سيفی تأكيد كرد:
ضرورت آموزش و فرهنگسازی حجاب و عفاف در آثار سينمايی
گروه هنر: حجاب و عفاف با دو بعد ظاهری و باطنی بايد برای مردم تبيين شود و هنر به ويژه سينما نقش ارزنده و قابل توجهی در اين راستا دارد، چرا كه سينما میتواند با ارائه تصويری صحيح از حجاب در اين خصوص فرهنگسازی كند.
حجتالله سيفی، كارگردان سينما در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) جايگاه حجاب و عفاف را در سينمای ايران اينگونه ارزيابی كرد: در خصوص حجاب در سينما میتوان از دو نگاه بحث كرد. اول اعتقاد به حجاب، دوم عملی كردن حجاب، زيرا هر كدام از اين دو نگاه بحث خاص خود را طلب میكند. اين گفته بدين معناست كه در ضرورت حجاب كار نمايشی انجام میشود، اما در اعتقاد به حجاب كار فرهنگی انجام نمیشود.
وی افزود: حجاب دو بازخورد عمده و اساسی دارد، سلامتی جسم و سلامتی ايمان، اين دو بازخورد مثبت نيز هم از راه انجام ظواهر رخ میدهد و هم از راه اعتقاد و ايمان قلبی، بنابراين نبايد تصور كرد كه تنها با اتكا به يكی از اين دو اصل (حجاب ظاهری و حجاب باطنی) میتوان به معنای واقعی عفاف دست يافت.
سيفی اعلام كرد: اما در سينما و تلويزيون آنچه كه از حجاب میبينيم تنها به شكل ظاهری آن خلاصه میشود، رويكردی كه سبب شده نسل جوان تاثيرپذيری عميقی از اين شكل از عرضه حجاب نداشته باشند.
اين فيلمساز در خصوص مزايای ايمان قلبی به حجاب گفت: هنگامی كه از اعتقاد به حجاب سخن میگويم منظورم اين است كه، اگر بخواهيم تنها به زيبايیهای حجاب تكيه كنيم، ممكن است بعد از يك مدتی ديگر آن زيبايیهای ظاهری جذابيت خود را از دست بدهد، اما اگر حجاب به معنای اعتقاد و ايمان مورد توجه قرار گيرد هميشه پايبندی به آن بيشتر خواهد شد.
وی متذكر شد: بايد اين نكته مهم را مورد توجه قرار داد كه حجاب تنها مختص به زنها نيست، بلكه مردان هم بايد به حجاب و عفاف معتقد باشند، يعنی هم در پوشش و هم در رفتار، عفاف را سرلوحه كارهای خود قرار دهند. رويكردی كه معتقدم در سينما مردان آن را به شكل ظاهری مورد توجه قرار میدهند.
كارگردان فيلم «دو خواهر» در بخش ديگری از سخنان خود به برخی از كج فهمیها كه نسبت به مفهوم حجاب میشود، اشاره كرد و توضيح داد: اين تصور كه حجاب مانع رشد بازيگر میشود اشتباه محض است، چون سينمای ما قبل از انقلاب پايبند حجاب نبود، اما كوچكترين اعتباری در سينمای جهان نداشت، اما امروز میبينيم كه حجاب باعث شده كه از فيلمهای ايرانی به عنوان آثاری اخلاقی نام برده شود.
سيفی در پايان خاطرنشان كرد: سينمای ما برای اينكه بتواند به حجاب به صورت ايمانی دست پيدا كند، اول بايد آموزش را سرلوحه قرار دهد، چون اگر عوامل سينما با محاسن بیشمار حجاب آشنا شوند، مطمئن باشيد به آن پايبند نيز خواهند بود.