رياض خبرداد: ابتلاي 49 هزار زائرايراني به ديابت وفشارخون/ عدم استطاعت 431زائر براي حج تمتع
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران ضمن تشريح اقدامات اين مركز در حج تمتع سال جاري از ارسال 123 تن دارو براي پوشش دارويي زائران ايراني خبر داد و گفت: 54 هزار و 579 تن از زائران ايراني داراي بيماري هستند.
دكتر سيدعلي رياض در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، روز سهشنبه با حضور در محل خبرگزاري دانشجويان ايران به مناسبت روز خبرنگار، در مورد آخرين اقدامات مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران، با بيان اينكه بر اساس آخرين آمار دريافتي، 78 هزار و 601 زائر تا روز 17 مرداد ماه سال جاري ثبتنام كردهاند، گفت: از اين ميان، تعداد 70 هزار و 182 نفر مورد معاينه پزشكان كاروان قرار گرفتند.
زائران زن در حج تمتع 91، بيشتر از مردان هستند
8000 زائر براي انجام معاينات نيامدند
عدم استطاعت 431 زائر ثبتنامي تاييد شد
وي با بيان اينكه از ميان زائران، 33 هزار و 844 زائر مرد بودهاند، گفت: 36 هزار و 338 زائر ثبتنامي نيز زن بودهاند.
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران با بيان اينكه با وجود مراجعه بيش از 70 هزار زائر به مركز پزشكي براي انجام معاينات، گفت: با اين حال، 8419 نفر تاكنون براي انجام معاينات به پزشكان مراجعه نكردند و اين اتفاق نادر به دليل ثبتنام زودهنگام زائران، پيش از انجام معاينات صورت گرفت.
رياض با بيان اينكه در بررسيهاي انجام شده تا روز دوشنبه عدم استطاعت 431 زائر ثبتنامي تاييد شده است، گفت: اين در حاليست كه 33 نفر از زائران استطاعت آنان با وجود همراه تاييد شده است.
زائران فشار خوني و ديابتي در حج امسال
وي با بيان اينكه در حج تمتع سال جاري 54 هزار و 579 زائر دچار بيماريهاي پرخطر هستند، گفت: اين در حاليست كه 25 هزار زائر از بيماري فشار خون رنج ميبرند و پس از آن 24 هزار و 395 نفر از زائران داراي بيماري قند و ديابت هستند.
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران همچنين در مورد زائراني كه به مصرف مواد مخدر اعتياد دارند، گفت: آزمايش اعتياد از زائران مشكوك به اعتياد انجام ميگيرد و اين در حالي است كه به شدت بر روي انجام اين آزمايش تاكيد داريم.
رياض با اشاره به اقدامات موثر پليس مبارزه با مواد مخدر در فرودگاههاي كشور در هنگام اعزام زائران، گفت: خوشبختانه تا اقدامات انجام شده همه جانبه در دو سال اخير هيچ زائر معتادي نتوانسته است نسبت به انتقال مواد مخدر اقدام كند.
حضور 445 پزشك در كاروانهاي حج
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه 445 پزشك در كاروانهاي حج تمتع امسال، وظيفه امدادرساني و درمان زائران را بر عهده دارند، گفت: كيف امدادي كاملي كه تمامي امكانات يك مطب را دارد به پزشكان تحويل داده شده است.
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران با بيان اينكه در حج امسال بيم گرمازدگي زائران ميرود، گفت: با اقدامات انجام شده و همچنين پخش بروشورهاي آموزشي در زمينه گرمازدگي، آگاهي مردم را در اين زمينه افزايش داده است.
رياض در بخش ديگري از سخنان خود در مورد اقدامات آموزشي اين مركز براي ارتقاء سطح آگاهي زائران به ايسنا گفت: بروشورهاي مختلف بهداشتي در زمينههاي مختلف درماني ميان زائران توزيع ميشود.
وي با بيان اينكه يك مجله به نام «سلامت زائر» كه راهنماي كاملي از ارتقاء سطح سلامت زائران است، در هر اتاق وجود دارد، گفت: با هماهنگيهاي انجام شده با شركتهاي هواپيمايي ايران، كارت سلامتي به مانند كارتهاي نجات در پشت صندلي زائران قرار گرفتند كه اين افراد ميتوانند در طول مسير حركت نسبت به مطالعه اين كارت اقدام كنند.
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران با بيان اينكه با هماهنگيهاي انجام شده با صدا و سيما، برنامههاي توليدي آموزشي در راستاي ارتقاء سطح آگاهي زائران پخش ميشود، خاطرنشان كرد: اقدامات لازم در راستاي افزايش آگاهي زائران انجام گرفته شده است.
ارسال 123 تن دارو براي پوشش حج امسال
رياض در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه اين مركز دو بيمارستان در مكه و مدينه، يك كلينيك در عرفات و منا و پايگاه سياري در مسجد جوهفه و مسجد شجره خواهد داشت، گفت: هماهنگيهاي لازم با بيمارستانهاي عربي براي انتقال احتمالي زائران انجام گرفته شده است.
وي با بيان اينكه براي پوشش دارويي حج تمتع سال جاري 123 تن دارو و تجهيزات پزشكي به عربستان ارسال شده است خاطرنشان كرد: با توجه به برنامهريزيهاي انجام گرفته، اين داروها بين بيمارستانهاي دو شهر مكه و مدينه تقسيم شده است.
بيماري عضلاني و تنفسي در صدر بيماري زائران
تلفن گوياي 86744444 آماده ارائه نكات آموزشي
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران با بيان اينكه بر اساس سنوات گذشته، بيماريهاي تنفسي و پس از آن بيماريهاي عضلاني بيشترين عارضهاي است كه زائران ايراني با آن روبرو ميشوند، گفت: زائران ميتوانند با رعايت نكات بهداشتي و درماني به اين بيماريها مبتلا نشوند.
به گفته رياض، تلفنهاي گوياي 86744444 به صورت 24 ساعته به پخش نكات آموزشي در زمينه ارتقاء سلامتي زائران ميپردازد.
آمبولانس هوايي در اولويت كاري نيست
وي در پاسخ به سوالي مبني بر فعاليت آمبولانس هوايي، گفت: رايزنيهايي با شركتهاي هواپيمايي در مورد راهاندازي آمبولانس هوايي صورت گرفت، اما به دليل هزينههاي زياد، اين طرح به صرفه نبود.
رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران با بيان اينكه رايزنيهايي با رييس جمعيت هلالاحمر براي خريد يك هواپيماي فوكر انجام شد، گفت: به دليل برخي مشكلات، در حال حاضر اين طرح در دستور كار خارج نشده است، اما در اولويت نيز نيست.
رياض در مورد اولين كنگره بينالمللي پزشكي حج و زيارت، گفت: اين كنگره بينالمللي قرار است از پانزدهم تا هفدهم شهريور ماه در سالن وزارت كشور برگزار شود و تمامي دعوتنامهها به كشورهاي اسلامي ارسال شده است.
وي با اشاره به استقبال بينظير پزشكان ايراني و خارجي از اين كنگره، گفت: بيش از 130 مقاله تاكنون در اين مورد دريافت شده است.
به گفته رييس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلالاحمر ايران، در حاشيه اين كنگره پنلهاي تخصصي در مورد مسائل فقهي پزشكي حج، مديريت پزشكي حج و ... برگزار خواهد شد.