0

ستاد راهبری «نهضت ملی حفظ قرآن کریم»، واقعی یا تبلیغاتی؟

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

ستاد راهبری «نهضت ملی حفظ قرآن کریم»، واقعی یا تبلیغاتی؟

 حرکت کند سیاست‌گذاران فعالیت‌های قرآنی کشور سبب شک در واقعی یا تبلیغاتی بودن برخی از ساختارهای جدید مانند ستاد ملی حفظ قرآن کریم است.

 
خبرگزاری فارس: ستاد راهبری «نهضت ملی حفظ قرآن کریم»، واقعی یا تبلیغاتی؟

 

 رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با شرکت‌کنندگان در بیست‌وهشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در سال 1390 با اشاره به اینکه تمام فعالیت‌های قرآنی اعم از حفظ و قرائت قرآن کریم باید سبب تدبر در آیات قرآن و عمل کردن به آموزه‌های این کتاب حیات‌بخش باشد، حفظ قرآن کریم را مهیا کننده این زمینه دانستند و مطالبه خود از مسئولان قرآنی کشور مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ کل قرآن کریم را مطرح فرمودند.

پس از طرح این مطالبه از سوی رهبر معظم انقلاب، مسئولان فعالیت‌‌های قرآنی هر بار و به هر بهانه‌ای گریزی بر آن زدند و وعده‌های خود در این رابطه را مطرح کردند.

حدود سه ماه پس از طرح این مطالبه شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در تاریخ 24 مهرماه 1390 در جلسه مجمع مشورتی خود ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن کریم را تشکیل داد.

به گفته مسئولان این شورا ستاد ملی حفظ قرآن کریم با هدف ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مجری طرح ملی حفظ قرآن کریم در سطح مراکز آموزشی، فرهنگی، دانشگاهی، حوزوی، کارکنان دولت و نهادهای مردمی تشکیل شده است.

همچنین وظیفه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم سیاست‌گذاری کلان راهبری این طرح ذکر شده است.

در جلسه مذکور، ساختار اجرایی ستاد نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت که با توجه به اهداف و وظایف آن سه قرارگاه عملیاتی در سه گروه مخاطب شامل «دانش‌آموزان و فرهنگیان»، «دانشگاهیان» و «سایر اقشار جامعه» بدین ‌منظور در نظر گرفته شد که به ترتیب وازرت آموزش و پرورش، شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول این قرارگاه‌های عملیاتی شدند.

در این جلسه همچنین مقرر شد که جلسات ستاد به صورت هفتگی تشکیل شود.

در بین قرارگاه‌های مذکور تنها از سوی وزارت آموزش و پرورش شنونده خبرهایی در خصوص نهضت ملی حفظ قرآن کریم هستیم که بناست آزمون پایانی آن شهریورماه برگزار شود؛ اما کماکان از فعالیت‌های شورای هماهنگی فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که مسئولیت پشتیبانی از جریان ملی حفظ قرآن کشور را در بین بیش از 50 میلیون نفر از جمعیت کشور بر عهده دارند خبری در دست نیست.

جالب اینکه خبرنگار فارس پس از چندین هفته متوالی تماس با دبیر قرارگاه مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و امروز و فردا کردن وی برای پاسخگویی به سؤالات فارس در خصوص فعالیت ستاد راهبری نهضت ملی حفظ قرآن کریم، این روزها پس از تماس با وی تنها شنوای صدای بوق تلفن همراه اوست.

منظور نگارنده این مطالب زیر سوال بردن اصل ستاد و اقدامات انجام شده در خصوص ایجاد نهضت ملی حفظ قرآن کریم نیست؛ بلکه هدف انتقال این مفهوم است که عدم اطلاع‌رسانی اقدامات انجام شده می‌تواند شائبه استفاده تبلیغاتی از عناوین دهان پرکنی همچون نهضت ملی حفظ قرآن کریم را در اذهان عمومی تقویت کند.

از جلساتی هم که بنا بود این ستاد هر هفته یک بار تشکیل دهد خبری در دست نیست؛ چرا که بدون احتساب تعطیلات باید تاکنون 30 جلسه ستاد تشکیل و چنانچه این جلسات نتیجه‌ای دربرداشت به اطلاع عموم رسانده می‌شد؛ اما عدم وجود این روند نیز این شائبه را که اصلا جلسه‌ای تشکیل نشده است را تقویت خواهد کرد.

از طرفی در هنگام تخصیص بودجه نیم‌درصدی قرآن سال 1390 از سوی حجت‌الاسلام «حمید محمدی» رئیس ستاد راهبری نهضت ملی حفظ قرآن کریم اختصاص 50 درصد این بودجه به پیشبرد اهداف این نهضت اعلام شد؛ چنانچه این مبلغ نیز اختصاص یافته باشد متأسفانه، نه از اصل موضوع و نه از نتایج آن هیچ خبری در دست نیست.

با توجه به تمام موارد مذکور مناسب است مسئولان شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور و ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم با خروج از سستی رسانه‌ای، اقدامات خود را برای زدودن هرگونه شبهه‌ای از عملکردشان انجام دهند.

یادداشت از مهدی خدایی

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

یک شنبه 11 تیر 1391  7:22 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها