0

گیاهان دارویی

 
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

این گیاهان ضد سرطان هستند



تبیان: زردچوبه، گیاه جینکو، صبرزرد و غیره جزو گیاهانی هستند که با سرطان مقابله می*کنند. شاید ندانید که از این گیاهان در داروهای شیمی درمانی و داروهای قدیمی استفاده می*شود. این گیاهان مفید از بازگشت بیماری نیز پیشگیری می*کند.



زردچوبه سلول*های سرطانی را از بین می*برد

پودر زردچوبه رشد و تکثیر سلول*های سرطانی را محدود می*کند. Curcuma رنگدانه*ی زرد رنگ زردچوبه است که آنتی*اکسیدان و ضدالتهاب محسوب می*شود و از تکثیر سلول*های سرطانی پیشگیری می*کند. برای همین این آنتی اکسیدان پتانسیل بسیار قوی برای مقابله با سرطان دارد. این ماده مانع تشکیل رگ*های خونی جدید می*شود که تومورها را تغذیه می*کنند و به این ترتیب تومورها را نابود می*کند.
البته دقیقاً به همین دلیل نیز می*تواند مزاحم عملکرد داروهای ضدسرطانی باشد، به همین دلیل از زردچوبه در طول شیمی*درمانی استفاده نمی*شود. زردچوبه قدرت این را دارد که با انواع سرطان*ها مقابله کند.
روش مصرف: می*توانید از کپسول*های تهیه شده از Curcuma استفاده کنید و یا اینکه زردچوبه را ۳ تا ۴ مرتبه در هفته به غذاهای خود اضافه کنید. توجه داشته باشید در ایام شیمی*درمانی از این ادویه استفاده نکنید. مصرف زیاد زردچوبه برای زنان باردار نیز توصیه نمی*شود.



جین*سینگ قرمز رشد سرطان را محدود می*کند
جین*سینگ قرمز با خستگی و کسالت ناشی از داروهای ضدسرطان مقابله می*کند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می*کند. به علاوه این گیاه کُره*ای سرشار از ترکیبی به نام ژرمانیوم germanium است که باعث اکسیژن رسانی به سلول*ها می*شود و به همین دلیل به سلول*های سرطانی که معمولاً در خلأ هوا و اکسیژن زیست می*کنند آسیب می*رساند. گیاه جین*سینگ قرمز با تمام سرطان*ها و به ویژه با سرطان سینه مقابله می*کند.
روش صرف: به منظور پیشگیری یا برای کمک به درمان*های ضدسرطانی، ۳ تا ۶ کپسول عصاره*ی ریشه*ی گیاه جین*سینگ را به مدت ۳ ماه مصرف کنید. اگر پزشکتان لازم ببیند می*توانید این مدت را تمدید کنید. مصرف این گیاه برای افراد باردار و شیرده و همچنین افرادی که از فشار خون بالا رنج می*برند توصیه نمی*شود.



گیاه صبر زرد با سرطان کبد مقابله می*کند
گیاه صبرزرد از سرطان پیشگیری و با آن مقابله می*کند. نتایج یک پژوهش ژاپنی نشان می*دهد مصرف صبرزرد تعداد سلول*های سرطانی را در ناحیه*ی کبد کاهش می*دهد. این گیاه باعث پاک*سازی بدن شده و نتایج خوبی در پیشگیری از سرطان دارد. گیاه صبرزرد با سرطان کبد و همچنین انواع دیگر سرطان مثل سرطان پروستات، ریه، کولون و معده مقابله می*کند.
روش مصرف: برای پیشگیری و درمان این سرطان*ها ۶۰ میلی گرم آب خالص صبرزرد را با ۵۰۰ میلی گرم عسل مخلوط کنید. روزانه ۳ مرتبه، پانزده دقیقه قبل از غذا یک قاشق غذاخوری از این شربت را میل کنید. هر ماه ده روز این کار را تکرار کنید؛ و اگر لازم بود چند ماه دیگر نیز ادامه دهید. مصرف این گیاه برای زنان باردار، شیرده و همچنین برای کودکان توصیه نمی*شود. قبل از مصرف با پزشکتان مشورت کنید.




جینکوبیلوبا از پیشرفت تومورها پیشگیری می*کند
جینکو حاوی ترکیباتی است که آنتی اکسیدان قوی محسوب می*شوند که خواص ضدسرطانی دارند. این گیاه نیز همانند زردچوبه با ممانعت از تشکیل رگ*های خونی، تومورها را از بین می*برد. جینکو با انواع سرطان*ها به ویژه با سرطان سینه مقابله می*کند.
روش مصرف: برای پیشگیری یا بعد از شیمی*درمانی روزانه دو تا سه کپسول از عصاره*ی برگ*های جینکو را به مدت سه الی شش ماه استفاده کنید. مصرف این گیاه برای زنان باردار، کودکان، افراد هموفیلی و افرادی که قصد انجام عمل جراحی دارند توصیه نمی*شود. توجه داشته باشید که گیاهان داروهای بی*خطری نیستند و لازم است که قبل از مصرف به پزشک مراجعه کنید.



چای سبز با سرطان ریه مقابله می*کند
بر اساس نتایج یک پژوهش تایلندی چای سبز خواص ضدسرطانی دارد. نتایج این پژوهش نشان داده است افرادی که چای سبز مصرف نمی*کنند پنج برابر بیشتر افرادی که روزانه حداقل یک فنجان چای می*نوشند در معرض سرطان ریه قرار می*گیرند.
چای سبز حاوی پولیفنول است که آنتی اکسیدان*های بسیار قوی محسوب می*شود. این چای ضدالتهاب است و برای همین می*تواند از ابتلا به برخی از سرطان*ها پیشگیری می*کند. چای سبز با سرطان ریه و همچنین با سرطان*هایی مثل سرطان روده، پروستات، پوست و سینه نیز مقابله می*کند.
روش مصرف: روزانه دو تا سه فنجان چای سبز خاصیت پیشگیرانه*ای در مقابل سرطان*ها و به ویژه سرطان ریه دارد. مصرف چای سبز برای افرادی که از کم خونی یا زخم معده رنج می*برد توصیه نمی*شود.




گیاه اسپیرولینا تعداد تومورهای سرطانی را کاهش می*دهد
اسپیرولینا یک جلبک سبز آبی میکروسکوپی است که تومورهای سرطانی را از بین می*برند و با برخی از سرطان*ها مقابله و سیستم ایمنی بدن را تحریک می*کند. نتایج برخی از پژوهش*ها نشان داده است این گیاه توانسته است در مورد سرطان پوست موثر عمل کند و تومورها را از بین ببرد. گیاه اسپیرولینا خواص آنتی اکسیدانی دارد که با رادیکال*های آزاد مقابله و سلول*های مقابله کننده با سرطان را تقویت می*کند. این گیاه با انواع سرطان پوست، تیروئید، پانکراس و ریه مقابله می*کند.
روش مصرف: قبل از غذا یک عدد کپسول تهیه شده از عصاره*ی گیاه اسپیرولینا را به مدت یک ماه مصرف کنید. توصیه می*کنیم اگر قرص خاصی می*خورید قبل از مصرف این کپسول*ها با پزشک مشورت کنید.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:46 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی سنبل الطيب کوهستانی

خانواده : Valerianaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسی: سنبل الطيب کوهستانی 
نام علمی: Valeriana sisymbriifolia

مشخصات گياهشناسی
سنبل الطيب کوهستانی به صورت خودرو در بعضي از مناطق كوهستاني استان مي*رويد. سنبل الطيب گياهي پايا, فاقد كرك با ريشه*اي ضخيم در ناحيه يقه فلس*دار و در بن شامل فيبرهاي استوانه*اي گوشتي است. ساقه گياه بلند به ارتفاع 80-30 سانتيمتر, ساده, ايستاده, توخالي و كم و بيش ضخيم است برگها, تماماً داراي تقسيمات شانه*اي عميق, تخم مرغي, مدور و تقريباً دمبرگدار است. گلها, به رنگ صورتي, مجتمع, پرگل و فشرده, ساده يا كمي منشعب و تقريباً پانيكولي. براكته خطي و مژكدار است. جام آن داراي لوله*اي 5/1 برابر بلندتر از پهنك آن مي*باشد. موسم گل ارديبهشت ماه عنوان شده است اين گونه در نقاط كوهستاني شازند به ويژه در ارتفاعات راستبند و منطقه چپقلي پراكنش دارد. 

خواص دارويی : 
از اسانس گياه سنبل الطيب در صنايع مختلفي دارويي, غذايي و بهداشتي استفاده مي*كنند (Drobot 1958 و Rusiecki 1937). ريشه گياه از دوران قديم مصرف دارويي داشته است و جهت بيماريهاي عصبي, اضطراب و رفع خستگي استفاده مي*شود. همچنين اثرات ضد باكتريايي تركيباتي ريشه نيز مورد تاييد محققان قرار گرفته است. 

رويشگاه:
اين گياه در ارتفاعات کوه چپقلی و راستبند پراکنش دارد.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:47 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی گزنه ( گزنه كبير, گزنه دو پايه)

خانواده Urticaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسي: گزنه ( گزنه كبير, گزنه دو پايه) 
نام علمي Urtica dioica 
فرانسه: ortie mechante, Grande ortie, ortie dioique 
انگليسي:Lavge - Nettle, Common- Nettle , Greet- Nettle 
آلماني: Grosse- Nessel, Brennessel, Grosse- Brennessel 
ايتاليائي: Orticone, O. Uivace, ortice- maschia, Ortica 
عربي: قريص (Quarrys) 

مشخصات گياهشناسي: 
گزنه كبير گياهي است علفي, چند ساله, ساقه آن 4 گوشه و راست به ارتفاع 5/0 يا بك متر و حتي بيشتر و پوشيده از تار و پرزهاي چسبناك و ساختمان آن به شدت ليفي مي*باشد. برگهاي آن متقابل بيضي بزرگ و نوك تيز, دندانه*دار و منتهي به 12 ستيپول و رگبرگها خيلي مشخص از مشخصات پايه ماده آن اين است كه گل آذين خوشه آن پس از آنكه گل*ها آميزش يافت و تشكيل ميوه آغاز گرديد. از حالت ايستاده به وضع خميده در مي*آيد. گزنه اعضاي پوشيده از تارهاي مخروطي شكل و گزنده دارد و چون پس از لمس كردن محتويات سوز آور غده زير آن در پوست بدن وارد مي*گردد. ايجاد سوزش و ناراحتي مي*كند. گزنه كبير خزنده است و در فواصل مختلف ريشكهاي تازه از آن روييده و منشاء ساقه هوايي و گياه جديدي مي*شود به همين دليل اين گياه به سرعت گسترش مي*يابد. تخم آن نرم براق و كمي پهن و تيره رنگ است.

قسمت مورد استفاده: 
سر شاخه*هاي گياه( بيشر برگهاي تازه) و ريشه و شيره حاصل از دانه آن نيز كم و بيش به مصرف درماني مي*رسد. 

خواص درماني
اين گياه در تقويت اعمال هضم, ازدياد ادرار, رفع نزله, بند آوردن خون, علاج بيماري قند و احتمالاً ازدياد ترشح شير و باز كردن قاعدگي اثر مفيد است.گزنه داراي اثر قاطع در رفع بيماريهاي پوست است. دانه گزنه داراي اثر مسهل و قاعده آور و ضد كرم است. با مصرف گزنه, تعداد گلبولهاي قرمز خون نيز افزايش مي*يابد كه خود در درمان بعضي از بيماريهاي خوني حائز اهميت است. جوشانده گزنه در رفع ناراحتي*÷اي پوستي مخصوصاُ اگزماهاي مزمن و گزماهاي ناشي از Impetiyo و داء الصدف و نظاير آنها اثر معالج ظاهر مي*كند.گزنه به نحو غير قابل ترديد اثر بند آورنده خون دارد. به طوري كه بررسي*هاي متعدد در اين زمينه نشان داده است كه گزنه در رفع اخلاط خوني, خون آمدن از بيني, خونروي در فواصل قاعدگي, استفراق خوني و خونرويهاي مختلف اثر درخشان دارد و در استعمال خارج برگ له شده گزنه در مقدار كمي نمك و يا جوشانده آن, اثر قاطع در رفع زخم*هاي غانقرايائي و اولسرهاي چركين دارد. شيره تازه يا جوشانده گياه اگر غرغره شود. ورم لوزه, آفت و التهاب لثه دندان را از بين مي*برد. از قديم الايام با گزنه تازه ضربه*هاي ملايم روي قسمتي از پوست بدن ( به منظور تجمع خون در آن قسمت) وارد مي*آورند تا با اين عمل, خون از قسمتهائي از بدن كه موجبات ناراحتي*هاي را فراهم آورد, دور گردد و به اين قمست متوجه شود.از گزنه در رفع بيحسي اعضاي بدن, بي اختياري اعضاء كه بر اثر سكته*هاي ناقص بيش مي*آيد. رماتيسم مزمن قطع شدن حالت قاعدگي و غيره استفاده به عمل مي*آورده*اند. در كليه حالات مذكور با اثر دادن شاخه برگدار گزنه و يا فرآورده*هاي آن بر روي پوست بدن اثر درماني ظاهر مي*شود. جوشانده گياه و خيسانده آن در الكل به صورت لوسيون به تنها در رشد موي سر اثر مي*كند بلكه مانع ريزش مو مي*شود بعلاوه شوره سر را از بين مي*برد. گزنه مدر و معرق نيز مي*باشد و براي نرم كردن ورمهاي سخت در استعمال خارجي به كار مي*رود. نيروي جنسي را زياد مي*كند. سينه, ريه و معده را از افلاط پاك مي*كند. دهانه رحم و گرفتگيهاي كبد را باز مي*كند در علاج بيماريهاي قند موثر است. شيره گياه و جوشانده گياه مقدار قند در ادرار بيماران قند را كاهش مي*دهد. در ضمن براي رفع پيچيدگي*هاي عصب نيز مفيد است. 

صور داروئي: 
دم كرده و يا جوشانده 30 تا 60 در هزار برگ گزنه به مقدار 3 فنجان در روز قبل يا بعد از هر غذا شيره تازه گياه به مقدار 60 تا 125 گرم در روز قبل از غذا ( به اين شيره بايد كمي آب افزود تا رقيق شود) شريت گزنه كه با افزايش 30 تا 60 گرم آن در كمي آب قند حاصل مي*شود. جوشانده 30 تا 40 در هزار گزنه در آب به عنوان مدر و تصفيه كننده خون براي مصرف در 2 روز بيش هر دو غذا و همچنين از عصاره و تنتور آن هم مصرف مي*شود. 

نقاط پراكنش:
اين گياه به صورت پراكنده در نقاط مرطوب حاشيه چشمه*هاي دائمي و بعضاً فصلي در نقاط كوهستاني استان به صورت خيلي محدود رويش دارد. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:47 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی علف شور

خانواده Chenopodiaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از: 
نام فارسي: علف شور 
نام علمي : Salsola Kali نام محلي: علف شور 
نام فرانسه: Kali نام انگليسي: Kali 
نام آلماني: Kalisalzkraut 

مشخصات گياهشناسي: 
گياهي يكساله به ارتفاع cm 60-30 بدون كرك ياكركدار است ساقه مركزي گياه حالت قائم ولي انشعابات و شاخه*هاي آن حالت افتاده يا خميده دارند ناحيه راس برگها و براكترهاي گياه خاردار است. برگهاي حالت گوشتدار و ساقه آغوش دارد. گل آن منفرد با مجتمع به تعداد 3-2 تايي است كه مجموعاً خارهاي كم و بيش فشرده بهم در كنار برگهاي به وجود مي*آورند. 

خواص دارويی: اعضاء اين گياه داري اثر ملين, ضد اسكوربوت, و مدر است در خاكستر آن مقدار زيادي كربنات پتاسيم يافت مي*شود. 

اين گياه در اكثر اراضي تخريب يافته و شور استان يافت مي*شود. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:47 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی صابونك

خانواده Caryophyllaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسي: صابونك
نام علمي : Vaccaria pyramidata نام فرانسه: Vaccaire 
نام انگليسي: Cow- herb نام آلماني: Kuhkrault

مشخصات گياهشناسي:
داراي ساقه*اي به طول cm 60-30 با برگ*هاي ساده, بيضوي دراز, متقابل و نك تيز, ساقه*اي منشعب به تقسيمات 2 تايي و منتهي به گل*هي متعدد و به رنگ صورتي با گلي روشن كه از پرورش آن نمونه*هايي با گلهاي درشت*تر و به رنگ گلي زيبا به دست مي*آيد. گل آن داراي كاسه*اي با 5 برجستگي زاويه*دار و خط مانند و به رنگ كمي تيره*تر از ساير قسمتهاست. در اغلب مزارع و زمين*هاي آهكي يار سي بهتر نمو مي*كند. 

رويشگاه: صابونك از جمله گياهاني است كه در مزارع و باغات يافت مي*شود و در سطح مراتع نيز حاكم رويش دارد. شکل شماره 13 نشان دهنده پراكنش اين گيا ه در سطح استان مرکزی می باشد. 

خواص دارويی: دانه*اش اثر مدر دارد و از ريشه آن نيز استفاده مي*شود. مدر, معرق, تصفيه كننده خون و نيرو دهنده در رفع رماتيسم, نقرس, بيماري*هاي مجاري ادراري و پوست, رفع سوا, كم خوني دختران جوان استفاده مي*شود. در رفع سرطان, جزام موثر بوده است. جوشانده غليظ آن به عنوان ضماد در درمان اگرها, تسكين خارشها و تحريكات جلدي و جوشانده غليظ آن به صورت قرقره, در رفع آنژين يا به صورت تنفيه جهت دفع كرمك موثر است. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:47 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی درخت بلوط

خانواده: Fagaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسي: درخت بلوط 
نام علمي: Quercus Tournنام محلي: بلوط 
نام فرانسه: Cheneنام انگليسيak tree 
نام آلماني: Eiche 

مشخصات گياهشناسي:
گياهي هستند, درختي, با برگ*هاي متناوب, ساده, دندانه*دار يا لوب دار با داراي تقسيمات عميق, گل*هاي نر آن به صورت شاتون باريك و آويخته و گل ماده منفرد و شاتونهاي كوتاه و كروي و كم گل مي*باشند كه هر دو بر روي يك درخت قرار دراند. ميوه آن به صورت قندقه كه در پياله*اي هر يك از فلسهاي متعدد و به هم فشرده محصور شده*اند. كاسه گل نر 9-5 تقسيم و تعداد متغيري پرچم ديده مي*شود. 
رويشگاه: اين گياه در منطقه*اي از شهرستان شازند به نام پاگل وجود دارد. 

خواص درماني:
تانن: رسوب دهنده آلبومين, بوجود آوردند پوشش محافظ براي بافتها, جلوگيري كننده از عفونتها, در درمان سل, التيام دهنده زخمها, اثر قابض, بند آورنده خون و مقوي است.برگ بلوط اثر محرك و قابض ضعيفي دارد ولي با مخلوط برگ با در نجبويه و گزنه سفيد و اوكاليپتوس به مقدار مساوي در يك ليتر شراب مي*توان استفاده كرد.پوست بلوط اثر غير قابل انكاري در رفع خونروي*ها, افزايش ترشحات اداري و به طور خفيف ضد عفوني كننده و مصرف روزانه 4-2 گرم پوست همراه با عسل مقطع خونروي رحمي همچنين پادزهر خوبي براي مسموميت*هاي آلكالوئيدي و فلزات است. استعمال جوشانده كرد پوست بلوط به صورت حمام*هاي موضعي لوسيون, غرغره, تنقيه در درمان*هاي اولسرهاي*هاي سرطاني, التهاب غدد, خون مردگي, سودا, اگزما بيماري پوستي, واريس, خيز عمومي بدن, در اسهال*هاي ساده, ديسانتري مزمن, التهاب ناحيه حلق و زبان كوچك و ورم مخاط دهان در كارگراني كه با جيوه كار مي*كنند. افتادگي لثه*ها و ورم لوزئين و آنژين همچنين تهيه ماده*اي از 15 گرم پوست و 2 گرم زاجدريك ليتر نيم آب كه پس ازجوشاندن حجم آن به يك ليتر برسد براي بند آوردن خونريزي بينيميوه: استفاده آن همراه با عرق براي رفع دلپيچه ناشي از نفخ, همچنين بو داده ميوه به صورت قهوه جهت رفع اسهال درمان ديساتتري, سوء هاضم*ها , درد معده, نزله مزمن, كم خوني, نرم استخوان سياه سرفه, درمان سل در مراحل اوليه, سستي و ضعف استخوان*ها به كار مي*رود.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:48 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

انجير

خانواده Moraceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسی : انجير 
نام علمي Ficus cavica .
فرانسه: Arbre - a- cariques, Figaiercommun, Figuiev 
انگليسي: Commun fig- tree 
آلماني Echter feigenbaum, Feigenbaam
ايتاليايي Ficaja, Fico 
عربي: تين (Tin)

مشخصات گياهشناسي:
درخت انجير داراي انواع فراواني است كه به تفاوت در نوحي مختلف كوه زمين پراكندگي حاصل كرده*اند در بين آنها نمونه*هائي به ارتفاع كم و انواعي به صورت درخت و ياداراي ساقه بالا رونده مخصوصاً در نواحي حد به چشم مي*خورد. درخت انجير ساقه*اي به ارتفاع 3 تا 10 متر و شاخه*هاي منشعب و كم مقاومت دارد. برگ*هاي آن پهن پنجه*اي با بريدگي, داراي 5 قسمت شبيه برگ مو ( انگور) خشن به رنگ سبز خاكستري است. گلهاي آن بر 2 نوع نر و ماده و واقع در جدار داخلي گل آذين گلابي شكل است. قسمت فوقاني مخفظه گلابي شكل داراي سوراخ كوچكي است كه گلهاي نر در مدخل آن و در زير فلسهاي ريز جاي دارد. گلهاي ماده گل آذين, عموماً در قسمت داخلي محفظه گلابي شكل جايگزين است و از آميزش اين گلها, ميوه*هاي فراوان و ريز در درون قسمت گوشتدار نهنج تشكيل مي*شود. از نظر گياهشناسي ميوه انجيره ميوه متعارف نيست بلكه يك نوع محفظه يا كيسه گياهي است كه گلهاي نرو ماده در درون آن واقعاست و در موقع رسيدن ميوه دنباله گلهاي ماده و كاسه گل و قسمت تحتاني آن گوشتي و ضخيم و خوردني مي*شود. 

خواص درماني:
طبق نظر حكماي طب سنتي انجير از نظر طبيعت گرم و تر است و در مورد خواص آن معتقدند كه ملين و نرم كننده معرق و مسكن حرارت و تشنگي است و مقوي نيروي جنسي مي*باشد و در قلب را خنك مي*كند و باز كننده گرفتگي*ها و مقوي كبد است و ورم طحال و بواسير را رفع مي*كند. كم بودن ترشح ادرار را مرتفع مي*سازد و براي رفع خشنونت سينه , درد سينه و سرفه و خشونت قصبه ريه نافع است. اگر تازه يا خشكم آن با مغز تخم گل رنگ و كمي بوراكسي( 75/0 گرم) مخلوط و خورده شود مسهل قوي اخلاط غليظه است. ضماد تهيه شده از خشك آن با آرد جو و گندم براي تحليل ورم بنا گوش و دملهاي مفيد است. اگر دم كرده آن را با سداب تنقيه كنند براي رفع دل پيچه مفيد است.قهوه انجير كه براي تهيه آن انجير را بود داده و ساييده و به صورت قهوه در مي*آورند براي ذات الريه حاد نزله برونشيت و سياه سرفه تجويز مي*شود.ميوه انجير ملين ملايمي است و به هاضمه كمك مي*كند. در چين ميوه كمي نارس انجيره را در گوشت پخته سوپ درست مي*كند كه خيلي مقوي است و ترشح شير را افزايش مي*دهد. برگ انجير سمي است ولي اگر در آب بريزند تا بخار كند بخور آن برا بواسير تورم و دردناك نافع است دانشمندان ديگر گفته*اند كه برگ انجير براي معالجه بواسير به كار مي*رود و يا از شيره برگ و دمبرگ آن براي معالجه بواسير استفاده مي*شود. لاتكس يا شيرابه انجير براي زگيل و بواسير و ميخچه نافع است. جوشانده برگ انجير براي درمان و تسكين درد شكم خوب است و اگر آن را روي بواسير بريزند نافع است همچنين انجير داراي خاصيت ضد سرطاني نيز مي*باشد. در قديم از شيرابه درخت انجير جهت درمان جذام و بيماريهاي جليد مختلف در حالات مزمن استفاده به عمل مي*آمده است.در كتب قديمي مصرف جوشانده ساقه*هاي جوان درخت انجير براي رفع آب آوردن انساج و جوشاندن پوست تازه درخت براي رفع اسهالهاي ساده و خونرويها توصيه شده است. جوشانده غليظ انجير خشك اثر مفيد در سرماخوردگيهاي مداوم ظاهر مي*كندانجير خشك فعاليت اعمال معده و روده را زياد مي*كند از اين جهت مي*توان از آن جهت رفع سوء هضم و بعضي يبوست*هاي دير علاج استفاده درماني به عمل آورد. در استعمال خارج , غرغره جوشانده انجير خشك در شير جهت رفع تحريكات گلو و محفظه دهان در موارد آنژين, ورم لثه و ورم مخاط دهان, اثرات شفا بخش ظاهر مي*كند ضماد خمير انجير اثر رفع التهاب تومورها را دارد و در سوختگيهاي و سودا ايجاد تسكين درد و رفع ناراحتي مي*نمايد. 

نقاط پراكنش: اين گياه در نقاط كوهستاني شهرستانهاي تفرش, كميجان, ساوه, دليجان و محلات رويش داشته از مهمترين رويشگاهاي اين گياه مي*توان به كوه امجك در شهرستان تفرش, كوه سياه هند در شهرستان دليجان اشاره كرد. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:48 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی تلخه بيان

خانواده Legominosae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از:
نام فارسي : تلخه بيان 
نام علمي: Sophora alopecuriodes
نام محلي: تلخ بيان 
نام فرانسه: Sophora
نام انگليسي: Pagoda Tree 
نام آلماني: Sophore

مشخصات گياهشناسي: 
گياهي است چند ساله كه در تمام اندام گياه از كرك نرمي پوشيده شده و ساقه*هاي آن ضخيم و افراشته مي*باشد. برگ*هاي آن مركب زوج, هر برگ 12-7 جفت برگچه دارد و هر برگچه بيضي سبز رنگ است. گل*هاي آن سفيد و نخودي رنگ و به شكل گروهي از 80-60 گل رد قسمت انتهايي شاخه گل دهنده ظاهر مي*شود. ميوه آن نيام و غلاف, آن به طول سانتي*متر 10-7 كه در آن , 1-2 دانه قرار دارد.

رويشگاه اين گياه در حاشيه اراضي كشاورزي و همچنين اراضي تخريب شده در سطح استان پراكندگي دارد. 

خواص درمانيجوشانده و غنچه*هاي آن در رفع خونريزي در چشم به كار مي*رود. ميوه اين گياه حشره*كش است و كرم كش و ضد انگل است. ميوه گياه داراي باكتري كش است براي تسكين درد و دندانهاي كرم خورده موثر است. به عنوان مايع شست و شو براي معالجه جرب و ناراحتيهاي انگلي پوست استفاده مي*شود. به عنوان قابض و قطع خونريزيهاي زخمها بواسير استفاده مي*شود .

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:48 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

گیاه دارویی گل راعي

خانواده Hypericaceae
گياهان دارويی اين تيره در استان مرکزی عبارتند از: 
نام فارسي : گل راعي 
نام علمي: Hypericum scabrucm
نام محلي: گل زرده 
نام فرانسه: Millepertuisنام انگليسي:Harel hay 
نام آلماني Hartheu 

مشخصات گياهشناسي:
گياهي است علفي, پايا, cm 80-50 = h داراي برگ*هاي متقابل, ساقه متعدد و منشعب و داراي دو خط كاملاً برجسته در طول خود, برگ*هاي متقابل و بيضوي و دراز كه نقاط شفاف در آن ديده مي*شود كه كيسه*هاي ترشحي هستند. گل*ها پس از ظهوردر ارديبهشت ماه به صورت ديهيم در آمده و زرد رنگ بود ميوه آن كپسول بوده و در داخل آن بذرها جاي دارند. 

رويشگاه:
گل راعي در مناطق كوهستاني نقاط مختلف استان بخصوص در ارتفاعات شهرستان شازند و تفرش و كوه آهو در شهرستان آشتيان به فراواني رويش دارد. 

خواص دارويی
در نقطه*هاي روشن گياه غده*هاي وجود دارد كه مملو از شيره قرمز رنگ مايل به قهوه*اي است كه به عنوان التيام دهنده زخمها, سوختگي*ها مورد استفاده قرار مي*گيرد. خوردن آن براي كزاز و بازكردن گرفتگي*هاي معده و كبد و ازدياد ترشح ادرار نافع است و قاعده آور و مسهل صفرا مي*باشد. ضماد برگ آن براي پاك كردن و التيام زخمها و جراحتهاي شديد و وخيم و سوختگي آتش مفيد است. دم كرد آن براي ميگرن, سر دردهاي عصبي و تاخير دادن عادت ماهيان زنان جوان, آسم, سرع, هستيري و تسكين اعصاب مفيد است. تخم گياه براي سياتيك مفيد است. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:48 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

ترکیبات مهم گیاهان دارویی

هر ماده که در گیاهی پیدا می*شود دارای نقش خاصی در گیاه می*باشد. ماده می*تواند در ساختمان گیاه برای انجام اعمال حیاتی بکار رفته باشد، ماده می*تواند در ساختار خواص فیزیکی و شیمیایی گیاه نقش داشته باشد. 
  • روغنهای عطری: مواد عطری ، درمان بخش تمیز کننده، ضد عفونی کننده، محرک اشتها ، هضم کننده غذا ، ضد درد ، ضد نفخ معده و روده و ضد اسپاسم عضلانی می*باشند.
     
  • آلکالوئیدها: انواع مواد مخدر از جمله مرفین ، کدئین و کوکائین در شمار آلکالوئیدها هستند. هر کدام از این مواد نقش مخصوص و معین د درمان بیماریها دارند.
     
  • مواد پروتئینی: مواد پروتئینی از ترکیب ایجاد شده*اند نصف اسیدهای آمینه را انسان قادر به سنتز آنها نیست و باید توسط تغذیه گیاهی و جانوری وارد بدن شوند.
     
  • مواد تلخ مزه: بسیاری از گیاهان دارای مزه تلخ مزه هستند مانند کاسنی که خواص دارویی و درمانی دارد. مواد تلخ مزه غیر سمی محرک اشتها بوده و تحرک کننده بسیاری از اندامهای برای فعالیت بیشتر مانند  و کیسه صفرا هستند.
     
  • فلاونوئیدها: فلاونوئیدها مواد موثری هستند که عمدتا در گیاهان عالی یافت می*شوند این مواد انواع سموم در بدن را خنثی می*کنند.
  • تاننها: خاصیت ضد درد دارند، لثه*ها و پوست دهان را محکم و تمیز می*کنند. اثر مثبت روی دارند.
     
  • مواد لعاب*دار: وظیفه این مواد این است که مایعات را به این مواد متصل می*کنند. این مواد موجب کاهش کلسترول خونمی*شوند. گیاه پنیرک ، ختمی و بارهنگ ، غنی از مواد لعاب*دار هستند.
     
  • از دیگر مواد موجود در گیاهان دارویی* می*توان به ویتامینها ، اسیدهای گیاهی و  اشاره کرد. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:49 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

تاریخچه استفاده انسان از گیاهان دارویی

مقدمه 


از آنجا که انسان جزئی از طبیعت است بطور مسلم برای هر بیماری ، طبیعت گیاه مداوای آن را عرضه کرده است. انسان هر چه به طبیعت نزدیکتر شود، سالم*تر است و بیشتر عمر می*کند. به همین دلیل انسان هرچه به طبیعت روی آورد و از نعمات آن بیشتر بهره می*برد، جهت درمان بیماری خود سریع*تر ، بهتر و مطمئن*تر درمان می*شود. باید گفت که انسان تنها با داروهای شیمیایی مداوا نمی*شود. همه عوامل طبیعی نقش درمان و دارو نهایتا نقش پیشگیری را در برابر بیماریها دارند. وجود گیاهان دارویی در طبیعت یکی از نعمتهای بزرگ الهی است. 


 

تاریخچه استفاده انسان از گیاهان دارویی 


سابقه درمان بیماریها با گیاهان دارویی به قدمت تاریخ زیست انسان بر روی کره زمین است. انسان به حکم تجربه ، علم و اندیشه جانوران بنا به مقتضیات خود در طول عمر حیات در کره زمین به کمک گیاهان دارویی خود را مداوا کرده و می*کنند. گیاهان دارویی در باغ خدا می*رویند. در دشتها ، مراتع وسیع ، جنگلها و ... پیدا می*شوند. بدست کسی کاشته نشده و به همت کسی هم آبیاری نشده است. هزاران سال است که بدین منوال در چرخه حیات بوده و طبیعت را آرایش می*دهند. 
رابطه گیاهان دارویی و بیماری 

هر خاکی و هر آب و هوایی ، بستر انواع از گیاهان دارویی است. بنابراین همه چیز در همه جا نمی*روید و حکمت خلقت در این است که هر جا بیماری هست، قطعا نوع گیاه دارویی آن نیز یافت می*شود. از طرفی همه گیاهان داویی در یک فصل خاص نمی*رویند. هنوز کسی رابطه بین شیوع بیماری در یک فصل یا یک زمان و وفور گیاهان دارویی آن فصل را جستجو نکرده است، ولی می*دانیم که بسیاری از بیماریها در فصل خاص شیوع پیدا می*کنند و بعضی از گیاهان دارویی شناخته شده و ناشناخته نیز در همان فصل به وفور یافت می*شوند.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:49 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

● گیاه ترشك


كسانی كه كمبود ویتامین C دارند گیاه ترشک می تواند برای آنها منبع ویتامین C باشد. علاوه بر آن، این گیاه دارای آهن و فسفر كافی نیز می باشد. همچنین این گیاه داروی اشتها آور و تصفیه كننده و هضم كننده بسیار خوبی می باشد و به خاطر خاصیت تصفیه كنندگی اش برای كسانی كه دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید خواهد بود. 
 

این گیاه در مناطق معتدل كشور ما رویش دارد و از قدیم الایام به عنوان یك سبزی مفید و مؤثر از آن استفاده می شده است. گرچه در رابطه با مسائل غذایی از آن استفاده های فراوانی می شده ؛ ولی اكنون این استفاده كاهش یافته است و در عوض موارد درمانی این گیاه افزایش پیدا كرده و در همه زمینه ها از آن استفاده می شود و هیچگونه عارضه ای ندارد. در میان عشایر مرسوم است كه از دانه های این گیاه استفاده می كنند.

طریقه استفاده ی آن هم به این ترتیب است كه دانه های این گیاه را می كوبند و بعد از مرطوب كردن در محل درد و مفاصل می گذارند و به عنوان مُسَكن از آن استفاده می كنند. گیاه ترشك منبع ویتامین C است. بنابراین كسانی كه كمبود ویتامین C دارند این گیاه می تواند برای آنها منبع ویتامین C باشد. علاوه بر آن، این گیاه دارای آهن و فسفر كافی نیز می باشد. همچنین این گیاه داروی اشتها آور و تصفیه كننده و هضم كننده بسیار خوبی می باشد و به خاطر خاصیت تصفیه كنندگی اش برای كسانی كه دارای جوشهای موضعی و پوستی هستند بسیار مفید خواهد بود. این دارو به خاطر داشتن اسید اكسولید نباید زیاد و بطور مداوم مورد مصرف قرار گیرد، زیرا برای مثانه و كلیه می تواند مضر باشد. برای استفاده موضعی از این دارو اگر برگ یا دانه ی له شده، پخته شده یا جوشانده آن روی دملها گذاشته شود به راحتی درمان می گردد.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:50 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

خواص دمنوش پوست پرتقال

مدت*های مدیدی است که در طب سنتی از خواص درمانی این جوشانده بر ای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می*شود.


دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی است.


پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرن*های بسیاری است که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده می*شود.

محققان می*گویند پوست پرتقال مرکز تجمع بسیاری از خواص از جمله خواص آنتی*اکسیدانی و آنزیم*های اساسی است که در خود پرتقال کمتر وجود دارد.


از پوست پرتقال برای مصارف آشپزی هم استفاده می*شود. از پوست خوش طعم این میوه در تهیه کیک*ها و شیرینی*جات و نیز نان*ها و موارد بسیاری دیگر استفاده می*شود.


پوست پرتقال دارای ویتامین*های c و b1 و فولیک اسید، فلاوونوئید، آلفاکاروتن و بتاکاروتن است.


طرز تهیه دمنوش پرتقال:
حدود یک قاشق غذاخوری پوست درشت خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید و پس از 15- 10 دقیقه آن را میل کنید.

از دیگر خواص دمنوش پوست پرتقال می*توان به موارد زیر اشاره کرد:


• ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.


• سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می*کند.


• اشتها را افزایش می*دهد.


• باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می*برد.


• سیستم گردش خون را بهبود می*بخشد.


• استرس و تنش*های عصبی را تسکین داده و بی*خوابی را درمان می*کند.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:50 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

هشت فایده سرکه سیب


به محض اینکه احساس سوزش در گلوی خود کردید یک مقدار سرکه سیب بنوشید. این سرکه به از بین بردن عفونت کمک زیادی خواهد کرد زیرا که میکروب ها در محیط اسیدی سرکه دوام نمی آورند.

۱- متوقف کردن سکسکه
به هنگام سکسکه، خوردن یک قاشق چای خوری سرکه سیب به دلیل مزه ترش آن به متوقف کردن آن کمک می کند.

۲- دندان های سفیدتر
اگر می خواهید دندان هایی سفیدتر داشته باشید، غرغره کردن سرکه سیب در صبح توصیه می شود. سرکه سیب به از بین بردن لکه ها، باکتری های دهان و لثه و سفید کردن دندان ها کمک می کند. بعد از غرغره کردن مانند روزهای معمولی مسواک بزنید. دندان های خود را یک بار در هفته در صورت امکان با جوش شیرین بشویید، این کار نیز برای از بین بردن لکه ها و سفید شدن دندان ها موثر است. شما همچنین می توانید از نمک به عنوان خمیردندان جایگزین استفاده کنید. اگر لثه های شما احساس نرمی دارند به مسواک زدن با نمک در هر روز ادامه دهید.

۳- رفع مشکلات معده
اگر مشکل معده شما مشکلی باکتریایی باشد یک جرعه از آب سرکه سیب به خاطر خاصیت آنتی بیوتیکی آن می تواند کارساز باشد. برخی از کارشناسان ادعا می کنند که سرکه سیب حاوی پکتین است که می تواند به تسکین اسپاسم روده کمک کند.

۴- از بین بردن خستگی تمرین های ورزشی
انجام تمرین های ورزشی باعث ساخت اسید لاتیک در بدن می شود، و ایجاد خستگی می کند. گاهی نیز، این اسید به واسطه استرس های شدبد در بدن تولید می شود. اما اسیدهای آمینه در سرکه سیب مانند یک پادزهر عمل می کنند. سرکه سیب حاوی پتاسیم و آنزیم هایی است که احساس خستگی شما را رفع می کند. دفعه بعد که احساس خستگی کردید یک یا دو قاشق از سرکه سیب را با یک لیوان آب یا یک لیوان نوشیدنی سرد مخلوط کرده و نوش جان کنید و منتظر تاثیر شگفت انگیز آن بمانید.

۵- پیشگیری از سوء هاضمه
برای پیشگیری از سوء هاضمه، خوردن مقداری سرکه سیب، قبل از غذا را امتحان کنید. اگر می دانید که بعد از خوردن غذا احساس پشیمانی خواهید کرد این درمان سنتی را امتحان کنید. یک قاشق چایخوری عسل و یک قاشق چایخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و ۳۰ دقیقه قبل از وعده غذایی بنوشید. دیگر از خوردن غذا احساس پشیمانی نخواهید کرد.

۶- جلوگیری از گرفتگی عضلات پا در شب
با اضافه کردن دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و مقدار کمی عسل به یک لیوان آب و خوردن آن در شب از گرفتگی عضلات پا در شب جلوگیری کنید. مدت کوتاهی پس از مصرف این مقدار سرکه سیب، دیگر از گرفتگی های دردناکی که شب هنگام برای شما پیش می آیند، خبری نخواهد بود.

۷- رفع گرفتگی بینی
یک قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید. اینکار به از بین رفتن گرفتگی بینی شما کمک می کند.

۸- کاهش گلو درد
به محض اینکه احساس سوزش در گلوی خود کردید یک مقدار سرکه سیب بنوشید. این سرکه به از بین بردن عفونت کمک زیادی خواهد کرد زیرا که میکروب ها در محیط اسیدی سرکه دوام نمی آورند. کافی است یک چهارم فنجان سرکه سیب را با یک چهارم فنجان آب گرم مخلوط کنید و هر ساعت یک بار غرغره کنید.

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:50 PM
تشکرات از این پست
latif1369
latif1369
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1387 
تعداد پست ها : 1083
محل سکونت : خراسان جنوبی

پاسخ به:گیاهان دارویی

 

 

خواص دمنوش پوست پرتقال


مدت*های مدیدی است که در طب سنتی از خواص درمانی این جوشانده بر ای تقویت سیستم ایمنی بدن و سیستم اعصاب استفاده می*شود.


دمنوش پوست پرتقال دارای خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی است.


پوست پرتقال دارای بافتی چرمی شکل بوده و حاوی غدد روغنی فراوانی است و قرن*های بسیاری است که از پوست این میوه و دیگر مرکبات در موارد پزشکی استفاده می*شود.

محققان می*گویند پوست پرتقال مرکز تجمع بسیاری از خواص از جمله خواص آنتی*اکسیدانی و آنزیم*های اساسی است که در خود پرتقال کمتر وجود دارد.


از پوست پرتقال برای مصارف آشپزی هم استفاده می*شود. از پوست خوش طعم این میوه در تهیه کیک*ها و شیرینی*جات و نیز نان*ها و موارد بسیاری دیگر استفاده می*شود.


پوست پرتقال دارای ویتامین*های c و b1 و فولیک اسید، فلاوونوئید، آلفاکاروتن و بتاکاروتن است.


طرز تهیه دمنوش پرتقال:
حدود یک قاشق غذاخوری پوست درشت خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید و پس از 15- 10 دقیقه آن را میل کنید.

از دیگر خواص دمنوش پوست پرتقال می*توان به موارد زیر اشاره کرد:


• ممکن است از بروز سرطان و تومور پیشگیری و نیز با آن مقابله کند.


• سرفه، آسم، سرماخوردگی و هر بیماری تنفسی که بر اثر وجود خلط در سینه ممکن است به وجود آید را درمان می*کند.


• اشتها را افزایش می*دهد.


• باعث تقویت سیستم هاضمه شده و نیز نفخ و حالت تهوع را از بین می*برد.


• سیستم گردش خون را بهبود می*بخشد.


• استرس و تنش*های عصبی را تسکین داده و بی*خوابی را درمان می*کند. 

 

قاصدک
شعر مرا از بر کن
برو ان گوشه باغ
سمت ان نرگس مست
و بخوان در گوشش
و بگو باور کن

یک نفر یاد تو را
دمی از دل نبرد...

http://www.akharin.blogfa.com

جمعه 13 مرداد 1391  6:51 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها