0

ویژگی قرآن کتابت‌شده توسط امیرالمؤمنین(ع)

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

ویژگی قرآن کتابت‌شده توسط امیرالمؤمنین(ع)

 

  یک کارشناس علوم دینی با اشاره به انواع نزول قرآن کریم و کتابت توسط امیرالمؤمنین(ع) گفت: مصحف نوشته شده توسط حضرت علی(ع)، اکنون نزد امام زمان(عج) است و در مورد هر آیه و شأن نزول آن حاشیه‌هایی دارد.

 

خبرگزاری فارس: ویژگی قرآن کتابت‌شده توسط امیرالمؤمنین(ع)

 

، حجت‌الاسلام سید محمدصادق جلالی در جمع روزه‌داران این خبرگزاری، ماه مبارک رمضان را ماه ضیافت الله معرفی کرد و با اشاره به عبارت «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَکَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ» افزود: میزبان خداوند و میهمان مؤمنان هستند و خداوند سفره‌ای پهن کرده که در آن برکت، رحمت و مغفرت جاری است.

این کارشناس علوم دینی ضمن بیان روایاتی از ائمه اطهار که زیاده‌خواهی از خداوند را سفارش می‌کنند، ادامه داد: فرض کنید اگر کسی رئیس کل بانک مرکزی را ببیند و از او تقاضای 500 هزار تومان وام کند، این مسئله هم شأن متقاضی و هم شأن رئیس را پایین می‌آورد. در مهمانی ماه مبارک رمضان هم میزبان خود خداست و باید از او خواسته‌های بزرگ داشته باشیم.

امام جماعت خبرگزاری فارس،‌ با اشاره به حدیث «فاسئلوا الله ربّکم بنیّات صادقة و قلوب طاهرة أن یوفقکم لصیامه» از پیامبر عظم(ص) گفت: در این حدیث که در جلد 96 بحار الانوار آمده است، پیامبر سفارش می‌کند با نیت خالص و دل پاک از خدا تقاضا کنیم و بخواهیم توفیق روزه گرفتن را به ما بدهد. زیرا گاهی مسافرت، گرفتاری، بیماری یا معصیت، توفیق روزه‌داری را از انسان سلب می‌کند.

وی ضمن بیان ادامه این حدیث «فانَّ الشقیَّ من حرم غفران الله فی هذا الشهر العظیم» تأکید کرد: اگر کسی در این ماه آمرزیده نشود، از اشقیاء به حساب می‌آید.

* ماجرای قرآن خواندن آیت‌الله مرعشی هنگام عمل جراحی

حجت‌الاسلام جلالی در بخش دیگری از سخنان خود به ثواب قرائت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: قرآن نور است و چه نیکوست انسان با قرآن انس گیرد. نقل است مرحوم آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی هنگامی که قرار بود چشم‌ خود را به تیغ جراحان بسپارد، اجازه نداد او را بیهوش کنند تا مبادا به واسطه بیهوشی برای مقلدانش مشکلی ایجاد شود. ایشان برای متوجه نشدن درد شروع به قرائت قرآن کرد.

وی یادآور شد: مؤمنان در ماه مبارک رمضان باید با قرآن انس بگیرند و هر روز قرآن بخوانند، ولو روزی یک صفحه و یا نصف صفحه قرآن بخوانند و این عادت را بعد از ماه مبارک رمضان هم ادامه دهند.

حجت‌الاسلام جلالی با اشاره به عبارت «تَعلَّمُوا القُرآنَ فإِنّهُ أَحسنُ الحدیث، و تفقّهوا فیه فإنّه ربیعُ القُلوب، و استشْفُوا بِنُوره فانّه شفاء الصُّدور، و أحسِنُوا تلاوَتَهُ فانّه أنفعُ القصص» از امیرالمؤمنین(ع) که در خطبه 110 نهج‌البلاغه وجود دارد، گفت: حضرت تأکید می‌کنند: قرآن را بیاموزید که بهترین گفتار است، و آن را نیک بفهمید که بهار دلهاست، از نور آن شفا و بهبودی خواهید که شفای سینه‏های بیمار است، و قرآن را نیکو تلاوت کنید که سودبخش‏ترین داستان‌هاست.

* ویژگی قرآنی که امیرالمؤمنین کتابت کرده است

این کارشناس علوم دینی درباره نزول قرآن در ماه مبارک رمضان یادآور شد:‌ قرآن دو نزول داشته است، یکی نزول دفعی  که یکباره در شب قدر بر قلب پیامبر اکرم(ص)‌ نازل شده و این نزول اجمالی بوده است و یک مرتبه هم در طول 23 سال نبوت نزول تدریجی بر پیامبر داشته است.

وی تأکید کرد: در مورد اولین سوره نازل شده، میان علما اختلاف وجود دارد که برخی سوره حمد، مدثر، مزمل و برخی نیز سوره علق را جز اولین سوره‌های نازل شده می‌دانند، اما درباره آخرین سوره هیچ شکی وجود ندارد که «اذا جاء نصرالله» است. در مورد اینکه کدام آیه آخرین آیه نازل شده است، همان آیه «الیوم اکملت لکم دینکم» ذکر شده است.

حجت‌الاسلام جلالی افزود: جمع‌آوری قرآن در زمان پیامبر توسط علی‌بن ابی‌طالب‌(ع) انجام شد و خود پیامبر اکرم (ص)‌ در طول عمر مبارکشان حتی یک کلمه ننوشته است، بلکه آنچه بوده، وحی از جانب خدا توسط جبرئیل بر پیامبر نازل می‌شده و ایشان قرائت می‌کردند و حضرت علی (ع) آن را ثبت می‌کرده است.

وی افزود: مصحف نوشته شده توسط حضرت علی(ع)، اکنون نزد امام زمان(عج) است و در مورد هر آیه و شأن نزول آن حاشیه‌هایی دارد.

حجت‌الاسلام جلالی با اشاره به پرسش طلحه از حضرت درباره این قرآن گفت: امام علی(ع) می‌فرمایند: این قرآن را به آن کسی که پیامبر(ع) دستور داده به او بسپارم وصی من و صاحب اختیار مردم بعد از من این پسرم حسن(ع) و او پس از مرگ آن را به این پسرم حسین(ع) خواهد سپرد، سپس به فرزندان حسین(ع) یکی پس از دیگری منتقل می‌شود تا آخرین انها کنار حوض کوثر بر پیامبر(ع) وارد شود.

یک شنبه 8 مرداد 1391  11:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها