گروه بينالملل: كريستين فاراد، فعال مسلمان حقوق زنان در فرانسه، گفت: حضور زنان در صحنه اجتماعی ايران و فعاليت آزادانه آنان، الگويی مطلوب برای همه كشورهای اسلامی است.
كريستين فاراد، فعال حقوق زنان و تازه مسلمان فرانسوی، در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) با بيان اين مطلب گفت: زنان ايرانی بهصورت بسيار فعال در صحنه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی ايران حضور دارند و دوشادوش مردان، به پيشرفت كشور كمك میكنند.
وی افزود: فكر نمیكنم كسی از انديشمندان سياسی جهان از نقش زنان مسلمان ايرانی در پيروزی انقلاب اسلامی آگاه نباشد. زنان ايرانی برای مبارزه با رژيم پهلوی و كسب دوباره اعتبار دينی و انسانی خود بهويژه مبارزه با ممنوعيت پوشش اسلامی، در تظاهرات شركت كردند و سهم مهمی در پيروزی انقلاب بر عهده گرفتند.
كريستين فاراد با اشاره به اينكه زنان در جهان اسلام نقش مهمی ايفا میكنند، تاكيد كرد: نقش زنان مسلمان در پيروزی قيامهای منطقه كه با تكيه بر مبانی اسلامی رخ دادهاند، انكارناپذير است. هرجا كه حركتی وجود داشته، زنانی در صحنه بودند كه به صورت مستقيم يا غيرمستقيم به پيروزی قيام كمك كردند.
اين فعال حقوق زنان ادامه داد: جوامع غربی سعی میكنند تا با ايجاد محدوديت برای زنان، فعاليت آنان را به امور منزل محدود كنند و با تبعيض جنسيتی، زمينه را برای اشتغال مردان آماده نمايند. در حقيقت، تحقير زنان به نوعی روش موثر برای مبارزه با بحران بيكاری و مالی در غرب تبديل شده است.
كريستين فاراد: |
در فرانسه اگر يك زن مسلمان بخواهد علیرغم مشكلات موجود در يك شركت غيردولتی مشغول به كار شود، بازهم اينكار تقريباً غيرممكن است؛ كارفرمايان زنان محجبه را استخدام نمیكنند، چراكه اين مركز با استخدام فرد محجبه از طرف دولت متحمل پرداخت جريمه میشود |
وی اضافه كرد: زنان محجبه در فرانسه اجازه كار در بخش دولتی را ندارند و محدوديتهای زيادی نيز در مراكز عمومی برای آنان ايجاد شده است، ولی در ايران وضعيت بدين صورت نيست و من با ديدن آزادی زنان برای حضور در عرصههای مختلف، به شرايط آنان غبطه میخورم.
اين بانوی مسلمان كه در موسسات خيريه فرانسه حضور پررنگی دارد، قوانين مربوط به ممنوعيت حجاب در فرانسه را تحقيرآميز دانست و تاكيد كرد: زنان مسلمان بايد بر اساس تعاليم دينی، در بيرون از منزل حجاب را رعايت كنند ولی دولت فرانسه كه ادعای دفاع از حقوق بشر را هم يدك میكشد، هر سال با تصويب قوانينی جديد، عرصه را بر زنان و دختران مسلمانان تنگتر میكند و حتی اجازه تحصيل در مدارس و دانشگاهها را نيز به بانوان محجبه نمیدهد.
وی توضيح داد: اگر يك زن مسلمان بخواهد علیرغم مشكلات موجود در يك شركت غيردولتی مشغول به كار شود، بازهم اينكار تقريباً غيرممكن است؛ كارفرمايان زنان محجبه را استخدام نمیكنند، چراكه اين مركز با استخدام فرد محجبه از طرف دولت متحمل پرداخت جريمه میشود.
فاراد در پايان سخنانش با اشاره به اينكه زنان مسلمان محجبه در فرانسه حتی اجازه همراهی با فرزندان خود را نيز ندارند، بيان كرد: طبق قوانين فرانسه، زنان محجبه در بسياری از استانها اجازه ندارند تا با پوشش اسلامی وارد مدارس فرزندان خود شوند و در صورت انجام چنين كاری، امكان برخورد قضايی با مادران محجبه نيز وجود دارد.
|