جام نیوز، وب سایت بی بی سی فارسی (BBCPersian) در خبری نوشت: «اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران، گفته است که بعضی مسائل مهم را به خاطر ملاحظات امنیتی و مصلحت کلی کشور در تقویم خاطرات روزانه خود که برای انتشار تنظیم می شود، ثبت نمی کند.»
به نوشته وب سایت بی بی سی فارسی، هاشمی رفسنجانی در مصاحبه با شماره جدید ماهنامه "مهرنامه" افزود: «اینگونه مسائل را به طور جداگانه و در یک تقویم کوچک می نویسم تا در هنگام چاپ خاطرات، اگر مصلحت "کتمان" برطرف شده باشد، مطالب هر دو تقویم تلفیق شوند.»
این وب سایت خاطرنشان کرد: «دفاتر خاطرات روزانه آقای هاشمی رفسنجانی از سال ها پیش به کوشش عده ای از نزدیکان او منتشر می شود و آخرین شماره این خاطرات که منتشر شده، مربوط به سال 1368، سال آغاز رهبری آیت الله خامنه ای بوده است. خاطرات این مقام سیاسی تاکنون خوانندگان زیادی داشته و محل رجوع بسیاری از ناظران بوده است. این در حالی است که عده ای از منتقدان اکبر هاشمی رفسنجانی، وی را متهم می کنند که در خاطراتی که منتشر می کند، روایت هایی "یکجانبه" یا "ناقص" را از وقایع تاریخی ارائه کرده است.»
یادآوری نامه محرمانه به آیت الله خمینی [ره]
بی بی سی افزود: «آقای هاشمی در مصاحبه اخیر خود در مورد تغییر قانون اساسی ایران در سال 1368 گفته است که پیش از درگذشت آیت الله خمینی [ره] در نامه ای به رهبر فقید جمهور اسلامی ایران از او خواسته بود که در زمان حیات خود تکلیف چند موضوع مهم از جمله تغییر قانون اساسی را روشن کند. وی اظهار داشته: امام در یک حکم صریح، هم اعضای شورای بازنگری و هم موارد مورد اصلاح را معین فرمودند و این موضوعات بعدها توسط آیتالله خامنهای تکمیل شد. اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه دیگری در فروردین ماه گذشته، با اشاره به نامه خود به آیت الله خمینی پیش از درگذشت او، حل مسأله "رابطه با آمریکا" را یکی از درخواست های خود از رهبر سابق ایران دانسته بود. وی در آن مصاحبه، بدون اشاره به موضوعات دیگر این نامه، گفته بود که در مجموع خواستار تعیین تکلیف هفت موضوع قبل از درگذشت آیت الله خمینی [ره] شده است. به گفته آقای رفسنجانی، وی در نامه خود به رهبر سابق ایران نوشته بود: "[اینها] گردنههایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود." او تأکید داشت که نامه به آیت الله خمینی [ره] را به صورت دستنویس -و نه تایپی- تهیه کرده تا کس دیگری از محتوای آن مطلع نشود، که نشان از حساسیت بالای موضوعات ذکر شده در نامه دارد.»
بازگشت سایت هاشمی رفسنجانی
وب سایت رسانه سلطنتی انگلیس ادامه داد: «قسمت هایی از خاطرات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که تاکنون منتشر شده، درسایت شخصی وی در دسترس مخاطبان قرار دارد. این سایت در صفحه اول خود به طور منظم بخش هایی از خاطرات آقای رفسنجانی یا اظهار نظرهای گذشته وی را در مورد موضوعات روز، انتخاب و "برجسته" می کند که برخی ناظران، چنین انتخابهایی را نوعی اظهارنظر غیرمستقیم در مورد مسائل روز کشور تلقی می کنند.»
بی بی سی یادآوری نمود: «سایت اکبر هاشمی رفسنجانی در دی ماه گذشته فیلتر شد و سخنگوی قوه قضائیه، در مصاحبه ای تأیید کرد که این برخورد توسط "کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی" صورت گرفته است. این کارگروه، وظیفه کنترل محتوای اینترنت را بر عهده دارد و از شش وزیر دولت، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما، یک نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دادستان کل کشور تشکیل شده است. فیلترینگ سایت اکبر هاشمی رفسنجانی از اواخر خرداد گذشته رفع شده و این سایت در حالی در ایران در دسترس قرار گرفته که خطبه های نماز جمعه 26 تیر، که دلیل فیلتر شدن سایت عنوان شده بود، همچنان در آرشیو آن موجود است.»
این پایگاه خبری در انتها نوشت: «هم اکنون یکی از شش تیتر اصلی –متغیر– این سایت، به تجدید انتشار مصاحبه ای از وی در سال 1384 اختصاص دارد که در آن، نسبت به "خالی شدن نماز جمعه از خاصیت واقعی" هشدار داده است.»
به نظر می رسد بی بی سی فارسی تلاش می کند در سالگرد ایام فتنه و آخرین سخنرانی آقای رفسنجانی در نماز جمعه تهران -که اعتراض و تأسف دلسوزان انقلاب را در پی داشت- با ارائه گزارشی تبلیغاتی، خاطرات فتنه گران را زنده کند.