0

درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

 

درد سینه یا ماستالژیا مشکل شایعی بین خانمهاست.به طوری که از هر 10 خانم 7 نفر در طول زندگی آن را تجربه می کنند.در واقع در حدود 10 درصد از زنان درد متوسط تا شدید سینه را در حدود 5 روز از ماه تجربه می کنند و در برخی موارد در سرتاسر دوران قاعدگی درد شدیدی وجود دارد.
زنانی که یائسه شده اند نیز ممکن است دچار درد سینه شوند البته این علائم بیشتر در زنان جوانتر و حوالی یائسگی رخ می دهند.اگر درد سینه شدید باشد،می تواند زندگی فرد و فعالیت روزانه را تحت تاثیر قرار دهد.اینکه درد سینه به تنهایی،نشان دهنده ی سرطان سینه باشد اتفاق نادری است وتنها در 2 تا 7 درصد از زنان درد سینه ممکن است نشانه سرطان باشد.اما اگر شما درد غیر قابل توجیهی دارید که زندگی شما را مختل کرده و یا اگر به هر دلیلی در مورد سرطان سینه نگران هستید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل شما بررسی شود.  

علت درد سینه چیست؟
بیشتر موارد تعیین علت دقیق درد سینه امکان پذیر نیست.
 
اما علل احتمالی شامل این موارد هستند: 
هورمونها:
درد سینه اگر به صورت دوره ای باشد و با قاعدگی ارتباط داشته باشد احتمالا با هورمونهای جنسی مرتبط است.کاهش یا از بین رفتن این نوع درد با بارداری یا یائسگی نشان می دهد که احتمالا هورمونها در این مورد نقش دارند.به هر حال مطالعات تا کنون نتوانسته اند اختلال هورمونی خاصی را شناسایی کنند که عامل قطعی ایجاد درد دوره ای سینه ها باشد. 
 
عوامل ساختاری:
مشکلات آناتومیکی و ساختاری در سینه ها می تواند موجب ایجاد درد شود که در بیشتر موارد این دردها غیر دوره ای هستند.اختلالاتی مانند کیست ها،ضربه ها و آسیب دیدگیها و جراحیها ی قبلی می توانند موجب بروز درد شوند.علت این نوع دردها معمولا خارج از بافت سینه است.مثلا ممکن است علت ایجاد درد،اختلالی دردیواره ی قفسه سینه،عضلات، مفاصل،قلب و یا نواحی دیگر باشد که به علت انتشار درد به این نحو احساس شود. کشیدگی عضلات سینه و آسیبهای مفصلی نیز می توانند موجب چنین دردهایی شود. 
 
اختلال در تعادل اسید چرب:
اختلال در تعادل اسید های چرب در داخل سلولها ممکن است حساسیت بافت سینه ها را به هورمونها افزایش دهد.این نظریه بر این اساس ارائه شد که در مواردی مصرف مکملهای حاوی گاما لینولئیک اسید موجب کاهش درد می شود.این ماده یک نوع اسید چرب است.به نظر می رسد گاما لینولئیک اسید موجب تعادل اسید های چرب شده و حساسیت بافت سینه به هورمونها را کاهش میدهد.  
 
داروها :
مصرف برخی داروهای هورمونی،داروهای درمان ناباروری و داروهای خوراکی جلوگیری از بارداری ممکن است با درد سینه مرتبط باشند.در اثر درمان با استروژن و پروژسترون ممکن است بافت سینه حساس و دردناک شود.ممکن است علت ایجاد درد سینه در خانمهای یائسه درمانهای هورمونی باشد. همچنین گزارشهای از درد سینه ی مرتبط با مصرف داروهای ضد افسردگی مانند داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین مثل فلوکستین و سرترالین وجود دارد.  
 
اندازه ی سینه:
زنانی که اندازه ی سینه ی بزرگی دارند ممکن است دردهای غیر دوره ای را تجربه کنند.این نوع درد مکن است همراه با دردهای گردن،شانه و پشت باشد.مطالعات نشان می دهد که اگر عامل درد سینه بزرگی آنها باشد جراحی برای کاهش اندازه سینه می تواند علام را تخفیف دهد.البته جراحی سینه خود می تواند منجر به دردهای بعدی در سینه شود. 
 
علائم:
درد سینه معمولا به صورت دوره ای یا غیر دوره ایست.هر نوع از این دردها ویژگیهای مخصوص خود را دارند.  

ویژگی دردهای دوره ای: 
* ارتباط واضحی با دوره های قاعدگی دارد.
 
* احساس ناراحتی مبهم،احساس سنگینی یا درد وجود دارد.
 
* معمولا با تورم یا توده همراهی دارد.
 
* معمولا درد دو طرفه است و و بیشتر در قسمتهای فوقانی خارجی سینه احساس می شود که به زیر بغل تیر می کشد. 
 
* درد معمولا طی دو هفته نزدیک به شروع قاعدگی شدیدتر می شود و پس از آن تخفیف می یابد. 
 
* معمولا زنانی که در سنین پیش از یائسگی هستند را در سنین 20 تا 30 سالگی د رگیر می کند و همچنین زنانی که به حوالی یائسگی می رسند را در حوالی سن چهل سالگی تحت تاثیر قرار میدهد. 

ویژگی دردهای غیر دوره ای : 
* به دوره ی قاعدگی ارتباطی ندارد.
 
* درد به صورت فشارنده و یا سوزشی احساس می شود.
 
* ممکن است درد پایدار یا متناوب باشد
 
* معمولا یکطرفه است و ناحیه مشخصی را درگیر می کند و ممکن است به بقیه ی نقاط سینه انتشار پیدا کند. 
 
* معمولا زنان یائسه را تحت تاثیر قرار می دهد و اکثر افراد در سنین 40 تا 50 سالگی قرار دارند.  
ارزیابی درد سینه شامل چه مراحلی است؟ 
معاینه:
معاینه کلینیکی توسط پزشک انجام می شود.بافت سینه و غده های لنفاوی بررسی می شوند و نواحی مرتبطی مانند قلب ریه و قفسه سینه و شکم نیز معاینه می شوند.سابقه ی بیماریها و مصرف داروها بررسی می شوند و در صورتی که نیاز باشد بررسی های بیشتری نیز ممکن است انجام شوند. 
 
ماموگرافی :
اگرتوده،کیست،بافت مشکوک یا غیر طبیعی در بافت سینه یافت شود ممکن است پزشک به شما ماموگرافی را توصیه کند.ممکن است با معاینه ی طبیعی نیز پزشک ماموگرافی را توصیه کند چون احتمال دارد بافت غیر طبیعی کوچک باشد و در معاینه مشخص نشود.اگرچه معمولا برای سنین بالای 30 سال این روش توصیه می شود. 
 
سونوگرافی:
پزشک با توجه به نتیجه ی معاینات از بررسیهای تکمیلی استفاده می کند.سونوگرافی بافت سینه معمولا برای افراد زیر 30 سال استفاده می شود و ممکن است برای ارزیابی درد استفاده شود. 
 
بیوپسی:
توده های مشکوک یا بافتهای غیر طبیعی ممکن است نیاز به نمونه برداری داشته یاشند.معمولا برای نمونه برداری به میزان کمی از بافت نیاز است که برای تشخیص به پاتولوژی فرستاده می شود
 
درمان : 
برای درمان باید علت زمینه ای ایجاد کننده برطرف شود.پوشیدن لباس زیر مناسبی که به بافتها فشار وارد نکند و حمایت کافی از بافت سینه ایجاد کند و تغییر روش جلوگیری از بارداری ایده ی مناسبی است. 
استفاده از ضد دردهای موضعی در ناحیه ی دردناک برای تسکین دردهای غیر دوره ای کمک کننده است.اگر در دوران یائسگی هستید و هورمون درمانی برای شما انجام می شود ممکن است نیاز باشد که هورمون درمانی را متوقف کنید.در دردهای دوره ای شدید ممکن است پزشک با توجه به یافته های بالینی و آزمایشگاهی داروهایی مانند دانازول،بروموکریپتین،تاموکسیفن یا سایر داروها را برای شما تجویز کند.مصرف برخی مکملها مانند مکملهای حاوی گاما لینولئیک اسید و یا مکمل ویتامین Eبه برخی از افراد کمک کند. 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  2:51 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

استرس چه نقشی در سرطان سینه دارد؟

استرس چه نقشی در سرطان سینه دارد؟
سرطان سینه یکی از علل مرگ بانوان است . آیا استرس می تواند منجر به سرطان سینه شود ؟

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران گفت: با توجه به مطالعات زیادی که پیرامون ارتباط استرس و سرطان انجام شده هنوز تاثیر مثبت یا منفی آن به اثبات نرسیده است ولی نتایج تحقیقات نشان داده که استرس باعث ایجاد اختلال در روند ترشح هورمون استروژن می شود.

دکتر ماندانا ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران پیرامون رابطه استرس با سرطان پستان اظهار داشت: هر گونه اختلال در عملکرد بدن تحت تاثیر یک واقع یا تهدید استرس نام دارد. که بروز آن در بدن می تواند باعث تغییراتی در ترشح هورمون ها و سیستم دفاعی بدن شود.

وی ادامه داد: تا کنون مطالعات زیادی در خصوص ارتباط استرس با سرطان پستان انجام گرفته ولی هنوز نقش استرس در پیشگیری یا بروز این بیماری به اثبات نرسیده است.

دکتر ابراهیمی تاریخچه مطالعات در این زمینه را قبل از میلاد مسیح عنوان کرد و گفت: نتایج بررسی هایی که تا قبل از میلاد مسیح انجام شده بیانگر این مطلب است که افراد افسرده بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان قرار می گیرند. در دهه های اخیر نیز نقش استرس به علت تاثیر آن بر هورمون های جنسی و سیستم دفاعی بدن مجدداً مورد توجه محققان قرار گرفته است.
 
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان وجود خطای یادآوری را یکی از مشکلات تحقیقات انجام شده در این رابطه ذکر کرد و افزود: انجام مطالعات بر روی جمعیت کمی از بیماران، جمع آوری اطلاعات و ارزیابی وقایع ناگوار زندگی این افراد بعد از گذشت مدت زمان قابل توجهی از رخداد آن و به دنبال آن خطای یاد آوری از مشکلات اساسی این پژوهش ها است.

دکتر ابراهیمی با اشاره این مطلب که هورمون استروژن نقش بسیار مهمی در بروز سرطان پستان دارد بیان داشت: استرس در سوخت و ساز استروژن در بدن تأثیر گذار است و اختلال در سوخت و ساز این هورمون می تواند سب بروز سرطان های وابسته به دستگاه های زنانگی شود.

وی تصریح کرد:بر اساس نتایج برخی از مطالعات، استرس به تدریج روی سیستم ایمنی بدن تاثیر می گذارد و سیستم دفاعی بدن را دچار اشکال می کند و نتیجه برایند حاصل از آن می تواند موجب رشد سلول های سرطانی در بدن شود، زیرا که سیستم دفاعی در مقابله با تکثیر این سلول ها دچار ضعف می شود. بر این اساس، استرس می تواند عامل آغازگر سرطان باشد.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان ابراز داشت: سلول های سرطانی روزانه به طور مرتب در بدن تشکیل می شود ولی طبق نظم خاصی از بدن جمع آوری می گردد، رویارویی با استرس ها و مشکلات زندگی می تواند این نظم را دچار اختلال نماید.

دکتر ابراهیمی خاطر نشان کرد: توجه به این موضوع که استرس به چه شدت و شکلی توسط فرد تحمل می شود و شخص از لحاظ شخصیتی در چه رتبه و جایگاهی است در ارتباط و اثر آن با سرطان موثر است.

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سرطان پستان افزود: برخی از محققان معتقدند که استرس های شدید می توانند در بروز سرطان موثر باشند و گروه دیگر بر این باورند که استرس های طولانی مدت و مزمن، در ایجاد این نوع بیماری تاثیر گذارند ولی بررسی نتایج پژوهش ها نشان می دهد که استرس به هر دو شکل در احتمال بروز سرطان تاثیر دارد.

وی با اشاره به احتمال تاثیر استرس بر روند بروز مثبت یا منفی سرطان اظهار داشت: این امر که استرس باعث افزایش یا کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان می شود هنوز به اثبات نرسیده است ولی اکثر مطالعات به سمت اثبات افزایش ریسک پیش می رود.
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  2:54 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

توده‌های خوش‌خيم سينه در بانوان

توده‌های خوش‌خيم سينه در بانوان

 

 

با تشخیص زود رس و اقدام سریع درمان‌پذیر خواهند بود اما بسیاری از خانم‌ها با مشاهده توده در پستان بسیار نگران و مضطرب می‌شوند و حتی از مراجعه به پزشک هراس دارند،در حالی که همان‌طور که گفتیم بسیاری از توده‌های پستانی سرطانی نبوده و خوش‌خیم هستند اما این به معنی آن نیست که بدون پیگیری و مشورت با پزشک رها شوند و با معاینه و مشاوره با متخصص زنان یا جراحی می‌توان از بی‌خطر بودن این توده‌ها مطمئن شد. 

معرفی توده‌های پستانی :
توده‌هایی که در پستان یافت می‌شود، انواع مختلف دارند اما شایع‌ترین آنها که بسیاری از خانم‌ها با آن روبه‌رو می‌شوند عبارتند از :فیبروآدنوم‌ها، کیست‌ها، توده‌های ناشی از التهاب و عفونت، بیماری فیبروکیستیک ‌سینه  ، نکروز چربی و برخی توده‌های اختصاصی دیگر که به طور مختصر با علایم و درمان این توده‌ها آشنا می‌شویم. 
 
کیست‌های پستانی: کیسه‌های کوچکی هستند که دیواره ظریفی دارند و درون آنها مایع جمع شده است. کیستها بسیار شایع بوده و تعداد زیادی از خانمها ممکن است یک یا چند کیست در یک یا هر دو سینه خود داشته باشند.این کیست‌ها علت خاصی ندارند اما به نظر میرسد که با وضعیت هورمونی فرد در ارتباط باشند اما وجود کیست لزوماً به معنای اختلال هورمونی در یک خانم نیست .برای درمان این کیستها اگر با درد همراه باشد میتوان از داروهای خوراکی استفاده کرد.اگر کیست بزرگ باشد یا پزشک برای تشخیص دقیق ترلازم بداند،اقدام به تخلیه آن با سوزن ظریف خواهد کرد که کار بسیار راحت و بدون دردی است و به صورت سرپائی انجام میشود.در اغلب موارد اقدامات فوق برای درمان کیست  کافی است اما به ندرت عمل جراحی نیز لازم میشود مثلاً درکیستهائی که مایع داخل آن خونی باشد یا در کنار آنها توده ای نیز دیده شود .  

فیبرو آدنوم‌ها 
فیبرو آدنوم‌ها شایع‌ترین تومورهای خوش‌خیم پستانی هستند که بیشتر در زنان 20 تا 35 ساله دیده می‌شود.اما در نوجوانان هم ممکن است دیده شود قبل از 25 سالگی فیبرو آدنوم‌های پستان از کیست‌ها شایع‌ترند و موجب اضطراب و هراس در این گروه از بانوان میشوند.
این توده‌ها ممکن است دو طرفه (در هر دو پستان ) باشند و گاهی تعداد آنها به چند عدد در هر سینه میرسد.معمولا در صورتی که تشخیص فیبرو آدنوم برای پزشک مسجل باشد نیازی به عمل جراحی وجود ندارد اما اگر توده رو به رشد باشد یا اندازه آن در حدی بزرگ باشد که خارج کردن آن ترجیح داشته باشد،اقدام جراحی لازم میشود که عمل ساده و بی خطری است و از نظر زیبائی نیز مشکل خاصی در سینه ایجاد نمیکند چون با یک برش بسیار کوچک انجام میشود و با بخیه ظریف و قابل جذب ترمیم میشود .
 
توده‌های عفونی و التهابی 
توده‌های التهابی در اثر عواملی نظیر عفونت ایجاد می‌شوند. التهاب ایجاد شده در بافت پستان سبب می‌شود توده‌ یا سفت شدگی در سینه  لمس شود و حتی گاهی با به داخل کشیدن پوست یا نوک سینه علائم سرطان را تقلید میکند .
 عفونتهای بافت پستان اغلب در خانم‌های شیرده اتفاق می‌افتند اما گاهی در افراد دیگر نیز مشاهده می‌شود.درمان اولیه این توده‌ها استفاده از آنتی‌بیوتیک است که باید سریعا به پزشک مراجعه کنند و دارو را دریافت نمایند چراکه این التهاب ممکن است تبدیل به آبسه شود که در آن صورت نیاز به تخلیه با عمل جراحی پیدا میکنند.برخی اوقات عفونت‌های قارچی و سلی در سینه ایجاد التهاب می‌کنند که در این موارد نیاز به درمان با داروهای خاص دارند.گاهی نیز علت التهاب ناشناخته است و میکروب خاصی را نمیتوان در کشتهای انجام شده یافت که در این مورد نیز درمانهای خاصی وجود دارد که به خوبی بیماری را کنترل میکنند.
 
تغییرات فیبروکیستیک پستان :
فیبروکیستیک سینه در حقیقت یک بیماری محسوب نمی‌شود بلکه بروز تغییراتی در سینه خانمها است که با درد و تورم سینه ها قبل از عادت ماهیانه و بهبود نسبی آن بعد از اتمام عادت ماهیانه همراه است.تقریباً 80 در صد ازخانمها در دوره ای از زندگی خود این حالت را تجربه میکنند اما شدت آن در افراد مختلف یکسان نیست.در مواردی که درد خفیف است تجویز ویتامین‌ها و پرهیز از مواد محرکی چون قهوه، چائی غلیظ، نسکافه و کاکائو در تسکین درد این افراد موثر است اما اگر درد شدید و آزار دهنده باشد داروهای دیگری تجویز خواهند شد. 
 
نکروز چربی:
اغلب در سینه های بزرگ در اثر وارد آمدن ضربه و آسیب به نسوج چربی ایجاد شده و به صورت توده ای بدون درد احساس می‌شود.این ضایعه نیاز به درمان خاصی ندارد و اغلب خود به خود از بین میرود اما در بعضی از موارد چون با ضایعه بدخیم از نظر ظاهری قابل افتراق نیست، نیاز به نمونه‌برداری و خارج کردن دارد. 
باید توجه داشت که هر توده‌ای که بعد از ضربه ایجاد می‌شود،نکروز چربی نیست،گاهی ضربه عاملی برای دقت خانمها به سینه و کشف توده هایی میشود که از قبل وجود داشته اما به دلیل اینکه درد نداشته از نظر پنهان مانده بنابراین توده‌هایی که بعد از ضربه کشف می‌شوند، باید تحت بررسی کامل قرار گیرند. 
مطلبی که در مورد تمام توده های خوش خیم باید تأکید کرد این است که تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن توده با پزشک متخصص است و اگر برای تشخیص دقیق نمونه برداری یا عمل جراحی را توصیه نمود باید در اولین فرصت انجام شود چون ضرر یک نمونه برداری ساده بسیار کمتر از تشخیص ندادن و به تعویق انداختن درمان یک توده ی بدخیم (سرطانی) است .به یاد داشته باشیم که سرطان سینه قابل درمان است اگر در تشخیص و درمان آن اهمال نکنیم.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  2:56 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

با ترشحات سینه چه کنيم ؟

 
 

تخمین میزان واقعی این عارضه در بین زنان امکان‌پذیر نیست زیرا همه مبتلایان به این عارضه، به پزشک و مراکز بهداشتی درمانی مراجعه نمی‌کنند. به هر حال در بیش از نیمی از زنان با فشار دادن نوک پستان ترشحاتی از مجاری خارج می‌شود. بسیاری از خانم‌های مبتلا به ترشح پستان دچار سرطان نیستند با این وجود احتمال همراهی سرطان پستان با این ترشحات، ارزیابی دقیق این بیماری را ضروری می‌سازد. 
خوشبختانه در حدود 95 درصد موارد ترشحات نوک پستان ناشی از یک بیماری خوش‌خیم است.ترشحات خونیاز مهم‌ترین انواع ترشحات پستان که از نظر ارزیابی سرطان اهمیت دارند، ترشحات خونی نوک پستان هستند. البته ترشحات خونی در اغلب موارد به علت بیماری‌های خوش‌خیم پستان ایجاد می‌شوند، اما بیشتر از سایر انواع ترشحات با سرطان همراه هستند به همین دلیل نیاز به بررسی دقیق دارند. در صورتی که شما ترشحات قرمز رنگ یا صورتی رنگی را در خروجی مجاری پستانی مشاهده کردید ابتدا باید مشخص شود که آیا ترشحات واقعا خونی هستند یا خیر؟ سپس گرفتن شرح حال و معاینه کامل باید انجام شود. ترشحات خونی که خود به خود خارج شوند، همراه با توده باشند، در سنین بالاتر از 40 سال باشند یا از یک پستان و یک مجرا خارج شوند، ارزیابی‌های دقیق‌تری را لازم دارند.
ترشحات خونی یا خونابه‌ای در اواخر دوران بارداری و دوران شیردهی نیز ممکن است دیده شوند. علت چنین وضعیتی را افزایش عروق در بافت پستان در شرایط بارداری و اوایل شیردهی ذکر می‌کنند که معمولا مدت کوتاهی پس از زایمان برطرف می‌شود.
در این موارد اگر توده‌ای در پستان لمس نشود، احتیاج به هیچ‌گونه اقدام تشخیصی و درمانی دیگری وجود ندارد.

- ترشحات آبکی:
 ترشحات آبکی کاملا شفاف و رقیق بوده، بعد از ترشحات خونی مهم‌ترین نوع ترشحات هستند که باید از نظر ارزیابی سرطان مورد توجه قرار گیرند.
- ترشحات چرکین :
ترشحات معمولا ناشی از عفونت‌ها هستند. ترشحات چرکی در اغلب موارد یک طرفه و همراه با علایم التهاب مانند قرمزی، درد و سفتی پستان هستند. در معاینه معمولا ترشحات از چند مجرا خارج می‌شوند. عفونت مجاری پستان اغلب در خانم‌هایی که در حال شیردهی هستند اتفاق می‌افتد. بنابراین بیشتر در سنین باروری دیده می‌شود ولی در سنین یائسگی هم ممکن است ایجاد شود. در عفونت پستان باید درمان آنتی‌بیوتیکی انجام شود و در صورتی که پستان دچار آبسه شده باشد، باید تخلیه گردد. 
- ترشحات رنگی:
ممکن است شما دچار ترشحات رنگی غلیظی که از چند مجرای پستان خارج می‌شوند شده باشید. این ترشحات که مشخصه اتساع مجاری پستان هستند، اغلب دو طرفه‌اند و رنگ آنها می‌تواند سفید، زرد، قهوه‌ای، سبز، آبی یا خاکستری باشد. گاهی ممکن است از چند مجرای یک پستان، ترشحاتی به رنگ‌های مختلف خارج شود. همچنین ممکن است این ترشحات با خارش و سوزش نوک پستان همراه باشند. اتساع مجاری پستان در واقع گشاد شدن مجاری اصلی پستان با افزایش سن بوده و رابطه‌ای با بروز سرطان پستان ندارد و 
کاملا خوش‌خیم است
.
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:00 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

نشانه های سرطان سینه چیست؟

نشانه های سرطان سینه چیست؟
 

 

سرطان سینه یكی از شایع ‌ترین سرطان‌ها در میان زنان ایرانی محسوب می‌شود و سالانه 7 هزار زن ایرانی به این سرطان مبتلا می‌شوند لذا با توجه به این‌كه 70 درصد این بیماران بالای 5 سال عمر می‌كنند اكنون حدود 70 هزار زن مبتلا به این بیماری در كشور داریم و این آمار كمی نیست! بویژه آن‌كه سن ابتلا به سرطان سینه در ایران 5 سال پایین‌تر از سطح جهانی است. در زمان حاضر به طور متوسط سن ابتلا به این بیماری در ایران بین 45 تا 55 سال است در حالی كه این سن در كشورهای غربی بین 50 تا 60 سال است.
بیماری سرطان پستان مانند سایر بیماری‌های سرطان 4 مرحله اول تا چهارم دارد،مرحله اول آن كاملا قابل علاج قطعی است،مرحله دوم و سوم،مرحله كلینیكی است كه بیمار باید تحت درمان‌های خاص و عمدتا جراحی و شیمی‌درمانی قرار گیرد؛اما مرحله چهارم زمانی است كه بیماری خیلی پیشرفت كرده است و كار زیادی برای آن نمی‌توان انجام داد
دكتر محمداسماعیل اكبری،رئیس مركز تحقیقات دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی دراین‌باره می‌گوید:در سرطان سینه،مبتلایان شانس بالایی برای زنده ماندن داشته و پس از درمان،احتمال بازگشت و عود مجدد بیماری وجود دارد.بنابراین بیماران مبتلا به سرطان سینه باید تحت نظر پزشك معالج قرار بگیرند.
دكتر اكبری با بیان این كه احتمال پیشگیری از 40 درصد انواع سرطان‌ها وجود دارد،اظهار كرد:سرطان سینه نیز یكی از انواع سرطانی است كه به راحتی می‌توان با تشخیص زود رس از آن پیشگیری كرد و تنها شرط آن،هوشیار بودن مردم جامعه بخصوص زنان است.
رئیس مركز تحقیقات سرطان با بیان این كه سابقه فامیلی احتمال ابتلا به سرطان سینه را 5 برابر افزایش می‌دهد،اذعان كرد: از این رو پیشگیری از این سرطان بسیار حائز اهمیت است تا این بیماری در مراحل ابتدایی تشخیص داده شود.وی با بیان این‌كه نازایی و عدم شیردهی زنان از عوامل ابتلا به سرطان سینه به شمار می‌رود،خاطرنشان كرد:زنانی كه پس از بارداری شیردهی نداشته یا نازا هستند، یكی از فاكتورهای خطر برای ابتلا به این سرطان را دارا هستند.
دكتر حمیدرضا میرزایی كه در زمینه سرطان‌ شناسی تحقیق می‌كند،معتقد است:سرطان سینه شایع‌ ترین بدخیمی در زنان كشور است كه برخلاف بسیاری از بیماری‌ها،تنها انسان مدرن نیست كه با عارضه سرطان سینه دست به گریبان است،متون تاریخی نشان دهنده این حقیقت است كه پزشكان قدیمی نیز در جستجوی راهی برای درمان این بیماری بوده‌اند.استعمال دخانیات و بخصوص قلیان از عوامل بسیار خطرناك ابتلا به سرطان سینه به شمار می‌رود. همچنین افزایش وزن غیرطبیعی و مصرف تركیبات هورمونی‌ زنانه به صورت غیرعلمی نیز از عوامل موثر در ابتلا به این سرطان محسوب می‌شود. همچنین سابقه فامیلی و سقط جنین غیرطبی از عوامل موثر در ابتلا به سرطان سینه محسوب می‌شود.
دكتر آسیه الفت‌بخش،عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی درباره نشانه‌های این بیماری می‌گوید:درد، التهاب،تورم،قرمزی و فرو رفتگی نوك سینه از علائم شایع سرطان سینه به شمار می‌رود.
به گفته وی،سن بالا،سابقه فامیلی ابتلا به سرطان،اولین حاملگی بالای 30 سال،قاعدگی زیر 12 سال،یائسگی بالای 55 سال،عدم حاملگی،عدم شیردهی و هورمون‌ درمانی بعد از یائسگی از عوامل خطر در ابتلا به سرطان سینه هستند.
وی افزود:دردهای شایع سینه به دو دسته دوره‌ای و غیردوره‌ای تقسیم می‌شود كه دردهای دوره‌ای در زنان 30 تا 35 ساله در نیمه دوم قاعدگی یا در صورت مصرف هورمون دیده می‌شود.دردهای دوره‌ای غالبا دو طرفه هستند و به علت شدت درد به زیر بغل منتشر می‌شوند و همچنین با مصرف كافئین یا در صورت اضطراب و افسردگی تشدید می‌شوند و عموما علت این دردها تغییرات هورمونی است.
عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی علوم پزشكی تهران در خصوص دردهای غیردوره‌ای گفت: 
این دردها بدون ارتباط با قاعدگی هستند،معمولا در افراد بالای 40 سال دیده می‌شود و ماهیت سوزنی یا كششی دارند.علت دردهای غیردوره‌ای عموما كیست‌های ناحیه سینه،دردهای قلبی و عضلانی،توده‌های خوش خیم یا بدخیم سینه هستند.
یكی دیگر از نگرانی‌های زنان در ارتباط با سرطان پستان به بحث زیبایی و حفظ تناسب اندام آنها برمی‌گردد.پزشكان ایرانی تقریبا از حدود 20 سال پیش در عمل جراحی سرطان سینه قادر به حفظ سینه‌ها هستند.ضمن این‌كه استفاده از پروتزهای سینه می‌تواند نگرانی خانم‌ها را دراین‌باره برطرف كند.با این حال زنان جامعه ما باید برای تشخیص و پیشگیری از سرطان سینه،سالی یك بار معاینه كلینیكی و ماهی یك بار ماموگرافی را فراموش نكنند.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:14 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

استرس و درد قفسه سینه

استرس و درد قفسه سینه
در شمار قابل توجی از بیماران با درد قفسه سینه علت مشخصی برای درد تشخیص داده نمی شود بدان معنی که درد ناشی از ...
 
در شمار قابل توجی از بیماران با درد قفسه سینه علت مشخصی برای درد تشخیص داده نمی شود بدان معنی که درد ناشی از بیو مدیکال از قبیل بیماری قلبی یا سایر ناخوشی‌ها نیست. تعداد زیادی از افراد دچار حملات عود کننده و مکرر قفسه سینه هستند و درد قفسه سینه تاثیر منفی در زندگی روزمره این افراد به شکل خستگی، اضطراب و ترس از مرگ را بر جای میگذارد و در تعداد زیادی از این افراد علت درد استرس می باشد در یک بررسی توسط دکتر انیکا جانسون در سوِئد مشخص شده که تفاوت اصلی بین زنان و مردانی با درد قفسه سینه که علت کرونری ندارد این است که مردان مبتلا زندگی و مشاغل پر استرس داشته و زنان دچار این مشکل علایم افسردگی و اضطراب دارند در مقایسه با انژین و حمله قلبی مرگ و میر کمتری در بین بیماران با دردناشناس قفسه سینه در یک سال وجود دارد البته نباید فراموش کنیم که در بیماران دچار مشکل گرفتگی عروق کرونر استرس می‌تواند باعث ایجاد یک حمله قلبی شود با توجه به اهمیت این موضوع توجه به مسئله سلامت روان بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.   
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:17 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

استرس و درد قفسه سینه

استرس و درد قفسه سینه
در شمار قابل توجی از بیماران با درد قفسه سینه علت مشخصی برای درد تشخیص داده نمی شود بدان معنی که درد ناشی از ...
 
در شمار قابل توجی از بیماران با درد قفسه سینه علت مشخصی برای درد تشخیص داده نمی شود بدان معنی که درد ناشی از بیو مدیکال از قبیل بیماری قلبی یا سایر ناخوشی‌ها نیست. تعداد زیادی از افراد دچار حملات عود کننده و مکرر قفسه سینه هستند و درد قفسه سینه تاثیر منفی در زندگی روزمره این افراد به شکل خستگی، اضطراب و ترس از مرگ را بر جای میگذارد و در تعداد زیادی از این افراد علت درد استرس می باشد در یک بررسی توسط دکتر انیکا جانسون در سوِئد مشخص شده که تفاوت اصلی بین زنان و مردانی با درد قفسه سینه که علت کرونری ندارد این است که مردان مبتلا زندگی و مشاغل پر استرس داشته و زنان دچار این مشکل علایم افسردگی و اضطراب دارند در مقایسه با انژین و حمله قلبی مرگ و میر کمتری در بین بیماران با دردناشناس قفسه سینه در یک سال وجود دارد البته نباید فراموش کنیم که در بیماران دچار مشکل گرفتگی عروق کرونر استرس می‌تواند باعث ایجاد یک حمله قلبی شود با توجه به اهمیت این موضوع توجه به مسئله سلامت روان بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.   
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

ارتباط میزان انسولین خون و ابتلا به سرطان سینه

ارتباط میزان انسولین خون و ابتلا به سرطان سینه
پژوهشگران كالج پزشكی آلبرت انیشتن با مقایسه 836 زن مبتلا به سرطان سینه با 816 زن سالم متوجه شدند: هرچه میزان انسولین خون ...
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبكه خبر، جدیدترین شماره نشریه پزشكی انستیتو ملی سرطان نوشت: افزایش میزان انسولین خون یكی از عوامل مستقل خطرساز بروز سرطان سینه در زنان است.
پژوهشگران كالج پزشكی آلبرت انیشتن با مقایسه 836 زن مبتلا به سرطان سینه با 816 زن سالم متوجه شدند: هرچه میزان انسولین خون بیشتر باشد ، خطر ابتلا به سرطان سینه بیشتر خواهد بود.
بر اساس این تحقیق ، زنانی كه بیشترین میزان انسولین را در خون خود دارند، 49 درصد بیش از دیگران به سرطان سینه دچار می شوند.
افرون براین ، افزایش میزان استروژن خون در حالت ناشتا ، خطر ابتلا به سرطان سینه را تا 59 درصد افزایش می دهد.
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:20 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

کاهش ریسک سرطان سینه با تابش نور خورشید

کاهش ریسک سرطان سینه با تابش نور خورشید
دانشمندان معتقدند میزان افزایش ویتامین D در بدن می تواند مبتلاء شدن به سرطان را کاهش دهد.
 

بر اساس مطالعه ای که در مجله اپید میولوژی امریکا به چاپ رسیده است، بعد از تحقیق و بررسی بر روی 1788 خانم بیمار که سرطان پستان داشتند و 2129 خانمی‌که سالم بودند دریافتند که کسانیکه در معرض تابش بیشتری از نور خورشید بوده اند به میزان 50 درصد پیشرفت این بیماری کاهش داشته است (البته این تحقیق فقط بر روی افراد با پوست روشن انجام پذیرفته است) . دانشمندان معتقدند که میزان ویتامین D موجود در بدن افرادی که در معرض نور خورشید بوده اند افزایش بیشتری داشته و احتمالاً تأ ثیر افزایش این ویتامین می‌تواند عامل موثری در کاهش پیشرفت سرطان باشد .

مطالعات آتی دانشمندان در خصوص تغییر رژیم غذایی و افزایش میزان مکمل ها و ویتامینها مانند ویتامین D به عنوان عواملی موثر در کاهش ریسک ابتلاء و پیشرفت سرطان ادامه دارد .
 

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:21 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

کاهش ابتلا به سرطان سینه با روغن زیتون

کاهش ابتلا به سرطان سینه با روغن زیتون
غذاهای مدیترانه ای كه روغن زیتون نیز در آن به فراوان یافت می شود خطر سرطان سینه را كاهش می دهد. درمان سرطان سینه یاخته های ...
 
به گزارش شبکه خبر به نقل از عرب آنلاین، محققان اسپانیایی می گویند، مصرف روغن زیتون تازه 20 تا 30 درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان كاهش می دهد. 
پیش از این نیز محققان اعلام كرده بودند، غذاهای مدیترانه ای كه روغن زیتون نیز در آن به فراوان یافت می شود خطر سرطان سینه را كاهش می دهد. 
به گفته محققان، همان گونه كه داروی ضد سرطان هرسپتین برای درمان سرطان سینه یاخته های سرطانی را هدف قرار می دهد، احتمالا روغن زیتون هم این مجموعه های سرطانی را از بین می برد.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

پاسخ به:درد سینه ها نشانه ی چیست؟

 

معاینه صحیح سینه برای پیشگیری از سرطان

معاینه صحیح سینه برای پیشگیری از سرطان
خود آزمائی یا معاینه سینه توسط خود فرد یكی از روشهای تشخیص زودرس سرطان سینه است و چون نیازی به صرف وقت وهزینه ندارد و به راحتی در منزل قابل انجام است ،

 

 

 معاینه در منزل میتواند به تشخیص و درمان زودرس مخصوصاً در افرادی كه وسایل تشخیصی پیشرفته مانند ماموگرافی در دسترس ندارند ،كمك كند.

خود آزمائی سینه دو مرحله دارد :
1-
 نگاه كردن كه علائم ظاهری را مشخص میكند. 
 
2- لمس كردن كه توده ها را تشخیص میدهد.
 
مرحله اول: ابتدا در جلوی یك آینه پهن ایستاده و به سینه‌های خود در چهار حالت :
1- دستها بالای سر

2- دستها به  كمر زده

3- دستها در كنار بدن آویزان
4- خم شده به سمت جلو  
به دقت نگاه كنید ودر صورت وجود هر گونه علامت غیر عادی مانند فرو رفتگی پوست و یا نوك سینه  ویا زخمهای مزمن  یا پوسته پوسته شدن نوك سینه یا حالت پوست پرتقالی سینه توجه  كنید.
 
مرحله دوم:
 به پشت بخوابید و دست سمتی راكه میخواهید معاینه كنید زیر سر بگذارید و با دست مقابل تمامی سینه را معاینه كنید. برای اینكار از قسمت نرم بند انتهائی انگشتان دوم تا چهارم استفاده كنید و نسج پستان  را به آرامی و به حالت دورانی روی قفسه سینه بلغزانید.

 * برای اینكه تمام قسمتها به طور كامل معاینه شوند ،نسج سینه را مانند یك ساعت در نظر بگیرید و تمام قسمتهای آن را معاینه كنید.

* ناحیه زیر بغل را نیز فراموش نكنید و با نگه داشتن بازو به حالت نیمه باز این منطقه را نیز به صورت عمقی معاینه كنید. 

* معاینه سینه را میتوانید در حمام  و در حالت ایستاده نیز انجام دهید.

* در انتها نوك سینه را به آرامی فشار دهید تا از وجود یا عدم ترشحات نوك سینه مطلع شوید.
 
* در صورت لمس توده‌ یا سفتی در سینه یا ترشح از نوك سینه بدون اضطراب و نگرانی به پزشك مراجعه كنید زیرا در بسیاری از موارد این علامتها مربوط به بیماریهای خوش خیم سینه بوده و درمان آنها بسیار راحت میباشد.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

چهارشنبه 25 مرداد 1391  3:22 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها