0

یک قرن با شکلات تلخ

 
sanazb
sanazb
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 479
محل سکونت : تهران

یک قرن با شکلات تلخ

یک قرن با «شکلات»؛ محبوب قلب همه دنیا ؛ آب تلخ
شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده)ماده غذایی است که از دانه درخت گرمسیری کاکائو به دست می آید. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال ۱۱۰۰ قبل از میلاد باز می گردد. نخست اقوامی مانند مایاها و آزتکها از شکلات نوشیدنی می ساختند که به آن نامی به معنای «آب تلخ» داده بودند. دانه درخت کاکائو مزه بسیار تلخی دارد و حتما باید جوشانده شود تا طعم آن تغییر یابد.
اواخر قرن ۱۸ این ایده مطرح شد که می توان از شکلات به عنوان شیرینی یا چاشنی دسرها استفاده کرد. بریتانیایی ها اولین کسانی بودند که این کار را ابداع کردند. پس از آن شیرینی فروشیهای سوییس و دانمارک و ایتالیا نیز از شکلات به عنوان شیرینی استفاده نمودند.
شکلات به صورت شیرینی اولین بار در سال ۱۸۴۷ استفاده شد. شکلات در آن زمان تلخ و شیرین بود و ریچارد کدبری اولین جعبه آورد. شیر شکلات قیمت این محصول را پایین آورد چون کره کاکائو کمتری استفاده می کرد و به دلیل طعم کرم مانندش مشتریان آن را دوست داشتند و می خریدند.
در اوایل ۱۹۰۰ آمریکایی ها شروع به مخلوط کردن مواد دیگر در شکلات کردند و در «تنسی» اولین نوع این مخلوط به نام گوگو کلاسترز مخلوطی از بادام زمینی و کارامل با رویه ای از میلک چاکلت به بازار آمد.
در همان دوره ماشین آلات صنعتی برای تولید شکلات پیشرفت کرد، ماشینها می توانستند شکلات را بسیار سریعتر از کارگران درون کاغذ بپیچند و به همین دلیل قیمت شکلات بسیار ارزانتر شد و مردم معمولی قادر به خرید آن شدند.با این همه، محبوبیت و فراوانی شکلات بعد از جنگ جهانی اول به دست آمد، زیرا شکلات جیره اصلی و میان وعده سربازها در میادین جنگ بود. وقتی سربازها به خانه برگشتند از شکلات تعریف می کردند و بدین ترتیب در سال ۱۹۳۰ چهل هزار نوع شکلات تولید شد. در جنگ جهانی دوم شکلات برای نیروهای خارج از کشور فرستاده می شد تا بدین ترتیب به جیره آنها کمکی شده باشد.
بعضی از مردم می پرسند آیا نوع سفید رنگ آن نیز واقعاً شکلات است؟ تنها ترکیبی که از شکلات گرفته می شود و نبودش علت سفیدی شکلات است، لیکور می باشد (که الکل نیست) در نتیجه شکلات سفید نه طعم و نه رنگ شکلات را خواهد داشت.شکلات اغلب در سه حالت تیره، شیری و سفید عرضه می شود و انواع دیگر آن مغزدار، جویدنی، ترش، خامه ای، میوه ای و … است و می توان شامل روکشی از شکلات تیره، سفید یا شیری باشد.
یکی دیگر از افزودنی هایی که امروزه به شکلات اضافه می شود و قیمت آن را پایین می آورد موم پارافین است، شاید تشخیص آن بسادگی میسر نباشد، اما یکی از نشانه های این افزودنی نامطلوب این است که شکلات به سرعت در دهان آب نمی شود.شکلات شامل ترکیباتی است که بر فیزیک انسان اثر می گذارد و ممکن است باعث آرامش و خواب آلودگی شود. اما همین ترکیبات در بدن بعضی حیوانات مانند سگ و گربه تولید سم می کند و برای آنها مضر است. از میان شکلاتها، نوع تیره آن برای سلامتی مفیدتر است، زیرا به دلیل آنتی اکسیدان مانع تولید رادیکالهای آزاد در بدن می شود. امروزه بعضی از بزرگترین تولیدکنندگان شکلات یکصدمین سال تولید خود را جشن می گیرند.
بيا در لحظه سرخ نيايش چو روح اشک پاک و ساده باشيم
بيا هر وقت باران باز باريد براي گل شدن آماده باشيم....
سه شنبه 13 مرداد 1388  12:02 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها