مشرق، چهارشنبه گذشته نزدیک ساعت پخش اخبار شبکه یک مستندی پخش کرد که به محرومیت زدایی در بخش بشارت روستای الیگودرز می پرداخت. موضوع ساده بود. فقط سه ساعت دورتر از پایتختی که دغدغه ی سایتهای خبری اش اهدای اتوموبیل چند صد میلیون تومانی به بازیکنان فوتبال است، جمعی از مردم محصور در میان استانهای مرتفع اصفهان و چهارمحال بختیاری از کمترین امکانات بهره مندند. در این منطقه قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) سپاه که در حال احداث سد رودبار است فارغ از وظیفه قانونی اش، اقدام به آبادانی می کند، اما دوربینی نیست برای افتتاحیه تا صدها عکس برای خبرگزاری ها ارسال شود.
وقتی می پرسند چرا مردی که بعد می فهمی سردار حزنی فرمانده قرب کوثر(س) است، سرش را به زیر می اندازد، پاسخ میدهد:« خجالت می کشیم وقتی وارد این مناطق می شویم. حتی خودمان را به مردم هم معرفی نمی کنیم.می گوییم بگذار بخشی از محرومیتها را لااقل بزدائیم بعد می فهمند نظام آمده است اینجا خدمت کند» سردار نمی گوید سپاه، می گوید نظام. اینجا مدرسه هایی هست که در بیغوله ها بنا شده و از سقفش پوست مار آویزان است! و سپاه امده اینجا مدرسه سازی مدرن کرده و زایشگاه ساخته، مرکز بهداشت زده است و حالا در روستایی که ممکن بود بعلت بارش شدید برف و قطع مسیر زنی جان بسپرد حالا زایشگاه ساخته شده و منتظر تجهیز توسط دولت است و البته فصل سرما دوباره دارد نزدیک می شود!
این برنامه ها را روابط عمومی سپاه می سازد. گروه تلویزیونی، وقتی تحقیق می کنی این گروه را با همه ی گروه های سازمان متفاوت تر می بینی. نه مثل حماسه و دفاع است و نه مثل حتی گروه ارتش. وسعت عملکردش همانقدر وسیع است که وسعت عمل سپاه و هرکجا نظام و انقلاب نیاز به مدافع داشته باشد بایستی در صف اول حضور یابد. یعنی هر دو هفته یکبار مثلاً قرار است برنامه ای نظامی ببینی اما برنامه ای می بینی مملو از آرشیو ناب در باره ی محرومیت زدایی. شلیک اولین موشک به قلب رژیم بعث، صحبتهای کمتر دیده شده ی رهبر معظم انقلاب در میان رزمندگان. چندی بعد برنامه هایی در خصوص محرومیت زدایی می بینی.
سردار سرلشگر شهید شوشتری در داخل یک سنگر ایستاده. عرق کرده است. هم خودش هم سربازانی که دورش حلقه زدند. تصویر مات است پیداست یکی پیدا شده با یک هندی کمی چیزی دارد تصویر می گیرد. تصاویر قبلی نشان می دهد که شوشتری نه با تیر و تفنگ و تانک و توپ آنطور که رسانه های سلطنت طلب مدعی بودند بلکه با کمک های محرومیت زدایی به منطقه آمده و حالا در این گرما برای سربازانش حرف می زند. دست انها را در دست گرفته و با مهری پدرانه می پرسد : «یدالله می دونین چیه؟...» یکی پاسخ می دهد دست خدا و سردار ادامه می دهد: « یدالله فوق ایدیهم می دونین چیه؟ یعنی دست خدا بالاترین دستهاست و این دستای شما که اینطوری عرق ریخته و بیل زده و خدمت مردم کرده این دست خداست... و من می خوام از این دستای شما بوسه بزنم» سردار مملکت خم می شود و دست سربازانش را می بوسد و اینها از تلویزیون پخش می شود.
سپاه وسیع است و دوهفته یکبار چند دقیقه با سپاه کافی نیست. دست به دامن اینترنت می شوم. برنامه های مبارزه ی سپاه با پژاک هنوز روی سایتهای متعددی دیده می شود و این نشان از دیده شدن این برنامه ها دارد.
چقدر موضوع زیاد دارد سپاه برای فیلم ساختن و چرا ساخته نمی شود؟ آیا واقعاً مشکل بودجه است؟ سپاه بایستی اطلاع رسانی را در این وضعیت رسانه ای جهان جدی بگیرد. بایستی همیشه بگونه ای عمل کند که در قضیه پژاک کرد و با ساخت مستند " گروهک" که روی اینترنت نیز قرار گرفته پاسخ دندان شکنی به بی بی سی و صدای آمریکا داد.
سپاه وسیع است اما مثل سنگ زیرین آسیا تحت فشار رسانه ایست. بنابر این نباید به یک برنامه دوهفته یکبار اکتفا کند. وظیفه سپاه حفظ کیان نیست و لازم است برای اطلاع رسانی درست در مقابل توطئه های رسانه های بیگانه فارسی زبان در تلویزیون حضور داشته باشد. نگارنده به خاطر دارم در قضیه مضلین وقتی برنامه های ویژه ی سپاه در اختیار مردم قرار گرفت با همه کم بودن و بد بودن زمان پخش بازهم تاثیر مثبتی بر فضای اینترنتی گذاشت اما طبق معمول در میان همهمه ی تبلیغات شرکتهای هزار رنگ گم شد! چرا سپاه بصورت پیگیر و مستمر در مورد شبهاتی که دشمن ایجاد می کند برنامه روی آنتن نمی دهد واقعاً مشکل بودجه است؟
گروه سپاه از نظر کیفیت ساخت نشان داده است در سطح بسیار خوبی حرکت می کند و رزمایش هایی که از خروجی این گروه بر روی رسانه می رود به وضوح دارای اختلاف کیفیتی جدی با سالهای پیشین است. از نوک ارتفاعات 3000 متری جاسوسان تا قعر کویرهای بلوچستان برنامه سازان این گروه رفته و تصاویر لازم را تهیه می کنند. این کیفیت پرسنلی و توانمندی با این مقدار تولید برنامه در سیما انصافاً تناسب نداشته و لازم است تا سپاه پاسداران با قدرتی دو چندان آنگونه که سبز پوشانش از خلیج فارس تا ارتفاعات جاسوسان به حراست از مرزها، متخصصانش در حراست عفت عمومی و سازندگی و محرومیت زدایی و... مشغولند. اگر نه به همان اندازه لااقل در حدی پوشش دهند که شان واژه پاسدار حفظ شود.
*محمد هاشمی