همدان - رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان گفت: در مرحله نخست مسوولان اجرایی كشور باید در ساخت و سازهای دولتی به الگوهای اسلامی و ایرانی توجه كنند.
|
|
|
'سیدمهدی هاشمی' روز پنجشنبه در 'همایش ملی معماری و هویت' در همدان افزود: مسوولان اجرایی كشور باید در اجرای معماری اسلامی و ایرانی خط مقدم این حركت باشند و اجازه ندهند ساخت و سازهای دولتی، عمومی و خصوصی چنین وضعیتی داشته باشند.
وی اضافه كرد: نخستین هدف و خط مشی سازمان نظام مهندسی تقویت فرهنگ و ارزشهای اسلامی در معماری و شهرسازی است كه برگزاری این همایش می تواند سرآغاز حركتی نو در این زمینه باشد.
او اظهار داشت: هم اینك كشور به یك كارگاه عمرانی تبدیل شده كه در هیچ مقطعی اینچنین فعالیت در بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی در موضوع مسكن در آن اجرایی نشده است.
رییس سازمان نظام مهندسی گفت: هم اینك حدود دو میلیون مسكن در بخشهای مختلف در كشور در دست ساخت است لذا ساخت و سازها باید به نحوی باشد كه حداكثر كیفیت مورد انتظار را داشته باشد.
وی با تاكید بر اینكه نخستلین سرمایه هر خانواده بحث مسكن است ادامه داد: در ساخت مسكن باید طراحی، نظارت، احداث و بهره برداری مورد توجه قرار گیرد تا عمر ساختمان پایین نباشد و همه استانداردها رعایت شود.
هاشمی اضافه كرد: مهمترین و اصلی ترین موضوع در ساخت و سازها مدیریت است كه با فرهنگ سازی و هدفگذاری می توان به الگوهای ایرانی و اسلامی در معماری رسید.
وی با بیان اینكه یكی از نیازها در زمینه معماری اسلامی و ایرانی تولید علم است گفت: نتیجه این همایشها رسیدن به راهكارهای مختلف در مورد نوع آموزش، تربیت نیروی انسانی و رسیدن به قوانینی است كه می توان در زمینه معماری از آن استفاده كرد.
رییس سازمان نظام مهندسی اظهار داشت: لازمه داشتن معماری و شهرسازی پایدار استفاده از روشها و فناوریهای نوین برای تامین نیازها و الگوها است.
وی افزود: یكی از اهداف برگزاری همایش معماری و هویت، آگاهسازی مسوولان نسبت به وضع موجود، دردمند و همراه و همدل كردن آنان و پذیرش این موضوع است كه این نقص و اشكال در معماریها ایران وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان نیز در این همایش گفت: مهندسان ایرانی در معماری طرحهای نو و جامع ابداع كنند تا كشورهای دیگر از آنان الگوبرداری كنند.
آیت الله 'غیاث الدین طه محمدی' افزود: مهندسان در معماریها تقلید از غرب را كنار بگذارند و به فرهنگ ایرانی و اسلامی توجه ویژه داشته باشند.
وی اظهار داشت: در معماری توجه به جانمایی، زیبایی، كاربری ساختمان و اشراف نداشتن از جمله مواردی است كه باید در اولویت كار مهندسان قرار گیرد.
او افزود: برای استفاده از معماری اسلامی و ایرانی باید از مزایای دینی، خلاقیتها و استعداد مردم در گذشته استفاده كرد.
سرپرست استانداری همدان نیز در این همایش گفت: همدان با سه هزار و 100 سال مدنیت دارای پیشینه تاریخی و معماری در ابعاد مختلف است.
'علی اكبر فامیل كریمی' اضافه كرد: استان همدان با هزار و 800 اثر شناخته شده ملی و فرهنگی، 878 اثر ملی و 448 بنای تاریخی ثبت رسمی شده دارای ویژگیهای بسیاری است.
همچنین در این مراسم از تمبر ویژه همایش كه به تعداد 500 عدد به چاپ رسیده است توسط دكتر 'فلامكی' یكی از چهره های ماندگار معماری ایران رونمایی شد.