0

محروم کردن فرزند از حق ارث صحیح نیست

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

محروم کردن فرزند از حق ارث صحیح نیست

 

یکی از مراجع تقلید قم با بیان اینکه برخی افراد فرزندان خود را از ارث محروم می‌کنند گفت: هیچ کس حق ندارد هیچ یک از وارثین خود را از ارث محروم کند.

 

خبرگزاری فارس: محروم کردن فرزند از حق ارث صحیح نیست

 

 آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی ظهر امروز در جمع زائران حرم حضرت معصومه(س) با اشاره به تفسیر آیه ششم سوره احزاب و مسئله طبقات سه گانه ارث گفت: زن و شوهر با همه طبقات همراه هستند و سهمیه ارث آنها ثابت است و اسلام در این زمینه دستور بسیار دقیق، حساب شده و حکیمانه داشته و این مطالب را رعایت کرده است.

وی اظهار کرد: وقتی مکه فتح شد، مهاجرت تمام شده و اسلام مستقر شد، در این شرایط قانون ارث آمد و دیگر مهاجرین و انصار که صیغه برادری خوانده بودند از یکدیگر ارث نمی‌بردند و طبقات سه گانه ارث در اسلام قرار داده شد تا مطابق آن خویشاوندان بتوانند از هم ارث ببرند.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه متاسفانه عده‌ای اشتباه کرده و در مسئله ارث کارهایی برخلاف قانون شرع صورت می‌دهند افزود: در برخی مناطق معمول است که به دختران ارث داده نمی‌شود و می‌گویند ارث متعلق به پسران است و این قانون مربوط به زمان جاهلیت بود.

وی با بیان اینکه برخی از افراد از پسر خود ناراحت هستند و می‌گویند که این پسر را از ارث خود محروم کردم اضافه کرد: هیچ کس حق ندارد هیچ یک از وارثین خود را از ارث محروم کند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به اینکه برخی در حال حیات خود ارث را تقسیم می‌کنند خاطر نشان کرد: تقسیم ارث به میل شما نیست ولی اگه همه ورثه با تقسیم ارث به این شیوه در آینده موافق باشند تقسیم درست خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه می‌توان مقداری از مال را به فرزندی بخشید و به او تحویل داد و مسئله تحویل دادن اهمیت زیادی دارد گفت: برخی در حال حیات املاک خود را به نام فرزندان کرده و البته ملک را به آنها تحویل نمی‌دهند که چنین چیزی امکان ندارد.

استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه هر کس می‌تواند یک سوم اموال خود را وصیت کند بیان کرد: سهم ارث هر فرد اگر از یک سوم یک ریال هم بیشتر باشد درست نیست.

وی با اشاره به اینکه عده‌ای از جوانان تحصیل کرده می‌گویند چرا در اسلام که بر روی مسئله عدالت تاکید می‌شود سهم پسران در ارث دو برابر دختران است افزود: پسر اگر دو سهم می‌برد تمام هزینه‌ها و مخارج خانواده بر دوش پسر است ولی اگر زن یک سهم می‌برد هزینه‌ای بر دوش ندارد.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی با اشاره به بهترین ارثی که پدر و مادر می‌توانند برای فرزند بگذارند، به قرائت حدیثی از حضرت علی(ع) پرداخت و افزود: امام علی(ع) فرمودند بهترین ارثی که پدران برای فرزندان می‌توانند لحاظ کنند ادب است.

وی گفت: باید فرزندان خود را با آداب اسلامی آشنا کرده و این بهترین ارثی است که برای وارثان باقی می‌ماند.

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه باید خداوند را پرستش کرده و از هواپرستی و شیطان پرستی دوری کنیم خاطر نشان کرد: باید همواره به یاد مرگ بود و دانست که انسان همیشه در این دنیا باقی نمی‌ماند.

وی با اشاره به اینکه در آخرت حساب و کتابی در کار است و سرسوزن کار خیر و شر حساب می‌شود یادآور شد: در هنگام بروز مشکلات به خداوند توکل کنید چرا که مقدراتی است که باید طبق مقدرات امور پیش برود تا همه مشکلات حل شود.

پنج شنبه 12 مرداد 1391  4:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها