اکثر ما گوشیهای تلفن همراهی داشتیم که هیچ شباهتی به گوشیهای امروزی ندارند. آن زمان کاربران موبایل دغدغههای کاربران گوشیهای هوشمند امروز را نداشتند. یکی از این دغدغهها که اکنون به یک مشکل بزرگ تبدیل شده مصرف باتری است.
در سالهای اخیر پیشرفت تلفنهای همراه پردازندهها و نمایشگرهای آنها از پیشرفت صنعت باتریهای قابل شارژ پیشی گرفته و اگر با بعضی از آنها چند ساعت بازی کنید باید دور تماس و پیامک را خط بکشید و در به در به دنبال یک شارژر بگردید.
در زیر چند ترفند ساده برای افزایش عمر باتری را به شما معرفی میکنیم:
اکثر گوشیهای هوشمند دارای قابلیت چند وظیفهای (Multi-tasking) هستند. به این معنی که چند اپلیکیشن میتوانند همزمان باز بمانند و در صورت لزوم به آنها دسترسی پیدا کرد. این کار به شدت ریزپردازنده گوشی را تشنه برق میکند و معضل اصلی کاربران است.
در سیستم عامل iOS با دوبار زدن دکمه Home نواری در زیر صفحه باز میشود و اپلیکیشنهای فعال را نمایش میدهد. برروی هر کدام از اپلیکیشنها چند ثانیه لمس کنید تا یک علامت توقف در گوشه آنها باز شود. این علامت را انتخاب کنید، اپلیکیشن مورد نظر بسته میشود.
در گوشیهای مجهز به سیستم عامل اندروید نیز در قسمت Task Manager در پرونده RAM میتوانید برنامههای در حال اجرا را ببندید.
یکی دیگر از قابلیتهایی که بلای جان باتری دستگاه است، روشن بودن مودمهای وای فای، GPRS و GPS است. پس یادتان باشد وقتی به این قابلیتهایی نیاز ندارید مودمهای مربوط را خاموش کنید.
علاوه بر این، قابلیت همزمانسازی بعضی اپلیکیشنها به صورت آنلاین نیز میتواند باتری زیادی مصرف کند چرا که به صورت خودکار هر چند دقیقه یک بار به اینترنت متصل میشود و همین امر نیازمند انرژی بالایی است.
با کم کردن نور پس زمینه و کاهش مدت زمانی که صفحه نمایش در حال غیر فعال روشن میماند هم میشود مصرف باتری دستگاه را کاهش داد.
در دستگاههای مجهز به iOS، کم کردن تعداد Notificationها تا حدودی مصرف باتری را محدود میکند. هر بار که یک Notificiation نمایش داده میشود صفحه نمایش دستگاه روشن میشود.
اما در دستگاههای مجهز به اندروید، یک برنامه کلیدی امکان کنترل کامل مصرف باتری را به کاربر میدهد. در نسخههای قبل از اندروید ۴ این برنامه در Settings، About Phone، Battery Use قرار دارد. در اندروید نسخه ۴ این برنامه به یک قسمت مجزا در منوی Settings برده شدهاست.
Battery Use به شما نشان میدهد هر کدام از عوامل مختلف چه مقدار از باتری دستگاه را مصرف میکنند.
نکته دیگری که در دستگاههای مجهز به اندروید میتوان به آن اشاره کرد، Widgetها هستند. این برنامههای پرطفدار آفت باتری دستگاهند. چرا که برای نمایش آنها بخشی بسیار زیادی از کار ریزپردازنده اشغال میشود و بعضی از آنها هم به صورت خودکار با اینترنت همزمان سازی انجام میدهند. پس در استفاده از Widget احتیاط کنید!