پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
20 : پژوهش و سازندگي پاييز 1387; 21(3 (پي آيند 80) در امور دام و آبزيان):133-142. |
|
ارزيابي تاثير نيتريت، pH، نمک، حرارت و زمان بر روي توان رشد و توکسين زايي Clostridium botulinum تيپ A در محيط مدل BHI |
|
مشاك زهره*,رضويلر ودود |
|
* گروه بهداشت مواد غذايي، دانشکده دامپزشکي، دانشگاه آزاد اسلامي کرج |
|
در اين مطالعه تداخل اثر متقابل عوامل درون اثر و برون اثر نظير نيتريت، pH، نمک، حرارت و زمان نگهداري بر روي رشد و توکسين زايي Cl.perfringens تيپ A در طي سه مرحله مورد بررسي قرار گرفته است در مرحله اول هاگزايي باکتري کلستريديم بوتولينم تيپ A در محيط EYA انجام شد و تعداد هاگ در يک ميلي ليتر از سوسپانسيون حاصل شد در مرحله دوم؛ مدت زمان کدورت با ميزان تلقيح 4×104 هاگ در هر ميلي ليتر از آبگوشت Brain Heart Infusion به ترتيب با دو ميزان pH 6.5)و5.5 )، سه غلظت نمک (0.5 و 3 و 6) درصد، سه ميزان درجه حرارت (35 و 25 و 15) سانتي گراد و بالاخره کاربرد تيمار نيتريت 80 ppm و عدم آن (تيمار شاهد) در طي 32 روز نگهداري (2 و 4 و 8 و 16 و 32) مورد مطالعه قرار گرفت. در مرحله سوم به روش زيست سنجي بر طبق دستورالعمل USDA آزمايشات تعيين توکسين نمونه هاي کدر در موش انجام شد. نتايج حاصله در قالب طرح کاملا تصادفي و آزمايش ANOVA و تجزيه صفت زمان کدر شدن Time to turbidity و صفت زمان توکسين زايي Time to toxicity در برنامه کامپيوتري Version، 9:SAS ارايه گرديده است. نتايج نشانگر اختلاف آماري معني دار در بين مقادير مختلف نمک، pH، حرارت و تيمار نگهدارنده در طي زمانهاي کدورت بود (P>0.0001). استفاده از غلظت نمک 6%، pH:5.5 و حرارت 15 سانتي گراد و تيمار نيتريت سديم (80 ppm) و شاهد در طي 32 روز نگهداري توانست از رشد و توکسين زايي کلستريديم بوتولينم تيپ A با تقليح 4×104 باکتري جلوگيري به عمل آورد. کاربرد نمک 3% در مقايسه با نمک 0.5 درصد و درجه حرارت 25 سانتي گراد در مقايسه با 35 سانتي گراد و همچنين استفاده از تيمار نيتريت 80 ppm در مقايسه با شاهد، اثر بازدارندگي بيشتري از رشد و توکسين زايي باکتري مزبور در pH:6.5 و در طي 32 روز نگهداري داشت و بالاخره يک اثر جايگزيني بين نمک و نوع تيمار مشاهده شد، به طوري که کاربرد نمک 0.5% و تيمار نيتريت 80 ppm با نمک 3% و تيمار شاهد اثر مشابهي در بازدارندگي از رشد و توکسين زايي باکتري کلستريديم بوتولينم تيپ A نشان دادند.
|
|
كليد واژه: Clostridium botulinum تيپ A، هاگ زايي، زمان کدر شدن، زمان توکسين زايي، نيتريت، pH، نمک، حرارت |
|
|
نسخه قابل چاپ
|
پنج شنبه 8 تیر 1391 10:57 PM
تشکرات از این پست