای ولتاژی بين 2/8 و پنج است . زمانيکه کامپيوتر اطلاعاتی ( يک بايت داده ) ارسال می دارد ولتاژ به نيم ولت افت پيدا خواهد کرد.افت ولتاژ فوق به چاپگر اعلام می نمايد که داده هائی ارسال شده است .
  • پين دوتا نه حامل داده است .به منظور مشخص نمودن اينکه يک بيت دارای مقدار يک است ولتاژ پنج ارسال از طريق پين مربوطه ارسال ( شارژ) خواهد شد.بر روی پينی که شامل مقدار ( داده ) صفر است شارژی ( ولتاژ) قرار نخواهد گرفت .
  • پين ده ، اطلاعات لازم در خصوص نحوه عملکرد چاپگر را برای کامپيوتر، ارسال می نمايد . نحوه پياده سازی پين فوق نظير پين "يک" است .زمانيکه ولتاژ موجود بر روی پين فوق به نيم ولت تنزل پيدا نمايد، کامپيوتر اطلاعات لازم در خحصوص فرآيند چاپ را از چاپگر اخذ خواهد کرد .( کامپيوتر به اين اطمينان خواهد رسيد که چاپگر اطلاعات را دريافت نموده است )
  • در صورتيکه چاپگر مشغول باشد، پين شماره يازده شارژ می گردد. زمانيکه ولتاژ نيم ولت بر روی پين فوق قرار بگيرد به کامپيوتر اغلام خواهد شد که چاپگر آماده دريافت اطلاعات است .
  • در صورتيکه چاپگر دارای کاغذ نباشد ، از طريق پين شماره دوازده به کامپيوتر آگاهی لازم داده خواهد شد.
  • زمانيکه بر روی پين شماره سيزده شارژی وجود داشته باشد، آماده بودن چاپگر به کامپيوتر اعلام می گردد.

  • کامپيوتر از طريق پين شماره چهارده و با استفاده از يک ولتاژ پنچ ولت سيگنال Auto Feed را برای چاپگر ارسال می دارد.
  • در صورتيکه چاپگر دارای مشکلی باشد ولتاژ پين شماره پانزده به نيم ولت کاهش و کامپيوتر از بروز اشکال در چاپگر آگاهی پيدا می نمايد.
  • زمانيکه يک کار آماده چاپ باشد، کامپيوتر از پين شماره شانزده برای مقداردهی اوليه چاپگر ( کاهش ولتاژ) استفاده می نمايد.
  • کامپيوتر از پين شماره هيفده برای Offline نمودن از راه دور چاپگر استفاده می نمايد، بدين منظور برای چاپگر يک شارژ ارسال خواهد شد.
  • پين های شماره هيجده تا بيست و پنج Ground بوده و از آنها بعنوان يک سيگنال مرجع برای شارژ های پايين تر از نيم ولت استفاده می گردد.
برای دیدن این عکس به اندازه بزرگ، روی این قسمت کلیک کنید.
همانگونه که در شکل فوق مشاهده می نمائيد، بيست و پنج پين اول سنترونيک دقيقا" مشابه بيست و پنج پين کانکنور DB-25 می باشند.
SPP/EPP/ECP
در چاپگرهای اوليه پورت موازی بصورت يکطرفه بود. در اين حالت داده ها صرفا" در يک جهت قادر به حرکت برای هر يک از پين ها بوند. همزمان با معرفی کامپيوترهای PS/2 توسط شرکت IBM ، يک نوع جديد از پورت های موازی دو طرفه طراحی گرديد. اين طراحی با نام Standard Parallel Port)SPP) مطرح و بسرعت جايگزين استاندارد اوليه گرديد.ارتباط دو طرفه باعث گرديد که هر يک از دستگاهها قادر به ارسال و دريافت اطلاعات باشند.دستگاههای زيادی از پين های دو الی نه ، برای داده استفاده می کردند. استفاده از هشت پين باعث می شد که روش ارسال اطلاعات بصورت half-duplex باشد . در اين حالت اطلاعات در هر لحظه در يک جهت حرکت می کردند.به منظور ارسال و دريافت اطلاعات ( دو طرفه ) از پين های شماره هيجده تا بيست و پنج برای دريافت اطلاعات استفاده گرديد پين های فوق در ابتدا برای Ground در نظر گرفته شده بودند.بدين ترتيب امکان ارتباطلات دو طرفه در هر لحظه فراهم می گردد (Full-duplex) .
استاندارد Enhanced Parallel port)EPP) در سال 1991 توسط شرکت های اينتل زيراکس و زنيت مطرح گرديد. مزيت مهم استاندارد فوق، حجم بالای اطلاعات ارسالی است . ( پانصد کيلو بايت تا دو مگابايت در هر ثانيه) . هدف عمده استاندارد فوق ، امکان اتصال دستگاههائی غير از چاپگر به پورت موازی است . رسانه های ذخيره سازی که نيازمند دارا بودن نرخ انتقال اطلاعات بالائی می باشند نمونه ای از اين نوع دستگاه ها می باشد.
بعد از معرفی استاندارد EPP شرکت های مايکروسافت و هيولت پاکارد در سال 1992 مشخصه جديدی با نام Extended Capabilities port )ECP) را معرفی نمودند.هدف عمده مشخصه فوق بهبود عملکرد و سرعت چاپگرها است .
در سال 1994 استاندارد IEEE 1284 معرفی گرديد. استاندارد فوق برای دستگاههای مرتبط با پورت موازی دو مشخصه را مطرح می نمايد : EPP و ECP . به منظور صحت عملکرد هر يک از مشخصه های فوق می بايست سيستم عامل و دستگاه متصل شده به پورت موازی ، امکانات لازم در خصوص حمايت از مشخصه های فوق را دارا باشند. امروزه اغلب کامپيوترها، SPP,ECP و EPP را حمايت نموده و قادر به تشخيص استفاده از هر يک از مشخصه های فوق با توجه به دستگاه مرتبط ( متصل ) به چاپگر می باشند.در صورتيکه نياز به تغيير يکی از مشخصه های فوق بصورت دستی ، می توان از برنامه BIOS سيستم استفاده و تنظيمات مربوطه را انجام داد.
srco.ir

______________

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

ذخيره سازي و رمز گذاري روي cd

يك ليزر در CD recorder يكسري سوراخ به نام ” چاله” در لايه رنگي ديسك ايجاد مي كند. فضاي بين اين چاله ها ” زمين ” خوانده مي شود. 1- اطلاعات چگونه ذخيره مي شود؟
در كتاب The Compact Disc Handbook از Ken pohlmann آمده است، رسانه هاي Write-once شبيه به ديسك هاي Play back-only ساخته مي شوند. همانند CD هاي معمولي، آنها از يك لايه بنيادين پلي كربنيك، يك لايه منعكس كننده و يك لايه محافظ استفاده مي كنند لايه ضبط كننده در بين لايه بنيادين و لايه منعكس كننده قرار دارد كه تركيبي از يك رنگ اصلي است... برخلاف CD هاي معمولي، يك تراك مارپيچي از قبل شيار دار شده، براي راهنمايي ليزر ضبط كننده در طول تراك مارپيچي استفاده مي شود، اين امر طراحي سخت افزاري recorder را آسان مي سازد و سازگاري ديسك را تضمين مي نمايد.
CD-R از بالا به پايين اينگونه لايه گذاري شده است:
] اختياري [ برچسب
] اختياري [ پوشش ضد خش و يا قابل چاپ
لاك الكل عاري از اشعه فرابنفش
لايه منعكس كننده
رنگ پليمري ساختماني
زير لايه پلي كربنيك
در CD هاي “ سبز” و ” طلايي” طلاي واقعي وجود دارد، اگر CD-R را رو به منبع نورنگاه داريد، باريكي آن آنقدر هست كه قابل رويت باشد. به خاطر داشته باشيد كه داده ها به سمت برچسب نزديكترند، تا سمتي كه پلاستيك شفاف قرار دارد و داده ها از آنجا خوانده مي شوند. اگر CD-R از پوشش فوقاني سختي برخوردار نباشد، همچون “Infoguard ”‌ Kodak ، خراشيدن سطح فوقاني بسيار ساده است و CD-R را به صورت غيرقابل مصرف در مي آورد.
يك ليزر در CD recorder يكسري سوراخ به نام ” چاله” در لايه رنگي ديسك ايجاد مي كند. فضاي بين اين چاله ها ” زمين ” خوانده مي شود. الگوي چاله ها و زمين ها اطلاعات را بر روي CD رمزگذاري مي كند و به آنها اجازه مي دهد تا روي CD player كامپيوتر بازيابي شوند. ديسك ها از داخل ديسك به خارج نوشته مي شوند، با نگاه كردن به ديسكي از داخل ديسك به خارج نوشته مي شوند.
با نگاه كردن به ديسكي كه آن را Write كرده ايد، مي توانيد به صحت اين مسئله بر روي يك CD-R پي ببريد، همچنان كه به سمت خارج پيش مي رويد اين تراك مارپيچ 22188 چرخش دورتادور CD به همراه 600 چرخش تراك در هر ميليمتر ايجاد مي كند. اگر مارپيچ ها را باز كنيد. طول آن به 5/3 مايل مي رسد. ساختار يك CD-RW متفاوت است:
] اختياري[ برچسب
] اختياري[ پوشش ضد خش و يا قابل چاپ
لاك الكل عاري از اشعه فرابنفش
لايه منعكس كننده
لايه عايق بالايي
لايه ضبط كننده
لايه عايق پاييني
زير لايه پلي كربنيك
2- چگونه مي توان فهميد كه ديسك در چه فرمتي است؟
معمولا با نگاه كردن به بسته بندي و با خود ديسك مي توان به فرمت آن پي برد:
• ديسك هاي CD-DA داراي يك لوگو “ Compact Disc Digital Audio “ هستند.
• ديسك هاي CD+G شامل كلمات ”‌CDGraphics ” مي باشند.
• ديسك هاي CD-I داراي لوگو ” Compact Disc Digital Video و يا كلمات ”‌Video CD ” مي باشند.
Video CD با CD-Video فرق مي كند. CD-V يك فرمت آنالوگ است مانند Laser Disc و ويدئو قابل ديدن با درايو CD-ROM نيست.

3-محافظت در برابر كپي گرفتن چگونه كار مي كند؟
راه هاي متعددي وجود دارد. يك تكنيك ساده و معمولي افزايش طول چند فايل روي CD است، بگونه اي كه آنها با صدها مگابايت طول ظاهر شوند. اگر طول فايل را بسيار بزرگتر از آنچه كه واقعا هست در تصوير ديسك قرار دهيد، اين كار عملي است. در واقع اين فايل با بسياري از فايل هاي ديگر منطبق مي شود. تا جايي كه برنامه كاربردي از طول فايل آگاه است، نرم افزار بخوبي كار مي كند.
اگر كاربر سعي كند فايل ها را روي ديسك سخت خود كپي نمايد، يا يك كپي ديسك به ديسك را صورت دهد، تلاش با شكست مواجه خواهد شد، زيرا CD چند گيگابايت از داده ها را نگاه مي دارد . يك راه حل عملي كه كنترل كافي بر روي recorder و نرم افزار master كننده دارد، نوشتن داده هاي ناقص در بخش ECC از سكتور داده هاست. سخت افزار استاندارد CD-ROM به طور خودكار خطاها را تصحيح مي كند و مجموعه هاي مختلفي از داده ها را بر روي ديسك مقصد مي نويسد. سپس reader ، كل سكتور را به عنوان داده هاي خام Load مي كند، بدون آنكه به تصحيح خطا بپردازد: حتي اگر نتواند داده هاي اصلي تصحيح نشده را بيابيد، اما مي داند كه يك نسخه تصحيح شده را مي خواند.
در جايي كه مكانيزم درايو و ميان افزار بخوبي تعريف مي شوند، اين تنها چيز با دوام بر روي سيستم هاست، همچون كنسول هاي بازي.
يك روش نه چندان پيچيده ولي موثر فشرده سازي يك CD نقره ايي با داده هايي فراتر از آنچه كه يك CD ، 74 دقيقه اي مي تواند Write كند. بنابراين كپي كردن ديسك نياز به فضاهاي خالي خاصي دارد، براي جبران اين فضا، داده ها را جا به جا مي كند، ديسك را هك مي نمايد يا ديسك هاي نقره ايي را با داده هاي سرقت رفته فشرده سازي مي كند.
اگر اين كار ادامه يابد ديسك روي برخي درايوها غيرقابل خواندن مي شود. يك فضاي خالي Overburn شده 80 دقيقه اي قادر به نگهداري هر مقدار اطلاعاتي است كه بتوانيد با اطمينان در يك ديسك بگنجانيد. روش خانه هاي نرم افزاري PC ، از فاصله بين تراك هاي صوتي استفاده مي كند و علائم شاخص را در محل هاي غير منتظره باقي مي گذارد. اين ديسك ها قابل كپي گرفتن از طريق اكثر نرم افزارها نيستند و نسخه برداري از آنها روي درايوهايي كه از ضبط disc-at-once پشتيباني نمي كنند، ممكن است امكانپذير نباشد.
روش ديگر ،ديسك هاي غير استاندارد با تراك كوتاهتر از 4 ثانيه است. اكثر نرم افزارهاي ضبط كننده و در حقيقت برخي recorder ها، كپي ديسك با چنين تراكي را رد مي كنند، يا تلاش مي كنند آن را كپي نمايند ولي با شكست مواجه مي شوند. يك برنامه كاربردي محافظت شده وجود تراك مورد نظر و اندازه آن را كنترل مي كند. به هر حال برخي recorder ها ممكن است موفق شوند، بنابراين اين كار ساده ايي نيست.
قرار دادن تراك هاي چندگانه داده ها در بين تراك هاي صوتي يك CD ، كپي كننده هاي ديسك را سر در گم خواهد كرد. گاهي اوقات كپي يك ديسك برچسب هاي Volume متفاوتي دارد. اين مسئله معمولا فقط در كپي هاي فايل به فايل روي مي دهد، نه كپي هاي تصوير ديسك، بنابراين كنترل نام ديسك به طور حاشيه اي مفيد است اما چندان موثر نيست، تغيير فهرست مطالب بگونه ايي كه ديسك بزرگتر از آنچه كه هست به نظر برسد، برخي از برنامه هاي كپي را متقاعد خواهد كرد كه ديسك منبع بسيار بزرگ است.
سيستم Laserlok از سايت
کد:
 http://www.diskxpress.com\
ادعا مي كند كه قادر است با كمترين هزينه از نسخه برداري غيرقانوني ديسك جلوگيري نمايد. Disk Guard ، يك ابتكار جديد است كه متعلق به TTR Technology مي باشد آنها ادعا مي كنند كه قادرند امضايي را بر روي CD هاي فشرده و CD-R ها است، اما بدون سخت افزار خاص قابل نسخه برداري نيست. يك برنامه مي تواند با كنترل كردن اين امضاء در جهت محافظت در برابر كپي گرفتن استفاده نمايد و در صورت عدم حضور امضاء از اجرا صرف نظر كند.

4- ديسك MultiSession چيست؟
يك Session ، يك سگمنت ضبط شده است كه ممكن است شامل يك يا چند تراك از هر نوعي باشد. الزامي وجود ندارد كه CD recorder كل Session را به يكباره Write كند، اما آخرين Session روي ديسك بايد بسته شود. قبل از آنكه يك CD صوتي استاندارد يا CD-ROM Player آن را تشخيص دهد. Session هاي اضافي مي توانند تا زماني كه * ديسك * بسته مي شود و يا اينكه فضاي خالي وجود نداشته باشد، اضافه گردند. MultiSession Writing ، اولين بار در ديسك هاي photo CD استفاده شد، كه اجازه مي داد تا تصويرهاي اضافي ضميمه گردند.
امروزه، اغلب با ديسك هاي MultiSession پيوندي و گاهي اوقات هم براي ديسك هاي CD-Extra بكار مي رود. وقتي كه CD داده ها را در درايو CD-ROM خود قرار مي دهيد، سيستم عامل آخرين Session ديسك را مي يابد و دايركتوري را از آن مي خواند . اگر CD از نوع فرمت ISO-9660 باشد- ورودي هاي دايركتوري مي تواند هر فايلي را روي CD هدف قرار دهد بدون توجه به نوع Session اي كه در قالب آن نوشته شده است. اكثر برنامه هاي معروف تكثير كننده CD به شما اجازه مي دهند تا يك يا چند Session اخير را به Session اي كه تازه نوشته شده پيوند دهيد.
اين امر موجب مي شود كه فايل هاي Session هاي قبلي بدون اشغال فضاي اضافي بر روي CD در آخرين Session ظاهر شوند. همچنين مي توانيد با قرار دادن نسخه جديد در اخرين Session بدون افزودن پيوند به نسخه قديمي تر ، نسخه جديد را در آخرين Session قرار دهيد.
در عوض، زماني كه يك CD صوتي را در CD Player معمولي قرار دهيد، تنها به اولين Session توجه مي شود. به همين دليل Write هاي MultiSession در مورد CD هاي صوتي كار نمي كنند، اما در صورت روي دادن چنين اتفاقي اين محدوديت به يك مزيت تبديل مي شود.
اين محدوديت بدين معني نيست كه شما بايد كل CD صوتي را به يكباره Write كنيد. توجه داشته باشيد كه تركيب Session هاي (CD-ROM ) MODE-1 و ( CD-ROM\XA ) MODE-2 روي يك ديسك منفرد جايز نيست. شما مي توانيد چنين چيزي را ايجاد كنيد. اما تشخيص آن براي درايوهاي CD-ROM دشوار خواهد بود.

5- كانال هاي زيركد چه هستند؟
8 كانال زيركد وجود دارد ( P,Q,R,S,T,U,V,W ) روش دقيق رمزگذاري فراتر از گنجايش اين مقاله است، اما متذكر مي شويم كه داده ها به طور يكسان در سرتاسر CD توزيع مي شوند و هر كانال مي تواند حدود 4MB را نگاه دارد.
كانال زير كد Q را مي توان با recorder هاي JVC\Pinnacle كنترل كرد، اما ظاهرا زياد كاربرد ندارند. كانال زيركد Q ، شامل اطلاعات مفيدي است كه در اكثر recorder ها قابل خواندن و نوشتن هستند. منطقه داده هاي كاربر شامل 3 نوع داده زير كد- Q است: اطلاعات موقعيتي، عدد كاتالوگ رسانه ها و كد ISRC . فرم هاي ديگري براي فعال ساختن MultiSession بكار مي روند و TOC را شرح مي دهند. CD Player هاي صوتي از اطلاعات موقعيتي براي نشان دادن زمان جاري استفاده مي كنند و داراي اطلاعاتي در مورد شاخص و يا تراك هستند. زماني كه ضبط Disc-At-Once انجام مي دهيد، اين اطلاعات قابل كنترل هستند.
ISRC كه توسط صنعت ضبط استفاده مي شود، كشور مبدا ، مالك، سال انتشار و عدد سريال تراك ها را بيان مي كند و ممكن است در هر تراكي متفاوت باشد. ISRC اختياري است و بسياري از CD ها از آن استفاده نمي كنند. عدد كاتالوگ رسانه ها شبيه به ISRC است، اما در هر ديسك ثابت مي باشد. توجه داشته باشيد كه اينها با كدهاي UPC فرق مي كنند. كانال هاي زير كد R-W ، براي متن و گرافيك در برنامه هاي كاربردي خاص همچون CD+G ( W\graphics CD كه توسط Sega CD پشتيباني مي شوند) استفاده مي شوند.
Philips كاربرد جديدي به نام ITTS را تدبير كرده است، اين كاربرد Player هاي كاملا مجهز را قادر مي سازد تا متن و گرافيك را روي ديسك هاي صوتي Red Book نمايش دهند. اخير ترين نتيجه اين تكنولوژي “ CD-Text ” است كه راهي را براي گنجاندن داده هاي ديسك و تراك بر روي يك CD صوتي استاندارد، فراهم مي سازد.
6- آيا فيلدهاي CD Identifier ( شناسه CD ) كاربرد وسيعي دارند؟
هم اكنون، تعداد سازندگاني كه از اين فيلدها استفاده مي كنند چندان زياد نيست و اينكه تمام دستگاه ها قادر به خواندن تمام فيلدها نيستند. برنامه هايي كه CD هاي صوتي را شناسايي مي كنند، به طور خودكار يك ID را بر مبناي كميت و طول تراك هاي صوتي محاسبه مي كنند.
7- سوزاندن يك CD-R چقدر طول مي كشد؟
اين زمان بستگي به آن دارد كه شما چه مقدار داده را مي خواهيد بسوزانيد و اينكه سرعت درايو شما چقدر است. سوزاندن 650MB داده حدود 74 دقيقه در 1X ، 37 دقيقه در 2X و 19 دقيقه در 4X ، زمان مي برد،اما شما بايد براي “Finalize ”‌كردن ديسك ، يك يا دو دقيقه اي را بيافزاييد. بخاطر داشته باشيد كه براي تك سرعته 150kb\ ، دو سرعته ثانيه 300kb\ و به همين ترتيب است. اگر شما نصف اين داده ها را داريد، سوزاندن در نصف اين زمان تمام خواهد شد.
8- تفاوت بين disc-at-once و Track-at-Once در چيست؟
دو روش اساسي براي Write كردن يك CD-R وجود دارد.(DAO ) Disc-At-Once ، كل CD را در يك مرحله و احتمالا تراك هاي چندگانه را Write مي كند. تمام سوزاندن بايد بدون وقفه كامل شود و امكان اضافه كردن اطلاعات بيشتر وجود ندارد. Track-At-Once ( TAO ) موجب مي شود تا Write كردن در جند مرحله صورت بگيرد. براي هر ديسك، يك حداقل طول تراك 300 بلاك و يك حداكثر 99 تراك و همچنين كمي سربار اضافي در رابطه با توقف و آغاز ليزر وجود دارد.
از آنجايي كه براي هر تراك ليزر خاموش و روشن مي شود، reader چند بلاك به نام بلاك هاي run-out و run-in در بين تراك ها باقي مي گذارد اگر كار به درستي صورت بگيرد، بلاك ها خاموش و معمولا غيرقابل توجه خواهند بود. CD ها و تراك هايي كه با يكديگر اجرا مي شوند ” توقف”‌قابل توجهي را خواهند داشت.
برخي از تركيبات نرم افزار و سخت افزار ممكن است در اين فاصله چيزهاي زائدي را بر جاي بگذارند، كه موجب كليك آزار دهنده در بين تراك ها مي گردد. برخي درايوها و يا بسته هاي نرم افزاري ممكن است به شما اجازه ندهد تا اندازه فاصله بين تراك هاي صوتي را هنگام ضبط كردن در مد Track-At-Once كنترل كنيد، بنابراين 2 ثانيه فاصله براي شما برجاي مي گذارد. برخي از recorder ها همچون philips CDD 2000 ، ضبط ” Session-at-once ” را مي پذيرند. اين امر كنترل disc-at-once بر روي فاصله هاي بين تراك ها را براي شما فراهم مي سازد و اجازه Write كردن در بيش از يك Session را به شما مي دهد.
و اين در زماني كه ديسك هاي CD Extra را Write مي كنيد، مي تواند مفيد واقع شود. مواردي وجود دارد كه ضبط disc-at-once ضروري است. براي مثال، گاهي اوقات ممكن است بدون استفاده از مد disc-at-once ، ساختن كپي هاي پشتيبان يكسان از برخي از ديسك ها، مشكل يا غير ممكن باشد.
همچنين برخي از دستگاه هاي master كننده CD ممكن است ديسك هايي كه در مد Track-at-once ضبط شده اند، را نپذيرد، زيرا فاصله بين تراك ها به صورت خطا به نمايش در خواهند آمد.
ضبط disc-at-once كنترل بيشتري را بر روي ايجاد ديسك، بخصوص CD هاي صوتي دارد، اما هميشه مناسب يا ضروري نيست. ايده خوبي است كه recorder اي بگيريد كه هم از ضبط disc-at-once هم از ضبط Track-at-once پشتيباني كند.
9- تفاوت هاي بين ضبط كردن از يك تصوير و on-the-fly ؟
بسياري از CD-R هايي كه بسته هاي نرم افزاري ايجاد مي كنند، امكان انتخاب بين ايجاد يك تصوير كامل از CD بر روي ديسك و انجام آنچه كه نوشتن به صورت “on-the-fly ” نام دارد، را به شما مي دهد. هر روش مزاياي مختص خود را دارد.
فايل هاي تصوير CD گاهي اوقات CD هاي مجازي يا VCD خوانده مي شوند. اينها كپي هاي كاملي از داده ها هستند، به طوري كه روي CD ظاهر خواهند شد و بنابراين لازم است كه درايو سخت شما فضاي كافي براي نگاه داشتن اين CD كامل را داشته باشد.
زماني كه از فضاي خالي 74 دقيقه اي استفاده مي كنيد، اين مقدار مي تواند به اندازه 650MB براي CD-ROM يا MB 747 براي ديسك صوتي باشد. اگر شما داراي هر دو تراك صوتي و داده ها بر روي CD خود هستيد، يك تصوير فايل سيستم ISO-9660 براي تراك داده ها و يك يا چند تصوير 16-bit 44.1KHz با صداي استريو براي تراك هاي صوتي وجود دارد. ضبط on-the-fly اغلب از يك ” تصوير مجازي ” استفاده مي كند كه در آن كليه فايلها آزمايش شده و Lead-out مي شوند، اما تنها مشخصات فايل ذخيره مي گردد نه داده ها . زماني كه Write,CD مي شود، محتواي فايل ها خوانده مي شوند. اين روش به فضاي كمتر درايو سخت نياز دارد و ممكن است در زمان صرفه جويي كند، اما خطر buffer underrun را افزايش مي دهد. با وجود نرم افزارهاي متعدد، انعطاف پذيري اين روش نيز بيشتر مي شود، بنابراين افزودن، حذف كردن و بهم آميختن فايل ها در يك تصوير مجازي آسانتر از يك تصوير طبيعي است.
CD اي كه از يك فايل تصوير ايجاد مي شود با CD اي كه با ضبط on-the-fly ايجاد شده، يكسان است با اين فرض كه هر دو فايل هاي مشابه را در مكان هاي مشابهي قرار دهند. انتخاب بين اين دو به تمايل كاربر و ظرفيت سخت افزار بستگي دارد.
10- يك CD Player چگونه مي داند كه از تراك هاي داده ها جهش كند؟ براي هر تراك فلگ ها زير كد وجود دارد.
داده ها: اگر Set شود، تراك شامل داده ها مي گردد. در غير اين صورت تراك شامل audio است. مجاز به كپي ديجيتال: كه توسط SCMS بكار مي رود.
4Audio كاناله: استاندارد 4audio,Red Book كاناله را مجاز مي داند، گرچه تعداد ديسك هايي كه از آن استفاده مي كنند بسيار اندك هستند. Pre-Emphasis : در صورتي set مي شود كه audio با pre-emphasis ضبط شده باشد.
دو مورد آخر بندرت استفاده مي شوند.
11- چگونه CD-RW با CD-R مقايسه مي شود؟
CD-RW مخفف CD-ReWritable است. CD-RW به طور معمول CD-Erasable ( CD-E ) خوانده مي شود. تفاوت بين CD-RW و CD-R اينست كه ديسك هاي CD-RW را مي توان Erase كرد و دوباره Write نمود، در حالي كه ديسك هاي CD-R تنها يكبار Write مي شوند. غير از اين تفاوت ديسك هاي CD-RW از تكنولوژي تغيير فاز استفاده مي شوند. درايوهاي CD-RW درست مانند ديسك هاي CD-R استفاده مي شوند. درايوهاي CD-RW از تكنولوژي تغيير فاز استفاده مي كنند. بجاي ايجاد“ حباب ها” و تغيير شكل در لايه رنگ recording ، حالت مواد در لايه ضبط كننده ار فرم شفاف به فرم غيرشفاف تغيير مي كند. حالت هاي متفاوت داراي شاخص هاي انكساري متفاوت هستند و بنابراين به طور نوري قابل تشخيص اند.
اين ديسك ها نه تنها از طريق درايوهاي استاندارد CD-R ، قابل Write شدن نيستند، بلكه قابل خواندن از طريق اكثر CD reader ها قديمي تر هم نمي باشند. تمام درايوهاي CD-RW مي توانند در CD-R ها Write شوند و انتظار مي رود اكثر درايوهاي جديد CD-ROM از CD-RW پشتيباني كنند. CD Player هاي كمي قديمي تر و اكثر CD Player هاي جديد مي توانند ديسك هاي CD-RW را اداره كنند.
اگر بخواهيد بر روي رسانه ها CD,CD-RW هاي صوتي ايجاد كنيد، مطمئن باشيد كه Player شما از عهده آنها بر خواهد آمد. براي يك درايو DVD ، خواندن ديسك هاي CD-RW بسيار گرانتر از CD-R هستند. اين مسئله در تصميم گيري هاي تجاري، خود يك عامل محسوب مي شود. در تعداد دفعاتي كه ديسك مي تواند Write شود، محدوديت وجود دارد ، اما تعدا اين دفعات نسبتا بالاست.
v 12- Finalizing ( پايان بخش) چه كاري انجام مي دهد؟
ديسكي كه شما مي توانيد داده ها را به آن بيافزاييد باز است. تمام داده ها در Session جاري نوشته مي شوند. زماني كه عمل Write كردن به پايان مي رسد، شما Session را مي بنديد. اگر بخواهيد يك ديسك MultiSession بسازيد، همزمان Session جديدي را باز مي كنيد. اگر Sessoin جديد را باز نكنيد، بعدا ديگر نمي توانيد Session اي را باز نماييد، بدين معني كه اضافه كردن داده هاي بيشتر به CD-R غيرممكن است. كل ديسك بسته مي شود. فرآيند تغيير يك Session از باز به بسته “Finalizing ” ، “ fixating ” يا فقط بستن Session خوانده مي شود. زماني كه آخرين Session را مي بنديد، شما ديسك را fixate,finalize و يا بسته ايد.
يك ديسك تك Ssession اي داراي 3 ناحيه اصلي است: Lead-in ، كه شامل فهرست مطالب (Table of contexts ) يا TOC است، ناحيه برنامه، به همراه تراك هاي صوتي و يا داده ها، و Lead-out ، كه هيچ چيز معناداري در خود ندارد. ناحيه Lead-in و Lead-out يك ديسك باز هنوز نوشته نشده است. اگر داده ها را در يك ديسك Write مي كنيد و Session را باز مي گذاريد- TOC كه محل تراك ها را به CD Player يا درايو CD-ROM مي گويد- در يك ناحيه مجزا به نام Program Memory Area يا PMA نوشته مي شود.
CD recorder ها تنها وسايلي هستند كه PMA را مشاهده مي كنند، به همين دليل است كه شما نمي توانيد داده هاي خود را در يك Session باز بر روي دستگاه استاندارد Playback ببينيد. CD Player ها چگونه تراك صوتي را نخواهند يافت و درايوهاي CD-ROM تراك داده را نخواهند ديد. وقتي كه Session پايان يافت، TOC در ناحيه Lead-in نوشته مي شود و موجب مي گردد دستگاه هاي ديگر ديسك را تشخيص دهند.
اگر Session جاري را ببنديد و Session جديدي را باز كنيد، Lead-in,Session بسته شده شامل پيوندي به Session, Lead-in بعدي خواهد بود. CD Player سيستم استريو يا ماشين شما درباره پيوند يك Lead-in بعدي چيزي نمي داند، بنابراين تنها مي تواند تراك ها را در اولين Session ببيند.
درايو CD-ROM شما ديسك هاي Multi Session را بسته به ظرفيتش وآنچه سيستم عامل مي گويد مي شناسد مگر آنكه شكسته يا خيلي قديمي باشد و به راحتي اولين Session و آخرين Session هاي ما بين آنها را باز مي گرداند. برخي درايوها CD-ROM ، بخصوص مدل هاي خاص NEC ، Session هاي باز هستند و زماني كه سعي مي كنند تا Lead-in را از Session اي كه هنوز باز است بخوانند، اشكال تراشي مي كنند. آنها در هر Session ، زنجيره پيوندها را در Lead-in ها دنبال مي كنند، اما زماني كه به آخرين Session مي رسند، نمي توانند يك TOC معتبر بيابد و دچار سردرگمي مي شوند. اگرچه اين درايوها از Multi-Session پشتيباني مي كنند، اما قبل از آنكه آنها ديسك را با موفقيت بخوانند، لازم است آخرين Session بسته باشد.
خوشبختانه اكثر درايوها به اين صورت رفتار نمي كنند. اگر از ضبط disc-at-once استفاده مي كنيد، Lead-in در آغاز اين فرايند نوشته مي شود، زيرا محتويات TOC زودتر شناحته مي شوند. با وجود اكثر recorder ها، هيچ راهي براي تشخيص اينكه آيا نياز به افزودن Session اضافي هست يا خير وجود ندارد، بنابراين ايجاد يك ديسك MultiSession با ضبط DAO معمولا امكان پذير نيست. اگر از ويندوز 95 و يا NT استفاده مي كنيد، ويژگي (AIN ) CD-R.Auto Insert Notification را به محض اينكه TOC نوشته شد، مي يابد. اين امر معمولا فرآيند Write كردن را با شكست مواجه مي كند.
اكثر بسته هاي نرم افزارهاي ضبط CD به همين دليل به طور خودكار AIN را غيرفعال مي كنند. در مد Track-at-once ، فرايند Write كردن در هنگام پايان يافتن با شكست مواجه مي شود. در مد disk-at-once ، اين فرايند در ابتداي فرايند Write كردن دچار مشكل مي شود. در هر دو مورد آزمون Write كردن موفقيت اميز است، زيرا TOC در مرحله آزمايشي نوشته نمي شود.
ديسك هاي Packet-Written از همين قوانين با توجه به باز و بسته بودن Session ها پيروي مي كنند، به همين دليل قبل از آنكه روي يك درايو CD-ROM خوانده شوند بايد پايان بپذيرند.

13-MultiRead به چه معناست؟
لوگر MultiRead نشان مي دهد كه يك CD يا Player DVD مي تواند تمام فرمت هاي موجود CD را شامل CD-ROM ، CD-DA و CD-RW بخواند. وجود اين لوگر در يك درايو CD به اين معني نيست كه درايو مي تواند DVD را بخواند.
14- اگر عمل ضبط كردن با شكست مواجه شد،آيا ديسك قابل استفاده است؟ اين مسئله به آنچه كه ضبط شده و چگونگي ضبط شدن آن بستگي دارد. اگر اين خرابي در هنگام Write كردن Lead-in باشد، يعني قبل از آنكه هيچ داده ايي نوشته شود، احتمالا ديسك قابل استفاده نيست. درايوهاي Sony داراي امكان ترميم ديسك هستند كه Session جاري را مي بندند و اين اجازه را به شما مي دهند تا داده هاي اضافي تماس با ديسكي كه بخشي از آن نوشته شده سرباز مي زنند.
اگر خرابي ها در هنگام پايان يافتن ديسك روي دهند، ممكن است فايل تصحيح باشند. گاهي اوقات TOC قبل از خراب شدن نوشته مي شود و ديسك مي تواند همان گونه كه هست استفاده شود. گاهي اوقات مي توانيد از امكان Finalize disc از منوي برنامه استفاده كنيد كه اين ترفند را انجام مي دهد. مواقع ديگر recorder از مواجه شدن با ديسكي كه بخشي از آن پايان يافته سرباز مي زند و شما دچار مشكل مي شويد . خرابي هايي كه در اواسط Write كردن يك CD-ROM رخ مي دهند احتمالا ارزش اظمينان كردن ندارند. بخشي از داده ها آنجا خواهند بود و بخشي ديگر خير. دايركتوري ديسك ممكن فايل هاي بيشتري از آنچه كه واقعا وجود دارند را نشان دهد و شما تا زماني كه آنها را نخوانيد، نخواهبد فهميد كه كداميك از انها واقعا وجود دارند.
CD هاي صوتي كه در مد disk-at-once ضبط شده اند، موارد خاصي هستند. از آنجايي كه TOC از قسمت جلو نوشته مي شود، ديسك در يك CD Player استاندارد قابل خواندن است، حتي اگر فرآيند Write كردن تمام نشده باشد. شما مي توانيد Track ها را تا جايي كه ضبط كردن دچار مشكل مي شود، اجرا كنيد.
15-چرا recorder ها در ابتداي تراك هاي صوتي بايت هاي 00 را قرار مي دهند؟
اين پديده براي كاربراني كه سعي مي كنند صورت ديجيتالي را از يك CD-R استخراج كنند،آشناست. با وجود چند صد بايت 0 كه در جلو قرار گرفته شده، نيتجه كپي گرفتن از يك CD صوتي اغلب يك كپي دقيق از داده هاي صوتي اصلي است. از انجايي كه اين نشان دهنده افزايش شايد 1/100 ام ثانيه سكوت در آغاز ديسك است، اما در واقع قابل توجه نيست.
عدد واقعي بايت ها به آرامي از ديسكي به ديسك ديگر درج مي شود، اما يك recorder به طور معمول تقريبا همان عدد را درج مي كند. اين عدد معمولا كمتر از يك سكتور است. طبق اظهارات يك مهندس از Yamaha ، علت اين مشكل، عدم همگام سازي بين داده هاي صوتي وكانال هاي زيركد مي باشد. مشكلاتي نظير جريان داده ها كه يافتن آغاز يك بلاك را در هنگام خواندن دشوار مي سازد، نوشتن داده ها و شناسايي اطلاعات را نيز در همگام سازي دشوار مي سازد. طبق گفته اين مهندس، عدم تغيير ميان افزار يا درايو الكترونيكي مي تواند در حل مشكل موثر باشد. ايجاد كپي از كپي هاي CD هاي صوتي، در يك فاصله بتدريج بزرگتر صورت مي گيرد، اما احتمالا حتي پس از چندين نسل غير قابل توجه مي باشد.

iran-tourism.ir
  پاسخ با نقل قول

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

فیبر نوری


فیبر نوری یکی از محیط های انتقال داده با سرعت بالا است . از فیبر نوری در موارد متفاوتی نظیر: شبکه های تلفن شهری و بین شهری ، شبکه های کامپیوتری و اینترنت استفاده می گردد. فیبرنوری رشته ای از تارهای شیشه ای بوده که هر یک از تارها دارای ضخامتی معادل تار موی انسان را داشته و از آنان برای انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی استفاده می شود.

مبانی فیبر نوری
فیبر نوری ، رشته ای از تارهای بسیار نازک شیشه ای بوده که قطر هر یک از تارها نظیر قطر یک تار موی انسان است . تارهای فوق در کلاف هایی سازماندهی و کابل های نوری را بوجود می آورند. از فیبر نوری بمنظور ارسال سیگنال های نوری در مسافت های طولانی استفاده می شود.

یک فیبر نوری از سه بخش متفاوت تشکیل شده است :
*
هسته (Core) . هسته نازک شیشه ای در مرکز فیبر که سیگنا ل های نوری در آن حرکت می نمایند.
*
روکش (Cladding) . بخش خارجی فیبر بوده که دورتادور هسته را احاطه کرده و باعث برگشت نورمنعکس شده به هسته می گردد.
*
بافر رویه (Buffer Coating) . روکش پلاستیکی که باعث حفاظت فیبر در مقابل رطوبت و سایر موارد آسیب پذیر ، است .
صدها و هزاران نمونه از رشته های نوری فوق در دسته هایی سازماندهی شده و کابل های نوری را بوجود می آورند. هر یک از کلاف های فیبر نوری توسط یک روکش هایی با نام Jacket محافظت می گردند.
فیبر های نوری در دو گروه عمده ارایه می گردند:
*
فیبرهای تک حالته (Single-Mode) . بمنظور ارسال یک سیگنال در هر فیبر استفاده می شود( نظیر : تلفن )
*
فیبرهای چندحالته (Multi-Mode) . بمنظور ارسال چندین سیگنال در یک فیبر استفاده می شود( نظیر : شبکه های کامپیوتری)
فیبرهای تک حالته دارای یک هسته کوچک ( تقریبا” ۹ میکرون قطر ) بوده و قادر به ارسال نور لیزری مادون قرمز ( طول موج از ۱۳۰۰ تا ۱۵۵۰ نانومتر) می باشند. فیبرهای چند حالته دارای هسته بزرگتر ( تقریبا” ۵ / ۶۲ میکرون قطر ) و قادر به ارسال نورمادون قرمز از طریق LED می باشند.
ارسال نور در فیبر نوری
فرض کنید ، قصد داشته باشیم با استفاده از یک چراغ قوه یک راهروی بزرگ و مستقیم را روشن نماییم . همزمان با روشن نمودن چراغ قوه ، نور مربوطه در طول مسیر مسفقیم راهرو تابانده شده و آن را روشن خواهد کرد. با توجه به عدم وجود خم و یا پیچ در راهرو در رابطه با تابش نور چراغ قوه مشکلی وجود نداشته و چراغ قوه می تواند ( با توجه به نوع آن ) محدوده مورد نظر را روشن کرد. در صورتیکه راهروی فوق دارای خم و یا پیچ باشد ، با چه مشکلی برخورد خواهیم کرد؟ در این حالت می توان از یک آیینه در محل پیچ راهرو استفاده تا باعث انعکاس نور از زاویه مربوطه گردد.در صورتیکه راهروی فوق دارای پیچ های زیادی باشد ، چه کار بایست کرد؟ در چنین حالتی در تمام طول مسیر دیوار راهروی مورد نظر ، می بایست از آیینه استفاده کرد. بدین ترتیب نور تابانده شده توسط چراغ قوه (با یک زاویه خاص) از نقطه ای به نقطه ای دیگر حرکت کرده ( جهش کرده و طول مسیر راهرو را طی خواهد کرد). عملیات فوق مشابه آنچیزی است که در فیبر نوری انجام می گیرد.
نور، در کابل فیبر نوری از طریق هسته (نظیر راهروی مثال ارایه شده ) و توسط جهش های پیوسته با توجه به سطح آبکاری شده ( Cladding) ( مشابه دیوارهای شیشه ای مثال ارایه شده ) حرکت می کند.( مجموع انعکاس داخلی ) . با توجه به اینکه سطح آبکاری شده ، قادر به جذب نور موجود در هسته نمی باشد ، نور قادر به حرکت در مسافت های طولانی می باشد. برخی از سیگنا ل های نوری بدلیل عدم خلوص شیشه موجود ، ممکن است دچار نوعی تضعیف در طول هسته گردند. میزان تضعیف سیگنال نوری به درجه خلوص شیشه و طول موج نور انتقالی دارد. ( مثلا” موج با طول ۸۵۰ نانومتر بین ۶۰ تا ۷۵ درصد در هر کیلومتر ، موج با طول ۱۳۰۰ نانومتر بین ۵۰ تا ۶۰ درصد در هر کیلومتر ، موج با طول ۱۵۵۰ نانومتر بیش از ۵۰ درصد در هر کیلومتر)
سیستم رله فیبر نوری
بمنظور آگاهی از نحوه استفاده فیبر نوری در سیستم های مخابراتی ، مثالی را دنبال خواهیم کرد که مربوط به یک فیلم سینمایی و یا مستند در رابطه با جنگ جهانی دوم است . در فیلم فوق دو ناوگان دریایی که بر روی سطح دریا در حال حرکت می باشند ، نیاز به برقراری ارتباط با یکدیگر در یک وضعیت کاملا” بحرانی و توفانی را دارند. یکی از ناوها قصد ارسال پیام برای ناو دیگر را دارد.کاپیتان ناو فوق پیامی برای یک ملوان که بر روی عرشه کشتی مستقر است ، ارسال می دارد. ملوان فوق پیام دریافتی را به مجموعه ای از کدهای مورس ( نقطه و فاصله ) ترجمه می نماید. در ادامه ملوان مورد نظر با استفاده از یک نورافکن اقدام به ارسال پیام برای ناو دیگر می نماید. یک ملوان بر روی عرشه کشتی دوم ، کدهای مورس ارسالی را مشاهده می نماید. در ادامه ملوان فوق کدهای فوق را به یک زبان خاص ( مثلا” انگلیسی ) تبدیل و آنها را برای کاپیتان ناو ارسال می دارد. فرض کنید فاصله دو ناو فوق از یکدیگر بسار زیاد ( هزاران مایل ) بوده و بمنظور برقرای ارتباط بین آنها از یک سیتستم مخابراتی مبتنی بر فیبر نوری استفاده گردد.
سیتستم رله فیبر نوری از عناصر زیر تشکیل شده است :
*
فرستنده . مسیول تولید و رمزنگاری سیگنال های نوری است .
*
فیبر نوری مدیریت سیکنال های نوری در یک مسافت را برعهده می گیرد.
*
بازیاب نوری . بمنظور تقویت سیگنا ل های نوری در مسافت های طولانی استفاده می گردد.
*
دریافت کننده نوری . سیگنا ل های نوری را دریافت و رمزگشایی می نماید.
در ادامه به بررسی هر یک از عناصر فوق خواهیم پرداخت .
فرستنده
وظیفه فرستنده، مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو فرستنده پیام است . فرستنده سیگنال های نوری را دریافت و دستگاه نوری را بمنظور روشن و خاموش شدن در یک دنباله مناسب ( حرکت منسجم ) هدایت می نماید. فرستنده ، از لحاظ فیزیکی در مجاورت فیبر نوری قرار داشته و ممکن است دارای یک لنز بمنظور تمرکز نور در فیبر باشد. لیزرها دارای توان بمراتب بیشتری نسبت به LED می باشند. قیمت آنها نیز در مقایسه با LED بمراتب بیشتر است . متداولترین طول موج سیگنا ل های نوری ، ۸۵۰ نانومتر ، ۱۳۰۰ نانومتر و ۱۵۵۰ نانومتر است .
بازیاب ( تقویت کننده ) نوری
همانگونه که قبلا” اشاره گردید ، برخی از سیگنال ها در مواردیکه مسافت ارسال اطلاعات طولانی بوده ( بیش از یک کیلومتر ) و یا از مواد خالص برای تهیه فیبر نوری ( شیشه ) استفاده نشده باشد ، تضعیف و از بین خواهند رفت . در چنین مواردی و بمنظور تقویت ( بالا بردن ) سیگنا ل های نوری تضعیف شده از یک یا چندین ” تقویت کننده نوری ” استفاده می گردد. تقویت کننده نوری از فیبرهای نوری متععدد بهمراه یک روکش خاص (doping) تشکیل می گردند. بخش دوپینگ با استفاده از یک لیزر پمپ می گردد . زمانیکه سیگنال تضعیف شده به روکش دوپینگی می رسد ، انرژی ماحصل از لیزر باعث می گردد که مولکول های دوپینگ شده، به لیزر تبدیل می گردند. مولکول های دوپینگ شده در ادامه باعث انعکاس یک سیگنال نوری جدید و قویتر با همان خصایص سیگنال ورودی تضعیف شده ، خواهند بود.( تقویت کننده لیزری)
دریافت کننده نوری
وظیفه دریافت کننده ، مشابه نقش ملوان بر روی عرشه کشتی ناو دریافت کننده پیام است. دستگاه فوق سیگنال های دیجیتالی نوری را اخذ و پس از رمزگشایی ، سیگنا ل های الکتریکی را برای سایر استفاده کنندگان ( کامپیوتر ، تلفن و … ) ارسال می نماید. دریافت کننده بمنظور تشخیص نور از یک “فتوسل” و یا “فتودیود” استفاده می کند.
مزایای فیبر نوری
فیبر نوری در مقایسه با سیم های های مسی دارای مزایای زیر است :
*
ارزانتر. هزینه چندین کیلومتر کابل نوری نسبت به سیم های مسی کمتر است .
*
نازک تر. قطر فیبرهای نوری بمراتب کمتر از سیم های مسی است .
*
ظرفیت بالا . پهنای باند فیبر نوری بمنظور ارسال اطلاعات بمراتب بیشتر از سیم مسی است .
*
تضعیف ناچیز. تضعیف سیگنال در فیبر نوری بمراتب کمتر از سیم مسی است .
*
سیگنال های نوری . برخلاف سیگنال های الکتریکی در یک سیم مسی ، سیگنا ل ها ی نوری در یک فیبر تاثیری بر فیبر دیگر نخواهند داشت .
*
مصرف برق پایین . با توجه به سیگنال ها در فیبر نوری کمتر ضعیف می گردند ، بنابراین می توان از فرستنده هایی با میزان برق مصرفی پایین نسبت به فرستنده های الکتریکی که از ولتاژ بالایی استفاده می نمایند ، استفاده کرد.
*
سیگنال های دیجیتال . فیبر نور ی مناسب بمنظور انتقال اطلاعات دیجیتالی است .
*
غیر اشتعال زا . با توجه به عدم وجود الکتریسیته ، امکان بروز آتش سوزی وجود نخواهد داشت .
*
سبک وزن . وزن یک کابل فیبر نوری بمراتب کمتر از کابل مسی (قابل مقایسه) است.
*
انعطاف پذیر . با توجه به انعظاف پذیری فیبر نوری و قابلیت ارسال و دریافت نور از آنان، در موارد متفاوت نظیر دوربین های دیجیتال با موارد کاربردی خاص مانند : عکس برداری پزشکی ، لوله کشی و …استفاده می گردد.
با توجه به مزایای فراوان فیبر نوری ، امروزه از این نوع کابل ها در موارد متفاوتی استفاده می شود. اکثر شبکه های کامپیوتری و یا مخابرات ازراه دور در مقیاس وسیعی از فیبر نوری استفاده می نمایند.
academist.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

اتصال كامپيوتر به برق بدون استفاده از يك سيستم حفاظتی به منظور كنترل نوسانات جريان برق


عدم رعايت اين موضوع می تواند باعث صدمه فيزيكی به كامپيوتر و از بين رفتن داده موجود بر روی آن گردد . برخی از كاربران اين تصور را دارند كه صرفا` پس از بروز يك شوك الكتريكی قوی احتمال بروز مشكل برای سيستم وجود خواهد داشت . ضمن رد اين برداشت ، می بايست به اين نكته اشاره گردد كه هر چيزی كه بتواند در سيگنال های الكتريكی وقفه ای را ايجاد و جريان برق را مجددا` از ابتدا آغاز نمايد ، می تواند باعث سوزاندن قطعات كامپيوتر گردد . استفاده از برخی وسايل برقی ، خصوصا` دستگاه هائی‌ نظير سشوار و هيتر كه به ولتاژ بالائی نياز دارند ، می تواند باعث ايجاد نوسانات شديد گردد . پس از قطع جريان برق و اتصال مجدد آن نيز ممكن است تا رسيدن به يك سطح ولتاژ مطلوب ، زمانی بطول انجامد ( هر چند اندك ) و در همين فاصله ممكن است مشكلات خاصی برای برخی از دستگاه ها ايجاد گردد .
برای حفاظت سسيستم در مقابل خرابی ناشی از نوسانات شديد جريان برق ، می بايست از يك محافظ مناسب استفاده نمود . استفاده از ups ( برگرفته از Uninterruptible Power Supply ) در بسياری از موارد نسبت به دستگاه های محافظ ترجيح داده شود ،‌ چراكه اين نوع دستگاه ها دارای امكانات مناسبی می باشند كه می توان عليرغم قطع جريان برق همچنان از كامپيوتر استفاده و در صورت لزوم سيستم را بطور موفقيت آميز خاموش نمود

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

دوربين های وب


دوربين های وب
استفاده از دوربين های وب در ساليان اخير بسيار متداول شده است . در زمان استفاده از اينترنت و وب ، می توان با نصب يک دوربين به کامپيوتر خود ، امکان مشاهده تصوير خود را برای سايرين فراهم نمود. دوربين های وب دارای مدل های ساده تا پيچيده می باشند. استفاده از دوربين صرفا" به وب ختم نشده و امروزه شاهد بکارگيری اين نوع از دوربين ها در موارد متفاوت نظير : ترافيک ، تجارت ، موارد شخصی و خصوصی می باشيم . با نصب يک دوربين وب در مکان مورد نظر، امکان مشاهده محل فوق برای علاقه مندان فراهم می گردد.
يک دوربين وب ساده ، يک دوربين ديجيتالی است که به کامپيوتر متصل می گردد. اين نوع دوربين ها بمنظور اتصال به کامپيوتر عمدتا" از پورت های USB استفاده می نمايند.( دوربين های اوليه از طريق يک کارت اختصاصی و يا پورت موازی به کامپيوتر متصل می شدند) پس از نصب فيزيکی يک دوربين وب ، درايور مربوطه از طريق سيستم عامل بخدمت گرفته خواهد شد ( پس از تشخيص توسط سيستم عامل ، درايور مربوطه می بايست نصب گردد ) . پس از نصب فيزيکی و نصب منطقی ، امکان استقاده از دوربين قراهم خواهد شد. بدين منظور لازم است که نرم افزار کاربردی مربوطه نيز نصب گردد. نرم افزار فوق ، بصورت تکراری تصاويری ( فريم ) را از دوربين اخذ خواهد کرد .
بمنظور استفاده از دوربين های وب در محيط اينترنت به امکانات زير نياز خواهد بود :
  • يک دوربين که به کامپيوتر متصل شده باشد.
  • يک نرم افزار که قادر به تامين فريمها بصورت ادواری ( تکراری) از دوربين باشد.
  • يک خط با پهنای باند قابل قبول برای اتصال کامپيوتر به اينترنت
در صورتيکه پهنای باند خط ارتباطی با اينترنت مناسب نباشد ، تصاوير قادر به بازخوانی / بازنويسی مجدد نخواهند بود. يکی از مسايل مرتبط با دوربين های وب در زمان اتصال به کامپيوتر( از طريق يک کابل USB )، محدوديت طول کابل است . حداکثر طول کابل پنج متر می تواند باشد.. بمنظور حل مشکل فوق می توان ازدوربين هائی که دارای يک کانکتور خارجی ويدئويی می باشند ، استفاده کرد.
srco.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

سخت افزارها


رسانه های ذخيره سازی يکی از بخش های مهم در کامپيوتر بوده که دارای جايگاهی اساسی به منظور ذخيره سازی اطلاعات می باشند. اهميت موضوع فوق به نوع استفاده از کامپيوتر بستگی نداشته و همواره رسانه های ذخيره سازی اطلاعات ، دارای جايگاه خاص خود در کامپيوتر بوده و خواهند بود. در اغلب کامپيوترهای شخصی از يکی از دستگاه های ذخيره سازی اطلاعات زير استفاده می گردد.( معمولا" در يک سيستم بيش از يک مورد استفاده گردد )
• فلاپی درايو
• هارد درايو
• CD-ROM درايو
معمولا" هر يک از دستگاه های فوق از طريق يک واسط ( اينترفيس ) با نا م IDE ) Integrated Drive Electronics) به کامپيوتر متصل می گردند.اينترفيس IDE يک روش استاندارد برای اتصال ( ارتباط) يک دستگاه ذخيره سازی به کامپيوتر است .شکل زير هارد را بمراه برد کنترلی مربوطه در کنار يکديکر نشان می دهد.
نحوه شکل گيری IDE

IDE با هدف استاندارد کردن استفاده از هارد ( هارد درايو ) در کامپيوترها ايجاد شده است . نکته مهم در رابطه با IDE تلفيق( در کنار هم قرار دادن ) هارد ( هارد ، درايو ) و کنترل کننده با يکديگر است . کنترل کننده يک برد الکترونيکی بهمراه مجموعه ای از تراشه ها است که نحوه ذخيره و بازيابی اطلاعات بر روی هارد ديسک را مشخص می نمايد. اغلب کنترل کننده ها دارای حافظه اختصاصی خود بوده که از آن بعنوان يک بافر و در جهت افزايش کارآئی عملکرد هارد ديسک استفاده می گردد. قبل از مطرح شدن IDE ، کنترل کننده ها و هارد ديسک ها از يکديگر جدا بودند. در چنين مواردی همواره اين احتمال وجود داشت که کنترل کننده توليده شده توسط يک شرکت با هارد ديسک توليده شده توسط شرکت ديگر، با يکديگر مطابقت نداشته و قادر به کار در کنار يکديگر نباشند! وجود فاصله بين کنترل کننده و هارد خود عاملی برای کاهش کيفيت سيگنال مربوطه بوده که اثرات مستقيمی را در رابطه با کارآئی هارد ديسک بدنبال داشت .
شرکت IBM در سال 1984 کامپيوترهای شخصی AT را با ويژگی های منحصر بفرد در معماری بکار گرفته شده عرضه نمود. در معماری فوق از مجموعه ای اسلات برای افزايش کارت های سخت افزاری از نوع ISA)Industry Standard Architecture) استفاده بعمل آمد. گذرگاه (BUS) جديد قادر به ارسال داده بصورت شانزده بيت در هر لحظه بود.( گذرگاه های اوليه ISA قادر به ارسال داده بصورت هشت بيت در هر لحظه بودند) در معماری ارائه شده توسط شرکت IBM برای اولين بار از ترکيب درايو / کنترل کننده استفاده گرديد. يک کابل، درايو/ کنترل کننده را به يک کارت ISA که به کامپيوتر متصل بود ، ارتباط می داد. تکنولوژی فوق را می توان نقطه شروع اينترفيس های ATA )AT Attachment ) در نظر گرفت .
در سال 1986 ، شرکت کامپک درايوهای IDE را معرفی نمود. ايده درايوهای فوق از استاندارد ATA شرکت IBM بود. پس از مدت زمان کوتاهی ساير شرکت های توليد کننده تجهيزات کامپيوتری نيز درايوهای IDE را عرضه کردند. بتدريج تکتولوژی IDE رايج و اغلب توليدکنندگان برای توليد درايو / کنترل کننده از استاندارد فوق تبعيت کردند. شکل زير يک کنترل کننده را نشان می دهد.
کنترل کننده ها، درايوها ، آداپتورهای ميزبان

اغلب بردهای اصلی (MotherBoard) بهمراه يک اينترفيس IDE عرضه می شوند. اينترفيس فوق را کنترل کننده IDE نيز می نامند.اينترفيس در خقيقت يک آداپتور ميزبان ( Host Adapter) است . اين بدان معنی است که آداپتور فوق شرايطی را فراهم می نمايد که يک دستگاه به يک کامپيوتر ( ميزبان ) متصل گردد. کنترل کننده بر روی بردی قرار دارد که به هارد متصل است .
در ابتدا هدف از طراحی اينترفيس IDE ، اتصال يک هارد به کامپيوتر بود ولی بتدريج بعنوان يک اينرفيس جامع و کامل برای اتصال دستگاه های ديگر نظير : فلاپی و CD-ROM نيز مورد توجه و استفاده قرار گرفت .
کابل

دستگاه های IDE از يک کابل ريبونی برای ارتباط با يکديکر استفاده می نمايند. در اين نوع کابل نمام سيم های مورد نظر بصورت تخت و در کنار يکديگر قرار می گيرند. اين نوع ريبون ها دارای 40 و يا 80 سيم می باشند. ابتدا و انتهای کابل های فوق از يک کانکتور خاص استفاده می گردد. در فسمت ميانی کابل فوق از يک کانکتور ديگر نيز استفاده می گردد . مجموع طول کابل فوق نمی تواند از 18 اينچ ( 46 سانتيمتر) بيشتر باشد.فاصله بين اولين کانکتور ( يک سر کابل ) و کانکتور دوم ( ميانی ) حداکثر 12 اينج و فاصله دومين کانکتور تا کانکتور سوم ( سر ديگر کابل ) حداکثر 6 اينچ است . رعايت فواصل فوق ، پيوستگی سيگنال را بدنبال خواهد داشت . سه کانکتور فوق دارای رنگ های متمايزی بوده و به دستگاه های خاصی متصل خواهند شد.
• کانکتور آبی برای اتصال به برد اصلی
• کانکتور مشکی برای اتصال به درايو اوليه (Master)
• کانکتور خاکستری برای اتصال به درايو ثانويه (Slave)
در يک طرف کابل فوق يک نوار وجود دارد. نوار فوق اعلام می کند که سيم موجود در آن سمت ، به پين شماره يک متصل است . سيم شماره 20 به جائی متصل نخواهد بود.( در محل فوق پينی وجود ندارد) از محل پين فوق برای اطمينان از اتصال کابل به درايو مورد نظر استفاده می گردد. شکل زير يک کانکتور کابل IDE را نشان می دهد. Pin Description Pin Description
1 Reset 23 -IOW
2 Ground 24 Ground
3 Data Bit 7 25 -IOR
4 Data Bit 8 26 Ground
5 Data Bit 6 27 I/O Channel Ready
6 Data Bit 9 28 SPSYNC: Cable Select
7 Data Bit 5 29 -DACK 3
8 Data Bit 10 30 Ground
9 Data Bit 4 31 RQ 14
10 Data Bit 11 32 -IOCS 16
11 Data Bit 3 33 Address Bit 1
12 Data Bit 12 34 -PDIAG
13 Data Bit 2 35 Address Bit 0
14 Data Bit 13 36 Address Bit 2
15 Data Bit 1 37 -CS1FX
16 Data Bit 14 38 -CS3FX
17 Data Bit 0 39 -DA/SP
18 Data Bit 15 40 Ground
19 Ground 41 +5 Volts (Logic) (Optional)
20 Cable Key (pin missing) 42 +5 Volts (Motor) (Optional)
21 DRQ 3 43 Ground (Optional)
22 Ground 44 -Type (Optional)
دستگاه های اصلی و ثانويه
يک اينترفيس IDE ، قادر به حمايت از دو دستگاه است . اکثر بردهای اصلی دارای دو اينترفيس می باشند ( اوليه و ثانويه ) در اين حالت می توان حداکثر چهار دستگاه IDE را استفاده کرد.با توجه به اينکه کنترل کننده و درايو از يکديکر متمايز ( جدا ) می باشند، عمليات کنترلی اضافه ای به منظور تشخيص دستگاه ارسال کننده اطلاعات وجود نخواهد داشت. شکل زير اينترفيس های اوليه و ثانويه موجود بر روی يک بر دصلی را (ازنمای نزديک) نشان می دهد.
به منظور اتصال دو درايو به يک کابل IDE ، از يک نوع پيکربندی خاص با نام " Master " و " Slave " استفاده می کند.با استفاده از پيکربندی فوق يک کنترل کننده درايو قادر به اعلام زمان ارسال اطلاعات توسط درايو ديگر برای کامپيوتر است . در چنين حالتی درايو Slave درخواستی را برای درايو Master ارسال تا اطمينان حاصل نمايد که آيا Master در حال ارسال اطلاعات است يا خير؟ در صورتيکه Master بيکار باشد به Slave اعلام تا عمليات ارسال داده توسط وی آغاز گردد. در صورتيکه درايو Master در حال ارسال اطلاعات باشد به Slave اعلام می گردد که می بايست در انتظار بوده تا زمانيکه عمليات ارسال داده توسط Master به اتمام رسيده و به Slave اعلام گردد.
از پين شماره 39 کانکتور برای تشخيص اتصال درايو Slave استفاده بعمل می آيد. پين فوق حامل يک سيگنال خاص به منظور تشخيص حضور درايو Slave است . سيگنال فوق Drive Active/Slave Present )DASP) ناميده می شود. توصيه می گردد درايوMaster به کانکتور انتهائی کابل متصل و Jumper مربوطه به هارد در وضعيت Master قرار گيرد. Jumper مربوط به درايو دوم را در حالت Slave قرار داده و آن را به کانکنور ميانی کابل متصل نمائيد. کنترل کننده ها به منظور تشخيص Master و يا Slave بودن يک درايو از Jumper های تنظيم شده استفاده خواهند کرد. هر درايو قابليت Master شدن و يا Slave بودن را دارا است .در صورتيکه صرفا" يک درايونصب شده باشد می بايست درايو فوق بصورت Master باشد.

__________________

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

پورت سريال

پورت سريال يکی از متداولترين روش های موجود جهت اتصال يک دستگاه به کامپيوتر است . با اينکه سيستمهای جديدتر سعی در استفاده محدود از پورت سريال را داشته و پورت USB را مورد توجه بيشتر قرار می دهند ولی همچنان دستگاه های متعددی نظير مودم از پورت سريال استفاده می نمايند. پورت های سريال يک کانکتور استاندارد و يک پروتکل را به منظور اتصال دستگاههائی نظير مودم به کامپيوتر ، ارائه می نمايند. اغلب کامپيوترها دارای دو پورت سريال می باشند.


مبانی پورت های سريال
تمامی سيستم های عامل از پورت های سريال حمايت می نمايند.پورت های موازی در مقايسه با پورت های سريال دارای سرعت کمتری می باشند.پورت های USB در چند سال اخير رايج و طی ساليان آينده جايگزينی مناسب برای پورت های سريال و موازی خواهند بود. پورت سريال، داده ها را بصورت سريال ( دنبال هم ) ارسال و يا دريافت می دارند.در چنين حالتی يک بايت از اطلاعات بصورت هشت بيت يکی پس از ديگری ارسال خواهند گرديد. مزيت عمده روش فوق استفاده از يک سيم(کابل) برای ارسال و دريافت داده است . ايراد روش فوق سرعت پايين ارسال اطلاعات با توجه به ماهيت ارسال داده ها است .
قبل از ارسال هر بايت داده، پورت سريال يک بيت "شروع " را ارسال می دارد. بيت فوق صرفا" شامل يک بيت با مقدار صفر است .پس از ارسال هر بايت، يک بيت " پايان " ارسال می گردد. ارسال بيت فوق بمنزله خاتمه ارسال يک بايت خواهد بود. برای کنترل خطاء ممکن است ازيک بيت اضافه با نام Parity نيز استفاده گردد.
پورت های سريال Communication(COM) port نيز ناميده شده و بصورت دوطرفه می باشند. ويژگی فوق اين امکان را برای هر دستگاه فراهم کرده تا قادر به ارسال و دريافت اطلاعات باشند. دستگاههای سريال از پين های متفاوت برای ارسال و دريافت داده استفاده می نمايند. استفاده از پين های يکسان باعث ارتباطات از نوع half-dublex خواهد شد و اين بدان معنی است که اطلاعات قادر به حرکت صرفا" در يک جهت می باشند. با استفاده از پين های متفاوت امکان ارتباطات Full-duplex فراهم شده و امکان حرکت اطلاعات در دو جهت فراهم خواهد گرديد.
عملکرد صحيح پورت های سريال وابسته به يک کنترل کننده خاص با نام Universal Asynchronous Receiver/Transmitte)UART) است .تراشه فوق خروجی موازی گذرگاه سيستم کامپيوتر را اخذ و آن را بصورت سريال از طريق پورت سريال انتقال خواهد داد. به منظور افزايش سرعت ، اغلب تراشه های UART دارای يک بافر با ظرفيت شانزده تا شصت و چهار کيلو بايت می باشند. بافر فوق امکان Cache نمودن داده های واصله از گذرگاه سيستم را زمانيکه تراشه مشغول پردازش داده ها و ارسال آنها برای پورت سريال است را فراهم می نمايد. اغلب پورت های سريال دارای نرخ انتقال اطلاعاتی به ميزان 115 کيلو بيت در هر ثانيه می باشند.پورت های سريال با سرعت بالا نظير : Enhanced Serial port)ESP) و Super Enhanced Serial port)Super ESP) دارای نرخ انتقال اطلاعات 460 کيلو بيت در ثانيه می باشند. شکل زير تراشه UART را نشان می دهد.


اتصال سريال
کانکنور خارجی برای يک پورت سريال، نه پين و يا بيست و پنج پين است . با توجه به اينکه موارد استفاده اوليه از پورت های سريال مودم بوده است ، وضعيت عملکرد هر پين نيز متاثر از واقعيت فوق بود.


عملکرد هر يک از پين ها در کانکتورهای نه پين در جدول زير نشان داده شده است .


portserial.JPG


عملکرد هر يک از پين ها در کانکتورهای بيست و پنج پين در جدول زير نشان داده شده است .
portserial1.JPG

 

ولتاژهای ارسالی برای هريک از پين ها می تواند دو حالت متفاوت را داشته باشد : On و Off . در صورتيکه مقدار On(يک ) باشد پين مربوطه سيگنالی با ولتاژ بين 3 - تا 25 - را ارسال و در صورتيکه مقدار off ( صفر ) باشد سيگنال ارسالی پين مربوطه بين 3 تا 25 ولت ( مثبت ) خواهد بود.
يکی از مهمترين مسائل در ارتباط با مبادله اطلاعات بصورت سريال، مفهوم flow control است . با استفاده از قابليت فوق يک دستگاه قادر به اعلام ( درخواست ) توقف ارسال داده به يک دستگاه خاص ديگر در يک مقطع خاص زمانی است .دستورات زير در اين رابطه مورد استفاده قرار خواهند گرفت :


  • دستور Request to Send)RTS)
  • دستور Clear to Send)CTS)
  • دستور Data Terminal Ready)DTR)
  • دستور Data Set Ready)DSR)

srco.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

با سيستم موقعيت ياب جهانى


اگر اهل بازديد از نمايشگاه دستاوردهاى علمى و صنعتى باشيد حتماً تا به حال نام GPS را شنيده ايد و شايد از دو يا سه غرفه سرويس راهبرى ماهواره اى نيز بازديد كرده ايد؛ غرفه هايى كه روى مانيتور نقطه كوچك و در حال حركتى را در هر كجاى دنيا به شما نشان مى دهند و شما مى توانيد نام خيابانى را كه نقطه هم اكنون در آن قرار دارد ببينيد، مى توانيد پيش بينى كنيد كه اين نقطه به كدام خيابان وارد خواهد شد، حتى اين امكان را داريد كه اين اطلاعات و تصاوير را در گوشى تلفن همراهتان نيز مشاهده كنيد. تاكنون چقدر از اين سرويس اطلاعات كسب كرده ايد؟ آيا مى دانيد كه سيستم GPS چيست؟
قطب نماهايى كه با نيروى مغناطيسى زمين مشغول جهت يابى هستند به تدريج از صحنه روزگار محو شده و جاى خود را به گيرنده هاى GPS مى دهند. در حقيقت مى توان گفت GPS سامانه اى است كه با استفاده از تعدادى ماهواره عمليات جهت يابى را انجام مى دهد؛ ماهواره هايى كه هر كدام در مدارهايى جداگانه مستقل به دور زمين در حال گردش هستند و با ايستگاه هاى ويژه اى بر روى زمين در تماس هستند. همواره موقعيت اين ماهواره ها در فضا مشخص است. دستگاه گيرنده GPS با ارتباط با تعدادى از اين ماهواره ها فاصله شما را با آنها تعيين كرده و سپس موقعيت را بر روى زمين اعلام مى كند. GPS چيست؟
GPS (Global positioning system) يا همان سيستم موقعيت يابى جهانى شبكه اى راهبرى و مسيريابى ماهواره اى است كه از ۲۴ ماهواره تشكيل شده است؛ ۲۴ ماهواره اى كه هميشه و در همه ساعات شبانه روز دور زمين در حال گردش هستند. اين ماهواره ها به سفارش ناسا ساخته شده و در مدار زمين قرار گرفته اند. در ابتدا كاربرد اين سيستم فقط براى مقاصد نظامى بود اما در سال۱۹۸۰ كاربرى آن تغيير پيدا كرد و براى مصارف غيرنظامى به كار گرفته شد. روش كار GPS
۲۴ ماهواره اين سيستم در مدارهايى مستقل در مداراتى دقيق هر روز ۲ بار به دور زمين مى چرخند و اطلاعاتى را به زمين ارسال مى كنند. گيرنده هاى GPS كه براى دريافت اين اطلاعات طراحى و ساخته شده اند پس از دريافت اين اطلاعات با انجام محاسبات هندسى و فيزيكى محل ماهواره را نسبت به زمين محاسبه مى كنند. گيرنده بين زمان ارسال سيگنال توسط ماهواره و زمان دريافت آن مقايسه اى به عمل آورده وازاختلاف اين دو زمان، فاصله گيرنده از ماهواره تعيين مى شود.اين عمليات مقايسه با داده هاى دريافتى از چند ماهواره ديگر تكرار شده و محل دقيق گيرنده- همان دستگاهى كه در اختيار كاربران قرار دارد- را با اختلافى بسيار كم و با دقتى زياد تعيين مى كند.گيرنده براى محاسبه دو بعدى و يافتن طول و عرض جغرافيايى به دريافت اطلاعات همزمان از حداقل ۳ ماهواره و نيز براى يافتن مختصات ۳ بعدى شامل طول، عرض و ارتفاع به دريافت اطلاعات از ۴ ماهواره نياز دارد. اطلاعاتى كه از دستگاه هاى گيرنده مى توان به دست آورد، اطلاعاتى بسيار مفيد شامل سرعت، جهت، مسير پيموده شده، فواصل طى شده، فاصله باقى مانده تا مكان مورد نظر، زمان طلوع و غروب خورشيد، طول و عرض جغرافيايى و... است. ماهواره هاى GPS
ماهواره هاى ۲۴ گانه اين سيستم در مدارهايى جداگانه و به فاصله ۲۰هزار و ۸۰۰ كيلومترى از سطح زمين در حال گردش اند. هر ماهواره دقيقاً در ۲۴ ساعت دو دوركامل به دور زمين مى چرخد و پس از هر ۱۲ ساعت در يك نقطه ثابت و مشخص قرار مى گيرد. سرعت هر ماهواره ۷هزار مايل بر ساعت است و منبع تأمين نيروى حركتى آنها انرژى خورشيدى است. البته باترى هاى قابل شارژى نيز به همراه دارند كه در مواقع خورشيد گرفتگى يا زمان هايى كه در سايه زمين حركت مى كنند از انرژى آن استفاده كنند. اين شبكه ۲۴گانه ماهواره هاى GPS در سال ۱۹۹۴ كامل شد و نخستين ماهواره اى كه براى راه اندازى سيستم GPS توليد و به فضا پرتاب شد در حدود ۳۵ سال قدمت دارد- سال۱۹۷۸ - البته عمر ماهواره هاى سيستم GPS محدود بوده و حدود ۱۰ سال است كه پس از اين مدت ماهواره هاى جايگزين در فضا قرار مى گيرند.
گيرنده GPS
با توجه به نيازمندى ها و توانمندى هاى افراد در بهره گيرى از گيرنده هاى مختلف، طيف وسيعى از گيرنده هاى GPS توليد و به بارور عرضه شده است كه براى مصارف محدود تا مصارف نظامى و تجارى در نظر گرفته شده اند، به علاوه قبل از استفاده از هر كدام ازگيرنده هاى GPS بايد از در دسترس بودن نقشه مناسب و به روز جهت منطقه و شهر مورد نظر خود اطمينان حاصل كنيد، هر چه دقت اين نقشه ها كه در حافظه گيرنده GPS، بارگذارى (upload) مى شود، دقيق تر باشد سرويس هاى دريافتى از GPS نيز دقيق تر خواهد بود.خطاى مكان يابى اين سيستم در حد متر است كه با توجه به كيفيت دستگاه گيرنده اين خطا تنزل كرده و داده هاى دريافتى واقعى تر خواهد بود. با توجه به كاهش قيمت گيرنده هاى GPS كاربرد اين سامانه در سال هاى اخير رشد چشمگيرى داشته است. اطلاعات ارسالى از ماهواره هاى GPS
هر ماهواره هنگام ارسال اطلاعات سيگنال هايى را به مراكز اصلى مى فرستد كه اين اطلاعات شامل موارد زير است:
- كد Random
- كد ephemeris
- كد almance
كد random توليد شده مشخص كننده ماهواره ارسال كننده اطلاعات است (كد شناسايى ماهواره)، كد ephemeris شامل اطلاعاتى درباره وضع ماهواره (سالم يا خراب)، تاريخ و زمان فعلى و كد almance داده اى را انتقال مى دهد كه نشان دهنده اطلاعات مدارى براى هر ماهواره و تمام ماهواره هاى ديگر است.با استفاده از اين اطلاعات دريافتى مى توان مشخص كرد كه هر ماهواره در چه موقعيتى قرار دارد و پيام ارسالى از ماهواره چه زمانى ارسال شده است. پس از تحليل اين پيام ها توسط دستگاه هاى گيرنده GPS موقعيت فعلى گيرنده GPS به وضوح مشخص خواهد شد. سيستم هاى مشابه
در دنيا سيستم هاى مشابه ديگرى كه مانند سيستم GPS مشغول به فعاليت هستند وجود دارد كه مى توان به دوربين هاى بالتسيك، داپلر، SECOR، LONG-C،LLR،N.N.S.S SLR اشاره كرد. فعاليت اين سيستم ها با روى كار آمدن GPS كمتر شده و به مرور فراموش شدند اما ۳ سيستمى كه همزمان با GPS در حال فعاليت هستند عبارتند از:
۱- سيستم گلوناس كه شوروى سابق آن را ساخته و اكنون به دست كشور روسيه اداره مى شود، ۴۵ درصد اين سيستم هم اكنون فعال شده است و تا سال۲۰۰۸ به بهره بردارى كامل مى رسد.
۲- سيستم گاليله كه توسط اتحاديه اروپا طراحى شده است و تا سال۲۰۱۰ به بهره بردارى مى رسد.
۳- سيستم بيدو كه توسط كشور چين و به صورت مستقل درحال گسترش است. كاربران GPS
GPS كاربردهاى فراوان و متنوعى در آب، خشكى و هوا دارد كه در هر جايى قابل استفاده است.به جز نقاطى كه امكان دريافت امواج ماهواره اى در آنها ممكن نباشد مانند غارها، نقاط زيرزمينى، زيرآب و...، كاربردهاى هوايى GPS در راه يابى براى هوانوردان مفيد است، در آب نيز قايقرانان و دريانوردان از اين سيستم بهره مى گيرند، در خشكى نيز مراكز علمى براى دريافت اطلاعات مكانى، نقشه برداران، براى استفاده در عمليات نقشه بردارى، استفاده هاى تفريحى براى شكارچيان، كوهنوردان، سياحان و استفاده هاى صنعتى در مسيريابى خودروها و عمليات امداد و نجات و ... انواع گيرنده هاى GPS
گيرنده هاى GPS انواع گوناگونى دارند و انتخاب هر كدام از آنها بستگى به موارد استفاده شما دارد. در زير پركاربردترين اين نوع گيرنده ها تشريح شده است:
گيرنده Basic
اين نوع از گيرنده هاى GPS از ساده ترين و ارزان ترين گيرنده هاست. اين نوع گيرنده مى تواند با دقت زياد اطلاعات مورد نياز شما را در اختيارتان بگذارد اما به نسبت گيرنده هاى گران قيمت تر امكانات كمترى دارد. امكانات اين گيرنده شامل موقعيت ماهواره ها، توانايى محاسبه مسافت پيموده شده، موقعيت يابى، تعيين جهت، تعيين ارتفاع از سطح دريا، توانايى ذخيره سازى مسير پيموده شده، توانايى هدايت و مسيريابى و يافتن مسير قبلى است.
گيرنده دستى GPS
اين نوع گيرنده از قابليت نمايش نقشه برخوردار است و ابعاد بزرگترى دارد. به علاوه داراى امكانات بيشترى مانند فشارسنج، قطب نماى الكترونيكى، سالنامه و قابليت اتصال به رايانه است.
گيرنده GPS براى خودرو
اين نوع از گيرنده ها صفحه نمايش بزرگترى دارند تا پس از نصب بر روى اتومبيل، راننده قابليت خواندن آن را هنگام رانندگى داشته باشد، به علاوه اين دستگاه داراى امكانات صوتى است تا راننده را با صدا نيز هدايت كند و به او اجازه مى دهد بدون اين كه چشم از جاده بردارد با گوش كردن به صداى دستگاه طبق نقشه حركت كند.
گيرنده GPS براى رايانه همراه:
اين دسته از گيرنده ها با اتصال به نوت بوك فعال شده و اطلاعات مورد نياز را از روى رايانه همراه بازخوانى كرده و پس از پردازش اطلاعات، قابليت موقعيت يابى، ارتفاع سنجى و مسيردهى را بر روى رايانه فراهم مى كند. مزيت عمده اين گروه از GPS ها نسبت به ساير گيرنده ها قابليت برنامه ريزى است. به اين معنى كه شما مى توانيد برنامه هاى هدايت مسير، تعيين مسير، مكان يابى و ... مورد نظر خود را بر روى اين دسته از گيرنده ها قرار داده و سپس از اين امكانات استفاده كنيد. به علاوه در اين نوع از گيرنده ها وضوح دقت نقشه بالاتر بوده و شما جزئيات بيشترى را بر روى نقشه شاهد خواهيد بود.
گيرنده تلفن همراه
اين گروه از گيرنده ها در سال هاى اخير با گوشى هاى تلفن همراه ادغام شده اند و ديگر به صورت مستقل وجود ندارند چرا كه تمامى امكاناتشان به گوشى هاى تلفن همراه منتقل شده است. شما با خريد يك گوشى تلفن همراه كه قابليت GPS دارد و نيز دريافت خدمات از اپراتورى كه مجهز به ارسال اطلاعات GPSباشد، مى توانيد اطلاعات موقعيتى و مكانى خود را بر روى گوشى تلفن همراه مشاهده كنيد، اما در اين نوع از گيرنده ها به نسبت ساير گيرنده ها اطلاعات محدودتر و كمتر خواهد بود.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

پورت usb


پورت USB

کامپيوترهای جديد دارای يک و يا چندين کانکتور Universal Serial Bus)USB) می باشند. کانکتورهای فوق امکان اتصال تجهيزات جانبی متفاوتی نظير : چاپگر، اسکنر ، دوربين های وب و ... را فراهم می نمايند.سيستم های عامل پورت های USB را حمايت می نمانيد و درايور آنان به سرعت و به سادگی نصب می گردد .
USB چيست ؟
همواره اتصال يک دستگاه به کامپيوتر و پيکربندی مناسب آن برای استفاده ، يکی از چالش های اصلی در رابطه با به خدمت گرفتن تجهيزات جانبی در کامپيوتر بوده است :


  • چاپگرها به پورت موازی متصل شده و اغلب کامپيوترها دارای يک پورت هستند . فرض نمائيد که دارای يک Zip drive باشيم . درايوهای فوق نيازمند يک اتصال با سرعت بالا با کامپيوتر می باشند. در صورت استفاده از پورت موازی، از لحاظ سرعت خواسته يک Zip Drive تامين نخواهد گرديد
  • مودم ها از پورت های سريال استفاده می نمايند. اغلب کامپيوترها دارای دو پورت سريال بوده و در اکثر موارد سرعت مناسبی را دارا نمی باشند.
  • دستگاههائی که به سرعت بالائی نياز دارند بهمراه کارت های خود عرضه می گردند.اين نوع کارت ها می بايست در يکی از اسلات های برد اصلی نصب گردند.متاسفانه تعداد اسلات های موجود محدود بوده و در برخی حالات نصب نرم افزار مربوط به کارت دردسرآفرين نيز می باشد .

هدف USB خاتمه بخشيدن به تمام موارد و مشکلات موجود در زمينه بخدمت گرفتن تجهيزات جانبی در کامپيوتر است .USB يک روش آسان و استاندارد را برای اتصال 127 دستگاه به کامپيوتر، فراهم می کند. هر دستگاه می تواند شش مگابيت در ثانيه پهنای باند داشته باشد. پهنای باند فوق برای اکثر دستگاههائی که می خواهيم به کامپيوتر متصل نمائيم ، مناسب خواهد بود.
اکثر تجهيزات جانبی که جديدا" توليد می گردند، دارای يک پورت USB می باشند. چاپگر، اسکنر، موس، دوربين های ديجيتال، دوربين های وب ،مودم، بلندگو، تلفن، رسانه های ذخيره سازی، اتصالات شبکه و ... نمونه هائی از اين نوع دستگاهها می باشند.
اتصال يک دستگاه USB به کامپيوتر ساده است . کانکنورهای USB را می توان در پشت سيستم مشاهده و در ادامه کانکنور USB را به آنها متصل کرد. شکل زير کانکنورهای USB را در پشت سيستم نشان می دهد.


در صورتيکه دستگاهی برای اولين مرتبه ( بار اول ) نصب گردد، سيستم عامل مربوطه آن را تشخيص و با نصب درايور ، عملا" زمينه استفاده از دستگاه فراهم خواهد شد. دستگاههای USB را می توان بدفعات به سيستم متصل و يا آنها را از سيستم جدا کرد.اغلب دستگاههای USB بهمراه کابل اختصاصی خود ارائه می گردند . کابل های فوق دارای اتصالی از نوع A می باشند.شکل زير يک کانکنور USB را که از نوع A است نشان می دهد.


در صورتيکه دستگاه USB دارای کانکتور A نباشد بهمراه آن سوکتی ارائه شده که می تواند يک کانکنور از نوع B را قبول نمايد.


از کانکتور نوع A برای اتصال به کامپيوتر و از کانکتور نوع B برای اتصال دستگاههای خاص استفاده می گردد.
اغلب کامپيوترهای جديد بهمراه يک و يا بيش از يک سوکت USB ارائه می گردند. با توجه به وجود دستگاههای متعدد که دارای پورت USB می باشند، می توان بسادگی دستگاه مورد نظر را ازطريق پورت USB به يکی از سوکت های USB کامپيوتر متصل نمود.مثلا" می توان به کامپيوتر يک چاپگر USB ، يک اسکنر USB ، يک دوربين وب USB و يک کارت شبکه USB را متصل نمود. در صورتيکه کامپيونر دارای صرفا" يک کانکتور USB باشد و بخواهيم تجهيزات USB گفته شده را به آن متصل نمائيم چه کار بايد کرد؟ برای حل مشکل فوق می بايست يک USB hub را تهيه کرد. USB استاندارد قادر به حمايت از 127 دستگاه است . هاب USB بخشی از استاندارد فوق محسوب می گردد.


شکل زير يک هاب USB را بهمراه چهار کانکنور از نوع A نشان می دهد.


يک هاب ممکن است چهار و يا بيش از چهار پورت داشته باشد. هاب به کامپيوتر متصل شده و هر يک از دستگاهها به يکی از پورت های هاب متصل خواهند شد. هاب ها می توانند با برق و يا بدون برق باشند. استاندارد USB اين امکان را فراهم می سازد که دستگاهها برق مورد نياز خود را از طريق اتصال USB مربوطه تامين نمايند. يک دستگاه با مصرف برق بالا نظير اسکنر دارای منبع تغذيه اختصاصی خود است ولی دستگاههای با مصرف برق پايين نظير موس و دوربين های ديجيتال ، برق مورد نياز خود را می توانند از گذرگاه مربوطه تامين نمايند. در صورتيکه از دستگاههائی نظير چاپگر و يا اسکنر استفاده می گردد که خود دارای منبع تغذيه اختصاصی می باشند، نيازی به هاب با برق نخواهد بود در صورتيکه از دستگاههای فاقد منبع تغذيه نظير موس و دوربين استفاده می گردد ، به هاب برق دار نياز خواهد بود. هاب دارای ترانسفورماتور اختصاصی خود بوده و برق مورد نياز گذرگاه را تامين خواهد کرد.
ويژگی های USB
USB دارای ويژگی های زير است :


  • حداکثر 127 دستگاه را می توان متصل نمود. ( مستقيما" و يا توسط هاب های USB)
  • کابل های USBبتنهائی قادر به حمايت از طول 5 متر می باشند. در صورت استفاده از هاب حداکثر طول 30 متر خواهد بود.
  • نرخ انتقال اطلاعات گذرگاه دوازده مگابيت در ثانيه است .
  • هر دستگاه قادر به درخواست شش مگابيت در ثانيه است . عملا" بيش از يک دستگاه در هر لحظه نمی تواند درخواست شش مگابيت در ثانيه را داشته باشد چراکه از پهنای باند گذرگاه تجاوز خواهد کرد.
  • يک کابل USB دارای دو سيم برای برق ( 5+ ولت و Ground) و يک سيم بهم تابيده برای حمل داده است .
  • بر روی سيم برق، کامپيوتر قادر به تامين برق با حداکثر پانصد ميلی آمپر و پنج ولت است .
  • دستگاههای با مصرف برق پايين نظير موس می توانند برق مورد نياز خود را مستقيما" از طريق گذرگاه تامين نمايند.
  • دستگاههای USB را می توان هر زمان متصل و مجددا" از سيستم جدا کرد.
  • اکثر دستگاههای USB می توانند توسط کامپيوتر و در زمان حالت Power-saving ، به خواب ( غيره استفاده گردند) روند.
  • دستگاههائی که به پورت USB متصل می گردند از يک کابل USB که حامل برق و داده است استفاده می نمايند. دو سيم حامل برق ( قرمز - پنج ولت و قهوه ای ( زمين ) يک زوج کابل بهم تابيده برای حمل داده ( زرد و آبی )

زمانيکه کامپيوتر روشن می گردد ، عمليات پرس و جو در رابطه با دستگاههای متصل به گذرگاه انجام شده و به هر يک از آنها يک آدرس خاص ، نسبت خواهد شد . فرآيند فوق "سرشماری" ناميده می شود. دستگاهها نيز زمانيکه به گذرگاه متصل می گردند شمارش می گردند. کامپيوتر از نحوه انتقال اطلاعات توسط دستگاهها با استناد بر يکی از روشهای زير ، آگاهی می يابد.


  • وقفه : دستگاهی نظير موس يا صفحه کليد که داده های کمی را ارسال می دارند از روش " وقفه " استفاده می نمايند.
  • Bulk ( توده ای ) . يک دستگاه نظير چاپگر که حجم بالائی از اطلاعات را در يک بسته دريافت می دارد، از روش فوق استفاده می نمايد. يک بلاک از داده ها برای چاپگر ارسال و صحت آنها نيز بررسی می گردد.
  • Isochronous ( همزمان ) . دستگاههای نظير بلندگو از روش فوق استفاده می نمايند. جريان پيوسته ای از داده ها بين دستگاه و کامپيوتر برقرار می گردد.

USB پهنای باند موجود را به مجموعه ای از فريم ها تقسيم و کامپيوتر فريم ها را کنترل خواهد کرد. فريم ها شامل 1500 بايت بوده و هر ميلی ثانيه يک فريم جديد، بوجود می آيد.
اخيرا" استاندارد USB نسخه دو، مطرح شده است . بر اساس استاندارد فوق ، سرعت ده تا بيست برابر افزايش خواهد يافت . با رسيدن به سرعت های فوق می توان تقريبا" هر نوع دستگاهی را از طريق USB به کامپيوتر متصل کرد. هارد ديسک های خارجی و دوربين های فيلم برداری نمونه هائی در اين زمينه می باشند.



srco.ir

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

خفاش آهنی


این خفاش ممکن است که فاقد چنگال و یا بال باشد، ولی دارای وجوه اشتراکی نیز با خفاشهای واقعی می‌باشد. این خفاش قادر است با استفاده از امواج صوتی محل و نوع اشیا را تشخیص دهد. اگر چه سایر روباتها نیز قادرند با استفاده از امواج صوتی فواصل را تشخیص دهند، ولی سیستم صوتی این خفاش آهنی به قدری حساس و دقیق است که قادر است شیر و یا خط بودن یک سکه را نیز تشخیص دهد.
کارشناسی این خفاشهای بسیار حساس را با تقلید از روشی که خفاشها برای تشخیص حشرات بکار می‌برند ساخته است. خفاشهای واقعی گوشهای خود را در جهات مختلف تکان داده و امواج صوتی حاصله از قسمتهای مختلف بدن حشرات را دریافت می‌نمایند. خفاش آهنی نیز دارای گوشهایی است که بر بازوهای متحرکی قرار دارند و قادرند در سمتهای مختلف جهت‌گیری نمایند. برخلاف سایر سیستمها که روبات تنها می‌تواند تعداد کمی از تصاویر را در حافظه خود بازنگری نماید تا قادر به شناسایی باشد، این روبات قادر است که زاویه دید خود را تا زمانی که تصویر قابل شناسایی را بیابد تغییر دهد.
وی اظهار می‌دارد کامپیوتری که با این وسیله ابداعی او مجهز گردد می‌تواند کمک بزرگی برای افراد معلول بشمار رود. شخص معلول می‌تواند تنها با تغییر حالت چهره خود مانند باز و بسته کردن دهان و یا چشمک زدن، فرمان لازم را به کامپیوتر بدهد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

کليد ورود نابينايان به دنياي فناوري


از آغاز تاريخ تاکنون ، برخي انسان ها به دلايل مختلف ، بخشي از توانمندي هاي خود را از دست داده اند. افراد نابينا نيز گروهي از اين افراد هستند که با پيشرفت ها و تحولات سريع دنياي فناوري هاي نوين بخصوص در بخش ارتباطات ، با محدوديت هاي بسيار زيادي در استفاده از اين فناوري ها مواجه شده اند.

امکان استفاده از خدمات متنوع ارتباطي و کاربري تلفن همراه از مهم ترين فناوري هاي روز دنياست و با وجود ارائه خدمات مختلف به کاربران ، در طراحي گوشي هاي تلفن همراه که در حقيقت واسط ميان کاربر و خدمات ارتباطي ارائه شده هستند امکان بهره مندي و همچنين سهولت استفاده از آن براي کاربران نابينا موردتوجه قرار نگرفته است اما اين طرح که به وسيله يک دانش آموز مبتکر تبريزي ارائه شد و در گروه تخصصي رايانه در بخش دانش آموزي نهمين جشنواره جوان خوارزمي رتبه دوم را از آن خود کرده ، مي تواند بسياري از محدوديت هاي بينايي را در استفاده از گوشي هاي تلفن همراه براي نابينايان از ميان بردارد و مژده اي به آنها براي ايجاد زمينه اي مناسب در استفاده از خدمات تلفن همراه مانند ديگر مشترکين باشد.
طراحي دستيار تلفن همراه با هدف فراهم کردن بستري مناسب براي استفاده نابينايان از بخشي از فناوري هاي ارتباطي جديد و مدرن مانند خدمات تلفن همراه يا بلوتوث و براساس استانداردهاي ارتباطي نابينايان طراحي و ساخته شده است و همه افراد نابينا با استفاده از اين دستيار مي توانند بسياري از محدوديت هاي پيشين را در اين زمينه از ميان بردارند و همانند کاربران ديگر از خدمات مشترکين سيار استفاده کنند. تلفن همراه نابينايان به اختصار BIANT ناميده شده است که از عبارت Blinds Assistant يا دستيار نابينايان گرفته شده است.
کاربران نابينا با استفاده از اين طرح ، به آساني مي توانند از امکانات و خدماتي مانند ارسال پيام کوتاه و همچنين خواندن پيام هاي کوتاه دريافت شده با استفاده از برجسته نگار بريل يا به صورت صوتي استفاده کنند.
به علاوه ، اين گروه از کاربران با استفاده از امکانات در نظر گرفته شده در گوشي هاي تلفن همراه جديدي که براي آنها ساخته مي شود، مي توانند اطلاعات مورد نياز خود را درباره فهرست تماس ها، ميزان شارژ باتري ، آنتن دهي و ساعت به دست آورده و در صورت نياز سرعت تلفظ، بلندي صدا و بسياري از خدمات ديگر تنظيم کنند.
اين طرح از 2 بخش نرم افزاري و سخت افزاري تشکيل شده است که به صورت بي سيم و با استفاده از بلوتوث با هم در ارتباط هستند. بخش نرم افزاري روي تلفن همراه نصب و راه اندازي مي شود و بخش سخت افزاري شامل صفحه کليد،مدارهاي پردازشگر و ماژول (بخش کوچک) بلوتوث است.
کاربر از طريق بخش سخت افزاري از خدمات متنوع گوشي تلفن همراه خود بهره مند خواهد شد.
ويژگي هاي فني و ساختاري

به گفته حامد ابراهيم پوردخاني ، دانش آموز مقطع پيش دانشگاهي دبيرستان فردوسي تبريز و مجري اين طرح تحقيقاتي ، صفحه کليد در نظر گرفته شده براي اين تلفن همراه از 11کليد و چند برجسته نگار تشکيل شده است که با فشردن ترکيبي 6کليدي که حاوي علائم خط بريل هستند، حروف و اعداد مورد نظر کاربر تايپ مي شوند.
برجسته نگار بريل ، نقش خروجي دارد و فرد مي تواند متن تايپ شده يا دريافت شده را با استفاه از آن بخواند. هر 11 کليد و همچنين برجسته نگارها به ورودي واحد پردازش و ميکروکنترل کننده ها متصل هستند. بخش خروجي و ورودي بلوتوث نيز در حقيقت واسط بين بخش سخت افزاري و نرم افزاري است.
داده هاي ارسال شده از طريق ميکروکنترل کننده ها به صورت بي سيم با فرکانس 2.4 گيگاهرتز و حجم داده استاندارد بلوتوث به تلفن همراه منتقل مي شود و همچنين داده هاي ارسالي از تلفن همراه نيز با همين مشخصات وارد ميکروکنترل کننده ها شده و در نهايت از طريق واحد نرم افزاري مورد بررسي قرار مي گيرد. نرم افزار دستيار تلفن همراه نابينايان نيز براساس زبان جاوا نوشته شده است.
با توجه به اين که بيشتر گوشي هاي تلفن همراه از برنامه هايي براساس نرم افزارهاي به زبان جاوا پشتيباني مي شوند، بنابراين براي اين طرح نيز زبان جاوا انتخاب شد. امکان دسترسي و مديريت پيام هاي کوتاه ارسال و دريافت شده از ديگر ويژگي هاي گوشي هاي تلفن همراه طراحي شده براي نابينايان است ؛ همچنين در اين طرح يک دفترچه يادداشت نيز براي کاربر در نظر گرفته شده است که فرد نابينا از آن براي ثبت داده ها و اطلاعات مورد نياز خود استفاده مي کند.
در اين دستيار تلفن همراه ، کاربر مي تواند از نام يا شماره فرد تماس گيرنده به صورت صوتي مطلع شود. همچنين برنامه هايي براي ويرايش متن و دسترسي به خدمات اينترنتي مانند GPRS نيز در نظر گرفته شده است که به عنوان بخش تکميلي اين طرح ، در طراحي گوشي هاي تلفن همراه که در آينده براي کاربران نابينا به بازار عرضه مي شود امکان بهره مندي از اين خدمات به ديگر امکانات فعلي اين گوشي ها افزوده خواهد شد.
اگر کاربر بخواهد از سرويس پيام کوتاه براي ارسال يک پيام کوتاه استفاده کند، با روشن شدن کليد ON که روي صفحه کليد قرار دارد، پس از گذشت چند ثانيه نرم افزار BLANT که از قبل در گوشي تلفن همراه نصب شده است ، صفحه کليد را شناسايي کرده و برقراري ارتباط با صفحه کليد را به صورت صوتي اعلام مي کند سپس راهنماي برنامه فعال مي شود و وظايف هر يک از کليدهاي روي صفحه کليد را تشريح مي کند (فرد نابينا براي گذشتن از اين مرحله مي تواند اين قسمت را در بخش گزينه ها حذف کند.)
پس از آشنايي کاربر با صفحه کليد با چند بار فشار دادن کليد A که در هر مرحله خدمات مختلف مرحله به مرحله به صورت صوتي اعلام مي شود، کاربر سرويس پيام کوتاه را انتخاب کرده و با انتخاب کليد C وارد اين قسمت مي شود. در اين مرحله راهنماي برنامه دوباره فعال مي شود و نحوه استفاده از خدمات پيام کوتاه را به کاربر اعلام مي کند. کاربر با فشار دادن کليد A ، سرويس ارسال پيام کوتاه را انتخاب کرده و با زدن کليد C وارد اين قسمت مي شود.
کاربر پس از وارد کردن شماره تلفن فرد گيرنده و متن پيام کوتاه ، پيام نوشته شده را ارسال مي کند. بعد از انجام اين مرحله پيامي مبني بر ارسال موفقيت آميز پيام کوتاه پخش مي شود و از کاربر خواسته مي شود براي بازگشت ، کليد B را فشار دهد. هنگام تايپ هر حرف يا عدد، اين حروف يا اعداد به صورت صوتي براي کاربر تلفظ مي شود و در پايان نيز هر کلمه توسط زبان جاوا تلفظ مي شود. همچنين کاربر مي تواند توسط برجسته نگار بريلي در هر مرحله بر متن وارد شده نظارت داشته باشد.
ويژگي ها و مزايا

به گفته ابراهيم پور، بلوتوث يکي از جديدترين محصولات صنعت مخابرات است و از فناوري هاي جديد يک دهه اخير محسوب مي شود. استفاده از زبان نرم افزاري جاوا در دستگاه هاي ارتباطي بي سيم نيز از جديدترين خدمات ارائه شده به برنامه نويسان در سال 2002 ميلادي است که در اين طرح براي فراهم کردن امکان استفاده از فناوري بلوتوث توسط کاربران مورد استفاده قرار گرفته است.
علاوه بر اين فناوري نرم افزاري تبديل متون به گفتار براساس زبان جاوا نيز از ديگر خدمات ارائه شده به برنامه نويسان است که در طراحي دستيار تلفن همراه نابينايان براي بازگويي متن ارسال شده يا دريافت شده مورد استفاده قرار مي گيرد. در طراحي صفحه کليد بريل براي اين رابط نيز دقت خاصي به کار رفته است. تحقيقات و مطالعات بسيار زيادي در مراحل اجراي طرح انجام شده است.
در نهايت پس از مشاوره با کاربران نابينا و آگاهي از نيازهاي آنها، صفحه کليدي مطابق با نيازها و استانداردهاي ارتباطي براي نابينايان طراحي شده است که علاوه بر ايجاد زمينه اي مناسب براي ايجاد ارتباط بين گوشي و صفحه کليد، دستيار مي تواند پاسخگوي بسياري از نيازهاي افراد براي استفاده از گوشي هاي تلفن همراه و بهره مند شدن از خدمات ارتباطات سيار باشد.
با اجراي اين طرح ، گروه جديدي از کاربران که مجموعه اي چند ده هزار نفري از نابينايان کشور و حتي ساير کشورهاي جهان هستند به حوزه جديدي از دنياي ارتباطات راه خواهند يافت و به اين ترتيب زمينه مناسبي براي بهره مندي بيشتر از سرويس هاي کاربردي و ارتباطي تلفن همراه براي کاربران نابينا فراهم خواهد شد.
صفحه کليد بريل به گونه اي طراحي شده است که قابليت استفاده به جاي صفحه کليد رايانه را نيز دارد و با ايجاد بستري مناسب مانند مدارها و برنامه هاي رايانه اي ، طرح دستيار نابينايان علاوه بر تلفن همراه مي تواند با پيدا کردن کارکرد واقعي خود، کليد ورود اين گروه از افراد به ديگر حوزه هاي فناوري هاي روز دنيا باشد.
اجراي طرح BLANT با برخورداري از قابليت اتصال همزمان به 8 دستگاه مجهز به سرويس بلوتوث مانند چاپگر و اسکنر و... وابستگي کاربران نابينا به رايانه را تا حدود زيادي کاهش مي دهد. بيشتر برنامه هاي کاربردي نابينايان بر روي رايانه مانند ويرايش متن ، روي نرم افزار BLANT نيز قابل اجرا است و در آينده با فراگير شدن خدمات GPRS در سطح وسيعي از کشور، اين طرح مي تواند امکان استفاده از اين خدمات را نيز به طور همزمان براي کاربران ايجاد کند.
برنامه نويسي تلفن همراه

برنامه نويسي براي تلفن هاي همراه و ديگر تجهيزات الکترونيکي سيار که امروزه تعداد آنها در عرصه فناوري به سرعت در حال افزايش است ، حوزه جديدي است که با عرضه سيستم عامل سيمبيان توسط شرکت نوکيا و همچنين پلتفرم UIQ توسط شرکت سوني اريکسون که از بزرگ ترين و معروف ترين سازندگان گوشي هاي تلفن همراه در دنيا هستند، ارائه شد و مورد توجه علاقه مندان قرار گرفت.
اگر چه اين حوزه در مراحل ابتدايي قرار دارد و دوران کودکي خود را پشت سر مي گذارد، اما با توجه به جذابيت ها و رونق بازار گوشي هاي تلفن همراه و همچنين افزايش تعداد کاربران ارتباطات سيار در سطح دنيا، افراد زيادي به فعاليت در اين حوزه علاقه مند شده اند.
اين در حالي است که به علت نبود منابع فارسي کامل و جامع در اين حوزه علي رغم وجود پتانسيل هاي فراوان ، در داخل کشور فعاليت هاي قابل توجهي در اين زمينه انجام نشده است و تعداد برنامه نويسان کشور در حوزه تلفن همراه که به صورت حرفه اي در اين کار تخصص داشته باشند از افراد معدودي فراتر نمي رود.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

نگاهى بر پورت USB


هر كامپيوترى كه شما امروزه براى خانه يا محل كار خود مى خريد داراى يك يا چند رابط USB مى باشد كه در پشت آن است. اين رابطهاى USB اين اجازه را به شما مى دهند كه هر گونه وسيله اى اعم از Mouseيا printer را به راحتى و آسانى به كامپيوتر خود وصل كنيد. سيستم عامل (OS) نيز USB را پشتيبانى مى كند بنابراين نصب راه انداز سخت افزار (Driver) نيز سريع و راحت مى باشد. در مقايسه با ساير روشهاى اتصال سخت افزارها به كامپيوتر مثل parallel port وserial port و يا كارتهاى مخصوصى كه در Caseكامپيوتر خود نصب مى كنيد سخت افزارهاى داراى USB به طور باورنكردنى ساده هستند. هر فردى كه حداقل دو تا سه سال با كامپيوتر آشنايى داشته باشد مشكلى را كه USB سعى در حل آن دارد را مى داند. در گذشته اتصال وسايل به كامپيوترها يك دردسر واقعى بود. printer ها به وسيله Parallel port مخصوص پرينتر به كامپيوتر وصل مى شود كه در بيشتر كامپيوتر ها بيشتر از يك درگاه نبود. وسايل ديگرى مثل ZIP Drive كه در اتصال با كامپيوتر احتياج به سرعت بالا دارند نيز از درگاه موازى استفاده مى كردند كه اغلب با موفقيت نسبى و سرعت كم همراه بودند. ولى مودم ها از درگاه سرى استفاده مى كردند و همچنين برخى از چاپگرها و چيزهاى مثل Palm Pilots و دوربين هاى ديجيتالى. اغلب كامپيوتر ها حداكثر دو درگاه سرى دارند و در اغلب موارد بسيار كند مى باشند. سخت افزارهاى ديگرى كه نياز به اتصال با سرعت بيشترى داشتند با كارت هاى خودشان ارايه مى شدند كه اين كارت ها مى بايست در شيار كارت در داخل Case كامپيوتر قرار مى گرفتند. متاسفانه تعداد اين شيار هاى كارت محدود مى باشد و شما احتياج به يك متخصص براى نصب نرم افزار برخى از اين كارت ها خواهيد داشت. هدف USB پايان دادن به اين دردسرها مى باشد.
USB يك راه استاندارد شده و راحت را براى اتصال تا ۱۲۷ سخت افزار مختلف به يك كامپيوتر در اختيار شما قرار مى دهد. هر سخت افزار مى تواند حداكثر تا ۶ مگابايت در ثانيه از پهناى باند استفاده كند كه براى تعداد بسيارى از سخت افزارهاى جانبى كه اغلب مردم مى خواهند به كامپيوتر خود متصل كنند به اندازه كافى سريع است. امروزه تقريبا تمام سخت افزارهايى كه ساخته مى شوند USB را دارا مى باشند. اتصال يك سخت افزار USB به كامپيوتر بسيار آسان است. درگاه USB را در پشت كامپيوتر پيدا كنيد و اتصال دهنده USB را به آن متصل كنيد. چنانچه دستگاه شما جديد باشد سيستم عامل آن را به طور خودكار شناسايى كرده و ديسك راه انداز را مى خواهد. چنانچه دستگاه نصب شده باشد كامپيوتر USB را فعال ساخته و شروع به ارتباط مى كند. (USB مى تواند در هر زمان به كامپيوتر وصل و يا از آن جدا شود). اغلب سخت افزارهاى USB با كابل مخصوص خود ارايه مى شوند و كابل يك فيش A دارد. در غير اينصورت فيش آن به صورت B مى باشد. اتصال A به صورت Upstream به سمت كامپيوتر عمل مى كند در حالى كه اتصال B در جهت Downstream عمل كرده و به واحدهاى مجزا متصل مى شود.
با استفاده از اتصال دهنده هاى مختلف در حالت Upstream و Downstream اختلال غير ممكن است. اگر شما يك كابل اتصال دهنده B را به يك سخت افزار متصل كنيد مى دانيد كه كار خواهد كرد. به طور مشابه شما مى توانيد هر اتصال دهنده A را به هر سوكت A متصل كنيد. USB استاندارد تا ۱۲۷ دستگاه را پشتيبانى مى كند و USB HUB ها نيز يكى از شاخه هاى اين استاندارد هستند. يك هاب معمولا داراى ۴ پورت مى باشد ولى ممكن است بيشتر باشد. شما هاب مورد نظر را به كامپيوتر خود وصل كنيد و بقيه دستگاه ها يا حتى هاب ديگرى را به اين هاب وصل مى كنيد. با زنجيرى شدن اين HUBها به يكديگر شما مى توانيد ده ها در گاه USB قابل دسترس با يك كامپيوتر داشته باشيد. HUBها مى توانند روشن و يا خاموش شوند. چنانكه جلوتر خواهيد ديد USB استاندارد به دستگاه ها اين اجازه را مى دهد تا برق خود را از USB Connection بگيرند. مشخص است كه يك دستگاه پر مصرف مثل يك پرينتر و يا يك اسكنر خودشان برق مورد احتياجشان را تامين مى كنند اما دستگاه هاى كم ولتاژ مثل Mouseها يا دوربين هاى Digital به منظور ساده تر شدن برقشان را از USB دريافت مى كنند. برق (تا ۵۰۰ ميلى آمپر در ۵ ولت) از كامپيوتر مى آيد. اگر شما تعداد زيادى از دستگاه هاى Self Powered مثل پرينتر و اسكنر داشته باشيد در آن صورت Hub شما احتياجى به برق نخواهد داشت. هيچ كدام از اين دستگاه ها كه به Hub متصل شده اند احتياج به برق اضافه ندارند بلكه كامپيوتر آن را تامين مى كند. اگر چنانچه تعداد زيادى دستگاه هاى بودن منبع تغذيه مثل Mouse و دوربين ها را داشته باشيد احتمالا به يك هاب با منبع تغذيه احتياج پيدا خواهيد كرد. هاب Transformer مخصوص خود را دارد كه برق لازم براى bus را تامين مى كند. بنابراين دستگاه ها بار زيادى به منبع تغذيه كامپيوتر شما وارد نمى كنند.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

پنج شنبه 2 شهریور 1391  3:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها