0

مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

مكانیزاسیون كشاورزی در ایران موضوعی است كه طی سالهای گذشته یا بهتر بگوئیم از سال 1345 ، یعنی سالی كه قرارداد بینایران و جمهوری رومانی به منظور خرید تراكتور و بعضی  منعقد ادوات كشاورزی شد و تعداد تراكتور از آن سال در كشور رو به فزونی گذاشت مورد بحث متخصصین فن بوده است.
وقتی از مكانیزاسیون كشاورزی صحبت به میان می آید ، اكثرا به فكر كاربرد و استفاده از موتورهای احتراق داخلی و ماشین های مختلف كشاورزی در مزارع می افتند ، در حالی كه مكانیزاسیون به معنی اعم، این نیست كه حتما از موتور احتراق داخلی و یا از آخرین مدل های ماشین های كشاورزی استفاده شود. قبل از اینكه مكانیزاسیون كشاورزی را تعریف كنیم ، ابتدا لازم است موتور و ماشین را از یكدیگر تشخیص داده و جدا كنیم. "ماشین " وسیله ای است كه اگر به آن توان دهیم ، برایمان كار انجام می دهد ولی خود به تنهایی قادر به انجام كار نیست . " موتور" وسیله ای است كه تولید توان می كند ولی به تنهایی نمی تواند كاری انجام دهد مگر اینكه این توان را به ماشینی بدهد تا آن ماشین بتواند كار تولید كند. به طور مثال یك گاوآهن را می توان به وسیله ی یك یا چند حیوان كار به حركت درآورد و زمینی را شخم زد ، گاوآهن در اینجا ماشین را تشكیل می دهد و حیوان یا حیواناتی كه آن را می كشند در حكم موتور می باشند. یك موتور ممكن است در یك زمان، دو ماشین را به حركت درآورد و گاهی حركت هر دو ماشین ، برای انجام كار ، ضروری است.
اكنون با روشن شدن فرق بین ماشین و موتور می توان مكانیزاسیون كشاورزی را تعریف نمود. كلمه ی مكانیزاسیون در كشاورزیمترادف با كلمه ی اتوماسیون در صنعت است كه خود به معنی اتوماتیك كردن می باشد و اتوماتیك كردن یعنی كم كردن كار كارگری. بنابراین مكانیزاسیون یعنی استفاده از ماشین و موتور در كشاورزی جهت كاهش نیاز به نیروی كارگری. البته این نیاز هنگامی به وجود می آید كه درآمد حاصل از كار كارگری كمتر از درآمد به دست آمده از جایگزین نمودن ماشین و موتور باشد كه خود به عوامل متعددی از جمله عوامل زیر بستگی دارد:
1- دستمز كارگر بالا باشد.
2- مشكلات كارگری موجب وقفه در كار، در زمان معین شود.
3- زیان های حاصل از طولانی بودن كار كارگری بیش از هزینه های استفاده از ماشین و موتور شود.
4- كیفیت كار ماشین آنقدر بالا باشد كه هزینه های آ را مستهلك نماید.
معنی اعم مكانیزاسیون كشاورزی اتخاذ هر روشی است كه موجب ازدیاد درآمد شود. با این تعریف جایگزین كردن كارگر با ماشین و موتور یكی از روش ها محسوب می شود و استفاده از بذر اصلاح شده برای بدست آوردن عملكرد محصول بیشتر روشی دیگر، كه هر دو بخشی از موضوع مكانیزاسیون هستند.
آشنایی با وضعیت كشاورزی سنتی ایران
ایران از قدیم الایام مهد تمدن های باستانی و یكی از مراكز تولید مواد كشاورزی دنیای باستان بوده است.به طوری كه بسیاری از پیشرفتهای كشاورزی و دامپروری مانند پرورش اسب و ترویج نباتات سودمند را باید مرهون زحمات و ابتكارات اهالی این مرزوبوم دانست. حفاری هایی كه در تپه ی سیالك كاشان انجام یافته ، نشان می دهد كه حدود شش هزار سال پیش ، كشاورزی در میان مردم آن منطقه معمول بوده و ایرانیان متمدن قرن ها پیش از این در این راه كار كرده اند. از نقش روی استوانه ای كه در شهر شوش كشف شده ، معلوم گردیده كه در سه هزار سال قبل از میلاد مسیح مردم ایران گندم را در مخزن هایی كه امروزه هم در بعضی از نواحی دیده می شود ،ریخته و انبار می كرده اند. یونجه ، این علوفه ی پر ارزش برای دام ها ، توسط ایرانیان به یونان و سپس به روم و سایر نقاط جهان برده شد.
ابزارهای كشاورزی كه در ایران باستان به كار می رفت شامل انواع ابزارهای دستی ساده مانند بیلها، كج بیلها ، داسهای دسته كوتاه ، كلنگ و وسائل دامی چوبی از قبیل گاوآهن ، هرسهای دندانه ای ، خرمن كوبها و غیره بوده اند. 
منبع توان و ابزارهای كشاورزی معمول امروزی در نقاط مختلف كشور بخصوص در نقاط دورافتاده به مرور زمان تغییر زیادی پیدا نكرده و با ابزارهای قدیمی فرق چندانی ندارند. هنوز در اكثر نقاط دور افتاده ی كشور از یك یا دو جفت گاو به عنوان توان كششی منحصر به فرد و از گاوآهن های دامی چوبی و هرسهای دندانه ای ، خرمن كوبها و سایر وسائل كه اكثرا از چوب ساخته شده اند به عنوان ابزار مورد نیاز استفاده می گردد.
شرایط و امكانات توسعه ماشین های كشاورزی در ایران
در كشور ما استفاده از تراكتور و ماشبن های كشاورزی خیلی دیرتر از كشورهای اروپایی و امریكا شروع شد و اصولا در قرن هیجدهم كه در اروپا گاوآهن های فلزی برگردان دار معمول شد، و در قرن نوزدهم كه خرمن كوبهای جدید در امریكا اختراع گردید ، در وسائل وادوات كشاورزی كشور ما هیچگونه تغییری حاصل نگردید. عملا در طول 50 تا 60 سال اخیر بوده است كه به تدریج كشاورز ایرانی با انواع ماشین های كشاورزی آشنا شده است، اما هنوز هم آن طوری كه شرایط امروز ایجاب می كند كشاورزی مملكت ما ماشینی نگشته است و در مواردی هم كه این امر به صورتی انجام گرفته است ، به علل بنیادی مواجه با مشكلات عدیده ای می باشد كه همه ی دست اندركاران و منخصصین كشاورزی ماشینی با آن آشنا هستند.
اولین گاوآهن فلزی برگردان دار دامی در زمان ناصرالدین شاه قاجار به ایران وارد شد و در ارومیه مورد استفاده قرار گرفت . اولین نمایشگاه ماشین های كشاورزی در سال 1300 خورشیدی در تهران برگزار گردید . اولین تراكتور نفتی ساده به دستور رضاخان در سال 1308 بری مدرسهی فلاحت خریداری گردید و این مدرسه بعدها به دانشكده كشاورزی تبدیل شد. با وقوع جنگ جهانی دوم و مشكلات داد و ستد با كشورهای فروشنده و همچنین اثرات این جنگ در امور داخلی كشور، عملا این طرح متوقف و بهره برداری از آن نیز مسكوت ماند. پس از جنگ كمكم سرمایه داران و بعضی از شركت ها شروع به وارد كردن تراكتور در ایران نمودند. ابتدا روستاییان از پذیرفتنتراكتور و ماشین های كشاورزی در مزارع خود خودداری می كردند و اعتقاد داشتند كه بركت كشاورزی در سم گاوها می باشد، ولی به تدریج كه با نتایج كار آشنا شدند تا حدودی آنها را پذیرفتند.
آغاز فعالیت بنگاه توسعه ماشین های كشاورزی از سال 1331ر حقیقت سرآغاز ماشینی كردن كشاورزی ایرا ن به شمار می رود. این مؤسسه از سال 1331 تا سال 1336 خود اقدام به وارد كردن تراكتور و ماشین های كشاورزی می نمود و آنها را به اقساط به فروش می رساند ، اما از سال 1336 تا سال 1345 بنگاه به متقاضیان خرید تراكتور وام میداد تا آنها مطابق سلیقه و امكانات خود اقدام به خرید تراكتور و كمباین و سایر ادوات كشاورزی بنمایند.این طرز كار سبب شد كه به تدریج مارك های مختلف تراكتور و كمباین م به تعداد كمی وارد كشور شود و چون برای فروشندگان تامین لوازم یدكی و تعمیرگاه های لازم مقرون به صرفه نبود، اغلب این وسائل در مدت كوتاهی از كار افتاده و بی استفده می ماند.
در سال 1345 قراردادی با كشور جمهوری رومانی منعقد شد كه طی آن تعدادی تراكتور و سایر ادوات كشاورزی از جمله گاوآهن و ... از طریق بنگاه توسعه ماشین های كشاورزی در اختیار كشاورزان گذاشته شود. طبق این قرار داد در مراكز عمده فروش اقدامات لازم برای تاسیس نمایندگیهای لوازم یدكی تعمیرگاه های ثابت و سیار به عمل آمد. به موازات این قرارداد از سال 1346 شروع به ساخت كارخانه ی تراكتور سازی تبریز شد كه از سال 1349 بهره برداری از آن آغاز شد، قطعات تراكتور از رومانی وارد و در آن كارخانه مونتاژ گردید .در حال حاضر مونتاژ تراكتورهای مسی فرگوسن نیز در این كارخانه انجام می گیرد، همچنین كارخانه ی جاندیر اراك به مونتاژتراكتور ، كمباین و سایر ادوات كشاورزی جاندیر پرداخت.
در حال حاضر كارخانه جات تراكتورسازی ایران ، تراكتورهای یونیورسال مدل 650M با توان 65 اسب بخار، تراكتور مسی فرگوسن مدل 399 با توان 110 اسب بخار و مدل285 با توان 75 اسب بخار و مدل 240 با توان 47 اسب بخار و تراكتورهای مدل 750ITM با توان 75 اسب بخار را تولید می كند.
نیروی كار انسانی و لزوم استفاده ی ماشین در كشاورزی ایران 
با توجه به ارقام و آمار موجود و تقلیل جمعیت روستایی، به طور طبیعی نیاز به تراكتور و ماشین های كشاورزی جهت جبران توان انسانی بیشتر خواهد شد . اما در تامین توان مكانیكی مورد نیاز، بررسی انواع تراكتور و ماشین های مورد نیاز كشاورزی ایران با توجه به سطح پایین تكنولوژی در كشور و به خصوص روستاها كه متناسب با سطح محدود زیر كبرای هر كشاورز و دامدار می باشد باید مورد توجه قرار گیردو سعی در بالا بردن دانش كشاورزی كشاورزان و آموزش آنها در استفاده ی صحیح از ماشین، شود. به خصوص تلاش در محدود كردن انواع تراكتورها و ماشین های وارده به چند نوع متناسب با شرایط خاص مناطق مختلف كشور ، و سعی در ساختن بعضی ما شین ها وابزار در داخل كشور كه امكان ساخت آنها وجود دارد ، تامین و ساخت لوازم یدكی ، تربیت كارگران ماهر و متخصصین برای به كار بردن تراكتور و ماشین های مورد نیاز و ایجاد تعمیرگاه ها به تعداد كافی در نقاط مختلف كشور، از جمله برنامه هایی است كه در آینده باید به طور وسیع و كاملتر انجام گیرد.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:06 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

مسایل ایمنی برای شروع کار کشاورزی

در ابتدا لازم است بدانید که بر طبق آمار اداره ملی ایمنی (National safety council) که بر حسب آمار مرگ و میر کارگران به دست آمده است کشاورزی یکی از خطرناک ترین صنایع دنیا درایالات متحده شناخته شده است.افرادی که در مزارع کار می کنند شامل صاحبانمزارع اپراتور ها خانواده های کارگران و کارگران اجاره ای پنج برابر بیشتر ازسایر نیرو های کار حتی کارگران معدن در معرض خطرات جانی هستند.علاوه بر 1200 حادثه مهلک که در سال 1992 برکارگران کشاورزی وارد شده و در آمار ثبت شده است تخمین زده میشود که تعداد واقعی این حوادث به بیش از 140000 حادثه میرسد.اگر شما عملیات زراعی را با دقت و به طور حرفه ای انجام دهید می توانید براحتی از وقوع حادثه در مزرعه تان جلوگیری کنید.اولویت اول در ممانعت از بروز تصادفاتی است که در تمام مزارع اتفاق می افتد.از آنجایی که کارهای کشاورزی به صورتی است که محیط کار و زندگی کشاورز در کنار هم است آگاهی از مسایل ایمنی هم برای کشاورزان و هم برای خانواده های آنها ضرورت دارد. 
در این مقاله سعی بر این است که نکاتی گفته شود که شما را از خطرات آگاه کند و اساسی ترین راه های حذف و اجتناب از آنها ذکر شود.هر چند ممکن است خطراتی در کار کشاورزی وجود داشته باشد که در اینجا ذکر نشده باشد ولی شما باید از اطلاعات وجزئیات بیشتری در مورد خطرات موجود در تمام مزارع و مزرعه خود آگاه باشید.این اطلاعات را می توانید از دفترچه راهنمای ماشین آلات به دست آورید و یا از کارشناسان ادارات کشاورزی و متخصصان ذانشگاهی کمک بگیرید. 
تراکتورها 
تراکتور ها پر مصرف ترین ماشین ها در تمام مزارع هستند و بیشتر از هر عامل دیگری باعث صدمات کشنده در مزارع می شوند . گردش تراکتور و حرکت محور آن باعث بیشترین حوادث کشنده در کشاورزی می گردد. 
دلایل ایجاد چنین تصادفاتی عبارتند از: 
شاخه ها- مجراهای آب- سوراخ ها یا کنده های درخت 
هدایت تراکتور در سطوح لغزنده- حمل بارهای سنگین- دور زدن با سرعت بالا- تکان های نا مناسب 
از دست دادن کنترل در اثر کشیدن بار به دنبال تراکتور یا تصا دفات در خیابان. 
مهمترین راه برای پیشگیری از ایجاد تصادفات با تراکتور این است که هر تراکتور یک ساختار حفاظتی داشته باشد(ROPS) و کمربند ایمنی محفظه بسته شود. 
سقوط از روی تراکتور ها دومین دلیل ایجاد تصادفات است. بسیاری از مصدومین کودکان هستند.ناظرینی که دیدن آنها برای اپراتور مشکل است نیز در خطر هستند.به همین دلیل نباید 
به هیچ شخصی جز اپراتور اجازه سوار شدن روی تراکتور را داد. آگاهی از موقعیت تمامی ناظرین و دور نگه داشتن کودکان از محل های کار نیز باید رعایت شود. تراکتور ها و سایر ماشین آلات کاربردی در کشاورزی همیشه باید مجهز به چراغ ها وابزار روشنایی مناسب باشند. 
حیوانات 
حیوانات بزرگ مزرعه مسئول ایجاد بسیاری از صدمات در مزارع پرورش حیوانات وتولید لبنیات می شوند.گاوهای نر می توانند ناگهان به یک شخص حمله کنند و باعث جراحات کشنده ای شوند.بنابراین هرگز نباید به آنها اعتماد کرد.حیواناتی که تازه وضع حمل کرده اند نیز قویا از کودک جوان خود دفاع می کنند چنین حیواناتی حتی اگر بسته شده باشند نیز می توانند به راحتی خود را رها کنند.محل نگه داری حیوانات باید طوری طراحی شده باشد که کمترین فرصت را برای صدمه زدن به آنان بدهد. 
انبارها 
ساختمان انبار هایی مثل انبار دانه واگن های حمل دانه سیلو ها و مخازن کود ها نیز می توانند باعث ایجاد حادثه شوند.هیچ شخصی نباید در حین تخلیه بار در انبار دانه وارد شود.خروج دانه ها به سمت پایین ممکن است باعث کشیده شدن شخص به سمت پایین شود.حرکت دانه ها به سمت پایین می تواند باعث اغفال و خفه شدن کودکان شود.خطر اصلی سیلو ها به دلیل گاز سیلو است که از دی اکسید نیتروژن ساخته شده است.گاز سیلو به شدت شش و ریه را می سوزاند و باعث انباشته شدن سیال مرگباری در سیلوها می گردد. گاز سیلو سنگینتر از هوا می باشد بنابراین می تواند جایگزین اکسیژن شده و به جای آن تنفس شود. 
حداقل دو تا سه هفته بعد از پر شدن سیلو ها نباید اجازه ورود به آن داده شود. این زمان مصادف است با تشکیل حداکثر مقدار گاز سیلو.سیلو ها باید قبل از ورود تهویه گردند.بسیاری از سیلو ها بدون منفذ طراحی شده اند به همین دلیل اکسیژن در آنها بسیار کم است. در یک چنین سیلو هایی نباید بدون ذخیره هوا یا تهویه کامل سیلو وارد شد. 
انبار کودها نیز در اثر تجزیه کودها گازهایی ایجاد می کنند.سولفید هیدروژن دی اکسید کربن آمونیاک و گاز متان از ترکیبات اولیه تشکیل دهنده این گازها هستند.سولفید هیدروژن گازی با سمیت بالا است . دی اکسید کربن خفه کننده و آمونیاک نیز تحریک کننده و سوزش آور می باشد.متان می تواند باعث انفجار گردد.سولفید هیدروژن و دی اکسید کربن سنگین تر از هوا هستند و در انبار ذخیره کود در قسمت پایین قرار می گیرند. بدون ماسک های تنفسی نباید هرگز وارد انبار ذخیره کود شد. بهم زدن کودها نیز باعث جایگزینی گازها شده و برای انسان و حیوان به شدت خطرناک است.انبار کودها باید در مقابل ورود تصادفی یا غیر مجاز افراد کاملا ایمن و حفاظت شده باشد. 
مواد شیمیایی 
مواد شیمیایی زیادی ممکن است در مزرعه استفاده شود.بسته به نوع عملیات اجرایی آنها این مهم است که دستورالعمل استفاده از آنها( MSDS(Material safety data sheet را مطالعه کنید.این برگه خطرات احتمالی ناشی از مصرف این مواد و سایر اطلاعات مهم مثل نحوه حمل ونقل و دفع آنها را درخود دارد.از قرار گرفتن در معرض موادشیمیایی به شکل حاد(شدید- یکبار) و مزمن (مداوم-مدت زمان زیاد) باید اجتناب شود.قرار گرفتن در معرض آفت کش ها به شکل حاد می تواند منجر به مسمومیت های کشنده و شدید گردد. بلعیدن تصادفی تمیز کننده های خط لوله ها و کانال ها توسط بچه ها منجر به سوختگی و مسمومیت می گردد.جریان هوای حاوی انیدراز آمونیاک می تواند باعث کوری گردد.تماس با مواد شیمیایی و آفتکش ها ریسک سرطان را بالا می برد.تماس با مواد شیمیایی از طریق بلعیدن(خوردن توسط دست آلوده) تنفس تماس پوستی و تماس از طریق چشم است.وجود ابزارهای محافظتی شخصی شامل دستکش ماسک لباس مناسب و....در موقع تماس با مواد شیمیایی مهم است.انبار مناسب برای ذخیره مواد شیمیایی و مراحل دفع آنها باید با دقت کافی صورت بگیرد تا ازصدمه به کودکان و افراد غیر مجاز ومحیط زیست جلوگیری شود. 
صدمات تنفسی 
علاوه بر خطرات تنفسی وابسته به مواد شیمیایی گازهای حاصل از کود و سیلو خطرات تنفسی دیگری نیز ممکن است در یک مزرعه وجود داشته باشد.قرار گرفتن در معرض کپکها در سیلو یا غبار دانه ها می تواند منجر به بیماری های تنفسی کوتاه مدت مثل Organic Dust Toxic Syndrome شود. گرد و غبار حاصل از دانه ها در انبار غله باعث برونشیت یا مشکلات تنفسی می شود.گرد وغبار و یا سایر ذرات ریزی که در ساختمان مخصوص حیوانات مزرعه وجود دارد باعث ایجاد بیماری های تنفسی متعددی می شود.تهویه مناسب و داشتن ابزارهای حفاظتی مناسب جزو حداقل کارها ی لازم برای جلوگیری از این گونه صدمات است. 
سر وصدا 
قرار گرفتن در معرض صداهای بلند و دنباله دار به مدت طولانی باعث از دست دادن شنوایی در کشاورزان می شود. از صداهای بلند تر از 85 دسی بلdb باید دوری کنید. تراکتورهای بدون محفظه کاهش دهنده صدا اغلب نزدیک 100 دسی بل صدا ایجاد میکنند.این در حالی است که محفظه های قدیمی تراکتورها بدون حفاظت کننده های مناسب در مقابل صدا بوده و معمولا سطح صدا و لرزش را افزایش می دهند.سر وصدا حتی اگر قابل تشخیص هم نباشد می تواند منجر به کاهش شنوایی گردد.آزمایشات نشان داده که کودکانی که در معرض این صداها هستند دچار کم شنوایی پیش رس می گردند.
خطوط فشار قوی و الکتریسیته 
خطوط فشار قوی خطر جدی برای اپراتور هایی است که با ماشین های بلند کار میکنند.حرکت مته های دستی اطراف خطوط فشار قوی نیز خطر ساز است.بهترین راه برای جلوگیری از مشکل این است که خطوط فشار قوی را دور از محیط کار نصب یا دفن کنید.محیط های مرطوب اطراف مزارع به این معنا است که سیم ها جعبه تقسیم برق و صفحه های کلید نیز باید برای این شرایط مناسب باشند. 
ایمنی بچه ها در مزارع 
بچه ها در مزارع به شدت آسیب پذیر هستند. وقتی خانه و محل کار در کنار هم باشند بچه ها اغلب به محل کار وارد میشوند.حدودا 175 تا 300 کودک هر ساله در ایالات متحده در اثر حوادث مرتبط با محیط کار کشاورزی می میرند. 
بچه ها در حال بازی کردن یا قدم زدن داخل مزارع در حالی که والدینشان سرگرم هستند دچار حادثه می شوند. 0 همچنین در موقع هدایت ماشین آلات یا انجام سایر کارهای مزرعه در خطر هستند. 
خیلی مهم است که والدین کار ی را به کودکان محول کنند که با فیزیک آنها و همچنین احساسات و هیجانات آنها سازگار باشد.بچه ها باید آموزش لازم را برای کاری که به آنها محول می شود داشته باشند.نبایدبه محل های پر خطر وارد شوند.سوار شدن روی تراکتور در حالی که اپراتور با آن کار می کند بازی کردن در محلهای کار به نحوی که قابل رویت برای اپراتور نباشند می تواند حادثه ساز باشد. 
سر خوردن و افتادن 
بسیاری از کشاورزان در اثر افتادن از نرذبان ها سقف ها درو کن های علوفه یاسایر مکان های بلنددچار حادثه می شوند. 
باید نردبان ها در سیلو هائ انبار دانه دور از دسترس اطفال قرار داده شوند تا از استفاده غیر مجاز ممانعت گردد.ساختار یا بقای سقف ها باید با ابزارهای مناسب و ایمن ساخته شود.پله ها راه پله ها و محل های عبور در اطراف مزارع شامل پله ها و سطوح روی ماشین آلات باید پاک وتمیز نگه داشته شوند تا باعث سر خوردن یا افتادن نشوند. 
تعمیرات نگه داری و ساخت 
یک کشاورز ممکن است در اثر استفاده نادرست ونگه داری نامناسب ابزارها یا در حین تعمیر آنها دچار حادثه شود. 
استفاده از جک ها و سایر ابزارهای بلند کننده بدون محکم کردن یا تثبیت آنها می تواند با عث سقوط کشاورز شود.ابزارهای محافظتی برای چشم ها و سایر اجزای بدن ضروری است.گودال ها نیز در صورت عدم تسطیح می توانند خطر ساز باشند.باید درحین کار بر روی ساختمان های داخل مزارع از داربست و کمر بند ایمنی استفاده کرد. خلاصه 
بر طبق آمار کشاورزی خطرناک ترین صنعت در ایالات متحده است.ممکن است شما روی مقدار زیادی از پول و وقت خود سرمایه گذاری کنید ویقینا نمی خواهید با درگیر شدن با حوادث جدی سرمایه خود را ازبین ببرید تحقیق و مطالعه روی حوادثی که ممکن است در مزارع اتفاق بیافتد و حذف یا کاهش آنها مهمترین چیزی است که شما نیاز دارید.آموزش درست تمام کسانی که در مزارع کار می کنند حتی اعضای خانواده نیز ضروری است.این مقاله تنها برای شروع است شما باید دستورالعمل ماشین آلات کشاورزی را مطالعه کنید و راهنمایی های کافی از کارشناسان دریافت نمایید.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

 مکانیزاسیون واژه ایست مشتق شده از مکانیک که به معنای مکانیکی کردن است.پس مکانیزاسیون به مفهوم مکانیکی کردن است و منظور از آن ، استفاده از وسایل و ادوات مکانیکی برای تولیدات و انجام کارهای کشاورزی است.
تاریخچه ی مکانیک به قرن هفدهم برمی گردد که با قوانین سه گانه ی نیوتن آغاز شد و با فعالیت دانشمندان مختلف علم مکانیک، ادامه پیدا نمود.سپس ماشین آلات کشاورزی اختراع شدند و مکانیک کشاورزی به وجود آمد.
واژه ی مکانیزاسیون کشاورزی از زمانی متداول گشت که تراکتورهای بخاری وارد مزرعه شدند ، ولی ورود این وسایل یا مکانیزه شدنکشاورزی صرفا به منظور انجام کار بهتر ، بیشتر و با هدف افزایش درآمد انجام گرفت و امروز نیز چنین است.
با توجه به مطالب گفته شد می توان اینگونه تعریف کرد:
مکانیزاسیون کشاورزی یعنی استفاده از وسایل مکانیکی به منظور افزایش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و با هدف افزایش درآمد مالی کشاورز.
بنابراین اگر مکانیزاسیون به افزایش درآمد کشاورز نینجامد ، مکانیزاسیون نیست.اگر استفاده از وسایل دامی به افزایش بیشتر درآمد بینجامد، کاربرد ماشین را نمی توان مکانیزاسیون نامید و توصیه نمی شود.
افزایش درآمد روستایی با سه عمل صورت می گیرد:
1-افزایش کمیت محصول 2-افزایش کیفیت محصول 3-کاهش هزینه ی تولید محصول
افزایش کمی محصول به دو صورت انجام می شود:
الف)افزایش سطح زیر کشت: این کار با وسایل مکانیکی به سهولت قابل انجام است که به دلیل محدودیت کارگر و شاق بودن این عملیات از ادوات مکانیکی کشاورزی استفاده می شود.
ب)افزایش عملکرد: ممکن است سطح زیر کشت را افزایش نداد ولی با شخم یکنواخت ، تهیه ی بستر مناسب ، کاشت در عمق ثابت و فاصله ی مناسب بین بوته ها، وجین مؤثرتر، سمپاشی ، کودپاشی و بالاخره برداشت بهتر عملکرد بیشتری تحصیل نمود که این عملیات جز با کاربرد ماشین امکان پذیر نمی شود.
افزایش کیفی محصول از مهمترین عوامل افزایش درآمد روستایی است.اگر عمق کاشت ، زمان برداشت ، نحوه ی برداشت به صورت مناسب توسط ادوات کشاورزی در مورد محصول صورت گیرد بازدهی به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد. به عنوان مثال برگ توتون درجه ی یک با دو روز تاخیر در خشک کردن به درجه ی سه تقلیل می یابد. یونجه اگر به موقع برداشت نشود از نظر کیفی ، محصول بسیار افت می کند.
کاهش هزینه ی تولید و اثرات آن را در کشورهایی چون ایران که تعداد کارگر کم است با مکانیزه کردن درست ، به وضوح می توان رؤیت کرد. اگر کارشناس مکانیزاسیون از نحوه ی کار ماشین اطلاع کافی نداشته باشد و از طرفی هزینه ی نگهداری و تعمیر وسایل زیاد باشد هزینه ی تولید محصول کاهش نمی یابد که این امر با مفهوم مکانیزاسیون کشاورزی مغایر است.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

دلیل سم پاشی باغستان ها مبارزه با آفت ها و حشراتی است كه بر روی كیفیت و كمیت و بازده محصول تولیدی تاثیرگذار است. البتهسم پاشی تنها در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود كه مقدار سم مورد نظر و زمان مورد استفاده از سم و سم پاش ها مناسب باشد.
جهت استفاده از سم پاش ها می باید اطلاعات كافی در مورد نوع ساخت دستگاه مورد استفاده ونحوه ی استفاده و شرایط مناسب محیطی جهت بهره گیری از سم پاش مورد نظر قرار گیرد.
اجزا تشكیل دهنده ی یك سم پاش بادبزنی
قسمت های اصلی یك سم پاش بادبزنی همانطور كه در شكل زیر قابل مشاهده است عبارتند از:
1- مخزن: همانند مخزن تمامی سم پاش های موجود، مخزن سم پاش های بادبزنی نیز در برابر زنگ زدگی مقاوم است و طوری طراحی شده اند كه پر كردن، خالی كردن و خشك كردن آن براحتی صورت می پذیرد. همزن ها باید به تعداد كافی در داخل مخزن موجود باشند تا ذرات آفت كش به صورت مناسب و یكنواخت در داخل محلول پراكنده شوند، چه در زمان پاشش و باز بودن مجرای نازل ها و چه در زمان بسته بودن نازلها. به طور كلی دو نوع سیستم و روش هم زدن سم وجود دارد: (1) نوع مكانیكی كه توسط تعدادی بیلچه مانند صورت می گیرد و (2) نوع هیدرولیك. هر دو سیستم وظیفه دارند ذرات معلق موجود در سم را به صورت یكنواخت در داخل محلول پراكنده سازند.
2- پمپ: عموماً، پمپ های پیستونی و سانتریفوژی (گریز از مركز) در سم پاش های بادبزنی مورد ستفاده قرار می گیرد. پمپ های پیستونی بیشتر در زمانی مورد استفاده قرار می گیرند كه فشار مورد نیاز، در حدود psi 450 تا 600 باشد. پمپ های گریز از مركز نیز، توان تولید فشاری در حدود psi 50 تا 200 را دارا می باشند.
3- فشار شكن(تنظیم كننده‌ی فشار): این قسمت از تعداد زیادی روزنه تشكیل شده است كه به واسطه ی باز و بسته شدن، فشار تولیدی را تنظیم می كنند. البته این قسمت تنها جهت تغییر فشار موجود در سم پاش بادبزنی مورد استفاده قرار نمی گیرد. شامل یك فنر است كه فشار فنر عامل بسته بودن لوله ایست كه به مخزن ختم می شود. این لوله در زمانی كه فشار، بیش از حد ظرفیت دستگاه افزایش می یابد مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب جریانی فرعی به داخل مخزن باز می كند و بدین ترتیب فشار موجود در دستگاه را كاهش می دهد. در پمپ های گریز از مركز تنظیم فشار موجود در سم پاش بادبزنی توسط تغییر سرعت پمپ انجام میشود، این كار به واسطه ی تغییر تعداد دور در دقیقه ی پمپ صورت می گیرد. البته باید توجه شود كه تامین دور در دقیقه‌ی مورد نیاز سم پاش بادبزنی اهمیت فوق العاده ای را در پاشش مؤثر دارا می باشد، تغییر در دور پمپ موجب تغییر فشار و در نتیجه، تغییر نحوه ی پاشش می شود.
4- فشارسنج: فشارسنج نشان دهنده ی فشار موجود در سم پاش است. فشار سنج می باید فشار در هنگام پاشش را به صورت دقیق نشان دهد. پاشنده ها در یك فشار مشخص كار می كنند و تنها در این فشار است كه نوع و نحوه و مقدار پاشش مطلوب را تضمین می نمایند. فشارسنج ها هر گونه تغییر در این فشار مورد نظر را نشان می دهند. به واسطه ی یك پیغام خطا، هر گونه تغییر فشار موجود در سیستم را به كاربر اطلاع می دهند و كاربر را از وجود نقص فنی در سم پاش بادبزنی آگاه می كنند. نقوص فنی می تواند شامل بسته شدن سطح فیلتر یا صافی، تغییر در خروجی پمپ و یا عیب در سیستم رگولاتور(فشارشكن) باشد. بنابراین در یك سم پاش بابزنی، وجود یك فشارسنج مناسب و سالم اهمیت فوق العاده ای دارد.
5- چند راهه ها(بوم): چند راهه ها یا بوم وظیفه ی انتقال مواد موجود در مخزن، از پمپ به نازل ها را دارا هستند. وضعیت قرارگیری بوم بدلیل قرار گرفتن نازل ها بر روی آن اهمیت زیادی دارد.
6- نازل ها: نازل ها در سم پاش های بادبزنی سم موجود را به اشكال مختلف، در هوا پخش می نمایند. این قسمت ها با اتمیزه كردن قطرات سم، باعث پخش شدن بهتر سم در جریان هوا می شوند. الگوی پاشش بر اساس مكان قرار گیری نازل ها و نوع نازل های می تواند تغییر كند.
نازل ها همانطور كه در شكل روبرو قابل مشاهده است از قسمت های مختلفی تشكیل شده اند كه به ترتیب از پایین به بالا عبارتند از:
بدنه ی نازل  ـ  صافی  ـ  مغزی یا هسته  ـ  صفحه  ـ  سرپوش   
هسته و صفحه از قسمت های هستند كه بیشترین میزان سایش در آن ها رخ می دهد، به همین علت جهت ساخت آن ها از موادی همچون فولاد خالص سخت، كاربید تنگستن و مواد سرامیكی استفاده می شود. اگر سایش این قطعات زیاد باشد ، نوع پاشش و مقدار سم خروجی تغییر كرده و جهت رفع این مشكل می باید این قطعات را تعویض و سم پاش را مجدداً كالیبره نمود.
7- بادبزن ها: هر دو نوع بادبزن گریز از مركز و تك محوری، در سم پاش های بادبزنی، مورد استعمال دارد.
این قسمت وظیفه دارد مخلوط ذرات سم و هوا را به سمت بالا و سایبان(تاج) درخت هدایت كند و سم پاشی یكنواختی را صورت دهد.
در بسیاری از سم پاش ها اَتمیزه شدن سم بستگی به نوع نازل ها دارد. میزان تاثیر جریان هوا بر روی نحوه ی اَتمیزه 
شدن ذرات سم بستگی به اختلاف سرعت بین جریان هوا و مایع خروجی از نازل دارد. هرچه این اختلاف بیشتر باشد میزان اتمیزه شدن افزایش می یابد. میزان قطره شدن ذرات سم در زمانی به حداقل مقدار خود می رسد كه موقعیت پاشش نازل ها و جریان هوا با یكدیگر یكسان باشد. در حالت عكس، اگر پاشش از نازل ها در جهت خلاف جریان هوا باشد، بیشترین میزان اَتمیزه شدن ذرات سم رخ می دهد. 
وظیفه ی اصلی جریان هوا، حركت آفت كش(سم) به داخل قسمت سایه بان درخت و قرار دادن مایع سم بر روی میوه ها و شاخه ها و تمامی قسمت های داخلی درخت و محصول است.
مشخصه ها و اِلِمان هایی از جریان هوا، كه بر روی میزان پوشش سم پاش بادبزنی تاثیر می گذارد عبارتند از: حجم هوا(فیت مكعب در هر دقیقه) و سرعت جریان هوا(فیت در هر دقیقه). این مشخصه ها بستگی به نوع بابزن، اندازه بادبزن و سرعت چرخش پره ها و نوع طراحی پره ها دارد.
فاكتورهای مختلفی در عملكرد جابجاكن های هوا تاثیر می گذارد كه تمامی این فاكتورها در تعامل یكدیگر قرار دارند و در نتیجه، رسیدن به یك حالت ایده آل مستلزم ایجاد یك رابطه مناسب بین تمامی عوامل تاثیرگذار است.  
آماده نمودن  سم پاش بادبزنی
اگر مواد خروجی از سم پاش به صورت مناسب و یكنواخت پاشش شوند، در این صورت جابجایی هوا در زیر درخت به صورت مناسب صورت می پذیرد و حال اگر سم پاش با سرعت زیاد در زیر درخت حركت كند یا پاشش به صورت غیریكنواخت صورت پذیرد در این صورت جابجایی هوا به خوبی صورت نمی گیرد و نتیجه یك پاشش نامناسب خواهد بود كه تمام پوشش درخت را دربر نمی گیرد.
برخی از عوامل محیطی بر حجم مناسب پاشش تاثیر می گذارد. این عوامل عبارتند از رطوبت، درجه حرارت و میزان وزش باد. رطوبت پایین و دمای بالا باعث تبخیر شدید ذرات سم خارج شده از نازل ها می شود كه از انتقال كامل مواد به سطوح بالایی تاج درخت جلوگیری می كند. رطوبت های بالای 50 درصد به پاشش مناسب و یكنواخت كمك می كند. وزش باد نیز ذرات سم را در جهت نامناسب هدایت می كند كه به نوبه ی خود در پاشش مناسب تاثیر 
منفی می گذارد، لذا توصیه می شود سم پاشی در زمانی از روز كه وزش باد وجود ندارد صورت پذیرد.
عوامل دیگری از قبیل سرعت پیشروی، فشار، زمان بندی، نازل و موقعیت نازل ها، سرعت هوا یا باد و موقعیت باد و حجم پاشش بر سطح پوشش سم پاش های بادبزنی تاثیرگذار است. سرعت پاشش در حدود 2 تا 5  MPH است.(سرعت های كم، سطح پاشش بهتری ایجاد می كند) فشار موجود در دستگاه بر سطح پاشش تاثیرگذار است. فشار معمول مورد استفاده در سم پاش های بادبزنی در حدود 60 تا 260 psi است. 
تعداد نازل های موجود بر روی دستگاه بین 5 تا 10 عدد در هر سمت متغیر است. نازل در جلوی چندراهه ها جای   می گیرد، به همین دلیل در حدود  3/2  تا  4/3 خروجی نازل ها به سمت قسمت های بالایی پاشش می شود و در حدود  3/1 تا 4/1 خروجی نازل ها به قسمت های پایینی درخت پاشش می گردد. 
تنظیم موقعیت دقیق هدایت كننده های هوایی منجر به قرار گرفتن مناسب سم پاش در جهت بهترین پاشش می شود.
اندازه ی نازل ها، سرعت و و فشار، همه و همه بر حجم سمِ پاشش شده تاثیرگذار است. در ابتدا لازم است حجم پاشش و سرعت پیشروی تعیین گردد و در انتها، نوع و اندازه ی نازل و فشار آن مشخص شود. حجم پاشش می تواند بین 15 تا 250 گالن در هر اِكر متغیر باشد.
استفاده از كاتالوگ وسیله، داشتن سابقه و تجربه ی مناسب كار با وسیله و تعیین دقیق مقدار سم مؤثر از عواملی است كه بر میزان سم مورد احتیاج تاثیرگذار است. 
كالیبراسیون
عملكرد فعلی دستگاه به كمك كالیبره نمودن آن مشخص می گردد. به این كار كالیبره كردن امتحانی یا اولیه می گویند. این عمل پس از تشخیص سلامت تمامی قسمت های دستگاه صورت می گیرد.
در طی كالیبره كردن ابتدایی یا اولیه دو فاكتور تخمین زده می شود: (1) میزان سمی كه در هر اِكر توسط سم پاش پاشیده می شود (2) سرعت پیشروی مطلوب جهت حداكثرسازی راندمان كاری وسیله
گالن سم خروجی در هر اِكر در دو سمت سم پاش با تعیین مجهولات فرمول زیر تعیین می گردد:
فاصله ی ردیف سم پاش با تخمین فاصله ی ردیف كشت میسر می شود. سرعت و گالن سم مورد استفاده با روش های 
زیر قابل محاسبه هستند:
1- ابتدا مخزن سم پاش را تا حد مشخصی كه علامت گذاری شده است با آب یا هر ماده ی دیگر كه ارزش اقتصادی زیادی ندارد پر كنید.
2- در حدود 100 تا 200 فیت مسافت را در باغستان علامت گذاری نمایید.
3- از یك تراكتور با سرعت ثابت بهره بگیرید و ابتدا و انتهای مسیر حركت را با پرچم علامت گذاری كنید و قبل از پرچم تراكتور را به حركت در بیاورید تا مطمئن شوید كه در هنگام گذشتن از پرچم اول سم پاش در صحت كامل به فعالیت خود ادامه می دهد. در زمانی كه چرخ جلوی تراكتور از پرچم ابتدایی عبور می كند زمان را گرفته تا زمانی كه چرخ جلوی تراكتور از پرچم دوم عبور می كند.
4- زمانی كه چرخ های جلویی تراكتور از پرچم دوم عبور كردند هم زمان را نگه داشته و هم سم پاش را خاموش  می كنید و زمان صرف شده را ثبت می نمایید.
5- مخزن را تا نقطه علامت گذاری شده مجددا مملوء از آب كرده و مقدار آب خارج شده از مخزن را محاسبه كنید.
حال سرعت و گالن خروجی سم در هر دقیقه قابل محاسبه می باشد:
در انتها نیز مقدار گالن(حجم) سم مورد نیاز در هر اِكر بدست می آید. GPA توصیه ای در حدود 200 است و اگر عدد بدست آمده برابر 200 نبود تغییرات لازم در رابطه با سرعت و نازل ها اتخاذ می شود تا نتیجه عدد 200 باشد.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:09 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

بشر در طول تاریخ با کمک نیروی اندیشه، تفکر و خلاقیت و بهره برداری از منابع موجود بر روی کره زمین، همواره به فکر ساختن ابزارها و ایجاد فن آوری های جدید برای تامین نیازهای اولیه خود از جمله غذا، افزایش میزان محصول و آسان نمودن انجام کارهای خود بوده و در این راستا تا به امروز یک مسیر پیشرفتی را طی نموده تا به جایگاه کنونی خود رسیده است. بی شک رسیدن بشر به این جایگاه، بدون استفاده از ابزار ساخته دست خود، امکان پذیر نبوده است. ورود ماشین به عرصه حیات بشری یک انقلاب عظیم در زندگی انسان محسوب می شود. مکانیزاسیون به شرط اصول توسعه پایدار، عامل اصلی تحرک و رشد مداوم سطوح کمی و کیفی تولید در تمامی بخش های آن به شمار می آید. کارشناسان، موانع توسعه مکانیزاسیون را علاوه بر کمبود لوازم یدکی و گرانی ماشین آلات، ناشی از عدم سازگاری مکانیزاسیون با ساختار فعالیت ها، نبود نظام ترویجی مناسب، ضعف سرمایه گذاری فیزیکی و نیروی انسانی می دانند که به نوبه خود می تواند پایین بودن بهره وری نیروی انسانی و سرمایه را در پی داشته باشد. بنابراین توجه هرچه بیشتر به امر مکانیزاسیون در تمام مراحل تولید، فرآوری و توزیع محصولات، موجبات رقابت پذیری بیشتر می شود و در نهایت تولید اقتصادی را به همراه خواهد داشت. 
در مقاله حاضر، کلیاتی از مبحث مکانیزاسیون، مفاهیم، معیارها و شاخص های آن و شاخص های آبزی پروری مکانیزه، فن آوری های نوین، ادوات و تجهیزات مورد استفاده در تکثیر و پرورش ماهیان سرد آبی و رابطه مکانیزاسیون و بهره وری ارایه گردیده که امید است مورد استفاده آبزی پروران و فعالان این عرصه قرار گیرد. 
تعریف مکانیزاسیون
این واژه دارای دو مفهوم سنتی و مدرن است که مفهوم عام آن استفاده از هر نوع ماشین در فرایند تولید محصول به منظور افزایش سرعت کار، کاهش هزینه های کارگری، تقلیل سختی کار، اقتصادی نمودن تولید و افزایش بهره وری است. بسیاری از متخصصان به این مفهوم معتقد هستند، اما برداشت دیگری نیز وجود دارد به این صورت که استفاده از هرگونه فن آوری که منجر به افزایش بهره وری در بخش های تولیدی شود، به مکانیزاسیون تعبیر می شود. 
تعاریف، شاخص ها و معیارهای مکانیزاسیون: 
به طور کلی مکانیزاسیون، تاکنون سه سطح را پشت سر گذاشته است، این سطوح ارتباط مستقیم با مصرف انرژی داشته و نیاز به مصرف انرژی بیشتر، سطوح جدیدتری را ایجاد نموده است. 
سطوح مکانیزاسیون
1) سطح فن آوری ابزار دستس 
2) سطح فن آوری دامی 
3) سطح فن آوری مکانیکی 
درجه مکانیزاسیون
درجه مکانیزاسیون عبارت است از مقدار عملیات مکانیزه انجام شده به کل عملیات مکانیزه و یا به عبارت دیگر، نسبت سطح عملیات مکانیزه انجام شده به کل سطح عملیات مورد نیاز می باشد و بر حسب درصد و به تفکیک نوع عملیات و نوع محصول بیان می گردد. 
سطح ( ضریب ) مکانیزاسیون
عبارت است از نسبت مجموع کل توان کششی موجود به مجموع کل مساحت زمینی که کار ور تولید در آن انجام می شود. ( البته باید شرایط جنبی یکسان و ثابتی را برای محاسبه این فاکتور در نظر گرفت ) و واحد آن اسب بخار بر هکتار می باشد. 
ظرفیت مکانیزاسیون: 
عبارت است از مقدار انرژی مکتنیکی مصرف شده در واحد سطح زمین که مربوط به فعالیت بوده و واحد انرژی بر واحد سطح می باشد و معمولا به صورت اسب بخار ساعت بر هکتار بیان می شود. 
مفهوم مکانیزاسیون در آبزی پروری
در دهه اخیر با افزایش تعداد متقاضیان تکثیر و پرورش آبزیان در کشور از یک طرف و ورود فن آوری ها، ماشین آلات و تجهیزات مختلف از کشورهای پیشرو و افزایش سطح دانش، تجربه و مهارت بهره برداران از طرف دیگر، موجب شده راندمان تولید به خصوص در بخش ماهیان سرد آبی افزایش چشمگیری یابد. به طور خلاصه می توان گفت فرآیند ایجاد تغییرات کمی و کیفی در واحدهای ولید آبزیان با استفاده از ادوات، تجهیزات و فن آوری های نوین و پیشرفته در راستای ارتقاء سطح بهره وری را مکانیزاسیون در صنعت آبزی پروری می گویند. 
بررسی ها نشان می دهد افزایش تولید در واحد حجم مزارع سرد آبی ( توسعه عمودی ) یکی از راهکارهای سهل الوصول در تحقق اهداف پیش بینی شده می باشد. افزایش راندمان تولید بدون افزایش فاحش هزینه ها موجبات رضایت پرورش دهندگان را فراهم خواهد آورد. مسلما اجرایی کردن این بخش از توسعه در کشور، از طریق مکانیزاسیون امکان پذیر خواهد بود. هرچند که در سال های اخیر شاهد حرکت هایی در این زمینه از سوی بخش خصوصی بوده ایم، اما انسجام بخشیدن به فعالیت ها در چارچوب یک برنامه ملی مدون، سبب جلوگیری از اتلاف سرمایه و هدر رفتن زمان و مانع از روی آورده آبزی پروران به روش های غیر کارشناسی در بحث افزایش تولید خواهد بود ...

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:10 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

در اجرای مراحل مختلف عملیات كشاورزی، اهمیت خاك‌ورزی به‌عنوان یكی از اركان اصلی بر كسی پوشیده نیست. به‌كارگیری روش‌های نوین خاك‌ورزی، از جهت بهبود كیفی و نیز از دیدگاه كاهش فرسایش خاك، حائز اهمیت است.
در عملیات خاك‌ورزی، عوامل مختلفی ازجمله خرد شدن یكنواخت كلوخ‌ها، حفظ رطوبت، مواد آلی خاك، تسطیح، كاهش فرسایش و... دارای اهمیت بسزایی است. لذا بخش وسیعی از مبحث مكانیزاسیون همیشه با بهبود شرایط عملیات خاك‌ورزی ارتباط دارد و اهمیت این مطلب، هرگز از دید كارشناسان و صاحب‌نظران بخش كشاورزی پوشیده نمانده است.
بی‌شك پی از عملیات خاك‌ورزی مقوله كاشت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. چراكه بسترسازی و كشت صحیح، روش‌های مطلوب‌تر كاشت كه بتواند بذر را با دقت كامل، در فواصل یكنواخت و عمق مناسب بكارد، مدنظر است.
نكته درخور توجه آن است كه چه در عملیات خاك‌ورزی و كاشت و چه در بخش‌های دیگر استفاده از روش‌ها و ابزارهایی كه ضمن ایجاد تحولات مورد نیاز از سرعت بالایی نیز برخوردار باشد، كاملا موثر است. از طرفی ادوات و ماشین‌آلاتی كه بتوانند عملیات خاك‌ورزی و كاشت را به‌طور همزمان انجام دهند، ضمن دستیابی به همه موارد مذكور، در مصرف سوخت تراكتور و درنهایت، مصرف هزینه‌های تولید نیز صرفه‌جویی خواهند كرد و از این حیث كاملا توجیه اقتصادی خواهند داشت.
در این راستا یكی از مهم‌ترین ادوات معرفی‌شده توسط شركت مگاكشت ابزار، كمبینات ردیف‌كار است، این دستگاه مركب از دو دستگاه خاك‌ورزی و كاشت است كه توسط یك اتصال‌دهنده، كمبینات را تشكیل می‌دهند. بخش خاك‌ورز دستگاه سیلكوتیلر است كه با حركت چرخشی تیغه‌های خود، خاك را بر هم می‌زند، كلوخ‌ها را كاملا خرد می‌كند و توسط ماله و غلطك پشتی، عملیات تسطیح را انجام می‌دهد. پس از آن، ردیف‌كار پنوماتیكی قرار دارد كه می‌تواند محصولاتی چون ذرت، چغندر و... را به‌صورت ردیفی بكارد.
این ردیف‌كار با دقت فوق‌العاده بالای خود، بذر را بر مبنای بوته در هكتار می‌كارد. در این كمبینات، سیلكوتیلر ساخت كمپانی با سابقه ماسكیو ایتالیا است كه با سال‌ها تجربه در زمینه ساخت ادوات كشاورزی خصوصا دستگاه‌های خاك‌ورزی، از تولیدكنندگان بزرگ این ادوات در دنیا به‌شمار می‌رود.
همچنین شركت سازنده جهت ارتقای سطح كمی و كیفی در بخش ماشین‌آلات و به‌دنبال معرفی كمبینات خطی كار و بسیاری از دستگاه‌های مفید و مورد نیاز در سراسر كشور، كمبینات ردیف‌كار شركت ماسیكو و گاسپاردو اتیایی را به كشاورزان معرفی می‌كند و آمادگی خود را جهت فروش، آموزش و ارایه كلیه خدمات پس از فروش این دستگاه اعلام می‌كند.
استفاده كمبینات ردیف‌كار در محصول ذرت علاوه بر این‌كه موجب افزایش عملكرد در تولید می‌شود، بعد از اتمام عملیات شخم و تكمیل تهیه زمین، با درنظر گرفتن درجه حرارت محیط به‌خصوص هنگامی كه حرارت خاك تا عمق پنج سانتی‌متری به حدود 9 تا 10 درجه سانتیگراد رسید، می‌تواند در جهت سهولت كاشت بذر مفید واقع شود كه مقدار بذر مورد نیاز جهت كاشت برای هر هكترا زمین زراعی، تابع عواملی مانند روش كاشت، بافت خاك، زمان كاشت شرایط جوی، محیط و مقدار آب است كه در این میان، روش كاشت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
یكی از مهم‌ترین عاملی كه باعث افزایش عمكرد این محصول ذرت می‌شود، تعداد بوته مادر واحد سطح یا در هكتار زمین زراعی است كه هرچه فواصل كاشت، دقیق‌تر باشد به عملكرد بیشتری دست خواهیم یافت. برای آن‌كه بذر كاشته‌شده به‌طور یكسان و در یك زمان، جوانه تولید كنند و همگی با هم از خاك خارج شوند، بهتر است كاشت به‌صورت هیرم و توسط بذركار انجام شود تا رطوبت در تمام قسمت‌های زمین یكسان باشد و بذور با جذب رطوبت برابر، با هم جوانه تولید كنند.
در زراعت‌های مكانیزه كه كاشت به‌وسیله بذركار انجام می‌شود، مقدار بذر مورد نیاز در مورد ذرت دانه‌ای 15 تا 20 كیلوگرم و داكثر 30 كیلوگرم در هكتار است كه البته این ارقام باتوجه به شرایط اقلیمی و خاك هر منطقه، كمی متفاوت خواهد بود، ولی درنهایت در كشت مكانیزه، مصرف بذر به مقدار قابل توجهی كاهش می‌یابد و می‌توان در هزینه‌های تهیه بذر، صرفه‌جویی زیادی كرد. این درحالی است كه عملكرد نیز در كشت مكانیزه افزایش چشمگیری خواهد داشت.
در زراعت‌های مكانیزه كه كاشت توسط بذركار و روی خطوط مشخص با فاصله مناسب و دقیق انجام می‌شود، بهتر است، عملیات بذرافشانی و پخش كود شیمیایی و به‌ویژه كود فسفره (فسفات آمونیوم) و نیز سموم آفت‌كش جهت ضدعفونی بذور، همزمان صورت گیرد. عمق كاشت بذر ذرت به شرایط جوی و درجه حرارت محیط در زمین كاشت، بافت و عمق خاك زراعی، درصد رطوبت زمین و اندازه زذر بستگی كامل و مستقیم دارد كه پس از تعیین عمق مناسب می‌توان به كمك نسل جدید بذركارهای موجود، به عمق دقیق كاشت دست پیدا كرد. بذركار پنوماتیك sp معرف نسل جدید بذركارهای كشت ردیفی است كه با استفاده از آن می‌توان به فواصل كاشت بسیار دقیق و نیز عمق كاشت مناسب دست پیدا كرد.
همچنین امكان پخش كود شیمیایی و سموم آفت‌كش به‌صورت گرانول را به‌طور همزمان فراهم می‌آورد. در كشاورزی مدرن مخصوصا در مناطقی كه مشكل رطوبت و كمبود آب و نیز درجه حرارت بالای محیط وجود دارد، عملیات خاك‌ورزی و كاشت به‌صورت همزمان صورت می‌گیرد و ردیف‌كار پنوماتیك مدل sp می‌تواند با اتصال به سیلكوتیلر به‌صورت كمبینات درآید و عملیات خاك‌ورزی و كاشت را به‌صورت همزمان انجام دهد كه با استفاده از این فن‌آوری مدرن می‌توان به عملكرد بالا در واحد سطح دست پیدا كرد.
شایان ذكر است كه سیلكوتیلر، دستگاه خاك‌ورزی است كه با تیغه‌های عمودی خود خاك را در جای خود به هم می‌زند، كلوخ را خرد می‌كند و توسط یك ماله و غلطك سطح زمین را تسطیح و عملیات خاك‌ورزی را تكمیل می‌كن

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:11 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

یكی از محصولات مهمی كه در ایران تولید می شود پسته است.ایران به عنوان اولین كشور از نظر میزان تولید این محصول می تواند مورد توجه قرار گیرد. پس از ایران كشورهای آمریكا و تركیه در رده ی دوم و سوم كشورهای تولید كننده ی پسته در كل دنیا به شمار می روند.
حال كه ایران تولید كننده ی اصلی پسته در كل دنیا می باشد لازم است تلاش های زیادی جهت افزایش بهروری و كیفیت این محصول صورت گیرد تا بازار جهانی كماكان در اختیار كشورمان باشد.
در این بین توسعه ی روش های بهینه ی كشت و پروش پسته و استفاده از ادوات مناسب جهت برداشت محصول باید مورد توجه قرار گیرد.
پسته عموما به صورت دستی دستی برداشت می شود اما ادواتی همچون لرزاننده ها(شیكر) جهت سهولت در برداشت پسته طراحی شده اند و كم و بیش مورد استفاده قرار می گیرند.
در این مطلب سعی می كنیم یك شناخت اجمالی از این وسیله بوجود آوریم. این آزمایش در كشور تركیه در رابطه با مقایسه ی روش های برداشت دستی و مكانیكی انجام شده است.
شیكر ها انواعی مختلفی دارند و برحسب نوع لرزشی كه ایجاد می كنند به دو دسته ی شیكرهای شاخه ای و شیكر های تنه ای تقسیم می شوند.
شیکر نوع شاخه ای که توسط al Erdogan et طراحی شده است برای برداشت مکانیکی پسته استفاده شد. تصویر زیر شیکر طراحی شده را نشان می دهد. شیکر کاملا هیدرولیکی است که توسط PTO تراکتور توان تولید می کند. قاب اصلی روی اتصال سه نقطه تراکتور سوار می شود.
تجهیزات شامل یک پمپ هیدرولیکی، یک موتور هیدرولیکی، یک مخزن، یک سوپاپ کنترل جریان، یک سیلندر هیدرولیکی، یک سوپاپ کنترل جهت و یک قاب لوله ای افقی که شیکر را نگهداری می کند، پاندول و دیگر اجزای مشخص می شود.
پمپ هیدرولیکی حرکت خود را از گیربکس توسط یک سرعت استاندارد PTO 450 دور بر دقیقه می گیرد. در ابتدا روغن به سیلندر پمپ می شود که یک انتهای آن به بازو و انتهای دیگر به گیره متصل شده است. هر شاخه محکم به گیره متصل می شود و سپس روغن به موتور هیدرولیکی پمپ می شود که شاخه را لرزش می دهد. یک حرکت رفت و برگشتی توسط موتور هیدرولیکی به بازوی شیکر منتقل می شود و فرکانس می تواند در محدوده 20-10 هرتز توسط کنترل سرعت موتور توسط سوپاپ کنترل جریان به سادگی تنظیم شود .نوسان در محدوده 60-20 میلیمتر می تواند تغییر کند. شیکر برای برداشت شاخه های با ضخامت بالای 180 میلیمترتوانا است. وزن کل شیکر با یک مخزن خالی kg 260 است؛ بازوی شیکر بین مکانیزم تکان دهنده و انتهای گیره یک لوله است به طول 34/3 متر، قطر 85 میلیمتر و ضخامت جدار 5 میلیمتر. جرم موتور با موتور متحرک و بازوی شیکر بین پاندول و انتهای گیره به ترتیب 70 و 56 کیلوگرم هستند. شیکر کامل متعادل می شود و به صورت پاندول از مکانیزم موضعی توسط یک حلقه موزون که به قاب لوله ای استیل افقی متصل می شود، نوسان می کند. این طراحی به قاب این امکان را می دهد که وقتی شیکر در وضعیت نوسان زیاد کار می کند مقداری از نیروهای غیر فعال شیکر را بدون اینکه سبب ارتعاش زیاد قاب شود جذب کند. گیره شاخه یک قسمت مهم شیکر است و به صورت ویژه طراحی شده است تا ضررات ممکن به پوست درخت را کاهش دهد؛ گیره شامل یک قاب با دو بالشتک لاستیکی می شود که یکی ثابت است و دیگری به انتهای میله سیلندر هیدرولیک متصل شده است. مجموع سطح گیره برای هر یک ازدو صفحه 014/0 مترمربع است و از نوع بالشتک لاستیکی نرم با 20 میلیمتر ضخامت می باشد.کار گیره توسط یک سوپاپ، و فشار آن روی شاخه توسط یک شیر فشار شکن کنترل می شود.
اثر فرکانس لرزش و نوسان روی درصد برداشت میوه :
برداشت میوه در مرحله اول به فرکانس لرزش و نوسان وابسته است که اثر آن در نمودار زیر نشان داده شده است:
برداشت مکانیکی به عنوان افتادن میوه ها قبل از برداشت باضافه برداشت میوه توسط شیکر از درخت تعریف می شود.
برداشت در شروع سپتامبر انجام می شود، در این فصل نسبت FDF/W برابر 8/6 نیوتن بر گرم بود. نوسان و فرکانس شیکر برای درصد برداشت میوه متغیر های مهمی هستند اما درصد برداشت میوه به نوسان شاخه آزمایشات در باغ میوه نشان داد که بیشترین برداشت میوه (100%) در نوسان mm 60 و فرکانس Hz 20 دست یافت .برداشت میوه در نوسان mm 60 و فرکانس Hz 15 برابر 2/95% بود؛ اما نتایج بهتری در نوسان mm 50 و فرکانس Hz 20 دست یافتند. در این فرکانس و نوسان برداشت میوه 5/95% بود شیکر وقتی که با نوسان بلا کار می کرد سبب ارتعاش زیاد قاب شد؛ بنابراین نوسان پایین می تواند برای برداشت مکانیکی ترجیح داده شود؛ مشاهده شده بود که پسته های برداشت نشده با دامنه نوسان 50 میلیمتر و فرکانس 20 هرتز هم نارس بودند و هم بدون مغز.
مقایسه بین برداشت دستی و برداشت مکانیکی :
برداشت دستی و مکانیکی بوسیله تعداد درختان برداشت شده در ساعت(ساعت/درخت) مقایسه شدند.زمان برداشت یک کیلو گرم پسته (min/kg)، زمان برداشت بوسیله یک نفر برای برداشت یک کیلو گرم پسته(min/kg-person). نتایج در جدول زیر نشان داده شده است.برای مقایسه ظاهری بازده محصول یک درخت (میوه تازه) و تعدای درختان در یک هکتار فرض شد که به ترتیب 30 – 25 کیلو گرم بر درخت و 100 درخت در هکتار باشد.بیشترین میزان برداشت با برداشت مکانیکی بدست آمد.
زمان متوسط که برای برداشت یک درخت مورد نیاز بود 82/4 دقیقه بود. برای برداشت مکانیکی یک کیلو گرم پسته توسط نیروی کارگری 56/1 دقیقه مورد نیاز است.

 

 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:11 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

ر دنیای جدید بدلیل رشد روزافزون جمعیت و افزایش نیاز غذایی و پیشرفت های علمی شاهد هستیم كه نیاز به تولید بهینه افزایش یافته است. تولید بیشتر در واحد سطح فاكتوری است مهم و تعیین كننده. در این بین محدودیت های اقلیمی و زمانی و نیروی كارگری از مهمترین موانعی است كه در مسیر تولیدِ بیشتر قرار دارد. در این بین نیشكر نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. طراحان ماشین هایكشاورزی در زمینه ی تولید ماشین برداشت نیشكر تلاش های بسیاری نمودند و بالاخره در حدود سال 1950 توانستند اولین ماشین برداشت نیشكر را تولید نمایند.(این تاریخ غیر معتبر است) لازم به توضیح است كه همانند تمامی ماشین های مكانیزه ی برداشت محصولات كشاورزی، پس از چندین سال تكامل ماشین های اولیه، برداشت كننده های نیشكر وارد بازار شدند. ظاهر این وسیله الهام گرفته از ظاهر كانگورو است.
انواع روش ها و ماشین های برداشت نیشكر
1- برداشت نیشكر به روش نیمه مكانیزه
در این روش ابتدا زمین به وسیله ی آتش یا شعله افكن سوزانده می شود و بدین ترتیب برگ ها می سوزند، اما چون ساقه ها قطورند و مرطوب، به همین دلیل نمی سوزند و به صورت كامل بر روی زمین باقی می مانند. سپس كارگرهای مجهز به ساتور، نی ها را از سطح زمین برش می دهند و بر روی زمین پخش می كنند. پس از آن، باركن نیشكر ساقه های ردیف شده را از روی زمین به كمك چنگك های خود بلند كرده و به تریلر یا كامیون منتقل می كند.
2- برداشت به صورت چند مرحله ای
در این روش طی چندین مرحله عمل برداشت صورت می گیرد:
- آتش زدن مزرعه با شعله افكن
- برش و ردیف كردن ساقه به كمك ماشین نی ریز یا با دست
- جمع آوری و بارگیری محصول با كمك باركن
- حمل نی از مزرعه تا جاده های اختصاصی به وسیله ی نقاله‌ی خودگردان مخصوص(نقاله ی خوگردان دارای سبدی است كه پس از پر شدن، نی ها را به داخل تریلر یا كامیون منتقل می كند)
- حمل نی تا كارخانه به وسیله ی كامیون و تریلر
به صورت گسترده در مناطقی كه امكان استفاده از ماشین های برداشت به صورت یك مرحله ای وجود ندارد از این روش بهره گرفته می شود. در زیر برخی از ادواتی كه در برداشت چند مرحله ای نیشكر مورد استفاده قرار می گیرد ذكر شده است. این ادوات عبارتند از:
الف) تریلر بل: این وسیله در آفریقای جنوبی طراحی شد و مورد استفاده قرار گرفت. این وسیله دارای یك تیغه در قسمت انتهایی است كه دارای شیبی در جهت مخالف زمین است و در پشت تراكتور قرار می گیرد و ساقه های ریخته شده بر روی سطح زمین را برداشت كرده و جهت انتقال به كارخانه آماده می كند.
ب)سیستم ماسكن: در سیستم های بارگیری از عقب توسط تریلر های بل بدلیل اینكه یك تریلر در پشت تراكتور قرار می گیرد، مسافت طی شده بسیار زیاد خواهد بود كه به صرفه نمی باشد. جهت رفع این مشكل از سیستم ماسكن كه در كنیا، مالاوی، آفریقای جنوبی، تانزانیا و زامبیا به طور گسترده استفاده می شود، بهره می گیرند كه شامل یك تراكتور است كه در پشت آن تا 5 مخزن وجود دارد و از پهلو عمل جمع كردن نی ها را انجام می دهد. بار كردن توسط جرثقیل های مخصوص صورت می گیرد.
ج)تریلر جاكوبیل: این تریلر نیز در آفریقای جنوبی طراحی شد. این وسیله همانند تریلر بل می باشد با این تفاوت كه از سه سمت عمل بارگیری در آن امكان پذیر است. از جلو ، از سمت راست و از سمت چپ.
3- برداشت یك مرحله ای
در این روش از برداشت، تمامی مراحل برداشت به كمك ماشین برداشت نیشكر(Sugarcane Harvester) صورت می پذیرد و انسان به صورت مستقیم با نی ها در تماس نمی باشد.
ماشین برداشت نیشكر بدلیل سلایق متنوع شركت های سازنده، دارای تنوع بسیار زیادی است. در برخی، تنها از نقاله جهت انتقال نی های بریده شده بهره می گیرند و در برخی دیگر، این كار بوسیله ی غلطك صورت می پذیرد. در برخی نی ها به صورت تكه تكه تولید می شوند و در برخی دیگر به صورت یكپارچه، اما ماهیت كاری تمامی این دستگاه ها شبیه به یكدیگر است.
قسمت های مختلف یك ماشین برداشت نیشكر(Sugarcane Harvester)
به طور كلی یك ماشین برداشت نیشكر از سیستم تغذیه، سیستم تمیز كننده و سیستم بالابرنده یا آسانسور تشكیل شده است.
الف) سیستم تغذیه
1- جداكننده ی محصول:
این قسمت شامل چهار ردیف میله ی مارپیچی یا هلیسه است كه در هر سمت دو عدد از آن قرار گرفته است. نسبت به یكدیگر با زاویه ای قرار گرفته اند و جهت جداكردن ردیف های كشت شده مورد استفاده قرار می گیرند. این كار به واسطه ی چرخش خلاف جهت یكدیگر هلیسه ها صورت می پذیرد. شیب موجود بر روی مارپیچ ها عملكرد كاری وسیله را افزایش می دهد. لازم به توضیح است كه در زیرِ هر یك از جداكننده های محصول یك عدد كفش قابل تنظیم جای گرفته است كه بر حسب عمق مورد نظر كشاورز، تنظیم می شود.
2- استوانه‌ی ضربه زن:
این وسیله ی قابل تنظیم، شامل استوانه ایست كه بر روی آن دندانه هایی وجود دارد كه باعث خم شدن سر نیشكر به سمت جلو می شود. بر حسب شرایط مختلف آب و هوایی تنظیم می گردد و یكی از عوامل مؤثر در تطبیق برداشت كننده های نیشكر با شرایط مختلفی چون بارندگی، باد شدید و تنوع در واریته های نیشكر است.
3- قطع كننده های پایه‌ی نیشكر:
این قسمت شامل صفحات بشقابی شكل قابل تعویضی است كه بر روی آن در حدود 5 تیغه جای می گیرد.(در صورت كند شدن، تیغه ها را می توان تعویض نمود) این صفحه ها با سرعت زیاد می چرخند و به واسطه ی ضربه ای كه به قسمت ابتدایی ساقه(طوقه) وارد می كنند عمل بریدن ساقه را انجام می دهد. برش دقیق اهمیت فوق العاده ای بر درصد جوانه زنی نی های بریده شده دارد.
4- استوانه های بلند كننده ی نی:
این قسمت شامل استوانه ایست كه ساقه های بریده شده در قسمت های قبلی را بلند كرده و به غلطك های انتقال، منتقل می كند. این وسیله در تنظیم مطلوب خوراك دهی اهمیت بسیار زیادی دارد.
5- غلطك های تغذیه:
شامل استوانه هایی است كه به صورت افقی قرار گرفته اند و كار انتقال مستمر نی های بریده شده را انجام می دهد. بدلیل شناور و قابل تنظیم بودن این استوانه ها یا غلطك ها، نی ها با اندازه های مختلف، بدون آسیب دیدن قسمت های مستعد جوانه زنیشان به چاقو‌ی تكه تكه كن انتقال می یابند.
6- خردكننده های استوانه ای دوار:
این قسمت شامل محوری است استوانه ای شكل كه به صورت افقی در پشت غلطك های تغذیه جای گرفته است و دارای چهار سری چاقوی تیز است. فاصله ی چاقو و زاویه و نحوه ی برش نی ها قابل تنظیم است. به كمك این چاقوهانی های نیشكر به قطعات مورد نظر بریده می شود.
ب) سیستم تمیز كننده
1- بالازن (Topper)
بالازن جهت بریدن قسمت های بالایی نیشكر كه از نظر مواد قندی فقیر است مورد كاربرد دارد. قسمت های بالایی نیشكر در طی فرآیند برداشت، از نی ها جدا شده و به زمین باز می گردد. بالازن ها دو نوع تك برش و ریز كننده هستند. در انواع تك برش تنها عمل برش و دور كردن قطعات برش خورده از ردیف برداشت صورت می گیرد. این نوع از بالازن ها در زمین هایی كه میزان تجزیه ی مواد آلی زیاد است استفاده می شود. نوع ریز كننده همانگونه كه از نامش مشخص است علاوه بر جداكردن، وظیفه ی ریز كردن قسمت های بالایی نیشكر را نیز برعهده دارند و در زمین هایی كه جهت زیر خاك كردن بقایای گیاهی از شخم بهره می گیرند استفاده می شود. به طور كلی بالازن ها دو سری صفحه ی تیغه ای هستند كه در خلاف جهت یكدیگر چرخیده و عمل برش را صورت می دهند. (تصویر بالا سمت چپ)
2- چاقوهای لبه دار:
این قطعه شامل یك صفحه ی مدور است كه چاقوهایی بر روی آن قرار گرفته است. به صورت عمودی می چرخد و در بالای هر جداكننده‌ی محصول یك عدد از این چاقوها جای می گیرد و وظیفه ی بریدن ساقه های درهم پیچیده و جداكردن آن ها را دارد. این قسمت كمك می كند تغذیه به صورت مناسب انجام گیرد و ردیف ها به صورت كامل، مجزا گردند.
تمیز كننده ها به دو دسته ی اولیه و ثانویه تقسیم می شوند. این قسمت وظیفه دارد ضایعات همراه نی های نیشكر را جدا نماید.
3- جداكننده ی اولیه:
این نوع از جداكننده ها شامل پروانه هایی هستند كه با دوری در حدود rpm130 می چرخند و به واسطه ی عمل دمیدن، خار و خاشاك موجود بر روی نی ها را جدا كرده و از ماشین برداشت نیشكر جدا می كند.
4- جداكننده ی ثانویه:
این قسمت نیز شامل یك بادبزن هیدرولیكی است كه در درون كلاهك پلاستیكی و در انتهای دماغه ی نیشكر جای دارد و با عمل دمیدن، وظیفه دارد آشغال های انتهایی را از نی ها، به صورت كامل جدا كند و به زمین انتقال دهد.
سیستم بالابرنده:
به طور كلی سیستم بالابر از چند سری غلطك به همراه چرخ و زنجیر و نقاله تشكیل شده است كه وظیفه‌ی انتقال مواد را بر عهده دارد. این قسمت بدلیل معلق بودن و تحمل وزن زیاد در هوا، بسیار سخت و محكم است و قطعات آن به صورت یكپارچه به یكدیگر متصل شده اند.(این قسمت در هر دقیقه در حدود 10 تن از نی های بریده شده را در حدود 5/4 متر از سطح زمین بلند می كند) جهت بالابرها قابل تنظیم است و می تواند راست ریز یا چپ ریز باشد. علاوه براین از نظر ارتفاع نیز قابل تنظیم اند.(در زیر تصویر یك ماشین برداشت نیشكر و قطعات آن قابل رؤیت است)

 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:11 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

سم پاشی باغستان به كمك یك سم پاش بادبزنی
دلیل سم پاشی باغستان ها مبارزه با آفت ها و حشراتی است كه بر روی كیفیت و كمیت و بازده محصول تولیدی تاثیرگذار است. البتهسم پاشی تنها در صورتی موفقیت آمیز خواهد بود كه مقدار سم مورد نظر و زمان مورد استفاده از سم و سم پاش ها مناسب باشد.
جهت استفاده از سم پاش ها می باید اطلاعات كافی در مورد نوع ساخت دستگاه مورد استفاده ونحوه ی استفاده و شرایط مناسب محیطی جهت بهره گیری از سم پاش مورد نظر قرار گیرد.
اجزا تشكیل دهنده ی یك سم پاش بادبزنی
قسمت های اصلی یك سم پاش بادبزنی همانطور كه در شكل زیر قابل مشاهده است عبارتند از:
1- مخزن: همانند مخزن تمامی سم پاش های موجود، مخزن سم پاش های بادبزنی نیز در برابر زنگ زدگی مقاوم است و طوری طراحی شده اند كه پر كردن، خالی كردن و خشك كردن آن براحتی صورت می پذیرد. همزن ها باید به تعداد كافی در داخل مخزن موجود باشند تا ذرات آفت كش به صورت مناسب و یكنواخت در داخل محلول پراكنده شوند، چه در زمان پاشش و باز بودن مجرای نازل ها و چه در زمان بسته بودن نازلها. به طور كلی دو نوع سیستم و روش هم زدن سم وجود دارد: (1) نوع مكانیكی كه توسط تعدادی بیلچه مانند صورت می گیرد و (2) نوع هیدرولیك. هر دو سیستم وظیفه دارند ذرات معلق موجود در سم را به صورت یكنواخت در داخل محلول پراكنده سازند.
2- پمپ: عموماً، پمپ های پیستونی و سانتریفوژی (گریز از مركز) در سم پاش های بادبزنی مورد ستفاده قرار می گیرد. پمپ های پیستونی بیشتر در زمانی مورد استفاده قرار می گیرند كه فشار مورد نیاز، در حدود psi 450 تا 600 باشد. پمپ های گریز از مركز نیز، توان تولید فشاری در حدود psi 50 تا 200 را دارا می باشند.
3- فشار شكن(تنظیم كننده‌ی فشار): این قسمت از تعداد زیادی روزنه تشكیل شده است كه به واسطه ی باز و بسته شدن، فشار تولیدی را تنظیم می كنند. البته این قسمت تنها جهت تغییر فشار موجود در سم پاش بادبزنی مورد استفاده قرار نمی گیرد. شامل یك فنر است كه فشار فنر عامل بسته بودن لوله ایست كه به مخزن ختم می شود. این لوله در زمانی كه فشار، بیش از حد ظرفیت دستگاه افزایش می یابد مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب جریانی فرعی به داخل مخزن باز می كند و بدین ترتیب فشار موجود در دستگاه را كاهش می دهد. در پمپ های گریز از مركز تنظیم فشار موجود در سم پاش بادبزنی توسط تغییر سرعت پمپ انجام میشود، این كار به واسطه ی تغییر تعداد دور در دقیقه ی پمپ صورت می گیرد. البته باید توجه شود كه تامین دور در دقیقه‌ی مورد نیاز سم پاش بادبزنی اهمیت فوق العاده ای را در پاشش مؤثر دارا می باشد، تغییر در دور پمپ موجب تغییر فشار و در نتیجه، تغییر نحوه ی پاشش می شود.
4- فشارسنج: فشارسنج نشان دهنده ی فشار موجود در سم پاش است. فشار سنج می باید فشار در هنگام پاشش را به صورت دقیق نشان دهد. پاشنده ها در یك فشار مشخص كار می كنند و تنها در این فشار است كه نوع و نحوه و مقدار پاشش مطلوب را تضمین می نمایند. فشارسنج ها هر گونه تغییر در این فشار مورد نظر را نشان می دهند. به واسطه ی یك پیغام خطا، هر گونه تغییر فشار موجود در سیستم را به كاربر اطلاع می دهند و كاربر را از وجود نقص فنی در سم پاش بادبزنی آگاه می كنند. نقوص فنی می تواند شامل بسته شدن سطح فیلتر یا صافی، تغییر در خروجی پمپ و یا عیب در سیستم رگولاتور(فشارشكن) باشد. بنابراین در یك سم پاش بابزنی، وجود یك فشارسنج مناسب و سالم اهمیت فوق العاده ای دارد.
5- چند راهه ها(بوم): چند راهه ها یا بوم وظیفه ی انتقال مواد موجود در مخزن، از پمپ به نازل ها را دارا هستند. وضعیت قرارگیری بوم بدلیل قرار گرفتن نازل ها بر روی آن اهمیت زیادی دارد.
6- نازل ها: نازل ها در سم پاش های بادبزنی سم موجود را به اشكال مختلف، در هوا پخش می نمایند. این قسمت ها با اتمیزه كردن قطرات سم، باعث پخش شدن بهتر سم در جریان هوا می شوند. الگوی پاشش بر اساس مكان قرار گیری نازل ها و نوع نازل های می تواند تغییر كند.
نازل ها همانطور كه در شكل روبرو قابل مشاهده است از قسمت های مختلفی تشكیل شده اند كه به ترتیب از پایین به بالا عبارتند از:
بدنه ی نازل  ـ  صافی  ـ  مغزی یا هسته  ـ  صفحه  ـ  سرپوش  
هسته و صفحه از قسمت های هستند كه بیشترین میزان سایش در آن ها رخ می دهد، به همین علت جهت ساخت آن ها از موادی همچون فولاد خالص سخت، كاربید تنگستن و مواد سرامیكی استفاده می شود. اگر سایش این قطعات زیاد باشد ، نوع پاشش و مقدار سم خروجی تغییر كرده و جهت رفع این مشكل می باید این قطعات را تعویض و سم پاش را مجدداً كالیبره نمود.
7- بادبزن ها: هر دو نوع بادبزن گریز از مركز و تك محوری، در سم پاش های بادبزنی، مورد استعمال دارد.
این قسمت وظیفه دارد مخلوط ذرات سم و هوا را به سمت بالا و سایبان(تاج) درخت هدایت كند و سم پاشی یكنواختی را صورت دهد.
در بسیاری از سم پاش ها اَتمیزه شدن سم بستگی به نوع نازل ها دارد. میزان تاثیر جریان هوا بر روی نحوه ی اَتمیزه
شدن ذرات سم بستگی به اختلاف سرعت بین جریان هوا و مایع خروجی از نازل دارد. هرچه این اختلاف بیشتر باشد میزان اتمیزه شدن افزایش می یابد. میزان قطره شدن ذرات سم در زمانی به حداقل مقدار خود می رسد كه موقعیت پاشش نازل ها و جریان هوا با یكدیگر یكسان باشد. در حالت عكس، اگر پاشش از نازل ها در جهت خلاف جریان هوا باشد، بیشترین میزان اَتمیزه شدن ذرات سم رخ می دهد.
وظیفه ی اصلی جریان هوا، حركت آفت كش(سم) به داخل قسمت سایه بان درخت و قرار دادن مایع سم بر روی میوه ها و شاخه ها و تمامی قسمت های داخلی درخت و محصول است.
مشخصه ها و اِلِمان هایی از جریان هوا، كه بر روی میزان پوشش سم پاش بادبزنی تاثیر می گذارد عبارتند از: حجم هوا(فیت مكعب در هر دقیقه) و سرعت جریان هوا(فیت در هر دقیقه). این مشخصه ها بستگی به نوع بابزن، اندازه بادبزن و سرعت چرخش پره ها و نوع طراحی پره ها دارد.
فاكتورهای مختلفی در عملكرد جابجاكن های هوا تاثیر می گذارد كه تمامی این فاكتورها در تعامل یكدیگر قرار دارند و در نتیجه، رسیدن به یك حالت ایده آل مستلزم ایجاد یك رابطه مناسب بین تمامی عوامل تاثیرگذار است. 
آماده نمودن  سم پاش بادبزنی
اگر مواد خروجی از سم پاش به صورت مناسب و یكنواخت پاشش شوند، در این صورت جابجایی هوا در زیر درخت به صورت مناسب صورت می پذیرد و حال اگر سم پاش با سرعت زیاد در زیر درخت حركت كند یا پاشش به صورت غیریكنواخت صورت پذیرد در این صورت جابجایی هوا به خوبی صورت نمی گیرد و نتیجه یك پاشش نامناسب خواهد بود كه تمام پوشش درخت را دربر نمی گیرد.
برخی از عوامل محیطی بر حجم مناسب پاشش تاثیر می گذارد. این عوامل عبارتند از رطوبت، درجه حرارت و میزان وزش باد. رطوبت پایین و دمای بالا باعث تبخیر شدید ذرات سم خارج شده از نازل ها می شود كه از انتقال كامل مواد به سطوح بالایی تاج درخت جلوگیری می كند. رطوبت های بالای 50 درصد به پاشش مناسب و یكنواخت كمك می كند. وزش باد نیز ذرات سم را در جهت نامناسب هدایت می كند كه به نوبه ی خود در پاشش مناسب تاثیرمنفی می گذارد، لذا توصیه می شود سم پاشی در زمانی از روز كه وزش باد وجود ندارد صورت پذیرد.
عوامل دیگری از قبیل سرعت پیشروی، فشار، زمان بندی، نازل و موقعیت نازل ها، سرعت هوا یا باد و موقعیت باد و حجم پاشش بر سطح پوشش سم پاش های بادبزنی تاثیرگذار است. سرعت پاشش در حدود 2 تا 5  MPH است.(سرعت های كم، سطح پاشش بهتری ایجاد می كند) فشار موجود در دستگاه بر سطح پاشش تاثیرگذار است. فشار معمول مورد استفاده در سم پاش های بادبزنی در حدود 60 تا 260 psi است.
تعداد نازل های موجود بر روی دستگاه بین 5 تا 10 عدد در هر سمت متغیر است. نازل در جلوی چندراهه ها جای   می گیرد، به همین دلیل در حدود  3/2  تا  4/3 خروجی نازل ها به سمت قسمت های بالایی پاشش می شود و در حدود  3/1 تا 4/1 خروجی نازل ها به قسمت های پایینی درخت پاشش می گردد.
تنظیم موقعیت دقیق هدایت كننده های هوایی منجر به قرار گرفتن مناسب سم پاش در جهت بهترین پاشش می شود.
اندازه ی نازل ها، سرعت و و فشار، همه و همه بر حجم سمِ پاشش شده تاثیرگذار است. در ابتدا لازم است حجم پاشش و سرعت پیشروی تعیین گردد و در انتها، نوع و اندازه ی نازل و فشار آن مشخص شود. حجم پاشش می تواند بین 15 تا 250 گالن در هر اِكر متغیر باشد.
استفاده از كاتالوگ وسیله، داشتن سابقه و تجربه ی مناسب كار با وسیله و تعیین دقیق مقدار سم مؤثر از عواملی است كه بر میزان سم مورد احتیاج تاثیرگذار است.
كالیبراسیون
عملكرد فعلی دستگاه به كمك كالیبره نمودن آن مشخص می گردد. به این كار كالیبره كردن امتحانی یا اولیه می گویند. این عمل پس از تشخیص سلامت تمامی قسمت های دستگاه صورت می گیرد.
در طی كالیبره كردن ابتدایی یا اولیه دو فاكتور تخمین زده می شود: (1) میزان سمی كه در هر اِكر توسط سم پاش پاشیده می شود (2) سرعت پیشروی مطلوب جهت حداكثرسازی راندمان كاری وسیله گالن سم خروجی در هر اِكر در دو سمت سم پاش با تعیین مجهولات فرمول زیر تعیین می گردد:
فاصله ی ردیف سم پاش با تخمین فاصله ی ردیف كشت میسر می شود. سرعت و گالن سم مورد استفاده با روش های زیر قابل محاسبه هستند:
1- ابتدا مخزن سم پاش را تا حد مشخصی كه علامت گذاری شده است با آب یا هر ماده ی دیگر كه ارزش اقتصادی زیادی ندارد پر كنید.
2- در حدود 100 تا 200 فیت مسافت را در باغستان علامت گذاری نمایید.
3- از یك تراكتور با سرعت ثابت بهره بگیرید و ابتدا و انتهای مسیر حركت را با پرچم علامت گذاری كنید و قبل از پرچم تراكتور را به حركت در بیاورید تا مطمئن شوید كه در هنگام گذشتن از پرچم اول سم پاش در صحت كامل به فعالیت خود ادامه می دهد. در زمانی كه چرخ جلوی تراكتور از پرچم ابتدایی عبور می كند زمان را گرفته تا زمانی كه چرخ جلوی تراكتور از پرچم دوم عبور می كند.
4- زمانی كه چرخ های جلویی تراكتور از پرچم دوم عبور كردند هم زمان را نگه داشته و هم سم پاش را خاموش  می كنید و زمان صرف شده را ثبت می نمایید.
5- مخزن را تا نقطه علامت گذاری شده مجددا مملوء از آب كرده و مقدار آب خارج شده از مخزن را محاسبه كنید.
حال سرعت و گالن خروجی سم در هر دقیقه قابل محاسبه می باشد:
در انتها نیز مقدار گالن(حجم) سم مورد نیاز در هر اِكر بدست می آید. GPA توصیه ای در حدود 200 است و اگر عدد بدست آمده برابر 200 نبود تغییرات لازم در رابطه با سرعت و نازل ها اتخاذ می شود تا نتیجه عدد 200 باشد.

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:12 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

مکانیزاسیون کشاورزی ، عاملی اساسی وتاثیرگذار برتولید وصادرات محصولات کشاورزی است.
افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح وبهبود کیفیت محصولات وجلب اعتماد بازار، فقط درسایه مجهز شدن به وسایل وامکانات پیشرفته وبه موازات آن تقویت مدیریت ها امکان پذیر است ، بویژه آنکه افزایش تولید درواحد سطح به مفهوم تولید انبوه وکاهش قیمت تمام شده است. بهمین خاطر کاربرد فن آوری های نوین می تواند ضمن افزایش تولید محصولات کشاورزی درواحد سطح ، موجب کاهش هزینه های تولید ومتعاقب آن منجر به کاهش قیمت تمام شده این محصولات باارزش گردد، چرا که ، پائین بودن قیمت تمام شده محصولات کشاورزی ، ضمن آنکه رضایتمندی کامل کشاورزان ونیز مردم جامعه را فراهم می نماید ، بازارمطمئن ومناسبی را برای صادرات این محصولات کشاورزی ایجاد می نماید، که ازاین طریق می توان ازخروج مقادیرزیادی ارز ازکشور، که جهت تهیه این محصولات بکارمیرود، جلوگیری نمود
اما آنچه که بایستی مورد نظر باشد ، این است که هنوز درجهت مکانیزاسیون کشاورزی ، اقدامات جدی صورت نگرفته و هنوز شیوه کاشت ، داشت وبرداشت درکشاورزی به شکل سنتی می باشد. که درروش سنتی بعلت( عدم استفاده ازامکانات پیشرفته ونوین ) ، ضمن کاهش تولیددرواحد سطح ، سبب افزایش قیمت تمام شده این محصولات کشاورزی گردیده است.
اما آنچه که مسلم است ، راهکاری فوری وعاجل برای حل معضلات کشاورزی جامعه مان درشراط حاضر متصورنیست. زیرا که مانع اصلی برسر راه مکانیزاسیون کشاورزی ، وسعت کوچک زمینهای کشاورزی می باشد ، که بتدریج کوچکتر هم می گردد. بکارگیری شیوه نوین و یا بعبارت بهتر مکانیزاسیون کشاورزی درزمینهای کوچک امکان پذیرنبوده و اگر امکاناتی نیزبرای آن فراهم گردد، ازنظر اقتصادی مقرون به صرفه نخواهد بود، چراکه سبب کاهش قیمت تمام شده محصولات کشاورزی نخواهد گردید. پس با این ترتیب برای رهائی ازاین وضعیت نابسامان کشاورزی ، بایستی چاره اندیشی شود، چراکه کوچک بودن زمینهای کشاورزی و عدم سود آوری آنها (بعلت نبودن امکانات وفن آوریهای نوین) ، منجر به مهاجرت روز افزون کشاورزان روستا نشین به شهرها گردیده است. درچنین شرایطی فرزندان این کشاورزان کهنسال ، بعلت فقدان امکانات نوین کشاورزی وسودآوری اندک وناچیز شیوه سنتی کشاورزی ، اقدام به ترک زمینهای کشاورزیوبطورکلی روستا ها ی خودنموده وکشاورزان کهنسال که توان استفاده وبهره برداری بهینه ازاین زمینهارا ندارند، نسبت به فروش آنها به متمولان شهرنشین ویا تغییرکاربری آنها اقدام می نمایند ، که درچنین صورتی ضمن کاهش تدریحی محصولات کشاورزی ، سب بیکاری بیشتر نیروهای کارروستائی فراهم شده ودرنهایت منجر به افزایش واردات محصولات کشاورزی ونیز وابستگی شدید به دیگر کشورها، می گردد.
توسعه اقتصاد کشاورزی ازآنچنان اهمیتی برخوردار است ، که کشورهای فاقد اقتصاد کشاورزی پیشرفته( که قادر به تولید محصولاتکشاورزی نمی باشند) ، وابستگی بسیار شدیدی به کشورهای توسعه یافته کشاورزی پیدا نموده وبرای تهیه این محصولات،( بجهت جلوگیری ازگرسنگی مردم کشورخود) ، حاضر به پذیرش هرگونه شرایط ناخوشایندی خواهند گردید.
باید درنظر داشت که بجهت اهمیت کشاورزی برای کشورها ، بخصوص کشورما ، که ازنظر وسعت خاک کشاورزی ونیروی انسانی بسیار غنی بوده( ودرصورت حل این معضلات ،سبب توسعه اقتصاد کشاورزی درکشور می گردد. و دراین راستا ضمن جلوگیری ازخروج مبالغ زیادی ارز ازکشور، موجبات ارزآوری بیشتری را نیزدراین بخش فراهم می نماید). بایستی راهکاری مناسب ازجانب همه اندیشمندان ، بویژه صاحبنظران اقتصادی اتخاذ گردد.
مناسبترین روش جلوگیری ازکوچکترشدن تدریجی زمینهای مزروعی ، استفاده از شیوه کاشت تعاونی می باشد ، ازآنجائیکه هنوز فرهنگ کارگروهی ونیزجمعی درکشورما ، بویژه درمیان کشاورزان ، شکل نگرفته ومضرات کارانفرادی وفواید کار گروهی برای آنان روشن نگردیده است ، درچنین صورتی تشکیل تعاونیهای کشاورزی امری مشکل ودشوار بنظر می رسد، بدین جهت قبل ازهراقدامی برای تشکیل این تعاونیها بایستی فواید وامتیازات آنها را برایشان توضیح داد، یعنی اینکه فرهنگ سازی نمود،تا آگاهانه بسمت تشکیل تعاونیهای کشاورزیتمایل پیداکرده که درچنین صورتی این تشکلها دارای قدرتی بسیار وفراوان خواهند گردید .
لازم به یاد آوری است که با تشکیل تعاونیها ی کشاورزی ، زمینهای مزروعی کوچک ، تبدیل به زمینهای بزرگ شده که استفاده از ماشین آلات متعدد کشاورزی ونیزنیروهای کار کشاورزی متخصص وماهر برای تمامی مراحل کاشت، داشت وبرداشت درآن فراهم می گردد.
با توجه به اینکه تعاونیهای روستائی ، ازتشکلهای مردمی بشمار می رود که برای پشتیبانی وحمایت از کشاورزان روستا ها بوجود آمده ودرقطب کشاورزی وروستاها تنها تشکیلاتی هستند که کشاورزان به آنها اعتماد دارند ، بهمین دلیل نقش این تعاونیها درمکانیزاسیونکشاورزی ، می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. ازآنجائیکه یک کشاورز به تنهائی قادربه تهیه ماشین آلات متعدد ومختلف کشاورزی ونیز نیروهای متخصص وآموزش دیده کشاوورزی برای زمینهای مزروعی خود نمی باشد، با عضویت وپیوستن به این تعاونیها ، می تواند ازتمامی امکانات مکانیزاسیون کشاورزی استفاده نماید.
درخاتمه ،ضمن عرض خسته نباشید برای همه کشاورزان زحمتکش کشورمان، برای تمامی افرادی که درجهت بهبود وتوسعه اقتصادی کشورمان تلاش می نمایند، آرزوی موفقیت و سرافرازی می نمایم.
مناسبترین روش جلوگیری ازکوچکترشدن تدریجی زمینهای مزروعی ، استفاده از شیوه کاشت تعاونی می باشد ، ازآنجائیکه هنوز فرهنگ کارگروهی ونیزجمعی درکشورما ، بویژه درمیان کشاورزان ، شکل نگرفته ومضرات کارانفرادی وفواید کار گروهی برای آنان روشن نگردیده است ، درچنین صورتی تشکیل تعاونیهای کشاورزی امری مشکل ودشوار بنظر می رسد، بدین جهت قبل ازهراقدامی برای تشکیل این تعاونیها بایستی فواید وامتیازات آنها را برایشان توضیح داد، یعنی اینکه فرهنگ سازی نمود،تا آگاهانه بسمت تشکیل تعاونیهای کشاورزیتمایل پیداکرده که درچنین صورتی این تشکلها دارای قدرتی بسیار وفراوان خواهند گردید .
لازم به یاد آوری است که با تشکیل تعاونیها ی کشاورزی ، زمینهای مزروعی کوچک ، تبدیل به زمینهای بزرگ شده که استفاده از ماشین آلات متعدد کشاورزی ونیزنیروهای کار کشاورزی متخصص وماهر برای تمامی مراحل کاشت، داشت وبرداشت درآن فراهم می گردد.
با توجه به اینکه تعاونیهای روستائی ، ازتشکلهای مردمی بشمار می رود که برای پشتیبانی وحمایت از کشاورزان روستا ها بوجود آمده ودرقطب کشاورزی وروستاها تنها تشکیلاتی هستند که کشاورزان به آنها اعتماد دارند ، بهمین دلیل نقش این تعاونیها درمکانیزاسیونکشاورزی ، می تواند بسیار تاثیر گذار باشد. ازآنجائیکه یک کشاورز به تنهائی قادربه تهیه ماشین آلات متعدد ومختلف کشاورزی ونیز نیروهای متخصص وآموزش دیده کشاوورزی برای زمینهای مزروعی خود نمی باشد، با عضویت وپیوستن به این تعاونیها ، می تواند ازتمامی امکانات مکانیزاسیون کشاورزی استفاده نماید.
درخاتمه ،ضمن عرض خسته نباشید برای همه کشاورزان زحمتکش کشورمان، برای تمامی افرادی که درجهت بهبود وتوسعه اقتصادی کشورمان تلاش می نمایند، آرزوی موفقیت و سرافرازی می نمایم.

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:12 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

دستگاه بذر کار کشت مستقیم در بقایا  :
 مشخصات فنی دستگاه بذر کار کشت مستقیم در بقایا  :
1 – دارای دو چرخ حامل و اتصال به تراکتور بصورت کششی

2 – دارای دو مخزن کود و بذر

3 – دارای 16 واحد کارنده دیسکی جهت کشت محصولات پائیزه (گندم، جو، کلزا) بصورت خطی کار

4 – دارای 4 واحد کارنده جهت کشت محصولات ردیفی (پنبه ،سویا، ذرتو آفتابگردان،سورگوم و...)

5– عرض کار3 متر خطی کار نصب می شود و هریک دارای مزرعه های جداگانه بوده و بر روی هر واحد متعلقاتی به ترتیب ذیل نصب شده است:

الف) یک صفحه پیش بر با امکان کار تا عمق 15 سانتی متر.

ب) شیار بازکن دو صفحه ای بعنوان کارنده کود امکان کار در عمق حدود 15سانتی متر و تنظیم محل قرارگیری کود در طرفین و در زیر بذر.

ج)شیارباز کن دو صفحه ای بعنوان  بذر با امکان کاشت بذر تا عمق 12 سانتی متر.

د)چرخهای حامل واحدکارنده که تنظیم عمق بذر نیز توسط آنها انجام می شود.

ه) چرخهای پرس در طرفین ردیف کاشت

6 – حداکثر توان مورد نیاز 75-95 اسب بخار  

 مزایای کاشت مستقیم در بقایای گیاهی با بذرکار No tillage

1 – افزایش نفوذپذیری خاک

  میزان نفوذ و نگهداری آب در خاک ،حفظ بقایای گیاهی در سطح خاک به دلیل ناهموار شدن سطح زمین افزایش می یابد. در نتیجه زمان بیشتری برای نفوذ آب در اختیار خواهد بود.

2 – کاهش تبخیر

میزان تبخیر آب از خاک تحت تاثیر شرایط جوی مانند اشعه خورشید، دمای هوا و رطوبت موجود در باد و هوا قرار دارد. بی خاکورزی (باقی گذاشتن بقایا روی سطح خاک) به دلیل ایجاد مانع در برابر تابش مستقیم اشعه خورشیدو در نتیجه کاهش دمای خاک و جلوگیری از تماس جریان باد با سطح خاک و ایجاد یک لایه از هوا بین سطح خاک و جوف تبخیر را به میزان زیادی کاهش می دهد.

3 – کاهش فشردگی خاک

 فشردگی خاک در اثر تردد ماشین های مزرعه و سله بستن خاک بر روی تولید محصول تاثیر منفی می گذاردمشخص شده است که باقی ماندن بقایای گیاهی در سطح خاک و نیز وجود انبوه ریشه های سطحی گیاهان در خاک دست کم به میزان 2/3 در مقایسه با زمین لخت و عاری از بقایای گیاهی، فشردگی خاک را کاهش می دهد.

4 -  نگهداری و افزایش مواد آلی خاک

 از مشکلات کلیدی کشاورزی سنتی کاهش پیوسته حاصلخیزی خاک به دلیل استفاده مستمر از خاک و خاکورزی بی حساب می باشد. نخستین علت فرسایش خاک و کاهش مواد آلی آن، بکار بردن خاکورزی مرسوم می باشد. مواد آلی خاک منبع غذایی گیاه است و در صورت اضافه شدن بقایای گیاهی به خاک، منبع کربنی لازم برای موجودات ریز خاک نیز تامین می شود. همچنین مواد آلی خاک رنگ خاک را تیره می کند و باعث افزایش ظرفیت جذب حرارتی می شود.

5 – تاثیر بر خواص فیزیکی خاک

با حفظ بقایا در روی خاک ، میزان نفوذ آب افزایش و فرسایش خاک کاهش می یابد همچنین به دلیل کاهش دمای خاک محتوای رطوبتی خاک افزایش می یابد.

6 – تاثیر بر خواص شیمیایی خاک

 مقایسه خاک ورزی مرسوم و بی خاک ورزی نشان می دهد که بی خاکورزی تاثیر مثبت بر خواص شیمیایی خاک دارد.با بی خاکورزی مقدار مواد آلی، نیتروژن، فسفر، پتاسیم،کلسیم ،منیزیم و همچنین pHو ظرفیت جذب کاتیونی خاک افزایش می یابد.

7 – تاثیر بر خواص بیولوژی خاک

در بی خاکورزی، عدم بکار بردن ادوات مکانیکی باعث می شود،لانه ها وکانالهای ساخته شده توسط میکروارگانیزمها بدون تغییر باقی بمانند.همچنین شرایط رطوبت و دما برای زندگی میکروارگانیزمها مهیا می باشد.

8 – کاهش فرسایش خاک

با بکار بردن سیستم بی خاک ورزی، فرسایش خاک در اثر وزش باد،جریان آب و خاک ورزی بطور چشمگیر کاهش می یابد.

 9 – کاهش ساعت کار تراکتور و کاهش انرژی مصرفی

10- تغذیه بهینه به دلیل قرار گرفتن عناصر غذایی همزمان با کاشت در بهترین مکان و حداقل مصرف

11 – تولید همراه با حفاظت از منابع تولید

12 – کاهش هزینه های کارگری

13 – کاهش فرسایش روی ادوات دنباله بند. 

 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:13 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

برداشت برنج با کمباین مخصوص (برنج )

این دستگاه بعلت داشتن شنی مخصوص در اراضی که کاملا خشک نیستند، کار برداشت برنج را انجام می دهد. این دستگاه با توجه به اینکه کار برداشت و خرمنکوبی را در یک زمان انجام می دهد، راندمان بالایی دارد( روزانه یک تا سه هکتار).
تنها مشکلی که در برداشت و خرمنکوبی با این دستگاه پیش می آید. خشک کردن شلتوکهاست، چونکه در این روش ، رطوبت شلتوکها در حین برداشت و خرمنکوبی بالا بوده (20 تا 22%) و باید بلافاصله بعد از برداشت و خرمنکوبی شلتوک خشک شود تا رطوبت به 14 تا 15% تقلیل یابد. لذا زمانی این نوع کمباین ها کاربرد وسیع پیدا می کنند که تعداد خشک کن های منطقه به اندازه کافی باشد.
به منظور سرعت در امر برداشت و جمع آوری محصول و فرار از شرایط نامساعد جوی و بارندگی و از طرف دیگر به علت گران شدن دستمزد کارگری جهت برداشت با دست و جمع آوری و خرمنکوبی، ناگزیر از ساختن خشک کن ها و بکارگیری این کمباین ها در منطقه خواهیم بود.
در این روش هزینه برداشت و خرمنکوبی در یک هکتار زمین شالیزاری حدود 000/350 تومان برای کشاورز تمام می شود.
هزینه ی تولید کاهش می یابد نسبت به برداشت برنج با دست.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:13 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

كلاچ(Clutch) وسیله ایست كه براساس وجود اصطحكاك بین دو سطح كار می كند و وظیفه اش قطع و وصل در انتقال توان از میل لنگ و موتور به جعبه دنده است.
همانطور كه در شكل مشخص است كلاچ از پدال، محور اتصال پدال و توپی بلبرینگ، توپی بلبرینگ، بلبرینگ، صفحه‌ی تماس بلبرینگ و سطح انگشتی ها، انگشتی ها، فنرها، پوسته فنر، میله‌ی اتصال پوسته فنر وصفحه‌ی فشاردهنده، پیچ تنظیم طول فنر، استكانی های فلزی كه فنر داخل آن قرار می گیرد، صفحه‌ی فشاردهنده، صفحه كلاچ كه بر روی آن لنت كوبی شده است و شافت كلاچ كه وظیفه‌ی انتقال توان به جعبه دنده را برعهده دارد تشكیل شده است.
حال طرز كار كلاچ لنتی یك مرحله ای:
در مورد كلاچ دو حالت وجود دارد: 1- حالتی كه پا بر روی پدال فشار نمی آورد.  2- حالتی كه پا بر روی پدال فشار می آورد.
در حالت اول كه هیچ فشاری بر روی پدال وجود ندارد، بلبرینگ بر روی انگشتی ها فشاری وارد نمی كند لذا فنرها كه در داخل استكانی قرار دارند نیز در بیشترین حالت انبساط قرار گرفته اند. فنرها از یك طرف به پوسته فنر و از طرف دیگر به واسطه‌ی میله‌ی درون آن به صفحه‌ی فشاردهنده متصل اند. زمانی كه فشاری وارد نمی شود صفحه ی فشاردهنده در بیشترین فاصله با پوسته فنر  قرار دارد. در این حالت صفحه ی فشاردهنده به صورت كامل با صفحه كلاچ یا همان لنت درگیر بوده و با فشاری كه به آن وارد می كند باعث تماس كامل لنت با فلایویل می گردد. فلایویل یا چرخ طیار به واسطه ی چرخش میل لنگ، همواره درحال چرخش است و  لنت یا صفحه كلاچ را كه با فلایویل تماس دارد می چرخاند و از طرفی چون وسط صفحه كلاچ هزارخاره شده است و چون شافت كلاچ نیز هزارخاره است واز طرفی دیگر بدلیل انطباق كامل این هزارخاره ها با یكدیگر، چرخش لنت ها موجب چرخش شافت كلاچ شده و بدین ترتیب انتقال توان از موتور به جعبه دنده از طریق شافت كلاچ میسر می گردد.
در حالت دوم پدال به واسطه ی فشار پا به جلو حركت می كند. بلبرینگ نیز به جلو حركت كرده و بدلیل خاصیت بلبرینگی خود، چون با صفحه ی متصل به انگشتی كه درحال چرخش است درگیر می شود شروع به چرخیدن می كند و به واسطه ی فشار وارد شده ، ابتدای انگشتی را كه به صورت لولایی است به جلو فشار می دهد و انتهای آن را به سمت عقب می كشد، با این كار میله ی داخل فنر كه متصل به پوسته فنر و صفحه ی فشاردهنده است به عقب حركت كرده و باعث جمع شدن فنرها می گردد و صفحه ی فشاردهنده به پوسته كه خود به فلایویل متصل است و می چرخد را به عقب می كشد. با این كار تماس صفحه ی فشاردهنده و   لنت ها قطع شده و این زمانی است كه صفحه كلاچ بدون تماس بین فلایویل و صفحه ی فشاردهنده به صورت آزاد قرار می گیرد و چون با هیچ قطعه ی در حال چرخش تماس ندارد لذا می ایستد. وقتی صفحه كلاچ متوقف شد چون همواره حالت درگیری با شافت كلاچ دارد، شافت كلاچ نیز از حركت باز می ایستد و بدین ترتیب توان از موتور و میل لنگ به جعبه دنده منتقل نمی شود.

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:14 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

 

 

 
 
 
 

قدمت این ماشین ها به حدود سال ۱۹۵۰ بر می گردد. به طور معمول تا قبل از سال ۱۹۵۰ از خردكنهای تیغه - برشی استفاده می شده است اما به دلیل ارزان تر بودن، خردكنهای چكشی نسبت به خردكنهای تیغه- برشی بیشتر مورد استفاده قرار گرفت.
قسمت اصلی این خردكنها یك روتور است كه بر روی آن چكش یا چاقوهایی قرار می گیرند كه این چاقوها حالت ارتعاشی و انعطاف پذیر داشته و در صورت برخورد با یك جسم سخت خارجی منحرف شده و از آسیب زیاد به چاقوها جلوگیری می كند. سه تا چهار ردیف چاقو بر روی روتور قرار می گیرند كه با سرعتی حدود ۱۶۰۰ دور در دقیقه چرخش می كنند. این تیغه ها به واسطه ی ضربه ای كه بر روی ساقه ی گیاه وارد می كنند عمل برش را انجام می دهند كه در این قسمت از ذكر جزئیات خودداری می نماییم.
پس از برش و جمع آوری علوفه توسط چاقوها، علوفه به هلیسی كه یك محور حلزونی شكل با شعاع دایره های یكسان است، منتقل می شود و از آن جا وارد قسمت دیگری می شوند كه دارای تیغه و پروانه هایی می باشند كه عمل باد زدن را انجام می دهند و با این كار علوفه را به تریلی(جهت ذخیره) منتقل می كند. بادبزن ها همانند تیغه طراحی شده اند تا با این كار عمل خرد شدن نیز در این مرحله صورت گیرد تا با این عمل، علوفه بیشتر خرد شود و این كار باعث سهولت در جابجایی و سیلو كردن علوفه می گردد. طول مواد خرد شده در خردكنهای چكشی از ۲ سانتیمتر تا ۹ سانتیمتر و گاهی اوقات در حدود ۱۵ سانتیمتر و یا قطعات بلندی كه عملا قطع نشده اند تغییر می كند و به طول محصول، رابطه ی بین محصول و جهت حركت(بخصوص در محصولات خوابیده) و نسبت چرخش گردنده به سرعت پیشروی خردكن بستگی دارد. از آنجا كه طول برش متغیر است معمولا مواد خرد شده توسط خردكنهای چكشی، كمتر مناسب سیلو شدن در سیلوهای برجی هستند. در صورتی كه محصول در این سیلوها سیلو شوند، مشكلات جدی برای تخلیه ی مواد به وسیله ی تخلیه كن ها و یا دست وجود خواهد داشت و جابجایی مواد سیلو شده به وسیله ی نقاله مشكل خواهد بود. اصولا علوفه ی خرد شده توسط این ماشین به صورت تازه مورد مصرف قرار می گیرد. مواد خرد شده به وسیله ی خردكنهای چكشی معمولا به مصرف تغذیه ی تازه روزانه و تهیه ی بستر می رسد. قسمت بادبزن و پشتی خردكنهای چكشی را می توان باز نمود تا مواد بریده شده بر روی زمین بریزند. این كار زمانی كه بخواهیم بقایای ساقه ی گیاهان زراعی پس از برداشت محصول به عنوان كود به زمین اضافه گردد، بسیار كاربرد دارد و معمول می باشد.
خردكنهای چكشی از نوع كششی هستند كه به مالبند تراكتور متصل می شوند و توسط تراكتور كشیده می شوند. دارای دو چرخ در عقب هستند كه ارتفاع آن ها را تنظیم می كند. این نوع خردكن ها محور تواندهی گرد(PTO گرد) هستند. عرض برش در این نوع خردكنها ۱ تا ۸/۱ متر است. جهت تنظیم ارتفاع برش تیغه ها می توان با بالا یا پایین بردن قسمت انتهایی خردكن ارتفاع تیغه های برش را تنظیم نمود. (به صورت لولایی شكل)
تنظیمات و بعضی از مسائلی كه در هنگام كار با خركنهای چكشی پیش می آید:
در تنظیم خردكنهای چكشی، تنظیم گردنده از اهمیت بیشتری برخوردار است كه این كار بر اساس دفترچه ی راهنمای خردكن دقیقا صورت می گیرد. اگر در هنگام كار در ماشین لرزش بوجود آید باید دستگاه را خاموش كرده و بررسی های لازم صورت گیرد كه عموما به علت آسیب دیدن چاقوها این مشكل بروز می كند. باید توجه شود كه اگر یك چاقو در خردكن چكشی تعویض شد، متعاقب آن، چاقویی كه با چاقوی آسیب دیده ۱۸۰ درجه فاصله دارد نیز باید تعویض گردد تا تعادل لازم برقرار شود. در غیر این صورت ماشین آسیب می بیند.
هیچ گاه با بروز لرزش در ماشین به كار ادامه ندهید چو در این صورت علاوه بر كاهش میزان بازدهی دستگاه، به علت لرزش حاصله، فرسایش قطعات و الزامات را شاهد خواهید بود كه این كار عمر دستگاه را تا حد بسیار زیادی كاهش می دهد.
این بود خلاصه ای چند در مورد چاپرهای چكشی.


 برای دریافت اطلاعات بیستر می توانید به مرجع این مطلب یعنی؛ كتاب تراكتور و ماشینهای كشاورزی(جلد دوم) نوشته ی مهندس منصوری راد مراجعه كنید.

 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:14 AM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:مکانیزاسیون ماشین آلات کشاورزی

 

1-گریس کاری محور پیستونهای پنوماتیک که هم نقش نظافت و هم روانکاری را دارد. درنهایت گریسهای اضافه توسط دستمال تمیز پاک می شود.
نکته حائز اهمیت آنکه گریس نباید از نوعی باشد که منجر به خرابی قطعات لاستیکی و پلاستیکی شود. به عبارتی از گریسهای نفتی نباید استفاده شود.
نوع خاصی که توصیه می شود گریس Glitmo 805 از کارخانه Fuchs ساخت کشور آلمان می باشد.
2-گریس کاری محورهای بخشهای متحرک ایستگاهها با گریس فوق وسپس پاک کردن اضافه گریس با دستمال تمیز.
3-دردستگاههای دارای ایستگاه چسب گرانول به دلیل حرارت بالا از بلبرینگ استفاده نمی شود و محل اتصال قطعات ثابت و متحرک به شکل بوش می باشد لذا گریس کاری بوشها به فاصله زمانی توصیه شده توسط سازنده با گریس نسوز با درجه حرارت کارکرد بیش از 200 درجه سانتیگراد الزامی است.
4-دستگاه به هر دلیلی خاموش شود، نباید بدون فاصله زمانی آنرا مجدداً روشن کرد و فاصله زمانی بین خاموش و روشن کردن دستگاه حداقل یک دقیقه رعایت شود.
5-درهنگام بروز اشکال در عملکرد دستگاه، درابتدا باد و برق ورودی به دستگاه با دقت وتوسط ابزار مناسب تست شده و سوئیچ های ایمنی دستگاه چک گردد.
درصورت عدم مشاهده اشکال ، حتماً با شرکت خدمات دهنده دستگاه جهت اقدامات بعدی تماس گرفته شود تا از ضرر و زیانهای احتمالی که براثر دستکاری بیجا پیش می آید جلوگیری شود.
چه بسا مشکلی که به راحتی قابل حل است، با عمل نادرست منجر به خرابی های گسترده تر شده وحتی موجب ابطال گارانتی دستگاه شود.
6-برای نظافت بخشهای مختلف دستگاه از قبیل بدنه دستگاه، توپی های فرز و تیغ اره و... به هیچ وجه از حلالهای قوی مثل بنزین ، آستون و تینر استفاده نشود ( مگر اینکه توپی فرز ، تیغه اره از موتور مربوطه جدا شده باشد) در این موارد پیشنهاد ما استفاده از اسپری WD40 می باشد که با وجود آنکه قدرت کافی برای تمیز کردن آلودگی ها وچسب و... دارد، به رنگ دستگاه آسیب نمی رساند.قابل ذکرآنکه این اسپری نیز درصورت استفاده برای بلبرینگها وپلاستیکها ولاستیکها، باعث خرابی آنها می شود. لذا برای استفاده در بلبرینگها ، محور پیستونهای پنوماتیک و محورهای حرکتی دستگاه توصیه نمی شود.
7-به منظور افزایش طول عمر قطعات پنوماتیک دستگاه و با توجه به اینکه کمپرسور هوای فشرده، ناخواسته رطوبت هوا را نیز فشرده و تبدیل به ذرات آب می کند، معمولاً همراه هوای فشرده ، آب هم وجود دارد لذا پیشنهاد می شود که با استفاده از رطوبت گیر با کیفیت تا حد امکان از ورود ذرات آب به دستگاه جلوگیری شود. مطمئناً هزینه ای که صرف این کار می شود، با جلوگیری از خرابی زودرس قطعات پنوماتیک، سریعاً بازگشت خواهد کرد.
8-یکی از مهمترین بخشهای هردستگاه لبه چسبان، زنجیر جلو برنده قطعه کار و قطعات متصل و مرتبط با آن می باشد لذا لازم است نسبت به سرویس و نگهداری به موقع آن توجه شود، در این خصوص پیشنهادات ما عبارتند از:
زنجیر فوق وقطعات پلاستیکی که روی آن نصب می باشد، چرخ دنده هایی که زنجیر را مهار می کنند و نیز ریل فلزی که مسیر حرکت قطعات پلاستیکی می باشد ، باید هر دو هفته یک بار به طور کامل باد گرفته شده و به خوبی تمیز شوند. برای انجام این کار در صورت توجه کافی نیازی به هیچ گونه ماده تمیز کننده یا حلال نمی باشد و استفاده از باد کافی است.
پس از آن ، زنجیر را از محل اتصال حلقه ها به هم توسط روغن موتور معمولی به مقدار خیلی کم روغن کاری نموده و برای نفوذ بیشتر روغن روی زنجیر را باد می گیریم.
پشت هر کدام از لقمه های پلاستیکی متصل به زنجیر، دو عدد شیار دیده می شود که روی ریل فلزی بدنه دستگاه قرار گرفته و درحین کار ماشین ، سایش مداوم بین این دو وجود دارد.
دراین مرحله سطح شیارها بعد از نظافت کامل به مقدار خیلی کم از گریس توصیه شده (Glitmo 805) توسط قلم مو آغشته گردد.
نکته قابل ذکر دیگر آنکه بدلیل وجود گردوغبار زیاد درهوا و سطح قطعه کار، در کارگاه های صنایع چوب، لازم است هر هفته بعد از بالا بردن فک دستگاه تا انتها، سطح لقمه های پلاستیکی (سطحی که با سطح زیرین قطعه کار در تماس است) و نیز غلطکهای لاستیکی مقابل آنها که روی فک دستگاه نصب می باشد و با سطح بالایی قطعه کار تماس دارد را توسط پارچه نم دار نظافت کنیم و این کار را برای تمام لقمه های لاستیکی به نوبت انجام می دهیم.
این عمل باعث جلوگیری از لغزیدن وکج شدن قطعه کار می شود.
9-لازم است درهنگام نظافت دستگاه و حتی اگر جایی از دستگاه آغشته به چسب شده و نیاز به نظافت آن باشد، از وسایل فلزی استفاده نشود چرا که علاوه بر آنکه باعث رفتن رنگ دستگاه و ظاهر نامناسب آن می شود، بدلیل اینکه بعضی از بخشهای دستگاه پوششهای خاصی دارد، باعث زخمی شدن آن پوشش ودر نتیجه لطمه به عملکرد دستگاه خواهد شد.
برای نظافت، استفاده از نوار PVC یا قطعات چوبی توصیه می شود.
10- از آنجا که تولید کنندگان چسب برای لبه چسبانها ، رنج خاصی را برای درجه حرارت بهینه چسب در نظر می گیرند، توصیه می شود که در حد امکان از چسبهای یک کارخانه استفاده شود. به دلیل اینکه وقتی از چسبهای با دو رنج مختلف دمایی استفاده می شود، مجبوریم دستگاه را برای رنج دمایی بالاتر تنظیم کنیم و این درجه حرارت باعث سوختن چسب دارای درجه حرارت کمتر شده و منجربه زودتر کثیف شدن ایستگاه چسب می شود.
امید آنکه با رعایت موارد فوق وسایر نکاتی که در هنگام نصب وآموزش عملکرد دستگاه توسط فروشنده ماشین ارائه گردیده و نیز مطالعه و بکار بستن مواردی که در کتابچه های راهنمای دستگاه موجود است، بیشترین بازده را با کمترین هزینه ازدستگاه خود شاهد باشیم.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

شنبه 14 مرداد 1391  1:15 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها