0

مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

در اين تايپك مقالان يا مطالب سخت افزاري قرارمي دهم

چهارشنبه 1 شهریور 1391  4:48 PM
تشکرات از این پست
siasport23 babak110 abootalebiha alirezasheyton
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

چگونه يك CD كار ميكند؟


CDو DVDدو رسانه ذخيره سازي اطلاعات بوده كه امروز در عرصه هاي متفاوتي نظير موزيك ، داده و نرم افزار استفاده مي گردند. رسانه هاي فوق ، بعنوان محيط ذخيره سازي استاندارد براي جابجائي حجم بالائي از اطلاعات مطرح شده اند. ديسك هاي فشرده، ارزان قيمت بوده و بسادگي قابل استفاده هستند. در صورتيكه كامپيوتر شما داراي يكدستگاه CD-RW است ، مي توانيد CD مورد نظر خود را با اطلاعات دلخواه ايجاد نمائيد.
شناخت CD:

ضربت ضربت هاي باريك شده كه تراك ها را مي سازند ، داراي عرض 0.5 ميكرون ، حداكثر 0.85 ميكرون درازا و 125 نانومتر( يك نانومتر معادل يك هزار ميليونيم يك متراست ) ارتفاع هستند. اگر به يك ضربت لايه پلي يورتان (جهت كسب اطلاعات بيشتر در مورد صنعت پلي يورتان به سايت www.kohrangbaspar.com مراجعه شود. ) نگاه كنيد شكلي مانند شكل زير خواهيد ديد.
بيشتر اوقات شما در يك CD در مورد پيت ها بيشتر از ضربتها مي خوانيد چون ضربت ها در طرف آلومينيومي مانند پيت ها ظاهر مي شوند اما در طرفي كه مربوط به خواندن ليزر است ، ضربت هستند . بعد كوچك ضربت ها ، تراك مارپيچي را روي يك CD ايجاد مي كند. اگر شما بتوانيد تراك اطلاعات را بلند كرده و آنرا در يك خط راست امتداد دهيد ، 0.2 ميكرون عرض و تقريبا 3.5 مايل ( 5 كيلومتر ) امتداد خواهد داشت .
براي خواندن چيزي به اين كوچكي شما به يك ديسك خوان ماشيني دقيق احتياج داريد . پس در اينجا توضيح مختصرمي آوريم :
چگونه يك پخش كننده CD ، Tracking انجام مي دهد ؟

سخت ترين قسمت،پرتو ليزري را كه در تراك اطلاعات متمركز شده است نگه داري مي نمايد .اين تمركز وظيفه سيستم تراكينگ است . سيستم تراكينگ همانطور كه CDرا نمايش مي دهد ، حركاتي دارد كه ليزر را به سمت خارج هدايت مي كند . هنگامي كه ليزر از مركز ديسك به سمت خارج هدايت شد ، ضربت، ليزر را سريعتر عبور مي دهد. اين اتفاق به دليل مي افتد كه سرعت مماسي و طولي ضربت با سرعت زماني حركت دايره وارديسك(round per) minute ) برابر است . بنابراين هنگامي كه ليزر به سمت خارج حركت مي كند ، موتور دوك مانند ، سرعت CDرا كاهش مي دهد . اين گونه ، ضربت ، ليزر را در سرعت پايداري قرار مي دهد و اطلاعات در ديسك نيز در سرعت پايدار به وقوع مي يابد .
CD Tracking

CD نوع رمز گذار:
اگر شما داري يك درايو CD-R هستيد و مي خواهيد كه صداي CDو يا CD-ROM خودتان را داشته با شيد ، بزرگترين چيزي كه ميتوانيد بدانيد اين است كه نرم افزار ها مي توانند همه جزييات را براي شما به كار ببرند .شما مي توانيد به نرم افزار خود بگوئيد " لطفا اين آهنگ هارا براي من در رويCD ذخيره كن " يا : لطفا اين فايل هاي اطلاعاتي را براي من روي اين CD-ROM ذخيره كن " خود نرم افزار بقيه را انجام خواهد داد .به همين دليل شما ، شما ديگر احتياجي به دانستن چيزهايي در مورد قالب بندي اطلاعات CD براي ايجاد CDخود نخواهيد داشت . به اين دليل كه قالب بندي اطلاعات CD بسيار پيچيده و مهم هستند ، نگاهي اجمالي به آن خواهيم انداخت . به اين دليل كه ليزر حركات مارپيچي اطلاعات را كه در ضربت استفاده مي شود پيگردي مي كند ، در جاهايي كه ضربت در تراك اطلاعات موجود نيست ، نمي تواند وقفه زيادي داشته باشد . براي حل اين مشكل ، اطلاعات رمزي شده و از EFM( فركانس هشت- چهارده ) استفاده مي كند . درEFM بايت هاي 8 بيتي به 14 بيت معكوس شده اند و به وسيله EFM ضمانت شده است كه بعضي از اين بيت ها اولين خواهند بود . به اين دليل كه ليزر بايد براي حركت بين آهنگ ها توانايي داشته باشد ،اطلاعات اين نياز را دارند كه در داخل موزيك رمزي شوند كه از اين امر به درايو" where it is " در ديسك تعبير مي شود .اين مشكل با چيزي كه به آن اطلاعات كدي كوچك گفته مي شود قابل حل است . اطلاعات كدي كوچك مي توانند موقعيت ها ي وابسته و مستقل ليزر در تراك را رمزي كنند و همچنين مي توانند چيز هايي از اين قبيل مانندعنوان هاي آهنگي را رمزي نمايند .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
alirezasheyton
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

پورت موازی


در زمان اتصال يک چاپگر به کامپيوتر از پورت موازی استفاده می گردد. با اينکه اخيرا" استفاده از پورت های USB رايج شده است ولی همچنان استفاده از پورت موازی برای اتصال چاپگر به کامپيوتر بسيار متداول است .
از پورت های موازی می توان برای اتصال تجهيزات جانبی زير به کامپيوتر استفاده نمود :
• چاپگر
• اسکنر
• هارد درايوهای خارجی
• کارت های شبکه
• Tape
• درايوهای Removable
• CD burners
مبانی پورت های موازی

پورت موازی ، توسط شرکت IBM و به منظور اتصال يک چاپگر به کامپيوتر طراحی گرديد. زمانيکه شرکت IBM در انديشه طراحی و ارائه کامپيوترهای شخصی بود، ضرورت استفاده از چاپگرهای شرکت " سنترونيکس" نيز احساس گرديد.شرکت IBM تصميم نداشت که از همان پورتی که توسط چاپگرهای سنترونيک استفاده می گرديد، در طراحی خود استفاده نمايد.
مهندسين شرکت IBM از يک کانکتور 25 پين (DB-25) بهمراه يک کانکتور 36 پين برای ايجاد يک کابل خاص به منظور اتصال چاپگر به کامپيوتر استفاده کردند. ساير توليد کنندگان چاپگر نيز در ادامه از استاندارد سنترونيک تبعيت و به مرور زمان استاندارد فوق در سطح جهان مطرح و مورد استفاده قرار گرفت .
زمانيکه کامپيوترهای شخصی اطلاعاتی را برای چاپگر و يا هر وسيله ديگری که به پورت موازی متصل است، ارسال می نمايند ، در هر لحظه هشت بيت ارسال خواهد شد.. هشت بيت فوق بصورت موازی برای دستگاه ارسال خواهند شد. پورت موازی استاندارد، قادر به ارسال 50 تا 100 کيلوبايت در هر ثانيه است .نحوه عملکرد چاپگر به شرح زير است :
• پين يک، حامل سيگنال Strobe بوده و دارای ولتاژی بين 2/8 و پنج است . زمانيکه کامپيوتر اطلاعاتی ( يک بايت داده ) ارسال می دارد ولتاژ به نيم ولت افت پيدا خواهد کرد.افت ولتاژ فوق به چاپگر اعلام می نمايد که داده هائی ارسال شده است .
• پين دوتا نه حامل داده است .به منظور مشخص نمودن اينکه يک بيت دارای مقدار يک است ولتاژ پنج ارسال از طريق پين مربوطه ارسال ( شارژ) خواهد شد.بر روی پينی که شامل مقدار ( داده ) صفر است شارژی ( ولتاژ) قرار نخواهد گرفت .
• پين ده ، اطلاعات لازم در خصوص نحوه عملکرد چاپگر را برای کامپيوتر، ارسال می نمايد . نحوه پياده سازی پين فوق نظير پين "يک" است .زمانيکه ولتاژ موجود بر روی پين فوق به نيم ولت تنزل پيدا نمايد، کامپيوتر اطلاعات لازم در خحصوص فرآيند چاپ را از چاپگر اخذ خواهد کرد .( کامپيوتر به اين اطمينان خواهد رسيد که چاپگر اطلاعات را دريافت نموده است )
• در صورتيکه چاپگر مشغول باشد، پين شماره يازده شارژ می گردد. زمانيکه ولتاژ نيم ولت بر روی پين فوق قرار بگيرد به کامپيوتر اغلام خواهد شد که چاپگر آماده دريافت اطلاعات است .
• در صورتيکه چاپگر دارای کاغذ نباشد ، از طريق پين شماره دوازده به کامپيوتر آگاهی لازم داده خواهد شد.
• زمانيکه بر روی پين شماره سيزده شارژی وجود داشته باشد، آماده بودن چاپگر به کامپيوتر اعلام می گردد.
• کامپيوتر از طريق پين شماره چهارده و با استفاده از يک ولتاژ پنچ ولت سيگنال Auto Feed را برای چاپگر ارسال می دارد.
• در صورتيکه چاپگر دارای مشکلی باشد ولتاژ پين شماره پانزده به نيم ولت کاهش و کامپيوتر از بروز اشکال در چاپگر آگاهی پيدا می نمايد.
• زمانيکه يک کار آماده چاپ باشد، کامپيوتر از پين شماره شانزده برای مقداردهی اوليه چاپگر ( کاهش ولتاژ) استفاده می نمايد.
• کامپيوتر از پين شماره هيفده برای Offline نمودن از راه دور چاپگر استفاده می نمايد، بدين منظور برای چاپگر يک شارژ ارسال خواهد شد.
• پين های شماره هيجده تا بيست و پنج Ground بوده و از آنها بعنوان يک سيگنال مرجع برای شارژ های پايين تر از نيم ولت استفاده می گردد.
همانگونه که در شکل فوق مشاهده می نمائيد، بيست و پنج پين اول سنترونيک دقيقا" مشابه بيست و پنج پين کانکنور DB-25 می باشند.
SPP/EPP/ECP

در چاپگرهای اوليه پورت موازی بصورت يکطرفه بود. در اين حالت داده ها صرفا" در يک جهت قادر به حرکت برای هر يک از پين ها بوند. همزمان با معرفی کامپيوترهای PS/2 توسط شرکت IBM ، يک نوع جديد از پورت های موازی دو طرفه طراحی گرديد. اين طراحی با نام Standard Parallel Port)SPP) مطرح و بسرعت جايگزين استاندارد اوليه گرديد.ارتباط دو طرفه باعث گرديد که هر يک از دستگاهها قادر به ارسال و دريافت اطلاعات باشند.دستگاههای زيادی از پين های دو الی نه ، برای داده استفاده می کردند. استفاده از هشت پين باعث می شد که روش ارسال اطلاعات بصورت half-duplex باشد . در اين حالت اطلاعات در هر لحظه در يک جهت حرکت می کردند.به منظور ارسال و دريافت اطلاعات ( دو طرفه ) از پين های شماره هيجده تا بيست و پنج برای دريافت اطلاعات استفاده گرديد پين های فوق در ابتدا برای Ground در نظر گرفته شده بودند.بدين ترتيب امکان ارتباطلات دو طرفه در هر لحظه فراهم می گردد (Full-duplex) .
استاندارد Enhanced Parallel port)EPP) در سال 1991 توسط شرکت های اينتل زيراکس و زنيت مطرح گرديد. مزيت مهم استاندارد فوق، حجم بالای اطلاعات ارسالی است . ( پانصد کيلو بايت تا دو مگابايت در هر ثانيه) . هدف عمده استاندارد فوق ، امکان اتصال دستگاههائی غير از چاپگر به پورت موازی است . رسانه های ذخيره سازی که نيازمند دارا بودن نرخ انتقال اطلاعات بالائی می باشند نمونه ای از اين نوع دستگاه ها می باشد.
بعد از معرفی استاندارد EPP شرکت های مايکروسافت و هيولت پاکارد در سال 1992 مشخصه جديدی با نام Extended Capabilities port )ECP) را معرفی نمودند.هدف عمده مشخصه فوق بهبود عملکرد و سرعت چاپگرها است .
در سال 1994 استاندارد IEEE 1284 معرفی گرديد. استاندارد فوق برای دستگاههای مرتبط با پورت موازی دو مشخصه را مطرح می نمايد : EPP و ECP . به منظور صحت عملکرد هر يک از مشخصه های فوق می بايست سيستم عامل و دستگاه متصل شده به پورت موازی ، امکانات لازم در خصوص حمايت از مشخصه های فوق را دارا باشند. امروزه اغلب کامپيوترها، SPP,ECP و EPP را حمايت نموده و قادر به تشخيص استفاده از هر يک از مشخصه های فوق با توجه به دستگاه مرتبط ( متصل ) به چاپگر می باشند.در صورتيکه نياز به تغيير يکی از مشخصه های فوق بصورت دستی ، می توان از برنامه BIOS سيستم استفاده و تنظيمات مربوطه را انجام داد.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

برای داشتن اورکلاک کاملا ایمن و بی خطر چه محدودیت هایی را باید در نظر بگیریم ؟

همان طور که در ابتدای مقاله اشاره شد، کمیتی که درنهایت باعث افزایش حرارت قطعه مورد نظر در اورکلاک می شود ، افزایش توان مصرفی قطعه مورد نظر است. حال برای روشن شدن بهتر موضوع، مهم ترین عواملی که در افزایش توان مصرفی پردازنده دخیل می باشند را بررسی می کنیم :

این عکس کوچک شده است، برای اینکه بصورت بزرگ شده ببینید، روی این قسمت کلیک کنید، اندازه اصلی عکس 35x500 می باشد.

  • · Voltage ( پتانسیل الکتریکی ) :

به بیانی کاملا ساده، پتانسیل الکتریکی یک کمیت اسکالر (غیر برداری) است که معمولاً آن را با حرف V نشان می‌دهند و عبارت است از مقدار انرژی الکتریکی بر بار الکتریکی، و واحد آن در دستگاه SI ولت (V ) است .

در یک پردازنده دیجیتال، این ولتاژ، جریان مورد نیاز تغذیه میلیون ها ترانزیستور موجود در پردازنده و بافرهای ورودی و خروجی را تامین می کند .
در واقع عاملی که باعث ایجاد جریان الکتریکی در یک مدار بسته می شود اختلاف پتانسیل الکتریکی می باشد. هر چه این مقدار افزایش پیدا کند، توان مصرفی پردازنده نیز افزایش خواهد یافت. این کمیت به " توان 2 " در فرمول محاسبه توان مصرفی پردازنده، اعمال می شود.

  • · Frequency ( فرکانس ) :

این کمیت سرعت سوئیچ ترانزیستورهای به کار رفته در پردازنده را تعیین می کند . روشن است که هر چه تعداد دفعات قطع و وصل شدن یک ترانزیستور در واحد زمان افزایش یابد، انرژی مصرفی آن نیز افزایش خواهد یافت . حال با در نظر گرفتن وجود میلون ها ترانزیستور در یک پردازنده دیجیتال، می توان تاثیر قابل توجه این کمیت را در افزایش توان مصرفی پردازنده درک کرد .

  • Dynamic Capacitance ( ظرفیت دینامیکی ) :

منظور از ظرفیت یا توان دینامیکی مقدار انرژی ذخیره شده در یک رسانا به نسبت اختلاف پتانسیل دو سر رسانا است که برای پایداری این انرژی ذخیره شده لازم می‌باشد. این عامل توسط سازندگان پردازنده تعیین می شود تا در نهایت با بالانس کمیت هایی نظیر ولتاژ و فرکانس بتوانند توان مصرفی پردازنده های یک خانواده را تعیین کنند.

اکنون با توجه به توضیحات فوق، دید روشن تری از مصرف انرژی الکتریکی در یک پردازنده دیجیتال پیش رویمان قرار گرفت. اما شاید ابهاماتی در این بین به وجود آمده باشد که در ادامه به رفع برخی از مهمترین آن ها خواهیم پرداخت .

چرا پردازنده های یک خانواده با وجود فرکانس های مختلف، توان های مصرفی مشابهی دارند ؟

همانطور که در تصویر فوق مشاهده می کنید به غیر فرکانس کاری پردازنده، تمام مشخصات فنی پردازنده های سری E8XXX کمپانی اینتل یکسان می باشند، ولی توان مصرفی ( TDP ) مشابهی دارند . در صورتی که فرکانس نیز یکی از عوامل افزایش توان مصرفی پردازنده است !

دلیل ابن امر این است که همانطور قبلا اشاره شد، ظرفیت دینامیکی ( ( Dynamic Capacitanceنیز یکی از عوامل تعیین کنده مقدار توان مصرفی پردازنده می باشد . بنابراین کمپانی سازنده پردازده، با ایجاد تغییرات مختصر در ساختار نیمه هادی به کار رفته در پردازنده، می توانند این مقدار را کاهش یا افزایش دهند . در نتیجه پردازنده هایی با فرکانس های متفاوت، توان های مصرفی مشابه و البته رنج های قیمت متفاوت روانه بازار مصرف می کنند .

چرا کمپانی های سازنده، خود اقدام به اورکلاک قطعات نمی کنند ؟

کمپانی های سازنده قطعات سخت افزاری مانند پردازنده ها، معمولا دارای محدودیت هایی در این باره هستند که برخی از مهم ترین آن ها را می توان به شرح زیر نام برد :

  • · محدودیت های حرارتی :

برای مثال یک کمپانی ساخت پردازنده، با توجه به توان مصرفی پردازنده ( TDP ) و حداکثر حرارت قابل تحمل توسط پردازنده، اقدام به طراحی خنک کننده ( فن + هیتسینک ) برای پردازده مورد نظر می کند . همچنین در این طراحی بدترین شرایط آب و هوایی نظیر میانگین دمای هوا در مناطق استوایی و ...... را در نظر گرفته می شود. از طرف دیگر بیشترین تلاش را برای کاهش قیمت تمام شده این خنک کننده می کند. در نتیجه حتی ممکن است در شرایط ذکر شده خنک کننده مورد نظر از پس خنک کردن پردازنده مورد نظر بر نیاید!
  • · محدودیت های توان مصرفی :

یک کمپانی سازنده پردازنده، از نقطه نظر فنی باید با کمپانی های سازنده مادربرد تعامل کامل را داشته باشد . در نتیجه حداقل شرایط لازم برای طراحی مادربرد استاندارد را به این گونه کمپانی ها ابلاغ می کند . در نتیجه کمپانی های سازنده مادربرد با توجه به این شرایط و در نظر گرفتن قیمت تمام شده نهایی مادربرد اقدام به طراحی مادربرد در رنج های قیمتی متفاوت می کنند . در نتیجه در رنج های پایین قیمت، حداقل شرایط برای طراحی مدارهای مختلف مادربرد، از جمله مدارهای کنترل کننده ولتاژ پردازنده ، حافظه و چیپست های کنترلی موجود در مادربورد در نظر گرفته می شود . در نتیجه ممکن است چنین مادربردهایی از پس تامین توان مصرفی پردازنده در حالت اورلاک شده بر نیایند . این موضوع ضررهای مالی زیادی را متوجه هر دو کمپانی خواهد کرد .

آیا با اورکلاک قطعات عمر آن ها کاهش می یابد ؟

اگر اورکلاک با توجه به رعایت محدودیت هایی باشد که قبلا اشاره شده بود هیچ گونه خطری قطعه مورد نظر را تهدید نمی کند . از سوی دیگر معمولا توصیه می شود در مواقعی که از کامپیوترتان برای گشت گذار در محیط وب ، پخش موزیک و ویدئو و کارهای Office و امثال اینگونه نرم افزارها استفاده می کنید به دلیل سبک بودن بار پردازش اینگونه نرم افزار ها بهتر است اقدام به اورکلاک طولانی مدت نکنید .

__________________

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

چگونگی رفع محدودیت موجود برای داشتن اورکلاکی کاملا پایدار و کاربردی

- محدودیت توان مصرفی

همانطور که قبلا اشاره شد با افزایش فرکانس کاری یک پردازنده دیجیتالی، توان مصرفی آن نیز افزایش خواهد یافت . در نتیجه برای جبران توان مصرفی اضافی در حالت اورکلاک ، با افزایش ولتاژ می توان مدارهای تنظیم کننده ولتاژ مادربرد تا حدودی برای عبور جریان بیشتر از پردازنده ترغیب کرد، در نتیجه می توان تا حد زیادی محدویت نام برده را کاهش داد تا پردازنده در فرکانس های بالاتر از مقدار نامی خود، به صورتی کاملا پایدار فعالیت کند.
از سوی دیگر با اورکلاک چندین قطعه در یک کامپیوتر شخصی ،مجموع توان مصرفی اضافی کلیه قطعاتی که اورکلاک شده اند ممکن است محاسباتی را که برای تهیه منبع تغذیه برای سیستمتان کرده اید را بر هم بزنند . لذا در هنگام خرید منبع تغذیه به همان مقدار که قصد اورکلاک دارید منبع تغذیه با توان خروجی بیشتری تهیه کنید .

- محدویت حرارتی

برای مبارزه با این محدودیت، بهترین راه فراهم کردن شرایطی با دمای خنک تر برای فعالیت پردازنده می باشد . از اینرو بهتر است با فراهم نمودن خنک کننده های متعارف بادی و آبی این محدودیت را مرتفع سازیم . اما همانطور که از قبل اشاره شد ، کمپانی های سازنده قطعات سخت افزاری بدترین شرایط حرارتی محیط را برای طراحی خنک کننده قطعه، در نظر می گیرند . از سوی دیگر در بسیاری از نقاط کشورمان در طی سال آب و هوایی نسبتا خنک حکم فرماست . از اینرو با استفاده از کیس هایی که دارای تهویه هوای مناسبی هستند و همچنین فراهم نمودن شرایط لازم برای داشتن محیطی با هوای نسبتا خنک می توان با استفاده از خنک کننده های مرجع خود قطعات نیز می توان تا حد قابل قبولی اورکلاک را به صورت کاربردی تجربه کرد .

تست پایداری قطعات :

مهم ترین قسمت در اورکلاک کاربردی، ارزیابی پایداری سیستم است. در واقع زمانی می توان اورکلاک را موفق آمیز تلقی کرد که سیستم بدون هیچ گونه مشکلی ( اعم از هنگ کردن یا فریز شدن ) در زمان های طولانی و بدون وقفه به فعالیت خود ادامه دهد .
جهت این منظور از نرم افزارهایی استفاده می شود که قطعات را تحت فشار قرار می دهند . اینگونه نرم افزارها معمولا با تکرار الگوریتمی خاص نظیر محاسبه عدد "پی" یا تخمین تابع به روش نیوتون و دیگر توابع ریاضی، پردازنده و حافظه و با اجرای صحنه 3 بعدی خاص پردازنده گرافیکی ( GPU ) را تحت فشار قرار می دهند. در صورتی که پس از گذشت زمانی خاص ( در مقالات بعد اشاره خواهد شد ) سیستم بدون مشکل به فعالیت خود ادامه دهد، می توان پایداری کامل سیستم را تضمین کرد. از جمله نرم افزارهای معتبر در این زمینه برای تست پردازنده و حافظه می توان به Prime95)) Orthos ، OCCT ، IntelBurnTestو برای تست پردازنده گرافیکی GPU)) به ATI Tool ، OCCT GPU و FurMark اشاره کرد .



این عکس کوچک شده است، برای اینکه بصورت بزرگ شده ببینید، روی این قسمت کلیک کنید، اندازه اصلی عکس 375x510 می باشد.

همچنین در حین تست های این چنینی می توان حداکثر حرارت متصاعد شده از قطعه مورد نظر را مشاهده کرد . از معتبر ترین این گونه نرم افزارها می توان به Real Temp ، Core Temp ، Everest وHWMonitor اشاره کرد .



برای دیدن این عکس به اندازه بزرگ، روی این قسمت کلیک کنید.


جمع بندی
هدف اصلی از این مقاله این بود که با واژه اورکلاک تا حد زیادی آشنا شویم، معایب و مزایای آن را بشناسیم تا روی هم رفته آشنایی اولیه با مفاهیم این موضوع، آمادگی لازم برای ادامه سلسله مقالات بعدی حاصل شود. از این رو در مقالات بعد به صورت تئوری و عملی اورکلاک قطعات مختلف را تشریح و آزمایش خواهیم کرد.
در صورت داشتن هر گونه مشکل ، سوال یا ... در رابطه با اورکلاک می توانید در اینجا مطرح کنید .


نویسنده : سید مهدی موسوی

این مقاله از سلسله مقالات اورکلاکینگ کاربردی می باشد که با همکاری دو طرفه مجله رایانه خبر و وب سایت شهر سخت افزار تهیه می شود و این شماره از مقاله در مجله تخصصی رایانه خبر تهیه و تنظیم شده است و تمامی حقوق آن برای نویسنده و مجله محفوظ می باشد لذا هر گونه کپی برداری از این مقاله تنها با ذکر نام مجله رایانه خبر و لینک کردن به آدرس این مقاله در وب سایت شهر سخت افزار مجاز می باشد .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

چرا اورکلاک می کنیم و چه قطعاتی اورکلاک می شوند ؟

به بیانی ساده، اورکلاک کاربردی به صورت کاملا حساب شده، یکی از مقرون به صرفه ترین راه هایی است که به واسطه آن می توان از حداکثر توانایی قطعات سخت افزاری استفاده کرد . برای مثال شخصی را در نظر بگیرید که با نرم افزار فنی مهندسی خاصی کار می کند که برای کامل شدن پروسه مورد نظرش نیاز به 2 روز کامل ( 48 ساعت ) پردازش مداوم کامپیوترش داشته باشد . حال در صورتی که پردازنده همان کامپیوتر چیزی حدود 20 الی 25 درصد اورکلاک شود ، این زمان 48 ساعته تقریبا به همان اندازه ( 9 الی 12 ساعت ) کاهش می یابد ! در صورتی که هیچ گونه آسیب یا خطری کامپیوتر مورد نظر را نیز تحدید نمی کند .

قطعاتی که در حال حاضر به صورت کاربردی اورکلاک می شوند به شرح زیر می باشند :
 

  • پردازنده و مادربورد
  • حافظه اصلی سیستم ( RAM )
  • کارت گرافیک - حافظه (Video memory) و پردازنده گرافیکی ( GPU )

انواع روش های اورکلاک :



  • · اورکلاک از طریق Bios :

هر قطعه مستقل سخت افزار کامپیوتر دارای Bios می باشد. Bios قسمتی از نرم افزاری است که به صورت دائمی در چیپی که روی قطعه سخت افزاری مورد نظر نصب شده، ذخیره می شود ، زمانی که شما کامپیوتر خود را روشن می کنید ، ابتدا برنامه گنجانده شده در BIOS راه اندازی می شود. در این چیپ اطلاعات و تنظیمات مهم و پایه کنترلی قطعه مورد نظر ذخیره شده اند . از جمله این اطلاعات، می توان به فرکانس ها، ولتاژ ها و تایمینگ های کاری قطعه مورد نظر، اطلاعات مربوط به کنترل سیستم های خنک کننده و در نهایت پروتکشن های ایمنی و اطلاعات مربوط به مدل و کمپانی سازنده قطعه را نام برد . در اورکلاک قطعات نیاز است تا تقریبا تمام تنظیمات نام برده به صورت دستی تغییر کند . به محضی که کامپیوتر خودتان رو روشن می کنید با فشردن کلید Delete می توانید به تنظیمات Bios مادربورد کامپیوترتان (Setup ) دسترسی پیدا کنید. این روش در اورکلاک پردازنده ، مادربورد و حافظه اصلی سیستم بیشترین کاربرد را دارد.



برای دیدن این عکس به اندازه بزرگ، روی این قسمت کلیک کنید.
  • · اورکلاک از طریق نرم افزار در سیستم عامل :

در این نوع اورکلاک تمام تنظیمات ایجاد شده، فقط و فقط در سیستم عامل اعمال می شوند و خارج از سیستم عامل هیچ تغییری در فرکانس ها و ولتاژ ها حاصل نمی شود . در واقع نرم افزاری اورکلاک به صورتی غیر مستقیم با تغییر تنظیمات Bios در نهایت باعث افزایش فرکانس ولتاژ ها می شوند، با این تفاوت که تنظیمات یاد شده در چیپ Bios ذخیره نمی شوند و به صورت موقتی فقط در سیستم عامل مورد نظر اعمال می شوند . بابراین در صورتی که کامپیوتر خود را خاموش کنید، تمام تنظیمات به حالت پیشفرض بازخواهند گشت. مگر اینکه اطلاعات تغییر یافته هر بار با بارگذاری ویندوز در Startup اعمال شوند . این گونه نرم افزار معمولا به صورت رسمی توسط کمپانی های سازنده قطعه، در CD راه انداز قطعه سخت افزاری مورد نظر گنجانده می شود. این روش نیز در اورکلاک کارت گرافیک بیشترین کاربرد را دارد .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

هيت سينگ چيست


Heatsink یک قطعه فلزی از جنس فلز های با رسانای گرمای زیاد مثل مس و آلیمنیوم که روی پردازنده ها یا چیپ های مادر برد یا هر چیپ دیگری که در اثر پردازش اطلاعات گرما تولید میکنه قرار داده میشه تا سطح تماس پردازنده و چیپست رو با محیط اطراف بیشتر کنه و به پردازنده امکان دفع گرمای بیشتری رو بده تا پردازنده زیاد گرم نشه معمولا هم قسمت بالای Heatsink ها پره پره است ( مثل رادیاتور ) تا سطح تماس اون با محیط باز هم بیشتر باشه و در بعضی جاها مثل خود CPU روی آن هم یک فن قرار داده شده تا هوای گرم میان پره ها رو خارج کنه و کلا وظیفش دفع گرما است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

شرح اولیه و تعریف اصطلاحات
کلاک پالس (PulseClock) چیست ؟
در علم الکترونیک و مخصوصا در مدارات سنکرون دیجیتال، یک پالس کلاک، پایه واساس انجام شدن یک کار در واحد زمان می باشد.
هر پالس کلاک در واحد زمان در 2 سطح سطح بالا ( High ) و پایین ( Low ) نوسان می کند، به این صورت، با هر بار تکرار شدن این وضیت یک کار انجام می شود .
حال این کار ممکن است انواع مختلف داشته باشد. برای مثال در یک IC میکروکنترلر که در یک مدار هشدار دهنده امنیتی به کار رفته است ممکن است دستور به صدا درآمدن هشدار دهنده را صادر کند و در یک پردازنده مدرن امروزی ممکن است یک دستورالعمل محاسباتی از میان میلیون ها دستورالعملی که در عرض 1 ثانیه توسط پردازنده اجرا می شود، باشد .
در واقع پایه و اساس سنجش سرعت پردازش و انتقال اطلاعات در کامیپوترهای امروزی سرعت نوسان کلاک پالس در واحد زمان ( در اینجا ثانیه ) می باشد . نام این کمیت فرکانس نام دارد و واحد سنجنش این کمیت Hertz ( HZ ) نام دارد .
برای مثال یک پردازنده تک هسته ای که با فرکانس 3Ghz کار می کند ، قادر است در هر ثانیه 3 میلیارد دستورالعمل یک سیکلی را اجرا کند . هر چه فرکانس مورد نظر افزایش یابد، عملکرد نهایی سیستم نیز افزایش خواهد یافت .
اورکلاک ( OverClock ) چیست ؟
اورکلاک فرآیندیست که در آن قطعات مختلف یک کامیپوتر را در فرکانس هایی بیشتر از فرکانس های نامی خودشان راه اندازی می کنیم . افزایش فرکانس نام برده، در نهایت باعث افزایش توان مصرفی قطعه مورد نظر می شود . افزایش توان مصرفی در نهایت افزایش حرارت متصاعد شده از قطعه مورد نظر را در بر دارد . در ادامه مقاله جزعیات این فرآیند را تشریح خواهیم کرد و راه های مختلف برای غلبه کردن به تغییرات ایجاد شده در عماکرد عادی سیستم را بررسی خواهیم کرد .
در حال حاضر دو نوع رفتار مرسوم در اورکلاک وجود دارد :
- اورکلاک کاربردی
در این روش، نهایت شرایط لازم برای داشتن پایداری کامل و حفظ سلامت قطعات مختلف کامپیوتر در نظر گرفته می شود.
همچنین معمولا قطعه مورد نظر ( بسته به نوع قطعه ) بیشتر از 20 الی 30 درصد بیشتر از فرکانس نامی اورکلاک نمی شود و حرارت به شدت کنترل شده و در مواقعی که نیاز به افزایش ولتاژ قطعه مورد نظر است از مقادیر نامتعارف استفاده نمی شود .
در این نوع اورکلاک می توان حتی با استفاده از خنک کننده های متعارف نظیر خنک کننده های بادی ( Air Cooling ) که فقط هزینه هایی معمولا ناچیز دارند ، به راحتی حرارت را کنترل کرد .
در این حالت می توان به صورت دائمی و بدون وقفه از کامپیوتر استفاده کرد، بدون اینکه نگرانی خاصی جهت آسییب دیدن قطعات مختلف کامپیوتر وجود داشته باشد . ما قصد داریم در طی سلسله مقالات آینده به تشریح و بررسی این نوع اورکلاک بپردازیم .
این عکس کوچک شده است، برای اینکه بصورت بزرگ شده ببینید، روی این قسمت کلیک کنید، اندازه اصلی عکس 375x500 می باشد.
  • اورکلاک جهت ثبت رکورد
این نوع اورکلاک به تازگی به صورت رسمی مورد توجه کمپانی های ساخت قطعات سخت افزاری قرار گرفته است ! در این نوع اورکلاک رسیدن به فرکانس های بالاتر به هر قیمتی مد نظر قرار داده می شود . به این صورت که پایداری کامل سیستم و محدودیت های حرارتی برای حفظ سلامت قطعات سخت افزاری ملاک قرار داده نمی شود . در این نوع اورکلاک برای خنک سازی قطعات از خنک کننده هایی نظیر نیتروژن مایع ( LN2 ) ، یخ خشک ( Dry Ice ) و انواع خنک کننده های آبی ( Water Cooling ) استفاده می شود. برای مثال خنک کننده نیتروژن مایع گاها حرارت را تا 150- درجه سانتی گراد زیر صفر کاهش می دهد .
در حال حاضر ، سالانه کمپانی های معروف و با سابقه ساخت قطعات سخت افزاری اقدام به برگذاری مسابقات گوناگون اورکلاک در سطح جهانی می کنند . این مسابقات علارقم هزینه های قابل توجهی که برای کمپانی های سازنده در بر دارد، از سوی دیگر یکی از تاثیرگذارترین نوع تبلیغات در حال حاضر به حساب می آید . همچنین وب سایت های معتبر زیادی نیز اقدام به ثبت رکورد های جهانی قطعات مختلف در رنکینگ های مختلف تیمی و کشوری می کنند .
این نکته را در نظر داشته باشید، قطعاتی که برای اورکلاک سنگین و حرفه ای مورد استفاده قرار می گیرند، دارای المان هایی با کیفیت و گرانقیمت هستند .
برای دیدن این عکس به اندازه بزرگ، روی این قسمت کلیک کنید.

__________________

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

ترانزیستور ها چطورکارمی کنند ؟


ریزپردازنده ها به صورت یک جزء لاینفک در بسیاری از محصولاتی که ما هرروزه از آن ها استفاده می کنیم در آمده اند ، مانند تلویزیون ، اسباب بازی ها ، رادیو ، و البته کامپیوترها . ولی این ترانزیستورها هستند که اجزای اصلی ریزپردازنده ها را تشکیل می دهند . در پایین ترین سطح خود ، ممکن است ترانزیستورها به نظر ساده برسند . اما تولید آن ها عملاً به سال های سال تحقیقات کشنده نیاز داشته است. تا پیش از ترانزیستورها ، کامپیوترها به لامپ های خلاء و کلید های مکانیکی متکی بودند. در سال 1958 تعدادی مهندس ( که یکی از آن ها به نام رابرت نویس ، بعداً پایه گذار شرکت اینتل شد ) دست به دست هم دادند تا 2 ترانزیستور را روی یک قطعه بلور سیلیکون بکارند و اولین مدار مجتمع را بسازند؛ چیزی که به ساخت ریزپردازنده منجر شد .
ترانزیستورها در واقع کلیدهای قطع و وصلِ برق در ابعاد مینیاتوری هستند . اگر ریزپردازنده را یک «ساختمان» در نظر بگیرید ، ترانزیستورها، حکم آجری را دارند که برای بنای این ساختمان باید روی هم گذاشته شوند.
درست همانند یک کلید ساده ی چراغ ، ترانزیستورها در دوحالت کار می کنند: حالت وصل، و حالت قطع. این حالت قطع یا وصل ، یا خاموش و روشنِ ترانزیستورهاست که امکان پردازش اطلاعات را فراهم می سازد .
● یک کلید ساده ی برقی چطور کارمی کند ؟
تنها چیزی که کامپیوترها از آن سردر می آورند ، سیگنال های الکتریکی است که قطع و وصل می شوند . برای درکِ بهتر ترانزیستورها ، لازم است بفهمید که یک مدار قطع و وصل الکترونیکی چه طور کار می کند . مدارات قطع و وصل الکترونیکی از اجزای مختلفی تشکیل می شود. یکی ، مسیر جریان است که جریانِ الکتریکی عموماً از طریق یک سیم در آن گردش می کند.
دیگری ، خودِ کلید یا سویچ است ؛ وسیله ای که گردش جریان الکتریکی را شروع و متوقف می کند، آن هم یا با بازگذاشتن مسیر جریان یا مسدود کردن آن. ترانزیستورها هیچ قطعه ی متحرکی ندارند و تنها با علایم الکتریکی قطع و وصل می شوند. قطع و وصل شدنِ ترانزیستورها ، کار ریزپردازنده ها را میسر می سازد .
● ترانزیستور چطور از عهده ی اطلاعات برمی آید ؟
شمارنده ی باینری چیزی است که فقط دارای دو حالت است ، درست مانند ترانزیستور. حالت «وصل» ترانزیستور را با 1 نشان می دهند و حالت قطع آن را با 0 . ردیف های مشخصی از الگوی 1ها و 0هایی که به وسیله ی ترانزیستورهای متعدد تولید می شوند ، می توانند نشان دهنده ی حروف ، اعداد ، رنگ ها ، و خطوط باشند. به این می گویند دستگاه باینری.
( دستگاه باینری ، یک روش شمارش است که فقط از دو رقم 0 و 1 تشکیل شده است و تمام اعداد فقط با این دو رقم نمایش داده می شوند .)
● اسم خود را برحسب باینری هجی کنید
هر حرف الفبا یک معادل باینری دارد . در سمت چپ اسم JOHN و معادل باینری آن را می بینید. اطلاعات پیچیده تری را نیز می توان با حالت قطع و وصل یا حالتِ باینری ترانزیستور ها تولید نمود؛ مانند گرافیک ، صوت ، و ویدیو .
● نیمه هادی ها و جریان الکتریسته
با اضافه کردن چند نوع ناخالصی معین به سیلیکون یک ترانزیستور، ساختار بلورین آن تغییر می کند، و خاصیت هدایت الکتریسته ی آن بهتر می شود . اگر به سیلیکون، فلز بور اضافه کنید، سیلیکونِ مثبت یا نوعِ P (P مخفف Positive ) تولید می شود که فاقدِ الکترون است . اگر به سیلیکون، فلز فسفر اضافه نمایند ، سیلیکونِ منفی یا نوع N ( N مخفف Negative ) به دست می آید که شامل تعداد بسیار زیادی الکترون آزاد است.
● حالت های قطع و وصل یک ترانزیستور
الف) رانزیستورها از سه پایانه تشکیل می شوند : منبع ، گیت ، مخرج .
ب) در ترانزیستور نوع منفی ، هم منبع و هم مخرج بار منفی دارند و روی توده ای از سیلیکون نوع مثبت را گرفته اند .
ج ) هنگامی که ولتاژ مثبت به گیت وارد می شود ، الکترون های موجود در سیلیکون نوع مثبت ، جذبِ منطقه ی زیرینِ گیت می شوند ، و یک کانال الکترونیکی بین منبع و مخرج را شکل می دهند .
د) هنگامی که ولتاژ مثبت به مخرج وارد می شود ، الکترون ها از منبع جدا شده و به سمت مخرج می روند. در این حالت ، ترانزیستور ، وصل است.
ه) اگر ولتاژ از روی گیت برداشته شود ، الکترون ها جذبِ منطقه ی واقع بین منبع و مخرج نمی گردند . مسیر جریان از بین می رود ، و ترانزیستور به حالت قطع در می آید.
● ریزپردازنده ها چطور بر زندگی ما تاثیر می گذارند
کارکردِ باینری ترانزیستورها به پردازنده ها این قابلیت را می دهد که ماموریت های بسیاری را انجام دهند، از یک نامه نگاری ساده تا ویرایش فایل های ویدیویی. ریزپردازنده ها به نقطه ای رسیده اند که ترانزیستورها می توانند صدها میلیون دستورالعمل در ثانیه را روی یک تراشه ی واحد به اجرا در آورند . اتومبیل ها ، تجهیزات پزشکی ، تلویزیون ها ،کامپیوترها ، و حتا سفاین فضایی از ریزپردازنده ها استفاده می کنند. همه ی آن ها متکی به گردش اطلاعات باینری هستند که به یمنِ وجودِ ترانزیستور ممکن گشته است.

__________________

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

سلسله مقالات آموزش اورکلاکینگ


مقدمه :
امروزه با پیشرفت هر چه بیشتر صنعت ساخت قطعات سخت افزار کامیوتر، که از یکسو افزایش کیفیت ساخت این قطعات و از سوی دیگر افزایش امکانات و قابلیت های آن را در پی دارد، کم کم شاهد همه گیر شدن این دستگاه پردازش و وسیله ارتباطی در بین همه اقشار جامعه هستیم. به طوری که در حال حاضر کمتر خانواده ای را می توان پیدا کرد که در منزل خود حداقل یک دستگاه کامپیوتر شخصی، نداشته باشد.
از طرفی با پیشرفت نرم افزاری های کاربردی نظیر نرم افزارهای فنی مهندسی ، محاسباتی و آمار ، پردازش تصاویر سه بعدی و ویدئویی و غیره که توان پردازش بسیار بالایی را طلب می کنند، کاربران رایانه های شخصی مجاب می شوند تا از کامپیوتر شخصی خود علاوه بر برخورداری از امکانات مناسب، سرعت هرچه بیشتر پردازش اطلاعات را نیز انتظار داشته باشند. این انتظارات گاها به سطحی می رسد که حتی یک کاربر نیمه حرفه ای را با هزینه های هنگفتی مواجه می کند.
برای دیدن این عکس به اندازه بزرگ، روی این قسمت کلیک کنید.
از سوی دیگر پیشرفت صنعت ساخت قطعات سخت افزاری به قدری سریع شده که اگر شما از آن جمله کاربران باشید که علاقمند داشتن کامیپوتر شخصی به روز و قدرتمند در هر برهه زمانی باشید، شاید مجبور باشید هر 15 ماه یکبار به طور کامل قطعات کامپیوتر شخصی خود را تعویض کنید !

طی چندین مقاله قصد داریم تا شما را با یکی از راه هایی که می توانید بدون صرف هزینه های هنگفت از حداکثر توانایی قطعات سخت افزاری خود به صورتی کاملا کاربردی بهرمند شوید، آشنا کنیم .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

آنچه از گواهینامه 80Plus باید بدانید


راندمان چیست ؟


راندمان یا بازده ( Efficiency ) به طور معمول یکی از ویژگی های قابل توجه در منابع تغذیه ( پاور ) بوده است . این ویژگی بیانگر مقدار انرژی است که در هنگام استفاده از کامپیوتر هدر می رود. مشکل اصلی اینجاست که هزینه این انرژی هدر را رفته را نیز می بایست پرداخت کنید ! راندمان به صورت کلی، ضريب انرژی ورودی دستگاه به انرژی خروجی دستگاه می باشد.
گواهینامه "80Plus" به مصرف کننده اجازه می دهد که بداند چه پاوری بهترین راندمان را دارد و همان گونه که از اسم این گواهینامه نیز بر می آید ، تضمین می کند که پاور مورد استفاده حداقل راندمانی برابر با 80 درصد دارد . با بیشتر شدن تولید کنندگانی که سعی می کردند پاوری با راندمان بالای 80 درصد تولید کنند ,تیم ارایه دهنده گواهینامه 80Plus تصمیم گرفت سه گواهینامه جدید با نام های : Gold ( طلا ) ، Silver ( نقره ) و Bronze ( برنز ) در کنار گواهینامه اولیه (80PlusStandard)ایجاد کند.





در ابتدا توجه شما را به پیش زمینه ای در مورد راندمان یا بازده جلب می کنیم . راندمان یا بازده ( Efficiency ) که همچنین با حرف یونانی Eta نمایش داده می شود ، با تقسیم توان داده شده به قطعه ( توان ورودی یا توان AC ) بر توان مصرف شده توسط منبع تغذیه ( توان خروجی یا توان DC ) وبه صورت درصدی به دست می آید .
بعنوان مثال اگر کامپیوتری با توان مصرفی 400 وات و یک منبع تغذیه با راندمان 75 درصد در اختیار داشته باشید ، بدان معناست که شما از برق شهر به میزان 533 وات توان مصرف می کنید و هزینه آن را می پردازید . حال اگر در همان کامپیوتر از منبع تغذیه ای با راندمان 85 درصد استفاده کنید ، دستگاه شما به میزان 471 وات توان از برق شهر مصرف می کند و در واقع 62 وات (معادل مصرف یک لامپ 60 وات) در مصرف برق صرفه جویی کرده اید! بنابراین منبع تغذیه با راندمان بالاتر به شما اجازه می دهد هزینه خود را در قبض برق کاهش دهید .
اما منابع تغذیه همواره یک راندمان ثابت را ارائه نمی دهند . نمودار مربوط به راندمان یک نمودار ناقوسی شکل است و نشان میدهد که یک پاور بهترین راندمان خود را زمانی ارائه می دهد که به اندازه 50 درصد از توان تعیین شده بر روی لیبل پاور از آن استفاده شود. نمودار نمونه زیر را مشاهده کنید :





به این خاطر همواره توصیه می شود پاوری خریداری کنید که حدودا توانی دو برابر توان مصرفی معمول شما داشته باشد. با این توضیح بهتر می توانید علت پیشنهاد پاور های با توان بالا ( 700 وات و بالاتر ) را درک کنید. تنها مشکل این دیدگاه ، قیمت بالای منابع تغذیه با توان بالاتر است اما در دراز مدت این دیدگاه مناسب به نظر می رسد. با این روش، علاوه بر اینکه این هزینه با گذشت زمان در قبض برق شما جبران می شود، کامپیوتر شما خنک تر کار می کند ، دست شما برای بروز رسانی قطعات در آینده بازتر خواهد بود و سرانجام شما مشکلات ناپایداری سیستم را در هنگام اجرای بازی های کامپیوتری در بهترین کیفیت یا اجرای برنامه های سنگین تجربه نخواهید کرد.
نکته دومی که شما در رابطه با راندمان پاور باید بدانید این است که معمولا منابع تغذیه هنگام اتصال به ولتاژ 230 ولت ( 220 ولت ) راندمان بالاتری ارایه می دهند (البته این مضوع به نوع و چگونگی طراحی اولیه مدار مرتبط است) و در واقع راندمان گفته شده توسط شرکت سازنده همان راندمانی است که این پاور با اتصال به شبکه برق 220 – 230 ولت ارائه می دهد . بنابراین در صورتی که در کشوری زندگی می کنید که دارای شبکه برق 115 – 110 ولت می باشد باید بدانید که پاور شما، شاید راندمانی کمتر از مقدار اعلام شده توسط شرکت سازنده ارائه نماید.
متدولوژی یا روش بررسی در تاییدیه 80Plus
تاییدیه 80Plus توسط یک لابراتوار مستقل رهبری و اداره می شود. تولید کنندگانی که خواستار اخذ این تاییدیه برای محصولات خود هستند باید نمونه هایی از محصولات خود را برای آزمایش به این لابراتوآر ارسال کنند ضمن اینکه مبلغی نیز برای انجام آزمایش روی محصولات ارسالی باید پرداخت شود. این هزینه به آنها اجازه میدهد تا از لوگوی 80Plus استفاده کنند؛ مشروط براینکه نمونه ها مراحل تایید را با موفقیت پشت سر بگذارند.
لابراتوار 80Plus تنها یک نمونه از هر محصول را مورد آزمایش قرار میدهد. با این حال به تولیدکننده ها توصیه می شود که حداقل دو نمونه از یک محصول را به لابراتوار بفرستند. لازم به ذکر است که از نمونه دوم زمانی استفاده خواهد شد که نمونه اول دچار خرابی شود.
مهم است که نگاه دقیقتری به نحوه انجام تست بر روی پاور ها داشته باشیم. روش تست با روشی که اغلب سایت های سخت افزاری از آن برای تست راندمان پاور استفاده می کنند بسیار شبیه است. اتصال پاور به یک بار وروی , محاسبه میزان توان کشیده شده توسط پاور و در نهایت تعیین میزان راندمان توسط فرمول ارایه شده در بخش قبل.
اما روش تست 80Plus دارای تفاوت های بسیار مهمی است :
نقاط مثبت :
1- تجهیزات بکار رفته در لابراتوآر 80Plus از دقت بالایی برخوردار هستند و به صورت مستمر نسبت به کالیبراسیون آنها در مراکز معتبر اقدام می شود.
2- در مدارک مربوط اینطور آمده که می توان پاور را تحت ولتاژ 115 و یا 220 ارزیابی کرد اما معمولا تستها در 115 ولت انجام میشود. بنابراین اعداد بدست آمده تحت تاثیر استفاده از ولتاژ 220 که معمولا نشان دهنده راندمان بالاتری هستند، گزارش نمی شود.
3- توجه به فاکتور ضریب توان؛ در آزمایشگاه 80Plusپاور هایی مورد تایید قرار می گیرند که دارای ضریب توان (PF) بالاتر از 0.9 باشند.
4- ارائه نمودار ولتاژ - جریان در قسمت ورودی که معمولا در هیچ سایتی مورد ارزیابی و توجه قرار نمی گیرد.
5- مشخص نمودن درصد ITHD و میزان IRMS ورودی پاور در شرایط اعمال بار سه گانه، شما را از میزان درصد اغتشاشات هارمونیکی و جریان موثر ورودی پاور، آگاه خواهد ساخت.
نقاط منفی :


1- تست های برگزار شده در لابراتور در داخل اطاقکی با دمای ثابت 23 درجه سانتی گراد اجرا می شود. واضح است که هیچ کامپیوتری در جهان چنین دمای داخلی پایینی نخواهد داشت. مشکل اساسی اینجاست که وقتی دما افزایش می یابد , منبع تغذیه توان بیشتری را از شبکه برقی کشیده تا بتواند همان توان مشابه را در خروجی خود ارایه نماید. بنابراین راندمان ( Efficiency ) با افزایش دما، کاهش می یابد. دمای مناسب جهت اجرای این تست ، در محدوده 45 تا 50 درجه سانتی گراد می باشد. به همین دلیل توصیه می شود که برای اندازه گیری راندمان دقیق تر، حتما پاور را در اتاقکی با قابلیت تنظیم دما قرار داد تا بتوان نتایج را در دوحالت محیط خنک و محیط گرم مورد محاسبه و ارزیابی قرار داد.
2- منابع تغذیه تنها تحت سه نوع بار تست و بررسی می شوند : 50% , 20% و 100% ( به ترتیب با نام های Light , Typical و Full )از یک جهت می توان بکار گیری این سه بار را برای بدست آوردن یک دید کلی نسبت به راندمان پاور کافی دانست و از جهت دیگر به منظور اندازه گیری دقیق آن را ناکافی بر شمرد. لذا بهتر است تست در زیر بار های متفاوت صورت پذیرد. معمولا توصیه می شود که تست ها در شرایط اعمال بار 20%, 40%, 60%, 80%, 100% مورد محاسبه و ارزیابی قرار گیرند.
3- تجهیراتی که در این لابراتوآر بکار گرفته شده , توسط اعضای تیم معرفی نشده و نام و انواع آنها محرمانه باقی مانده است.
4- این گواهینامه صرفا معرف راندمان پاور است و ملاکی برای در نظر گرفتن شرایط کلی پاور نمی باشد. پارامترهای مهمی مانند دامنه نوسانات ولتاژ خروجی، نویز، ریپل و... که دارای اهمیت بیشتری نسبت به راندمان برای شرایط کارکرد سخت افزار هستند، در نتایج این تاییدیه هیچ نقشی ندارند.
5- عدم کنترل در نوع پاورهای ارسالی به این موسسه جهت اخذ تاییدیه ، یکی دیگر از نقاط ضعف این موسسه است و اگر ملاک خود را از ارزیابی تولید کنندگان و عرضه کنندگان پاور، منوط به بررسی تعداد و نوع تاییدیه های ایشان از موسسه 80Plus بگذاریم، دچار خطای بزرگی خواهیم شد. به عنوان مثال برخی کمپانی ها در این سایت، اقدام به ارسال شش سری پاور یکسان با مدل های گاها متفاوت در زمان های مختلف کرده اند (درحالی که ساختار اصلی این پاورها یکسان است) و نسبت به محصول مشابه قبلی ، اقدام به به روز رسانی در جهت بهبود راندمان نموده اند. در حالی که دو محصول اول و دوم و سوم موفق به اخذ تاییدیه 80Plus Standard و محصول چهارم و پنجم موفق به اخذ تاییدیه 80Plus Bronze و محصول ششم موفق به اخذ تاییدیه 80Plus Silver شده اند. با این اوصاف، شاهدیم که یک محصول دارای شش تاییدیه در سه نوع مختلف است و این موضوع موجب سردرگمی مصرف کننده از اینکه محصول مورد نظر او دارای کدام نوع تاییدیه است، خواهد شد.
6- عدم پیروی از الگوی مشخصی در اعمال بارها برروی شاخه های مختلف خروجی پاور موجب شده است تا پاورهای با رنج توانی یکسان، دارای چندین نوع شرایط اعمال بار باشند. این موضوع تاثیر مستقیمی در نتایج راندمان خواهد گذاشت.

در ادامه به معرفی انواع گوهینامه های 80Plus پرداخته و تفاوت آنها را ذکر می کنیم.
گواهینامه های موجود در استاندارد 80Plus
گواهینامه های موجود در استاندارد Plus80 را می توانید در جدول زیر ملاحظه کنید. تفاوت بین این گواهینامه ها همانطور که در جدول زیر بدان اشاره شده است , در میزان راندمان بدست آمده تحت بار های اعمال شده می باشد. ارقامی که در جدول ذکر شده اند در واقع حداقل مقداری است که یک پاور باید در شرایط اعمال بار مورد نظر بدست آورد. همانطور که در مطالب قبلی اشاره کردیم , اعداد بدست آمده ممکن است در لابراتوآر های مختلف متفاوت باشد. این اختلاف می تواند به دلیل تفاوت در دستگاه های اندازه گیری , دمای محیط تست ، ولتاژ ورودی پاور و مدت زمان تست باشد.



برای بحث و گفتمان پیرامون این مقاله به اینجا بروید .
نویسندگان : مهندس جواد عمرانی - پیام حداد - عماد پیرنیا – شهریار بارانی

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

از سخت‌افزارهای دل استفاده نکنید، جاسوس دارند!



بدافزارهای متعددی مانند ویروس‌ها، برنامه‌های جاسوسی و کرم‌های رایانه‌ای که همگی کدهای نرم‌افزاری مخرب هستند را می‌شناسیم و در بسیاری از موارد می‌توانیم به برنامه‌های امنیتی برای جلوگیری از آثار مخرب آنها اعتماد کنیم. اما هشدار تازه شرکت دل که یکی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان سخت‌افزار در جهان است به خریداران مادربردهای سرور PowerEdge R410 در مورد سخت‌افزار جاسوس جاسازی شده روی آنها می‌تواند زنگ خطری برای ظهور سخت‌افزارهای مخرب باشد. چنین سخت‌افزارهایی می‌توانند حساس‌ترین بخش‌های عملیاتی یک رایانه مانند ریز‌پردازنده‌ها، تراشه‌های حافظه یا تخته مدار آن را هدف بگیرند.
به گزارش نیوساینتیست، کارشناسان احتمال می‌دهند تغییرات ایجاد‌شده در این مادربردها حاصل تصادف، اشتباه یا یک خرابکاری عمدی باشد. نکته حائز اهمیت این است که برنامه‌های امنیتی و ضد‌ویروس‌ها تنها می‌توانند ویروس‌های رایانه‌ای شناخته‌شده را غیرفعال کنند و از میان‌بردن سخت‌افزارهای رایانه‌ای به این شیوه غیرممکن است.
مطابق اعلام این شرکت سخت‌افزار الحاق شده نوعی برنامه جاسوسی با کارکردی ناشناخته است که در میان‌افزار تعداد اندکی از مادربوردهای ساخته‌شده جاسازی شده است. دل از خریداران خواسته است مادربردهای خریداری‌شده را به این شرکت برگردانند تا مشکل به سرعت رفع شود.
میان‌افزار، نرم‌افزاری نیمه‌دائمی است که بر ارتباط اجزای حیاتی درونی رایانه نظارت می‌کند. جالب است این بخش که نقش حساسی در پردازش حفاظتی رایانه‌ها دارد هدف سخت‌افزارهای جاسوسی قرار گرفته است.
پنتاگون هر ساله میلیون‌ها دلار را صرف بررسی اجزای سخت‌افزاری مورد استفاده می‌کند تا اطمینان پیدا کند رایانه‌هایی با اطلاعات حساس هدف حمله سخت‌افزارهای جاسوسی یا خرابکار قرار نخواهند گرفت.
محققان پیش‌بینی می‌کنند یکی از تهدیدهای آینده برای رایانه‌ها، خرابکاری‌های سخت‌افزاری در ریزپردازنده‌ها، ساخت «سوئیچ قطع» و جاسازی آن در این بخش‌ عملیاتی باشد که می‌تواند آنرا به شکل ناگهانی از کار بیاندازد

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

لیست چیپهائی که روی رمهای ddr3 قرار گرفته است


امیدوارم این مطلب برای دوستان مفید باشه
PC3-12800 Vitesta Extreme Edition
AD31600X001GU (2x1GB) 7-7-7-20 @ 1.75 - 1.85V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800 Vitesta Extreme Edition
AD31600X002GU (2x2GB) 7-7-7-20 @ 1.75 - 1.85V Samsung HCF0 PC3-17066 Extreme Edition v2.0
AD32133F002GM(O)U3K (3x2GB) 10-10-10-30 @ 2.05 - 2.15V Elpida MNH-E Hyper

PC3-10600
78.A1GC6.421 (2GB) 9-9-9-X Elpida BABG-DJ-E

PC3-8500

Elpida

PC3-12800
CS3222270 (2x1GB) 7-6-6-18 @ 1.7 - 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400
CS3222580 (2x1GB) 8-7-6-21 @ 1.7 - 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-15000
CS3222770 (2x1GB) 8-8-8-16 @ 1.7 - 2.0V Micron D9JNL (HX-187E)

PC3-12800 Apogee GT Blazer
2x1GB 7-7-7-18 @ 1.6V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 Apogee GT Blazer
2x1GB 8-8-8-24 @ 2.1V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-16000 Apogee GT Blazer
2x1GB 9-8-8-24 @ 2.1V Micron D9GTR (BY-187E)

PC3-10666
XMS1309v1.1 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.7V Qimonda PC3-10666
XMS1309v2.1 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.7V Elpida PC3-12800 DHX 1600C7DHX
XMS1607v3.1 (2x1GB) 7-7-7-20 @ 1.8V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 Dominator 1800C7DF
XMS1807v1.1 (2x1GB) 7-7-7-20 @ 2.0V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-8500
XMS1007v1.1 (2x1GB) 7-7-7-20 @ 1.5V Qimonda PC3-8500
XMS1007v2.1 (2x1GB) 7-7-7-20 @ 1.5V Elpida PN ends with V1.X

Qimonda PN ends with V2.X

Elpida PN ends with V3.X

Micron PN ends with V4.X

Samsung PN ends with V5.X

Hynix PN ends with V6.X

ProMOS PN ends with V7.X

Powerchip PN ends with V8.X

Nanya

PC3-10600
CT12864BA1339.8SFB (1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Micron D9GTS (BY-15E) PC3-10600
CT25664BA1339.16SFD (2GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Micron D9JNM (HX-15E) PC3-10600
CT3KIT12864BA1339.8SFD (3x1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Micron D9JNL (HX-187E) PC3-16000
BL2KIT12864BE2009 (2x1GB) 9-9-9-28 @ 1.9V Micron D9GTS (BY-15E)

PC3-10600 CEC
10014305 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Aeneon PC3-10600 CEC
10014306 (2x2GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Aeneon PC3-10700 Diablo
U08109703 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V (DDR3-1333)
9-9-9-24 @ 1.9V (DDR3-2000) Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800 CEC
10014326 (2x1GB) 7-7-7-24 @ 1.9V Samsung PC3-12800 CEC
10014327 (2x2GB) 7-8-8-24 @ 1.9V Samsung PC3-12800 CEC
U08109761 (3x1GB)
Samsung HCH9 PC3-14400 CEC
10014370 (2x1GB) 8-8-8-27 @ 1.9V Micron PC3-14400 CEC
10014345 (2x2GB) 8-8-8-28 @ 1.9V Micron PC3-16000 Diablo
10014308 (2x2GB) 9-9-9-28 @ 1.9V Micron D9GTS (BY-15E) PC3-16000 Diablo
10014307 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E)
Micron D9GTS (BY-15E)

PC3-10600
EBJ10UE8BAW0-DJ-E (1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Elpida BABG-DJ-E PC3-10600
EBJ21UE8BAW0-DJ-E (2GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Elpida BABG-DJ-E

PC3-12800 HZ
F3-12800CL7D-2GBHZ (2x1GB) 7-7-7-18 @ 1.9V Samsung HCF0
Micron D9JNM (HX-15E)
Micron D9JNL (HX-187E)
Micron D9GTS (BY-15E)
Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800 PI
F3-12800CL7D-4GBPI (2x2GB) 7-7-7-18 @ 1.9V Micron D9JNM (HX-15E) PC3-14400 HZ
F3-14400CL7D-2GBHZ (2x1GB) 7-7-7-18 @ 2.0V Micron D9GTS (BY-15E) PC3-16000 Perfect Storm
F3-16000CL7T-3GBPS (3x1GB)
F3-16000CL7T-6GBPS (3x2GB) 7-8-7-20 @ 1.65V Elpida MNH-E Hyper

PC3-8500
GX31GB8500? 6-6-6-15 @ 1.5V Elpida PC3-8500
G31GB1066C6PDCA (2x512MB) 6-6-6-15 @ 1.5V Qimonda

PC3-10600
(1GB/2GB) 5-5-5-15 @ 1.5V Elpida PC3-10600
FLFD45F-B8EE9 (1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Elpida BASE-DJ-E PC3-12800
FLGD45F-B8MF7 (1GB) 7-7-7-X @ 1.7 - 1.9V Micron D9JNM (HX-15E)

PC3-10600
KVR1333D3N9/2G (2GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Elpida BABG-DJ-E PC3-10600 ValueRAM
KVR1333D3N9/1G (1GB) 9-9-9-24 @ 1.5V Elpida BABG-DJ-E PC3-11000 HyperX
KHX11000D3LLK2/2G (2x1GB) 7-7-7-20 @ 1.7V Elpida PC3-11000 HyperX
KHX11000D3LLK2/1G (2x512MB) 7-7-7-20 @ 1.7V Elpida PC3-14400 HyperX
KHX14400D3K2/2G (2x1GB) 8-8-8-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 HyperX
KHX14400D3/1G 8-8-8-24 @ 1.9V Samsung HCF0 PC3-14400 HyperX Intel XMP Certified
KHX14400D3K2/2GX (2x1GB) 8-8-8-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 HyperX Nvidia SLi Certified
KHX14400D3K2/2GN (2x1GB) 8-8-8-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-16000 HyperX
KHX16000D3ULT1K3/6GX (3x2GB) 8-8-8-24 @ 1.65V Elpida MNH-E Hyper

PC3-12800 Black Ascent
996625 (2x2GB) 7-7-6-18 @ 1.85 - 1.9V Micron D9JNM (HX-15E) PC3-12800 XP Redline
998691 (3x2GB) 6-7-6-18 @ 1.65V Elpida BBSE-DJ-F PC3-14400 Black Ascent
996626 (2x1GB) 8-8-7-20 @ 1.85 - 1.95V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 XP
996602 (2x1GB) 8-8-7-20 @ 1.9 - 1.95V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-16000 Black Ascent
996620 (2x1GB) 9-9-9-24 @ 1.9 - 2.0V Micron D9GTR (BY-187E)

PC3-10666 Platinum Low-Voltage
OCZ3P1333LV3GK (3x1GB) 7-7-7-20 @ 1.65V Micron D9JNM (HX-15E) PC3-10666 Reaper HPC
OCZ3RPR13334GK (2x2GB) 6-6-6-20 @ 1.75V Elpida BABG-DJ-E PC3-12800
OCZ3P1600EB1G (1GB) 7-6-6-20 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800
OCZ3P1600EB2GK (2x1GB) 7-6-6-20 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-15000 Reaper Low Voltage
OCZ3RPR1866LV6GK (3x2GB) 8-8-8-28 @ 1.65V Elpida MNH-E Hyper PC3-16000 Blade Series Triple Channel
OCZ3B2000LV6GK (3x2GB) 7-8-7-20 @ 1.65V Elpida MNH-E Hyper PC3-16000 Flex II XLC
OCZ3FXT20002GK (2x1GB) 8-8-8-28 @ 1.9V Samsung HCF0 PC3-8500 Gold Edition
OCZ3G10662GK (2x1GB) 7-7-7-21 @ 1.5 - 1.6V Micron D9GTN (BY-25)

PC3-12800 Viper Series Low Latency
PVT36G1600LLK (3x2GB) 8-8-8-24 @ 1.65V Micron D9JNL (HX-187E)

PC3-10666
IMSH51U03A1F1C-13G (512MB)
Qimonda -13G

PC3-8500
M378B2873CZ0-CF8 (1GB)
Samsung ZCF8 PC3-8500
M378B6573EZ0-CF8 (512MB)
Samsung ZCF8

PC3-10666
W1333UX2G9 (2x1GB)
Qimonda -10F PC3-10666
W1333UX4GM (2x2GB) 7-X-X-X Micron PC3-10666
W1333UX4GS (2x2GB) 7-X-X-X Samsung PC3-12800
W1600UA1G7 (1GB) 7-7-7-18 @ 1.8V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800
W1600UX2G7 (2x1GB) 7-7-7-18 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14400 ProjectX
W1800UX2GP (2x1GB) 7-7-7-21 @ 2.0V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14900
W1866UA1G8 (1GB) 8-8-8-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-14900
W1866UX2G8 (2x1GB) 8-8-8-24 @ 1.9V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-8500

Samsung ZCG8

PC3-10600 Xtreem
TXD32048M1333HC8DC (2x1GB) 8-8-8-24 Elpida PC3-12800 Xtreem
TXD32048M1600HC7DC (2x1GB) 7-7-7-21 @ 1.75 - 1.85V Micron D9GTR (BY-187E) PC3-12800 Xtreem Dark
TXD31024M1600HC8-D (3x1GB) 8-8-8-24 @ 1.65V Micron D9JNM (HX-15E) PC3-6400 Value
TVD32048M800C6DC? 6-6-6-18 @ 1.5V Qimonda IT-8 (some) PC3-8500 Xtreem
TXD31024M1066HC7DC (2x512MB) 7-7-7-21 Elpida

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

عرضه ی یک وب کم خوردنی توسط یک شرکت تولید کننده ی شکلات


201011211031353342.jpg

در سالهای اخیر عرضه محصولات الکترونیکی که اشکال زیبایی دارند رواج بسیاری داشته است. به خصوص کلیدهای حافظه فلش “یو. اس. بی” در اشکال عروسکی در این بخش با اقبال بیشتری روبه رو بوده اند.
اکنون به نظر می رسد که نوبت به وبکمها رسیده است به طوری که شرکت M&M تولید کننده جهانی شکلات و آب نبات که شهرت خود را به ویژه به خاطر تولید آبنباتهای پولکی و توپی به دست آورده به تازگی نوعی “وبکم” را روانه بازار کرده است که شباهت بسیاری به محصولات این مارک دارد.
این وبکم که M&M M9CC1 Webcam نام دارد یک دوربین رایانه ای زیبا است که به دلیل برخورداری از اتصال “یو. اس. بی ۲٫۰″ با تمام رایانه ها سازگاری دارد.
این وبکم آماده است هر نوع تماس تصویری از طریق رایانه را شیرین کند. اما مراقب باشید: این خطر وجود دارد که در زمان استفاده از این دوربین که ظاهری بسیار اشتها برانگیز دارد دوست داشته باشید کمی از آن را بچشید. پس فراموش نکنید که ظاهر آب نباتی این وبکم کاملا از جنس پلاستیک است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:مقالات قطعات سخت افزاری حتماً بخوانيد به درد بخور هستند

اصول كار تكنولوژي Hyper-Threading


يكي از تكنولوژي هاي نسبتا قديمي ولي كارآمد پردازنده هاي اينتل تكنولوژي Hyper-Threading است كه در اين مقاله قصد بررسي آن به صورت پايه و اصول آن را داريم .

سوالاتي كه اول از همه در ذهن ما پيش مي آيد اين است كه HT يا همان Hyper-Threading دقيقا چه تاثيري در پردازش دارد ؟ آيا تاثير آن به اين اندازه هست كه ما يك مقاله را به آن اختصاص بديم ؟‌ قبل از پاسخ به اين مسائل بايد به نحوه كاركرد برنامه ها و پردازشگر هاي معمولي پرداخت تا كامل موجه موضوع شويد ...

 

پردازنده هاي جديد تنها توانايي سروكارداشتن با يك دستورالعمل از يك يك برنامه در نقطه خاصي از زمان دارند . اين اطلاعات كه به پردازنده فرستاده مي شوند Thread يا همان رشته نام دارند . چيزي كه در اينجا من قصد گفتنش را دارم اين است كه چيزي كه شما به عنوان Multi-Tasking مي شناسيد يا عبارت ديگر اجرا بيشتر از يك برنامه در يك زمان واقعا درست نيست و اين عمل رخ نمي دهد .
در واقع پردازشگر با تقسيم زمان و پاور ميان برنامه ها و تعويض آن ميان برنامه ها من و شما را فريب داده و شما فقط احساس Multi-Tasking را داريد .
اما قضيه در پردازنده (‌CPU )‌ هاي دو هسته متفاوت است و توانايي كار بر روي 2 رشته از نرم افزار را دارند ولي بازهم اين مشكل وجود دارد كه هر پردازشگر در آخر محدود در كار بر روي يك رشته در يك زمان است ! و اين مشكل زماني حل مي شود كه نرم افزار توانايي جدا سازي آن را به دو قسمت داشته باشد كه بتواند آن را در يك واحد زماني در دو پردازنده پردازش شود كه هر روز بر تعداد اين برنامه ها زياد مي شود .
اصول كار Hyper-Threading
پردازنده اينتل Pentium 4 3.06 Ghz اولين پردازنده اي بود كه توانايي پردازش دو رشته مستقل را در يك زمان داشت . اين كار با SMT ( Multi-ThreadSimultaneous)‌ يا كار بر روي چندين رشته در يك زمان قابل انجام است و در صورتي كه سيستم عامل اين امكان را داشته باشد پردازنده در واقع به دو پردازنده منطقي تقسيم مي شود كه هر دو از يك منبع كه آن پردازنده فيزيكي است بهره مي برند . يا به زبان تر با تكنولوژي Hyper-Threading شما مي توانيد با داشتن يك پردازنده فيزكي يا براي مثال همان Intel P4 3.06 Ghz مي توانيد پردازنده خود را به دو قسمت منطقي تقسيم كنيد و از آن ها بهره ببريد كه در اين حالت شما توانايي پردازش دو يا چندين رشته را در يك زمان خواهيد داشت .




این عکس کوچک شده است، برای اینکه بصورت بزرگ شده ببینید، روی این قسمت کلیک کنید، اندازه اصلی عکس 336x456 می باشد.

با استفاده از اين تكنولوژي هيچ گاه لود پردازنده شما به 100 % نمي رسد چراكه با HT شما هميشه توانايي رفتن به پردازش محاسبات ديگري در آن واحد را داريد .




همان گونه كه در بالا مشاهده مي كنيد در يك پردازنده معمولي ( Super Scalar ) زماني كه پردازنده به صورت كامل مشغول پردازش اطلاعات مي باشد و اين در حالي است كه چيزي حدود 50 درصد آن استفاده نشده و به كار گرفته نمي شود ! در قسمت Multi-Processing نيز با وجود اينكه دو پردازنده در حال پردازش دو رشته مستقل هستند باز هم چيزي حدود 50 درصد از آن استفاده نمي شود .
ولي در قسمت Hyper-Threading به اين گونه است كه يك پردازنده در حال كار بر روي دو رشته در يك زمان مي باشد و كارايي CPU چيزي حدود 50 الي 90 درصد افزايش مي يابد و واحد هاي اجرايي تقريبا همگي در حال كار هستند .
و در آخرين قسمت كه در عكس مشاهده مي شود استفاده از يك پردازنده دو هسته اي با تكنولوژي Hyper-Threading است كه در اين حالت شود توانايي استفاده از چهار رشته مستقل را در آن واحد داريد و به بيان ديگر شما داراي 4 پردازشگر منطقي و دو پردازشگر فيزيكي هستيد .
البته در پردازش بعضي از واحد ها ، واحد هاي اجرايي تداخل پيدا كرده و اين كار باعث افزايش سرعت پردازنده نمي شود چراكه پردازنده بايد براي جدا سازي آن ها بايد هر كدام يك بار پردازش كند . با اين وجود در صورتي كه سيستم عامل ها پشتيباني بيشتري از اين تكنولوژي كنند و كمپاني هاي نرم افزاري نيز نرم افزار هاي خود را بر پايه و اساس اين تكنولوژي بنويسند شما خواهيد ديد كه با Hyper-Threading توانايي مشاهده سرعت و قدرت پردازش بسيار بالاتري هستيد . به خصوص زماني كه شما در حال اجرا دو برنامه كاملا متفاوت هستيد كه هيچ گونه تداخلي با هم ندارند . همان گونه كه در بالا ذكر شد در صورتي كه برنامه ها وسيستم عامل ها توانايي پشتيباني كامل از HT را نداشته باشند در برنامه هايي كه SMT در آن ها كار نمي كند كارايي سيستم از يك پردازنده معمولي نيز پايين تر است ! اما خبر خوشحال كننده اينكه سيستم عامل لينوكس ، XP و ويستا هر سه به صورت كامل از اين تكنولوژي پشتيباني مي كنند .

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

چهارشنبه 1 شهریور 1391  5:06 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها