شيخ حسين آل عصفور
شيخ حسين آل عصفور فرزند محمد فرزند شيخ احمد داراي هفت فرزند بوده كه شش نفر از آنها شناخته شده اند. بزرگترين آنها شيخ محمد است كه در سال وفات پدرش او نيز رحلت نمود. ( 1216 ه.ق. ) دومين آنها شيخ عبدعلي كه او نيز صاحب فضل و دانش بوده و در زمان حيات پدر بدرود زندگي نمود، او داراي فرزندي صاحب كمال به نام« خلف» مي باشد شيخ خلف از علماي مشهور بوشهر و نماز جمعه و جماعت را بعد از وفات عمويش شيخ حسن در اين شهر اقامه مي كرده است. شيخ خلف تاليفات بسياري داشته كه از آن جمله كتاب پاسخ به مسائل متابي در اصول فقه بنام « مزيله الشبهات» و شرحي بر كتاب « الشهداد» تاليف جدش شيخ حسين دارد و نير رساله اي در ارتباط با رويايي كه در عالم مخراب با امام حسين ( ع) داشته و سوالاتي از امام نموده و جواب از امام شنيده است.
شيخ خلف در بوشهر وفات مي كند و فرزندش شيخ عبدعلي نيز صاحب فضل و عالم به حديث بوده است مولف كتاب « النوار البدرين » معاصر شيخ عبدعلي بوده است. يك بار در بوشهر به خانه اش رفته و او را عيادت كرده مبتلا به بيماري كشته بوده. در آن هنگام هفتاد سال داشته در بوشهر امام جمعه و جماعت و متصدي امرقضاء بوده بنا به گفته خواهرزاده و جانشينش شيخ محمد فرزند شيخ ابراهيم آل عصفور شيخ عبدعلي تصانيف زيادي داشته از جمله كتابي به اسم « لئالي الافكار و رساله اي رد پاسخ به پرسشها شيخ عبدعلي در بوشهر وفات يافته و در كنار پدر و عمويش شيخ حسن در بيت خانوادگي مدفون گرديده مقبره آنان زيارتگاه مشهوري در بوشهر است.
خواهرزاده اش شيخ محمد فرزند شيخ ابراهيم جانشين دايي خود در امامت جمعه و جماعات و متصدي امر قضا گشت. ولي از حيث فضل و دانش در حد اسلاف خود نبوده و به سال 1305 قمري به سراي آخرت انتقال يافته و در كنار گذشتگانش به خاك سپرده شدهو فرزند سوم شيخ حسين ، شيخ حسن است كه از ديگر برادران شهرت بيشتري دارد. وي مردي با فضل و كمال ومورد اعتماد عامه مردم بود. پس از وفات پدر از بحرين به بوشهر مهاجرت مي كند. در اين شهر صاحب موقعيت و اعتبار عظيمي مي گردد. نماز جمعه و جماعت را اقامه مي كند و قضا را متصدي مي شود. در بوشهر وفات نموده و در خانه اش مدفون گرديده است. اين بقعه به نام مجلسي در بوشهر مورد احترام و زيارتگاه است . از جمله تاليفاتش رساله اي در طهارت و صلاي منظومه پدرش در اصول خمسه بنام « شارحه الصدور و دافعه المحذور» را شرح كرده است. منظومه اي در علم كلام دارد كه خود آنرا شرح كرده است و مورد تحسين صاحب تاريخ انوارالبدرين قرار گرفته و در نجف كتاب را مورد مطالعه قرار داده است.
شيخ حسن آل عصفور با آمدن به بوشهر مورد احترام و اعزاز عامه مردم و شخصيتهاي سياسي و دولتي قرار مي گيرد. فتحعلي شاه قاجار توصيه اي خطاب به حاكم بوشهر صادر مي كند و او را به رعايت اكرام و اجلال شيخ اكيدا" سفارش مي كند و شاه از جانب خود مقرري سالانه براي او تعيين مي نمايند. اولين هجوم انگليس به جنوب ايران به هنگام محاصره هرات در سال 1253/1837 م در زمان شيخ حسن اتفاق مي افتد كه آن شيخ بزرگوار با فرا خواندن باقرخان تنگستاني و اعلام جهاد عليه انگليسيها آنها را مجبور به عقب نشيني به جزيزه خارگ مي نمايد.
چهارمين فرزند شيخ حسين شيخ عبدالله بعد از وفات پدر در بحرين مي ماند امام جميعه و جماعت مي شود و در مرافعات و اختلافات مرجع بوده است. فرزندش شيخ سلمان مردي عالم و فاضل و متصدي امور حسبيه شرعيه در بحرين بوده و پس از انتقال شيخ خلف به بوشهر همچنان امامت جمعه و جماعت را اقامه مي كرد.
فرزند پنجم شيخ حسين، شيخ احمد است كه اطلاع چندي از وي در دست نيست وي فرزندي فاضل به نام شيخ محمد بر جاي گذاشته. فرزند ششم شيخ علي است كه در زمان حيات پدر بدرود زندگي كرد ديگر از دودمان آل عصفور شيخ احمد فرزند سلمان فرزند ابراهيم فرزند احمد برادر شيخ حسين است.