0

معرفی دو کتاب علوم انسانی

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

معرفی دو کتاب علوم انسانی

تریبون مستضعفین - معرفی دو کتاب تازه منتشر شده:

۱. تولید علم و علوم انسانی

کتاب «تولید علم و علوم انسانی» نوشته ابراهیم فیاض از سوی انتشارات سپیده باوران منتشر شد. دغدغه اصلی این کتاب را ماجرای علوم انسانی و بومی‌سازی این علم مطابق با فرهنگ و دستاوردهای بومی است. از آنجا که در علوم انسانی چشم برخی دانشگاهیان به دست غربیان است تا تولیدات آنها را ترجمه یا تدریس کنند، این کتاب می‌کوشد با توجه به ضرورت‌های بومی‌سازی و بومی‌نگری، نیازهای این حوزه را عیان سازد.

کتاب «تولید علم و علوم انسانی» دو بخش دارد که مقالات و گفت‌گوها بخش‌های این کتاب هستند. فرمولی برای علوم انسانی اسلامی، اقتصاد اسلامی پیشرفته، مردم شناسی دینی فلسفه، فقاهت و نوآوری، فلسفه تاریخ ایرانی و نوآوری، خلاقیت و سازمان، علم کلام و نوآوری، شرق و غرب معرفتی و نوآوری، علوم انسانی و سیاست گزاری کلان، دانش و قدرت، پسا صدارییسم، سازمان و دانش، انقلا فرهنگی و دانشگاه اسلامی و وحدت حوزه و دانشگاه : زمینه‌های معرفتی عنوان مقالات این کتاب هستند.

بخش گفت‌وگوها هم که مصاحبه‌هایی با ابراهیم فیاض است، شامل عنوان‌های اشرافیت معرفتی در مصاف با علم بومی، تولید ثروت ملی در گرو وحدت حوزه و دانشگاه، فاجعه علوم انسانس، وضعیت علوم انسانی در ایران، ایران بدون مردم شناسی به جایی نخواهد رسید، فلسفه متاخر ایرانی، ساز فرهنگ با نوای ایرانی، مظلومیت فرهنگ برآیند فقر معرفت دینی، مصرف گرایی از کالا تا اندیشه، غرب دیگر شاخص نیست و حرکت ایران به سوی سرمایه‌داری می‌شود.

انتشارات سپیده باوران هفته پیش، کتاب «تولید علم و علوم انسانی» را در ۲۱۲ صفحه با قیمت ۴هزار تومان منتشر کرده است.

ابراهیم فیاض دانش آموخته حوزه و دانشگاه و دارای دکترای فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق (علیه السلام) و عضو هیئت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. در کتاب‎ها، مقاله‎ها و حرف‎های او نوآوری‎ها و خلاقیت‎های زیادی وجود دارد و تلاش‎های علمی وی نمونه خوبی از علوم انسانی بومی است. کتابهای «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم شناختی» و «مردم شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از جمله آثار منتشر شده این استاد دانشگاه هستند.

۲. مجموعه مقالات «جامعه، فرهنگ، سیاست» منتشر می‌شود

«جامعه، فرهنگ، سیاست» عنوان اثری از دکتر ابراهیم فیاض است که مجموعه‌ای از مقالات، سخنرانی‌ها و گفت‌وگوهای او را در فاصله زمانی سال‌های ۷۳ تا ۸۸ برای مخاطبان تخصصی بیان می‌کند. این اثر را انتشارات سپیده باوران در نوبت چاپ دارد. این اثر می‌کوشد با تبیین مبانی پایه‌ای جامعه‌شناسی، به تطبیق این علم با موضوعات روز جامعه بپردازد.

پرداختن به مباحثی مانند «فرهنگ عمومی و افکار عمومی» از جمله عناوین این نوشتار است. در این کتاب موضوعاتی نظیر «تأثیر چگونگی تعریف فرهنگ بر برنامه‌ریزی و سیاستگذاری فرهنگ»، «ضرورت سیاستگذاری و برنامه‌ریزی زبانی»، «روشنفکر و روشنفکرى دینى»، «قوم‌گرایی و نقش آن در اشرافیت»، «بررسی پوپولیسم؛ مردم و جبر نخبگان»، «مردم‌شناسی در سینمای دفاع مقدس» و «ضرورت تحکیم بنیان خانواده» که در شمار مقالات دکتر فیاض‌اند، جای دارند.

خوانندگان این کتاب می‌توانند در بخش «گفت‌وگوها» مطالبی با عنوان «فرهنگ، هویت و سیاست»، «نوروز و نیاز امروز ما»، «انقلاب در انقلاب»، «علوم انسانی در ایران»، «دین مارکسیستی هندی آمریکایی»، «رنج رسانه ‌ملی از بی‌دانشی در مدیریت و سیاستگذاری»‌، «باید ایرانى بودن را دوباره تعریف کنیم»، «جبهه و جنگ یکی نیستند! میزگردی در باب دفاع مقدس» و «ما شوروی را شکست دادیم، نه آمریکا را!» را مطالعه کنند.

«ارتباط پروتستانتیزم با تفکر یهودی» هم از دیگر موضوعات گفت‌وگوهای این استاد دانشگاه است که در این کتاب آرای این نظریه‌پرداز اجتماعی ـ سیاسی درباره امکان تعاملات شیعیان و مسیحیان، طرح تشکیل پارلمان شیعه، جوان؛ خانواده و ازدواج و همچنین بحران تئوریک در حوزه مشارکت زنان و ضرورت اصلاح الگوی جنسی جامعه، انعکاس داده شده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود انتشارات سپیده باوران مشهد به زودی نخستین چاپ این کتاب را در قطع رقعی و حجمی معادل ۳۰۰ صفحه روانه بازار نشر سازد.

دکتر ابراهیم فیاض، عضو هئیت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران و استاد مدعو دانشگاه امام صادق(ع) و دانشگاه باقرالعلوم(ع) قم است. وی علاوه بر دروس حوزوی، مدرک کارشناسی را در رشته پژوهشگری از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد را در رشته مردم شناسی از دانشگاه تهران و دکتری را در رشته فرهنگ و ارتباطات از دانشگاه امام صادق تهران اخذ نموده است.

موارد تدریس وی «انسان‏شناسی جهانی شدن»‏، «انسان‏شناسی فلسفی»‏، «مردم‏شناسی اعتقادات دینی»‏ و «مبانی فلسفه»(در مقطع کارشناسی) و «روش‏شناسی (فلسفه)» و «انسان‏شناسی دینی ایران» (در مقطع کارشناسی ارشد) است. دکتر فیاض به صراحت لهجه و تحلیل های ساختارشکن مشهور است. وی غالب سرمقاله های مجله پگاه حوزه را نوشته است و اخیراً کتابهای «ایران آینده به سوی الگویی مردم شناختی برای ابرقدرتی ایران»، «تولید علم و علوم انسانی»، «تعامل دین، فرهنگ و ارتباطات: نگاهی مردم شناختی» و «مردم شناسی دینی توسعه در ایران: دین، فرهنگ و توسعه در ایران» از این استاد منتشر شده است.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

جمعه 20 مرداد 1391  7:13 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها