نمايندگي كاشمر: رعايت حجاب از سويی در سلامت و پاكی اجتماع، استحكام خانواده، تربيت فرزندان صالح و پاك نگهداشتن محيط اجتماع مؤثر است و از طرف ديگر بذر فساد را میخشکاند.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، شايد شما هم در رفتوآمد در خیابانهای شهر متوجه چهرههایی شده باشيد كه به نظر زيبنده شهر كاشمر كه دارالمؤمنين ناميده میشود، نيست. اين را نه به خاطر اينكه چند هفتهای است از هر سری، صدايی درخصوص عفاف و حجاب بلند شده، میگويم بلكه به نظر من وضعيت خودآرايی و خودنمايی در دختران و پسران جوان تبديل به يك معضل پيچيده شده است.
حال بايد ديد برای آنكه هر روز شاهد وضعيت اسفناكی كه خودتان حتماً در خيابانهای اصلی شهر ديدهايد نباشيم، چه بايد بكنيم و اجرای طرح عفاف و حجاب با استفاده از برخورد و توپ و تشَر كارساز هست يا نه؟
حجاب و نقش آن در سلامت اجتماع
خداوند در كتاب آسمانی دين مبين اسلام كه درخصوص اهميت حجاب تذكر داده شده، میفرمايد: «قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِكَ أَزْكَى لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ خَبِيرٌ بِمَا يَصْنَعُونَ و وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْيَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُيُوبِهِنَّ وَلَا يُبْدِينَ زِينَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ آبَائِهِنَّ أَوْ آبَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَائِهِنَّ أَوْ أَبْنَاء بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي إِخْوَانِهِنَّ أَوْ بَنِي أَخَوَاتِهِنَّ أَوْ نِسَائِهِنَّ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُنَّ أَوِ التَّابِعِينَ غَيْرِ أُوْلِي الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِينَ لَمْ يَظْهَرُوا عَلَى عَوْرَاتِ النِّسَاء وَلَا يَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِيُعْلَمَ مَا يُخْفِينَ مِن زِينَتِهِنَّ وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِيعًا أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ؛ به مردان با ايمان بگو ديده فرو نهند و پاكدامنى ورزند كه اين براى آنان پاكيزهتر است زيرا خدا به آنچه مىكنند آگاه است، و به زنان با ايمان بگو ديدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاكدامنى ورزند و زيورهاى خود را آشكار نگردانند مگر آنچه كه طبعا از آن پيداست و بايد روسرى خود را بر سينه خويش [فرو] اندازند و زيورهايشان را جز براى شوهرانشان يا پدرانشان يا پدران شوهرانشان يا پسرانشان يا پسران شوهرانشان يا برادرانشان يا پسران برادرانشان يا پسران خواهرانشان يا زنان [همكيش] خود يا كنيزانشان يا خدمتكاران مرد كه [از زن] بىنيازند يا كودكانى كه بر عورتهاى زنان وقوف حاصل نكردهاند آشكار نكنند و پاهاى خود را [به گونهاى به زمين] نكوبند تا آنچه از زينتشان نهفته مىدارند معلوم گردد اى مؤمنان همگى [از مرد و زن] به درگاه خدا توبه كنيد اميد كه رستگار شويد.(سوره نور/ آيه 30 و 31)».
از اينرو رعايت حجاب در سلامت و پاكی اجتماع و به علت تأثير زياد آن در استحكام خانواده بهعنوان پايه و اساس اجتماع، نيز تأثير آن در تربيت فرزندان صالح و پاك نگه داشتن محيط اجتماع مؤثر است. از طرف ديگر با رعايت حجاب، ريشه بسياری از تفاخرها و تكاثرها و اسرافها در اجتماع كنده شده و بذر فساد خشكيده میشود؛ چراكه افراد جامعه به جای مصرف در اينگونه ضد ارزشها، جهت هدف نهايی زندگی انسانی و سعادت راستين صرف میكنند؛ با اين تفاسير بايد ديد رعايت عفاف و حجاب در جامعه اسلامی يك انتخاب است، يا تلقی جامعه هدف از آن يك اجبار است.
امام جمعه كاشمر: |
مسئله حجاب يك مسئله فرهنگی ـ مذهبی است كه فشار دشمنان از اين ناحيه در حال زياد شدن است. |
حجتالاسلام سیدقاسم يعقوبی، امام جمعه كاشمر در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی يكی از عوامل گسترش بیحجابی را محصول رفتن انسانها به سمت مسائل شهوانی، غرایض و خودنمايیهايی كه از درون انسانها سرچشمه میگيرد، دانست و گفت: بخش ديگر در اين حوزه محصول تبليغات گسترده دشمنان است.
حجتالاسلام يعقوبی با اظهار تأسف از اينكه در زمينه گسترش عفاف و حجاب در جامعه دچار كمتحركیهايی شدهايم، گفت: مسئله حجاب يك مسئله فرهنگی ـ مذهبی است و فشار دشمنان از اين ناحيه در حال زياد شدن است.
وي يادآور شد: باید به اينكه اجرای طرح عفاف و حجاب نيازمند كار فرهنگی است نه برخوردهای بعضاً شديد انتظامی توجه شود، بهتر است مسئولانی كه مجری اجرای اين طرح هستند، بدانند طرح عفاف و حجاب با برخورد تند و يا برخوردهای نظامی عملی نمیشود بلكه نيازمند برنامه فرهنگی دقيق است.
امام جمعه كاشمر كارهای فرهنگی صورت گرفته در بحث عفاف و حجاب را راضیكننده ندانست و عنوان كرد: اگر راضیكننده بود، اين همه گلهمندی در بحث حجاب در جامعه مطرح نبود.
فرهنگسازی در امر عفاف و حجاب بايد از مهدكودكها شروع شود
وی با بيان اينكه فرهنگسازی در امر عفاف و حجاب بايد از مهدكودكها شروع شود، تصريح كرد: هر دستگاه در امر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف وظايفی دارد كه بايد انجام دهد.
وی نقش خانواده را در گسترش عفاف و حجاب و ساير مسائل فرهنگی تأثيرگذار دانست و افزود: اگر بتوانيم نگاه درست به حجاب را به پسران و دخترانمان آموزش دهيم هيچگاه نگران ورود فرهنگهای مختلف در جامعه نخواهيم بود.
اين در حالی است كه بعضی از روانشناسان، بدحجابی موجود در جامعه را يكی از عوامل مهم تهديدكننده خانواده میدانند و معتقدند بدحجابی و بیحجابی مسير تأمين نيازهای خانواده را منحرف میكند به اين صورت كه موجب تأمين نيازهای زوجين در بيرون خانواده میشود و اين امر موجبات تزلزل خانواده را فراهم میكند.
مهري پالايی، مسئول كميسيون امور بانوان و جوانان شهرستان كاشمر در اين خصوص، پايبندی خانوادهها به اخلاق را مهمترين راه جلوگيری از معضل بدحجابی بيان كرد و با اظهار نگرانی از شيوع بدحجابی در جامعه، ادامه داد: هيچ گاه نمیتوان گفت بدحجاب كسی است كه چادر به سر نمیكند چون امروزه متأسفانه بدحجابی را در بانوان چادری هم میبينيم. در واقع آنچه امروزه نماد بدحجابی به خود گرفته، پوشش نامناسبی است كه در حال شكل گرفتن است.
به هر حال آنچه در شكل ظاهری جامعه نمود عينی دارد گسترش بدحجابی در شيوهها و شكلهای مختلف است كه امروزه همه جامعه را نگران كرده و بهصورت يك مطالبه عمومی در آمده است. اين موضوع وظيفه مسئولان بهويژه اعضای شورای فرهنگ عمومی را دو چندان میكند بهويژه مسئولان دانشگاهها كه با وجود قوانين مشخصی برای حفظ پوشش در دانشگاهها، روز به روز مراكز آموزش عالی، كاركرد آموزشی خود را از دست میدهند و كلاسهای درس بيشتر شبيه پارتی میشود تا يك محيط آموزشی. جالبتر اينكه رعايت عفاف و حجاب در دانشگاه محدود به موارد ساده میشود و مسئولان حاضر نيستند خود را درگير تذكر به موارد اصطلاحاً خفن كنند چون نگران توهين شنيدن هستند!
به هر حال موضوع عفاف در جامعه ما تبديل به يك معضل پيچيده شده است و اگر عملكرد ما مؤثر واقع شده بود امروز شاهد اين وضعيت نبوديم.
حجاب بايد در دانشگاهها نهادينه شود
علی اكبر ثمری، رئيس دانشگاه آزاد اسلامی واحد كاشمر با اشاره به اهميت حجاب در جامعه بهویژه در دانشگاهها تصريح كرد: حجاب بايد در دانشگاهها نهادينه شود.
وی با بيان اينكه قوانين خاصی در دانشگاهها در بحث عفاف و حجاب نيست، خاطرنشان كرد: متأسفانه بعضی از دانشجويان هنوز با اصل و اهميت حجاب آشنا نيستند.
بنا بر این گزارش، امروزه يكی از تأسفهای جدی اين است كه زن مسلمان آنچنان كه بايد و شايد با چهرههای سربلند تاريخ اسلام آشنا نيست. حجاب و عفاف در قاموس بشری، واژههای آشنايی هستند كه در گذر زمان از سنّت به سوی مدرنيته، فراز و نشيبهای زيادی را طی كرده است. در اين ميان مردان و زنان به خصوص زنان در مسير تند باد حركت به سوی مدرنيسم، در معرض برهنگی فرهنگی و فرهنگ برهنگی قرار گرفته تا در توسعه سرمايهداری نقش خويش را ايفا كنند. اما با گذر زمان، از هويت، شخصيت و ماهيت خود بيشتر دور شدند و در يك حركت جديد، با بازگشت به سوی منیّت خويش و توجه به سرشت و طبيعت حقيقی، هويت خويش را در «عفاف و حجاب» جستوجو میكنند.
بسياری از افراد بهويژه دانشجويان معتقدند كه كاشمر يك شهر به اصطلاح خشك و مذهبی است اما امام جمعه كاشمر تأكيد كرد: نبايد چون مردم اين شهر مؤمن و مذهبی هستند، اين تلقی را از شهر داشت. چادر بهعنوان حجاب شاخص و برتر در اين شهر مطرح است. اما اگر بانوانی با پوشش غير از چادر هم میتوانند حجاب خود را حفظ كنند ايرادی ندارد.
وی وضعيت حجاب در دانشگاهها را نگرانكننده دانست و از مسئولان خواست نظارت بيشتری بر وضعيت حجاب دانشجويان داشته باشند و به موقع تذكرات لازم را بدهند.
اين در حالی است كه متأسفانه وضعيت بازار مانتو واقعاً اسفناك است. امروزه بازار، از مانتوهای بلند و گشاد خالی شده است. يك دختر جوان محجبه يا بايد مانتوی بلند مجلسی بپوشد كه بيشتر مخصوص بانوان ميانسال ماست يا به يك مانتوی تنگ و كوتاه رضايت دهد كه تمام وقت حواسش باشد گوشهای از چادرش كنار نرود و يا اينكه سراغ خياط برود و دو برابر هزينه را برای داشتن يك مانتوی شيك اسلامی هزينه كند.
اميدواريم حركتی كه درخصوص طرح حجاب و عفاف آغاز شده، ادامه داشته باشد و به نتيجه برسد، اما از مسئولان هم میخواهيم چنانچه ايراداتی در كارشان وجود داشته و مورد انتقاد قرار گرفتند، از ديد سياسی به قضيه نگاه نكنند و اجازه دهند جهت پيشبرد بهتر اهداف طرح عفاف و حجاب، عملكردشان مورد نقد قرار گيرد تا از خلال اين بحثها به راهحلهای مؤثر مناسب دست پيدا كنيم.
اجرای طرح حجاب و عفاف خواسته مردم است
به هر حال از مسئولان و خانوادهها انتظار میرود در جامعه اسلامی كه هدفمان الگو شدن برای ساير جوامع است، انسانهايی الگو تربيت كنيم زيرا انتظار جامعه نيز تربيت زنان و مردانی با فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی است.
به يقين میتوان گفت، در وضعيتی كه امروز جوامع قرار دارند، اجرای طرح حجاب و عفاف خواسته همه مردم است و اين طرح بايد توسط مسئولان ذیربط و دولت بهصورت جدی پيگيری شود چون همه مردم حتی اشخاصی كه مسلمان نيستند، توقع دارند فرهنگ دينی و مذهبی در جامعه احيا و زنده شود به همين جهت مسئولان امر نبايد به اجرای طرح عفاف و حجاب بهصورت طرحی فصلی نگاه كنند و تنها با شروع تابستان اين موضوع را مطرح كنند بلكه بايد مستمر و مداوم مورد توجه همگان بهویژه نهادهای مسئول قرار گيرد، زيرا اين امر در برگيرنده ويژگیهای رفتاری است كه تابع فصلی خاص مثل تابستان نيست.
|