دختر آمريكايي كه در اسرائيل كشته شد-12
حضور قاتل راشل كوري در دادگاه با روخواني متن عبري از پيش تنظيمشده
خبرگزاري فارس: جلسه دوم دادگاه بررسي پرونده قتل راشل كوري در حالي برگزار شد كه راننده بلدوزري كه راشل كوري را به قتل رسانده است به صورت ناشناس در دادگاه حاضر شده و از روي برگه حاوي متن عبري كه از قبل به او داده شده بود شهادت داد.
به گزارش فارس، جلسه دوم دادگاه بررسي پرونده قتل راشل كوري روز پنجشنبه در دادگاه منطقهاي شهر حيفا در سرزمين هاي اشغالي برگزار شد.
راننده بلدوزري كه راشل كوري را به قتل رسانده بود براي شهادت در دادگاه حاضر شده بود كه با وجود تصاوير و مدارك موجود كه نشان مي دهد راشل در ديد كامل رانند بلدوزر بوده است و جليقه شبرنگ به تن داشته و با بلندگوي دستي سعي بر منصرف كردن رانند بلدوزر داشته اظهار داشت كه راشل را براي اولين بار زماني كه او را از زير بلدوزر بيرون ميكشيدند، ديده است.
راننده بلدوز كه حتي نام وي هم فاش نشد و به صورت "واي-اف " خطاب ميشد در حالي شهادت مي داد كه از پشت پرده و از روي يك متن عبري كه چند ماه پيش نسخهاي از آن را به دادگاه ارائه كرده بود جملات را به صورت بريده بريده ميخواند.
اين دادگاه به درخواست و پيگيري خانواده راشل كوري 5 سال گذشته صورت گرفت.
راشل كوري كه به همراه 7 نفر از فعالان بين المللي حامي مردم فلسطين در حال جلوگيري از تخريب خانه فلسطينيها بود توسط ارتش اسرائيل در رفح كشته شد.
يك منبع آگاه كه خواست نامش فاش نشود به روزنامه "جروزالم پست " گفت: بسيار سخت است باور كنيم كه راننده بلدوزر راست ميگويد، زيرا كه راشل و دوستانش 3 ساعت بود كه در آن منطقه در حال تظاهرات و اعتراض به تخريب خانه فلسطيني ها بودند. راشل تنها دختر بين اين گروه بود كه قد بلندي داشت و او يكي از سه نفري بود كه جليقه شب نماي نارنجي به تن داشت و يك بلندگوي دستي به دست داشت.
وكيل خانواده راشل كوري راننده بلدوزر را متهم كرد كه اظهاراتش اشتباه است. براي مثال راننده بلدوزر حرفهايي زده است كه با تصاويري كه روز حادثه گرفته شده است كاملا متناقض است. ضمن اينكه راننده بلدوز اعلام كرد كه بدن راشل بين تپه و بلدوزر بوده در حالي كه دولت اعلام كرده است كه پشت تپه بوده براي همين راشل ديده نشده است.
زماني كه "ابو حسين "، وكيل خانواده راشل از راننده بلدوزر سوال كرد كه چرا با وجود جلوگيري گروهي كه در اعتراض به تخريب خانه فلسطينيها آنجا بودند به كار خود ادامه داديد؟ او جواب داد كه "من فقط يك سرباز هستم و دستورهاي فرمانده ام را اجرا مي كنم. من به فرمانده ام گفتم كه آنها سعي مي كنند مانع تخريب خانه فلسطيني ها شوند و فرمانده جواب داد به كارتان ادامه دهيد. اين تصميم من نبود اين تصميم افسر مافوق من بود ".
بعد از دادگاه ابو حسين به خبرنگاران گفت: راننده بسياري از حرفهايي را كه قبلا اعلام كرده بود را امروز رد كرد. هر چه در ماجرا دقيقتر ميشويم و حرف هاي بيشتري را ميشنويم معلوم ميشود كه عدهاي سعي ميكنند اين ماجرا را سرهمبندي كنند.
اسرائيل در دفاع از خود اعلام كرده است كه عملياتي كه راشل كوري طي آن كشته شد بايد به عنوان يك اقدام جنگي در نظر گرفته شود. اقدامي كه در منطقه اي در نزديكي منطقه جنگي صورت گرفته است. همچنين اعلام شده است كه راشل كوري مسئول مرگ خودش است زيرا كه با بيملاحظهگي و بياهميتي، خود باعث مرگش شده است.
جلسه بعدي دادگاه قرار است روز 4 نوامبر برگزار شود. فرمانده راننده بلدوزر و افسري كه مسئول كل عمليات بوده است قرار است در دادگاه حاضر شود.