نام اين بندر که امروزه جاسک ناميده مي شود، در دوران گذشته به صورتهاي جاشک،چاشک، جک، راس الجاسک وچاسک نيز ثبت شده است . در دوران بسيار قديم بندر جاسک يکي از کانونهاي معتبر آيين ميترا بود . معبدي به نام آناهيتا در جاسک باقي مانده است. تهمتن بن توران شها ملقب به سلطان قطب الدين در سال1330ميلادي به بعد در جاسک حکومت داشته است.
سال1616ميلادي انگليسيها بندر جاسک را به عنوان بندر تجاري خود در شمال خليج فارس انتخاب کردند. اولين محموله انگليسيها در سال1616 با کشتي از هند در جاسک پهلو گرفت ودر سال1619ميلادي ، تجار مذکور اولين تجارتخانه شرکت هند شرقي در جاسک تاسيس کردند.اين بندر تا زماني که بندرعباس به تجارت انگليسيها اختصاص داده شد، مرکز تجارت ومعاملات کمپاني هند شرقي با مرکز ايران بود. در اواخر سال1620ميلادي هلنديها از ورود دو کشتي کمپاني هند شرقي به بندر جاسک جلوگيري کردند. اين کار که منجر به نبرد سختي بين انگليسيها وهلنديها در حوالي اين بندر شد، به شکست واخراج هلنديها از بندر جاسک انجاميد.
کشور انگليس براي بسط نفوذ خود در سال 1864ميلادي اقدام به استحکام مواضع خود در خليج فارس نمود . ازجمله اين اقدامات، ايجاد خطوط تلگراف وکابل زير دريايي بود که ايران وهند را از طريق گواتر – جاسک- بندرعباس مرتبط مي ساخت. دولت انگليس استحکامات نظامي چندي در جاسک به وجود آورد. در سال1901ميلادي خطوط تلگرافي (سيم دريايي) ديگري از بندر جاسک به مسقط (عمان) داير شد که مرکز آن در جاسک قرار داشت.
در سال1932 از سوي دولت ايران عبور بدون اجازه هواپيماهاي انگليسي وهلندي که از خاور دور به خاورميانه مي آمدند، ممنوع اعلام شد زيرا از بدو تأسيس خطوط هوايي اين دوکشور بدون کسب اجازه در فرودگاهاي جاسک- بندرعباس- لنگه فرود مي آمدند. در نتيجه ممنوعيت ، مسير پروازهاي فوق تغيير کرد. بندر جاسک امروزه از شهرهاي نسبتا" آباد استان هرمزگان است که سه طرف آن را آبهاي ساحلي احاطه کرده وآن را به صورت يک شبه جزيره درآورده است. شهر از دوسوي شرق وغرب به خليج جاسک مي پيوندد واز سوي ديگر (شمال شرقي) ، به مناظق نظامي متصل است.اين موقعيت شکل ظاهري شهر را به حالت طولي درآورده وعرض آن را بسياري محدود کرده است.
شهرستان جاسك،با پهنهاي حدود 2/16136كيلومترمربع، در كرانه درياي مكران (درياي عمان) در خاور تنگه هرمز قرار دارد و بلندي آن از سطح دريا 8/4 متر است. جاسك در گذر زمان داراي نامهاي بسياري چون كارپل، كارپلا،جاشك، كفشك، جك، رأس الجاسك، و جاسك بوده است و در روزگار هخامنشيان، به آن بديس يا باديس ميگفته اند. به دليل کمبود آب در شهرستان جاسک، کشاورزي رونق چنداني ندارد. توليدات صنايع دستي اين شهرستان بيشتر جنبه خود مصرفيدر منطقهداشته و زنان بشاگرد در نقاط روستايي صنايع دستي منطقه را توليد و عرضه مي كنند. سمبل صنايع دستي اين ناحيه را مي توان ساخت كپرها كه واحد مسكوني خانواده را تشكيل ميدهد، دانست كه از شاخه ها و برگهاي نخل درست مي شود. حصيربافي، زيرانداز بافي، سوزن دوزي، خورجين و جوال دوزي، خرسك پشمي (كه نازكتر از گليم است) و كم دوزي از جمله صنايع دستي رواج يافته در اين شهرستان است. مهمترين دليل اهميت يافتن جاسك، موقعيت سوقالجيشي آن در كرانههاي خليج فارس بوده است. اين موقعيت از دورههاي پيش از اسلام مورد توجه حكام بوده است. از سوي ديگر، رواج صيد مرواريد و نيز وجود امكان تجارت خارجي براي ايران از اين طريق اهميت آنرا افزود. با اعمال سياستهاي استعمارگرانه انگليس در جاسك در قرن هفدهم، برخي تأسيسات پايهاي درمنطقه ايجاد ميشود و جاسك از اين منظر اهميت مييابد. هم اكنون نيز جاسك بهعنوان يك مركز صيد ماهي مطرح است و نيز ويژگي بندرگاهي آن به اهميت اين منطقه افزوده است. سواحل زيبا و گرم درياي مكران(عمان) مهمترين جاذبهي ديدني شهرستان جاسك را تشكيل ميدهد. آب هاي كرانهاي جاسك از نظر منبع صيد و راه هاي دريايي داراي ارزش ويژهاي است. بيش تر مردم جاسك به ماهي گيري مي پردازند و« بحل» و«يك بني»، در نزديكي شهر جاسك از صيدگاه هاي مهم اين ناحيه به شمار ميآيند. صيد هاي مهم اين منطقه ماهي «هوور» و «ساردين» است و ماهي غير خوراكي«موتو» نيز صيد مي شود. كوه سيبا درميان شهرستان ميناب و جاسك، آثار انگليسي ها و هلندي ها، اتاق هاي ساساني درآخر دماغه كوه مبارك، امام زاده اميرديوان، دژ پرتغالي ها در بندر جاسك، دخمه و گورستان پيش از اسلام در 15 كيلومتري شمال خاوري شهر جاسك، در محلي به نام سعادتمند، ساختمان پست و تلگراف ( 1869 م ) و ساختمان بنگله سرخ ( 1294هـ . ق ) برخي از مكان هاي ديدني و تاريخي شهرستان جاسك را تشكيل ميدهند.