شيروانوچرداول در شمالخاوري ايلام واقع شده است. مركز شهرستان شهري به نام سرابله است كه در كنار رود سرابله قرار دارد. وجود آثار تاريخي به جاي مانده از دوران ساساني باعثشده كه اين شهرستان داراي اهميت تاريخي باشد. اين شهرستان شامل چهار بخش شيروان، چرداول، آسمان آباد و هليلان است. قاليبافي، فرشابريشمي،گل ابريشمي كركي و گليم و نقش برجسته جزو صنايع دستي شهرستان شيروان و چرداول است كه به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
مکان هاي ديدني و تاريخي
آثار شهر سراب كلان شيروان به نام ماسبذان يا سيروان كه متعلق به دوره ساساني است و در روستاي سراب كلان واقع شده است - آثار قلعه تاريخي و آتشكده سام كه درارتفاعات روستاي چم بور بخش چرداول واقع شده است - تعداد زيادي تپه و آثار تاريخي باستاني واقعدر بخش هليلان - تنگ شمشه بخش چرداول كه داراي ارزش تاريخي است - تنگ قير در بخش چرداول و چشم اندازهاي زيباي رود سيمره و مهم ترين بقاع و زيارتگاه هاي اين بخش شامل: زيارتگاه عباس و زيارتگاه شاه قلندر در بخش شيروان - زيارتگاه پير در زنجره عليا و بقعه باقر در روستاي سفيدخاني سفلي بخش شيروان .
صنايع و معادن
صنايع دستي مهم ترين صنايع اين منطقه را تشكيل مي دهند. قاليبافي، فرشابريشمي،گل ابريشمي كركي و گليم و نقش برجسته جزو صنايع دستي شهرستان شيروان و چرداول است كه به بازارهاي داخلي و خارجي عرضه مي شود.
کشاورزي و دام داري
سرابله داراي اقتصاد كشاورزي و دام داري است. كشاورزي و باغ داري از مشاغل مهم مردم اين شهرستان بوده و آب كشاورزي از رودخانه تامين ميشود. محصولات آن عبارتند از: گندم، جو، بنشن، تره بار، زرد آلو، انار، سيب و آلو.هم چنين دامداري و پرورش طيور از رونق بسياري برخوردار است چنان که صادرات اين منطقه را محصولات كشاورزي، دام و فرآورده هاي دامي و طيور تشکيل ميدهند.
مشخصات جغرافيايي
سرابله مرکز شهرستان شيروان و چرداول، در درازاي جغرافيايي 46 درجه و 32 دقيقه و پهناي جغرافيايي 33 درجه و 46 دقيقه و در بلندي 1050 متري از سطح دريا قرار دارد. سرابله در 118 كيلومتري شمال خاوري ايلام و در مسير جاده اصلي لومار ـ گيلان غرب قرار دارد. آب و هواي آن نسبتا معتدل و نيمه مرطوب است و متوسط بارش سالانه 500 ميلي متر است. شهرستان شيروان و چرداول از شمال به كرمانشاه، اسلام آباد غرب و گيلان غرب، از باختر به ايوان، از جنوب به ايلام، و از خاور به شهرستان كوهدشت محدود است.
وجه تسميه و پيشينه تاريخي
اين شهرستان از كانونهاي تاريخي استان ايلام استكه قدمت تاريخي آن به دوره ساسانيان مي رسد. بقاياي آثار تاريخي و باستاني مانند آثار شهر سراب كلان، قلعه تاريخي و آتشكده سام، تل توبره ريز معروف به للر يا تل سه پا، تعداد 160 تپه و آثار تمدن باستاني در بخش هليلان و … مبين اين پيشينه تاريخي است. از شيروان قديم كه شهري در طرف شمال رودخانه سيمره بود، آثار و ويرانه هاي زيادي باقي مانده است. در بقاياي اين ويرانه هاي سنگي و گچي، آثار متعلق به دوره ساسانيان نيز مشاهده مي شود.