گروه سياسی و اجتماعی: مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان تشويق و حمايت از مروجان البسه ايرانی ـ اسلامی و ايجاد فروشگاههای لباس ايرانی ـ اسلامی را بهترين راه گسترش فرهنگ حجاب عنوان كرد.
حجتالاسلام علی شكری، مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سمنان، با اشاره به اينكه نقش رسانهها در ترويج الگوی غربی بر هيچ كس پوشيده نيست، گفت: مسئله بدحجابی يك موضوع اجتماعی است كه ريشه آن، جنبه فرهنگی دارد به اين معنا كه بدحجابی، يك پديده رفتاری توسط گروهی از افراد در جامعه است كه ممكن است بدون غرض و هدف و برخاسته از آموزشهای غير مستقيم خانواده، مدرسه و رسانه بهوجود آمده باشد.
وی تشويق و حمايت از مروجان الگوی ايرانی ـ اسلامی، ايجاد فروشگاههای لباس ايرانی ـ اسلامی، جلوگيری از ورود پوشاك غير اسلامی، كنترل بازار و ايجاد تعرفههای سنگين بر پوشاك خارجی، انجام آموزشهای عمومی در فضاهای رسانه، گنجاندن موضوع حجاب و عفاف در كتابهای درسی و كنترل محيطهای آموزشی اعم از مدارس و دانشگاهها را از جمله اين موارد برشمرد.
مديركل تبليغات اسلامی سمنان ابراز كرد: همچنين ممكن است اين پديده برخواسته از آسيبهای روحی، روانی و يا با اهداف و اغراض خاصی در جامعه گسترش پيدا كند.
شكری عنوان كرد: بدحجابی آثار و پيامدهای منفی اجتماعی را به دنبال دارد كه يكی از آن پيامدها، شكستن قداست و حرمت ارزشهای دينی جامعه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ايران است.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان اظهار كرد: بهترين راهكار در اصلاح اين آسيب اجتماعی، انجام اقدامات فرهنگی، مثبت، سازنده و ترويج معروفات در جامعه اسلامی است.
وی افزود: در كنار اين مسئله، اقدام مراكز و محيط های اداری، عمومی و اجتماعی اعم از دولتی، غير دولتی و حتی خصوصی میتواند نقش بسيار تأثيرگذاری در سالمسازی محيط اجتماعی داشته باشد.
شكری گفت: بخشهايی از جامعه نه تنها به حل مسئله بیحجابی كمك نمیكنند بلكه خود مروج، بدحجابی در جامعه هستند.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان ابراز كرد: امروز بر مسئولان فرض است كه از اقتدار دولت اسلامی استفاده و فضاهای محيطی را برای سايران سالم و قابل استفاده كنند كه در اين راستا چنانچه مسئولان امر به وظيفه حكومتی خود توجه نكنند گروههای غير رسمی وارد اين حوزه اجتماعی شده و پيامدهای ناگواری را بهوجود میآورند.
شكری اظهار كرد: دغدغه داشتن حجاب و رعايت شئونات جامعه اسلامی وظيفه يكايك افراد جامعه است و همگی وظيفه دارند كه ديگران را به رعايت حجاب و پوشش ضروری كه در احكام فقهی و شرعی دين مبين اسلام بيان شده است تشويق و ملزم كنند.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان گفت: در رابطه با اين موضوع علاوه بر افراد جامعه، دولت نيز وظيفه سنگينتری برعهده دارد؛ چراكه دولت برخواسته از رأی مردم و نماينده مردم در پاسداری از ارزشهای دينی، شئونات اسلامی و حفظ حرمتهای اجتماعی است.
وی اضافه كرد: از سوی ديگر، دولت اسلامی وظيفه دارد زمينههای ترويج عفاف و حجاب اسلامی را از جنبههای مختلف فراهم آورد كه میتوان به برخی از آنها اشاره كرد.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان با بيان اينكه يكی از اضلاع مهم و تأثيرگذار در مسئله عفاف و حجاب، رسانهها بهويژه صدا و سيما، سينما و سالنهای تئاتر هستند، افزود: نقش رسانهها در ترويج الگوی غربی و تأثيرگذاری در آحاد جامعه بهويژه نوجوانان و جوانان بر هيچ كس پوشيده نيست.
وی افزود: بیتوجهی گردانندگان و تهيهكنندگان سريال، فيلمها، تله فيلمها، تئاتر و ساير توليدات هنری به گسترش فرهنگ و الگوی غربی و تأثيرگذاری بر آحاد جامعه بهويژه نوجوانان و جوانان بر هيچ كسی پوشيده نيست.
شكری گفت: توليد فيلم و سريالها با نگاه بر گيشه و درآمد اقتصادی و رقابت در فروش بيشتر با رويكردهای اجتماعی و با تقليد از سينمای غرب بهطور خواسته و يا ناخواسته، لطمات جبرانناپذيری را در هنجارشكنی اجتماعی وارد میكند.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان تصريح كرد: امروز به اين بهانه كه میخواهيم مخاطبان سيما و سينما را در جامعه افزايش و رضايت آنان را فراهم كنيم، نبايد ارزشهای دينی و هنجارهای اجتماعی را زير سؤال ببريم.
وی با بيان اينكه ايجاد و سرگرمیهای غير مفيد و بعضاً مبتذل، افراد جامعه را بهطور غير مستقيم به حرمتشكنی ارزشهای دينی و هنجارهای اجتماعی سوق میدهد، افزود: مسئولان نبايد دچار غفلت و سردرگمی در مديريت حوزه مسئوليتی خود شوند.
شكری تصريح كرد: متأسفانه در برخی از فيلمها و سريالهای معناگرا كه بخشی از آنان داری محتوا و پيام مثبت هستند با استفاده و بهكارگيری از افراد ناشايست و نالايق، حرمت و قداست نقش را زير سؤال میبرند بهگونهای كه حضور دوگانه آنها در فيلم و جامعه تناقض و تضادهای رفتاری را گسترش میدهد.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان خاطرنشان كرد: اين حضور بهگونهای است كه مخاطبان عام و بهويژه جوانان نمیتوانند نقش خوب در سريال و فيلم را با حضور نامناسب آن شخص در جامعه تطبيق و يا از يكديگر تفكيك كنند؛ لذا دچار نوعی سرخوردگی اجتماعی و يا كليشهای بودن آن نقشها میشوند.
وی گفت: همه مردم و نهادهای حكومتی و دولت در مقابله با پديده بدحجابی در جامعه وظيفه دارند و شورای انقلاب فرهنگی است كه وظايف و مسئوليتهای نهادهای حكومتی را مشخص و تعيين كرده است و اين شورا بهعنوان يك نهاد تصميمگير و ناظر بالادستی است و بايد به مردم گزارش دهد كه آنچه را كه تصويب كرده به چه ميزان محقق شده است.
مديركل تبليغات اسلامی استان سمنان خاطرنشان كرد: علاوه بر اين شورای انقلاب فرهنگی در گزارش خود میتواند مشخص كند كه چه عوامل ناكارآمدی در اين حوزه وجود دارد. آيا اين ناكارآمدی در مديريت مديران و يا در شيوه، الگو و ابزارها بوده و دليل آن چيست.
|