در بازرسی اخیر ستاد حماست و صیانت از محصولات فرهنگی در خرمآباد 13 هزار سیدی و دیویدی غیر مجاز کشف و ضبط شد.
در ادامه بازرسیهای ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی و هنری، ماموران این ستاد با همکاری پلیس اطلاعات و امنیت عمومی استان لرستان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان از مراکز عرضه کننده محصولات فرهنگی شهر خرم آباد بازدید و اقدام به جمع آوری محصولات غیرمجاز فرهنگی نمودند.
در این بازرسیها علاوه بر رایتهای غیر مجاز آثار نمایش خانگی و بازیهای ممنوعه، تعدادی دایویکس به صورت عمده کشف شد که با قیمت 2 هزار تومان قابلیت ذخیره 16 ساعت فیلم در یک DVD را دارند و خریدار را از خرید اورجینال محصولات به سمت خرید این دایویکسها میکشاند.
در این بازرسیها مجموعه 13 هزار سی دی و دی وی دی غیر مجاز کشف و ضبط شد.
سعید جابری انصاری دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی و هنری درباره روند این بازرسیها، گفت: در بین فروشندگان آثار فرهنگی در مورد اوریجینال بودن محصولات تفاوت نگاه وجود داشت. برخی فروشندگان تصور میکردند اگر یک cd یا dvd دور نقرهای باشد اوریجینال است و دیگر توجهی به اوریجینال بودن آن نمی کردند.
همچنین برخی مراکز کامپیوتری اقدام به فروش محصولات فرهنگی، هنری مینمودند. بعضا تخلفاتی چون ارائه بازیهای رایانهای مبتذل و ممنوعه و یا اقدام به رایت فیلمهای نمایش خانگی در این واحد ها دیده میشد.
همانطور که پیش از این اعلام شده از تاریخ اول مرداد ماه به جهت اینکه بتوانیم ارزشها و دستآوردهای انقلاب اسلامی را حفظ و از حقوق هنرمندان صیانت کنیم ارائه محصولات فرهنگی در این مراکز ممنوع است.
ما از دوستانی که در حوزه مراکز خدمات رایانهای فعالیت میکنند خواهش میکنیم از فروش محصولات فرهنگی از تاریخی که اشاره شده جلوگیری و پرهیز کنند. در غیر اینصورت با همکاری نیروی محترم انتظامی نسبت به برخورد با متخلفان اقدام خواهد شد.
جابریانصاری ادامه داد: این امر در وهله اول برای جلوگیری از تداخل صنفی است. بعضا مشاهده شده این مراکز 80 درصد کار خودشان را به حوزه محصولات فرهنگی اختصاص دادهاند و 20 درصد به کاری که مجوز آن را داشتند. مراکز خدمات کامپیوتری باید بر اساس مجوزهایی که دارند و سیاستهایی که اتحادیه مربوطه برایشان ترسیم کرده فعالیت کنند. ما برای اینکه حقوق شهروندان تضییع نشود این تصمیم را اتخاذ کردیم. همانطور که یک واحد صنفی که مجوز فعالیت پزشکی دارد نمیتواند فعالیتی غیر از این داشته باشد.
دبیر ستاد حمایت و صیانت از اثار فرهنگی در ادامه گفت: در برخی فروشگاهها که دارای مجوز از اتحادیه صوتی و تصویری بودند و در مجوز آنها به فروش لوازم صوتی ( باند و اکو و ..) اشاره شده بود، فیلمهای غیر مجاز ارایه میگردید که تذکرات لازم داده شد.
ان شاء الله با تعاملی که بین ستاد و اتحادیههای صوتی و تصویری و ویدیو رسانه کشور انجام میپذیرد این مشکلات به صورت کلان حل خواهد شد.
دبیر ستاد حمایت و صیانت از آثار فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: مردم باید از تبعاتی که یک بازی رایانهای می تواند برای کودکانشان داشته باشند مطلع باشند؛ بازیهایی مانند call of duty و GTA که در حوزه خشونت و بازیهایی مانند sims که مروج فرهنگ غیراسلامی هستند برای کودکان تبعاتی را به دنبال دارد که ما باید با اطلاعرسانی ،خانوادهها را از تبعات بد این بازیها مطلع کنیم. ضمن اینکه بنیاد ملی بازیهای رایانهای به عنوان متولی بازیهای رایانهای در کشور باید با استفاده از ظرفیتهای موجود در حوزه تخصصی بازی، نسبت به ترویج بازیهای بومی و جذاب که متناسب با نیاز جوانان باشد اقدام کند. ما به عنوان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیم نیازهای نوجوانان کشور را رصد و نسبت به تأمین آنها اقدام کنیم.
جابری انصاری خاطرنشان کرد: کارگردانهای ما باید آثار فاخری را تولید کنند که این امر جز با کنترل آثار فرهنگی میسر نخواهد شد.
وی اظهار کرد: به گفته فروشندگان، آنها این CDهای غیرمجاز را از استانهایی مانند اصفهان و تهران تهیه میکردند که فاقد فاکتور فروش نیز بودند. فروشندگان در سطح کلان باید به این نکته توجه کنند که حتماً عنوان محصول فرهنگی در فاکتور قید شود.
سعید جابری انصاری در پایان ضمن اشاره به شناسایی متخلفین و تحویل پرونده آنها به مراجع ذیصلاح برای پیگیری قضایی گفت: ارشاد استان اقدامات خوبی در کنترل بازار محصولات فرهنگی پیش رو داشته و با توجه به تشکیل ستاد استانی توسط آن مجموعه اقدامات با هدفمندی و قدرت بیشتری به پیش خواهد رفت. مردم لرستان مردمی غیور، ولایتمدار و همیشه در صحنهاند. قطعا مسئولین محترم ارشاد لرستان با ساز و کارهایی که در این حوزه سرلوحه کار خود قرار می دهند به انتظارات آنها در پاک بودن فضای فرهنگی استان پاسخ خواهند داد. در خاتمه جا دارد از فرماندهی انتظامی استان (سردار علیزاده) و همکاران ایشان قدردانی نمایم.