CSS مخفف کلمات Cascading Style Sheets ميباشند که در فارسي به آن شيوه نامه آبشاري هم مي گويند. زبان HTML براي ايجاد يك سيستم كد سازي جهاني به وجود آمد تا بوسيله آن بتوان صفحات وب را بدون توجه به نوع كامپيوتر طراحي كرد. خاصيت مهم HTML قالب بندي ساختاري ميباشد ولي متاسفانه به طراحان قابليت کنترل در همه زواياي صفحه را نميدهد. براي قالب بندي و ايجاد افکت هاي بيشتر از CSS استفاده ميکنيم.
از طريق اين استايل شيتها مي توانيم از دوباره نويسي کدهاي HTML که باعث مشکل شدن کد نويسي و همچنين کند شدن سرعت بارگذاري صفحه در اينترنت مي شود جلوگيري کنيم. براي مثال مي توانيم يک بار نوع فونت مورد استفاده در يک صفحه را تعيين کنيم و ديگر مجبور نباشيم کد مربوط به فونت را در صفحه به کار ببريم. همچنين مي توانيم از اين ابزار قدرتمند در مواردي به جاي جاوا اسکرپت نيز استفاده کنيم و چون مشکلات جاوا اسکرپت ( مثلاً غير فعال بودن جاوا اسکرپت در مرورگر ) را ندارد با خيالي آسوده تر مي توانيم از آن استفاده کنيم. CSS هم مانند جاوا اسکرپت اين امکان را به ما مي دهد که از يک فايل استايل خارجي براي تعيين خواص بخشهاي مختلف صفحه هاي يک سايت استفاده کنيم.
در اين صورت مي توانيم ظاهر همه صفحه ها را با ايجاد يک تغيير کوچک در فايل استايل خارجي تغيير دهيم. مثلاً فرض کنيد که رنگ متن همچنين نوع فونت متن صفحه هايمان را در يک فايل استايل تعيين کرده ايم و از آن در طراحي چندين صفحه استفاده کرده ايم، حالا اگر بخواهيم رنگ متن همه اين صفحات را تغيير دهيم تنها کافي است تا رنگ متن را در همان فايل استايل تغيير دهيم و نيازي به تغيير دادن صفحات نداريم.
در واقع CSS اين امکان را ايجاد ميکند تا طراح بتواند چندين مشخصه در طراحي صفحه را به يکباره تعيين کند بعنوان مثال خصوصيات تمامي تگهاي h1 موجود در صفحه اعم از اندازه، فونت و رنگ را مشخص نمايد و يا مشخصات ظاهري چندين صفحه را در يك فايل جداگانه CSS تعيين نمايد. البته براي يادگيري CSS و شيوه نامه هاي آبشاري لازم است کدنويسي HTML را بلد باشيد که در همين بخش تالار ميکرورايانه همزمان آموزش HTML هم برقرار است و مي توانيد همزمان مطالب هر دو را باهم مطالعه نماييد