گنابادینژاد:
شهيد بهشتی در نهادينهسازی ولايت فقيه نقش بارزی ايفا كرد
گروه سیاسی: مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوی با بیان اینکه شهيد بهشتی، در سه حوزه در ارتباط با ولايت فقيه فعال بود، گفت: همچنین ایشان در نهادينهسازی ولايت فقيه دارای نقش بسيار بارزی داشت.
حجتالاسلام حجت گنابادینژاد، مدير كل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی اظهار كرد: شهيد بهشتی، در سه حوزه در ارتباط با ولايتفقيه فعال بود و در خصوص نهادينهسازی ولايتفقيه نقش بسيار بارزی داشت به طوري که نظريه ولايتفقيه در انديشه سياسی شهيد بهشتی از جايگاه والايی برخوردار است.
وی با بيان اينكه شهيد بهشتی يكی از شخصيتهای كمنظير در تاريخ انقلاب اسلامی ايران است كه نقش بسيار بارزی در شكلگيری بسياری از اركان نظام جمهوری اسلامی ايران داشتهاند، تصريح كرد: رگههای فكری ايشان در قوه مقننه، قضائيه و همچنين برخی ديگر از تشكلهای ابتدای انقلاب، مشهود است.
مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوی با بيان اينكه شهيد بهشتی اعتقاد خاصی به كار تشكيلاتی و حزبی داشت كه نمونه اين تفكر را بايد در حزب جمهوری اسلامی ايران جستوجو كرد، گفت: البته نبايد تفكر تشكيلاتی ايشان را تنها در حزب جمهوری اسلامی محدود كرد.
وی با اشاره به اينكه بعد از انقلاب اسلامی، حضور شهيد بهشتی در مجلس خبرگان و همچنين پايهگذاری حزب جمهوری اسلامی ايران نيز از ديگر مولفههای تفكر تشكيلاتی ايشان است، خاطر نشان كرد: بايد از مجموعه تفكرات ايشان در دهه چهارم انقلاب اسلامی ايران، كه ملقب به دهه پيشرفت و توسعه اسلامی است، بيشتر بهره برد چون ظرفيت انديشه شهيد بهشتی اين امكان را فراهم میكند.
گنابادینژاد متذكر شد: شهيد بهشتی قبل از انقلاب، اعتقاد خاصی به كارگروهی داشت كه رگههای اين تفكر در راهاندازی مدرسه حقانی، تدوين كتب درسی آموزش و پرورش و حضور در مسجد جامع هامبورگ مشهود است.
مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوی، به ويژگی دیگر شهید بهشتی در انديشه سياسی ایشان اشاره كرد و افزود: عقلانيت، معنويت و مديريت را به طرز ماهرانهای در كنار يكديگر قرار داده بود و در برهههای مختلف تاريخ انقلاب اسلامی ايران، از آنها بهره میجست.
گنابادینژاد با تاكيد بر اينكه شهيد بهشتی نسبت به اسلام و معارف اسلامی، اشراف كاملی داشت، يادآور شد: اين در واقع ناشی از مسيری بود كه شهيد بهشتی در روند تحصيلات خود طی كرده بود و اندوخته علمی شهيد بهشتی، منحصر در اصول، فقه و دانشهای متعارف در سطح حوزه نبود بلكه وي در بسياری از علوم زمان خود سرآمد بودند.
وی گفت: سطح اول، تبيين نظری و عملی نظريه ولايتفقيه بود كه شهيد بهشتی اين موضوع را از قبل از انقلاب اسلامی ايران، در دستور كار خود قرار داده بود.
مديركل اوقاف و امور خيريه خراسان رضوی بيان كرد: در سطح دوم و پس از انقلاب اسلامی ايران، شهيد بهشتی تلاش وافری كرد تا جايگاه قانوني به نظريه ولايتفقيه بدهد از همين رو در مجلس خبرگان رهبری، حضوری پررنگ داشت و از اين نظريه با همه وجود دفاع كرد.
گنابادینژاد ادامه داد: عرصه آخر، دفاع عملی شهيد بهشتی از نظريه ولايتفقيه بود، به نحوی كه ايشان در مبارزه با جريانات نفاق زمانه خود از جمله قضيه بنیصدر، همواره در خط امام حركت میكرد، برای مثال شهيد بهشتی با وجود تمام كارشكنیهايی كه از بنیصدر میديد، تا زمانی كه امام امت، بنیصدر را تحمل كرد، ايشان نيز موضعی در مقابل او نگرفتند و اين نشانه تبعيت عملی شهيد بهشتی از ولايتفقيه بود.