پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در گزارشی تاکید کرد که فساد یکی از عوامل ناکامی بسیاری از طرحهای مهم عمرانی عربستان است. میدل ایست آنلاین در این گزارش به بوستان جهانی ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی اشاره میکند که نمونهای از طرحهای عمرانی است که با وجود اختصاص بودجههای کلان برای ساخت آن، پس از چند سال همچنان در اول راه است.
این پایگاه خبری مینویسد: بوستان جهانی ملک عبدالله در غرب شهر ریاض، پایتخت عربستان و در قطعه زمینی به مساحت 2 میلیون متر مربع بزرگترین بوستان سرپوشیده جهان است که کار ساخت فاز دوم آن از دو سال قبل آغاز شده است، اما اگر دیداری از این بوستان داشته باشیم، میبینیم که با وجود اختصاص بودجه کلان، در این 2 سال حتی یک اصله نهال در این زمین پهناور کاشت نشده است.
بر اساس گزارشی رسمی در عربستان که با آغاز فاز دوم طرح در ماه می 2010 منتشر شده بود، بوستان مذکور بزرگترین طرح زیست محیطی جهان است که قرار بود، در یک دوره 30 ماهه به بهرهبرداری خواهد رسید تا عربستان رکوردی را در ساخت بوستان سبز جهان به نام خود ثبت کند.
از همان زمان مردم عربستان معتقد بودند، چنین طرحی که برای آن صدها میلیارد ریال سعودی هزینه میشود، طرحی بیفایده است و راهکار درست این است که به جای اجرای چنین طرح عظیمی، ساخت مسکن برای هدیه به فقرای کشور اجرا میشد.
این طرح سالهاست آغاز و میلیاردها ریال کشور برای آن هزینه شده است، اما جز قطعه زمینی محصور، با گود برداری از چند منطقه و یک تابلو چیز دیگری در آن دیده نمیشود تا این سئوال مطرح شود که بودجه اختصاص یافته به این طرح در کجا هزینه شده است و در واقع این مبلغ هنگفت به کجا رفته است؟ سئوالی که در سایه گسترش هر روزه فساد در کشور پاسخ شفافی برای آن نمیتوان یافت.
یک شهروند عربستانی در اینباره میگوید: وقتی طرحی به این عظمت در پایتخت کشور به چنین سرنوشتی دچار میشود، پس طرحهای عمرانی که در مناطق دوردست قرار دارند، چه سرنوشتی خواهند داشت؟ پاسخ این سئوال با بازدیدی از طرحهای نیمه تمام شهر طائف قابل دریافت است، طرحهای بزرگی چون منطقه گردشگری ملک عبدالله، فرودگاه بین المللی طائف و تونل بزرگراه مکه - طائف که همچنان مردم در انتظار بهره برداری از آنها هستند.